Widgets

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΟΚ - ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ


Αλλάζουν στρατηγική στη Συρία οι ΗΠΑ αλλά δεν τολμούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στους Ρώσους

ΕΝΤΟΛΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Με τη Ρωσία να στέλνει στρατεύματα στη Συρία προς ενίσχυση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ για την καταπολέμηση και εξόντωση των τζιχαντιστών και να το παραδέχεται πλέον σχεδόν ανοιχτά οι ΗΠΑ δείχνουν εικόνα πλήρους αιφνιδιασμού από τις κινήσεις-ματ της Μόσχας και δεν τολμούν να μπουν απέναντι στη Ρωσία σε μία περιοχή που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να ελέγξει πλήρως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανεξετάζει την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει και βέβαια τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα με τους Ρώσους να έχουν κατέβει στη Συρία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους Μπασάρ αλ Άσαντ.
Απόδειξη αυτού είναι πώς σήμερα 43 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή της Παλμύρας σε μάχες με το Στρατό που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είναι πλέον δεδομένο πώς ο Στρατός της Συρίας έχει ενισχυθεί με ρωσικά όπλα. Το παραδέχτηκε άλλωστε ξεκάθαρα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

«Η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι πωλεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ενώ τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ότι είναι «πρόωρο» να ομιλεί κανείς για ρωσική συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε πώς η Ρωσία είναι πλέον παρούσα στη Συρία και η μόνη επιλογή που έχει μείνει στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times είναι να εκπαιδεύσει περισσότερους μαχητές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να τους μεταφέρει σε εμπόλεμες ζώνες. Άντε και να ζητάει από την Ελλάδα να μπλοκάρει τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών.  

Ανώνυμες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η εφημερίδα κάνουν λόγο για καινούργια σχέδια των ΗΠΑ με στόχο την αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών-τζιχαντιστών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη. 
Σημειώνεται πώς τον περασμένο μήνα η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε να επικεντρώνεται στην παράταξη ανταρτών μαχητών, που εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά από την σύνορα με την Συρία. 

Ωστόσο, οι ομάδες αυτές όσο καλά και αν είναι εκπαιδευμένες ή και εξοπλισμένες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν αντίσταση στο Στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όχι όμως στις ρωσικές δυνάμεις που, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το «pronews.gr», μεταφέρει στη Συρία βαρύ οπλισμό, μαχητικά αεροσκάφη και ομάδες των περιβόητων ειδικών δυνάμεων spetsnaz.
Η Μόσχα στη Συρία, όπως φαίνεται πήγε για να μείνει, αφού φτιάχνει νέα στρατιωτική βάση και δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε κανέναν να μπει στα… χωράφια της. 

Για να στείλει ένα ακόμη πολιτικο-στρατιωτικό μήνυμα μάλιστα στη Δύση, με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη άσκηση, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον πέντε ημέρες και θα γίνει από τον Βόλγα μέχρι και την καρδιά της Σιβηρίας.

Για τους διεθνείς παρατηρητές, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Β. Πούτιν να δείξει προς το εσωτερικό μέτωπο ότι είναι κυρίαρχος του στρατηγικού παιχνιδιού στην περιοχή, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.

Αν και ο στρατηγός Κοσελεφ ενημέρωσε τους στρατιωτικούς ακόλουθους των άλλων χωρών ότι πρόκειται για μια τυπική άσκηση για έλεγχο της ετοιμότητας του στρατεύματος, οι Δυτικοί βλέπουν πίσω από αυτό την σταθερή απόφαση του Πούτιν να παίξει το γεωπολιτικό του χαρτί και την επίδειξη ισχύος.


Φωτό-ντοκουμέντο: Η 810η Ταξιαρχία Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποβιβάζεται στην Συρία (vid, upd)


ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ

του Βασίλη Καπούλα

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων καθώς μετά την αποστολή του "υποβρυχίου της Αποκάλυψης" στην Συρία, η Ρωσία στέλνει ένα ακόμη αποβατικό το "Saratov" κατάφορτο με στρατιωτικό εξοπλισμό και την 810η ταξιαρχία πεζοναυτών  του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μαζί με Spetsnaz ενώ οι Αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών αναφέρουν ότι μετακινούνται σε πρώτη φάση 3.000 Ρώσοι στρατιώτες!

Η παρακάτω φωτογραφία του άρθρου, που για πρώτη φορά φέρνει στη δημοσιότητα το pronews.gr, είναι από την απόβαση των Ρώσων στρατιωτών στη Συρία!


Στη Συρία κατευθύνεται ένα ακόμη Ρωσικό αποβατικό με στρατιωτικό εξοπλισμό το "Saratov" κλάσης 1171,  το οποίο έχει ήδη περάσει τα Στενά του Βοσπόρου κατάφορτο με μεγάλο αριθμό οπλικών συστημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού για την ανέγερση της νέας μεγάλης ρωσικής βάσης ενώ και το πλοίο “Alexander Tkachenko” σπεύδει προς τη Συρία με τρία πολεμικά πλοία και άλλα δύο που μεταφέρουν εξοπλισμό να έχουν σχηματίσει νηπομπή και να κατευθύνονται προς την Ταρτούς με το "υποβρύχιο της Αποκάλυψης" Dmitri Donskoy (TK-208) να έχει προγραματιστεί να φτάσει σε δέκα ημέρες!

Θυμίζουμε ότι έχουν σταλεί 1000 προκατασκευασμένα σπίτια για την μόνιμη διαμονή του προσωπικού ενώ έχει δημιουργηθεί ένας νέος υπερσύγχρονος πύργος ελέγχου! 
Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες πληροφοριών στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις τους πιστεύουν πως μετακινούνται ήδη 2-3.000 ρώσοι στρατιώτες σε πρώτη φάση.

Εντωμεταξύ η εφημερίδα Al-Akhbar αναφέρει ότι οι πρόσφατες αναφορές για επιδρομές ρωσικών μαχητικών SU-27 και SU-34 είναι 100% αληθείς! Οι Ρώσοι πιλότοι συνεργάζονται με τον στρατό της Συρίας και τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν στόχους των ισλαμιστών στην περιοχή Jaish al-Fateh  στο δυτικό μέρος της Idlib.
Το σχέδιο ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Συρίας και της μεταφοράς σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ Μόσχας-Δαμασκού και Τεχεράνης και η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει την ανέγερση της νέας τεράστιας ναυτικής βάσης με την οποία θα ελέγχει ουσιαστικά ολόκληρη την Μέση Ανατολή!

Ταυτόχρονα, η πολεμική κινητοποίηση της Ρωσίας είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο πρόεδρος Β.Πούτιν διέταξε να ενεργοποιηθεί το σύνολο και των τριών κλάδων των ρωσικών  ενόπλων δυνάμεων στην Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR Tass.

«Σύμφωνα με προεδρική εντολή, τα στρατεύματα ολόκληρης της κεντρικής Ρωσίας, μέρος των δυνάμεων της αεροπορίας και  άλλων στρατιωτικών περιοχών, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις από τις 09:30 ώρα Μόσχας τέθηκαν σε πλήρη  πολεμική επιφυλακή» , δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από το ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της χώρας.

"Οι αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις των ρωσικών δυνάμεων θα διεξαχθούν από τις 7 Σεπ. έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2015", δήλωσε ο Σ.Σοϊγκού, στην συνεδρίαση  του  υπουργείο Άμυνας στο Κέντρο επιχειρήσεων.

Οι δυνάμεις της Βρετανίας διεξήγαγαν για πρώτη φορά αεροπορική επίθεση στην Συρία, σκοτώνοντας δύο επίσης Βρετανούς υπηκόους, μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.


Η Βρετανία διεξάγει τακτικά επιθέσεις στο γειτονικό Ιράκ και πραγματοποιεί πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Συρία για την συλλογή πληροφοριών για το ΙΚ, αλλά δεν πλήττει θέσεις του ΙΚ στην Συρία.
Ο Κάμερον δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου σήμερα ότι, "σε μια ενέργεια αυτοάμυνας, ένας Βρετανός ισλαμιστής σκοτώθηκε με αεροπορικό πλήγμα ακριβείας από drone τον Αύγουστο. Άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν, περιλαμβανόμενου και ενός ακόμα Βρετανού".
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της που η Βρετανία χρησιμοποίησε ένα στρατιωτικό μέσο για να διεξάγει μια τέτοια ενέργεια σε μια χώρα με την οποία δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
"Οι αστυνομικές μας δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν τουλάχιστον έξι απόπειρες επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο τους τελευταίους 12 μήνες", δήλωσε ο Κάμερον.


"Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει την συμμετοχή βρετανικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις στην Συρία", κατέληξε.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ


Σκηνικό Γ'ΠΠ: Οι Δυτικοί στέλνουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στην Συρία...


ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ "ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ"

Σκηνικό Γ'Παγκοσμίου Πολέμου σχηματίζεται στην Συρία και γενικότερα στην Μέση Ανατολή, αν οι δυτικοί πραγματοποιήσουν αυτό που απειλούν, δηλαδή την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων από Βρετανία και Γαλλία, πιθανόν και απο Αυστραλία, προκειμένου να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Ασαντ και δήθεν "Να σταματήσουν το προσφυγικό κύμα".
Ηδη η ρωσικές δυνάμεις, αν και δεν ξεπερνούν σε ότι αφορά το μάχιμο προσωπικό τα 1500 άτομα, κατάφεραν να εκκαθαρίσουν μεγάλο τμήμα της απειλούμενης από τους ισλαμιστές Λαττάκειας.
Στην Συρία, υπάρχουν φυσικά ήδη τουλάχιστον δύο Μοίρες ρωσικών μαχητικών και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο ρωσικός στόλος έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα προστασίας της Συρίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε πως "το πρόβλημα θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του". Και το "κακό" είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό,"H κακή ηγεσία στη Συρία υπό τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος".
Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του θα κάνει αύριο Δευτέρα δηλώσεις, απαντώντας στα δημοσιεύματα που φέρουν την Γαλλία να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Η Συρία επέρριψε στις δυο χώρες "αποικιοκρατικό τρόπο σκέψης".
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προσέλθει στις αρχές Οκτωβριου στο βρετανικό κοινοβούλιο με το αίτημα να εγκρίνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθειά του. Πριν από δυο χρόνια Βρετανοί βουλευτές είχαν αρνηθεί παρόμοιο αίτημα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Οτι οι δυτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ρωσικές δυνάμεις, σε μία αναμέτρηση που πολύ εύκολα θα μπορουσε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Π.χ. αν κτυπηθούν Ρώσοι στρατιώτες από δυτικά μαχητικά, θα ήταν ανόητο να πιστεύουν οι δυτικοί ότι δεν θα προκληθεί "θερμή" ένταση σε άλλες περιοχές που έχουν όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους, όπως τα βαλτικά κρατίδια με την μεγάλη ρωσική μειονότητα...
Oι Ρώσοι δεν μπορούν να ηττηθούν στην Συρία για πολλους λόγους: Χεζμπολάχ και Ιρανοί χωρίς να είναι σύμμαχοι της Μόσχας, είνα σαφώς εχθροί της Δύσης και οι δυνάμεις που συγκεντρώνουν στην Συρία ξεπερνούν τους 60.000 άνδρες.
Συν τον συριακό Στρατό ή ότι έχει απομείνει από αυτόν (κάπου 50.000 μάχιμοι) και βέβαια την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας.όλα αυτά θα απαιτουσαν την ανάπτυξη άνω των 100.000 προσωπικού από τους δυτικούς (οι Αραβες σύμμαχοί τους, Σαουδάραβες Εμιρατιανοί, Καταριανοί κλπ) είναι άνευ σημασίας στις χερσαίες επιχειρήσεις.
Οι Δυτικοί ΔΕΝ μπορούν να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν τέτοιο αριθμό προσωπικού, ούτε καν τους μισούς. Αρα, είναι καταδικασμένοι...
Επίσης και ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε πως η κρίση δεν απαιτεί μόνο μεγαλύτερη στράτευση για τους πρόσφυγες αλλά θα πρέπει να δοθεί και ένα μήνυμα ασφαλείας στην περιοχή, άρα να στείλει Στρατό.
Η κυβέρνησή του θα αποφασίσει μέσα σε μια εβδομάδα εάν θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις στη Συρία. Και στη Γαλλία διαφαίνεται μια αλλαγή στάσης όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde o γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα διαβουλευθεί με το στρατιωτικό επιτελείο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του για την ρωσική παρουσία στα πεδία μαχών της Συρίας, κάνοντας σαφες ότι δεν τους ενδιαφέρει να ηττηθεί το ISIL...
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις συζητήσεις τους στο τέλος του μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, παρατηρείται κινητικότητα από ρωσικής πλευράς με την αποστολή ομάδας προπομπών από στρατιωτικούς στη Συρία καθώς και με την εγκατάσταση σταθμού ελέγχου πτήσεων σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, ενώ φέρεται να έχει ζητηθεί από τη Μόσχα άδεια για πτήσεις πάνω από τη Συρία στρατιωτικών αεροσκαφών.
Η Ρωσία έβγαλε ξαφνικά το "υποβρύχιο της Αποκάλυψης" με 240 πυρηνικές κεφαλές σε περιπολία - Προειδοποιητική κίνηση προς ΗΠΑ λόγω Συρίας; [βίντεο] - (upd)


Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων που ναυπηγήθηκε ποτέ, το ΤΚ-208 Dmitry Domskoy, εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, ξαφνικά εισήλθε εισήλθε στη Λευκή Θάλασσα, τυπικά για να "λάβει μέρος σε ανθυποβρυχιακές ασκήσεις", ουσιαστικά για να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε περιπολία  με το φορτίο των 20+ στρατηγικών πυραύλων Bulava SLBM.
Το κατηγορίας - κατά το ΝΑΤΟϊκό κωδικό - υποβρύχιο Akula, περισσότερο γνωστό ως Typhoon, απέπλευσε από την βάση στην πόλη Severodvinsk και εισήλθε στην Λευκή Θάλασσα, όπου θα λάβει μέρος σε ασκήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Ναυτικού
Το ενδιαφέρον είναι ότι η έξοδος του δεν ήταν προγραμματισμένη και γίνεται με φόντο την διαρκώς αυξανόμενη ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις με αφορμή την εμπλοκή στις μάχες στην Συρια στο πλευρό της νόμιμης συριακής κυβέρνησης, ρωσικών στρατιωτικών και αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία.
Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι το μόνο που είναι πλήρως επιχειρησιακό και ετοιμοπόλεμο καθώς έχει υποστεί πλήρη εκσυγχρονισμό σε όλα τα συστήματά του τόσο λειτουργίας όσο και εκτέλεσης των αποστολών με νέας γενιάς ηλεκτρονικά επίθεσης από την σειρά των έξι ναυπηγημένων και του έβδομου θαλάσσιου "γίγαντα". Τα τρία απόσύρθηκαν από την υπηρεσία την δεκαετία του '90 και διαλύθηκαν, ενώ άλλα δύο το TK-17 Arkhangelsk, TK-20 Severstal, είναι σε στρατηγική εφεδρεία.
Από την Λευκή Θάλασσα τα βαλλιστικά βλήματα Bulava (ακτίνα δράσης 10.000 χλμ., μεταφέρουν μέχρι και δέκα επανεισερχόμενα οχήματα, δηλαδή πυρηνικές κεφαλές των 150 κιλοτόνων η κάθε μία, δηλαδή μπορεί να κτυπήσει μέχρι και 240 στόχους με 150 κιλοτόνους πυρηνική κεφαλή, επτά φορές ισχυρότερες από την βόμβα που κτύπησε την Χιροσίμα) μπορούν να πλήξου σε 15' την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ
Το υποβρύχιο εκτός 20-24 πυραύλους Bulava SLBM που μπορούν να ισοπεδώσουν με μία ομοβροντία ολόκληρη την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, μεταφέρει και 32 βλήματα cruise RPK-2 Viyuga, 12 τορπίλες που εκτοξεύονται από έξι σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών και οκτώ αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Igla (Needle), εκτοξευόμενα υποβρυχίως. Το υποβρύχιο είναι ικανό να παραμείνει στη θάλασσα χωρίς να βγει στην επιφάνεια για περίπου 180 ημέρες.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Εμπλοκή της Ρωσίας στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας;


Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας πληροφορίες περί αποστολής «χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών» στην Συρία, οι οποίοι θα βοηθήσουν το καθεστώς Άσαντ στον πολυμέτωπο αγώνα του εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών και των Τούρκων. Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πληροφορίες, που αναρτώνται και σε ελληνικά έντυπα και ιστοσελίδες, στην Δαμασκό ήδη έχει καταφθάσει ρωσικό εκστρατευτικό σώμα, ενώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα με Ρώσους πιλότους θα βρίσκονται στην Συρία τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες αυτές υποστηρίζονται και από ισραηλινά έντυπα, καθόλου τυχαίο, αφού το Ισραήλ διακαώς επιθυμεί την ολική ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής με σκοπό την εκπλήρωση του σχεδίου Γινόν (Yinon Plan), ήτοι τον κατακερματισμό των υπαρχόντων κρατών και την άσκηση αποσταθεροποιητικών πιέσεων προς το Ιράν.

Η αποστολή Ρώσων στρατιωτών δεν επιβεβαιώνεται από καμία ρωσική πηγή, αλλά ούτε και από τα καθημερινά στρατιωτικά τεκταινόμενα στην Συρία. Η ύψιστη προτεραιότητα της Μόσχας την περίοδο που διανύουμε είναι η κρίση στην Ουκρανία και η υποστήριξη των ρωσόφωνων. Η Ρωσία όντως συμπαρίσταται στον Άσαντ, αλλά αυτή η βοήθεια δεν συμπεριλαμβάνει αποστολή Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Συρίας. Συμπεριλαμβάνει όμως υλικοτεχνική βοήθεια, βοήθεια με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες-συμβούλους και αποστολή οπλικών συστημάτων.

Εξ άλλου όπως έχουμε τονίσει προσφάτως, η εμφάνιση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στα πεδία μάχης της Συρίας δημιουργεί νέα δεδομένα και αφετηρία για την ολική αντιμετώπιση των ισλαμιστών-μισθοφόρων των ΗΠΑ. Πληροφορίες που διέρρευσαν από μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της Γερμανίας επιβεβαιώνουν ότι ιρανικές και συριακές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν από τους τζιχαντιστές στρατηγικά σημεία στο έδαφος της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα μαχητές της Χεζμπολάχ  ορμώμενοι από τον Λίβανο καταλαμβάνουν θέσεις στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου και υποστηρίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού. Είναι πλέον σαφές ότι οι δυνάμεις του Ιράν, της Συρίας, της Χεζμπολάχ και των σιιτών του Ιράκ συνεργάζονται στο μέτωπο του πολέμου και έχουν ξεκινήσει μια αντεπίθεση κατά των μισθοφόρων ισλαμοσυμμοριτών.

Ιδιαίτερης προσοχής πρέπει να τύχει η μετατόπιση του μετώπου προς τα τούρκο-συριακά σύνορα μετά τις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων εναντίον των Κούρδων και την σθεναρή  αντίσταση των τελευταίων. Είναι σαφές ότι η Άγκυρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον συμμοριτοπόλεμο στην Συρία επ’ ωφελεία των περιφερειακών της φιλοδοξιών και των εσωτερικών της προβλημάτων με την κουρδική μειονότητα, ενώ οι Κούρδοι διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πιθανή εισβολή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην βόρεια Συρία θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά του πολέμου στο εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας. Εν τω μεταξύ ιρανικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τις κυβερνητικές της Συρίας επιχειρούν λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα  καταδιώκοντας τους τζιχαντιστές μαζί με τους Κούρδους σε μια άτυπη συμμαχία.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι η Μόσχα δεν θα θελήσει να εμπλακεί άμεσα στον συμμοριτοπόλεμο στο έδαφος της Συρίας, εξ άλλου οι δυνάμεις του Άσαντ και οι σύμμαχοι του το Ιράν, οι σιίτες του Ιράκ και η Χεζμπολάχ φαίνεται ότι επαρκούν για να κατατροπώσουν τελικά τους τζιχαντιστές, έχοντας την αμέριστη υλικοτεχνική συμβολή της Ρωσίας.

Γ. Λιναρδής

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρωσικό πλήρωμα BTR-82A στη Συρία εξοντώνει ισλαμιστές 


H ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΡΩΣΙΚΑ UAV ΟRLAN-10 & ELERON-3SV "XTENIZOYN" TON OYΡANO

του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία για πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία εμπλέκεται πλέον ενεργά στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ! Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος στο βίντεο που θα δείτε στον οποίο αποκαλύπτεται ότι οι χειριστές του BTR 82Α είναι Ρώσοι oι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας ενώ δεκάδες UAV Orlan-10 και Eleron-3SV "χτενίζουν" τον ουρανό με τη Ρωσία να παρέχει πλέον και δορυφορικές φωτογραφίες των θέσεων των τζιχαντιστών!
Ταυτόχρονα, σε νέο φωτογραφικό υλικό φαίνεται πως η Ρωσία προμήθευσε το στρατό της Συρίας με όπλα Vepr-12s, OSV-96s, MTs-116Ms, 6S8s, AK-74Ms!

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο από ΜΜΕ που πρόσκειται στο NDF (National Defence Force) και αποκάλυψε την παρουσία των BTR 82A επιβεβαιώνει ότι ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό έχει αποσταλεί στη Συρία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών στη Λαττάκεια!

Αν και η συζήτηση είναι δύσκολη να ακουστεί καθαρά λόγω του θορύβου που προέρχεται από το BTR-82A's 30mm 2A72 εντούτοις ακούγονται συγκεκριμένες φράσεις για την υποστήριξη πυρών η οποία κατευθύνεται προς το πλήρωμα του BTR αποδεικνύοντας ότι χειρίζεται από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό.

Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό πως όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ, η Ρωσία θα  επεκτείνει την ναυτική και στρατιωτική της παρουσία στη Συρία με την κατασκευή μιας νέας ναυτικής βάσης στην πόλη Jableh, 25 χιλιόμετρα νότια της Λαττάκειας και το γεγονός της ρωσικής ενεργής πλέον στρατιωτικής εμπλοκής δεν είναι τυχαίο...

Το Ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Al-Alam ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η Ρωσία άρχισε να παρέχει δορυφορικές φωτογραφίες στο συριακό γενικό επιτελείο, προκειμένου να εντοπισθούν και εξουδετερωθούν άμεσα από αέρος οι συγκεντρώσεις δυνάμεων και τα κέντρα διοίκησης του ISIS στην χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Συρία υπάρχουν και λειτουργούν δύο ρωσικοί σταθμοί υποκλοπών (SIGINT), το Κέντρο-C και το Κέντρο C-2. Το πρώτο χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές στις 5 Οκτωβρίου 2014.

Στις  20 Αυγούστου 2015, το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Nikolai Filchenkov» διήλθε των στενών του Βοσπόρου  και την Κωνσταντινούπολη κατάφορτο με oπλικά συστήματα για τις κυβερνητικές δυνάμεις τη; Συρίας.

Στο  κατάστρωμα διαφαίνονταν καθαρά  4 φορτηγά  KAMAZ-4350 6 × 6 και ένα GAZ-66 καθώς και 4 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΑ  BTR 82Α, ενώ από κάτω υπήρχαν πυραυλικά συστήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί , ότι   στις 4 Αυγούστου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις φήμες περί αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, ο  γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Δεν έχει συζητηθεί με κανέναν τρόπο». 
Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είπαμε,  «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, και το αντίθετο».

Δείτε το βίντεο και τη μετάφραση του από το 2:03 έως το 2:30:

2:03: ''Давай!'' - Ελάτε-δώσμου!
2:06: ''Бросай!'' - Πετάξτε!
2:10: "Ещё раз! Ещё давай!'' - Ακόμη μια φορά!Κάντο πάλι!
2:30: "Павлин, павлин, мы выходим" - Peacock, Peacock (σήμα-κωδικός), μετακινούμαστε.

        
Δείτε στις φωτογραφίες ένα από τα δεκάδες UAV Orlan-10 και Eleron-3SV που χτενίζουν τον ουρανό της Συρίας και κατάφεραν να καταρρίψουν οι τζιχαντιστές.


Δείτε τις Χριστιανές Σύριες πολεμίστριες που πολεμάνε ενάντια στο ISIL - Μπαίνουν στη μάχη στο πλευρό των Κούρδων (εικόνες)


Οι χριστιανοί της Συρίας (Αραμαίοι – Ασσύριοι), που είναι και οι γνήσιοι Σύριοι απόγονοι των αρχαίων Σύρων, πολεμάνε στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας του YPG/YPJ εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε χριστιανές Σύριες να μπαίνουν στη μάχη ως μονάδα του YPG/YPJ.

Ακολουθούν και μερικές φωτογραφίες από την ορκωμοσία των πολεμιστριών:

christianes_syria
christianes_syria3
christianes_syria4

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Eικόνες-σοκ! Το ISIL κρέμασε και έκαψε ζωντανούς 4 Ιρακινούς πολιτοφύλακεςΤο νέο έγκλημα που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στην Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, έχει ανατριχιάσει το παγκόσμιο διαδίκτυο. Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος κρέμασαν και έκαψαν ζωντανούς τέσσερις Ιρακινούς σιίτες πολιτοφύλακες που είχαν πιάσει αιχμαλώτους.

Στο βίντεο εκείνο, ο ογκώδης Αμπού Αζραέλ ενώ τεμαχίζει το πόδι του θύματός του με σπαθί, στρέφεται προς την κάμερα και, απευθυνόμενος στους ακραίους Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους, απειλεί:

«Ισλαμικό Κράτος, αυτή θα είναι η μοίρα σου, θα σε κόψουμε σαν σάουρμα (κεμπάμπ)», χαρακτηρίζοντας την αποκρουστική πράξη του «προειδοποιητική βολή» για τους τζιχαντιστές. Το Ισλαμικό Κράτος, που μονοπωλεί τον τρόμο και τη βαρβαρότητα, αποφάσισε να εκδικηθεί.

Αρχικά υποχρέωσε τους 4 σιίτες συμμαχητές του Αζραέλ, που κρατούσε αιχμαλώτους, να παρακολουθήσουν το βίντεο του «ψησίματος» του τζιχαντιστή. Στη συνέχεια οι 4 σιίτες κρεμάστηκαν χειροπόδαρα και από κάτω τους άναψαν φωτιά που τροφοδοτούνταν από πίσσα, ενώ και οι άνδρες είχαν περιλουστεί με εύφλεκτο υγρό για να «ανάψουν»:

Οι άνδρες όσο μεγάλωναν οι φλόγες από κάτω τους προσπαθούσαν απεγνωσμένα να αποφύγουν το μαρτύριο, αλλά δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτή τη μοίρα…
Στο τέλος οι φλόγες τους τύλιξαν σε αυτό τον φριχτό θάνατο…

siites1
siites2
siites3
siites4
siites5

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Τουρκία: Αστυνομία και Στρατός μαζεύουν συνεχώς πτώματα από τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητώνΜΕ ΝΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΡΚΚ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ

Η Αστυνομία και ο Στρατός της Τουρκίας συνεχίζουν να μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους και πέριξ των στρατιωτικών μονάδων από τις επιθέσεις που συνεχίζουν να δέχονται από τους Κούρδους μαχητές ως απάντηση στους βομβαρδισμούς και στις επιχειρήσεις κατά του PKK στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σήμερα τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας, τρεις άνδρες της τουρκικής Αστυνομίας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία. 

Οι δύο από τους αστυνομικούς σκοτώθηκαν από ενόπλους στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή του στη πόλη Σιλώπη, στη γειτονική επαρχία του Σιρνάκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές στους Κούρδους που έχουν ορκιστεί εκδίκηση για τους βομβαρδισμούς της Άγκυρας στο Ιράκ και στη Συρία που στόχο δεν έχουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως διατείνεται, αλλά τους μαχητές του PKK.

Οι Τούρκοι προκειμένου να πάρουν το… αίμα τους πίσω φέρονται να εκτέλεσαν τρεις νεαρούς Κούρδους που αμφισβητείται αν ενεπλάκησαν στα επεισόδια στην πόλη Σιλώπη. Κατά τις αρχές ήταν μέλη του νεολαιίστικου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Προφανώς αυτό ήταν για να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, αλλά και να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις από τους Κούρδους, οι οποίοι και έσπευσαν μάλιστα να απαντήσουν πυροδοτώντας νάρκη που είχαν τοποθετήσει στην περιφέρεια Σιλβάν της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

Οι νάρκες είναι ο μεγάλος φόβος των Τούρκων καθώς οι Κούρδοι φέρονται να έχουν τοποθετήσει χιλιάδες σε κομβικά σημεία περιοχών της Τουρκίας, όπως οδικούς άξονες, κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και αστυνομικά φυλάκια, όπως και δημόσια κτίρια. 

Οι επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές ασφαλείας της Άγκυρας για τη σύλληψη Κούρδων μαχητών μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, αφού κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, είτε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είτε σε επόμενο χρόνο οι Τούρκοι θρηνούν και άλλα θύματα. 

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η Τουρκία περιόρισε και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την ημέρα της «Νίκης». Φοβήθηκαν χτυπήματα από τους Κούρδους με πολλούς νεκρούς. 

Ενδεικτικό είναι πώς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Σιίρτ της ανατολικής Τουρκίας, ο δήμαρχος Τουντσέρ Μπακιρχάν,  κουρδικής καταγωγής που εκλέχθηκε με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δεν παρέστη προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Τούρκου κυβερνήτη (Vali) Μουσταφά Τουτουλμάζ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  στην εκδήλωση της «Νίκης» αντί του δημάρχου παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος, τον οποίο ρώτησε ο κυβερνήτης «γιατί δεν ήρθε ο δήμαρχος; Ετοιμάζει και αυτός αυτονομία;».

Το δημοσίευμα σημειώνει τη δυσφορία του κυβερνητικού εκπροσώπου στην περιοχή και τονίζει ότι η «γιορτή της Νίκης» τιμήθηκε με την απουσία του δημάρχου, όπου στην πόλη έγινε παρέλαση τριών ταγμάτων καταδρομέων, ενώ προηγουμένως είχε γίνει κατάθεση στεφάνων στο κεντρικό μνημείο της πόλης.

Η αλαζονεία της τουρκικής ηγεσίας υπό τον Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται πώς οδηγεί στα άκρα την κόντρα με τους Κούρδους και όσο το ρήγμα βαθαίνει τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών και στρατιωτικών, όπως επίσης και θα προωθείται η σύσταση αυτόνομου κουρδικού κράτους. Κάτι που αποτελεί εφιάλτη για τον σουλτάνο Ερντογάν.  

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία για πόλεμο με την Ελλάδα: Πρωτοφανείς εκδηλώσεις κατά των "Ελλήνων εχθρών"

Η Ρωσία ενεπλάκη ήδη ενεργά στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους στη Συρία. Αναμένουμε τη λάθος κίνηση από την Τουρκία τώρα... Μόνο αλήθειες από τους άξιους πνευματικούς πατέρες μας... Το ποθούμενο δεν αργεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 3043429526921976363

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item