Widgets

3.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Η επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα που έγινε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Suruç της νοτιοανατολικής Τουρκίας, φαίνεται πως είναι μια πρώτη γεύση από το τι μπορεί να επακολουθήσει από τις ζωντανές βόμβες των Τζιχαντιστών που περιμένουν εντολές για να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη την τουρκική επικράτεια, σαν αντίποινα στους τούρκικους βομβαρδισμούς στις βάσεις τους στην Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, επέδωσε σχετική αναφορά στην τουρκική κυβέρνηση που προωθήθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από τις ομάδες αυτοκτονίας των Τζιχαντιστών που υπολογίζονται στον αριθμό των 3.000 και που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως έγινε στο Suruç, με σαράντα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Για τον λόγο αυτό οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες έναν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Τουρκία προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τις εστίες των Τζιχαντιστών που αποτελούν πλέον ωρολογιακή βόμβα μέσα στην χώρα.

Φαίνεται πως η Τουρκία που επί πολύ καιρό ενίσχυε τους Τζιχαντιστές που τώρα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της, πληρώνει τώρα το αντίτιμο σ αυτής της ανεύθυνης πολιτικής με όλες τις συνέπειες ακόμα και για την ίδια την συνοχή της χώρας, ενώ παράλληλα και οι Κούρδοι του ΡΚΚ που κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την σφαγή στο Suruç, έχουν εξαπολύσει και αυτοί επιθέσεις σε πολλά μέτωπα στην νοτιοανατολική Τουρκιά.

Με λίγα λόγια ένας ανεπανάληπτος τουρκικός «μύλος» που εξελίσσεται με πολλά απρόοπτα!

ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (KONSTANTİNİYYE), ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ


Την αυτοκρατορική πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη, την Βασιλίδα των πόλεων που έχει περιπέσει στην… αθεΐα, απειλούν τώρα οι Τζιχαντιστές σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, που επικαλείται επίσημο έντυπο των φανατικών ισλαμιστών.

Όπως αναφέρεται, ο νέος μεγαλεπήβολος στόχος των Τζιχαντιστών είναι να κυριαρχήσουν στην Κωνσταντινούπολη, την αυτοκρατορική Konstantiniyye όπως αναφέρουν, για να προωθήσουν το νέο αυτοκρατορικό τζιχαντιστικό χαλιφάτο και να τιμωρήσουν τους σημερινούς άθεους κυρίαρχους της.

Οι Τζιχαντιστές καταγγέλλουν την Τουρκία ότι έχει συμμαχήσει με τους εχθρούς τους για να ενισχύσει τους άθεους, όπως τους χαρακτηρίζουν Κούρδους, που μάχονται εναντίον του ισλαμικού κράτους. Παράλληλα εξαπολύουν βαριές κατηγορίες κατά του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, το HDP και του ΡΚΚ, απειλώντας τους με καινούργιες επιθέσεις αυτοκτονίας όπως αυτή που έγινε στο Suruç με δεκάδες Κούρδους νεκρούς.

Οι Τζιχαντιστές δεν παραλείπουν να απειλήσουν και την ίδια την Τουρκία με ολοκληρωτικό εσωτερικό πόλεμο που θα συνοδεύεται με ποταμούς αίματος σε όλη την τουρκική επικράτεια, αν ο Ερντογάν, όπως υποστηρίζουν, συνεχίσει την σημερινή του στάση στον πόλεμο μεταξύ των Κούρδων και των Τζιχαντιστών.

Όπως φαίνεται η Τουρκία του Ερντογάν έχει αρχίσει να πληρώνει την υπερφίαλη και οπορτουνιστική πολιτική της να στηρίξει με κάθε μέσο το «τέρας» των Τζιχαντιστών, που έχει βάψει με αίμα όλη την Μέση Ανατολή.


Ο ΙΡΑΝΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ


Μια δήλωση προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, έχει αναστατώσει την Τούρκους και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τις ενδεχόμενες «καυτές» εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά από την απόφαση να αρχίσει εντατικούς βομβαρδισμούς προς τις κουρδικές βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Όπως αναφέρεται, ο Ιρανός αρχιστράτηγος, Hasan Firuzabadi, απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι το μέτωπο που άνοιξε με τους Κούρδους θα οδηγήσει τον πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας και θα προκαλέσει λουτρό αίματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, καταλόγισε μεγάλες ευθύνες για την κλιμάκωση στην Τουρκία την οποία κατηγόρησε ανοιχτά για υποκρισία καθώς με πρόφαση την καταπολέμηση των Τζιχαντστών, τους οποίους η ίδια εξέθρεψε, άνοιξε μέτωπο κατά των Κούρδων προκαλώντας μεγάλη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτός απ την Τουρκία, ο Hasan Firuzabadi κατηγόρησε και τις χώρες Σαουδική Αραβία και Κατάρ ότι είναι συνυπεύθυνες για την δράση των Τζιχαντιστών και υποστήριξε οι και αυτές θα πληρώσουν βαρύ αντίτιμο για τις προκλητικές τους ενέργειες κατά της Συρίας.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ- ΝΤAΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


Αγριεύει ο πόλεμος κατά των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία και όχι μόνο, με την πρόφαση της καταστολής των δραστηριοτήτων των Τζιχαντιστών, προκαλώντας μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή με σοβαρές συνέπειες για τις πολύ λεπτές γεωπολιτικές ισορροπίες.

Ήδη η περίφημη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού που είχε εγκαινιάσει ο Ερντογάν πριν από τρία χρόνια έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά, παρά τις προσπάθειες του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, για αυτοσυγκράτηση. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο επτάμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star, το ΡΚΚ έχει πραγματοποιήσει 154 ένοπλες επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων μέσα στην Τουρκία, εκδικούμενο την στήριξη, όπως υποστηρίζει, που δίνει η Τουρκία στους Τζιχαντιστές της Συρίας που πολεμούν κατά των Κούρδων.

Ο πόλεμος της Τουρκίας κατά των Τζιχαντιστών, όπως ομολογούν οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος «υποκρισίας» γιατί ο κύριος σκοπός της Άγκυρας είναι το χτύπημα κατά των Κούρδων της Συρίας και των βάσεων του ΡΚΚ που βρίσκονται το βόρειο Ιράκ.

Ήδη οι καθημερινοί βομβαρδισμοί των Τούρκων στην βόρειο Συρία και στο Ιράκ σε κουρδικές θέσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Τεχεράνης, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA. Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Merziye Afham, απεύθυνε προειδοποίηση προς την Άγκυρα να μην παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας γιατί αυτό θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο χωρών, υπονοώντας ακόμα και στρατιωτική εμπλοκή.

Εντωμεταξύ σε μια μακροσκελή του ανάλυση για τις εξελίξεις ο παλαίμαχος Τούρκος δημοσιογράφος, Cengiz Çandar, στην εφημερίδα Radikal, που αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα Taraf, αναφέρει ότι το δίδυμο Ερντογάν Νταβούτογου προκάλεσε αυτή την πολεμική σύρραξη με αφορμή την δραστηριότητα των Τζιχαντιστών στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, (φυσικά δεν αποκλείονται και οι προβοκάτσιες), με κύριο σκοπό να πάρει εκδίκηση από το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, για την μεγάλη εκλογική του επιτυχία στις εκλογές της 7 Ιουνίου όπου κατάφερε να ξεπεράσει άνετα το όριο του 10% και να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, το δίδυμο Ερντογάν Νταβούτογλου διαβλέποντας το πολιτικό αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και την αναπόφευκτη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποφάσισε να δώσει ένα γέρο χτύπημα στο κουρδικό στοιχείο έτσι ώστε να συρρικνωθεί η δύναμη του φιλοκουρδικού κόμματος και στις επόμενες εκλογές να μην καταφέρει να ξεπεράσει ξανά το όριο του 10%. Αυτή η εξέλιξη όμως έχει προκαλέσει την έντονη οργή του κουρδικού στοιχείου με αποτέλεσμα να αρχίσει νέο λουτρό αίματος στην ευρύτερη περιοχή εντός της Τουρκίας.

Το ανησυχητικό για την Τουρκία είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί η στάση των Αμερικανών σε όλη αυτή την κρίση, οι οποίοι ενώ επίσημα δείχνουν να συμβαδίζουν με την Άγκυρα στις επιχειρήσεις της, υποτίθεται κατά των Τζιχαντιστών και ακόμα περισσότερο, χαρακτηρίζουν το ΡΚΚ σαν τρομοκρατική οργάνωση, από την άλλη έχουν ενισχύσει με βαριά οπλικά συστήματα τους Κούρδους της Συρίας που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ. Η υποκρισία και πάλι σε όλο της το μεγαλείο.

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά σύμφωνα με τον Cengiz Çandar, είναι ότι η συμπεριφορά του διδύμου Ερντογάν Νταβούτογλου έχει γίνει απρόβλεπτη και επικίνδυνη. Αυτό το συμπέρασμα δημιουργεί σοβαρές σκέψεις στην δική μας πλευρά καθώς οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αυξάνονται συνεχώς με άκρως επικίνδυνο ρυθμό.

Εμείς, από την δική μας πλευρά «κοιμάστε» στον μακρύ ύπνο της μνημονιακής μας μιζέριας και είμαστε αμέτοχοι σε όλες αυτές τις εξελίξεις με την «φωτιά» να καίε δίπλα στο σπίτι μας και με την συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων στην χώρα μας.

Να δούμε τι θα γίνει!

ΝΑΥΑΓΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ TURKISH STREAM;Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που είχε ενθουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν είχε υπογράψει στις 15 Ιουνίου στην Ρωσία την συμφωνία της κατασκευής του αγωγού «Τουρκικό Κύμα», που είχε βαπτιστεί και «Ελληνικό Κύμα», φέρεται πως καταρρέει και έτσι ένα μεγάλο σχέδιο που θα αναβάθμιζε την χώρα μας γεωπολιτικά μετατίθεται στο άγνωστο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, ο Ρώσος υπουργούς Ενέργειας, Alexander Valentinovich Novak, σε δηλώσεις που έκανε και μεταδόθηκαν από τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατασκευή του αγωγού αναβάλλεται επ' αόριστο καθώς δεν έχουν μπει οι απαραίτητες υπογραφές από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι ο αγωγός αυτός που θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου, έχει σκοντάψει, καθώς η ρωσική αίτηση που έχει σταλεί από τις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής έχει μείνει αναπάντητη. Για τον λόγο αυτό η υπόθεση παραμένει στις καλένδες.

Το ζήτημα αφορά άμεσα την ελληνική πλευρά, καθώς πολλά είχαν στηριχτεί στη κατασκευή αυτού του αγωγού ακόμα και μια ρωσική προκαταβολή που είχε αναγγελθεί προς την Ελλάδα και η οποία θα ανακούφιζε υποθέτεται οικονομικά την χώρα μας.

Ευθύνες για το αδιέξοδο καταλογίζονται και στην ελληνική πλευρά, καθώς η μεγάλη διστακτικότητα για την προώθηση της συνεργασίας με την Ρωσία και οι αδικαιολόγητες παλινδρομήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αποθάρρυνε την ολοκλήρωση του έργου.

Έτσι ένα μεγάλο έργο που σίγουρα είχε ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις των Αμερικανών αλλά και των Γερμανών, αναβάλλεται επ' αόριστο και η χώρα μας παραμένει ξεκρέμαστη ενεργειακά και γεωπολιτικά, δεμένη στο δουλικό άρμα των «συμμάχων» της.

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Ένα μυστικό σχέδιο της ΜΙΤ ανατροπής της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης στην βόρειο Συρία με άμεσες συνέπειες την ανατροπή όλων των λεπτών ισορροπιών ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας, αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν στον ίδιο τον τουρκικό τύπο και μάλιστα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak και της Türkiye, αυτές τις μέρες έγινε μυστική σύσκεψη στην Άγκυρα υπό την αιγίδα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας της ΜΙΤ. Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε το τουρκικό σχέδιο που προβλέπει την στρατιωτική επέμβαση στο εσωτερικό της Συρίας σε δυο σκέλη. Το πρώτο είναι το πρόσχημα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας σε βάθος περίπου 40 χιλιόμετρων μέσα στο συριακό έδαφος. Η ζώνη αυτή θα δημιουργηθεί με το πρόσχημα της παρεμπόδισης υποτίθεται των Τζιχαντιστων, (που στηρίζονται από την Τουρκία), να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία και να πραγματοποιούν σαμποτάζ ακόμα και στο τουρκικό έδαφος.

Ο κυριότερος όμως λόγος είναι το σταμάτημα της προέλασης των Κούρδων. Το κουρδικό σχέδιο, «Eğit – Donat», δηλαδή η δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου που θα σύνδεε το συριακό Κουρδιστάν στην βορειοανατολική Συρία με την Μεσόγειο και το οποίο σύμφωνα με πολλά τουρκικά ΜΜΕ είχε την υποστήριξη και των Αμερικανών, οι Τούρκοι θεωρούν ότι έχει καταρρεύσει και εν πάση περιπτώσει δεν θα άφηναν ποτέ να υλοποιηθεί. Την κατάσταση έχει επιδεινώσει και οι αυξανόμενες επιθέσεις του ΡΚΚ στο εσωτερικό της Τουρκίας για να εκδικηθούν τον Ερντογάν που στηρίζει τους Τζιχαντιστές που τους χτυπούν μέσα στην Συρία.

Αλλά το πιο σημαντικό σημείο του σχεδίου της ΜΙΤ είναι το δεύτερο μέρος. Όπως αναφέρεται στην μυστική αυτή σύσκεψη που έγινε στην Άγκυρα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης και των Τουρκμενίων της Συρίας, σύνολο 20 αντιπρόσωποι. Η απόφαση που ανακοινώθηκε είναι η οργάνωση των Τουρκμενίων υπό την αιγίδα της Τουρκίας σε ένοπλες ταξιαρχίες και η δημιουργία του λεγομένου, «Birleşik Türkmen Ordusu», δηλαδή του Ενωμένου Τουρκμενικού Στρατού. Ο στρατός αυτός θα διοικείται απ ευθείας από την Άγκυρα και θα του δοθεί απελευθερωτικός χαρακτήρας, ότι δηλαδή οι Τουρκμένιοι της Συρίας, (υπολογίζονται σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία σε 500.000), αποφάσισαν να υπερασπιστούν οι ίδιοι την πατρίδα τους. Μάλιστα σχηματίστηκε και μια σκιώδη τουρκμενική κυβέρνηση που πατρονάρεται άμεσα από την Άγκυρα.
Το πιο επίμαχο σημείο αυτού του σχεδίου με την δραστηριοποίηση των Τουρκμενίων σε συνεργασία με την συριακή αντιπολίτευση της οποίας το αρχηγείο βρίσκεται στην περιοχή του Hatay της Τουρκίας, είναι η προώθηση του Στρατού αυτού προς την Μεσόγειο και από την μια να προωθηθεί στο Χαλέπι το οποίο βρίσκεται εν μέρη υπό την κυριαρχία του επίσημου συριακού στρατού και το κυριότερο, να καταλάβει το λιμάνι της Lazkiye, (Λαττάκειας), στην ακτή της Μεσογείου που ελέγχει ο Άσαντ.

Με αυτόν τον τρόπο αποκόπτονται οι Κούρδοι του Afrin στην βορειοδυτική Συρία από το συριακό Κουρδιστάν και έτσι καταρρέει οριστικά το κουρδικό σχέδιο για την δημιουργία μιας μεγάλη κουρδικής ζώνης σε όλη την βόρειο Συρία και αφ’ ετέρου, δίνεται ένα ισχυρό χτύπημα στον Ασαντ σαν προάγγελο της οριστικής του κατάρρευσης.

Αυτά τα σχέδια όμως, όπως παρατηρούν και πολλοί αναλυτές στην ίδια την Άγκυρα, θα προκαλέσουν ολοκληρωτικό πόλεμο με την ανάμειξη πολλών άλλων παραγόντων, (επίσης είναι αμφίβολη η στάση των ΗΠΑ), ενώ διαγράφεται άμεσα ο κίνδυνος να ανάψουν μεγάλη φωτιά στην ίδια την Τουρκία. Ήδη η πρόθεση του Ερντογάν να προχωρήσει σε δικαστικό κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, έχει ξεσηκώσει πολλές εσωτερικές αντιδράσεις και είναι σαν να ρίχνει λαδί στην φωτιά. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου εξέφρασε την διαφωνία του σε μια τέτοια προοπτική. Από την άλλη το Ιράν, δυνάμεις του οποίου πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ, κρατεί στάση αναμονής ενώ με μια ξαφνική κίνηση ο πρόεδρος του Ιράν, Αλί Χαμενεί, προσέγγισε τους Κούρδους αναγγέλλοντας για πρώτη φορά την ελεύθερη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στις κουρδικές περιοχές του Ιράν.

Η κατάσταση σίγουρα είναι εκρηκτική και αναμένονται πολλές εξελίξεις ενώ όπως διαφαίνεται για άλλη μια φορά η Αμερική με την επιπόλαιη πολιτική της να αλλάζει συνεχώς θέσεις και προτιμήσεις, σε συνδυασμό με την υπερφίαλη πολιτική του Ερντογάν, απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την Μέση Ανατολή ενώ στην ιδία την Τουρκία το ηφαίστειο βράζει έτοιμο να εκραγεί.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΩΝ ΑΠΟ: 
www.nikosxeiladakis.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 5719521464972894911

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item