Widgets

Πρωτοφανής πρόκληση: Η Τουρκία λέει ότι "Δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο"!


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πρωτοφανής πρόκληση εν μέσω εκλογικής περιόδου από την Άγκυρα η οποία για πρώτη φορά ευθέως αμφισβήτησε με επίσημη τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, μην αναγνωρίζοντάς τα, ολοκληρωτικά!
Και βέβαια η δήλωση αυτή προκαλεί ένα βασικό ερώτημα προάγγελο δυσμενών εξελίξεων: Αφού δεν τα αναγνωρίζουν, άρα δίνουν στον εαυτό τους το δικαίωμα για μονομερείς επιθετικές μελλοντικές ενέργειες προς "αποκατάσταση" της "συνοριογραμμής" όπως βολεύει την γειτονική (αλλά όχι φιλική όπως πάντοτε αποδεικνύεται) χώρα.

Δεν αναγνωρίζουν θαλάσσια σύνορα, σημαίνει ότι ΔΕΝ αναγνωρίζουν ΑΟΖ, ΔΕΝ αναγνωρίζουν τα δώδεκα μίλια, ΔΕΝ αναγνωρίζουν ούτε καν τα υποτιθέμενα έξι μίλια τα οποία μέχρι τώρα δεν τα θεωρούσαν casus belli, ΔΕΝ αναγνωρίζουν ούτε καν την διεύλευση βάρκας...με κουπί κοντά στις ακτές των ελληνικών ακτών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε: «Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος υπάρχει σειρά αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο. Το γεγονός ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που να έχουν οριοθετηθεί με μια ισχύουσα διεθνή συμφωνία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών των προβλημάτων. Διατηρούμε τη στάση μας αναφορικά με τα θέματα αυτά. 

Η χώρα μας επιθυμεί την εξεύρεση μόνιμων λύσεων σε όλα τα θέματα αυτά σύμφωνα με την ευθυδικία και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας. Με την αντίληψη αυτή, όλα αυτά τα θέματα συζητούνται με την Ελλάδα στο πλαίσιο των υπαρχόντων διαύλων διαλόγου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε: «Δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων» προσέθεσε.

Οι ανακοινώσεις όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Άγκυρα μονομερώς αναγνωρίζει μόνο ότι θέλει και ταιριάζει με τα δικά της γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, και πέντε χρονια ελληνικής οικονομικής εξαθλίωσης έχουν "ανοίξει" την "όρεξη" στην Τουρκία ότι ίσως έχει φτάσει ή φτάνει η στιγμή που θα μπορούσε να επιβάλλει μια ολοκληρωτική αναθεωρητική εξωτερική πολιτική εις βάρος της χώρας μας χωρίς να πληρώσει ακριβά το τίμημα. www.defencenet.gr


Άγκυρα: "Η Ελλάδα κατέχει 16 τουρκικά νησιά" - Δείτε ποια νησιά η Τουρκία ισχυρίζεται ότι "τελούν υπό ελληνική κατοχή"!
ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"!


Το θέμα της ελληνικής "κατοχής" (!) σε 16 νησιά του Αιγαίου, επαναφέρει η Αγκυρα με διαρροές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον τουρκικό Τύπο.
Και μάλιστα προχώρησαν και σε διαμαρτυρία (!) για την επίσκεψη του τότε ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Φάρμακονήσι, και Καλόλυμνο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου, νησιά τα οποία θεωρούν ότι είναι "κατεχόμενα από τους Ελληνες"!

Μάλιστα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι "Η ελληνική πρόκληση έφτασε στο σημείο να προβεί και σε παράταξη τιμητικού στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές στους επίσημους στο… «τουρκικό» νησί, Φαρμακονήσι"!

Η τουρκική εφημερίδα Sözçü κατήγγειλε τις ελληνικές «παραβιάσεις» στα 16 «τουρκικά» νησιά που ο ίδιος, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ τα… «απελευθέρωσε» από τους Έλληνες και σήμερα οι Έλληνες τα κατέχουν παρανόμως.

ΟΛα αυτά ενώ ο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε: "Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος υπάρχει σειρά αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο. Το γεγονός ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που να έχουν οριοθετηθεί με μια ισχύουσα διεθνή συμφωνία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ αυτών των προβλημάτων".
Όμως καθίσταται ξεκάθαρο ότι μαζί με την κατάργηση των συνόρων οι Τούρκοι αμφισβητούν και ελληνικό έδαφος. Τα δεκαέξι νησιά δεν αναφέρονται καθόλου τυχαία, και μάλλιστα παμπολλες φορές σε μικρό χρονικό διάστημα όπως θα δείτε εδώ, εδώ, και εδώ.

Τα δημοσιεύματα, οι απειλές και οι απαιτήσεις είναι "καρμπόν". Δεν αλλάζει ούτε "τελεία", και σήμερα για πρώτη φορά είχαμε επίσημη αμφισβήτηση από το τουρκικό κράτος.

Κάπως έτσι είχαν ξεκινήσει και τα Ίμια.

Γιατί γίνεται τώρα αυτό και γιατί ειδικά αυτά τα νησιά: Γιατί αυτά τα νησιά "κόβουν" το Αιγαίο "στα δύο" και από βορρά προς νότο και από δυτικά προς τα ανατολικά. Και απομονώνουν το κεντρικό Ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια της Δωδεκανήσου.
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην κατάληψη από την Τουρκία των χερσαίων εδαφών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.
Σε ότι αφορά τα νησιά νότια της Κρήτης φυσικά και πολύ θα τα ήθελαν: Βρίσκονται επάνω στα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και ελέγχουν την δίοδο μεταξύ Κρήτης και Βορείου Αφρικής...κοιτάσματα που είναι σχεδόν επιβεβαιωμένα μετά και την ανακάλυψη του τεράστιου αιγυπτιακού γειτονικού κοιτάσματος.
Μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση των Ιμίων το 1996 ξεκίνησε ακριβώς με ένα τέτοιο άρθρο. Το ζήτημα είναι ότι εγείρεται ένα τέτοιο ζήτημα σε μια τέτοια χρονική στιγμή κατά την οποία, η Ελλάδα είναι σαφώς αδυνατισμένη στρατιωτικά με την επόμενη πενταετία να επιδεινώνεται η κατάσταση ακόμα περισσότερο αφού τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει άμεσα τις Ενοπλες Δυνάμεις, ακόμα και αν έπεφταν υπογραφές για αγορές όπλων ακόμα και σήμερα...
Χρειάζονται άμεσες ενέργειες και άμεσες κινήσεις για θωράκιση των συνόρων. Χωρίς αυτα, το "νέο 1922" είναι πολύ κοντά... www.defencenet.gr

Το σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία ελεγχόμενης ζώνης στη Συρία και εξισλαμισμό της Ευρώπης

Έγκλημα και υποκρισία
  Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 
 
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο συνεχιζόμενο έγκλημα και δράμα της Συρίας, για το οποίο θεωρούμε υπεύθυνους τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, εκφράζοντας την ευχή η τραγωδία να τερματιστεί εντός του 2016, για να επανέλθει η μαρτυρική αυτή χώρα σε κανονικούς ρυθμούς και να σταματήσουν τα καραβάνια των προσφύγων!
Την ώρα που γράφαμε τις γραμμές του άρθρου εκείνου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με έναν ξεδιάντροπο και ανερυθρίαστο τρόπο που μόνο ένας υπερασπιστής της γενοκτονίας και των σφαγών θα μπορούσε να κάνει, κατηγορούσε την Ευρώπη ότι μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων.
Δηλαδή, ο ίδιος με τον άλλον εξτρεμιστή μουσουλμάνο, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω των μηχανισμών του τουρκικού κράτους εκπαίδευσαν και εξόπλισαν με τη σειρά τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την Αλ Νούσρα - Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι όλοι αυτοί προκάλεσαν ανείπωτες σφαγές και καταστροφές, που οδήγησαν στην εξορία και την προσφυγιά εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας, ορισμένοι από τους οποίους θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Όσο για τη Λιβύη, η Τουρκία συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του χάους και χρηματοδότησε μόνο μια φορά με 200 εκατομμύρια δολάρια, που μετέφεραν δυο κυβερνητικά αεροσκάφη, τους ισλαμιστές «επαναστάτες» που ευθύνονται για τα άλλα καραβάνια των μεταναστών, που θαλασσοπνίγονται πλέοντας προς Λαμπεντούζα. Τελευταία εμπλοκή της Τουρκίας, το πλοίο με τα όπλα και τα πυρομαχικά που απέπλευσε από την Αλεξανδρέττα μέσω κατεχομένων για τη Λιβύη!
Όμως η αποκορύφωση της υποκρισίας του Ερντογάν καταγράφεται στην τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό 25 ταξιαρχιών Τουρκομάνων με σκοπό να διεισδύσουν στο έδαφος της Συρίας και να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στην περιοχή μεταξύ Σεραμπλούς και Αζάζ.
Την από αέρος υποστήριξη της όλης επιχείρησης θα αναλάβουν τριάντα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Κατάρ, για να συμπληρωθεί το κάδρο των εγκληματιών πολέμου.
Οι αεροπορικές δυνάμεις θα απομονώσουν την ως άνω περιοχή, θα εξουδετερώσουν με βομβαρδισμούς τις υποδομές των τζιχαντιστών του ΙΚ με σκοπό να τους αποδυναμώσουν και στη συνέχεια θα προελάσουν οι 25 ταξιαρχίες Τουρκομάνων, συνολικής δύναμης 5.000-6.000 ανδρών, οι οποίοι θα εκκαθαρίσουν και θα κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή, την οποία διεκδικούν και οι Κούρδοι μαχητές του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), για να ενώσουν τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν!
Σύμφωνα με τα σχέδια της Άγκυρας, εν καιρώ ο αριθμός των ένοπλων Τουρκομάνων θα αυξηθεί και θα φθάσει τις 10.000!
Με άλλα λόγια, η Τουρκία, σε συνεργασία και με την υποστήριξη των ΗΠΑ, σχεδιάζει να καταλάβει με φίλια δύναμη εγκάθετων Τουρκομάνων (που στην προκειμένη περίπτωση παίζουν κατά κάποιον τρόπο το ρόλο των εγκάθετων της Θράκης) το έδαφος μιας γειτονικής χώρας, δημιουργώντας μια «ζώνη ασφαλείας» την οποία σταδιακά θα ενσωματώσει στο έδαφός της, όπως έγινε το 1939 με το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας.
Και την ίδια ώρα, ο Ερντογάν έχει το απύθμενο θράσος να εγκαλεί την Ευρώπη γιατί δεν λύνει ένα πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος, εξυπηρετώντας ταυτοχρόνως και ένα άλλο σχέδιο, που είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης.
Για την περίπτωση αυτή οι Έλληνες έχουν μια παροιμία για το γάτο που από τη μια πλευρά κάνει τη… ζημιά και από την άλλη σκούζει!
Τέλος, για τον αδικοχαμένο τρίχρονο Αλάν Κούρντι –αυτό είναι το όνομα του νεκρού παιδιού το οποίο τουρκοποίησαν οι Τούρκοι σκοπίμως, για να κρύψουν την κουρδική του καταγωγή, παραποιώντας το σε Αϊλάν–, την κύρια ευθύνη έχει η Τουρκία για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί η Τουρκία είναι ο βασικός υπεύθυνος της εκ θεμελίων καταστροφής της ηρωικής πόλης Κομπάνι, από την οποία αναγκάστηκε να φύγει η οικογένειά του, και ο άλλος είναι η ανοχή που δείχνει το τουρκικό κράτος στους δουλεμπόρους, που φορτώνουν ψυχές σαν του Αλάν Κούρντι σε παλιόβαρκες, που τους οδηγούν πολλές φορές στον πάτο της θάλασσας.
Αιδώς γενοκτόνοι υποκριτές… 
Ο "φίλος" Ακιντζί απαιτεί να αναγνωριστούν οι έποικοι

Ο "φίλος" Ακιντζί απαιτεί να αναγνωριστούν οι έποικοι
Μέρα παρά μέρα καταρρέει ο μύθος και η επίπλαστη εικόνα που προσπάθησαν με τόσο κόπο και μόχθο τα διάφορα φερέφωνα των ναινέκων αλλά και καθεστωτικοί γνωστοί δημοσιογράφοι να πλάσουν για τον φίλο Ακιντζί. Με νέα δήλωση του απαιτεί να αναγνωριστεί ένα έγκλημα πολέμου, ο εποικισμός, διαλύοντας τις οποιεσδήποτε φρούδες ελπίδες κατάφεραν να περάσουν στον λαό για τον φίλο τους Μουσταφά.

Όπως τόνισε, δεν θα υπογράψει μία συμφωνία που δεν θα είναι προς όφελος του "λαού", δεν θα φέρει την ευτυχία και δεν θα είναι καλή για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση λύσης, όλοι οι ''υπήκοοι'' του ψευδοκράτους ανεξαιρέτως θα γίνουν ''υπήκοοι'' της ομόσπονδης Κύπρου και της ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μουσταφά Ακιντζί μιλούσε στην κατεχόμενη Ακανθού και αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι "κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί και πως προχωρούν με υπομονή". Θα είναι, συνέχισε, "μία σκληρή διαπραγματευτική διαδικασία και δεν είναι όλα όμορφα και ωραία. Είναι ένας δρόμος με αγκάθια. Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι είναι ένας δρόμος που τον περπατούμε εδώ και 47 χρόνια. Αλλά πλέον πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της λύσης".

"Και οι αρμόδιοι της Τουρκικής Δημοκρατίας πιστεύουν σε αυτό", συμπλήρωσε. "Σε διαβούλευση μαζί τους, με τη δική μας 'κυβέρνηση', με τα κόμματα είτε της εξουσίας, είτε της αντιπολίτευσης, με τη 'βουλή' μας, με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και κυρίως με το 'λαό' μας, θα περπατήσουμε μαζί αυτόν το δρόμο".

Ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε τη θέση ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα μελετήσει το σχέδιο και θα πάει στην κάλπη για το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ηγετών έχει συμφωνηθεί και πως θα μείνουν πιστοί στο ανακοινωθέν της 11ης Σεπτεμβρίου 2014.

Η αδιαλλαξία της Τουρκίας παραμένει άκαμπτη την ίδια ώρα που η μειοδοτική κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποκρύπτει το σοβαρότατο θέμα των εποίκων και τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται στις δήθεν συμφωνίες, για ένα ακόμη έγκλημα πολέμου, το οποίο τείνουμε να αποδεχθούμε. Η αποδοχή έστω και ενός έποικου αποτελεί τεράστιο ολίσθημα και Εθνική προδοσία.
Είναι καιρός ο κυπριακός Ελληνισμός να αλλάξει γραμμή και διεκδικώντας τα εθνικά του δίκαια, να πάψει επιτέλους να στηρίζει δουλοπρεπείς πολιτικάντηδες που προσκυνούν τα τουρκικά συμφέροντα και να στραφεί προς Εθνικές λύσεις, αλλιώς είναι καταδικασμένος να είναι ραγιάς μια ζωή. www.elamcy.com
Καθηγητής Η. Κουσκουβέλης: «Tι θα γίνει με τα στρατεύματα του Αττίλα;»«Η Κύπρος ζει στη νεφελοκοκκυγία των διαπραγματεύσεων και την μακαριότητα των ψευδαισθήσεων ότι θα τα βρει η ελληνοκυπριακή πλευρά με τον «καλό» Ακιντζί. Φαίνεται ότι δεν ακούν τι λέει ο Σουλτάνος της Άγκυρας, ούτε μας έχουν ακόμη απαντήσει τι θα γίνει με τα στρατεύματα του Αττίλα».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, ο οποίος σημειώνει πως το βασικό στοιχείο μίας υποφερτά αποδεκτής «λύσης» είναι η αποχώρηση του στρατευμάτων κατοχής.

Η Άγκυρα βρίσκεται στην κατωφερή πλευρά του κύκλου της ισχύος της - Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας καταγράφει ήττες
Την ίδια ώρα, ο κ. Κουσκουβέλης σημειώνει πως η Τουρκία καταγράφει συνεχείς ήττες στην εξωτερική της πολιτική.

Ο καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης με πλούσιο συγγραφικό έργο αλλά και με παρεμβάσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών θεμάτων, έχει πρόσφατα δημοσιεύσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Θεωρία απόφασης στον Θουκυδίδη» (Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, εργαλείο ανάλυσης και στρατηγικής σκέψης, που συμπληρώνει ένα κενό στο πεδίο της διεθνούς πολιτικής.

- Είστε εξ εκείνων που θεωρούν πως οι εξελίξεις έχουν αναβαθμίσει, εκ νέου, το ρόλο της Τουρκίας; Οι Αμερικανοί φαίνεται να τα ξαναβρίσκουν με την Άγκυρα, μετά και τα όσα είχαν αναφερθεί για τις σχέσεις Τουρκίας με το ISIS.

- Όχι, δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι οι εξελίξεις έχουν αναβαθμίσει εκ νέου τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή. Η Τουρκία έκανε απλώς μία συναλλαγή: παραχώρησε τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ινστιρλίκ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πήρε ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να δημιουργήσει μία «ουδέτερη ζώνη» στα σύνορά της με την Συρία – κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει – και, υπό το πρόσχημα των πληγμάτων στις δυνάμεις των Τζιχαντιστών, να πλήττει και τους Κούρδους αντάρτες.
Η σκοπιμότητα αυτή – όπως προηγουμένως και οι σχέσεις της με το ISIS – έγινε γρήγορα αντιληπτή στη Δύση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επικρίσεις τόσο στην πολιτική της Τουρκίας, όσο και σε αυτή των ΗΠΑ που επέτρεψαν τούτη την εξέλιξη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία, λόγω μεγέθους, οικονομικών επιδόσεων για μία δεκαετία, γεωγραφικής θέσης και εξελίξεων στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, έχει, περίπου από τη δεκαετία του 1990, αναβαθμισθεί διεθνώς.
Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Τουρκία υποχωρεί ή, αν θέλετε, η εξωτερική της πολιτική καταγράφει ήττες από τη στιγμή που αποφάσισε αφενός μεν να τα «σπάσει» με το Ισραήλ, αφετέρου δε να εμπλακεί στα εσωτερικά των Αράβων (π.χ., στην Αίγυπτο) και ιδιαίτερα στη Συρία. Η πολιτική στη Συρία είναι το μεγάλο λάθος της Τουρκίας, που το χρεώνεται ο Ερντογάν.


- Η σύγκρουση με τους Κούρδους θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στην Τουρκία; Κοντολογίς θα πάθει η Τουρκία αυτό που φοβάται με την αυτονομία των Κούρδων;

- Μου αρέσει η λέξη «μακροπρόθεσμα», διότι έτσι θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. Εκτιμώ πως ναι, και η Τουρκία θα ζήσει για πολλά χρόνια με το Κουρδικό. Θεωρώ δε πως η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι μάλλον εύκολη. Γιατί; Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το παρόν. Πολύ απλά, η Τουρκία πήγε να θέσει τη Συρία στη σφαίρα επιρροής της και, τελικά, αποκόμισε ένα μόρφωμα Τζιχαντιστών και, μετά το κουρδικό μόρφωμα στο Ιράκ, ένα νέο κουρδικό μόρφωμα στα σύνορά της με τη Συρία, καθώς και επιδείνωσή των σχέσεών της με το Ιράν. Συνεπώς έχει να αντιμετωπίσει τρεις κουρδικές οντότητες, μία στο εσωτερικό και δύο στο εξωτερικό, με εκείνη του Ιράκ να τυγχάνει διεθνούς υποστήριξης και να βρίσκεται πολύ κοντά στην ανεξαρτησία.
Ας περάσουμε τώρα να δούμε το γενικό και μακροπρόθεσμο. Ο Ερντογάν, βλέποντας πως έχει αποτύχει το κεμαλικό μοντέλο «ένα κράτος, ένα έθνος», επεχείρησε, για να αντιμετωπίσει το Κουρδικό, να βελτιώσει τη συνταγή, βάζοντας στο παιχνίδι, ως νέο-οθωμανός, και τη θρησκεία. Όμως και αυτό απέτυχε, καθώς το (τουρκικό) κράτος δεν μπόρεσε να υποχωρήσει στο ζήτημα της αυτονομίας των Κούρδων.
Έτσι, τα πράγματα βρέθηκαν και πάλι στο σημείο μηδέν, με την Τουρκία να μην έχει άλλες λύσεις. Διότι αν η αυτονομία των Κούρδων είναι η λύση, αυτός ο δρόμος είναι επικίνδυνος για την ακεραιότητα της Τουρκίας, καθώς ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω εξελίξεις – πόσο μάλλον που ένα κουρδικό κράτος μπορεί σύντομα να υπάρχει στα σύνορά της.
- Στη μεγάλη αυτή η εικόνα των εξελίξεων, πού τοποθετούνται Ελλάδα και Κύπρος;
- Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή – δυστυχώς για μία ακόμη φορά – τοποθετείται στον αστερισμό του νέου μνημονίου και των εκλογών, ενώ δέχεται, χωρίς διαμαρτυρία, και τον χείμαρρο των μεταναστών που προκαλεί ή διευκολύνει η Τουρκία. Η Ελλάδα κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες απώλεσε ό,τι είχε κατορθώσει να αποκαταστήσει από το μετά το 2010 τρωθέν κύρος της. Όσο για την Κύπρο, είναι ευτυχές το γεγονός ότι τελειώνει με το μνημόνιο και ανακτά το τιμόνι της οικονομίας της.
Ωστόσο, η Κύπρος ζει στη νεφελοκοκκυγία των διαπραγματεύσεων και την μακαριότητα των ψευδαισθήσεων ότι θα τα βρει η ελληνοκυπριακή πλευρά με τον «καλό» Ακιντζί. Φαίνεται ότι δεν ακούν τι λέει ο Σουλτάνος της Άγκυρας, ούτε μας έχουν ακόμη απαντήσει τι θα γίνει με τα στρατεύματα του Αττίλα. Ορισμένοι υπολογίζουν ότι το κλειδί για την έγκριση από τον κυπριακό λαό μίας κάποιας «λύσης» του Κυπριακού είναι το περιουσιακό. Όμως, κατά την άποψή μου, το βασικό στοιχείο μίας υποφερτά αποδεκτής «λύσης» είναι η αποχώρηση του στρατευμάτων κατοχής.
- Εάν όντως η Τουρκία πάρει τα «πάνω» της, πώς μας επηρεάζει ως Ελληνισμό;
- Η Τουρκία, όπως ανέφερα, διαθέτει ισχύ, αλλά εκτιμώ πως βρίσκεται στην κατωφερή πλευρά του κύκλου της ισχύος της. Όμως σημασία δεν έχει τι κάνει η Τουρκία, αλλά το τι κάνουμε εμείς. Και όπως φαίνεται δεν τα κάνουμε καλά… Προσωπικά, όπως εξήγησα αναλυτικά στην προηγούμενη συζήτησή μας, πιστεύω στη μακροπρόθεσμη, σοβαρή και διακριτική ανάπτυξη των συντελεστών ισχύος Ελλάδας και Κύπρου, στο πλαίσιο μίας συνολικής στρατηγικής. Γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει αλλά χρειάζεται δουλειά, υπομονή, επιμονή και πίστη. 
Εσωτερικοί πολιτικοί λόγοι οδήγησαν στην στρατιωτική επιλογή

- Είναι αρκετοί που υποστηρίζουν πως η στρατιωτική επιλογή που έκανε η Τουρκία συνδέεται με τους εσωτερικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του Ερντογάν με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Συμφωνείτε;

- Ναι, συμφωνώ. Διότι από την ένταση που δημιουργείται κερδίζει εκλογικά ο Ερντογάν, καθώς οδηγεί κάποιους ψηφοφόρους να απομακρυνθούν από το κουρδικό κόμμα (HDP), του οποίου η συρρίκνωση ενδεχομένως να επιτρέψει στο AKP να ξανακερδίσει την αυτοδυναμία και, γιατί όχι, και την απαιτούμενη για αναθεώρηση του Συντάγματος πλειοψηφία. Δεν αποκλείεται δε, όπως σημείωνε αρθρογράφος της Ζαμάν, να ξαναδούμε τον Ερντογάν και τον Οτσαλάν, τους δύο ηγέτες που πλήττονται προσωπικά από την άνοδο του HDP, να ξεκινούν και πάλι μία ειρηνευτική διαδικασία… μετά, όμως, τις εκλογές. ΠΗΓΗ
Ένας Τούρκος εθνικιστής υπεύθυνος για το ΚυπριακόΟ υιός του ιδρυτή του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος, Τουγρούλ Τουρκές, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Τουρκο''κυπρίων'' στη νέα, μεταβατική κυβέρνηση της Τουρκίας.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τουρκές αναλαμβάνει τα χαρτοφυλάκια και τα ζητήματα, τα οποία διαχειριζόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση ο Μπουλέντ Αρίντς. Συγκεκριμένα, τα καθήκοντα του κ. Τουρκές στην νέα κυβέρνηση θα είναι τα εξής: Σχέσεις με τη δικαιοσύνη, μεταβίβαση αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, συντονισμός εφαρμογής των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, συντονισμός υποθέσεων Κύπρου και διαπολιτισμικός διάλογος.
Τα νέα καθήκοντα του κ. Τουρκές δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Τουρκές είναι ο υιός του "κυπριακής" καταγωγής, ιστορικού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Αλπαρσλάν Τουρκές. Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος χώρισε τους δρόμους του με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης και εντάχθηκε στο σχήμα της μεταβατικής κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα, στο Κυπριακό και στο Κουρδικό Ζήτημα, ο κ. Τουρκές υποστήριξε τις πάγιες θέσεις του εθνικιστικού κινήματοςΠΗΓΗ
Ο ''ανθρωπιστής'' Ακιντζί ζητά από τους Ευρωπαίους να ανοίξουν τα σύνορα στους λαθρομετανάστεςΟ ''ανθρωπιστής'' Ακιντζί ζητά από τους Ευρωπαίους να ανοίξουν τα σύνορα στους λαθρομετανάστες
Ο ψευδοηγέτης των κατεχομένων, Μουσταφά Ακιντζί, σε πλήρη παράκρουση νομίζοντας μάλλον πως εκπροσωπεί κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (ή μήπως το επερχόμενο νεοσύστατο κράτος;) κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα των χωρών τους στους ''πρόσφυγες'', κατά ... παρόμοιο τρόπο με την Τουρκία.

Ο ''φιλεύσπλαχνος'' Ακιντζί, δήλωσε ότι τα νέα για τον τραγικό θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων από τη Συρία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές, έχει πληγώσει βαθύτατα τους Τουρκο''κύπριους''.

Έκανε λόγο επίσης, για "πόλεμο που διεξάγεται αδιάκριτα, με θύματα αθώους πολίτες" επισημαίνοντας ότι "νιώθει πως είναι καθήκον του να απευθύνει αυτή την έκκληση".

Αυτά λοιπόν και για όσους δεν κατάλαβαν, ο ψευδοηγέτης-υπηρέτης τηρώντας πιστά τη γραμμή του υποκριτή αφεντικού του Σουλτάνου Ερντογάν, διαλαλεί πως οι ''φιλόπονοι'' Τούρκοι νοιάζονται για τους κακόμοιρους τους πρόσφυγες. Και τι ξέρουν οι Τούρκοι από προσφυγιά; Πότε δείξαν ότι έχουν ανθρωπιά; Ζούμε στ' αλήθεια τραγελαφικές καταστάσεις...

Είμαστε όλοι μάρτυρες των τραγικών γεγονότων από την αρχή και έχουμε δει πολύ καλά ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της γενοκτόνου Τουρκίας στο πέρας του χρόνου, που δεν είναι άλλος παρά αυτός του αιμοσταγούς δολοφόνου, αδίστακτου ληστοσυμμορίτη, διακινητή και εμπόρου λαθρομεταναστών και αρωγού-χρηματοδότη ισλαμιστών τρομοκρατών.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου σαφώς. Στη μία περίπτωση αποστέλλει ορδές λαθρομεταναστών σε Ελλάδα, Κύπρο και λοιπές γειτονικές χώρες για να αυξήσει τους κατά τόπους μουσουλμάνους εποίκους, οραματίζοντας μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία και στην άλλη, εφοδιάζει -όπως ακριβώς και οι αμερικανοσιωνιστές- με εξοπλισμό τους τζιχαντιστές, εξαπολύοντας επίθεση στους χριστιανούς της Ανατολής, και δη της Συρίας, έχοντας ως απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό τους.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται... κι εδώ θα είμαστε να καταδεικνύουμε τα γεγονότα χωρίς ενδοιασμούς. www.elamcy.com

18.000 Χριστιανόπουλα από τη Συρία σφαγιάστηκαν ως θύματα εμπορίας οργάνων σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία - ΟΗΕ, UNICEF και ΜΜΕ τηρούν σιγήν ιχθύος
Τώρα που η Διεθνής Κοινότητα ανακάλυψε τα δολοφονημένα από τους Τούρκους προσφυγόπουλα, να εξηγήσουν γιατί συγκάλυψαν την καταγγελία – βόμβα στον ΟΗΕ για την γενοκτονία παιδιών από τους Τούρκους εμπόρους οργάνων. Δικαιώνεται τελικά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «κράτος βρυκόλακα».

Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία, που βρίσκονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία. Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανά τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ.

Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ»Ε», παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντησή του εκπροσώπου;... Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…Ποιός θυμάται την σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανικό έδαφος για τον ίδιο λόγο; Από τα ίδια κτήνη; Από τους υπανθρώπους που όμως έχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος για να κλείνουν τα στόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και λειτουργών κάθε είδους;

Ποιος θα μιλήσει επιτέλους γι' αυτή την θηριωδία; Πως μπορεί ένα κράτος που λέγεται «Ελληνικό» να κλείνει τα μάτια; Ποιο μέλλον μας επιφυλάσσουν; 
ΠΗΓΗ

ΙSIL: "Ήδη περάσαμε στις ευρωπαϊκές χώρες 4.000 μαχητές μας κρυμμένους ανάμεσα στους πρόσφυγες"

"ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ"!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του ISIL έχουν ήδη μεταφερθεί λαθραία στις χώρες της Ευρώπης χρησιμοποιώντας κρυβόμενοι ανάμεσα σε δυστυχισμένους πρόσφυγες.
Την αποκάλυψη έκανε με αρκετό θράσος στέλεχος της ISIL o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε την "επιχείρηση διείσδυσης" απόλυτα επιτυχημένη.
"Απλά περιμένετε" είπε χαμογελώντας.
"Eίναι το όνειρό μας να υπάρξει ένα Χαλιφάτο όχι μόνο στην Συρία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και θα το έχουμε σύντομα, Θεού θέλοντος".
Το στέλεχος του ISIL μίλησε αποκλειστικά στο BuzzFeed και οι δηλώσεις του αναδημοσιεύτηκαν στην βρετανική Sunday Express, υπό καθεστώς ανωνυμίας και είναι ο πρώτος που επιβεβαιώνει την διείσδυση της φοβερής εγκληματικής ισλαμιστικής οργάνωσης στις δυτικές χώρες.
Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει τους θανάσιμους πράκτορές του διαμέσου της τουρκικής συνοριογραμμής των 565 μιλίων στις πλούσιες δυτικές χώρες. Φυσικά πρώτη στο πέρασμά τους είναι η Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιούν ως γέφυρα.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ήδη έχουν πετύχει να "φυτέψουν" στις ευρωπαϊκές χώρες 4.000 θανάσιμους ισλαμιστές, οι οποίοι ήδη έχουν σχηματίσει πυρήνες εν υπνώσει περιμένοντας τις εντολές τους για να ενεργοποιηθούν και να προχωρήσουν σε χτυπήματα εσωτερικής αποσταθεροποίησης.
Σύμφωνα με το στέλεχος του ISIL η μυστική διείσδυση είναι η απαρχή ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την πραγματοποίηση επιθέσεων αντιποίνων στην Δύση για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τον συνασπισμό χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
"Μας επιτίθενται και με βεβαιότητα θα τους επιτεθούμε και εμείς"
"Χρησιμοποιούμε προς ώφελός μας την γενναιοδωρία των αναπτυγμένων χωρών ως προς τους πρόσφυγες για να διεισδύσουμε στην Ευρώπη" είπε με κυνική ειλικρίνεια.
Οι ένοπλοι του ISIL χρησιμοποιούν ντόπιους δουλέμπορους για να αναμειχθούν μέσα στα τεράστια "κύματα" προσφύγων που πλημμυρίζουν την Ευρώπη.
Περίσσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν καταφύγει μόνο στην Τουρκία προσπαθώντας απελπισμένα να αποφύγουν την αιματοχυσία στην Συρία.
"Από τα λιμάνια της Σμύρνης και της Μερσίνας, χιλιάδες πρόσφυγες διασχίζουν την Μεσόγειο με στόχο να φτάσουν στην Ιταλία. Μετά η πλειοψηφία πηγαίνει σε πιο φιλόξενες χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία, όπουπαραδίνονται στις αρχές και αιτούνται ασύλου. Οι δικοί μας προσέρχονται ως πρόσφυγες." πρόσθεσε.
Δύο Τούρκοι δουλέμποροι υποστήριξαν τα λεγόμενα του στελέχους του ISIL. O ένας παραδέχθηκε ότι βοήθησε περισσότερους από δέκα εκπαιδευμένους μαχητές να διεισδύσουν στην Ευρώπη με τον "μανδύα" του αιτούντα ασύλου.
Ο ίδιος είπε" "Μερικούς τους στέλνω να βρουν τις οικογένειές τους, άλλους γιατί πάνε στην Ευρώπη για να είναι έτοιμοι"!
Το στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους μίλησε και για κάποια συνάντηση που είχε με έναν ανώτερό του αποκαλούμενο ως "ο εμίρης".
"Κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα πω, αλλά πιστέυω ότι οι μελλοντικές επιθέσεις θα γίνονται κατά δυτικών κυβερνητικών στόχων και όχι κατά πολιτών, αν και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες".
Η αποκάλυη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά που εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους ζήτησε από όλους τους μουσουλμάνους στην Δύση να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Abu Mohammed al-Adnani εκθείασε μάλιστα τις πρόσφατες επιθέσεις σε  Αυστραλία,Βέλγιο και Γαλλία.
"Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας στους μουσουλμάνους της Ευρώπης, στην άπιστη Δύση και παντού να χτυπήσουν τους Σταυροφόρους στις πατρίδες τους και οπουδήποτε βρεθούν"
"Θα είμαστε εχθρόι, ενώπιον του Θεού με όποιον μουσουλμάνο μπορεί να χύσει το αίμα ενός Σταυροφόρου και δεν το κάνει αυτό με μια βόμβα,σφαίρα,μαχαίρι,αυτοκίνητο,πέτρα, ή ακόμα με μια γροθιά ή κλωτσιά".
Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση στελέχους του τουρκικού ΥΠΕΞ ο οποίος είπε "αφού οι Ευρωπαίοι δεν παίρνουν πολλούς πρόσφυγες έχουν αυξηθεί τα αιτήμα για παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Ο ποιος αποτελεσματικός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα θα ήταν μια άμεση δράση από την Διεθνή Κοινότητα ώστε να λυθεί το συριακό πρόβλημα"
Δηλαδή ακόμα και το προσφυγικό πρόβλημα στου οποίου την δημιουργία η Τουρκία, οι χώρες του Κόλπου αλλά και οι ΗΠΑ έπαιξαν μείζονα ρόλο, επιτρέποντας ή και βοηθώντας στην δημιουργία του ISIL με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης Μ.Άσαντ, η Άγκυρα θέλει να το χρησιμοποιήσει ακριβώς για αυτό το σκοπό: Να ανατραπεί ο Σύρος πρόεδρος.
Πολύ βολικά η Ευρώπη αρχίζει να αποκτά ένα άλυτο πρόβλημα και το συριακό έγινε πλέον ζήτημα επιβίωσης ακόμα και για την ίδια την Ευρώπη. Ειδικά η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη κατάσταση, και όλα αυτά για κάποιων τα σχέδια που εδράζουν σε τόπους πολύ μακρινούς από εδώ για να ανησυχούν για τα αποτελέσματα των πράξεών τους. www.defencenet.gr

Ντοκουμέντα: Οι τούρκοι παρέχουν υλικά και πολεμικό υλικό στους τζιχαντιστές


Ντοκουμέντα: Οι τούρκοι παρέχουν υλικά και πολεμικό υλικό στους τζιχαντιστές

Σε πολλές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας έχουμε υποστηρίξει ότι η Τουρκία με πολλούς τρόπους συμπαρίσταται στο Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους. Η Άγκυρα μπορεί να αποποιείται των όποιων δεσμών και της υποστήριξης των τζιχαντιστών, αλλά τα γεγονότα την διαψεύδουν. Τα στρατιωτικά κέντρα ελέγχου των τρομοκρατών βρίσκονται στην Τουρκία και Ιορδανία, ενώ οι πύλες εισόδου και εξόδου αυτών των τρομοκρατών, από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Συρία το 2011, ήταν τα τουρκικά σύνορα. Η μεγάλη έκταση της συνοριακής γραμμής Τουρκίας-Συρίας-Ιράκ επέτρεψε την υποστήριξη και την επιμελητειακή κάλυψη της Άγκυρας προς τους τζιχαντιστές, ενώ τραυματίες τρομοκράτες νοσηλεύονται εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε κρατικά τουρκικά νοσοκομεία.

Δυτικές μυστικές υπηρεσίες σε εκθέσεις τους αναφέρουν ότι στο πλευρό των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου πολεμούν τουλάχιστον 3.000 Τούρκοι, πολλοί εκ των οποίων είναι βέβαιο ότι είναι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ουσιαστικά τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας-Ιράκ έχουν διαμορφωθεί σε έναν «αυτοκινητόδρομο τζιχαντιστών» με δυο κατευθύνσεις, όπου κυκλοφορούν νοσοκομειακά αυτοκίνητα που μεταφέρουν τραυματίες ισλαμοσυμμορίτες στα τουρκικά νοσοκομεία και φορτηγά χωρίς διακριτικά που μεταφέρουν πολεμοφόδια στους τζιχαντιστές.

Ως απόδειξη για τα ανωτέρω σας παραθέτουμε πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την συνοριακή πύλη Τουρκίας-Συρίας Ακτσάκαλε, όπου υπό την επίβλεψη Τούρκων τελωνειακών υπαλλήλων και την εποπτεία της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ γίνεται διακίνηση υλικών προς τους τζιχαντιστές στο έδαφος της Συρίας. Στα υλικά περιλαμβάνονται βαριά ελάσματα για θωράκιση πυροβόλων, σωλήνες για υποτυπώδη κατασκευή πυροβόλων, πρώτες ύλες για εκρηκτικά, δοχεία-βαρέλια με πυρομαχικά και άλλα. Η διακίνηση υλικών προς τους τζιχαντιστές γίνεται σε καθημερινή βάση, κάτι που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Άγκυρα είναι σύμμαχος και τροφοδότης του ισλαμοτρομοκρατικού-μισθοφορικού στρατού της Ουάσιγκτον. 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

2

Μπροστά στα μάτια των F.K και G.S-υποδιοικητών του τελωνείου, περνάνε λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εκρηκτικών.

3

Τα δύο άτομα που στέκονται δίπλα στο σύρμα φέρεται να είναι οι υπάλληλοι ελέγχου Ö. και T, που απλά παρατηρούν την πορεία των λιπασμάτων.

ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ.

Αρκέστηκαν να κοιτάνε το πέρασμα των βαρελιών. Έτσι περνάνε τα γεμάτα εκρηκτικά βαρέλια μπροστά από τους υπαλλήλους που φοράνε και γιλέκο με το έμβλημα. Ο τελωνειακός υπάλληλος M.S. αρκείται να κοιτά τα βαρέλια να περνάνε.

5

ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ

6
7
8

ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΝ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

9
10

Έτσι περνάνε από το τελωνείο οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των όπλων. Τα ελάσματα που περνάν από τα σύνορα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πολύ ισχυρής θωράκισης, ενώ χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή πυροβόλων.

ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤAΙ ΣΕ ΟΠΛΑ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ISIS

11

ME ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ

12
13

Έτσι χρησιμοποιούνται από μέλη της ISIS, ελάσματα και σωλήνες στην κατασκευή όπλων και πυροβόλων.

14
15

Φαίνεται ότι η διάμετρος των σωλήνων που χρησιμοποιούνται από την ISIS είναι ίδια με αυτή των σωλήνων που στέλνονται εκεί.

16

Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούνται από τα μέλη της ISIS τα υλικά που περνάνε από τα σύνορα.

17

Έτσι περνάνε από το τελωνείο τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τα καλώδια. Αναφέρεται πως κάτω από τα καλώδια βρίσκονται πυροκροτητές που χρησιμοποιούνται σε εκρηκτικά. www.xryshaygh.com

H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ! ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ!

τουρκοι

Γράφει ο Χρήστος Κατράκης

Στις πλατείες των πόλεων που απαρτίζουν το Δήμο Τριφυλίας παρουσιάστηκε το διεθνές φεστιβάλ χορού! Προπαγάνδα με ζεϊμπέκικα» στο νέο γύρο «αδελφικότητας των λαών» όπου κάποιοι ψευτοπολιτικάντηδες ψευτοκουλτουριάρηδες αρνούμενοι την αλήθεια και την ιστορία, προσπαθούν να βυθίσουν στην λήθη έναν λαό και του επιβάλλουν να γίνει φίλος με τον φονιά του.

Στην καλοκαιρινή «πολιτιστική» φιέστα, στο κατά τα άλλα φοκλορικό πανηγυράκι που είχε στηθεί, ήρθε η σειρά της Τουρκίας, με κάποιον ηλίθιο τουρκοπροσκυνημένο να έχει προβλέψει την συμμετοχή της Τουρκίας, ανήμερα της σφαγής της Σμύρνης.
Εκτός αν δεν γνωρίζουν οι τουρκοπροσκυνημένοι διοργανωτές της εκδήλωσης τι συνέβη στη Σμύρνη στις 31 Αυγούστου 1922, οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. γιατί το ντροπή μόνο του δεν φτάνει!


Και ενώ παρουσιάστηκαν οι χορευτές με τα Ελληνικά Ποντιακά ρούχα, σε μια προπαγάνδα δίχως τέλος, και σε μια διαρκής παραποίηση ιστορίας και πολιτισμού, μια τούρκικη σημαία άρχισε να ανεμίζει χωρίς καμία αντίδραση από κανέναν! 

Και σαν να μην έφτανε αυτή η πρόκληση, στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε και ο τουρκικός εθνικός ύμνος με το κοινό στις πλατείες όρθιο, να αποτείει φόρο τιμής στους σφαγείς του. Και στο τέλος ξέσπασε σε χειροκροτήματα…

Η προπαγάνδα των Τούρκων είχε φτάσει στο τέλος της απόλυτα δικαιωμένη, αφού έκανε τους Ελληνες να σταθούν όρθιοι, να ακούσουν τον μισητό ύμνο της εχθρού της χώρας μας, και να χειροκροτήσουν την Τούρκικη σημαία που ανέμιζε 200 χρόνια μετά τον Ιμπραήμ στον Μοριά και ανήμερα της σφαγής της Σμύρνης.

Τι άλλο να πει κανείς παρά μόνο αυτό:


Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη! Αλλά ευχόμαστε κάποτε να σηκωθεί από τον τάφο του και να φτύσει στα μούτρα σας: «Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους…»


http://xryshaygh.blogspot.gr/

Υπουργός του Ερντογάν προκαλεί: «Χαμένα τουρκικά εδάφη η Ξάνθη και η Κομοτηνή»

Υπουργός του Ερντογάν προκαλεί: «Χαμένα τουρκικά εδάφη η Ξάνθη και η Κομοτηνή»

Δεν είναι καθόλου πρωτότυπο να πραγματοποιούνται τουρκοσυνάξεις όπου πράκτορες της Άγκυρας μετακινούνται προς την Ανατολική Θράκη, προκειμένου να λάβουν εντολές, ή όπου υπουργοί της τουρκικής κυβερνήσεως κάνουν περιοδεία επί ελληνικού εδάφους. Σε πολλές από αυτές τις τουρκοσυνάξεις, όπως έχουμε πολλάκις τονίσει στο παρελθόν, συμμετέχουν και πολιτικάντηδες της ΝΔ, του Πασόκ, του Σύριζα και άλλων αποκομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου.

Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, στην Τουρκία άλλη μία τουρκοσύναξη, όπου παραβρέθηκαν διάφοροι «ηγέτες» διάφορων «συλλόγων» τουρκοποίησης της Θράκης. Αξία έχει να διαβάσει ο κάθε Έλληνας τα όσα είπε ο υπουργός υγείας του Ερντογάν, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ώστε να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την «ελληνοτουρκική προσέγγιση» οι «φίλοι και γείτονες» της χώρας μας εξ ανατολών.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του: «Όπως στην ιατρική ορολογία υπάρχει ο όρος “πόνος-φάντασμα” για τον πόνο που νοιώθει κάποιος σε σκέλος που για κάποιο λόγο έχει ήδη απολεσθεί, έτσι και η Τουρκία που έχασε στην περιοχή των Βαλκανίων Κομοτηνή, Ξάνθη, Σκόπια, Πρίζρεν, Πρίστινα και Ντελιορμάν, ακόμη και σήμερα αισθάνεται τον πόνο αυτών των μελών της. Για αυτό τον λόγο εσείς έστω κι αν έχετε αποκοπεί από την Τουρκική Δημοκρατία, αποτελείτε μέλη μας και για αυτό το λόγο για όσο υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία, τα εγγόνια του Πορθητή θα αποτελούν ένα τμήμα μας».

Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν Πασόκ, Σύριζα και ΝΔ με τους εντολοδόχους του τουρκικού προξενείου, οδηγεί ευθέως στην απώλεια εθνικού εδάφους. Οι πολιτικάντηδες με αντάλλαγμα μερικές ψήφους εναγκαλίζονται με αυτούς που προσβλέπουν στην κοσοβοποίηση της Θράκης. Η δε όλη ιστορία στο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται θα έχει μια βαθύτατη ειρωνεία, αφού το παλιό πολιτικό σύστημα πούλησε την Κύπρο στους τούρκους για να έλθει στην εξουσία και τώρα πουλάει την Θράκη για να διατηρηθεί.

Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή και την απώλεια της Θράκης, την οποία χαρίζουν οι πολιτικάντηδες, προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία. www.xryshaygh.com

Κλείνουν ακόμη 8 μειονοτικά σχολεία!
144135818867225

Το υπουργείο Παιδείας με αιτία τον μικρό αριθμό των μαθητών αποφάσισε να κλείσουν ακόμη 8 μειονοτικά σχολεία. Στηριζόμενο στην αναφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παιδείας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισε το κλείσιμο 4 μειονοτικών σχολείων στην Ροδόπη, 3 στην Ξάνθη και ενός στον Έβρο. 
Αποφασίστηκε οι μαθητές των εν λόγω αυτών σχολείων να συνεχίσουν σε σχολεία γειτονικών χωριών. Στον νομό Ροδόπης αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία σε Μαυρομάτι, Τσούκα, Πάτερμα και Μίρανα. Στην Ξάνθη σε Σάτρες, Ρέμα και Προσήλιο και στον Έβρο στην Πολιά.
Το κλείσιμο 8 μειονοτικών δημοτικών σχολείων λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους προκάλεσε την αντίδραση της μειονότητας και ιδίως των ομογενών που ζούνε στα χωριά αυτά. Ιδιαίτερα αυτοί που ζούνε σε ορεινές περιοχές ανέφεραν πως το κλείσιμο των σχολείων θα επιδράσει αρνητικά στην ζωή τους, ενώ παιδιά σχολικής ηλικίας θα υποχρεωθούν κάθε μέρα να διανύουν χιλιόμετρα. 
Στο μεταξύ στην Ροδόπη, καθώς τα χωριά Τσούκα και Πάτερμα είναι σε ορεινή περιοχή και θα πρέπει τα παιδιά να στέλνονται μακριά, γίνονται προσπάθειες για την από μέρους το υπουργείου εξαίρεσης αυτών των σχολείων. Έγινε γνωστό πως γονείς των μαθητών από εκεί συναντήθηκαν με βουλευτές και με τον Περιφερειακό Διευθυντή και έθεσαν τα αίτημα τους.

Eφ. Γκιουντέμ 4/9/2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 2343732554461096443

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item