Widgets

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Δηλώνουν ότι «Η Αμμόχωστος θα μείνει για πάντα τουρκική» και εμείς συζητάμε για λύση


«Η Αμμόχωστος θα παραμείνει για πάντα τουρκική», δήλωσε ευθαρσώς κατά τους εορτασμούς κατάληψης της πόλης, ο Τούρκος στρατιωτικός διοικητής της. Χάρτης με περιοχές που θα επιστραφούν στη δική μας πλευρά, κυκλοφορεί επίσης τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να αφήσει την Αμμόχωστο», δήλωσε προκλητικά ο αντιστράτηγος των κατοχικών δυνάμεων Αλί Οζουάκ, στην εκδήλωση για την συμπλήρωση σαράντα ενός χρόνων από την κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους Εισβολείς.

Ο Τούρκος στρατηγός, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στην κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα, ανέφερε ότι «η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο έγινε για την απελευθέρωση των Τουρκο''κυπρίων'' και για να σταματήσει η βία στο νησί». Και συμπλήρωσε ότι, «οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι πάντοτε σε ετοιμότητα για να προστατεύσουν την τουρκική παρουσία στην Κύπρο».

Ο λεγόμενος «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, χαρακτήρισε τη θλιβερή επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου, ως μέρα γιορτής για την σωτηρία των Τουρκο''κυπρίων''.

Στα κατεχόμενα τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται επίσης σε διάφορες ιστοσελίδες χάρτης με τις περιοχές που θα επιστραφούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά σε περίπτωση λύσης. Το χάρτη δημοσιεύει και στην σημερινή της έκδοση η καθημερινή τουρκο''κυπριακή'' εφημερίδα Ντετάϊ, με την σημείωση ότι πρόκειται για χάρτη που παρουσιάστηκε στην Τουρκική Πλευρά το 1977.

Σύμφωνα με τον εν λόγω χάρτη, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση επιστρέφουν η πόλη της Αμμοχώστου, το νότιο μέρος της πεδιάδας της Μεσαορίας, μεγάλο μέρος της χερσονήσου της Καρπασίας και της πεδιάδας της Μόρφου. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι διάφοροι κύκλοι μέσω των social media προσπαθούν να προκαλέσουν το φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες των κατεχομένων, με στόχο να πλήξουν τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης σε δηλώσεις στα κατεχόμενα, ο εκπρόσωπος του Τουρκο''κύπριου'' ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, ανάφερε ότι «όλα τα ζητήματα είναι στο τραπέζι, με το εδαφικό να είναι στο επίκεντρο της προσοχής». Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, «η σύσταση της επιτροπής Περιουσιών θα γίνει μετά την επίλυση του προβλήματος και θα προσφέρει θεραπείες στα δικαιώματα τόσο των παλαιότερων όσο και των νέων ιδιοκτητών των περιουσιών».
Την ώρα λοιπόν που ο κοινοτάρχης της ουτοπίας οραματίζεται δρόμους που οδηγούν στην ματωμένη Αμμόχωστο, μοναχά στρωμένους με ροδοπέταλα, οι Αττίλες δείχνουν για πολλοστή φορά το αδιάλλακτο πρόσωπό τους. Στρατιωτικοί παράγοντες ''παραγκωνίζουν'' τον Μουσταφά Ακιντζί παίρνοντας τα ηνία και μας κουνάνε το δάχτυλο επιδεικτικά για το ποιος κάνει κουμάντο στην κατεχόμενη γη μας, απειλώντας μάλιστα με στρατιωτική παρέμβαση όποτε το θεωρήσουν αυτοί αναγκαίο, για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους!

Αν δεν θορυβηθεί και τώρα ο κυπριακός λαός με τις άκρως προκλητικές δηλώσεις από τους Τούρκους σαν κι αυτήν, εν μέσω μάλιστα των υποτιθέμενων κρίσιμων συνομιλιών, τότε μάλλον ζει κι αυτός αποχαυνωμένος στο ίδιο μήκος κύματος με τους κυβερνώντες μας. Δεν υπάρχουν διλήμματα μπροστά στην αλήθεια, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Επιβάλλεται τάχιστα εθνική αφύπνιση από όλους και αδιάλειπτη εγρήγορση πριν να είναι αργά! Ας κρατήσουμε ψηλά το Λάβαρο των Εθνικών μας παλμών. Όσοι Ζωντανοί.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ!

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.)Η πολιτισμική γενοκτονία των κατεχομένων
Η «εξολόθρευση» αποτελεί το έβδομο στάδιο της γενοκτονίας και συνοδεύεται με καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς ενός λαού, ούτως ώστε να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η ιστορικότητα της ύπαρξης του. Η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ελληνικού στοιχείου στα κατεχόμενα εδάφη, είναι συνήθης τακτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι Τούρκοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταστροφή τάφων ηλικίας 1200 χρόνων στην Αρμενία, από τους Αζέρους Τούρκους. 


Μόνο μία βόλτα αρκεί να κάνει κανείς στα κατεχόμενα χωριά και πόλεις, για να αντικρίσει το αποκρουστικό θέαμα από τα κατεστραμμένα προαύλια εκκλησιών, τα ερειπωμένα σπίτια, τις λεηλατημένες εκκλησίες να έχουν μετατραπεί σε τουαλέτες, στάβλους, πιτσαρίες και μπαράκια…

Το επίπεδο πολιτισμού ενός λαού κρίνεται με γνώμονα τη συμπεριφορά και τον σεβασμό που επιδεικνύει απέναντι στον πολιτισμό και τους νεκρούς ενός άλλου λαού, έστω και αν αυτός αποτελεί εν δυνάμει εχθρό του. Στην περίπτωση της Κύπρου, η συμπεριφορά των Τούρκων εισβολέων, όσον αφορά τη διαχείριση της πολιτισμικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα εδάφη, αποδεικνύει ξεκάθαρα, ακόμα και για τον πιο δύσπιστο, το αληθινό πρόσωπο του Αττίλα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί το πιστοποιητικό γέννησης του λαού μας και μαρτυρεί παράλληλα την αδιαίρετη συνέχεια του κυπριακού Ελληνισμού μέσα στον χρόνο. Αυτήν ακριβώς τη συνέχεια επιδιώκουν να εξαφανίσουν οι Τούρκοι και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επιδίδονται σε μιαν ανελέητη πολιτισμική γενοκτονία των κατεχομένων εδώ και 40 χρόνια. Η γενοκτονία αυτή του πολιτισμού εκτελείται με συνέπεια μέσω της αλλαγής των τοπωνυμίων σε όλες τις ελληνίδες πόλεις και χωριά των κατεχομένων, και την αντικατάστασή τους από τουρκικά ονόματα, και συμπληρώνεται ταυτόχρονα με την πληθυσμιακή αλλοίωση και εκτοπισμό του τοπικού στοιχείου.

Η μέθοδος των γενοκτόνων

Επί του θέματος, ο νομικός και ειδικός σε θέματα γενοκτονιών Gregory Stanton χωρίζει τις γενοκτονίες σε 8 στάδια. Ονομάζει το έβδομο στάδιο της γενοκτονίας ως «εξολόθρευση» και στο οποίο, πέραν από τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, συντελείται ταυτόχρονα και καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς από τον γενοκτόνο, ούτως ώστε να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η ιστορικότητα της ύπαρξης μιας ομάδας ανθρώπων.

Στο αμέσως επόμενο στάδιο, αυτό της άρνησης, ο ίδιος αναφέρει πως οι δράστες ξεθάβουν τους μαζικούς τάφους, προσπαθούν να καλύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία, εκφοβίζουν τους μάρτυρες και αρνούνται ότι διέπραξαν κάποιο έγκλημα. Η Τουρκία έχει διαπράξει όλα αυτά τα εγκλήματα και πέρυσι επιβεβαίωσε, με την στάση της, ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κράτος-δολοφόνου, αφού αρνήθηκε να πληρώσει τις σχετικές αποζημιώσεις που επέβαλε το ΕΔΑΔ.

Βανδαλισμοί και προκλήσεις

Μόνο μια βόλτα αρκεί να κάνει κανείς στα κατεχόμενα χωριά και πόλεις, για να αντικρίσει το αποκρουστικό θέαμα από τα κατεστραμμένα προαύλια εκκλησιών, τα ερειπωμένα σπίτια, τις λεηλατημένες εκκλησίες να έχουν μετατραπεί σε τουαλέτες, στάβλους, πιτσαρίες και μπαράκια. Την ασέβεια και την ύβριν του τουρκικού στρατού απέναντι στους νεκρούς μπορεί κανείς εύκολα να τη διακρίνει, αν περάσει έξω από τα διάφορα νεκροταφεία.

Στην Αμμόχωστο, τα σημάδια της τουρκικής βαρβαρότητας φανερώνονται στο μίσος με το οποίο οι εισβολείς προσπάθησαν να ξεριζώσουν τα νεκροταφεία της Λαπάθου, του Μαραθόβουνου και του Λευκονοίκου. Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την πλευράς μας ότι δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στη διατήρηση των μουσουλμανικών μνημείων, αν και ομολογουμένως πολλά από αυτά είναι σε άρτια κατάσταση. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι Έλληνες της Κύπρου δεν προέβησαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές των οθωμανικών μνημείων, έστω και αν αυτά είναι «απομεινάρια της ολόμαυρης και της πικρότατης σκλαβιάς», που είπε και ο Παλαμάς.

Πολύ περισσότερο, η πλευρά μας δεν προέβη σε πράξεις που να θίγουν το θρησκευτικό φρόνημα των μουσουλμάνων, όπως έπραξαν πέρυσι τα τουρκικά «μοντέλα», όταν φωτογραφήθηκαν ημίγυμνα πάνω στους κατεστραμμένους σταυρούς μέσα σε νεκροταφείο των κατεχομένων. Ασχέτως αν η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα άγνοιας η συνειδητής βεβήλωσης, εντούτοις, υποδηλώνει τη διαφορά νοοτροπίας και επιπέδου που υπάρχει ανάμεσα στους δυο πολιτισμούς.

Δερβίσηδες στον Άγιο Νικόλαο

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι προχώρησαν και σε παρόμοιες προκλητικές συμπεριφορές καπηλευόμενοι τα πολιτιστικά μας μνημεία, οργανώνοντας οθωμανικούς χορούς Δερβίσηδων μέσα στον βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο εν λόγω ναός, που χρονολογείται από τον 12° αιώνα μ.Χ., λειτουργεί πλέον σαν εκθεσιακός χώρος, προκειμένου να κερδοσκοπούν οι Τούρκοι με παραστάσεις για τους τουρίστες. Αυτό ωστόσο που σκανδαλίζει ακόμη περισσότερο είναι η ανοχή που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', που μόλις τον περασμένο χρόνο δήλωνε πως «η συνύπαρξη αποτελεί μονόδρομο», επιλέγοντας τη μέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου για να τραπεζώσει τον Μουφτή των κατεχομένων.

Σύληση αγιογραφιών και αρχαιοκαπηλία

Η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ελληνικού στοιχείου στα κατεχόμενα εδάφη είναι συνήθης τακτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι Τούρκοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταστροφή τάφων ηλικίας 1200 χρόνων στην Αρμενία, από τους Αζέρους Τούρκους. Η βαρβαρότητα των Τούρκων δεν περιορίστηκε στην καταστροφή των νεκροταφείων, αλλά επεκτάθηκε επιπλέον και στην καταστροφή ανεκτίμητων έργων τέχνης, που διακοσμούν τα εσωτερικά των κατεχόμενων εκκλησιών μας. Οι πυροβολισμοί στο πρόσωπο της Παναγίας της Κανακαριάς (6ος μ.Χ. αιώνας) στην κατεχόμενη Λυθράγκωμη, η σύληση των αγιογραφιών στην Κερύνεια του μοναστηριού του Αντιφωνητή στην Καλογραία, είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τα ανεκτίμητα αυτά πολιτισμικά έργα τέχνης έχουν κατά καιρούς γίνει αντικείμενο αρχαιοκαπηλίας, με πιο ενδεικτική αυτήν του πιο γνωστού Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.

Μόνο πρόσφατα έγιναν κάποιες ενθαρρυντικές ενέργειες γι' αποκατάσταση και επαναπατρισμό κάποιων εκκλησιαστικών κειμηλίων, τα οποία πωλήθηκαν στη Γερμανία μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 173 κειμήλια, όπως μέρη τοιχογραφιών από τον ναό της Παναγίας Περγαμηνιώτισσας στην Ακανθού (12 αι. μ.Χ.), ψηφιδωτό του Αποστόλου Θωμά από την Παναγία Κανακαριά (6ος αι. μ.Χ.), παλαιά χειρόγραφα αλλά και αριθμός εικόνων.

Ύβρις

Εκτός φυσικά από τα διάφορα εκκλησιαστικά και βυζαντινά κειμήλια, μεγάλος είναι και ο αριθμός έργων τέχνης από την περίοδο της αρχαιότητας, τα οποία γίνονται αντικείμενο λαθρεμπορίας και παράνομων ανασκαφών. Διάφορα πανεπιστήμια της Τουρκίας διεξάγουν κατά καιρούς ανασκαφές και στην περιοχή της Σαλαμίνας, με τα ευρήματα να μεταφέρονται είτε στα τουρκικά μουσεία είτε σε παράνομες συλλογές του εξωτερικού ή σε άλλους άγνωστους προορισμούς. Παράλληλα, αποκρουστικό είναι θέαμα που αντικρίζει κανείς βλέποντας το απαράδεκτο δράμα που επικρατεί στα αρχαία θέατρα, μετά από τις παραστάσεις που διενεργούν οι Τούρκοι, με σωρούς από σκουπίδια να είναι ριγμένα στα ιερά μάρμαρα των προγόνων μας.

Η σωστή διεθνοποίηση

Στο πλαίσιο λοιπόν διεθνοποίησης του Κυπριακού, και στην προσπάθειά μας για επαναφορά του ζητήματος της τουρκικής εισβολής και κατοχής στη σωστή του βάση, όλα αυτά αποτελούν αδιάψευστα τεκμήρια του τουρκικού επεκτατισμού και προθέσεων. Αυτό που επιχειρείται είναι μια πολιτισμική γενοκτονία, με απώτερο στόχο τον αφανισμό κάθε ελληνικού στοιχείου, που να μαρτυρεί το προηγηθέν έγκλημα. Με αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα, είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης της πολιτισμικής μας διπλωματίας.

Πρωτοβουλίες που εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο, όπως η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ με θέμα την Αμμόχωστο, αλλά και αυτή που αφορά την καταστροφή της πολιτισμικής κληρονομιάς της Κερύνειας στη Βιένη, είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, απαραίτητη κρίνεται και η κατασκευή πολιτιστικών μνημείων σε κεντρικά σημεία της Κύπρου σε όλες τις πόλεις, προσιτά στους τουρίστες, για να ενημερώνονται για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στα κατεχόμενα. Η προβολή μίνι-ντοκιμαντέρ και η ενημέρωση εκ μέρους των ξεναγών επί του θέματος, μέσα από τις τηλεοράσεις των τουριστικών λεωφορείων με υποτίτλους στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, εβραϊκά και ρωσικά, θα ενίσχυαν ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας για δικαίωση. ΠΗΓΗ


Δείγμα Ελληνοτουρκικής φιλίας: Πέταξαν τους ήρωες σε σκυβαλοφόρα στον Τράχωνα


Σε σκυβαλοφόρα της εποχής, τα οποία άλλαξαν προσωρινά αποστολή, τοποθέτησαν και μετέφεραν νεκρούς για να τους θάψουνσε ομαδικό τάφο στον Τράχωνα, εκεί όπου άρχισαν εκ νέου έρευνες για ανεύρεση αγνοουμένων. Η συγκλονιστική αυτή πληροφορία αφορά τους 45 ήρωες, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση της Λευκωσίας τον Ιούλιο του 1974.

Ο αριθμός 45 συμπίπτει με τον αριθμό των πεσόντων τις πρώτες μέρες της πρώτης εισβολής γι’ αυτό και πάντοτε εθεωρείτο υπερβολικός ο αριθμός των 200 ατόμων που φέρονταν να θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, όπως διέρρευσε από την άλλη πλευρά.

Εκτιμάται ότι η διόγκωση του αριθμού έχει να κάνει με την προπαγάνδα των Τούρκων ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν παρέλαβε 200 αγνοούμενους της που η ίδια πρότεινε να παραδώσει στις ελεύθερες περιοχές. Ο ισχυρισμός της μη παραλαβής εκφράστηκε κατά διαστήματα από έξι «υπουργούς» του κατοχικού καθεστώτος, προφανώς για να είναι πιο πειστική η εκδοχή.

Εκσκαφές στην περιοχή που υπεδείχθη διενεργήθηκαν και το 2005 χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι η περιοχή άλλαξε από τότε με νέες αναπτύξεις, γεγονός το οποίο καθιστούσε το έργο του εντοπισμού πιο δύσκολο.

Οι αγνοούμενοι παραμένουν ανοιχτή πληγή, η οποία, εδώ και σαράντα ένα ολάκερα χρόνια αιμορραγεί στην πατρίδα μας. Το κατοχικό καθεστώς θρασύτατα δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω προκειμένου να δείξει σημάδια μετάνοιας, ενώ οι πολιτικάντηδες μας εμμένουν να διατηρούν αδέξιες πολιτικές, παραγκωνίζοντας πεισματικά τα εγκλήματα πολέμου τα οποία έχουν διαπραχθεί από την "γείτονα" Τουρκία εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού.

Ενώ αυτοί δεν αποδέχονται να δώσουν έστω πληροφορίες για το που βρίσκονται οι αγνοούμενοι, 41 χρόνια μετά, η δική μας πλευρά με θράσος κάνει λόγο για Ελληνοτουρκική φιλία...

Τα συμπεράσματα δικά σας, το ίδιο και η απάντηση την επόμενη φορά που θα σας καλέσουν να τους ψηφίσετε... 
http://www.elamcy.com/

Βαφτίζουν την κατακρεούργηση της γης μας «Ομοσπονδία Ειδικών Καθεστώτων»
Σχεδιάζονται περιοχές «ειδικού καθεστώτος», οι οποίες .. δίνουν βάθος στον χάρτη του περιουσιακού και του εδαφικού, αφού καθορίζουν σημαντικά τα επόμενα βήματα των δήθεν διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, η δημιουργία "περιοχών ειδικού καθεστώτος" για τα μέλη της μίας κοινότητας που θα ζουν υπό τη διοίκηση της άλλης είναι ένας από τους μηχανισμούς που "εξετάζεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο της προσπάθειας για να συμπληρωθεί το δύσκολο και πολύπλοκο παζλ του περιουσιακού και του εδαφικού".

Φυσικά, η συζήτηση για απόδοση ειδικού καθεστώτος δεν περιορίζεται σε περιοχές, αλλά και σε περιουσίες και τοποθεσίες, όπως θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι πλευρές προσανατολίζονται προς την επιστροφή των λατρευτικών χώρων της κάθε θρησκείας στην Εκκλησία της Κύπρου ή στο Ίδρυμα Βακουφίων, αλλά και στην εποπτεία των αρχαιολογικών χώρων σε όλη την επικράτεια της επανενωμένης Κύπρου από την αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή.

Ειδικές περιοχές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η συζήτηση που γίνεται για δημιουργία περιοχών "ειδικού καθεστώτος" όσον αφορά τη διαμονή και άλλες παραμέτρους, όπως την ιδιοκτησία. Στις περιοχές αυτές μπορεί να υπάρχει ειδική εποπτεία από τη μία ή την άλλη κοινότητα ή από τις ομοσπονδιακές αρχές, διατηρώντας ελληνοκυπριακές κοινότητες εντός τουρκο"κυπριακού" εδάφους και τουρκο"κυπριακές" κοινότητες εντός ελληνοκυπριακού εδάφους, οι οποίες θα αποτελούν πλήρως ομαλό έδαφος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας και των πολιτειών της.

Από τη μία, θα επιδιωχθεί η ικανοποίηση αιτημάτων ομάδων εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και Τουρκο"κυπρίων" από περιοχές με μεγάλο αριθμό κατοίκων της μίας κοινότητας που αύριο θα βρίσκεται στη συνιστώσα πολιτεία της άλλης. Από την άλλη, μέσω της αναγνώρισης προτεραιότητας στον ιδιοκτήτη σε ορισμένα σημεία εντός των ορίων της πολιτείας της άλλης κοινότητας, δηλαδή Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη στην τουρκο"κυπριακή" πολιτεία και Τουρκο"κύπριου" ιδιοκτήτη στην ελληνοκυπριακή, θα επιδιωχθεί διευθέτηση του περιουσιακού, χωρίς να παραβιάζεται η διζωνικότητα της ομοσπονδίας.

Μεταξύ των παρανοήσεων που υπάρχουν για τις ομοσπονδίες, εκτός από το ότι είναι πανομοιότυπες τη στιγμή που η κάθε ομοσπονδιακή χώρα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη, βρίσκεται και η αντίληψη πως τα συνιστώντα μέρη διαχωρίζονται σαν λάδι από νερό, δύο εντελώς ξεχωριστές οντότητες που εφάπτονται χωρίς να συνυπάρχουν. Όμως η πραγματικότητα επί του εδάφους και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε χώρας δημιουργούν πιο σύνθετες εικόνες. Ένα παράδειγμα είναι το Βέλγιο, όπου υπάρχουν τρεις γλωσσικές κοινότητες, φλαμανδόφωνοι, γαλλόφωνοι, γερμανόφωνοι και τρεις ομόσπονδες περιοχές, Φλαμανδική Περιοχή, Βαλλωνική Περιοχή και η Περιοχή των Βρυξελλών, που σε κάποια σημεία επικαλύπτονται και σε κάποια όχι.

Επίσημα δεν συζητούνται και δεν κατατίθενται ονόματα χωριών και περιοχών, τόσο στο περιουσιακό όσο και στο εδαφικό. Ωστόσο, τα κριτήρια που κατατίθενται και συζητούνται τυγχάνουν επεξεργασίας λαμβάνοντας υπόψη και τη λογική της ύπαρξης τέτοιων περιοχών, η οποία επί της αρχής έχει συμφωνηθεί. Η συζήτηση πάντως παραμένει ανοικτή.

Πώς διαμορφώνονται

Όπως προκύπτει και από τα αιτήματα που έχουν γίνει κατά καιρούς και τα όσα συζητούνται για χρόνια στις διαπραγματεύσεις, οι περιοχές που συζητούνται μπορούν ενδεικτικά να είναι οι εξής:

Για την ελληνοκυπριακή πλευρά:

Κοινότητες και περιοχές της Καρπασίας όπου θα γίνει επιστροφή προσφύγων και θα δίνεται προτεραιότητα στον ιδιοκτήτη, αν και θα βρίσκεται υπό τουρκο"κυπριακή" διοίκηση. Τα όρια καθορίζονται από τη Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης. Τα χωριά των Μαρωνιτών στην περιοχή Κορμακίτη τα οποία, όπως έχει ζητήσει η μαρωνιτική θρησκευτική ομάδα με θέσεις που ανακοίνωσε ο αντιπρόσωπος της στη Βουλή, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ειδικό σύμπλεγμα εντός τουρκο"κυπριακού" συνιστώντος κρατιδίου.

Για την τουρκο"κυπριακή" πλευρά:

Πιθανό ειδικό καθεστώς για το τουρκο"κυπριακό" χωριό της Λουρουτζίνας, στο οποίο από το 1964 δεν διαβιούσε κανένας Ελληνοκύπριος, καθώς και για την περιοχή των Κοκκίνων, για την οποία εδώ και χρόνια οι κάτοικοί της, που διαβιούν σήμερα, κατά κύριο λόγο, στην Καρπασία, εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν.

Θρησκευτικές περιουσίες

Το ειδικό καθεστώς των θρησκευτικών χώρων παραμένει απλό σχετικά, καθώς οι πλευρές συμφωνούν ναοί και μοναστήρια και οι περίβολοί τους να περιέλθουν στον έλεγχο της Εκκλησίας και τεμένη στον έλεγχο του Εβκάφ.

Σε δεύτερη φάση, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει και επιχειρηματολογεί υπέρ της αυτόματης επιστροφής περιουσιών που άνηκαν σε ναούς, μοναστήρια και τεμένη, ενώ η τουρκο"κυπριακή" πλευρά διαφωνεί και ζητά οι περιουσίες και της Εκκλησίας και του Εβκάφ να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με αυτές των υπόλοιπων περιουσιών, με εξέτασή τους στην αρμόδια Επιτροπή Περιουσιών για θεραπεία βάσει του τριπτύχου ανταλλαγή, αποζημίωση, αποκατάσταση.

Κοινή ιστορική κληρονομιά

Τέλος, όσον αφορά τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, γίνεται αντιληπτό πως αν και θα ανήκουν στο συνιστών κρατίδιο το οποίο θα έχει και την ευχέρεια διαχείρισής τους, όπως ενδεικτικά γίνεται σήμερα με το θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας στα κατεχόμενα και το τέμενος Χαλά Σουλτάν στις ελεύθερες περιοχές, την εποπτεία τους θα έχει η αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή. Η οποία θα είναι και η μόνη που θα μπορεί να ασχολείται με θέματα όπως παρεμβάσεις και αρχαιολογικές ανασκαφές.

Όπως διαφαίνεται, τα εντεταλμένα δουλικά της ΔΔΟ, σε αγαστή συνεργασία με τους κατακτητές που, ευθαρσώς, αποκαλούν συμπατριώτες τους, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βρουν τρόπο ώστε να λειτουργήσει το "κράτος" έκτρωμα που οραματίζονται.

Χάριν αυτού του οράματος λοιπόν, στήνουν σχεδιαγράμματα, χάρτες, πλάνα, κατακρεουργώντας όπως-όπως την πατρώα γη μας, και διαπραγματευόμενοι χωρίς αιδώ με τους βαρβάρους αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Την αξιοπρέπειά μας, την Ιερή Πίστη μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την Ιστορία μας, την ελληνικότητά μας και την Εθνική μας Κυριαρχία.

Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου, έχουν καταλάβει πλέον την προδοσία που συντελείται και θα σταθούν εμπόδιο. Δε θα επιτρέψουν επ΄ουδενί ακόμη μία Εθνική συμφορά. Δε θα γίνουν ποτέ συνένοχοι στο έγκλημα που οι μειοδοτικοί κυβερνώντες μας σχεδιάζουν στις πλάτες του κυπριακού Ελληνισμού ... ερήμην του! http://www.elamcy.com/

Μαζική ανάπτυξη στα κατεχόμενα - Προσπαθούν να τσιμεντώσουν τα εδάφη μας


Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες άδειες οικοδομών έχει δώσει το κατοχικό καθεστώς τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκο"κυπριακής" εφημερίδας "Γενί Ντουζέν".

Όπως έγραψε η εφημερίδα, "τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί 3.952 άδειες οικοδομής" από το κατοχικό καθεστώς προς εταιρείες ή "πολίτες".

Περαιτέρω αναφέρει ότι από όσες οικοδομές έχουν λάβει άδεια από το κατοχικό καθεστώς οι 1.523 έχουν ολοκληρωθεί ενώ άλλες 2.429 είναι στο στάδιο της ανέγερσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περισσότερες άδειες έχουν δοθεί για οικοδομές στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και στο Κιόνελι και οι λιγότερες στην περιοχή της Μόρφου.

Μεταξύ των ετών 2013-2014, 1.306 οικοδομές έχουν ανεγερθεί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, 1.224 οικοδομές αναγέρθηκαν στην Κερύνεια, 728 στην Αμμόχωστο, 378 στο Τρίκωμο και 314 στη Μόρφου.

Από τις άδειες που δόθηκαν, οι 1.581 αφορούσαν αιτήσεις για οικίες, οι 743 για βοηθητικά κτίσματα σε υφιστάμενες οικίες, 95 περιπτώσεις αφορούσαν εργαστήρια, 310 για ανέγερση διαμερισμάτων, 40 άδειες για ξενοδοχεία και 17 για εστιατόρια.

Περαιτέρω, ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα οποία είχαν μείνει στη μέση σπεύδουν να ολοκληρώσουν στα κατεχόμενα.

Πρόκειται για τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα που ξεκίνησαν να ανεγείρονται στην κατεχόμενη Βοκολίδα και των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκο"κυπριακή" εφημερίδα "Γενί Ντουζέν", πρόσφατα έχουν ξεκινήσει εκ νέου τα έργα ανέγερσης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα ξενοδοχεία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν και θα μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν το συντομότερο σ' ένα χρόνο και το αργότερα εντός δύο χρόνων.

Το ένα εξ αυτών είναι το "Ακαπούλκο", το οποίο είναι ξενοδοχείο - ριζόρτ και τα άλλα δύο, γράφει η εφημερίδα, είναι εταιρειών τουρκικών συμφερόντων.

Η ανέγερσή τους είχε ξεκινήσει το 2003 και έχουν μείνει στη μέση και συμπεριλαμβάνονται μεταξύ 13 έργων που είχαν ξεκινήσει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Απ' αυτά τα έργα μόνο δύο έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, το ξενοδοχείο «Καγιά Άρτεμης» και το «Κιβωτός του Νώε».

Το πρώτο ολοκληρώθηκε το 2007 και το δεύτερο άρχισε να λειτουργεί το 2011.

Οι Τουρκο"κύπριοι" έχουν θέσει σε πλήρη εφαρμογή τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους ούτως ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να επιστραφούν τα κατεχόμενα εδάφη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αφού είναι αυτονόητο πως οι περιοχές στις οποίες έγιναν επενδύσεις δεν πρόκειται να επιστραφούν από τους αγοραστές.

Θρασύτατα επεκτείνουν και αναπτύσουν την παράνομα κατεχόμενη γη μας, με την ανοχή των αδέξιων που μας κυβερνούν και οι οποίοι αποδέχονται σιωπηλά την εξαφάνιση της πραγματικότητας των τραγικών διαστάσεων του Κυπριακού προβλήματος και στη θέση του τοποθετούν ένα ομοίωμα απλών δικοινοτικών διαφορών, το οποίο επιχειρούν να (ξεπου)λύσουν όπως όπως στα πλαίσια της ονειρεμένης τους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ό,τι και να κάνουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να τσιμεντώσουν τα εδάφη μας, για να τα κάνουν δήθεν δικά τους, αυτή η γη δεν τους ανήκει και θα της είναι πάντα ξένοι και ανεπιθύμητοι. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική και όχι ένα τούρκικο προτεκτοράτο. http://www.elamcy.com/

Και νερό και νέα τουρκικά πανεπιστήμια στα κατεχόμενα - Στενούς δεσμούς Τουρκίας - ψευδοκράτους, ενώ ο Κοινοτάρχης μας κόβει τους ομφάλιους λώρουςΑμείωτες προσπάθειες να προσδέσουν το ψευδοκράτος με την μητέρα πατρίδα τους, την Τουρκία εν αντιθέσει με τον δικό μας Πρόεδρο που οραματίζεται να αποκόψει ομφάλιους λώρους με την Ελλάδα.

Μέσα σε μερικούς μήνες θα αρχίσει η μεταφορά 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων καθαρού και πόσιμου νερού στα κατεχόμενα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

"Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά αποτελεί χρέος μας προς τους Τουρκο'κύπριους' αδελφούς μας", είπε χαρακτηριστικά ο Μπουλέντ Αρίντς.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με τον "υπουργό παιδείας" Κεμάλ Ντουρούστ συνεχάρη την νέα "κυβέρνηση" των κατεχομένων καθώς και τον νέο "υπουργό παιδείας". Ανέφερε δε, ότι πιστεύει ότι ο νέος "υπουργός" θα υπηρετήσει με επιτυχία.

Ο Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε πως το ψευδοκράτος μεγάλωσε, αναπτύχθηκε και ενισχύθηκε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα στα κατεχόμενα με τους αδελφούς της και κάνει ό,τι μπορεί για την οικονομική ευημερία και σταθερή ανάπτυξή τους.

Για τα θέματα της παιδείας είπε ότι, στα κατεχόμενα σε πληθυσμό 300 χιλιάδων υπάρχουν 75 χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίου και έντεκα με δώδεκα πανεπιστήμια.

Όπως είπε, μαζί με τους φοιτητές που πάνε από την Τουρκία και τους φοιτητές από τις χώρες του τρίτου κόσμου τα κατεχόμενα έχουν διασφαλίσει μεγάλη επιτυχία στον τομέα της ανώτατης παγίδευσης. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι με τον Τουρκο"κύπριο" "υπουργό" θα συζητήσουν και το ενδεχόμενο τουρκικά πανεπιστήμια να ανοίξουν κεντρικά στα κατεχόμενα.

Την ώρα που οι αδέξιοι πολικάντηδες μας διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση επιθυμίες και κοψίματα ομφάλιων λώρων, η αδιάλλακτη Τουρκία διαμηνύει ξεκάθαρα πως ήρθε για να μείνει.

Η προκλητικότητα και η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς χτυπάει κόκκινο και εντούτοις οι πολικάντηδες μας επιλέγουν να παρακολουθούν αμέτοχοι τα παιχνίδια εις βάρος του λαού μας να εξελίσσονται, συζητώντας ακατάπαυστα στις δήθεν διαπραγματεύσεις, πίνοντας καφέ και παρακολουθώντας θέατρα ...

Η πλήρης υποβίβαση του Κυπριακού και οι συνεχιζόμενοι λανθασμένοι χειρισμοί, οδηγούν την πατρίδα μας με μαθηματική ακρίβεια, στο να καταστεί ολοκληρωτικά όμηρος στα χέρια της αδηφάγας Τουρκίας. http://www.elamcy.com/


Ξεπουλά τις περιουσίες ο Κοινοτάρχης

Γολγοθάς ο καθορισμός των κριτηρίων

Ο καθορισμός των… δικαιωμάτων του νόμιμου ιδιοκτήτη και του σημερινού χρήστη, αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στο περιουσιακό, το οποίο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και σε άλλες πτυχές του Κυπριακού (εδαφικό, εποίκους, ακόμη και στην οικονομία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγοριοποίηση θεμάτων που αφορούν το περιουσιακό θεωρείται βουνό για τις διαπραγματευτικές ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να διαμορφώσουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται η επιτροπή περιουσιών που θα συγκροτηθεί για να δίνει λύσεις στις διαφορές μεταξύ ιδιοκτήτη και χρήστη.

Σε σχέση με τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των χρηστών, είναι σαφές πως υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες και επιδιώξεις. Η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει πως τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ενώ η τουρκική πλευρά οι χρήστες.

Η τουρκο"κυπριακή" πλευρά επικαλείται την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλος για να στηρίξει την επιχειρηματολογία της. Ξένοι διπλωμάτες θεωρούν πως στη συμφωνία επί της αρχής που επιτεύχθηκε στο κεφάλαιο των περιουσιών και η οποία ανακοινώθηκε διά του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, μετά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί,ουσιαστικά νόμιμος ιδιοκτήτης και χρήστης, θα είναι λίγο-πολύ συνιδιοκτήτες που θα πρέπει να τα βρουν μέσω της επιτροπής περιουσιών.

Παρόλο που πολλά θα κριθούν από τα κριτήρια που θα συμφωνηθούν από τις διαπραγματευτικές ομάδες, καθορίζοντας κατηγορίες και υποκατηγορίες, είναι προφανές πως με την αναφορά στο χρήστη, υποβαθμίζονται τα δικαιώματα του νόμιμου ιδιοκτήτη.

Με βάση τα όσα αναφέρουν στην τουρκική πλευρά αλλά και στις διάφορες αναγνώσεις που γίνονται από τα Ηνωμένα Έθνη, δικαίωμα στην περιουσία έχει ο νόμιμος ιδιοκτήτης, εκείνος στον οποίο άνηκε πριν το 1974 δηλαδή, αλλά και αυτός που τη χρησιμοποιεί σήμερα, έκανε βελτιώσεις, ανάπτυξη και έκτισε. Κοντολογίς, ο χρήστης, ο σφετεριστής των περιουσιών αποκτά δικαιώματα.

Πώς θα βρεθεί λύση στη διεκδίκηση των περιουσιών από ιδιοκτήτες και χρήστες; Από την επιτροπή περιουσιών, η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό. Η επιτροπή αυτή θα επιλαμβάνεται όλα τα θέματα και τις προσφυγές που θα γίνονται, έχοντας ως βασικό πλαίσιο διαχείρισης το γνωστό τρίπτυχο: Αποζημιώσεις, ανταλλαγή, αποκατάσταση.

Τούτο σημαίνει πως όλες οι υποθέσεις, πλην ελάχιστων περιπτώσεων που θα θεωρούνται ξεκάθαρες (δεν έχει κτιστεί, δεν χρησιμοποιείται), θα περνούν μέσα από την επιτροπή αυτή, που θα δίνει λύσεις και θα προσφέρει διευθετήσεις λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που θα συμφωνηθούν. Σημειώνεται πως υπάρχει η άποψη πως μετά τις πρώτες αποφάσεις, με βάση και τα κριτήρια, οι υποθέσεις θα κατηγοριοποιούνται και οι προσφυγές θα «τρέχουν» γρήγορα.

Θα θεωρείται πως θα υπάρχει προηγούμενο και θα προχωρούν. Είναι σαφές, πάντως, ότι θα δημιουργηθούν μακρές διαδικασίες και θα υπάρξουν περιπλοκές, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί μετά από τη συμφωνία, θα λειτουργεί με ένα πολυάριθμο μηχανισμό που θα κληθεί να διεκπεραιώσει την εργασία που θα προκύψει.

Στο επίπεδο των αποφάσεων, αυτές θα λαμβάνονται σε ένα σώμα, που θα έχει ίσο αριθμό Ελληνοκυπρίων και Τουρκο"κυπρίων" και στην περίπτωση αδιεξόδου θα καλείται ξένος εμπειρογνώμονας να καθορίζει την έκβαση της διαφοράς.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο περιουσιακό, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια εφαρμογής του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία. Οι συζητήσεις, όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα αφορούν και την ετυμολογία του όρου «σημερινός χρήστης» της περιουσίας. Θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκο"κύπριοι", θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες τους.

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο δικαίωμα του επηρεαζόμενου σε δικαστική θεραπεία επί του περιουσιακού, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις στο περιθώριο της λειτουργίας για τη γιορτή της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας της Τρικουκκιώτισσας, στον Πρόδρομο, είπε ότι στο περιουσιακό «συζητούμε πάνω σε μια νέα βάση, πάνω σε κάποια νέα δεδομένα, πάνω σε κάποια δικαιώματα που αναγνωρίζονται, ιδιαίτερα με πρώτο λόγο στον ιδιοκτήτη. Βεβαίως, οι θεραπείες κατηγοριοποιούνται και είναι πολλές».

Δυστυχώς τα σπίτια μας, η πατρώα μας γη, οι αναμνήσεις και τα ιστορικά μας δίκαια έχουν βγει στο σφυρί στα πλαίσια του εφικτού και του βιώσιμου. Με τον ρυθμό που πάει ο Κοινοτάρχης μας, στο σφυρί θα βγει και η παρουσία των γηγενών κατοίκων αυτού του νησιού, που θα ψάχνουν να βρουν τόπο να κατοικήσουν για να ξεφύγουν από το νέο Χονγκ Κόνγκ της Τουρκίας. http://www.elamcy.com/Τούρκοι πήραν 15 τ.χλμ γης χωρίς καν να... ιδρώσουν
Αποτέλεσμα της χαμερπούς πολιτικής που ακολουθείται από τους ραγιάδες πολιτικάντηδες, είναι ότι ενώπιον της εν λόγω «επιτροπής» εκκρεμούν υποθέσεις που αγγίζουν τα 145 τ.χλμ. Δηλαδή εν ολίγοις παραδίδουμε στον Αττίλα, χωρίς καν να πέσει μία σφαίρα, ούτε καν να ιδρώσουν, τα εδάφη της πατρίδας μας, αμαχητί.

Πέραν και εκτός της τράπεζας των διαπραγματεύσεων για το περουσιακό και εδαφικό, έχουν προκύψει κάποια δεδομένα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν και τις τελικές αποφάσεις. Δεδομένα τα οποία διαμορφώθηκαν μέσω της λεγόμενης επιτροπής ακινήτων περιουσιών που συνέστησε η Τουρκία στα κατεχόμενα μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω λοιπόν αυτού του οργάνου, ένα κομμάτι γης που ανήκε σε Ελληνοκύπριους έχει ήδη περάσει σε τουρκικά χέρια, θεωρείται τουρκική κτήση και έτσι αναμένεται ότι θα μείνει, καθώς η διαδικασία μέσω δικαστηρίων δίνει πλεονεκτήματα στην άλλη πλευρά.

Παρόλο που η έκταση, περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που έχει περάσει στην τουρκική πλευρά είναι ένα μικρό κομμάτι του συνόλου της κατεχόμενης ελληνοκυπριακής γης, εντούτοις αυτό δεν μπορεί να αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού. Κι αυτό, γιατί η τουρκική πλευρά έχει στα χέρια της χιλιάδες αιτήσεις Ελληνοκυπρίων που μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαφοροποιήσει άρδην τα δεδομένα.

Σε αυτά μπορεί να προστεθούν και εκείνες οι ελληνοκυπριακές περιουσίες επί των οποίων έχουν γίνει «κοινωφελή έργα», όπως δρόμοι, νοσοκομεία, βιομηχανικές περιοχές και πολλά άλλα τα οποία δεν θα αποδοθούν στον νόμιμο ιδιοκτήτη αλλά θα αποζημιωθούν.

Η συνολική έκταση ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα υπολογίζεται σε 2.153 τετραγωνικά χιλιόμετρα, περίπου στο τετραπλάσιο της αντίστοιχης τουρκοκυπριακής γης στα κατεχόμενα, που υπολογίζεται κάπου στα 528 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η συνολική έκταση γης που ανήκει σε Τουρκο"κύπριους" στις ελεύθερες περιοχές υπολογίζεται στα 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η τουρκική πλευρά χρησιμοποιώντας την «επιτροπή ακινήτων περιουσιών» στα κατεχόμενα εδώ και μία δεκαετία έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια εξαγοράς της ελληνοκυπριακής γης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω «επιτροπής» μέχρι στιγμής έχει εξαγοράσει μια έκταση 14,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο αριθμός αυτός σε ποσοστό επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα μπορεί να φαίνεται μικρός αφού είναι τα τάξης του 0,7% αλλά δεν πρέπει να διαφεύγουν και κάποιες άλλες παράμετροι τους οποίους η τουρκική πλευρά δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτους.

Τα 14,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι το σύνολο των ακινήτων που έχουν εξαγοραστεί από την «επιτροπή» μέσω ενός «φιλικού διακανονισμού». Σ' αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το 1,2 τετ.χλμ. για το οποίο υπήρξε απόφαση ανταλλαγής και αποζημίωσης.

Επιπρόσθετα, ένας αριθμός αιτητών που είχαν καταφύγει στην «επιτροπή» για αποζημίωση και δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα χρήματα που λάμβαναν αποφάσισαν να αποσύρουν τις αιτήσεις τους, και αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν γη συνολικής έκτασης 3,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν αποκλείεται σε κάποιο στάδιο να επανέλθουν και να πάρουν τα ποσά που τους δίνονταν εφόσον έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους.

Επίσης υπήρξαν αιτήσεις που καλύπτουν έκταση 2,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα για τις οποίες δεν αποδείχθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συνολικά στα δέκα χρόνια λειτουργίας της η «επιτροπή» έλαβε αποφάσεις διαφόρων μορφών που καλύπτουν μια έκταση 22,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή το 1% περίπου του συνόλου της ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν μόνο το 14% του συνόλου των αιτήσεων που έχουν καταχωρηθεί από Ελληνοκύπριους ενώπιον της «επιτροπής». Κάτι που αφήνει ένα μεγάλο πεδίο δράσης για την τουρκική πλευρά σε περίπτωση του επιθυμεί καταβάλλοντας συνάμα κι ένα σημαντικό ποσοστό ως αποζημίωση, ή παίζοντας ένα άλλο πιο σκληρό παιχνίδι οδηγώντας και την κυπριακή κυβέρνηση σ’ αυτό.

Τα αριθμητικά δεδομένα δίνουν μια εικόνα όχι και τόσο ευχάριστη για το μέλλον. Ενώπιόν της η «επιτροπή» έχει αυτή τι στιγμή 6203 αιτήσεις από Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα. Μέχρι και τις αρχές του μήνα είχαν ληφθεί αποφάσεις που αφορούν 836 αιτήσεις, δηλαδή απομένουν προς εξέταση άλλες 5367 αιτήσεις. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για το μέγεθος της γης που σχετίζεται με το σύνολο των αιτήσεων εντούτοις τα υφιστάμενα δεδομένα μπορεί να δώσουν ένα συμπέρασμα.

Ένας πρόχειρος υπολογισμός του τι έχει προηγηθεί δείχνει πως για κάθε αίτηση αντιστοιχεί μια έκταση 27 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων. Κατά προσέγγιση λοιπόν εάν (για χάρη υπολογισμού) θεωρήσουμε ότι και οι υπόλοιπες 5367 αιτήσεις κινούνται στα ίδια επίπεδα όπως και αυτές για τις οποίες λήφθηκαν αποφάσεις τότε μπορεί να μιλάμε για έκταση που αγγίζει τα 145 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αριθμός που ισοδυναμεί με το 7% του συνόλου των κατεχόμενων περιουσιών.

Η Κυβέρνηση πρέπει να πάψει να είναι απλός θεατής του ντροπιαστικού αυτού φαινομένου, που λειτουργεί εναντίον του συνόλου της κοινωνίας αλλά και των Εθνικών μας δικαίων. Θα πρέπει άμεσα να κλείσει τα οδοφράγματα, αλλά και να νομοθετήσει αυστηρότατα έναντι όσων προσφεύγουν στην λεγόμενη "επιτροπή", με υψηλές χρηματικές ποινές, που θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα.

Όλα αυτά δεν πρέπει απλώς να γίνουν, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν χθες, πριν να είναι αργά και να ψάχνουμε τα εδάφη που είχαμε, αλλά εννοείται πως αυτό δεν είναι στην πράξη ευκόλως εφικτό, διότι οι ραγιάδες που μας διοικούν δεν θέλουν να χαλάσουν το δήθεν καλό κλίμα με τους συμπολίτες τους.

Τέρμα στο ξεπούλημα της γης μας, τέρμα στο ξεπούλημα του Κυπριακού.

http://www.elamcy.com/Ηχηρό χαστούκι από Άιντα:«Απαραίτητη η ενεργός στήριξη της Τουρκίας στο Κυπριακό»... αλλά εμείς παραμένουμε άβουλα όνταΗ ενεργός στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα και σε προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, «είχα μία καλή συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Η ενεργός στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητη».

Ο Νορβηγός διπλωμάτης εξακολουθεί να βρίσκεται στην Άγκυρα για επαφές και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, ο Έσπέν Μπαρθ Άιντα θα επιστρέψει στην Κύπρο περί τα τέλη Αυγούστου προκειμένου να παρευρεθεί στην επόμενη συνάντηση των "ηγετών των δύο κοινοτήτων" που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Εκτενής συνομιλία και με τον Σινιρλίογλου

Καλή και εκτενή χαρακτηρίζει ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα και τη συνομιλία που είχε, επίσης στην Άγκυρα, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου, σχετικά με το Κυπριακό. Σε σχετική ανάρτηση του, στο λογαριασμό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα έγραψε ότι είχε μία «καλή, εκτενή ανταλλαγή απόψεων για την Κύπρο με τον Υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Ο εμπαιγμός της τουρκικής πλευράς στις πλάτες του κυπριακού Ελληνισμού συνεχίζεται αμείωτος, χάριν φυσικά και στην μειοδοτική στάση που εμμένει να διατηρεί ο Νίκος Ανανστασιάδης, ο οποίος πανηγυρίζοντας και πίνοντας καφέ με τον Αττίλα, "ξεχνάει" με πόσο ελληνικό αίμα έχουν ποτίστει οι σελίδες της Ιστορίας μας, με μόνο σκοπό την υπεράσπιση της γης και των δικαιωμάτων μας. Οι αδέξιοι κυβερνώντες μας υποχωρώντας επιτρέπουν οι θύτες να αλωνίζουν ανενόχλητοι πάνω στα ιστορικά μας δίκαια και προκλητικά να παρουσιάζουν εαυτόν ως "συναινετικό γείτονα", συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι πρωτίστως έσπειραν τον όλεθρο και την καταστροφή ... http://www.elamcy.com/

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε - Στο πρόγραμμα των ΜΟΕ και μονοήμερες εκδρομές από την Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές


Εκδρομές αναψυχής στις ελεύθερες περιοχές ορέγονται οι Αττίλες

Όπως διαβάζουμε στον τουρκικό τύπο, το ενδεχόμενο μονοήμερων εκδρομών τουριστών από την Τουρκία, μέσω των κατεχομένων, στις ελεύθερες περιοχές, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, -με την πρόφαση των επισκέψεων-, θα μελετηθεί στο πλαίσιο των ΜΟΕ, σύμφωνα με το μέλος του "συνδέσμου" τουρκο''κύπριων'' ταξιδιωτικών πρακτόρων (KITSAB), Οζμπέκ Ντεντέκορκουτ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκο''κυπριακής'' εφημερίδας, εάν αυτό γίνει σωστά και οι διελεύσεις γίνονται χωρίς πρόβλημα, τότε θα συμβάλει στην οικονομία της χώρας σε μεγάλο βαθμό. «Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες στην Τουρκία που δίνουν και την ψυχή τους για να δουν τη νότια Κύπρο. Θέλουν να περάσουν στο νότο για να δουν είτε το Χαλά Σουλτάν και άλλα ιστορικά μέρη, είτε απλά για διασκέδαση».

Θα είναι καινοτομία είπε επίσης, να υπήρχαν πακέτα 2-3 ημερών για τους εκ Τουρκίας επισκέπτες, εκ των οποίων η μία μέρα τουλάχιστον, θα περιλάμβανε επίσκεψη στο Χαλά Σουλτάν, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Τις άλλες μέρες, συμπλήρωσε, θα έβλεπαν τις ομορφιές της "βόρειας" Κύπρου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην τουρκο"κύπριος'' διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας πως το είχε αναφέρει κατά τις διασταυρούμενες επισκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί, όταν ο ίδιος πήγε στην Αθήνα. Αλλά, είπε, ο Νίκος Αναστασιάδης συνέδεσε όλα τα ΜΟΕ με την επιστροφή των Βαρωσίων και το θέμα δεν είχε προχωρήσει.

Η «Κάθοδος» των Τούρκων έχει ήδη ξεκινήσει για όσους μπορούν να το αντιληφθούν, αφού ήταν πλέον αναμενόμενη και διεφάνη από την αρχή πως είχαν ξεκάθαρες βλέψεις να χρησιμοποιήσουν κάθε διπλωματικό μέσο, για να απλώσουν τα βδελυρά πλοκάμια τους σε ολόκληρο το νησί μας, μέχρι την καθολική υποταγή μας.

Την ώρα που ο εχθρός υλοποιεί, είς το όνομα της δήθεν λύσης, ανεμπόδιστα βήμα προς βήμα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του, οι δικές μας φθηνές μαριονέτες, παραταγμένες μέσα στο σκότος της λήθης και της υποταγής, συνεχίζουν στωικά να ακολουθούν και να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα ανάδειξε η σελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Οι κατακτητές μετατρέπονται σε "τουρίστες" και αλώνουν τα εδάφη μας

Ανάπτυξη στα ύψη! Αυξάνεται ο τουρισμός στα κατεχόμενα - Μειώνεται στις ελεύθερες περιοχές


Ο τίτλος τα λέει όλα και παρουσιάζει ξεκάθαρα την κατάντια του κράτους μας, που ενώ θα έπρεπε να μεριμνά πώς να διασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού και του Έθνους μας, κάνει οτιδήποτε αντίθετο προς αυτά. Έτσι φτάσαμε σε ακόμα μια τραγική πρωτοπορία για την πατρίδα μας. Ενώ ο τουρισμός μειώνεται, βλέπουμε να αυξάνεται στα κατεχόμενα. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα, αύξηση 10% σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα από τα παράνομα αεροδρόμια και λιμάνια το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής "αστυνομικής" διεύθυνσης. Όπως αναφέρει η Χαβαντίς, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 έφθασαν στα κατεχόμενα 671.624 άτομα σε σύγκριση με 609.610 την αντίστοιχη περίοδο το 2014. Ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που εισήλθαν στα κατεχόμενα το πρώτο εξάμηνο του 2015 έφθασε τις 512.879 από 476.547 που ήταν πέρυσι. 

Οι αντίστοιχοι αριθμοί ξένων υπηκόων είναι 158.745 φέτος και 133.063 πέρυσι. Σύμφωνα πάντα με την γενική "αστυνομική" διεύθυνση, από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα πέρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 431.851 Ε/κ και 497.707 υπήκοοι άλλων χωρών. Πέρυσι οι αριθμοί ήταν 433.000 και 505.000 αντίστοιχα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της "ένωσης" τ/"κ" ξενοδόχων, το ποσοστό πληρότητας των μελών τους τον περασμένο Ιούνιο σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο ήταν μειωμένο κατά 25%, φθάνοντας μόλις στο 53%. 

Λόγω της οικονομικής κατάστασης και της πτώσης της αξίας της τουρκικής λίρας, οι τ/"κ", αναφέρεται, επέλεξαν να παραμείνουν για διακοπές στην Κύπρο ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της "ένωσης" ταξιδιωτικών πρακτόρων, από όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, οι μισοί πήγαν στην Τουρκία. Και όμως, παρά τα όσα συμβαίνουν και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται ή έστω να σκέφτεται τρόπους να αντιμετωπίσει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην πατρίδα μας. 

Παρά μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, δίνοντας αν μη τι άλλο και τη δική τους συγκατάθεση στο άνοιγμα ακόμη περισσοτέρων οδοφραγματών, αναγνωρίζοντας στην ουσία την κατοχή και κατά δεύτερο, δίνοντας υπόσταση στο παράνομο μόρφωμα. Μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και ωχαδελφισμούς να κλείσουν τα οδοφράγματα. Φαίνεται ότι μόνο ένα Λαϊκό Εθνικιστικό Κόμμα μπορεί να πράξει πλέον ακόμα και τα αυτονόητα. http://www.elamcy.com/


Προχωρούν στην ενοποίηση Τουρκίας και κατεχομένων - Μετά το νερό και ρεύμα, αλλά εμείς μη χαλάσουμε το καλό κλίμα ...
Δείγματα ειρηνικής συμβίωσης και συναδελφοσύνης στέλνουν τα "αδέλφια" μας από τα κατεχόμενα, επαληθεύοντας τις πολυδιαφημιζόμενες και κατά κόρον προβαλλόμενες καλές προθέσεις στο Κυπριακό.

Έτσι προχωρούν στην πλήρη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, αφού μετά την αποστολή νερού από τα κατεχόμενα, οραματίζονται να στείλουν και ρεύμα, δείχνοντας στην ουσία τα μεγαλόπνοά τους σχέδια στην Κύπρο, αλλά και το στρατηγικό τους προγραμματισμό.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το νερό που θα μεταφέρεται από την Τουρκία με αγωγούς θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις περιοχές στα κατεχόμενα, είπε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, ο οποίος βρίσκεται για μονοήμερη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για να λάβει μέρος στην τελετή εφαρμογής του τελευταίου μέρους του αγωγού, στο πλαίσιο του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα παραπέρα την ενοποίηση των κατεχομένων με την Τουρκία και ρίχνοντας άπλετο φως στους σχεδιασμούς της Τουρκίας, τους οποίους δεν μπορούν να κατανοήσουν οι κοντόφθαλμοι πολιτικάντηδές μας, σημείωσε ακόμα ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του νερού, θα αρχίσει και η διαδικασία σχεδιασμού της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Τον Τούρκο Υπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο "πρέσβης" της Τουρκίας Ντεριγιά Καμπάι και ο "υπουργός" γεωργίας Οντέρ Σενάρογλου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη μετακίνησή του από τη στεριά στη θαλάσσια περιοχή που υπάρχει εργοτάξιο, ο Τούρκος Υπουργός κ. Έρογλου είπε ότι το έργο αποτελεί ένα έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμα ότι "το δικό μας καθήκον" τελειώνει στο φράγμα στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα. Η διανομή και μεταφορά του νερού στα κατεχόμενα είναι καθήκον του ψευδοκράτους και του αρμόδιου "υπουργείου", είπε.

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμα ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το νερό θα έχει φτάσει σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, το νερό θα δίνεται και στους Ε/κ , είπε και πρόσθεσε ότι "το νερό θα εξυπηρετήσει την ειρήνη", προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, αλλά και να οπλίσει τα επιχειρήματα όσων συμπλέουν με το δικό τους όραμα, τους ναινέκους Ελληνοκύπριους.

Δυστυχώς ό,τι και να πράξει, ό,τι και να δηλώσουν οι Τούρκοι ή οι Τουρκο"κύπριοι", οι δικοί μας βρίσκονται στον κόσμο τους, συνεχίζοντας όχι μόνο να πιστεύουν στην καλή θέληση της Τουρκίας, αλλά προσπαθούν επιπλέον να πείσουν και τον λαό μας.

Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Το πρώτο δείγμα δόθηκε στο μνημόσυνο Ισαάκ Σολωμού με την καθολική καταδίκη των χειρισμών της Κυβέρνησης, από το σύνολο των παρευρισκομένων. http://www.elamcy.com/Επιχειρείται διεθνής αναγνώριση του παράνομου κατοχικού μορφώματος δια μέσω της Unesco, αλλά και πάλι η κυβέρνηση διαψεύδει
Για άλλη μια φορά φαίνεται η κοροϊδία έναντι του λαού από την κυβέρνηση των ψεμάτων, που δια μέσω των διαφόρων δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία φαίνεται να έχει ξεπουλήσει όσα - όσα την Κύπρο και να απομένει πλέον το τελευταίο μέρος του δράματος.

Όμως το Προεδρικό δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου του, προσέφυγε στην γνωστή του τακτική και διαψεύδει την είδηση που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών για κήρυξη του μεσαιωνικού τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. «Κανένας δεν αμφισβητεί την πολιτιστική σημασία της παλιάς πόλης», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που «πρέπει να το δούμε στο πλαίσιο των κανονισμών λειτουργίας της UNESCO». Το ζήτημα αυτό, σημείωσε, θα το δούμε μετά τη λύση.

Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ενημέρωσε σχετικά μέλη της δικοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι «υπάρχει συμφωνία πως η παλιά πόλη θα πρέπει να τύχει προστασίας από την UNESCO».

Ο λαός από ό,τι φαίνεται είναι απλός θεατής σε ένα παιχνίδι που είναι εις βάρος του, καλά στημένο. Κομπάρσος που απλά θα του ζητηθεί να βάλει την υπογραφή του, αφού όλα θα έχουν πια ξεπουληθεί, για να αποποιηθεί μελλοντικών ευθυνών της η Κυβέρνηση, και ο Νίκος Ανανστασιάδης να ανακυρηχθεί ως ο Εθνάρχης της ... πολυπόθητης λύσης.

Όμως η Ιστορία οφείλουν να γνωρίζουν όλοι πως δεν γράφεται με τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις των ΟΗΕ, ούτε με ψευδή στοιχεία, αλλά καθημερινά. Ο λαός έχει αλάθητη κρίση και κατανοεί σε ποια βαθμίδα θα κατατάξει την ύστατη ώρα, όλους αυτούς που απεργάζονται υποχθόνια το μέλλον του. http://www.elamcy.com/


Προχωρά το ξεπούλημα της ΚύπρουΜε γενικό απολογισμό, ανασκόπηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας και καταγραφή των έως τώρα συγκλίσεων και αποκλίσεων, ολοκλήρωσαν τις προς το παρόν συναντήσεις τους Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, για να διαφανεί πως θα προχωρήσουν για το σχέδιο προδοσίας της Κύπρου, με την μορφή ομοσπονδίας.

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν ξανά την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η επόμενη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου.


A good, last negotiators' meeting before a short summer break. Here w/ core teams.Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι τεχνικές επιτροπές θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες, αφού οι εντολές που έχουν είναι να τελειώνουνμε το Κυπριακό το συντομότερο δυνατό. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τεσσάρων επιτροπών (Περιουσιακού, Οικονομικών, Επιχειρηματικών Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων) παρουσία των δυο διαπραγματευτών,για να ορίσουν πως θα προχωρήσει το ξεπούλημα της Κύπρου.

Τα έξι κριτήρια στο περιουσιακό

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στο περιουσιακό η συζήτηση φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε έξι σημαντικά κριτήρια. Δημοσίευμα στο «Φιλελεύθερο» αναφέρει ότι τα έξι αυτά κριτήρια αφορούν στο χρήστη, την προτεραιότητα, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, τους προσφυγές, τους κληρονόμους και τους πολίτες τρίτων χωρών.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα

Στο μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσέφυγε και πάλι στην γνωστή τακτική και διέψευσε το χθεσινό δημοσίευμα στη Μιλλιέτ, η οποία προέβλεπε συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου. Μιλώντας το πρωί το Ράδιο Πρώτο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για λύση του κυπριακού, δηλαδή αυτός το έχει κρυφό καμάρι.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί για τα θέματα της διακυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

«Καυτός» Σεπτέμβρης

Αμέσως μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, το... θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές αναμένεται εντός Σεπτεμβρίου να αποφασίσουν εάν θα προβούν σε εκτενέστερη ενημέρωση των πολιτών για τα συμφωνηθέντα.

Θυμίζουμε ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, Αναστασιάδης και Ακιντζί θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ένα ταξίδι που ωστόσο δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό. Για ακόμα μια φορά η τύχη της πατρίδας μας πέφτει στα χέρια του λαού.

Έλληνες στις επάλξεις, αντισταθείτε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, πριν ψάχνουμε την Κύπρο σε κάποια παλιά βιβλία ιστορίας ... http://www.elamcy.com/Στοιχεία ΣΟΚ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές από την Τουρκία στην Κύπρο
Μετά την αναφορά μας όσο αφορά την αύξηση εισαγωγών από την Τουρκία (Δείτε εδώ: ΑΙΣΧΟΣ! Aυξήθηκε το εμπόριο μεταξύ Κύπρου-Τουρκίας), έρχεται ακόμα ένα δημοσίευμα να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα, αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σαν Έθνος.

Παρουσιάζουμε πιο κάτω το ρεπορτάζ όπως το εντοπίσαμε εδώ:

Αυτοκίνητα, μηχανήματα, εξαρτήματα, φάρμακα και πλαστικά είναι τα κύρια προϊόντα που εισάγονται στην Κύπρο από την Τουρκία, κυρίως μέσω τρίτων χωρών, με τις εισαγωγές από τη χώρα αυτή να έχουν υπερδιπλασιαστεί το 2014.

Σύμφωνα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία καταγράφει τη χώρα προέλευσης των προϊόντων από τα σχετικά έγγραφα στο τελωνείο, χωρίς να καταγράφει κατά πόσο ήρθαν μέσω άλλης χώρας, οι εισαγωγές από την Τουρκία το 2014 υπερδιπλασιάστηκαν σε €10,2 εκ από €4,6 εκ το 2013.

Αντίστοιχα οι εξαγωγές προς την Τουρκία, που γίνονται μέσω τρίτων χωρών αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αυξήθηκαν σε €593 χιλιάδες το 2014 από €493 χιλιάδες το 2013.

Οι εισαγωγές από την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2015 ήταν €3,8 εκ. σε σχέση με €4,1 εκ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Οι εξαγωγές προς την Τουρκία ανήλθαν στις €337 χιλιάδες το πρώτο τετράμηνο του 2015 σε σχέση με €82 χιλιάδες την ίδια περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η μεγαλύτερη κατηγορία προϊόντων που εισάγει η Κύπρος από την Τουρκία είναι αυτοκίνητα, οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων με τις συνολικές εισαγωγές να ανέρχονται στα €2,7 εκ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015. Ακολουθούν οι μηχανές, συσκευές και τα εξαρτήματά τους με €237 χιλιάδες, τα φαρμακευτικά είδη με €163 χιλιάδες και τα πλαστικά με €134 χιλ.

Όπως εξήγησαν στο ΚΥΠΕ έγκυρες πηγές του εμπορίου, τα περισσότερα από τα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία είναι προϊόντα που παράγονται από ξένες πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν εργοστάσια στην Τουρκία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Κύπριοι αντιπρόσωποι μιλούν απευθείας με το εργοστάσιο διεθνούς εταιρείας που βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα για να κάνουν την παραγγελία, και στη συνέχεια η διεθνής εταιρεία επιλέγει να στείλει την παραγγελία από το εργοστάσιο της στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εξαγωγές προς την Τουρκία είναι περισσότερο επανεξαγωγές και αφορούν προϊόντα που εισάγονται στην Κύπρο και επανεξάγονται στην Τουρκία, μέσω τρίτων χωρών.

Αφού η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του συστήματος είναι ανίκανα, ανήμπορα και αδέξια να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το χρέος απομένει στον λαό που πρέπει να αντιδράσει μαζικά σε αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο.

Σαν Κίνημα καλούμε τον λαό σε παθητική αντίσταση στα τούρκικα προϊόντα, δηλαδή να ελέγχει την χώρα κατασκευής και να μην τα αγοράζει, καθώς επίσης και να μην επιλέγει μαγαζιά που εισάγουν τούρκικα προϊόντα. Όλα μπορούν να αλλάξουν και οι διάφορες επιχειρήσεις να γίνουν πιο ... προσεκτικές, ούτως ώστε να μην έρχονται στην κυπριακή αγορά τούρκικα προϊόντα.

Ο λαός πρέπει επιτέλους να ανακτήσει την υπερηφάνεια του. Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό, ένας λαός που υπέφερε τόσα από τους βάρβαρους Τούρκους εισβολείς, να γεμίζει την αγορά του με προϊόντα τους, χρηματοδοτώντας έμμεσα την συνεχιζόμενη για σαράντα ένα χρόνια τώρα παράνομη κατοχή των εδαφών του.

Ούτε και ένα ευρώ στον κατακτητή.

http://www.elamcy.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 5657517812605659671

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item