Widgets

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ: Ο «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»


Ζούμε σε μια εποχή που ο ακραίος φιλελευθερισμός είναι στο απόγειό του. Μια εποχή που οι πιο αιχμηρές απολήξεις του γδέρνουν σαδιστικά την ανθρώπινη πολιτική ύπαρξη, φορώντας τον μανδύα της αριστεράς: ο καπιταλισμός ως οικονομική θεωρία του φιλελευθερισμού και ο υλισμός ως κοινωνικοπολιτική βασική αρχή. Σε αυτές τις σύγχρονες πολιτικές συνθήκες διακρίνονται δύο είδη πολιτικών ανθρώπων, υπό το πρίσμα της Πολιτικής Ανθρωπολογίας, αφού «Φύσει μέν ἐστιν ἄνθρωπος ζῷον πολιτικόν» (Αριστοτέλης, Πολιτικά): ο «σύγχρονος άνθρωπος» και ο «πολιτικός στρατιώτης».

Ο «σύγχρονος άνθρωπος», σύμφωνα και με τον κορυφαίο πολιτικό αναλυτή της μετα-σοβιετικής Ρωσίας Alexander Dugin, είναι μια κατασκευή της πολιτικής που, παραδόξως, αγωνίζεται εναντίον αυτής: έχει το blog του, παρακολουθεί τηλεόραση, προσποιείται ότι ψηφίζει για την αντιπολίτευση (είθισται η αντιπολίτευση σε ένα καπιταλιστικό μοντέλο να είναι μια συστημική ελεγχόμενη αριστερά, αλλά στη χώρα μας έχουμε σπάσει όλα τα όρια και η αριστερά είναι η κυβέρνηση), ταυτίζεται με την καταστρεπτική αντι-κρατική πολιτική τάση, ακόμη και αν δεν διαθέτει καλά μελετημένη πολιτική άποψη… Όταν δε έρθει αντιμέτωπος με μια πολιτική έννοια, ξεκινά να ασχολείται πρώτα με την υστερική άρνησή της όντας ιδιαιτέρως επιθετικός…

Ο «πολιτικός στρατιώτης» (Das politische Soldat) διαφέρει από τον κοινό άνθρωπο. Επομένως διαφέρει και από τον κοινό πολιτικό. Όταν ο πολιτικός καλείται σε μια του απόφαση να αντιμετωπίσει την απειλή του θανάτου (μπορούμε να το συνδυάσουμε με διάφορες θεωρίες πολιτικής συνομωσίας, στη δίνη των οποίων εμπλέκεται και η πατρίδα μας), ξανασκέπτεται τις απόψεις του. O «πολιτικός στρατιώτης» όμως δεν ασχολείται με την πολιτική… πεθαίνει για αυτήν… Αφού πολιτική σημαίνει το εὖ ζῆν της πόλης του, της πατρίδας του, του Έθνους του, των Συναγωνιστών του, των παιδιών του, της Οικογένειας του της πολιτικής και της βιολογικής.

Αυτοί είμαστε Συναγωνιστές… Πολιτικοί Στρατιώτες… Το αγκάθι στα σπλάχνα του καπιταλιστικού αντεθνικού φιλελευθερισμού. Με έναν Αρχηγό και μια πνοή, σαν ένα σώμα που μάχεται ενάντια στον παγκόσμιο πολιτικό οχετό. Εθνικιστής σημαίνει Μόνος Εναντίον Όλων. Μέχρι την Τελική Νίκη.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ

simaia psila
Άρθρο του Κώστα Αλεξανδράκη στην εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η αποστολή δικογραφιών σχετικά με τους χειρισμούς του Βαρουφάκη στα περί της Ελληνικής Οικονομίας και ιδιαιτέρως σχετικά με το υποτιθέμενο σχέδιό του για οικειοθελές GRexit αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο σχέδιο που εκπόνησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, όταν άρχισαν την προώθηση Σύριζα προς την κυβέρνηση. Όπως είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο ο διευθυντής του «Βήματος», ο Σύριζα έπρεπε να κυβερνήσει προκειμένου να νομίζει ο Λαός ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος.

Τώρα, οι δικογραφίες που αποστέλλονται στην Βουλή, ενώ την ίδια ώρα τα κανάλια επιδίδονται σε «βαρουφακιάδες», μπορούν να συνοψιστούν στην φράση του υπουργού Πανούση, ο οποίος είπε: «Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας)».

Βεβαίως, η φράση αυτή του υπουργού συνιστά την μπαρούφα του αιώνα, αφού αν ίσχυε αυτό τότε θα έπρεπε ήδη να έχει τουφεκιστεί ο Σημίτης, που μας έβαλε στο ευρώ, αφού αυτό ήταν ξεκάθαρη αποσταθεροποίηση νομίσματος. Επίσης θα έπρεπε να βρίσκονται με ισόβια δεσμά πολλοί εκ των παλαιών υπουργών, οι οποίοι προέβαιναν σε υποτιμήσεις της δραχμής, προκειμένου να καθυστερήσουν την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Αυτό που προσπαθεί να περάσει ως μήνυμα (αν όχι ως νομολογία) το καθεστώς είναι ότι το ευρώ είναι συστατικό του πολιτεύματός μας και συνεπώς οποιοσδήποτε αμφισβητεί την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είναι για να σαπίζει στη φυλακή. Βεβαίως, αυτό υποκρύπτει και κάτι άλλο πολύ πιο ζοφερό, αφού η «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» δεν είναι μόνο τα μνημόνια και η πείνα, αλλά και η ολοκλήρωση της «ευθανασίας» του Ελληνικού Έθνους με τους «αντιρατσιστικούς» νόμους, την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, την διάλυση της Εθνικής Παραγωγής και την διαγραφή της Ελληνικής Ιστορίας.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αν κάποιος έχει διαπράξει εσχάτη προδοσία, με βάση το σκεπτικό του συνταγματικού νομοθέτη, αυτοί είναι οι ταγοί του μνημονίου και της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», αφού το Ελληνικό Σύνταγμα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί το Ελληνικό Έθνος, οριζόμενο με δεδομένο τις αρχές του αιμάτινου συνεχούς από την αρχαιότητα έως σήμερα. Συνεπώς οποιοσδήποτε οδηγεί το Ελληνικό Έθνος σε νόθευση, παρακμή και μαρασμό είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας.

Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, αν θα φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων η όλη υπόθεση. Όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να γίνει αυτό, αφού το καθεστώς επιθυμεί απλώς και μόνο τις εντυπώσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως το μήνυμα που στέλνει το καθεστώς είναι αυτό της επικύρωσης της χούντας του Μνημονίου, ως επίσημο πολίτευμα της χώρας.

Είναι τουλάχιστον αηδιαστικό να γίνεται επίκληση στο Σύνταγμα προκειμένου κάποιος να υπερασπιστεί την λογική του ευρώ. Το Ελληνικό Έθνος προϋπήρξε του ευρώ και συνεπώς δεν μπορεί ένα νόμισμα να καθορίζει τις τύχες ενός Έθνους. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό θα στήνανε τα δικαστήρια ενάντια στους καπεταναίους οι νενέκοι, λέγοντάς τους ότι αποσταθεροποίησαν το γρόσι και κατ’ επέκταση την κοινωνική ειρήνη με τους τούρκους.

Σημαίνουν αυτά ότι ο Βαρουφάκης έκανε «αντίσταση»; Προφανώς και όχι αφού ουδέποτε δημιουργήθηκε ένα σοβαρό σχέδιο Β’, το οποίο προφανώς θα έπρεπε να ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2015 και όχι το καλοκαίρι, αφότου έχουν απορροφηθεί τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, με αποκορύφωμα ανοησίας το «χακάρισμα» των ΑΦΜ. Κοινώς, ο Βαρουφάκης αντί για σχέδιο Β, είχε προσχέδιο εντυπωσιακών δηλώσεων και τίποτε παραπάνω. 

Ευρωπαϊκή Εθνικιστική πρωτοπορία


Ευρωπαϊκή Εθνικιστική πρωτοπορία

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι".

Η συζήτηση γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την χρησιμότητα ή την διάλυσή της βασίζεται σε αρκετές παρανοήσεις. Υπάρχουν κατ’ αρχήν οι αφελείς ελληνικοί συναισθηματισμοί που υπολογίζουν σε «φιλίες» μεταξύ κρατών. Είναι η μεταφορά στην πολιτική της αντίληψης του μαθητή που επαιτεί την προστασία του δασκάλου απέναντι στους τσαμπουκάδες συμμαθητές του, ώστε να του παραχωρηθούν άνωθεν τα δίκαιά του. 

Η τακτική αυτή σπανίως επιτυγχάνει. Συνήθως κουράζει και μετατρέπει τον αδικούμενο σε ενοχλητικό μαμμόθρεφτο. Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα που τριγυρίζει στους διεθνείς οργανισμούς εκλιπαρώντας για προστάτες έναντι της Τουρκίας, των Σκοπίων ή της κ. Μέρκελ.

Είναι φανερό ότι η τακτική αυτή δεν μας εξυπηρετεί. Κανείς εκ των πολιτικών της Ευρώπης και της Αμερικής δεν έχει τον οιονδήποτε λόγο να συνδιαλλαγεί με ζητιάνους, γλυψιματίες και κενόδοξους. Είτε είναι γραβατωμένοι είτε με τα πουκάμισα έξω, είναι κακόμοιροι και φαιδροί. Έτερη παρανόηση είναι η θεώρηση της Ε.Ε. ως του μητρικού υπερσκάφους Γκαλάκτικα το οποίο οφείλει να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα εξαρτώμενά του. 

Η Ε.Ε. όμως, είναι μια ένωση οικονομικών συμφερόντων. Αυτό δηλώνει το αμέσως προηγούμενο όνομά της, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.). Το να προσπαθεί επομένως κανείς να αναζητήσει σε έναν οργανισμό προγραμματισμένο να συνάπτει οικονομικές συμφωνίες, λύσεις έξω από την Οικονομία, είναι εξ αρχής καταδικασμένο.

Η Ε.Ε. εξυπηρετεί πρωτίστως τα οικονομικά συμφέροντα των κρατών που την συναποτελούν. Αυτό φάνηκε και από την στάση των κρατών-μελών που προέκυψαν από την διεύρυνσή της με χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Η Ελλάδα υποστήριξε ηττοπαθώς την εισδοχή τους ελπίζοντας ανοήτως πως θα αποκτήσει συμμάχους. Η στάση τους στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις αποτελεί κόλαφο για την εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε και καταρρίπτει τις ανοησίες περί διακρατικής φιλίας. Συμμάχους αποκτούν οι ισχυροί, και όχι οι καρπαζοεισπράκτορες της Υφηλίου. 

Το ζητούμενο επομένως είναι μια μελετημένη, στοχευμένη και δυναμική εθνική πολιτική. Η πολιτική πρόταση της Ελλήνων Εθνικιστών δεν έχει καμία σχέση με την νοσταλγία. Όσοι επιθυμούν την επιστροφή στον πρωτογονισμό, μπορούν να τον επιλέξουν και τώρα. Οι συνθήκες άλλωστε το ευνοούν.

Η πρότασή μας έχει να κάνει με την ισότιμη, κοινωνικά δίκαιη και εθνικά υπερήφανη συμμετοχή της Ελλάδος στην Ε.Ε. Άλλωστε, οι εθνικιστικές δυνάμεις βρίσκονταν πάντοτε στην πρωτοπορία της εποχής τους. Όσο και αν αυτό ενοχλεί τους προσκολλημένους στην παρελθοντολογία, οι δυνάμεις του παλαιού πάντοτε προτιμούσαν να μένουν στην ασφάλεια της κριτικής, στην σκιά των γεγονότων, και να απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων όσων αγωνίζονται. 

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η σύγκρουση μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και κομμουνισμού, δυο νέων ρευμάτων και υπερεθνικών δυνάμεων του 20ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε από το Παλαιό, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ που εμφανίστηκαν, μετά την ήττα της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας δια των όπλων, ως οι εγγυητές της παγκόσμιας ειρήνης και της ασφάλειας. Μαζί με τους συμμάχους τους και υποτιθέμενα ιδεολογικούς τους αντιπάλους Σοβιετικούς, οδήγησαν τους λαούς της Ευρώπης του Ανατολικού Μπλοκ στην υλική και ηθική εξαθλίωση, και τους Δυτικούς, στον σύγχρονο όλεθρο των Χρηματιστηρίων και του αποπολιτισμού.

Σήμερα, οι ευρωπαίοι Εθνικιστές βρίσκουν κοινή γλώσσα συνεννόησης σε πολλά ζητήματα που τους απασχολούν από κοινού. Η ελπίδα ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ώσμωσης θα είναι βιώσιμο και επιτυχές προέρχεται από τις προϋποθέσεις αυτών των διεργασιών που δεν είναι φιλίες και συναισθηματισμοί αλλά κοινές και αναμφισβήτητες αποδοχές που έχουν να κάνουν με το Έθνος σε όλες τις εκδοχές και εκφάνσεις του, την συναντίληψη των προβλημάτων και την συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για λύσεις στην Οικονομία που θα παρακάμπτουν τις σαθρές κατεστημένες αντιλήψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει δικαιωματικά στην Χρυσή Αυγή, και προσφέρει στην Πατρίδα μας την ευκαιρία εκτός από το να προσφέρει ως συνήθως θυσίες, να αποκτήσει λόγο και δικαιώματα απέναντι στους συνομιλητές της. Επιτέλους, η Ελλάδα και οι Έλληνες περνούν στο προσκήνιο της πολιτικής με ρόλο θετικό και αποφασιστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6314452952794190951

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item