Widgets

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ: Πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια περίθαλψη τέλος με τα μνημόνια


Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, του οργανισμού που συντονίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με το μελλοντική ικανότητά του να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους. Τι κι αν αυξήθηκαν οι εισφορές υπέρ υγείας στους συνταξιούχους μετά την έναρξη της εφαρμογής του αριστερού μνημονίου; Τι κι αν όσοι απέμειναν στην αγορά εργασίας καταβάλουν τις εισφορές τους; Τι κι αν έχουν μειώσει απαράδεκτα τις αμοιβές των παρόχων υγείας και έχουν περιορίσει το εύρος της συνταγογραφίας και των εργαστηριακών ελέγχων. Έρχεται αδυναμία πληρωμών εντός των επόμενων ημερών και καλείται πάλι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδοτηση από άλλα κονδύλια για να συνεχίστεί η ομαλή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μαύρη τρύπα 1, 5 δις ευρώ από την μη απόδοση των εισφορών των ταμείων. Οι εισφορές αυτές έχουν όμως εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους. Οι οφελές του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεπεράσει τα 1, 26 δις ευρώ και αυξάνονται καθημερινά.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην κατάρρευση της πρωτοβάθμια και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Πολλά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, αλλά και φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο αυξάνοντας την ανεργία και επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, αριστερές και δεξιές, κατέστρεψαν το κοινωνικό αγαθό της υγείας. Η ανοχή των ιατρικών συλλόγων και η πολυδιάσπαση του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να βοηθήσει. Χρειαζεται πλέον όσο ποτέ άλλοτε να σταματήσει η εθνοκτόνα εφαρμογή των μνημονίων.

Το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής έχει και ξεκάθαρες θέσεις για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την απρόσκοπτη παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για όλους τους Έλληνες, νόμιμους κατοίκους και επισκέπτες της Ελλάδας. Δεν οδηγεί σε λουκέτο τους παρόχους υγείας και σέβεται τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει θέσεις εργασίας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ενάντιος στα μνημόνια που κατέστρεψαν την ποιότητα περίθαλψης στην Ελλάδα και η εφαρμογή του πολιτικού της προγράμματος όπως και στους άλλους τομείς της κοινωνίας θα αποκαταστήσει την παροχή του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Έλληνες Ιατροί-Π. Κελεπούρης

www.xryshaygh.com


Οι Έλληνες ασθενείς είναι τα τραγικά θύματα της ανύπαρκτης ψυχιατρικής μεταρρύθμισηςΟι Έλληνες ασθενείς είναι τα τραγικά θύματα της ανύπαρκτης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης


Τρεις τρόϕιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Για άλλη μια ϕορά την κρατική απάθεια απέναντι στον ευαίσθητο τομέα της ψυχιατρικής την πλήρωσαν οι ίδιοι οι ασθενείς με τη ζωή τους. Είναι άλλωστε ακόμη νωπός στη μνήμη ο θάνατος ενός άλλου ασθενή στο ίδιο νοσοκομείο, τον Μάιο.

Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ϕρόντισαν ώστε να ισοπεδωθεί πλήρως κάθε βαθμίδα Υγείας, με τις απώλειες να είναι βαρύτερες στον ψυχιατρικό τομέα. Η εγκατάλειψη των δομών, οι μηδενικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, οι υπερπλήρεις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων είναι τα αίτια πίσω από αυτήν την τραγωδία. Ο μέχρι πρότινος αρμόδιοι για την Εθνική Υγεία, ήτοι ο κ. Κουρουμπλής, ο κ. Ξανθός και λοιπά στελέχη έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στον εκτροχιασμό της υγείας με τις επακόλουθες τραγικές συνέπειες.

Πέρα όμως από κρατική αδιαϕορία όσον αϕορά την οργάνωση του ψυχιατρικού τομέα και την κάλυψη των αναγκών των ψυχιατρικών μονάδων σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικά, αυτή η τραγωδία εμϕανίζει και άλλη μια βασική έλλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την έλλειψη εκσυγχρονισμού των ψυχιατρικών μονάδων, με βάση τα διεθνή πρότυπα, όσον αϕορά τις συνθήκες ζωής των ασθενών, τις θεραπευτικές μεθόδους και ϕυσικά τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Αυτή η τραγωδία επιβεβαίωσε με τον πιο ϕριχτό τρόπο την έλλειψη χάραξης συγκεκριμένου σχεδίου όσον αϕορά την οργάνωση και λειτουργία των ψυχιατρικών μονάδων, αλλά και την έλλειψη οράματος με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση και προσαρμογή του ελληνικού συστήματος υγείας στα διεθνή πρότυπα. www.xryshaygh.com

Πρώτη φορά Αριστερά: Χαμός στη Δημόσια Υγεία!


Δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, έρευνα για την κατάσταση των δομών της Υγείας στη Β. Ελλάδα. Οι ασθενείς δεν θέλουν να πατάνε στα δημόσια νοσοκομεία και προτιμούν τα ιδιωτικά, παρόλο που είναι πολύ ακριβά, αλλά και δομές υγείας σε γειτονικές χώρες (παρά τους κινδύνους), επειδή οι τιμές είναι χαμηλές.

Η δειγματοληψία έγινε σε 1.030 κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το 51,4% των ερωτηθέντων δήλωσε δυσαρεστημένο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, το 22,9% δήλωσε ικανοποιημένο (με το 1/3 να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών) και το 24,3% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το 53,3% αναφέρει ότι επισκέπτεται συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία, το 34,3% τα νοσοκομεία, το 32,7% το ΙΚΑ, το 17,6% τα ιδιωτικά πολυιατρεία και κλινικές και το 5,6% τα κέντρα υγείας.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια σε ποσοστό 48,3%, ενώ το 24,3% ότι έχει μείνει ίδιο και το 16,3% ότι έχει ελαττωθεί. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θες/νίκης επεσήμανε ότι οι κρατικές υπηρεσίες Υγείας εξακολουθούν να μην έχουν βελτίωση.

Αυτή η φρίκη επικρατεί στη δημόσια Υγεία. Και μη χειρότερα… Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό, που θα πάψουν οι τριτοκοσμικές εικόνες στα δημόσια νοσοκομεία. Εθνικισμός.net

Ερώτηση για τον αυξημένο κίνδυνο διακοπής προμηθειών στα νοσοκομεία του ΕΣΥΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Αυξημένος ο κίνδυνος διακοπής προμηθειών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ»

   
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Σ.Ε.Ι.Β., ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ., ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. και ΠΑ.Σ.Π.Υ.Τ.Ε.Ν, από τον Δεκέμβριο του 2014 τα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν σε πλήρη διακοπή των πληρωμών προς τους προμηθευτές, ενώ το προηγούμενο διάστημα (περίπου 10-12 μήνες), πραγματοποιούνταν πληρωμές χωρίς όμως να εξοφλούνται προηγούμενες οφειλές. 


Ωστόσο, το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και όσον αφορά τις Ιδιωτικές Κλινικές, καθώς οι τελευταίες δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ. 
Λόγω αυτής της κατάστασης, οι προμηθευτικές εταιρείες προειδοποιούν πως δεν θα εξακολουθήσουν να προμηθεύουν τις μονάδες υγείας του ΕΣΥ, χωρίς να εξοφληθούν τα χρέη τους. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές αποτελούν καθαρή συνέπεια της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από το κράτος.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 
Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να εξοφληθούν οι πληρωμές των νοσοκομείων και να μην διακοπούν οι προμήθειες σε υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό;


Αθήνα, 06/05/2015


Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερώτηση για τις σοβαρές ελλείψεις των μονάδων υγείας του ΕΣΥ σε νοσηλευτικό προσωπικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 5092992645637663839

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item