Widgets

Ο Λουκιανός, ο Μένιππος και το μνημόνιο - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


“Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”

Πλέον σκληρό από τα προηγούμενα μνημόνια είναι το μνημόνιο της αριστεράς, το οποίο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Νέα Δημοκρατία, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι την 14η Αυγούστου 2015! Η συνέχεια θα δοθεί στους προσεχείς μήνες με την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου. Τα όσα ζητούν επί του προκειμένου οι δανειστές δια μέσου της υποτίθεται αριστεράς κυβερνήσεως, η οποία δήθεν θα καταργούσε τα μνημόνια, είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Υπερβολικά σε βαθμό, στον οποίον δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί ο Ελληνικός λαός. 

Με αφορμή λοιπόν, το μνημόνιο της αριστεράς ήλθε στο νου μου μία ιστορία από τους νεκρικούς διαλόγους του Λουκιανού. Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος, ο οποίος υπήρξε υπαρκτό πρόσωπο σύμφωνα με τους βίους φιλοσόφων του Διογένη Λαέρτιου και του οποίου το έργο έχει χαθεί. Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν στο νεκρό σώμα των συγγενών τους έναν οβολό. Ο οβολός αυτός ήταν το αντίτιμο προκειμένου να περάσει στον άλλο κόσμο ο πεθαμένος πλέον συγγενής τους.  Ο Μένιππος προκειμένου να εξαπατήσει τον Χάρο και να επιστρέψει ζωντανός δεν είχε επάνω του ούτε τον οβολό. Έτσι λοιπόν ακολουθεί ένας έντονος διάλογος μεταξύ του θανάτου και του Μένιππου, του θανάτου ο οποίος απαιτεί τον οβολό. Ο Μένιππος όμως με αφοπλιστική λογική του απαντά με το γνωστό “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”. 

Έτσι και ο Ελληνικός λαός σήμερα, βαδίζει σήμερα προς τον οικονομικό όλεθρο, ο οποίος δεν απέχει πολύ, λαμβάνοντας υπ’ όψη το υπέρογκο χρέος, από έναν οικονομικό θάνατο. Βαδίζοντας λοιπόν προς τον οικονομικό θάνατο, αφού αυτό είναι και απεδείχθη τα τελευταία πέντε χρόνια ότι είναι η πολιτική των μνημονίων, του ζητούν να δώσει τον δικό του… οβολό. Ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία φοροκαταιγίδα, η οποία συμπεριλαμβάνει ποσά τα οποία είναι αδύνατον να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. 

Μεταξύ αυτών και η αύξηση της φορολογίας των αγροτών και η κατάργηση ταυτόχρονα των φορολογικών ελαφρύνσεων τις οποίες είχαν στο πετρέλαιο κινήσεως. Ταυτόχρονα θέλουν να αυξήσουν και τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, φέρνοντάς τους σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Το ίδιο ισχύει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το πλέον υπερβολικό μέτρο είναι η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος! Η οποία προκαταβολή θα αρχίσει για τους αγρότες από το 50%, για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 75% και θα καταλήξει στο 100%! 

Αυτό το μέτρο δεν αντέχει σε καμμία λογική, αφού κανένας δεν γνωρίζει πόσα θα είναι τα έσοδά του μέσα στον επόμενο χρόνο! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις δουλειές να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο είναι αβέβαιο εάν όχι σίγουρο ότι δεν θα έχουν τα ίδια έσοδα τον επόμενο χρόνο. Όσο για τους αγρότες δεν είναι λίγες οι χρονιές που φυσικές καταστροφές καταστρέφουν τη σοδειά τους για να μη αναφερθούμε σε άλλα γεγονότα τα οποία είναι δυνατόν να συμβούν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, τα οποία από πλευράς της Ρωσίας την οδήγησαν στο να μη επιτρέψει την εισαγωγή σε αυτήν ελληνικών φρούτων. 

Συμπερασματικά το μνημόνιο της αριστεράς είναι προορισμένο να αποτύχει, αλλά δυστυχώς η αποτυχία του αυτή πρόκειται να οδηγήσει την χώρα σε συνθήκες μίας κυριολεκτικά οικονομικής δουλείας.


Για μια νέα Εθνική πολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Για μια νέα Εθνική πολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Πόσο παλαιό είναι τελικά το “νέο” και πόσο… “νέο” είναι δυνατόν να γίνει το παλαιό;

«Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Το παλαιό πάντοτε μισεί το νέο και αυτό γιατί γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η φύση αρνείται το κενό και στην θέση αυτού, το οποίο τελειώνει, στη θέση αυτού, το οποίον απέρχεται είναι βέβαιον ότι θα εγκατασταθεί μια νέα πραγματικότητα. Αυτήν την κατάσταση βιώσαμε απόλυτα μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το τρίτο κόμμα της χώρας και μάλιστα για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση και όμως με τρόπους δικολαβίστικους δεν μας έδωσαν την δυνατότητα, και όχι για πρώτη φορά, να εκπροσωπείται στο προεδρείο της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτό την ίδια στιγμή κατά την οποία θα έχει αντιπρόεδρο της Βουλής το τέταρτο, το πέμπτο και ενδεχομένως και το έκτο κόμμα, αφού παραμένει μια θέση κενή. Στην κρίση κάθε λογικού ανθρώπου αυτή η διάκριση, αυτός ο αποκλεισμός ο οποίος σίγουρα δεν είναι δημοκρατικός.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ

Ας επανέλθουμε όμως εις τα περί του παλαιού και του “νέου”. Επίκαιρο είναι το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας προεκλογικής περιόδου ότι αυτός είναι το “νέο”, το οποίο διώχνει το παλαιό, το οποίο είναι η Νέα Δημοκρατία. Σύνθημα το οποίο τελικά και είχε ανταπόκριση στον λαό, αφού νικητής των εκλογών ανεδείχθη το κόμμα της πάλαι ποτέ ριζοσπαστικής αριστεράς. Αλήθεια, πόσο ριζοσπαστική και πόσο αριστερά μπορεί να είναι μία παράταξη, η οποία υπογράφει Μνημόνια και συνδιαλέγεται με το διεθνές νομισματικό ταμείο; Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Είναι και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τόσο μέσα στους οπαδούς και τους ψηφοφόρους, όσο και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κυρίαρχο το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, το οποίο σίγουρα ανήκει στον χώρο του παλαιού.

Μάλιστα έχει σημασία να τονιστεί ότι κυρίως στο σώμα των ψηφοφόρων η πλειοψηφία των πρώην οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτική. Σε επίπεδο στελεχών δεν ισχύει αυτό σε τέτοιο βαθμό, αλλά όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι αστέρες της “πράσινης αλλαγής” λαμβάνουν θέσεις εξουσίας. Ανάμεσα μάλιστα στα μέλη του υπουργικού συμβούλιου υπάρχουν και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά και βουλευτές, οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει το μνημόνιο. Καμμία αντίφαση επί του προκειμένου, αφού μνημόνιο έφερε το ΠΑΣΟΚ, μνημόνιο έφερε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε νέο δεν υπάρχει λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτός της παρουσίας του κράτους του ΠΑΣΟΚ όλα τα πρόσωπα που συναποτελούν την ηγετική του ομάδα δεν προέρχονται από το πουθενά, αλλά από τον χώρο του ΚΚΕ και τον χώρο του ΚΚΕσωτερικού. Δύο κομμάτων με πολύχρονη παρουσία στα πολιτικά πράγματα του τόπου.

ΝΔ: Ο «ΜΕΦΙΣΤΟΦΕΛΗΣ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ας έλθουμε τώρα στο παλαιό σύμφωνα με την συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η οποία Ν.Δ. ευελπιστεί ότι με μία αλλαγή της ηγεσίας της θα αντιπροσωπεύει αυτή το περιβόητο “νέο”. Η όλη αυτή επιχείρηση θυμίζει το αιώνιο έργο του Γκαίτε “Φάουστ" με την Νέα Δημοκρατία στον ρόλο του Μεφιστοφελή, ο οποίος ανταλλάσσει την ψυχή του για την αιώνια νεότητα προς χάριν του έρωτά του προς την Μαργαρίτα, η οποία εν προκειμένω για την Ν.Δ. δεν είναι άλλη από την πολυπόθητη εξουσία. Είναι δυνατόν όμως το παλαιό να γίνει νέο ακόμη κι αν φρέσκα πρόσωπα εμφανιστούν στο προσκήνιο; Ο χρόνος είναι αμείλικτος και η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Η Ν.Δ. , μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να είμαστε δίκαιοι, είναι απόλυτα υπεύθυνη για το κομματικό κράτος, που σάπισε την πολιτεία και την οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Πιστεύουν άραγε ότι είναι δυνατόν με την αλλαγή ενός προσώπου να αλλάξουν τα πάντα; Αυτό αποτελεί ευχολόγιο απελπισμένων και τίποτε άλλο.

Αλλά ας υποθέσουμε πως διαγράφεται ως διά μαγείας το παρελθόν, ότι δεν υπάρχει παρελθόν. Εάν δεν υπάρχει παρελθόν, υπάρχει όμως παρόν και μέλλον. Και το παρόν και το μέλλον της Ν.Δ. λέγεται για να αναφερθούμε στα πρόσφατα χρόνια Μνημόνιο. Είναι δυνατόν να αλλάξει πολιτική η Ν.Δ. σε αυτό το μέγα πολιτικό ζήτημα; Όχι βέβαια! Έτσι λοιπόν η μοίρα του παλαιού θα την ακολουθεί και επιπλέον μη λησμονούμε ότι ένα κόμμα το οποίο έχασε τρεις συνεχείς φορές τις εκλογές και έλαβε ποσοστό κάτω του 30% δεν είναι πλέον ένα κόμμα εξουσίας.

Από τη μία πλευρά λοιπόν έχουμε έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος θέλει να παραστήσει το “νέο” στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά προέρχεται απ’ τα βαθιά και άγρια μαρξιστικά υπόλοιπα του παρελθόντος. Από την άλλη πλευρά, μια παλαιά πολιτική πραγματικότητα, η οποία προσπαθεί να μεταμφιεστεί σε κάτι το νέο. Όλους αυτούς μαζί τους ενώνει ένας κοινός πολιτικός αντίπαλος και για να επιστρέψω στην αρχή του άρθρου δεν είναι άλλος αυτός ο αντίπαλος από το πρωτοπόρο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα της  Χρυσής Αυγής, το οποίο όλοι μαζί καταψήφισαν και καταδιώκουν γιατί αποτελεί το πραγματικά νέο που μισούν οι άνθρωποι του παλαιού. Αυτό το είδαμε και στην ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων στην Βουλή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Οι καιροί που ζούμε αποτελούν μία πρόκληση. Κάποιοι θέλουν να παίξουν το ρόλο του Θεού. Αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους οι οποίοι κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που επιδιώχθηκε η παγκόσμια κυριαρχία και πάντοτε αυτοί που την επιδίωξαν απέτυχαν. Γιατί οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι περιορισμένες.

Η μεγάλη απειλή της εποχής μας λέγεται παγκοσμιοποίηση. Την ζούμε όλοι οι Έλληνες σκληρά στο πετσί μας με τον οικονομικό πόλεμο κατά του έθνους μας, ο οποίος έχει τσακίσει τον λαό μας και δεν φαίνεται να υπάρχει από την κατάσταση στην οποία ευρισκόμαστε καμμία διέξοδος. Την βλέπουμε με την μετακίνηση λαών ολόκληρων και τις εκατοντάδες χιλιάδες των λαθρομεταναστών και προσφύγων, που έχουν έλθει μόλις τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται μια νέα εθνική πολιτική. Χρειάζεται επιστροφή, η αιώνια επιστροφή στην Πατρίδα, στο Έθνος, στα Ιδανικά και αυτήν τη πολιτική αντιπροσωπεύει στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και γι’ αυτό την πολεμούν με τόσο μίσος αυτοί που εξουσιάζουν τον τόπο μας.

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4996566635896535652

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item