Widgets

Ο Ποντιακός Ελληνισμός απαιτεί: “Φίλη παραιτήσου! Να καταδικαστούν όσοι αρνούνται τα Ολοκαυτώματα των Ελλήνων”


Μετά την Ποντιακή νεολαία, την άμεση παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη από το υπουργικό αξίωμα ζητά και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), η οποία με επιστολή της προς τον Τσίπρα σημειώνει ότι «ο υπουργός Παιδείας σε άρθρο του σε εφημερίδα κατ΄ουσίαν αρνείται τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κάνοντας λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα» που οδήγησε στην αναγνώρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο το 1994, ενώ υποστηρίζει ότι το ζήτημα στερείται «διεθνούς σημασίας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου καλέσαμε τον κ. Φίλη να γνωστοποιήσει εάν εξακολουθεί να εμμένει στις δημοσιευμένες ανάρμοστες και άκρως προσβλητικές θέσεις του. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ούτε έχει προβεί σε δημόσια ανάκληση των τοποθετήσεών του» σημειώνεται στην επιστολή της ομοσπονδίας προς τον Τσίπρα.

«Δυστυχώς, η σιωπή του κ. υπουργού ερμηνεύεται ως επιθυμία του να συγκαταλέγεται μεταξύ των αρνητών του εγκλήματος της γενοκτονίας, ενώ τυχόν εντεύθεν διατήρηση της υπουργικής του θέσης θα εγείρει αμφιβολίες και για την, εν γένει, κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τον οικουμενικό Ελληνισμό» υπογραμμίζει η ΠΟΕ και σημειώνει πως, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, ζητείται η άμεση παραίτηση του Φίλη από τα καθήκοντά του.

Το να περιμένει κανείς ευθιξία από το πολιτικό παχύδερμο που ονομάζεται Φίλης και να παραιτηθεί είναι σαν να περιμένει αντιδράσεις από έναν ελέφαντα όταν τον τσιμπά κουνούπι… Η μετάθεση, όμως, των ευθυνών στον ίδιο τον πρωθυπουργό θα δείξει ότι η ρήση «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»έχει διαχρονική ισχύ.

Ποντιακή νεολαία προς εθνομηδενιστή Φίλη: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την ιστορία των Ποντίων - Παραιτήσου»!

Την παραίτηση του υπουργού καταστροφής της Ελληνικής Παιδείας, Νίκου Φίλη ζήτησε το πρωί της Κυριακής η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή»  ανέφερε πώς «τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”, σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας».

«Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί την ιστορία των Ποντίων και να τους προσβάλει με αυτό τον τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος της Συνδιάσκεψης, Άλκης Αναστασιάδης. Η τριήμερη Συνδιάσκεψη ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 500 και πλέον νέων από 23 χώρες.

Η παραίτηση Φίλη ζητήθηκε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της Συνδιάσκεψης. Στα αποτελέσματα οι νέοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μια τεράστια προσπάθεια να διατηρήσουν τη μνήμη για τη χαμένη τους πατρίδα και την ίδια ώρα να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουν ψηλά τον Ελληνισμό, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν ζουν.

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 8145294638530033967

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item