Widgets

Κατά χιλιάδες μας στέλνουν οι Τούρκοι τους εποίκους στα κατεχόμενα


Στις 15 χιλ. οι ετήσιες παράνομες αφίξεις στα κατεχόμενα, λέχθηκε σε συνέδριο για εποικισμό στις Βρυξέλλες.
Σε περίπου 10 με 15 χιλιάδες υπολογίζονται οι παράνομες αφίξεις στα κατεχόμενα κάθε χρόνο, με τους εποίκους να αριθμούν πλέον πέραν των 120 χιλιάδων (σύμφωνα με δικές μας έγκυρες πληροφορίες πέραν των 400), αναφέρθηκε σε εκδήλωση για τον εποικισμό.
Διερωτήθηκαν παράλληλα γιατί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) έχει κάνει μέχρι σήμερα τόσο λίγα για την κυπριακή υπόθεση. Η έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για την εποικιστική δραστηριότητα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έγκειται βασικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελέως του ΔΠΔ, είπαν οι καθηγητές νομικής και διεθνούς δικαίου Eugene Kontorovich και William Schabas.
Ο Eugene Kontorovich, Επικεφαλής της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου ανέφερε ότι η μεταφορά Τούρκων εποίκων δεν είναι κάτι που ολοκληρώθηκε μετά την εισβολή, αλλά συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με μελέτη που εκδόθηκε στα τουρκικά, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί πάρα πολύ κατά τα τελευταία χρόνια.
Γνωρίζουμε από τις διαρροές στο wikileaks, είπε ο καθηγητής Kontorovich, ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Κυβέρνησης, έχουμε 10 με 15 χιλιάδες αφίξεις στα κατεχόμενα κάθε χρόνομέσω των οποίων αλλάζει σημαντικά ο δημογραφικός χαρακτήρας του βόρειου τμήματος του νησιού.
Παράλληλα, εξέφρασε συγκλονισμό για το γεγονός ότι υπάρχει κατοχή εδαφών που ανήκουν στην ΕΕ και είπε ότι εφόσον η Ένωση προωθεί και προασπίζεται το διεθνές δίκαιο, το Κυπριακό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.
Εξάλλου, έκανε λόγο για «ηχηρή σιωπή» διεθνών οργανώσεων και ΜΚΟ που λένε ότι προασπίζονται το κράτος δικαίου, αναφορικά με την κυπριακή υπόθεση.
Ο κ. Kontorovich είπε ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ θα υπάρξουν και νομικά θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, είπε και παρατήρησε ότι το ΔΠΔ δεν έχει προχωρήσει ιδιαίτερα με την υπόθεση.
Είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμη η προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαφανεί κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η έρευνα και πρόσθεσε ότι το γραφείο της Εισαγγελέως του ΔΠΔ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη στάση που κρατά στο κυπριακό ζήτημα και για ποιόν λόγο δεν λαμβάνεται υπόψη η έντονη αλλαγή στο δημογραφικό χαρακτήρα της νήσου.
Σημείωσε τέλος ότι η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει στο ΔΠΔ, καθώς δεν έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης, την ιδρυτική διακήρυξη του δικαστηρίου.
Από την πλευρά του ο William Schabas, καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Middlesex του Λονδίνου, ανέφερε ότι η υπόθεση είναι ουσιαστικά στα χέρια της Εισαγγελέως του ΔΠΔ, η οποία έχει τη διακριτική ευχέρεια να κινήσει το θέμα.
Εξηγώντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι θα πρέπει να τεκμηριωθεί πρώτα ότι το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα για τη δίωξη των συγκεκριμένων εγκλημάτων, τα οποία θα πρέπει και να ταυτοποιηθούν.
Όπως είπε, η εισβολή μιας χώρας σε μια άλλη δεν μπορεί να καταστεί αντικείμενο δίωξης από το ΔΠΔ, όμως αν αποδειχθεί ότι έχει διαπραχθεί άμεση ή έμμεση μετακίνηση πληθυσμών μετά το 2002, αυτό αποτελεί βάση για την έναρξη διαδικασιών από το δικαστήριο.
Όλοι ανά το παγκόσμιο και κυρίως στην Ευρώπη, δεν αποδέχονται τον εποικισμό και καταδικάζουν απερίφραστα την Τουρκία. Στον αντίποδα η δική μας Κυβέρνηση, με πρωτοστάτη τον ενδοτικό Νίκο Ανανστασιάδη, όχι μόνο αποδέχεται αλλά συναινεί και στην αποδοχή των χιλιάδων εποίκων, δίνοντας την δική τους συγκατάθεση στην ουσία, στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας. Δεν είναι απλά αδέξιοι αλλά και τραγικά επικίνδυνοι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 3913818894691115382

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item