Widgets

Τι θα γίνει με τους 7976 άταφους Nεκρούς μας από το Έπος του ΄40 στην Βόρειο Ήπειρο;


Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την εορτάσαμε πρόσφατα. Όπως και κάθε χρόνο. Μόνο που 74 και πλέον χρόνια τώρα, έχουμε “ξεχάσει” ότι οι νεκροί μας στα πεδία των μαχών του Έπους του ΄40 παραμένουν άταφοι! Tι μέγιστη ιεροσυλία... Και δεν τιμά κανέναν μας ότι έχουμε αφήσει αυτήν ...τη σημαντική λεπτομέρεια σε εκκρεμότητα. Παρά τις 
όποιες προσπάθειες που γίνανε κατά καιρούς για να αποκατασταθεί το ζήτημα, τα Τίρανα εξακολουθούν να “σφυρίζουν αδιάφορα”, οπότε θα πρέπει πλέον να ασκηθεί ασφυκτική πίεση, αν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα: «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940», από τους επτακόσιους και πλέον παρευρισκόμενους στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, έγινε δεκτό ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, που πρότεινε η Ένωση Συγγενών Πεσόντων:

«Πέρασαν 74 χρόνια και οι 7976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, κατά το Έπος 1940 - 41, σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους, διάσπαρτα οστά στα πεδία των μαχών.

Πέρασαν έξι χρόνια, από την υπογραφή Συμφώνου μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας για την περισυλλογή των οστών και τον ενταφιασμό στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια (Βουλιαράτες - Κλεισούρα), χωρίς όμως μέχρι σήμερα να εφαρμοστεί.

Είναι βασανιστικό το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα σε κάθε Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να εκφράζεται η περηφάνια για τους γενναίους, να εκφωνούνται πανηγυρικοί λόγοι, να γίνονται τελετές και παρελάσεις και οι Ήρωες να παραμένουν εκεί ξεχασμένοι και ξεσκέπαστοι, χωρίς ένα τάφο, επί 74 ολόκληρα χρόνια.

Επιβάλλεται, έστω και αργά, να πράξουμε, το πατριωτικό, θρησκευτικό και εθνικό καθήκον, για τους γενναίους που λάμπρυναν την ιστορία της Πατρίδας, άλλαξαν την έκβαση ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Να συνέλθει επιτέλους η Μικτή Επιτροπή Ελλάδος - Αλβανίας, που συνεδρίασε μόνο μια φορά τον Απρίλιο 2012 και μετά την παρέλευση τριών χρόνων καμία από τις αποφάσεις δεν υλοποιήθηκε.

Να είναι η τελευταία Επέτειος που γιορτάζουμε με άταφους τους Ήρωές μας.

Για όλα αυτά, ζητάμε από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά προς την αλβανική πλευρά, για να αποκατασταθεί η μεγάλη αυτή εθνική εκκρεμότητα».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


• ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
• ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
• ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
• ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2100179934535685826

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item