Widgets

ΟΛΑ στη ΦΟΡΑ! Credit Suisse: «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ το ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των ΕΛΛΗΝΩΝ!»

Έκθεση Credit Suisse: Οργανωμένο σχέδιο αφανισμού της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα

Έκθεση της Credit Suisse καταδεικνύει εκείνο που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και οι πολιτικάντηδες της αριστεράς και της ψοφοδεξιάς προσποιούνται πως δεν βλέπουν: το γεγονός δηλαδή, ότι η μεσαία τάξη της Ελλάδος οδηγείται μετά μαθηματικής ακρίβειας προς τον αφανισμό!

Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες φτωχοποιήθηκαν δραματικά, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία που καταγράφονται στην έκθεση είναι αμείλικτα: η μεσαία τάξη στην Ελλάδα αριθμούσε το έτος 2008 5,8 εκατομμύρια πολίτες ενώ σήμερα προσεγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ότι η ζημία στον πλούτο κάθε Έλληνα κατά το χρονικό διάστημα 2008-2015 είναι της τάξεως των 272 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Στην ίδια έκθεση παρατίθενται στοιχεία για την αξία των ακινήτων και για την αποτίμηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στοιχεία εξόχως ενδεικτικά για να αντιληφθεί ο καθένας τα θανάσιμα πλήγματα τα οποία κατάφεραν στους Έλληνες οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι υποτακτικοί τους στα κόμματα της ψοφοδεξιάς και της δημοσιοσυντήρητης αριστεράς. Η αξία των ακινήτων έχει μειωθεί μέχρι και 60-65% από το 2008 έως σήμερα, ενώ η αποτίμηση του χρηματιστηρίου από τα 196,390 δισ. ευρώ το 2007, εκτιμάται σήμερα σε 39,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Συμπερασματικά, 1,2 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες εκτοπίστηκαν βιαίως από τη μεσαία τάξη προς τα φτωχά οικονομικά στρώματα, χάρη στις αντεθνικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των κυβερνώντων. Στην ταχεία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου πρέπει να προστεθεί η ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, η οποία σβήνει την παραμικρή προοπτική ευημερίας στο μέλλον. Στη δυσχερή αυτή κατάσταση την οποία βιώνουν πια εκατομμύρια Έλληνες, η κυβέρνηση της Αριστεράς απαντά με ένα ακόμη Μνημόνιο, αφάνταστα σκληρότερο από τα προηγούμενα.
Συνεπώς, η πραγματικότητα είναι πως οι εν Ελλάδι μαριονέτες των δανειστών συνειδητά στοχεύουν στον αφανισμό της ελληνικής μεσαίας τάξης, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν διεθνή και εγχώρια καπιταλιστικά συμφέροντα.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συμπατριωτών μας που εξαπατήθηκαν από τις ηγεσίες του Σύριζα και της ΝΔ, γνωρίζουν πλέον ή θα αντιληφθούν πολύ σύντομα, πως η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας τους από τα νύχια των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων. ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! => ΣΑΠΙΛΑ και ΡΕΜΟΥΛΑ ΠΑΝΤΟΥ! Το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ»(ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ) ΤΟΞΟ, μια ΚΛΙΚΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ τελειώνει την ΠΑΤΡΙΔΑ μας

Γιαννακόπουλος στη βουλή: “Καταστρέψατε την ελληνική βιομηχανία! Θα πάνε σε Εξεταστική Επιτροπή Σαμαράς, Παπασταύρου, Μιονί, Δαυίδ Χάρις!”
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την μνημονιακή πολιτική εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Βλάκες, άσχετοι ή στημένοι είναι όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει σχέδιο να κλείσει η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου, τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος.
Ολόκληρη ομιλία Γιαννακόπουλου: Πριν από 5 χρόνια αρχίσαμε και φωνάζαμε και λέγαμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Καρόνε, σχέδιο της τρόικας να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει όλη πίτα σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από ισραηλινά συμφέροντα. Τότε, όλοι μας κοιτούσαν και λέγανε: "A! Κοίτα, ψάχνουν φαντάσματα".  Πλέον, όμως, θέλω να πιστεύω ότι οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι.
Θα ήθελα να πω το εξής: Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της Υγείας στο ελληνικό φάρμακο προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ, ένας συντελεστής ο οποίος είναι πιο υψηλός και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό που όλοι καυχιόμαστε ότι είμαστε πρώτοι στον κόσμο. Έχουμε κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκου 1,945 δισ. ευρώ που βέβαια και αυτό είναι πλασματικό γιατί μέσα εντάσσονται τα εμβόλια, οι ανασφάλιστοι και το ΦΠΑ. Πού ακούστηκε, σε ποια χώρα του κόσμου η πρόληψη να είναι μέρος της δαπάνης; Μόνο στην Ελλάδα.
Έχουμε 11.000 θέσεις εργασίας και οφείλω από αυτό εδώ το βήμα να σας πω τι σημαίνει το να ψηφίσετε "ναι" και να περάσει αυτό το άρθρο. Σημαίνει ότι 11.000 άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, σημαίνει ότι επιχειρήσεις δεκαετιών θα κλείσουνε, σημαίνει ότι η χώρα μας στην όποια επόμενη διαπραγμάτευση δεν θα μπορέσει να έχει στη φαρέτρα της φάρμακο, ό,τι μας φέρνουνε οι ξένοι θα πρέπει να λέμε "ναι" σε όλα. Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όταν κάποια στιγμή θα έχει ανάγκη η χώρα από ελληνικό, από εγχώριο φάρμακο θα γίνει φαντάζομαι μια Εξεταστική Επιτροπή. Εκεί θα καλέσετε τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπασταύρου, τον Μιώνη, τον Ντέιβιντ Χάρις, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα.
Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε "ναι", αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό".  ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ => ΑΘΛΙΟΙ - ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Εξολοθρεύουν τον «ΛΑΟΥΤΖΊΚΟ» (στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο)


Κυνική ομολογία Χουλιαράκη: Έρχονται και άλλα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα


Σαφή ομολογία ότι μπορεί να απαιτηθούν σύντομα και νέα φορομπηχτικά μέτρα έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης χθες το μεσημέρι στην αρμόδια κοινή κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής όπου γινόταν η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά προαπαιτούμενα.«Για την έξοδο από την κρίση δεν είναι αρκετό το νομοσχέδιο» τόνισε ο Χουλιαράκης προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς νέα μέτρα προκειμένου η Χώρα να ανακάμψει και να αποκτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και την έξοδο στις διεθνείς αγορές.Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μίλησε για το παράλληλο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό βέβαια με τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που προωθεί για ψήφιση.

Η εμπειρία, όμως, του παρελθόντος από τα δύο προηγούμενα Μνημόνια έχει δείξει ότι η ψήφιση και η εφαρμογή τους λειτουργούσε ως εκκολαπτήριο νέων φορομπηχτικών μέτρων, τα οποία έκαναν την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και τώρα.

Η ψήφιση και η εφαρμογή και του τρίτου Μνημονίου θα αποτελέσει την αφετηρία για μια ακόμη ασταμάτητη και ανελέητη φορολογική επιδρομή σε βάρος των Ελλήνων.  Γιώργος ΜάστοραςΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ!Όπως σας ενημερώσαμε χθες, ο Πέτρος Λάμπρου, στέλεχος του διαβόητου «Τμήματος Δικαιωμάτων» των ακραιφνών αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου των αναρχοσταλινικών του «Δικτύου» να… αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθεί η ομάδα Δέλτα.Κάποιοι ίσως νόμισαν ότι πρόκειται για κάποιο γραφικό απομεινάρι της εποχής των… κοινωνικών αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη δήλωσή του επιχειρεί να κρατήσει τα αναρχοσταλινικά… πελατάκια στο… κεντρικό μαγαζί.Αλλά, εδώ έχουμε να κάνουμε με κεντρική επιλογή της συγκυβέρνησης! Έτσι, ανάμεσα στις προαναγγελίες για «αναδιάρθρωση» της αστυνομίας, που έκανε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, ήταν και η κατά το… ήμισυ ικανοποίηση της απαίτησης του Λάμπρου, δηλαδή η κατάργηση της ομάδας Δέλτα, που είναι η αιχμή του δόρατος της αστυνομίας, στη μάχη κατά του εγκλήματος!


Προφανώς, η περαιτέρω ικανοποίηση της απαίτησης του Λάμπρου και των ομοίων του –ο αφοπλισμός της αστυνομίας- θα έρθει στην επόμενη «αναδιάρθρωση»!(ΥΓ): Ζήτω οι «κόκκινες γραμμές» του προέδρου Πάνου!   ΠΗΓΗ


Διαλύουν την Αστυνομία οι αναρχοσυριζαίοι! Καταργούν την ομάδα ΔΕΛΤΑ που είχε γίνει φόβητρο για τα κοπρόσκυλα των Εξαρχείων


Το πάγιο αίτημα των ακροαριστερών και αναρχικών παρακρατικών για κατάργηση της ομάδος ΔΕΛΤΑ, ανακοίνωσε πως θα κάνει πράξη ο νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.,πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος Ν. Τόσκας.Σε ένα δημοκρατικοφανές παραλήρημα που θύμισε τις πιο σκοτεινές μέρες Δένδια στο υπουργείο, ο Ν. Τόσκας όχι μόνο ανακοίνωσε την κατάργηση της ομάδος ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ., αλλά καθησύχασε αριστεριστές μπαχαλάκηδες και δημοσιογράφους πως «δεν θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα»!Όπως γράφουν μάλιστα τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης "ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και τις άλλες... ακροδεξιές οργανώσεις, ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας".


Να ενημερώσει κάποιος τον τέως πασοκτζή και νυν συριζαίο υπουργό, πως η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της χώρας και εκπροσωπεί περί το μισό εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες. Όταν θα αναφέρεται σε οργανώσεις να απευθύνεται στο κόμμα του, τις συνιστώσες και τις ακροαριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις που εκείνο καλύπτει παντοιοτρόπως.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, θέτουμε το ερώτημα προς τον κύριο Τόσκα: είχε, ναι ή όχι, υπογράψει ο πρόεδρος του και σημερινός πρωθυπουργός Α. Τσίπρας υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης για τον μέχρι χθες καταζητούμενο αναρχικό αρχιτρομοκράτη Ασπιώτη;  ΠΗΓΗ


Το υπουργείο Προ.Πο επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Οι τζιχαντιστές έρχονται μαζί με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα


Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Ν. Τόσκα επεφύλαξε μία επιβεβαίωση για το προφανές που έλεγε η Χρυσή Αυγή εδώ και μήνες.Εκεί που τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής προσπαθούσαν διακαώς να βρουν ένα παιδί μέσα στα κύματα των λαθρομεταναστών για να προβάλλουν τη μαγική εικόνα των «ανήμπορων προσφύγων», η Χρυσή Αυγή επικαλούμενη τη λογική και μαρτυρίες αξιωματούχων επέμενε να αρνείται την προπαγάνδα και να προειδοποιεί ότι εντός των λαθρομεταναστευτικών ροών υπάρχουν εγκληματίες, μέχρι και τζιχαντιστές.Συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «ανάμεσα στους 350.000 που είπατε που μπήκαν στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου έχουν διαπιστωθεί από τις Υπηρεσίας σας ή την ΕΥΠ να έχουν περάσει άτομα ύποπτα για σχέση με τους Τζιχαντιστές ή το Ισλαμικό Κράτος», ο Τόσκας είπε: «σε ότι αφορά την περίπτωση να περάσουν και άνθρωποι που έχουν σχέση με οργανώσεις εξτρεμιστών Τζιχαντιστων, το παρακολουθούμε το θέμα ειδικά η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία το παρακολουθεί φυσικά δεν πρόκειται να αναφερθώ σε ονόματα και περιστατικά αλλά το παρακολουθούμε στενά και συνεργαζόμαστε και με άλλες χώρες για αυτό.»

Κοινώς, οι συριζαίοι, προκειμένου να κάνουν τις ρεμούλες τους και να δίνουν αφειδώς και παρανόμως εκατομμύρια ευρώ στους «αλληλέγγυους» θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μπορεί να πέσουν θύματα μίας επερχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την απάτη των «προσφύγων», τους οποίους το αντισυνταγματικό τόξο προσκαλεί και φιλοξενεί στην Ελλάδα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Πατρίδα μας και τους Έλληνες.
Μια μικρή μονάχα σύγκριση φωτογραφιών αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως με όχημα το προσφυγικό ζήτημα χιλιάδες τζιχαντιστές σφαγείς περνούν τα ελληνικά σύνορα και εγκαθίστανται στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, με συνέπειες οι οποίες καθίσταται αδύνατο για την ώρα να υπολογισθούν. 
Ακολουθούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες: ΕΔΩ

Ι. Σαχινίδης: Άμεση επαναφορά των συντάξεων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και του Πόντου


Ο Βουλευτής Πέλλας, Συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης τοποθετήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που έχει έρθει στην Βουλή.Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο φέρνει δυσβάσταχτες νέες ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσον αφορά το φορολογικό.Επισήμανε, επίσης, την πρόταση της Χρυσής Αυγής, η οποία περιλαμβάνει το πάγωμα των παλιών χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και την αλλαγή κατηγορίας των επαγγελματιών, ούτως ώστε να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας τις οφειλές τους.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν για τον επανακαθορισμό προϋποθέσεων για την επαναχορήγηση συντάξεων υπερηλίκων. Οι πλειονότητα αυτών είναι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και παλιννοστούνες ΠόντιοιΠΗΓΗ


Ομερτά στην Βουλή: Μόνο ο Βαρεμένος, ο Κακλαμάνης και η κυρά - Τασία θα συμμετέχουν στην επιτροπή “πόθεν έσχες”!

Οι όζουσες υποθέσεις βουλευτών του μνημονιακού τόξου που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει τους καρεκλοκένταυρους της Βουλής.
Οι εθνοπατέρες που "ξεχνούν" να δηλώσουν εισοδήματα, ακίνητα και μετοχές στο "πόθεν έσχες" τους βάλλουν την... αξιοπιστία και το πρόσωπο του Κοινοβουλευτισμού στην χώρα μας και γι΄ αυτό βρέθηκε η αρμόζουσα λύση.
Μην πάει το μυαλό σας ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Η λύση για το σαθρό πολιτικό σύστημα είναι απλή: Θα διασφαλιστεί πλήρως το απόρρητο της επιτροπής και σε αυτήν δεν θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα της αντιπολίτευσης!
ΟΜΕΡΤΑ! Ενώ μέχρι και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όλα τα κόμματα είχαν εκπρόσωπο στην εν λόγω επιτροπή, όπως αποκάλυψε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νικήτας Κακλαμάνης τώρα πια μόνο 3 βουλευτές θα συμμετέχουν: Αυτός, ο Βαρεμένος και η κυρά - Τασία!
Βάσει του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην 7μελή επιτροπή "πόθεν έσχες" θα συμμετέχουν ως μέλη ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, ο Δ’ αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου. Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Με άλλα λόγια τίποτα από τα ελλιπή "πόθεν έσχες" των βουλευτών δεν θα βλέπει πια το φως της δημοσιότητας.  ΠΗΓΗ
Λύθηκε το πρόβλημα...

Τα συστημικά κόμματα του Κοινοβουλίου και η Εθνική Αντιπολίτευση της Χρυσής Αυγής
Η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να μην έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά έχει την δυνατότητα να διευρυνθεί, ακόμη κι αν συμβεί κάποιο «ατύχημα» με τους ΑΝΕΛ.
Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, αλλά και η Ένωση… Φραπέδων είναι εν δυνάμει εφεδρείες για την υλοποίηση (και) του τρίτου Μνημονίου. Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» θα βγει στην επιφάνεια, αν χρειαστεί, και το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού» με τη ΝΔ. Μπορεί στην πρόσφατη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, τα ανωτέρω κόμματα της αντιπολίτευσης να ύψωσαν, δήθεν, κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής, με προφανή στόχο να φορτώσουν όλο το κόστος από το επερχόμενο τσουνάμι των επώδυνων μέτρων στην κυβέρνηση, αλλά η πραγματικότητα μιλάει πολύ διαφορετικά.
Δεν μπορεί να ακυρωθεί το γεγονός ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και Ποτάμι (ο… φραπεδόμαγκας Λεβέντης ήταν μεν εκτός κοινοβουλίου τότε, αλλά είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του επερχόμενου τρίτου Μνημονίου στις γραφικές όσο και γελοίες παρεμβάσεις του) όχι μόνο υπερψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο στις 14 Αυγούστου, αλλά και σ’ όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν μνημονιακότερος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό είναι σαφώς ψευδής και καθόλου πειστική η τωρινή προσπάθειά τους να πάρουν αποστάσεις από τις συνέπειες και της δικής τους συνδρομής στην υπερψήφιση του Μνημονίου.
Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δεν μπορούν να ασκήσουν αληθινή, ουσιαστική και στρατηγικού χαρακτήρα αντιπολίτευση, δεδομένου ότι έχουν ψηφίσει «δαγκωτό» το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο είναι το βασικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στους επίμαχους τομείς. Η λεκτική (και μόνον) σκλήρυνση της ρητορικής τους δεν μπορεί να τους βγάλει από το μνημονιακό κάδρο, όσο κι αν το επιδιώκουν, καθότι έχουν αμαρτωλά διαπιστευτήρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συστημική «φιλοευρωπαϊκή» αντιπολίτευση έχει πολιτικά μεγάλη δυσκολία να κεφαλαιοποιήσει για λογαριασμό της την λαϊκή δυσαρέσκεια και την επακόλουθη κοινωνική οργή που αναπόφευκτα θα συσσωρεύει η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αν για τη ΝΔ το πρόβλημα επί του παρόντος  έγκειται στο ποιος θα είναι πλέον ο επικεφαλής της, στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση… Φραπέδων, το πρόβλημα βρίσκεται στην απροθυμία τους να φορτωθούν ένα καταλυτικό πολιτικό κόστος, χωρίς να έχουν το αντάλλαγμα της συμμετοχής τους στην κυβερνητική εξουσία.
Όλοι τους, ανέμεναν μεν την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι στον βαθμό της έκτασης που τελικά αυτή είχε. Τον Ιανουάριο ο Θεοδωράκης είχε προεξοφλήσει ότι θα ήταν αυτός ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα. Γι’ αυτό και όταν ο τελευταίος επέλεξε τον Καμμένο ως τέτοιον, προσπάθησε να κάνει πολιτικό θόρυβο καταγγέλλοντας την «ανίερη συμμαχία» με ένα «ακροδεξιό» κόμμα. Καταγγελία, την οποία επαναλαμβάνει τώρα η Γεννηματά για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, η οποία προαλειφόταν κι αυτή για νυν κυβερνητικός εταίρος. Μπορεί στις Βρυξέλλες να δυσκολεύονται, παλαιότερα ο Μάρτιν Σουλτς και τώρα ο Τζιάνι Πιτέλα, να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο ο Τσίπρας προτιμάει τον Καμμένο από τον Θεοδωράκη ή την Γεννηματά, αλλά η εξήγηση είναι απλή. Ο Καμμένος είναι ο «ιδανικός εταίρος» όχι μόνο επειδή τα έχουν βρει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πολύ περισσότερο οι ΑΝΕΛ, με την ανυπαρξία τους, επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά ακριβώς όπως θα έκανε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το τραυματισμένο Ποτάμι ελπίζουν ότι μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα στο άμεσο μέλλον, ώστε να υποχρεωθεί να ζητήσει την συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, θεωρούν ότι μπορούν να θέσουν τους δικούς τους όρους κομματικής αυτοσυντήρησης. Μέχρι τότε θα παριστάνουν, εκ του ασφαλούς, τους αντιπολιτευόμενους. Πρέπει, όμως, να υπολογίζουν ότι ο Τσίπρας έχει «ανέβει» πολύ στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών τοκογλύφων με την απολύτως δουλική τακτική του απέναντί τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί οι ευρωσοσιαλιστές να προτιμούσαν την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση «να τα χαλάσουν» μαζί του γι’ αυτόν λόγο. Αντιθέτως, αν χρειαστεί, θα πιέσουν την Γεννηματά και τον Θεοδωράκη να σιωπήσουν, αν θεωρήσουν ότι για λόγους αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας εγείρουν σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση του Μνημονίου.
Με δεδομένα όλα αυτά, η αποστολή του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία, καθώς καλείται να σταθεί ως ο μοναδικός πολιτικός και κοινωνικός εκφραστής της Εθνικής και Λαϊκής αντίστασης απέναντι στο (νέο) Μνημόνιο και τις καταστροφικές του συνέπειες. Με προσεγμένα βήματα και ανάλογες πράξεις, τόσο στην εκφορά του λόγου στο Κοινοβούλιο, όσο και στην άμεση σύνδεση με τον απλό και δοκιμαζόμενο Έλληνα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να ενσαρκώσει την ελπίδα της απελευθέρωσης από τα δεσμά της μνημονιακής κατοχής και τους ελληνόφωνους συνεργάτες της. Γιώργος Μάστορας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6407508274767353861

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item