Widgets

Άλλο ένα ψέμα των συριζαίων αποκαλύπτεται: Ποτέ δεν έγινε πρόταση για είσοδο στους BRICS!


Θυμάστε που τα παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων διατυμπάνιζαν την «πρόταση» για είσοδο της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα που στήνεται γύρω από την Ρωσία και την Κίνα; Θυμίζουμε ότι επιπροσθέτως των τσιπροψεκασμένων πανηγυρισμών του χιλιάρικου, είχε στηθεί μία ολόκληρη «βιομηχανία» με τον διορισμό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην θέση του «διαπραγματευτή» της εισόδου αυτής στους BRICS και τις «αντιδράσεις» κάποιων στην τοποθέτηση αυτή.

Τελικά όπως διαβάζουμε σε συνέντευξη του υπουργού οικονομικών της Ρωσίας, Αντον Σιλουάνοφ, στο Reuters, αυτή η πρόταση δεν έγινε ποτέ, αλλά ήταν άλλο ένα ψέμα των τσιπροκαμμένων. Συγκεκριμένα ο ρώσος ΥΠΟΙΚ, είπε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν το προτείναμε στην Ελλάδα», σημειώνοντας παρακάτω ότι η είσοδος είναι ανοιχτή στον καθένα, αρκεί να έχει να διαθέσει ένα κεφάλαιο περί 10 δισ. ευρώ. Κοινώς, οι Ρώσοι τους λέγανε τυπικότητες για να τους ξεφορτωθούνε, γεγονός λογικό, αφού δεν έχουν κανένα λόγο να συζητάνε σοβαρά με τους υποτακτικούς των αμερικανών.

Οι άνθρωποι είναι παντελώς ανίκανοι και συνειδητά έχουν οδηγήσει την κατάσταση στα σημερινά δεδομένα, έτσι ώστε να προσδέσουν την Ελλάδα στα αιώνια δεσμά των μνημονίων και των διεθνών τοκογλύφων. Είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους σαμαροβενιζέλους της κλεπτοκρατίας, οι οποίοι οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

www.xryshaygh.com

Μας ξεκλήρισαν τα Μνημόνια: 405.000 Έλληνες έχουν φύγει στα ξένα!

Μας ξεκλήρισαν τα Μνημόνια: 405.000 Έλληνες έχουν φύγει στα ξένα!

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής, η βρετανική εφημερίδα Guardian μας πληροφορεί ότι περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν την Κυριακή. Και αυτό διότι βρίσκονται εκτός Ελλάδας και βάση του νόμου στην χώρα, πρέπει να επιστρέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως τονίζει εν συνεχεία σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί από κανένα ΜΜΕ, για προφανείς λόγους…), μετά την οικονομική κρίση, έχουν φύγει εκτός χώρας περισσότεροι από 405.000 Έλληνες!!! Και είναι σίγουρο, πως όσο συνεχίζεται αυτή η άσχημη κατάσταση, συνεχώς θα φεύγουν κι άλλοι…

(ΥΓ): Και βέβαια, δεν στενοχωριούνται οι κάθε λογής κυβερνώντες –Σαμαροβενιζέλοι και Τσιπροκαμμένοι- γιατί είναι σε εξέλιξη μια νεοταξίτικη διαδικασία… αντικατάστασης των Ελλήνων που φεύγουν στα ξένα, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Με λαθρομετανάστες!

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


Στην Ιστορία, όπως και στην καθημερινή ζωή, υπάρχει ένα μάθημα ταπεινοφροσύνης που πρέπει συνεχώς να θυμόμαστε: Τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο, τίποτα δεν είναι οριστικό και όλα τα ανθρώπινα κατασκευάσματα είναι εξ ορισμού προορισμένα να εξαφανιστούν, γιατί θα υπάρχει πάντοτε για τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα η δυνατότητα μιας άλλης επιλογής … 

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε αυτή την επιλογή: είτε να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να πεθάνει από ασφυξία από ένα χρέος που δεν μπορεί ούτε θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει, ή να προσπαθήσει να ζήσει με διαφορετικό τρόπο, διασώζοντας την ψυχή ενός αρχαίου πολιτισμού που μας έχει δώσει τόσα πολλά και ο οποίος μπορεί να ξεκινήσει και πάλι και να συνεχίσει να παραμένει ένας φάρος . 

Η επιλογή να κάνει οικειοθελώς θυσίες που δεν θα επιβάλλονται από τους ανεύθυνους τεχνοκράτες, μου φαίνεται ότι αποτελεί μια αποδεκτή προσέγγιση από όλους. Ξέρουμε ότι οι δικτατορίες μισούν να ζητούν τη γνώμη του λαού. Και προσπερνούν την απάντηση αν δεν είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες τους. Έτσι πέρασε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, και το Σύνταγμα της Ευρώπης το 2005 που ο λαός της Γαλλίας αρνήθηκε, μια άρνηση της Δημοκρατίας. Σήμερα η Ελλάδα εφιστά την προσοχή μας στα παραπτώματα των τεχνοκρατών. Πέρα από το χρέος που χτυπάει όλες τις οικονομίες της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις που να είναι αποδεκτές από όλους τους πολίτες …

Γιατί δύο κίνδυνοι ελλοχεύουν. Ο πρώτος είναι η υποδούλωση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ, μέσω της Διατλαντικής Συνθήκης Ελεύθερου Εμπορίου που επινοείται από την ηγεσία των τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες, χωρίς να ζητήσουν καν τη γνώμη του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο … Η συνθήκη αυτή θα έχει ως συνέπεια να παραδώσει ολόκληρη την οικονομία μας, ολόκληρο τον πολιτισμό μας και την τεχνογνωσία μας στα χέρια και την καλή θέληση της αμερικανικής δικαιοσύνης. Θα αναγκαστούμε να υπομείνουμε την σκλαβιά των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων, το πρόχειρο φαγητό, και την εξαφάνιση του πολιτισμού μας και των εθίμων των περιφερειών μας. 

Για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα αυτιά που θα παρακολουθούν κάθε ενέργεια και κίνησή μας, ακόμη και τις ενδόμυχες σκέψεις μας… Ο δεύτερος κίνδυνος που δημιουργείται από την «Αυτοκρατορία» είναι το ξύπνημα ενός τρελού Ισλάμ. Σκληρότητα, βαρβαρότητα, αποτρόπαιη επιμονή. Η Ευρώπη δεν θα είναι ασφαλής, αν κάποιος δεν κάνει την ανοικοδόμησή της από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, με σεβασμό στην ταυτότητα του κάθε λαού, με τις εξουσίες δημοκρατικά εκλεγμένες, με αποστολή όχι να κυβερνούν αντί του λαού, αλλά να ρυθμίζουν μια δυναμική που θα έχει αποφασιστεί από κοινού, προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε πιθανή ένταση, και όχι βασιζόμενες σε μια «αγορά».

Ποτέ μην ξεχνάτε ότι η Ευρώπη είναι ένας πολύ παλιός πολιτισμός που αποτελείται από γυναίκες και ανδρες με έναν κοινό χριστιανικό πολιτισμό, και με διαφορετικές ταυτότητες, γεγονός που αποτελεί τον πλούτο της. Το μέλλον που θα χτίσουμε δεν μπορεί να είναι αυτό των τραπεζών ή των τεχνοκρατών οι οποίοι θα πρέπει να υποχρεωθούν να παραμείνουν αυστηρά στην υπηρεσία των πολιτικών. Έτσι, η τέχνη της πολιτικής θα είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα αντίθετα, να εναρμονίζεται η κοινωνία με σεβασμό της ελευθερίας του καθενός, να κάνει την πρόοδο λιγότερο χαοτική και την ανθρωπότητα πιο ευτυχισμένη. Δεν θα είμαστε τότε μακριά από την σωστή διαχείριση των πραγμάτων.

(Ο Κόμης του Παρισιού, Ερρίκος VII, (1933-) είναι ο επίδοξος διάδοχο του θρόνου της Γαλλίας) EMΠΡΟΣ (Φ.106)


Το δόγμα της Χρυσής Αυγής ως λύση για το ελληνικό πρόβλημα: Πρωτογενής παραγωγή - Αυτάρκεια - Εθνική Ανεξαρτησία


Το δόγμα της Χρυσής Αυγής ως λύση για το ελληνικό πρόβλημα: Πρωτογενής παραγωγή - Αυτάρκεια - Εθνική Ανεξαρτησία

Πώς η Ελλάς θα απαγκιστρωθεί από τα δεσμά του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος - Το σχέδιο επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα

Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή".

Είχαμε προβλέψει προ πολλού την παταγώδη αποτυχία του Σύριζα και των παραφυάδων του, καθώς και την μνημονιακή κυβίστηση του Τσίπρα, που οδηγεί την Ελλάδα στο τρίτο και πιο επαχθές μνημόνιο της σύγχρονης ιστορίας της. Πολλοί φίλοι ρωτούν καλοπροαίρετα ποια είναι η δική μας πρόταση-απάντηση στον οικονομικό πόλεμο που έχουν κηρύξει στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι τραπεζίτες, η Μέρκελ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή και συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Πρωτογενής παραγωγή - Αυτάρκεια - Εθνική Ανεξαρτησία. Απαιτείται σκληρή δουλειά και κόποι ετών από το σύνολο του Ελληνικού Λαού για να ανακάμψει οικονομικά η Πατρίδα μας. Αν στην τωρινή συγκυρία η Χρυσή Αυγή ακολουθούσε την πολιτική των ψευδών υποσχέσεων και της παροχολογίας, θα γινόμασταν αυτομάτως πρώτο κόμμα. Αντ’ αυτού, επιλέγουμε να πούμε την Αλήθεια στους Έλληνες: η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να έρθει με «αέρα κοπανιστό», όπως έταζαν οι συριζαίοι. Είναι όμως απόλυτα εφικτή, αν η Ελλάς εκμεταλλευθεί επιτέλους τις δικές της δυνάμεις, δηλαδή τον ορυκτό της πλούτο, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα πολύτιμα μέταλλα, αλλά και τον αγροτικό τομέα, που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ρημαγμένης εθνικής μας οικονομίας. Ακολουθεί η σύνοψη του προγράμματός μας σχετικά με αυτούς τους νευραλγικούς τομείς για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία (που σύμφωνα με τον Τσίπρα έχει ήδη απολεσθεί).

ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Τελικά το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας.

ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 

Πρώτος στόχος η ελληνική αυτάρκεια σε όλα τα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας. ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ χρειάζεται ένα κράτος για να επιβιώσει, να παραμείνει ελεύθερο και να δημιουργήσει. Σε πρώτο στάδιο η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην ενίσχυση και τον προγραμματισμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής μας παραγωγής, ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις  εσωτερικές μας ανάγκες σε κύρια είδη διατροφής.

Η Ελλάς είναι μία πλούσια χώρα και παρ’ όλο που τις τρεις τελευταίες δεκαετίες καταστρέψαμε και διαλύσαμε στην κυριολεξία την εθνική μας παραγωγή, διαλύσαμε τον πρωτογενή τομέα, διαλύσαμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας, η Ελλάς σήμερα μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, αξιοποιώντας τα κέρδη από την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου. Μπορούμε να ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν και εδώ θα φέρουμε ως παράδειγμα το κράτος του Ισραήλ. Οι ισραηλινοί καταφέρνουν να φυτεύουν και να καλλιεργούν πάνω στην έρημο, πάνω στην άμμο και έχουν μία τεράστια παραγωγή και μπορούν με τις τεχνικές, τις οποίες διαθέτουν, να αποτελέσουν για εμάς σήμερα παράδειγμα.

Η Ελλάς εάν λειτουργήσει ως ανεξάρτητο κράτος και όχι ως θλιβερό προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων, μπορεί και πάλι να ξεκινήσει να παράγει, μπορεί να γίνει μία πλούσια χώρα και δυνατή. Η δική μας πρόταση είναι να ξεκινήσει άμεσα η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και έτσι θα μπορέσουμε να επιδοτήσουμε και τη βάση της εθνικής μας οικονομίας, που δεν είναι άλλη από την πρωτογενή μας παραγωγή. 

Η Χρυσή Αυγή βροντοφωνάζει: Ναι στην Εθνική Παραγωγή! Διότι, όπως λέγει και ο Παναγιώτης Κονδύλης, 1% βιομηχανική ανάπτυξη αξίζει εκατό φορές περισσότερο από 1% τουριστική ανάπτυξη ή καταναλωτική επέκταση, διότι η πρώτη και μόνο συμβάλει στην αυτάρκεια της πατρίδας.

ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ;

Κλείνω με την θέση της Χρυσής Αυγής για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, που απασχολεί σήμερα το σύνολο του Ελληνικού Λαού. Λέμε ΝΑΙ στο εθνικό νόμισμα, γιατί μόνο μέσω ενός ισχυρού εθνικού νομίσματος μπορεί να κατακτηθεί η Εθνική Ανεξαρτησία. Το σενάριο Grexit απεδείχθη κούφια απειλή της διεθνούς τοκογλυφίας. Ακόμα και η επονείδιστη και ανθελληνική πρόταση του Σόιμπλε στο τελευταίο eurogroup δεν περιλάμβανε σενάριο αποπομπής της Ελλάδος από την ευρωζώνη, αλλά αναφερόταν σε… «πενταετή αναστολή». Μία πιθανή αποχώρηση χώρας-μέλους της ευρωζώνης από το κοινό νόμισμα θα κόστιζε εκατοντάδες δισ. ευρώ στο διεθνές τοκογλυφικό σύστημα.

Η αλλαγή νομίσματος και η επιστροφή στην δραχμή βεβαίως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί απότομα και ασύντακτα, διότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν συνέπειες για τον απλό λαό, όχι όμως για τα ρεμάλια του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, που έχουν «παρκάρει» τα εκατομμύριά τους σε ξένες τράπεζες και σε off-shore εταιρείες (ο εκβιασμός των ξένων τραπεζιτών για υφαρπαγή των εγχώριων-συστημικών τραπεζών είναι επίσης υπαρκτός). Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στο εθνικό νόμισμα μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου ανάπτυξης της εθνικής παραγωγής, άρα και των εξαγωγών, στις οποίες η δραχμή θα προσέφερε συντριπτικά πλεονεκτήματα. Η ενέργεια αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πολυπόθητη ελληνική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και μπορεί να γίνει πράξη μέσω της εφαρμογής ενός τριετούς σχεδίου ανανέωσης των παραγωγικών μας δομών. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, ο Ελληνικός Λαός, με ένα ουσιαστικό – και όχι κίβδηλο – δημοψήφισμα θα επικυρώσει την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα.

www.xryshaygh.com


Ο δρόμος προς την αυτάρκεια και την εθνική αναγέννηση

Ο δρόμος προς την αυτάρκεια και την εθνική αναγέννηση

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από την καταστροφική συμφωνία του «δημοκρατικού τόξου» και της κυβέρνησης με τους δανειστές τοκογλύφους και τόσο ο Economist όσο και η S&P σημειώνουν το αυτονόητο, ότι η χώρα απλά πήρε παράταση για έξοδο από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's το βασικό σενάριο παραμένει πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και απλά παρατάθηκε χρονικά το αναπόφευκτο. O Economist αναφέρει ότι περί το 2019, την στιγμή δηλαδή που η Ελλάδα θα έχει ξεπουλήσει στους δανειστές ότι πολυτιμότερο διαθέτει όπως τον ορυκτό πλούτο, την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις τράπεζες, την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την αγροτική γη, τις ΔΕΚΟ, τα νησιά και τις βραχονησίδες και ότι άλλο διαθέτει αξία. Ο Economist αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί λόγω των πολύ σκληρών μέτρων τα οποία δεν θα επιτρέψουν ποτέ στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, συνεπώς δεν θα υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν αυτής του Grexit.

Πτώχευση λοιπόν, έξοδος από το Ευρώ και την Ε.Ε. Τρόμος ή ελπίδα; Χάος ή αναγέννηση;

Η ελληνική οικονομία σήμερα

Η οικονομική κρίση των ημερών μας έχει προκαλέσει εξαιρετικά προβλήματα όπως πολυάριθμες χρεοκοπίες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, απότομο περιορισμό της ρευστότητας οδηγώντας την οικονομία στον κύκλο της καταστροφής επειδή η μείωση της Εθνικής Παραγωγής δημιούργησε ανεργία η οποία στην συνέχεια δημιούργησε περιορισμό της αγοραστικής δύναμης μείωση της ζήτησης και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της όποιας παραγωγής, αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η χώρα να οδηγηθεί στις δαγκάνες των διεθνών τοκογλύφων και στα μνημόνια. Οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα απεγκλωβισμού από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα καταγγέλλοντας το δημόσιο «χρέος» της και επιλέγοντας τον δρόμο προς την Εθνική Παραγωγή και ανασύσταση της πραγματικής οικονομίας είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει την επίθεση των «δανειστών» με μαζική εκροή χρημάτων, διακοπή χρηματοδότησης κλείσιμο τραπεζών και πάγωμα της λειτουργίας κράτους και αγοράς (το είδαμε τις τελευταίες μέρες στην σκέψη μόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε μόνο και μόνο να. διαπραγματευθεί). Η πολυεπίπεδη κατάλληλη προετοιμασία, είναι το αντίδοτο στις αναμενόμενες επιθέσεις.

Από την επιστήμη της οικονομικής θεωρίας στην επιστήμη της οικονομικής πολιτικής

Η αυτάρκεια και η πραγματική οικονομία, όπως επίσης η απελευθέρωση κράτους και πολιτών από την δουλεία των τόκων, πρέπει να αποτελούν τον μέγιστο στόχο της κυβέρνησης εκείνης η οποία θα κληθεί νομοτελειακά κάποια στιγμή να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να απελευθερώσει την χώρα από τα δεσμά των τοκογλύφων και από τα δεσμά του ευρωπαϊκού νομίσματος.  Η οικονομία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τον λαό. Μια πολιτικά κατευθυνόμενη οικονομία στην οποία θα προέχει το συνολικό συμφέρον του ατομικού. Η οικονομική πολιτική ως μέρος της συνολικής πολιτικής θα πρέπει να αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού και να προέχει το συνολικό όφελος, που πηγάζει από τα ενδιαφέροντα του συνόλου των πολιτών και όχι από τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με την βοήθεια αριθμών και στατιστικών αλλά με την λεπτομερή παρατήρηση όλων των αναγκών της κοινωνίας μέσω των δυνάμεων που θα έχουν βαθύτερη γνώση των σχέσεων όλων των οικονομικών συντελεστών. Οι αριθμοί και οι οικονομικές τεχνικές και τακτικές, δεν θα καθορίζουν την οικονομική πολιτική αλλά θα αποτελούν απλά εργαλεία. Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να εξασφαλίζει την εργασία, την αμοιβή, την ασφάλεια και την ιδιοκτησία σε όλους και όχι να εξυπηρετεί το άυλο χρήμα και τους αριθμούς. Τέλος σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η οικονομική πολιτική να συνιστά ένα αστυνομικό σύστημα για τις επιχειρήσεις. Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία και η σωστή διαπαιδαγώγηση ενός καινούριου οικονομικού ανθρώπου.

Οι οικονομικές θεωρίες που στις μέρες μας καθοδηγούν την οικονομική πολιτική της χώρας μας θα πρέπει να μετατραπούν απλά, σε εργαλεία επιστημονικής έρευνας των στατιστικών και των οικονομικών τεχνικών μετατρέποντας την οικονομία σε υπηρέτη της πολιτικής και όχι το αντίστροφο, εξυπηρετώντας μεταξύ άλλων και τα διαρκή και καυτά γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Βασικά οικονομικά σημεία ενός νέου υγιούς κράτους

-Υποχρεωτική εργασία για όλους και αυστηρός έλεγχος των εισοδημάτων που δεν προέρχονται από την εργασία. Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

-Αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής. Πρώτος στόχος η ελληνική αυτάρκεια σε όλα τα βασικά είδη διαβιώσεως. Τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και όπλα χρειάζεται ένα κράτος για να επιβιώσει ελεύθερο και για να αναπτυχθεί.

- Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων.

-Διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.

-Άμεση εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου.

-Απελευθέρωση από την δουλεία των τόκων.

-Εθνικοποίηση των τραπεζών και δημιουργία μιας ισχυρής Εθνικής Τράπεζας.

-Δημιουργία συνθηκών για άμεση ανάπτυξη υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διατήρηση τους.

* Η ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας θα είναι ξεχωριστό και απαραίτητο συστατικό της ευρύτερης οικονομικής πολιτικής.

Εθνική Παραγωγή και Εθνικό Νόμισμα

Η ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θα πρέπει να στηριχτεί σε μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική με διατήρηση των φόρων σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, έως και tax free με ορισμένα κριτήρια. Η κρατική υποστήριξη της βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μπορούν άμεσα να εκτοξεύσουν τον ρυθμό ανάπτυξης σε πολύ υψηλό ποσοστό, ενώ η Εθνική Παραγωγή μπορεί αμέσως να υπερδιπλασιαστεί μειώνοντας στο ελάχιστο την τεράστια ανεργία σε συνδυασμό με την άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων, θα αυξηθούν μέσα σε λίγους μήνες. Η πραγματική οικονομία θα εκτοξευτεί με την μεγάλη εσωτερική ανάπτυξη που θα επιφέρει η μεγάλη επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή.

Η βασική δυνατότητα να υποτιμηθεί το Εθνικό Νόμισμα θα λειτουργούσε θετικά αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και τις εξαγωγές. Η αύξηση των τιμών των ελληνικών προϊόντων λόγω αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες εκτός του ότι θα είναι παροδική, θα μπορεί να ισοσκελιστεί με την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής πρώτων υλών (η χώρα μας διαθέτει τα πάντα) αλλά και με την ποιοτική βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων. Για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση πιθανών ελλειμμάτων στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και για να μην μειωθούν τα ελληνικά συναλλαγματικά αποθέματα θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα πολύ απλό σχέδιο με στόχο την ρύθμιση των εμπορικών συναλλαγών με το εξωτερικό:

-Περιορισμός των εισαγωγών πρώτων υλών και τροφίμων.

-Ενίσχυση των εξαγωγών με διάφορους τρόπους όπως οι επιδοτήσεις.

-Διακρατική ανταλλαγή προϊόντων χωρίς την ανάγκη συναλλάγματος.

-Μετατόπιση του εμπορίου προς πάσα γεωγραφική κατεύθυνση.

Βασικό εργαλείο εξοικονόμησης συναλλάγματος είναι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής πρώτων υλών (η χώρα μας διαθέτει αλουμίνιο, σιδηρομεταλλεύματα, ενέργεια, υδρογονάνθρακες κλπ). Βέβαια η χώρα μας έχει τεράστια εξωτερικά χρέη και μια υποτίμηση του νομίσματος θα αύξανε δυσανάλογα τα χρέη (σε δραχμές) και τους τόκους των χρεών επίσης, προκαλώντας ελλείμματα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και στον προϋπολογισμό του κράτους.

Εδώ είναι που η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να αναστείλει τις πληρωμές τόκων και δανείων όσον αφορά τα εξωτερικά χρέη όντας ήδη προετοιμασμένη και απαλλαγμένη έστω και μονομερώς από τις διάφορες μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά κυρίως προετοιμασμένη ώστε να μπορεί να στηριχθεί στα δικά της πόδια, όπως νωρίτερα θα είχε προετοιμάσει την διαχείριση του GREXIT και την επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Οι ξένοι θα έπρεπε να αγοράζουν τα προϊόντα μας από την εγχώρια αγορά (από το εσωτερικό της Ελλάδος δηλαδή αφού μόνο εδώ θα αναγνωρίζεται η δραχμή ως νόμισμα για την διενέργεια συναλλαγών. Επομένως θα πρέπει προηγουμένως να ανταλλάσουν το νόμισμα τους με δραχμές σαν να είναι δηλαδή η δραχμή αποθεματικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα δεν θα είναι εκτεθειμένη στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις των άλλων ισχυροποιώντας σταδιακά το δικό μας νόμισμα.

Όπως διαπιστώνουμε με τα παραπάνω περιληπτικά, λύσεις υπάρχουν ακόμη και όταν οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου επειδή «έκλεισαν» οι τράπεζες λίγες μέρες. Αρκεί η χώρα μας να προβεί σε οργανωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την δουλεία των τόκων, να βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις και να περιορίσει στο λιγότερο δυνατό χρονικό πλαίσιο τις όποιες αρχικές αναταράξεις θα παρουσιαστούν στην καθημερινότητα μας, έως ότου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με στόχο την επιστροφή στην Εθνική Ανεξαρτησία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το GREXIT με σωστή του διαχείριση, είναι αναγκαίο «κακό». Σημασία έχει ποια διακυβέρνηση θα το διαχειριστεί. Εάν οι πολίτες δεν εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχει μόνο μνημόνιο και κατά καιρούς ανόητες και άκαρπες προσπάθειες ανίκανων πολιτικάντηδων να προσπαθούν να... «διαπραγματευτούν» και τότε η Πατρίδα μας θα παραμείνει για πάντα δέσμια των τοκογλύφων.

Σταύρος Καρεφυλλάκης μέλος Κ.Ε Χρυσής Αυγής

www.xryshaygh.comΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 407273808977805303

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item