Widgets

Προκαλεί ο Ακκιντζί: Αδιαμφισβήτητες οι μόνιμες παρεκκλίσεις για τους Τ/''κ'' - Δε μας απασχολεί τι ορίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο


Με θράσος χιλίων πιθήκων ο ψευδοηγέτης των κατεχομένων, Μουσταφά Ακκιντζί, προβαίνει σε εκ νέου προκλητικές δηλώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τα φούμαρα περί προόδου που μας πουλάει ο κοινοτάρχης μας.
Έτσι, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, κάνει λόγο τώρα περί μονίμων παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο οι οποίες θα πρέπει να αξιολογούνται ως φυσικό δικαίωμα των Τ/''κ'' αντί ως κάτι που θα περιορίσει τους Ε/κ ή άλλους υπηκόους της ΕΕ, τονίζοντας ότι το να έχουν οι Τ/''κ'' περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία στη δική τους περιοχή, υπάρχει γραπτώς σε όλες τις συμφωνίες για ΔΔΟ.
Κατοχύρωση των δικών τους μονίμων παρεκκλίσεων επιδιώκει πάση θυσία ο Ακκιντζί

Στις δηλώσεις του, ο Ακκιντζί, μετά από ερώτηση της εφημερίδας Κίπρις, για το αν έχουν ζητηθεί να υπάρξει γραπτώς ότι τα κριτήρια στο περιουσιακό θα είναι υπό την εγγύηση της διζωνικότητας και εάν αυτό θα πρέπει να είναι μόνιμη παρέκκλιση, ο ψευδοηγέτης ανέφερε ότι για να μην παραβιαστεί στα δικαστήρια η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν, επιθυμούν όπως κάποια σημεία της αποτελέσουν πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Αυτή είναι η σκοπιμότητα των παρεκκλίσεων, πρόσθεσε λέγοντας ότι γνωρίζει πως οι μόνιμες παρεκκλίσεις δεν είναι ένα θέμα που τυγχάνει αποδοχής στην ΕΕ αλλά έχει συμβεί με κάποιες χώρες στις διαπραγματεύσεις για ένταξή τους στην ΕΕ.
“Για εμάς γίνεται λόγος για μεταβατικές παρεκκλίσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να γίνουν πρωτογενές δίκαιο. Πρέπει να εξευρεθεί τρόπος ώστε η τ/''κ'' κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία. Υπό αυτή την έννοια πρέπει να επιδειχθεί κατανόηση σε αυτή μας την ευαισθησία. Γιατί θα πρέπει να είναι η συμφωνία αυτή, σύμφωνη προς τις αρχές της ΕΕ αλλά από την άλλη είναι ήδη γραπτό σε όλες τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί πως θα είναι διζωνική, δικοινοτική”. Επιθυμία τους, είπε, να γίνει σεβαστή αυτή η παράμετρος των ΗΕ και όλοι οι αρμόδιοι, της ΕΕ και άλλοι, με τους οποίους μίλησε θεωρούν ότι μπορεί να εξευρεθεί μια λύση σε αυτό. Αυτό, συνέχισε, προβλέπει την έγκρισή του από τα 28 κοινοβούλια των χωρών μελών, αλλά αν υπάρχει ένας πιο πρακτικός δρόμος είναι ανοικτοί. Τις μόνιμες παρεκκλίσεις, συνέχισε, αντί να τις βλέπουμε ως κάτι που θα περιορίσει τους Ε/''κ'' ή άλλους υπηκόους της ΕΕ, πρέπει να τις αξιολογούμε ως φυσικό δικαίωμα των Τ/''κ''.
Επεμβαίνει μέχρι και στο δίκαιο της ΕΕ ο Ακκιντζί, θέλοντας να επισημάνει στους εταίρους με έμφαση ότι είναι έτοιμοι να πατήσουν επί πτωμάτων για τα κεκτημένα τους. Κι αυτή η σιγουριά σαφώς πηγάζει από την εγγυήτρια Τουρκία, κι όχι από τις αρχές δικαίου που ισχύουν στην ΕΕ, στην οποία δείχνει εμφανώς να μην έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Άλλωστε εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Τούρκος δεν αλλάζει. Είναι μερικώς συνεργάσιμος μέχρι να γίνει η δουλειά του.
Και είναι άξιον απορίας πραγματικά, τη στιγμή που ο ψευδοηγέτης των κατεχομένων υποβιβάζει με αυτόν τον χυδαίο τρόπο την ΕΕ από την οποία υποτίθεται αναμένουν να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση του Προβλήματος, ο δικός μας φαντασιοκόπος κοινοτάρχης, δίνει όρκο εις το όνομα της ΕΕ και των αρχών δικαίου που διέπουν αυτήν. Διαλαλώντας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός στο Κυπριακό χωρίς την αποδοχή και το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου πρωτίστως.
Άρα πολύ απλά κι ο κάθε αδαής αντιλαμβάνεται ότι ο εν λόγω έντιμος συμβιβασμός μας απασχολεί μονομερώς, τη στιγμή που τα επαναστατικά ''αδέλφια'' μας είναι έτοιμα να φερθούν ανέντιμα ακόμα κι αν χρειαστεί, προς όφελος του λαού τους. Τι δεν καταλαβαίνουμε;
Απώτερος σκοπός των Τ/''κ'' είναι να διαφυλάξουν την εθνικότητά τους
Παραταύτα, ο κατοχικός ηγέτης βλέπει θετικά το θέμα της διασταυρούμενης ψήφου, αλλά για να μπορέσει η τ/''κ'' πλευρά να το αποδεχθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί σίγουρα η εκ περιτροπής προεδρία, όπως είπε. “Πρέπει να πάνε και τα δυο μαζί”. Δεν θεωρεί κακό, συνέχισε, το να περιοριστεί σε ένα ποσοστό 10%-15% στην αρχή η ψήφος από την άλλη κοινότητα σε κάποιον που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία σημειώνοντας ότι το σημαντικό είναι πως από όποια εθνικότητα και αν προέρχεται αυτός που θα εκλεγεί να λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες της άλλης κοινότητας. Ευτυχώς που θα 'χουμε και τους Τούρκους να νοιάζονται για μας στο μελλοντικό συνιστών κρατίδιο!...
Ας σταθούμε για λίγο όμως εδώ, γιατί τη στιγμή που ο δικός μας ανεκδιήγητος κοινοτάρχης, κάνει λόγο για μία ''κοινή'' ιθαγένεια με τους Τ/''κ'', κατόπιν λύσης, ο Ακκιντζί διατρανώνει το θέμα ''εθνικότητα''. Εμφανής ο φυλετικός διαχωρισμός σαφέστατα, αλλά μόνο οι τυφλοί ομοσπονδολάγνοι δεν το αντιλαμβάνονται, παρόλο που το προνοεί ακόμα και η ίδια η λύση Διζωνικότητας που απεργάζονται. 
Απαντώντας επίσης ξανά σε σχετική ερώτηση για το φλέγον θέμα της περιουσιακής και πληθυσμιακής πλειοψηφίας, είπε πως στο ψήφισμα 750 του ΣΑ του ΟΗΕ αυτή η παράμετρος εγκρίθηκε. “Αυτό που γίνεται κατανοητό από τη διζωνικότητα είναι ότι οι κοινότητες στις περιοχές τους θα έχουν σαφή πλειοψηφία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο πάνω από το 50% αλλά αρκετά πιο πάνω. Δεν θέλω να δώσω ένα ποσοστό. Το σημαντικό είναι να υπάρξει συμφωνία σε αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτής της λογικής να μπορέσουν να ετοιμαστούν τα κριτήρια για το περιουσιακό. Γι` αυτό θεωρώ ότι το να υπάρξει μια άνετη πλειοψηφία είναι μια από τις θεμελιακές λίθους που θα μας οδηγήσει σε επιτυχία στις διαπραγματεύσεις. Εάν στο περιουσιακό μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα σε αυτό το πλαίσιο, που πιστεύω ότι μπορούμε, τότε θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε διεξόδους και στα άλλα θέματα που θα συζητήσουμε μετά”, είπε.
Ασφαλώς και δε θέλει να δώσει ακριβές πληθυσμιακό ποσοστό ο κ. Ακκιντζί γιατί επί της ουσίας δε θέλει να αποκαλύψει τα ''επίσημα'' στοιχεία απογραφής των κατεχομένων, που σε συνολικό πληθυσμό 500.000 ατόμων, οι Τ/''κ'' είναι περί τους 120.000 ενώ οι λαθραίοι κάτοικοι (στους οποίους σημειωτέον ότι έχει δοθεί και ιθαγένεια) απαριθμούν άνω των 380.000 Τούρκων εποίκων(!) βάσει καταγγελιών που είχαν γίνει στην σιωπούσα ΕΕ από κάποιες τ/''κ'' οργανώσεις εν έτει 2010. Κι αυτό υπό τον φόβο της παύσης των συνομιλιών, αν οι Έλληνες στις ελεύθερες περιοχές μάθουν την αλήθεια. Θα φτάσουν στο εκατομμύριο και κάποιοι από 'δω θα νομίζουν ακόμη ότι έχουμε να κάνουμε με μειονότητα! 
Αυξάνονται και πληθύνονται λοιπόν οι έποικοι στα κατεχόμενα, αφού φροντίζει δεόντως η γενοκτόνος Τουρκία ενώ μεθοδικά έχει καταφέρει ως τώρα να ελέγχει πλήρως το ψευδοκράτος προετοιμάζοντας τους μισθοφόρους της που την κατάλληλη στιγμή που θα τους ζητηθεί, θα 'ναι έτοιμοι να στρέψουν τα όπλα κατά του Κυπριακού Ελληνισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, η μεταφορά πληθυσμού σε κατεχόμενη περιοχή είναι έγκλημα πολέμου. Αν δεν αφυπνιστούμε έστω και την υστάτη, να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας, θα 'μαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 826086279506359140

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item