Widgets

Ακιντζί: Ποιοι έποικοι; Δε φεύγει κανείς! Eίναι όλοι τους πολίτες της «ΤΔΒΚ»
Η ΕΕ είναι υπαρκτή για τους Τούρκους μόνο όταν τους μοιράζει τον παρά. Ειδαλλιώς δεν υφίσταται. Κατόπιν του επιτυχούς οικονομικού παζαριού οι Τούρκοι θέριεψαν. Βασιζόμενοι λοιπόν στην καλή θέληση της συνεργάσιμης ΕΕ των νεοταξιτών αχυρανθρώπων, επιδιώκουν ξεκάθαρα πλέον την πληθυσμιακή υπεροχή της μιαρής φάρας τους. 


Κυπριακό: Λύση ή τώρα ή ποτέ 


Λαλίστατος όπως πάντα στις τουρκοφυλλάδες ο ψευδοηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε, θέτοντας τα δικά του χρονοδιαγράμματα, πως αν λύσουμε το Κυπριακό αυτή την περίοδο, το λύσαμε, διαφορετικά είναι δύσκολο, όπως είπε χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ προσθέτοντας ότι αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της γενιάς μας.

Σε σχετική συνέντευξή του λοιπόν, ο εντεταλμένος των Τούρκων είπε ότι στην Κύπρο πρέπει να βρεθεί το συντομότερο μια λύση, κι ότι με τον Πρόεδρο Ανανστασιάδη όντας της ίδιας γενιάς, τα βρίσκουν μια χαρά, αφού κι εκείνος κατάλαβε ότι υπάρχει ανάγκη για λύση. Και συμφώνησαν πως μπορεί να γκρεμιστούν τα τείχη αλλά το σημαντικό είναι να γκρεμιστούν πρώτα τα τείχη στα μυαλά, αφού προέχει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια.

Και συμπλήρωσε ότι σε μια δίκαιη λύση πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει εκ περιτροπής προεδρία, αν θέλουμε να μιλάμε για ισότητα, όπως είπε. Ανέφερε επίσης ότι το θέμα των εγγυήσεων θα είναι το τελευταίο που θα συζητηθεί και ότι σε αυτό το θέμα τον κύριο λόγο θα έχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις. Το περιουσιακό που είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια θα λυθεί κι αυτό στην πλειονότητά του με αποζημιώσεις, προσθέτοντας ότι στις επαφές που έκαναν τους δόθηκαν υποσχέσεις αλλά το σημαντικό είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις. Τους έταξε γη και ύδωρ ο κοινοτάρχης μας απ΄ ό,τι φαίνεται και αναμένουν τώρα να το πράξει...

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει και σε μας 

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο Ακιντζί είπε ότι είναι σημαντική η διανομή του φυσικού πλούτου μέσα σε μια περιοχή ''ειρήνης'' κι ότι η Αίγυπτος βρήκε πολύ πλούσιους υδρογονάνθρακες έξι χιλιόμετρα από τα νερά της Κύπρου, σχολιάζοντας ότι είναι μια απόσταση πολύ κοντά στην Κύπρο και τονίζοντας ότι αυτά ασφαλώς είναι πόροι ολόκληρης της Κύπρου. Πρόσθεσε επίσης, με πνευματώδη διάθεση, ότι σύμφωνα με τους ''ειδικούς'', ο πιο έξυπνος τρόπος είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Κύπρος να ενώσουν το φυσικό τους αέριο και να το μεταφέρουν μαζί στην Ευρώπη. Και πως κι ο Ανανστασιάδης έχει την ίδια ακριβώς άποψη πάνω σε αυτό, ότι δηλ. ο πλούτος μας θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής.

Οι έποικοι;... Ποιοι έποικοι; 

Σε ερώτηση εάν μετά τη λύση θα φύγουν οι έποικοι από την Κύπρο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν πρέπει να συζητείται κάτι τέτοιο για τους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο και για χρόνια έζησαν σε αυτά τα εδάφη και δημιούργησαν οικογένεια. Ανέφερε δε, ότι πλέον ούτε ο ίδιος δεν ξέρει ποιος είναι έποικος και ποιος όχι, για να κλείσει δηλώνοντας πως, οι πολίτες της ''ΤΔΒΚ'' (ψευδοκράτους) είναι όλοι συμπατριώτες του. Οι Τούρκοι μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει στα μείζονα θέματα για το περιουσιακό, εδαφικό και ασφάλεια, αφού η αέναη αδιαλλαξία τους φαίνεται να χαλυβδώθηκε ακόμη περισσότερο. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι οι μουσουλμάνοι των κατεχομένων - εγχώριοι και έποικοι - επονομαζόμενοι ως τουρκο''κύπριοι'', είναι ως επί το πλείστον ΣΟΥΝΙΤΕΣ, φανατικοί ισλαμιστές δηλαδή, που τηρούν το ΚΟΡΑΝΙ κατά γράμμα με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το είδαμε και στη Συρία άλλωστε τα τελευταία χρόνια, αφού οι Σουνίτες έκαναν τα πάντα για να αφανίσουν Σιίτες, Αλεβίτες και Χριστιανούς. Το μένος αυτό ξεκίνησε διαχρονικά από τα βάθη της Τουρκίας και μαίνεται ακόμα. Εξού κι ο Ερντογάν είχε ενεργό ρόλο στο μακελειό της Ανατολής. Αυτοί οι βάρβαροι ισλαμοεισβολείς λοιπόν ζουν δίπλα μας που κάποιοι θέλουν να τους αποκαλούμε και ''αδέλφια'' μας! Αλλά για το θέμα ασφάλειάς μας από τον σουνιτικό φονταμενταλισμό ούτε λόγος!

To νερό μας θα ξεδιψάσει και τους Ελληνοκυπρίους 

Για το νερό που μεταφέρεται ήδη από την Τουρκία, η οποία στηρίζει τη λύση, ο ψευδοηγέτης είπε ότι είναι και για την νότια Κύπρο ''πλούτος'' και γενικά πως είναι σημαντικό κέρδος για όλη τη Μέση Ανατολή. Οπότε, αν υπάρξει συνέπεια στο θέμα του νερού, θα το μοιραστούν και με τους Ε/κ, ανέφερε. Δεν παρέλειψε επίσης να πει, ότι μια λύση στο Κυπριακό θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας. Ευχαρίστησε και πάλι τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, για τη μεταφορά νερού στα κατεχόμενα, λέγοντας πως αν δεν ήταν ο Ερντογάν δεν θα ολοκληρωνόταν αυτό το έργο, θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι οι σχέσεις τους είναι άρτιες.

Μερκελικοί συμβουλάτορες ηγούνται της ''προσπάθειας'' στο πλευρό των Τ/''κ'' 

Στο μεταξύ σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, έχει αρχίσει να συζητείται από Ε/κ και Τ/''κ'' ''ειδικούς'', η εμπειρία της Γερμανίας για επανένωση της δυτικής και ανατολικής Γερμανίας. Σε συνέδριο που πραγματοποίησε μάλιστα το ίδρυμα Γκαίτε, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της τ/''κ'' πλευράς, Μπαρίς Μπουρτζού, ο οποίος δήλωσε ότι η εμπειρία της Γερμανίας θα βοηθήσει πολύ την διαδικασία στην Κύπρο.

Ο Μπουρτζού ενημέρωσε και τον Μουσταφά Ακιντζί για τα αποτελέσματα του συνεδρίου αναφέροντας ότι τους εξήγησαν εκεί, πως ξεπεράστηκαν οι διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας. Πιο χαρακτηριστικά, όταν το τείχος έπεσε, 370 χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες βρίσκονταν στην Ανατολική Γερμανία και έγιναν διαβουλεύσεις τότε με το ηγέτη της ΕΣΣΔ Γκορμπατσόφ. Οι ''ειδικοί'' είπαν στον Μπουρτζού να είναι θαρραλέοι, και να κάνουν γρήγορα τα βήματά τους.

Δεν είναι διόλου άγνωστες οι άψογες συνεταιρικές σχέσεις Γερμανών και Τούρκων στο διάβα της ιστορίας των γενοκτονιών, αφού ο ηθικός αυτουργός και ειδήμων νους της Μικρασιατικής Καταστροφής και δη της σφαγής του Ελληνισμού της Ιωνίας, ήσαν αυτοί. Έτσι λοιπόν και τώρα, οι ούτω καλούμενοι ως ''ειδικοί'' επανεμφανίστηκαν και είπαν να ανανεώσουν τους δεσμούς τους ακόμη μια φορά, προχωρώντας σε άλλα επίπεδα και γράφοντας μια νέα σελίδα στο αναθεματισμένο βιβλίο των ατιμώρητων εγκλημάτων... 

www.elamcy.comΑνανστασιάδης - Ακιντζί συμφώνησαν για το πληθυσμιακό: Oι έποικοι μένουν (!)
Χουριέτ: Συμφωνία Αναστασιάδη - Ακιντζί για τον πληθυσμό, αλλά και πάλι οι δικοί μας, ως γνωστόν, θα τρέξουν να διαψεύσουν. Το μάθαμε το παραμύθι, που δυστυχώς στο τέλος της ημέρας γίνεται εφιάλτης...

Συμφωνία για τον πληθυσμό της Κύπρου έπειτα από τη λύση, επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσειςσύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι ο αριθμός των Ε/κ θα είναι 734 χιλιάδες και των Τ/''κ'' 220 χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων και των εποίκων. Αν και εξίσου εξωφρενικό, οι αριθμοί αυτοί θεωρούνται κάπως ύποπτοι, διότι ο αδήλωτος έως τώρα ακριβής πληθυσμός των κατεχομένων επί των πραγμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος...

Οι πολίτες αυτοί, του κοινού κράτους, θα είναι ταυτόχρονα και πολίτες της ΕΕ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά μέχρι σήμερα διαιρούσε τον ε/κ πληθυσμό δια τέσσερα και υποστήριζε ότι ο τ/''κ'' πληθυσμός δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τις 180 χιλιάδες, ενώ για τους εποίκους έθετε το κριτήριο του γάμου.

Σημειώνεται ότι χθές, η τ/''κ'' εφημερίδα "Αφρίκα" έκανε λόγο για συμφωνία στο θέμα εποίκων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανανστασιάδη και του Τουρκο''κύπριου'' ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Συγκεκριμένα, η "Αφρίκα" γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, οι δύο ηγέτες, Πρόεδρος Νίκος Ανανστασιάδης και ηγέτης των Τ/''κ'' Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν στο θέμα του αριθμού των εποίκων που θα παραμείνουν στο νησί μετά τη λύση. 

Επιβεβαιώνουν το ένα μετά το άλλο τα τουρκικά μέσα την θλιβερή είδηση για την τερατώδη συμφωνία, ενώ η κυβέρνηση υποδύεται μέχρι σήμερα την στρουθοκάμηλο. Ωσάν και δεν θα το μάθαινε ο κόσμος... αφού έτσι κι αλλιώς ήταν και αναμενόμενο. Ιδού λοιπόν τα κατορθώματα των συνομιλιών, μας δείχνουν τους καρπούς τους. Ο χαρισματικός Ανανστασιάδης του άλλοτε πατριωτικού ΔΗΣΥ που κραύγαζε κατά των εποίκων όλα τα χρόνια, αναγνώρισε απαξάπαντες τους εποίκους ως νόμιμους κατοίκους του ψευδοκράτους και συνυπόγραψε με τον ηγέτη τους την δια βίου παραμονή τους. Τι περισσότερο από αυτό να περιμένουμε να δούμε;;;


www.elamcy.com


Ο Ακιντζί σε «υψηλή αποστολή» να λύσει το Κυπριακό - «Βέλη» κατά των ΕλληνοκυπρίωνΟι Ελληνοκύπριοι μας στέρησαν την ένταξή μας στην ΕΕ 

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο, ο ψευδοηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, άφησε αιχμές κατά της ε/κ πλευράς ως κύριας υπαιτίου για τη μη επίλυση του Κυπριακού έως τώρα, λέγοντας πως δεν ξέρει άλλη Κοινότητα στον κόσμο – εννοώντας τη δική του – που παρόλο που είπε ΝΑΙ στη λύση και την ΕΕ έμεινε άδικα εκτός λύσης και εκτός ΕΕ με την ψήφο υπέρ του ΟΧΙ της άλλης Κοινότητας, αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα του 2004 και επισημαίνοντας ότι εδώ και 11 χρόνια η διαιρεμένη Κύπρος είναι μέλος της Ένωσης και ως εκ τούτου η δυναμική της ΕΕ ως προς τη λύση δεν υπάρχει πια. Καμία εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι λοιπόν από τον κατοχικό ηγέτη που παρ΄όλα αυτά, σε δηλώσεις του σε διεθνή ΜΜΕ διαλαλεί – ψευδώς – μόνο θετικές απόψεις περί ευρωπαϊκού κεκτημένου και ομαλής εναρμόνισης. Στην ουσία, αναγνώριση της ΤΔΒΚ και μετέπειτα απόσχιση είναι αυτό που οραματίζονται οι Τούρκοι και δεν το κρύβουν.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υφίσταται για την Τουρκία, αλλά μόνο η ΤΔΒΚ 

Στη συνέχεια, και εις ό,τι αφορά το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα είδαν ότι η μόνη χώρα που τους έχει αναγνωρίσει σθεναρά είναι η Τουρκία και επισήμανε επιπλέον ενοχλημένος, πως ακόμη και μια τουρκική ομάδα δεν μπορεί να παίξει ούτε καν ένα φιλικό παιχνίδι με μια τ/''κ'' ομάδα στα κατεχόμενα, γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ. Όταν όμως κληρωθούν με την νότια Κύπρο, συνέχισε, είναι υποχρεωμένες οι τουρκικές ομάδες να παίξουν γιατί εάν δεν πάνε στο παιχνίδι πάλι θα έχουν επιπτώσεις, να αποκλειστούν όπως είχε γίνει, είπε, στο παρελθόν, όταν μια ε/κ ομάδα είχε κληρωθεί με την Μπεσίκτας αλλά η ε/κ ομάδα δεν είχε πάει και αποκλείστηκε, αφού της επιβλήθηκε ποινή. Απ΄ότι φαίνεται ούτε για τον Ακιντζί υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού συμμερίζεται εις το έπακρον και υποστηρίζει την ίδια άποψη με την μητέρα Τουρκία. Και οι λόγοι που συνομιλεί περί δήθεν λύσης, σαφώς οι προφανείς που προαναφέραμε πιο πάνω.

Εμβαθύνοντας και περισσότερο στο θέμα, είπε ότι παρ΄όλο που η Τουρκική Δημοκρατία τους αναγνωρίζει επισήμως, δεν μπορεί να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις αναγνώρισης σε κάθε τομέα, ενώ την νότια Κύπρο δεν την αναγνωρίζει, αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις μη αναγνώρισής της. Έτσι, κάθε ''χώρα'', είπε, ακόμη κι αυτή που είναι η πιο κοντινή σε πολιτικές και αδελφικές σχέσεις, έχει τα δικά της προβλήματα και αυτά τα προβλήματα αποτελούν κατά κάποιον τρόπο εμπόδιο στην έως τώρα μη αναγνώριση του ''κράτους'' των κατεχομένων. Κύριο μέλημα λοιπόν της Τουρκίας – κι αυτό με κάθε δυνατό μέσο – η de jure κατάλυση της υπάρχουσας Κυπριακής Δημοκρατίας διαπαντός και η de facto αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος ως ''κρατική υπόσταση'' το οποίο θα έχει δυνατότητες μετεξέλιξης σε ανεξάρτητο κράτος. Άξιον απορίας πραγματικά, το ότι οι Τούρκοι προσπαθούν διακαώς να καταλύσουν κάτι το οποίο θεωρούν απαξιωτικά παντελώς ανύπαρκτο...

Κι ερχόμενος και στα δικά του καθήκοντα, είπε πως παρ΄όλα τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν, ο ίδιος έχει επιλέξει μια... υψηλή αποστολή για τον εαυτό του, καθ΄ότι η πολιτική είναι η τέχνη του να πετύχεις αυτό που είναι δυνατό, προστατεύοντας τα δικαιώματά σου χωρίς να παραδοθείς, διότι τότε δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτε, ούτε να πετύχεις τη λύση. Χτίζει πολιτική καριέρα κι ο εγωπαθής Μουσταφά υπό κάλυψη και εις υγείαν κάποιων δικών μας κορόιδων που τον αποθεώνουν αποχαυνωμένοι...

Η Τουρκία κατόπιν συνεννόησης, μας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές


Αναφερόμενος τέλος και στις συνομιλίες, ο Μ. Ακιντζί είπε ότι στις παραμέτρους έχουν σχεδόν καταλήξει και αυτό που μένει είναι η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Έχουν όπως είπε χαρακτηριστικά την αποφασιστικότητα αυτή. Η Τουρκική Δημοκρατία την έχει επίσης. Και ότι οι Τ/''κ'' πραγματοποιούν αυτές τις προσπάθειες σε συνεννόηση με τους Τούρκους. Μέσα σε αυτούς τους πέντε μήνες, υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις σε τρία από τα έξι κεφάλαια, που είναι η διακυβέρνηση και διαμοιρασμός της εξουσίας, τα θέματα της ΕΕ και η οικονομία. Υπάρχουν ακόμα τρία κεφάλαια. Το περιουσιακό, το εδαφικό και η ασφάλεια, τα πιο πολύπλοκα ζητήματα. Σε οποιαδήποτε συμφωνία, η ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια των Τ/''κ'' είναι θέματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθούν. Μην απορούμε λοιπόν πως φτάσαμε στο ακραίο σημείο - από την εθελοτυφλία τη δική μας - να συζητείται πλέον η υιοθέτηση του ευρώ στα κατεχόμενα και η παροχή παχυλών κονδυλίων από την ΕΕ προς την Τουρκία τα οποία θα ενισχύσουν σαφώς και τα κατεχόμενα απ΄όλες τις απόψεις. Πιο χάλια δε γινόταν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 2459141927745020535

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item