Widgets

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ οι ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ απο το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ !!! (Απευθείας ενημέρωση θα λαμβάνουν οι τούρκοι για την Εξωτερική Πολιτική και την Εθνική Άμυνα!)
ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: Απευθείας ενημέρωση θα λαμβάνουν οι τούρκοι για την Εξωτερική Πολιτική και την Εθνική Άμυνα!


Είδαμε, στο περιθώριο της συζητήσεως για το πολυνομοσχέδιο, το «επεισόδιο» που δημιουργήθηκε μεταξύ της Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, όταν ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, αποκάλυψε σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό την μεθοδευόμενη προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Βεβαίως, οι εθνοπροδότες του Σύριζα και των Ανέλ δεν είχαν κρατήσει κρυφούς τους πόθους τους για απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους σλάβους των Σκοπίων. Το είχε πει ξεκάθαρα στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι θέση της κυβέρνησης είναι μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δηλαδή μία ονομασία του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτές οι προδοτικές θέσεις, φυσικά, δεν ήταν κάτι καινούργιο για το περιβόητο «συνταγματικό τόξο», αφού είναι κοινή θέση των πολιτικών κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής για άλλη μία φορά, να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς. Ενδεικτικα αναφέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ήδη από πολλά χρόνια έχει προδώσει τη Μακεδονία μας και μάλιστα επί υπουργίας της Ντόρας Μπακογιάννη επέτρεψαν την προσγείωση σκοπιανικού αεροπλάνου με την επωνυμία της Μακεδονίας μας σε ελληνικό έδαφος.

Παρόλα αυτά, ο Κοτζιάς φρόντισε να προαναγγείλει τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, επειδή δήθεν αποκάλυψε διπλωματικά μυστικά, τα οποία όμως – όπως προείπαμε – ήταν μέρος της πολιτικής επικαιρότητας και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεώς του.
Σε πλήρη αντίθεση με την παραπάνω «ευαισθησία» του Υπουργού και της κυβερνήσεως Σανέλ, ο Σύριζα επέλεξε να δίνει απευθείας γνώση στους τούρκους για τα δεδομένα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής (έστω κι αν αυτή είναι ανύπαρκτη) και της Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, ως εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στην εξαιρετικά ευαίσθητη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων επιλέχτηκαν δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, η εθνική συνείδηση των οποίων πρόσκεινται στην Τουρκία.
Ο ένας είναι ο Μουσταφά Μουσταφά και ο άλλος είναι ο Γιουσούφ Αϊχάν, ο οποίος έχει πολλάκις απασχολήσει με τις ανθελληνικές δηλώσεις του και τη συμμετοχή του σε τουρκοσυνάξεις, όπου οι παριστάμενοι ομιλούν για την προσήλωσή τους στα συμφέροντα της Τουρκίας, υπό το άγρυπνο βλέμμα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ. Κοινώς, οι τούρκοι θα έχουν εκπροσώπους τους στην πιο νευραλγική επιτροπή της Ελληνικής Βουλής και θα λαμβάνουν απευθείας ενημέρωση για την Εθνική μας Άμυνα.

Είναι σαφές ότι οι συριζαίοι και οι λοιποί πολιτικάντηδες του «μνημονιακού τόξου» δεν θέλουν την Χρυσή Αυγή, γιατί αυτή δεν δεσμεύεται από κανέναν και έχει ως μόνο της γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον. Αντιθέτως αυτοί θέλουν μυστικότητα όταν προτίθενται να προδώσουν την Πατρίδα και από την άλλη δεν φείδονται «διαφάνειας» όταν είναι να δώσουν πληροφορίες στους εχθρούς της Ελλάδος.
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, ότι στα σχέδιά τους μονίμως θα βρίσκουν απέναντί τους την Χρυσή Αυγή, η οποία θα δίνει σε κάθε πεδίο τον αγώνα για Πατρίδα, Λαό και Ελευθερία, αδιαφορώντας για το τίμημα και τις συνέπειες.   Κώστας Αλεξανδράκης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ => ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ τα ΛΑΜΟΓΙΑ!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Κοτζιά: Θα δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς

Συνέντευξη στον πρώην νεοδημοκράτη και νεοφώτιστο συριζαίο, Χατζηνικολάου, έδωσε ο «Σουσλόφ» του Σύριζα, Νίκος Κοτζιάς, όπου αποκάλυψε, σε Έλληνες και ξένους, τους στόχους της «ελληνικής διπλωματίας» για το Εθνικό Θέμα της Μακεδονίας μας.
Την ίδια ώρα που ο Κοτζιάς, λοιπόν, φωνάζει για το ότι ένα έγγραφο που ζητούσε από τους πολιτικούς αρχηγούς να δηλώσουν τις προθέσεις τους για το ζήτημα ήταν δήθεν «απόρρητο», αυτός μιλά ανοιχτά σε συνέντευξη, δείχνοντας σε κάθε κατεύθυνση πως η «ελληνική» κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προδώσει το όνομα της Μακεδονίας μας.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Real News", ο Κοτζιάς είπε: «Λύση με το συνταγματικό της όνομα δεν υπάρχει για τη FYROM. Η λύση θα είναι σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις».
Ανατρέχοντας στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, στις προηγούμενες εκλογές, μπορούμε να βρούμε ότι ως «σύνθετο όνομα», οι συριζαίοι εννοούν σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Δηλαδή ο Κοτζιάς λέει ότι ο Σύριζα δεν προκρίνει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά προσανατολίζεται σε μία ονομασία του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».
Η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε συζήτηση περιέχει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, με οποιονδήποτε τρόπο στον οποιονδήποτε. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!   ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! => Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΕΚΑΛΗΣ ΠΕΤΑΕΙ στο ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ - Συνένοχο ολόκληρο το «Δημοκρατικό» (Κλεπτοκρατικό) Τόξο

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ!
Κάποτε δήλωνε με καμάρι πως είναι ο «μνημονιακότερος των μνημονιακών», απαιτούσε διαρκώς από την συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων –που έκαναν συμπεφωνημένες με τους διεθνείς τοκογλύφους καθυστερήσεις- να υπογράψουν άμεσα μια οποιαδήποτε μνημονιακή συμφωνία «με κάθε κόστος» και απειλούσε να… αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα αν δεν πληρωθούν εγκαίρως οι δόσεις στο ΔΝΤ. Τελικά, δε χρειάστηκε να το κάνει, καθώς τα πάντα «τακτοποιήθηκαν» και ο λεγάμενος –όπως και ολόκληρο το κόμμα του, χωρίς ούτε μια διαρροή- συνετέλεσε σ’ αυτό, ψηφίζοντας –με χέρια και με πόδια- το τρίτο Μνημόνιο.

Τώρα, ο ίδιος τύπος εμφανίζεται ως σφόδρα  αντιμνημονιακός (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) και μιλώντας σε αγρότες της περιοχής των Σερρών, τους διαβεβαίωσε ότι: «Ήθελα να έρθω και να σας πω ο ίδιος εδώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα που εισηγείται ο κ. Τσίπρας για τους αγρότες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»!

Η μόνη απάντηση που πρέπει σ’ αυτό το ζητωμνημονιακό θρασίμι: Μπουμπούκο αυτά τα λες γιατί οι ντομάτες είναι ακριβές!  ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ τα ΛΑΜΟΓΙΑ!


Ντου από αναρχικούς σε μαγαζί που τα ‘πινε ο Σκουρλέτης - Έφυγε τρέχοντας φωνάζοντας την αστυνομία ο λούστρος του μνημονίου

Βράδυ Σαββάτου και οι υπουργοί του Τσίπρα - αφού πέρασαν όλα τα δολοφονικά μέτρα που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό - έχουν μόλις ξεκινήσει μία ξέφρενη νύχτα κεφιού στα... Εξάρχεια. Λογάριαζαν όμως χωρίς τα πρώην συντρόφια τους, του "αντιεξουσιαστικού χώρου". 
Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν οι αναρχικοί στον μνημονιοφύλακα συριζαίο Σκουρλέτη και την παρέα του. Ο νυν υπουργός (και πρώην ιδιοκτήτης κέντρου αδυνατίσματος) διασκέδαζε σε καφέ-μπαρ της οδού Καλλιδρομίου. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που ομάδα αναρχικών εισέβαλε απροειδοποίητα στο κατάστημα και τα έκανε όλα γυαλιά καρφιά
Ο Σκουρλέτης έφυγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα. Θαμώνες του μπαρ έλεγαν πώς φώναζε "βοήθεια αστυνομία" κατά την αποχώρησή του. Ξέχασε προφανώς ότι στο άβατο των Εξαρχείων έμπαινε μόνο η ομάδα ΔΕΛΤΑ, την οποία μόλις είχαν καταργήσει τα συντρόφια του Σύριζα...  ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ => ΑΓΡΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ - ΚΡΟΙΣΩΝ από ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ τα ΛΕΦΤΑ»

Εκατομμυριούχος αλαζόνας Σταθάκης: Μην παραπονιέστε για την μνημονιακή λαίλαπα. Τα ξέρατε πριν μας ψηφίσετε!

Την αλαζονεία ενός ανθρώπου που έχει απολαύσει 2 φορές την ασυλία που προσφέρει ο πολιτικαντισμός επέδειξε ο υπουργός που «ξέχασε» το εκατομμύριο, Γ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».
Ερωτηθείς για μέτρα που περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και τα μέτρα που θα έρθουν σύντομα, σαρώνοντας ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, ο Σταθάκης απάντησε κυνικά: «Οι ψηφοφόροι γνώριζαν τις υποχωρήσεις μας».
Κοινώς, υποστηρίζει πως το Μνημόνιο ήταν γνωστό στους Έλληνες προ των εκλογών και συνεπώς όσοι ψήφισαν Σύριζα, ψήφισαν Μνημόνιο και άρα δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τώρα που αυτό εφαρμόζεται. Συνοπτικά "ψηφίσατε Σύριζα, άρα φάτε μνημόνιο".
Δεν λέει, βεβαίως, ο Σταθάκης ότι ουσιαστικά οι Έλληνες είχαν μόνο μία επιλογή στις κάλπες. Είτε ψήφιζαν ΝΔ, είτε ψήφιζαν Σύριζα ή Ανέλ ή Ποτάμι ή Λεβέντη ή ΚΚΕ ή Πασόκ, πάλι μνημόνιο θα είχανε, αφού μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη του τόπου είναι η Χρυσή Αυγή.   ΠΗΓΗ
Λεφτά υπάρχουν! Εκατομμύρια για κόμματα και αποκόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου!


Την ίδια ώρα που συζητιόνταν στη βουλή τα μνημονιακά προαπαιτούμενα -δηλαδή το περαιτέρω πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και ότι άλλου έχει απομείνει στον κοσμάκη- το υπουργείο Εσωτερικών της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων αποφάσισε να προχωρήσει στην εκταμίευση 1.412.800 ευρώ σε κόμματα και αποκόμματα του διαβόητου… συνταγματικού τόξου -η Χρυσή Αυγή δεν παίρνει φράγκο, γιατί τα επιστρέφει στους Έλληνες που έχουν ανάγκη κι έτσι χαλάει την… πιάτσα!
Δείχνοντας -για μια ακόμα φορά- ότι εκτός όλων των άλλων, οι πολιτικάντηδες είναι και ξεδιάντροποι!
Το ποσό αυτό αποτελεί «κατανομή ποσοστού 40% της εκλογικής χρηματοδότησης στα  πολιτικά κόμματα για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015», όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 35525/15.10.2015 υπουργική απόφαση. Φάτε μάτια ψάρια:
1.ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  487.776,56
2.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  400.052,31
4.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ − ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)  48.387,20
5.ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ  92.181,51
6.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 84.955,97
7.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 28.394,13
8.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ   26.427,67
9.ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  10.996,20
10.ΕΛΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ [Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) − Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα − Δυναμική Ελλάδα − Μεταρρυθμιστική Αριστερά − Νέοι Μεταρρυθμιστές − ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 − ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β ́] 64.920,98
11.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ − ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ  28.012,39
12.ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ  (ΛΑ.Ο.Σ.)  10.904,22
(ΥΓ) 1: Καταλαβαίνετε τώρα το κόλπο με τους υποτιθέμενους «συνασπισμούς» κομμάτων; Δύο διαφορετικές χρηματοδοτήσεις παίρνουν το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και το μόρφωμα του… ιπτάμενου υπουργοπάνου!
(ΥΓ) 2: Το κόμμα ΛΑΟΣ δεν συμμετείχε στις εκλογές και έχει ήδη αυτοδιαλυθεί. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση!  ΠΗΓΗ
Διαπλοκή και φέσια MEGAλων διαστάσεων: Έτσι τσεπώνει τα εκατομμύρια από τις τράπεζες το Μπομπολέικο!


Στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, το κανάλι MEGA, δηλαδή η επιχείρηση ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ των μεγαλοεκδοτών, χρωστούσε σε οκτώ ελληνικές τράπεζες 125 εκατομμύρια ευρώ. Οι έξι από αυτές τις τράπεζες, το 2012, σε εποχή κρίσης δηλαδή και στενής τραπεζικής πολιτικής, χορήγησαν στο «μεγάλο» κανάλι κοινοπρακτικό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 88 από αυτά τα εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν για αναδιάρθρωση των υπαρχόντων δανείων και τα 10 εκατομμύρια για να λειτουργήσει το κανάλι. Η σικ φράση «αναδιάρθρωση δανείων» περιγράφει την απόφαση των τραπεζών να δώσουν δάνειο για να αποπληρωθούν τα προηγούμενα και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δανείων, όπου η επιχείρηση ξεκινά από μηδενική βάση ενώ νομικά διατηρεί την εικόνα του πελάτη που αποπληρώνει τα δάνεια...>>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ => ΕΔΩ

Άγριο κράξιμο στον μπουμπούκο στις Σέρρες: πολίτες τον φώναζαν “μπαγλαμά και γερμανοτσολιά”


Μετά τα γιαουρτάκια στην Νέα Φιλαδέλφεια, οπότε και κρύφτηκε πίσω από την Μανωλίδου, ήρθε το κράξιμο στις Σέρρες για τον φέρελπι νέο ηγέτη της ΝΔ, μπουμπούκο.
Κατά την περιοδεία του στην Μακεδονία, ο σαλταδόρος του μνημονίου, αναθάρρησε και είπε να περάσει από ένα καφενείο για να χαιρετίσει τον κόσμο. Μόλις οι πολίτες τον αντελήφθησαν ξέσπασαν αμέσως σε αποδοκιμασίες και ο μπουμπούκος όπου φύγει-φύγει. Από τα γαλλικά που ακούστηκαν ξεχωρίσαμε ως πιο εύστοχα τα... "μπαγλαμάς και γερμανοτσολιάς". ΠΗΓΗ
Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Ο basse classe πρώην εκφωνητής του ράδιο Μόσχα και ο φρούραρχος!

Όχι, δεν τον… ξεχάσαμε τον «κλείστε του το μικρόφωνο» και «θα φωνάξω τον φρούραρχο», προεδρεύοντα της βουλής, που προσπαθούσε εναγωνίως να φιμώσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ώρα των προκλήσεων του κουκουεδαριού. Απλώς τον αφήσαμε για την μεθεπομένη, επειδή είναι… basse classe.
Κατ’ αρχάς, είναι ο δεύτερος συριζαίος που φωνάζει τον… φρούραρχο. Ο πρώτος ήταν ο Δραγασάκης…
Κατά δεύτερον, επειδή το θέμα είναι και ΤΑΞΙΚΟ, σας ενημερώνουμε ότι το συντρόφι εμφανίζει στο πόθεν έσχες του καταθέσεις περίπου μισού εκατομμυρίου σε διάφορες τράπεζες, μεγάλων εκτάσεων γης στην Αιτωλοακαρνανία και μεγάλο αριθμό ακινήτων στην Αθήνα.
Και κατά τρίτον, ΚΡΥΒΕΙ από το βιογραφικό του ότι την εποχή που ήταν επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ (ως το 1990), ήταν εκφωνητής στη «Φωνή της Αλήθειας», που… κελάηδαγε από την… Μόσχα. ΠΗΓΗ

Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι διατάζουν: Μετρητά τέλος!
Άρθρο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»
Η απόφαση της Δανίας να προβεί σε σταδιακή και ολοκληρωτική αντικατάσταση των χρημάτων σε κυκλοφορία με πιστωτικό χρήμα εγείρει πολλά ερωτηματικά όχι μόνο ως προς την ορθότητα του μέτρου, αλλά και ως προς τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από μια τέτοια κίνηση, εφόσον αυτό υιοθετηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόθεση της κυβέρνησης της Δανίας για απόσυρση των χρημάτων ως ανταλλακτικού μέσου της οικονομίας και την αντικατάσταση τους με τη χρήση πιστωτικών καρτών αφορά σε πρώτο στάδιο συγκεκριμένα καταστήματα, αφορά όμως και ενδεικτικό γεγονός που προδιαγράφει το μέλλον της οικονομίας γενικότερα.
Ενδεχομένως το όλο εγχείρημα να ακούγεται «ριζοσπαστικό» ή και καινοτόμο, αλλά ακόμα κι αν ήταν με αποδείξεις εξολοκλήρου αποτυχημένο οι «Κασσάνδρες» της οικονομικής ολιγαρχίας θα προτείνουν πως οι όποιες οικονομικές-χρηματιστηριακές απώλειες θα περιοριστούν γεωγραφικά και άρα δεν θα επηρεάσουν τις οικονομίες γειτονικών κρατών ή άλλων ευρωπαϊκών κρατών, θυμίζοντας μας έτσι δημοσιεύματα και πληρωμένες συνεντεύξεις «έγκριτων» οικονομολόγων διεθνούς κύρους για άλλα εξίσου σημαντικά οικονομικά ζητήματα τα οποία υποτίθεται πως βρίσκονταν υπό έλεγχο αλλά αποτέλεσαν την απαρχή της διάλυσης ολόκληρων εθνικών οικονομικών (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής). Ποια, όμως, είναι τα «επιχειρήματα» των χρηματοπιστωτικών οίκων με τα οποία χαιρετίζουν την πρόθεση της δανέζικης κυβέρνησης να προβεί σε μερική αντικατάσταση των μετρητών με τη χρήση πιστωτικών καρτών; Η εξοικονόμηση χρημάτων που επενδύονται για μέτρα ασφαλείας των καταστημάτων και η εξοικονόμηση του χαμένου χρόνου που σπαταλάται για την καταβολή… ρέστων!
Το γεγονός ότι επιχειρείται η ανατροπή των καθιερωμένων και βασικών λειτουργιών μιας οικονομίας με τη δικαιολογία της εξοικονόμησης χρόνου που σπαταλούν οι ταμίες και οι πελάτες για να ανταλλάξουν μεταξύ τους χρήματα μόνο ως αστεία μπορεί να θεωρηθεί και ασφαλώς δεν απαντά στο ερώτημα του κατά πόσο θα ωφελούνται οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι κάτοχοι του πραγματικού πλούτου, που θα μπορούν πλέον ανενόχλητοι να ελέγχουν τον πληθυσμό (ηλεκτρονικό φακέλωμα) και με λογιστικές αλχημείες να διογκώνουν ή να παραγράφουν χρέη. Επίσης δεν απαντάται με πειστικότητα το κατά πόσο αξιοκρατικά θα είναι τα κριτήρια και οι όροι χορήγησης κάρτας προς τους πολίτες και με τι ανταλλάγματα, έχοντας κατά νου την καταγεγραμμένη απάτη των τραπεζών και των σκανδάλων με την σκοπούμενη υπερχρέωση των νοικοκυριών με σκοπό την εξουσιοδότηση από το κράτος για κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας.
Το εγχείρημα της μετατροπής της πραγματικής οικονομίας σε «λογιστική» οικονομία και της υποβάθμισης του ανθρώπου από παραγωγικό ον σε στατιστικό δεδομένο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για μια κοινωνία στην οποία αποδεκτοί θα γίνονται μόνο οι αριθμοί που δεν αποτελούν δημοσιονομικά βάρη. Αντικαταστήστε αυτούς τους αριθμούς με τους ανασφάλιστους, τους άνεργους ή τους χαμηλά αμειβόμενους για παράδειγμα και αναρωτηθείτε ποια θα είναι η τύχη τους σε μια απόλυτα ελεγχόμενη από την πλουτοκρατία οικονομία.  ΠΗΓΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2009263595175286297

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item