Widgets

Κομισιόν: Κονδύλια €2,4 δισ. για ''αντιμετώπιση'' της λαθρομετανάστευσης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αυτόν το μήνα 23 πολυετή εθνικά προγράμματα στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) για τα επόμενα 6 χρόνια σε κράτη της Μεσογείου, τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν σημαντικά αυξημένο όγκο μεταναστών. Η Ιταλία θα λάβει την περισσότερη βοήθεια, σχεδόν 560 εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα 473 εκατομμύρια ευρώ και η Κύπρος 75 εκατομμύρια, για 23 προγράμματα που αφορούν μεταξύ άλλων επανεγκατάσταση και μετεγκατάσταση.

Η συνολική χρηματοδότηση των εγκριθέντων προγραμμάτων ανέρχεται σε €2,4 δισ. περίπου, για την περίοδο 2014-2020. Θα μπορούν τώρα να δοθούν χρήματα στα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που δέχονται επίσης σημαντικό όγκο μεταναστών. Η Επιτροπή συνεργάστηκε εντατικά με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσει ότι οι πόροι της ΕΕ θα διατεθούν με επείγουσες διαδικασίες. Τον Μάρτιο εγκρίθηκαν 22 εθνικά προγράμματα, και άλλα 13 προγράμματα θα εγκριθούν αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν σήμερα πρωτοφανείς προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας και η Επιτροπή αναλαμβάνει δράση με πνεύμα αλληλεγγύης. Μέσω της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, η Επιτροπή λαμβάνει τολμηρά μέτρα για τη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης, την ενίσχυση της συνεργασίας και την αύξηση της ασφάλειας στην Ευρώπη έναντι του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών. Τα εθνικά προγράμματα που ενέκρινε η Επιτροπή παρέχουν σημαντική οικονομική βοήθεια στα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας».

Η χρηματοδότηση από το ΤΑΜΕ στηρίζει τις εθνικές προσπάθειες για τη βελτίωση των δυνατοτήτων υποδοχής, την εφαρμογή διαδικασιών ασύλου σύμφωνων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την ένταξη των μεταναστών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων επιστροφής. Η χρηματοδότηση από το ΤΕΑ συμπληρώνει τις εθνικές προσπάθειες για βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων των κρατών μελών και της επιτήρησης (ιδίως με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών).

Η χρηματοδότηση από το ΤΕΑ χρησιμοποιείται επίσης για τη διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου και την ενίσχυση της ικανότητας των κρατών μελών να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η τρομοκρατία και η βίαιη ριζοσπαστικοποίηση, η διακίνηση ναρκωτικών, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η εμπορία ανθρώπων και άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος.

Εκτός από τις βασικές χρηματοδοτικές ενισχύσεις, τα περισσότερα εθνικά προγράμματα συμπληρώνονται με πρόσθετα ποσά που διατίθενται για την εφαρμογή συγκεκριμένων διακρατικών δράσεων. Οι δράσεις αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν κοινές επιχειρήσεις επιστροφής και επανένταξης στο πλαίσιο του ΤΑΜΕ ή την καθιέρωση προξενικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΤΕΑ. Με πρόσθετη χρηματοδότηση από το ΤΕΑ θα αγοράζεται εξοπλισμός μεγάλης κλίμακας που θα τίθεται στη διάθεση της Frontex και θα χρησιμοποιείται για κοινές επιχειρήσεις όποτε χρειάζεται. Εκτός από αυτά, θα χορηγηθούν περίπου €37 εκατ. από τα προγράμματα του ΤΑΜΕ για να στηρίξουν το πρόγραμμα της Ένωσης για την επανεγκατάσταση κατά την περίοδο 2014-2015.

Η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες για την ταχεία έγκριση των υπόλοιπων εθνικών προγραμμάτων. Με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν €7 δισ. για την περίοδο 2014-20, τα ταμεία ΤΑΜΕ και ΤΕΑ είναι τα κύρια χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ για επενδύσεις σε μια ανοικτή και ασφαλή Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ!


lathro_kos

Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος

Κάποιοι από αυτούς είναι οι ακριβοπληρωμένες πόρνες των μεγαλοεκδοτών-επιχειρηματιών, άλλοι είναι απλώς ένας συρφετός γελοίων που περιμένει να γλείψει κάποιο κόκκαλο από το… ψητό, όλοι μαζί αποτελούν έναν ιδιότυπο ανθελληνικό στρατό που ανακαλύπτει μονίμως δικαιώματα για όσους εισβάλλουν σωρηδόν στην χώρα και ορίζουν κατά το δοκούν τις δικές μας υποχρεώσεις μας απέναντί τους.
Ωρύονται πάλι στα βοθροκάναλα και τις φυλλάδες τους για το νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας στην Κω. Τολμούν οι άσχετοι αυτοί τύποι να εκφράσουν άποψη για το πώς επιβάλλεται η τάξη σε στιγμές κρίσης, κατά τις οποίες η ελάχιστη αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα και εξέγερση. Υποδεικνύουν στους αστυνομικούς την δουλειά τους και αισθάνονται ντροπή για το συμβάν. Αν είναι τόσο εύθικτοι ας αφήσουν τον κλιματισμό του γραφείου τους και ας σπεύσουν να αναλάβουν αυτοί την περαίωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των χιλιάδων αυτών παρανόμων, εν δυνάμει (και ίσως εν ενεργεία) εγκληματιών. Σίγουρα ο πληθυντικός και το πρωτόκολλο ευγενείας θα συγκινήσουν αυτούς που δεν διστάζουν να συμπλέκονται μεταξύ τους, ακόμα και οι ομοεθνείς.
Από κοντά τοπική αυτοδιοίκηση και συνδικαλιστικοί φορείς των σωμάτων ασφαλείας, χαρακτηρίζουν το περιστατικό καταδικαστέο. Ας γίνουν επιτέλους άνδρες λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της χρησιμοποιώντας τακτικές και μέσα που ενδείκνυνται σε κάθε περίπτωση. Ήδη έχουν υποχρεώσει το σύνολο των υπηρετούντων του σώματος στα νησιά να συνδράμει στην ουσία στον εποικισμό της χώρας αφαιρώντας κάθε δυνατότητα καταστολής και αποδίδοντας τους ρόλο εξυπηρετικό των εισβολέων και μόνο.
Η Ελληνική Αστυνομία, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα, να αφεθεί να διαχειριστεί την κατάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό. Δεχόμαστε επίθεση και μοναδικό μας καθήκον είναι αυτό έναντι του αίματος και της ιστορίας μας. Μόνη υποχρέωσή μας είναι η προστασία της πατρίδας μας. Τίποτα απολύτως δεν οφείλουμε σε όλους αυτούς που διασώζουμε καθημερινά και το μόνο που έχουν να πουν είναι κατηγορίες για την χώρα, τις υποδομές και τους ανθρώπους της.
Ως εθνικιστές είμαστε, πρώτα και πάνω από όλα, φυλετιστές. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει ελληνική και θα δώσουμε ως και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για να το διασφαλίσουμε. ethnikismos.net

Δραματικές εξελίξεις: Εισβολή λαθρομεταναστών στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω - Τραυματισμοί αστυνομικών! ΒΙΝΤΕΟ
Δραματικές εξελίξεις: Εισβολή λαθρομεταναστών στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω - Τραυματισμοί αστυνομικών! ΒΙΝΤΕΟ

Η κατάσταση στην Κω έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πριν λίγη ώρα ορδές λαθρομεταναστών εισέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κω και τραυμάτισαν αστυνομικούς, που μετά την δίωξη του συναδέλφου τους φοβούνται ακόμα και να αμυνθούν όταν κινδυνεύει η ζωή τους. Το ξεφτιλισμένο "κράτος" των συριζαίων έχει βυθίσει στο χάος ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και οι Έλληνες πολίτες ζουν πλέον υπό ένα καθεστώς άμεσης κατοχής και τρομοκρατίας.


Με μία απεγνωσμένη έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα, ο Δήμαρχος Κω προσπαθεί να διασώσει ό,τι ε΄χει απομείνει όρθιο στο νησί του: Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός.


Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της: -Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω. -Να έρθουν άμεσα στην Κω , ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις. -Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης.
 

Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους. -Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα; Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια , προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο κ.Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας.


Μήπως και ο Δήμαρχος Κω είναι ρατσιστής; μήπως είναι και αυτός Χρυσαυγίτης; Φυσικά καμία αντίδραση δεν υπήρξε από το γελοίο ανδρείκελο που παριστάνει τον Πρωθυπουργό στην δραματική έκκληση από την Κω.

Ο dear Alexis αυτή την στιγμή κάνει... επικύψεις στην τρόικα και αδυνατεί να ασχοληθεί με τα τραγικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

 


www.xryshaygh.com

 Με δυναμίτες απάντησαν οι Καλύμνιοι στους λαθρομετανάστες που ξήλωσαν Ελληνική Σημαία


Με δυναμίτες απάντησαν οι Καλύμνιοι στους λαθρομετανάστες που ξήλωσαν Ελληνική Σημαία


Η υπομονή έχει τα όριά της, αλλά αυτά έχουν ξεπερασθεί προ πολλού από ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες στην Κάλυμνο οι οποίοι έφτασαν μέχρι του σημείου να προβούν στην ύψιστη πρόκληση: να ξηλώσουν την Ελληνική Σημαία που κυματίζει σε ιστό μπροστά από το Λιμεναρχείο του νησιού!
Η θρασύτατη αυτή ενέργεια, της οποίας ενορχηστρωτές υπήρξαν στελέχη της Αριστεράς και «αλληλέγγυοι»,  προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού. Έχοντας αγανακτήσει από την αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και από την ασυδοσία των εισβολέων, πολυπληθής ομάδα κατοίκων έσπευσε στο χώρο προκειμένου να διαφυλάξει αφενός τα Ιερά Σύμβολα του Έθνους και αφετέρου τις περιουσίες των ίδιων.
Καθότι οι λαθρομετανάστες -συνεπικουρούμενοι από αριστερούς, μέλη ανθελληνικών οργανώσεων- συνέχισαν να απειλούν αστυνομικούς και λιμενικούς, οι Καλύμνιοι έριξαν από ύψωμα δύο δυναμίτες, με συνέπεια λαθρομετανάστες και «αλληλέγγυοι» να τερματίσουν αυτόματα τις προκλήσεις στις οποίες επιδίδονταν!

Το περιστατικό της Καλύμνου είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και της ασυδοσίας των εισβολέων, οι οποίοι ενθαρρύνονται εξίσου από την πρωτοφανή αδιαφορία της κυβέρνησης και από τις εμπρηστικές-ανθελληνικές πρωτοβουλίες ακροαριστερών, αυτοχαρακτηριζόμενων ως «αλληλέγγυοι».
ΥΓ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κάλυμνο αναφέρουν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν λαθρομετανάστες υπό την ενθάρρυνση «αλληλέγγυων» αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα στις Αρχές, με τον ισχυρισμό ότι αυτό είναι παράνομο! Οι παράνομοι εισβολείς με απλά λόγια, επικαλούνται τη νομιμότητα προκειμένου να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα! www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 1028884043371890468

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item