Widgets

Το Κυπριακό στο γεωστρατηγικό του ζήτημα


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τους τελευταίους μήνες έχει ριχθεί ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση λύσης του Κυπριακού Προβλήματος, στα πλαίσια πάντα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Ως Κίνημα έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα, από την ημέρα ιδρύσεώς μας, εναντίον οποιασδήποτε λύσης η οποία δεν προνοεί την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, την αποχώρηση των εποίκων και του τούρκικου στρατού. Οι λόγοι προφανείς. Βλέπουμε ξεκάθαρα πως μία τέτοια λύση θα φέρει εν καιρώ την πλήρη τουρκοποίηση του νησιού εξαφανίζοντας την ελληνική πλειοψηφία από την Κύπρο και μετατρέποντάς την σε μία θλιβερή μειονότητα δίχως κανένα δικαίωμα.

Ως πολιτικό Κίνημα όμως δεν αρκεί απλά να απορρίπτουμε την λύση-διάλυση που προωθεί το Εθνικό Συμβούλιο και οι παγκόσμιοι εξουσιαστές. Έχουμε, όχι απλά το δικαίωμα αλλά, την υποχρέωση να προτείνουμε κάτι το διαφορετικό και να απαιτήσουμε μέσω της δύναμης που μας δίνει ο λαός, την στροφή στην στρατηγική που ακολουθείται στο Κυπριακό Πρόβλημα.

Σαν Εθνικιστές γνωρίζουμε πολύ καλά πως κινήσεις όπως η καταγγελία της Τουρκίας για παραβιάσεις των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η διεθνής καταγγελία των συμφωνιών που προνοούν την ΔΔΟ, το κλείσιμο των Οδοφραγμάτων και ο τερματισμός των συνομιλιών με το ψευδοκράτος δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα μέτρα αυτά που θα έπαιρνε μία εθνική κυβέρνηση την επόμενη ακριβώς μέρα θα έδιναν το μήνυμα προς άπαντες, πως η Κύπρος είναι έτοιμη να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν. Έτοιμη, αλλά αδύναμη.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι η μεταβολή της ισορροπίας διεθνούς ισχύος. Ως Κύπρος, ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε το θείο δώρο που απλόχερα μας χάρισε η φύση. Η γεωγραφική μας θέση και η σύσταση του υπεδάφους του νησιού, μας καθιστούν ένα σημείο ύψιστης στρατηγικής και οικονομικής σημασίας στον διεθνή χάρτη. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις εποφθαλμιούν την Κύπρο και την έχουν καταντήσει προτεκτοράτο τους.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για την πατρίδα μας είναι να εκμεταλλευτεί προς όφελός της την γεωστρατηγική της θέση. Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες, σαν Κύπρος εγκλωβιστήκαμε μέσα στις ίδιες μας τις συμμαχίες. Ακολουθώντας την εθνικά θανατηφόρα πολιτική της Ελλάδας και προσδεδεμένοι στο άρμα της Δύσης φθάσαμε στο οδυνηρό σημείο να χάνουμε το μισό νησί και σήμερα να απειλείται η ακεραιότητα ολόκληρης της Κύπρου.

Πρόταση του Κινήματός μας στο θέμα των συμμαχιών είναι η γεωπολιτική στροφή της πατρίδας μας προς χώρες εχθρικές προς την Τουρκία, χώρες οι οποίες έχουν συμφέροντα στην περιοχή και παράλληλα θα εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της Κύπρου. Οι χώρες αυτές μπορεί να είναι η Ρωσία αλλά και διάφορες άλλες περιφερειακές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες δέχθηκαν την ανελέητη επίθεση της Αμερικής μέσω του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ειδικότερα, η Ρωσία που πρόκειται για μία μεγάλη χερσαία δύναμη και εδώ και εκατοντάδες χρόνια επιζητά την διέξοδό της στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προστασία του Ελληνισμού της Κύπρου. Όλα αυτά βεβαίως δεν θα γίνουν επειδή οι Ρώσοι ή ο οποιοσδήποτε άλλος λαός μας αγαπά, αλλά γιατί θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στην περιοχή μέσω της παραχώρησης κάποιων λελογισμένων διευκολύνσεων. Με τον τρόπο αυτό θα ασκήσουμε διπλωματικές πιέσεις προς την Τουρκία.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως μία επεκτατική Ρωσία μπορεί να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στην περιοχή και θα δώσει μία ισχυρή ανάσα στην Ελλάδα ώστε να απαλλαγεί από τον ισλαμικό κίνδυνο και να καταστεί μία τοπική δύναμη. Άλλωστε αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς αλλά τα αναφέρουν και μεγάλοι δάσκαλοι της γεωπολιτικής, όπως είναι ο Ρώσος πρώην σύμβουλος του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Κλείνοντας με το θέμα της Ρωσίας, διάφοροι καλοθελητές θα μας υπενθυμίσουν πως η Ρωσία έχει οικονομικά συμφέροντα δισεκατομμυρίων από την Τουρκία άρα δεν θα στρέψει καν την προσοχή της προς την Κύπρο. Οι άνθρωποι όμως αυτοί σκέφτονται φιλελεύθερα και οικονομίστικα και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως στις διεθνείς σχέσεις τα γεωπολιτικά συμφέροντα δεν αντικαθιστούν τα οικονομικά. Απτό παράδειγμα η επιβολή εμπάργκο της Γερμανίας προς την Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας παρά την προηγούμενη οικονομική συνεργασία των δύο κρατών. Το πρόβλημα με την Κύπρο είναι ότι κράτησε κλειστές τις πόρτες της προς την Ρωσία και για αυτό μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ανάλογη ανταπόκριση.

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε και θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο, είναι το γεγονός πως απαιτείται από την Κύπρο να ενισχύσει άμεσα την Εθνική Φρουρά, να την καταστήσει αξιόμαχη και να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο βαθμό που σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό δεν θα καθίσταται ετεροβαρής η οποιαδήποτε συμμαχία στην διεθνή σκηνή.

Όλα αυτά για να επιτευχθούν απαιτείται μία εθνική κυβέρνηση που θα έχει ως προμετωπίδα το συμφέρον του Κυπριακού Ελληνισμού και όχι τις βλέψεις των Δυτικών. Είναι ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τα «θέλω» και τα «πως» στο Κυπριακό Πρόβλημα και όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα μόνο το Εθνικιστικό Κίνημα έχει την θέληση και την βούληση να πράξει κάτι τέτοιο. Πραγματοποιώντας τις κινήσεις της επόμενης ακριβώς ημέρας και δημιουργώντας ισχυρές συμμαχίες θα μπορέσουμε να «μιλήσουμε» με την Τουρκία διαφορετική γλώσσα και από διαφορετική θέση ισχύος.

Σωτήρης Ιωάννου

Μέτωπο Νεολαίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 4649232012883036878

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item