Widgets

Αποκάλυψη “Εμπρός”: Τουρκικό σχέδιο εξόντωσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός".

Χωρίς καύσιμα και ανταλλακτικά κινδυνεύουν να μείνουν τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που έχουν διατεθεί για περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο και χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές διάσωσης των λαθρομεταναστών, που, μετά από οδηγίες των Τούρκων δουλεμπόρων, βουλιάζουν τις βάρκες τους, μόλις φτάσουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Παράλληλα, έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της Πολεμικής Αεροπορίας, που με τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα συμμετέχει στις ίδιες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν μετατραπεί από διασώστες (χωρίς να τους έχει δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών) μέχρι φουρνάρηδες, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια υπομονής τους.

Από τον Φεβρουάριο, αντί να εκπαιδεύονται, αναλίσκονται στην μεταφορά και την σίτιση των τριτοκοσμικών για τους οποίους έχουν λάβει εντολές «να μην πειραχθεί ούτε τρίχα τους εκτός αν προβάλλουν ένοπλη αντίσταση». Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ομολογούν ανοιχτά ότι η Άγκυρα, με την μαζική εισβολή λαθρεποίκων, πέτυχε να επηρεάσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος και τους διαθέσιμους πόρους για την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων, π.χ. ασκήσεων ή ακόμη και αγοράς μικρών εξοπλιστικών συστημάτων.

Όπως οι ίδιοι παρατηρούσαν, δεν τους επιτρέπεται η ανάσχεση των δουλεμπορικών πλοίων, ενώ εκκρεμεί ο κίνδυνος να τιμωρηθούν τα πληρώματα που ενώ ήταν κοντά στο σημείο, δεν απεσόβησαν κάποια ναυτική τραγωδία. Σύμφωνα με στρατιωτικούς, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει τουλάχιστον πέντε σκάφη για περιπολίες, άλλα 5 Σούπερ Πούμα και δεκάδες πλοία του Λιμενικού Σώματος, που στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αν παραμένουν αξιόπλοα, αυτό οφείλεται στις ηρωικές προσπάθειες των ανδρών του.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μετέχουν στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προφυγικών Ροών, αδυνατούν να συνεργασθούν με τα υπόλοιπα μέλη και κυρίως με τους εκπροσώπους των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας «που διακρίνονται για τις ακροαριστερές ιδεοληψίες τους». «Δεν φτάνει που καλύπτουμε τις αδυναμίες των άλλων φορέων και συνδράμουμε σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, δεχόμαστε και απειλές από τις κυρίες που διόρισε στο κέντρο η Χριστοδουλοπούλου», τόνισε στο ΕΜΠΡΟΣ στέλεχος εν ενεργεία των Ε.Δ.

Όπως επισημαίνει, σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά στην Λέσβο, ο Στρατός έχει διαθέσει προσωπικό, που είναι απαραίτητο για την φύλαξη των συνόρων, ώστε να βοηθήσουν τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς στην καταγραφή των (νεο)αποικιστών. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι φόβοι ότι αρκετοί από τους δήθεν «πρόσφυγες» στην πραγματικότητα είναι πράκτορες της ΜΙΤ, αφού εντοπίστηκαν μεταξύ του πλήθους των αλλογενών, συγκεκριμένα άτομα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και προσωπικούς υπολογιστές αξίας εκατοντάδων ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν κινήσεις λαθρομεταναστών, όχι προς τους χώρους συγκέντρωσής τους, αλλά σε περιοχές όπου υπάρχουν ενεργά στρατόπεδα και στρατιωτικές δυνάμεις. Παρατηρήθηκε, μάλιστα, ότι πολλοί που εμφανίζονται ως «κατατρεγμένοι» Σύριοι αντί να τρέξουν να εξασφαλίσουν το «μαγικό χαρτάκι» για την μετάβασή τους στον Πειραιά και από εκεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, παραμένουν ανεξήγητα στα νησιά, όπου έφτασαν από τα μικρασιάτικα παράλια. Μερικοί δε εξ αυτών διαμένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ συχνά πυκνά επισκέπτονται τους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών, συνομιλώντας με τους αρχηγούς των διαφόρων εθνοτικών ομάδων.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ, που θεωρούν ότι η αθρόα μετανάστευση δεν έχει μόνο «ανθρωπιστικές διαστάσεις», αλλά προκαλείται εσκεμμένως από την Τουρκία ώστε να εξανεμισθούν τα διαθέσιμα κονδύλια του Ελληνικού Στρατεύματος και να καθηλωθούν τα σκάφη έρευνας και διάσωσης.

Όταν συμβεί αυτό, τον ρόλο που σήμερα ασκεί το Π.Ν. και το Λ.Σ. θα το αναλάβουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, παραβιάζοντας τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και δημιουργώντας de facto διαχωρισμό του Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 5706929302068295108

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item