Widgets

Και οι Συντεχνίες, με τις ΜΚΟ «ανέλαβαν» εργολαβία για ξεπούλημα του Κυπριακού


Γραφείο Ε/κ και Τ/''κ'' εργολάβων ανοίγει στο Λήδρα Πάλας και... συνδράμει στη λύση.

Τα βρήκαν τα συνεταιράκια οικοδομών μια χαρά μεταξύ τους, αφού δείχνουν να αλληλοστηρίζονται απόλυτα αλλά και να συμπράττουν με τον... τρόπο τους, στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.

Συγκεκριμένα βήματα λοιπόν λαμβάνουν από κοινού Ε/κ και Τ/''κ'' εργολάβοι, με πρώτο το άνοιγμα κοινού γραφείου στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της τ/''κ'' Συντεχνίας Εργολάβων (ΚΤΙΜΒ) Τσαφέρ Κιουρτσαφέρ μετά από συνάντηση της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) και της ΚΤΙΜΒ με τον Τ/''κ'' ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Ανανστασιάδη την περασμένη βδομάδα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δυο συντεχνίες εργολάβων ζητούν τη σύσταση κοινής επιτροπής για την ανοικοδόμηση, σκέψη η οποία αντικρίζεται θετικά από τους ηγέτες των δύο ''κοινοτήτων'', με την ελπίδα ότι στα επόμενα δέκα χρόνια μαζί με την επίλυση του Κυπριακού θα υπάρξει και μια σημαντική προοπτική για τον τομέα των κατασκευών. Εκφράζουν από κοινού έτσι την αποφασιστικότητα για στήριξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία για ''λύση''.

Το εν λόγω γραφείο που θα ανοιχθεί από τους εργολάβους αμφότερων των ''κοινοτήτων'', θα βρίσκεται στην περιοχή του Λήδρα Πάλας και είναι αυτό που χρησιμοποιούσαν ο Δήμος Λευκωσίας και ο λεγόμενος δήμος της κατεχόμενης Λευκωσίας. Το αίτημά τους για χρήση του γραφείου έγινε αποδεκτό λοιπόν καθώς ζητήθηκε και η στήριξη των δυο ''ηγετών'', ενώ το θέμα συζητήθηκε και με την UNDP και όλοι είχαν την ίδια θετική προσέγγιση.

Οι δυο συντεχνίες εργολάβων όπως δηλώνουν, θα μπορούν να υλοποιήσουν από κοινού πολλά πράγματα όπως η ανακύκλωση μεγάλης ποσότητας οικοδομικών απορριμάτων, που θα προκύψουν μετά τη λύση του Κυπριακού και την ανοικοδόμηση, με επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά στην πράσινη γραμμή και στην περιοχή των Βαρωσίων.

Μεγάλη οικονομική προοπτική μετά τη λύση βλέπουν οι συντεχνίες - Ευκαιρίες συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα

ΟΣΕΟΚ και ΚΤΙΜΒ επέδωσαν επιστολή στον Ακιντζί με τις κοινές τους θέσεις, στην οποία ζητούν συμμετοχή εκπροσώπων τους, στις ειδικές επιτροπές για την επίλυση του Κυπριακού, ώστε να καταθέτουν εισηγήσεις για θέματα που αφορούν τον Κατασκευαστικό Τομέα, όπως λόγου χάρη ότι η αναστύλωση ιστορικών μνημείων και άλλων κτηρίων εντός της νεκρής ζώνης, να γίνει από κοινοπραξίες εργοληπτών από τις δύο ''κοινότητες''.

Αυτό το μέτρο, αναφέρουν οι Ε/κ και Τ/''κ'' εργολάβοι, θα βοηθήσει τις εργοληπτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ταυτόχρονα θα φέρει σε επαφή τους εργαζομένους, για ανάπτυξη δυνατών σχέσεων επαναπροσέγγισης. Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στη δημιουργία και λειτουργία κοινού γραφείου εξυπηρέτησης των Ε/κ και Τ/''κ'' Εργολάβων, εντός της νεκρής ζώνης, με την επισήμανση ότι, η λειτουργία αυτού του γραφείου, θα βοηθήσει τους εργολάβους στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στην άντληση κεφαλαίων για κοινές δραστηριότητες.

Οι εργολάβοι ζητούν τέλος να υπάρξει πρόνοια, ώστε να εξασφαλιστεί η ανοικοδόμηση του νησιού από Κυπρίους εργολήπτες, μετά τη λύση του Κυπριακού.΄Έως τότε και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι οργανώσεις θα οργανώνουν συναντήσεις συζητώντας τα κοινά θέματα του κλάδου, αλλά και θέματα που άπτονται της λύσης του Κυπριακού Προβλήματος. 

Ασυγκράτητη η θέληση των ομοσπονδολάγνων για λύση... αφού τα οικονομικά συμφέροντα προτρέχουν και υπερισχύουν των εθνικών προτεραιοτήτων. Τελικά σ' αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, εκτός από τους εμφανείς προδότες υπάρχουν και οι δωσιλογικά ενεργοί κομπάρσοι, που είναι το ίδιο επικίνδυνοι για την πατρίδα.

Υπάρχουμε όμως κι εμείς, που τιμούμε το ελληνικό αίμα που κυλά μέσα μας, και δε σκεφτόμαστε στιγμή να προδώσουμε τους ιερούς αυτούς δεσμούς. Και απαντούμε ΟΧΙ στους ντόπιους υποτακτικούς και στους ξένους εχθρούς της πατρίδος μας... Η ΓΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ!

www.elamcy.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8784730415928169735

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item