Widgets

Ραγιάς Ανανστασιάδης: «Οι συνθήκες μας οδηγούν σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό, αλλά ζητούμε να είναι έντιμος»


Αυτή είναι καθώς φαίνεται η τελευταία επιθυμία του "μελλοθανάτου" Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Δυστυχώς οι συνθήκες μας οδηγούν σε έναν συμβιβασμό, που μπορεί να είναι οδυνηρός αλλά αυτό που ζητούμε είναι τουλάχιστον να είναι έντιμος», όπως αναφώνησε ο υποτακτικός Κοινοτάρχης μας. 
Σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων της κοινότητας Περιστερώνας, ο Ν. Ανανστασιάδης ανέφερε ότι ένας έντιμος συμβιβασμός θα είναι αν σέβεται τις θέσεις που εκφράζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ιδιότητα μας ως κράτος μέλος. Σήμερα, είπε, "41 χρόνια μετά, βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα ευκαιρία και έτσι θα την αποκαλέσω, διότι διαδοχικές προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού συναντούσαν την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, είτε της Τουρκίας αυτής καθεαυτής είτε των Τουρκο''κυπρίων'' ηγετών που την εκπροσωπούσαν".
Απαλλαγή από την κατοχή, αλλά με 400.000 εποίκους και τουρκικό στρατό εντός - ως έντιμο συμβιβασμό - οραματίζεται ο Ανανστασιάδης 
"Σήμερα – και δεν παραγνωρίζω βεβαίως δηλώσεις που κάθετα μας βρίσκουν αντίθετους – υπάρχει ένας νέος Τουρκο''κύπριος'' ηγέτης. Θέλω να πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε θα δημιουργήσουν τις συνθήκες έτσι ώστε μέσα από το κοινό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί είτε αυτό του 1977 είτε του 1979 είτε της 8ης Ιουλίου του 2006 είτε της 14ης Φεβρουαρίου του 2014, να δούμε ότι με αποφασιστικότητα θα εργαστούμε στη βάση των όσων έχω αναφέρει για να επιτύχουμε μια λύση που πριν και πάνω από όλα θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από την κατοχή" συνέχισε.
Κόπτεται και για τα ''δικαιώματα'' των εποίκων ο Κοινοτάρχης μας, χάριν του ευρωπαϊκού κεκτημένου, βεβαίως βεβαίως
Και... ξεκαθάρισε ότι "δεν διανοούμαι κράτος ευρωπαϊκό το οποίο να υστερεί των υπολοίπων στην κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών". Αν θέλουμε, είπε, να ζήσουμε πραγματικά ειρηνικά και να συνδημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται και υπαγορεύει και η Ιστορία και οι υποχρεώσεις μας, αλλά και το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα και το λαό μας –"και όταν αναφέρομαι στο λαό μας δεν εξαιρώ τους Τουρκο''κύπριους'' – είναι να δημιουργήσουμε επιτέλους τις προϋποθέσεις όπου να μπορούμε με περηφάνια να στεκόμαστε και να λέμε ότι επιτέλους έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό κράτος που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος κανενός των πολιτών". Ένα ευρωπαϊκό κράτος, συνέχισε, που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση, την ελεύθερη εγκατάσταση, το δικαίωμα δουλειάς, το δικαίωμα περιουσίας. Ένα κράτος ''μπάτε σκύλοι αλέστε'' εν ολίγοις, είναι αυτό που επιθυμεί ο κ. Ανανστασιάδης ...
Φως στην άκρη του τούνελ που οδηγεί στην Άγκυρα, εστί πρόοδος
Αναφερόμενος στις συνομιλίες, ο Ανανστασιάδης έκανε λόγο για πρόοδο αλλά και για προβλήματα. "Το γνωρίζω, θα έχουμε δυσκολίες, όπως όλοι γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες. Και θέλω να είμαι ειλικρινής και ευθύς μαζί σας: σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχουν και προβλήματα", είπε. Σημείωσε ωστόσο ότι "δεν θα εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων διότι διαφωνούμε με τις θέσεις που προβάλλονται. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε όλους εκείνους που μπορούν να επηρεάσουν πρώτιστα και πάνω από όλα την κατοχική δύναμη, την Τουρκία". Δεύτερον, πρόσθεσε, μέσα από επιχειρήματα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες όλων ανεξαίρετα των κατοίκων αυτού του κράτους, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκο''κυπρίων'', να δώσουμε πειστικές απαντήσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε τη λύση που όλοι επιδιώκουμε: την επανένωση της πατρίδας μας, τη δημιουργία των απαραιτήτων προϋποθέσεων για να ζήσουμε επιτέλους ειρηνικά.
Οι ήρωες πέθαναν άδικα για την Κύπρο, μας είναι αχρείαστοι πλέον
Αυτή η πατρίδα, είπε, δεν έχει ανάγκη πια από άλλους ήρωες, δεν έχει ανάγκη από νέους που θα δώσουν τη ζωή τους ή το αίμα τους, έχει ανάγκη από επιστήμονες που θα δημιουργούν, έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα συμβιώνουν ειρηνικά και θα συνδημιουργούν, έχει ανάγκη από μια ειρηνική ζωή και οι προοπτικές είναι μεγάλες για την πατρίδα μας, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε σωστά. "Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, δυστυχώς, οι συνθήκες μας οδηγούν σε ένα συμβιβασμό. Μπορεί να είναι οδυνηρός ο συμβιβασμός, αλλά αυτό που ζητούμε είναι τουλάχιστον να είναι έντιμος. Και έντιμος θα είναι αν σέβεται – όπως είπα και προηγουμένως και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω – όχι τις θέσεις που ακούω, αλλά τις θέσεις που εκφράζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ιδιότητα μας ως κράτος μέλος" τόνισε. Αυτός θα υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσιά μας μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος; 
Το πειθήνιο όργανο του εχθρού τολμά να μιλά για πατριωτισμό, λυμαίνοντας τον τίμιο Αγώνα της ΕΟΚΑ
Αναφερόμενος στο μνημείο, είπε ότι αφιερώνεται στους έξι ήρωες της Περιστερώνας: Στους πεσόντες Χαράλαμπο Πάλμα, Κώστα Αντρέου και Αντρέα Πηλαβά. Και στους αγνοούμενους Κυριάκο Χατζημάμα, Μάμα Κυριάκου Τσιακλή και Αντρέα Παπατρύφωνος, "έξι νέους που άφησαν οικογένεια και παιδιά για να υπερασπιστούν τα χώματά μας. Έξι ψυχωμένους άντρες που τίμησαν την γη που τους γέννησε". "Ο δικός τους αγώνας σε εκείνες τις φοβερές ημέρες, μας επέτρεψε να κρατήσουμε όχι όλη αλλά τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της πατρίδας μας αλώβητο και ελεύθερο και αυτό είναι το υπόβαθρό μας, αυτό είναι το σημείο εκκίνησης μας, για να αναζητήσουμε τους τρόπους που θα ενώσουμε ξανά τον τόπο μας" κατέληξε. Για Ένωση με τη Μάνα Ελλάς αγωνίστηκαν τα υπερήφανα παλληκάρια της ΕΟΚΑ κύριε Ανανστασιάδη, κι όχι για να αφομοιωθούν από την τουρκική μειονότητα και τους δολοφόνους μεχμετζίκ!
ΑΙΣΧΟΣ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 6303338863134802265

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item