Widgets

Το υπουργείο Πολιτισμού πέταξε στα σκουπίδια δωρεάν υπηρεσία για τον τουρισμό


Acropolis Rock. Όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει την έχετε λατρέψει. Όσοι όχι, ψάξτε και κατεβάστε το application.
Πρόκειται για την πολυβραβευμένη εφαρμογή που δημιούργησαν ο Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, με τη βοήθεια της οποίας αναγνωρίζεται το κάθε έκθεμα στην Ακρόπολη και αναλόγως με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του χρήστη δίνεται και η ανάλογη περιγραφή.
Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης είναι ανήλικος χρησιμοποιείται μια πιο απλή φρασεολογία, ενώ αν είναι ενήλικος τότε η περιγραφή περιλαμβάνει πιο σύνθετες λέξεις και φράσεις, ενώ αναλόγως και με την περίσταση προσαρμόζεται και το μέγεθος της περιγραφής.Μέχρι στιγμής, ήδη 5.000 επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν κατεβάσει τον έξυπνο ηλεκτρονικό ξεναγό για να περιηγηθούν στην Ακρόπολη, ενώ η εφαρμογή από τότε που βγήκε σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα βραβεία. Συγκεκριμένα, εκτός από το ότι συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).


Όμως όπως διαβάζουμε στο προσωπικό ιστολόγιο ενός εκ των δημιουργών του Acropolis Rock, του Βαγγέλη Πτερνέα, η εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να δωρίσει την υπηρεσία στο κράτος, όμως το υπουργείο Πολιτισμού απέρριψε αυτή την αφιλοκερδή κι εντελώς δωρεάν υπηρεσία του τουρισμού με το αιτιολογικό ότι σχεδιάζεται στο μέλλον το κράτος να ξοδέψει χρήματα, προκειμένου να δημιουργήσει μία τέτοια εφαρμογή, που θα μπορούσε να την έχει εντελώς δωρεάν και άμεσα.
Ο ίδιος ο Πτερνέας γράφει: «Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλάβαμε να διαθέσουμε την εφαρμογή μέσω των επίσημων φορέων του δημοσίου. Αναλάβαμε, επίσης, να καλύψουμε όλα τα κόστη συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα της εφαρμογής. Όλα. Τα πάντα.
Για αντάλλαγμα, δεν ζητήσαμε απολύτως τίποτα. Ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να τοποθετήσουμε το λογότυπο της εταιρείας μας.
image
Θεωρήσαμε ότι μια τέτοια χορηγία θα τόνωνε την τουριστική αγορά και θα έφερνε αναγνώριση και έσοδα στο Δημόσιο. Θέλαμε να πούμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους τουρίστες που επέλεξαν την χώρα μας, ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα πέρα από τα capital controls και την πολιτική αστάθεια. Μια Ελλάδα που επιχειρεί, μια Ελλάδα που παράγει, και μια Ελλάδα που προσφέρει top-class υπηρεσίες για τα top-class πολιτιστικά μνημεία της.
Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η διαδικασία για μια χορηγία πρέπει να περάσει από αρκετή γραφειοκρατία και αρκετούς φορείς. Καταθέσαμε επίσημο, πρωτοκολλημένο αίτημα και περιμέναμε μια σειρά υπευθύνων από Υπουργεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων και ΤΑΠ να αποφασίσουν. Εν τέλει, το Σεπτέμβριο (ύστερα από 5 μήνες) λάβαμε απάντηση στην πρόταση χορηγίας μας.
Το ελληνικό κράτος απέρριψε τον πιο επιτυχημένο ξεναγό με την αιτιολογία ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, σχεδιάζεται η δημιουργία εφαρμογών. Δηλαδή, το κράτος θα ξοδέψει χρήματα προκειμένου να φτιάξει κάτι παρόμοιο. Ενώ μπορούσε να το πάρει δωρεάν».
image
ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 4128579412972857570

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item