Widgets

Συντάξεις: Τα ψέμματα των δανειστών - Όλη η αλήθεια για το ασφαλιστικό


Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός".

Από τους μύθους που καλλιέργησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και αναπαρήγαγαν τα ντόπια παπαγαλάκια τους, ξεχωρίζει το ότι οι Έλληνες λαμβάνουν μια από τις υψηλότερες κατά κεφαλήν συντάξεις στην Ευρώπη και αποχωρούν από την αγορά εργασίας μόλις κλείσουν το 50ό έτος της ηλικίας τους. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των δανειστών.

Σύμφωνα με αυτά, η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλότερη από την μέση σύνταξη της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 664,69 ευρώ και η μέση επικουρική σε 168,40 ευρώ. Επίσης, το 44,8% των συνταξιούχων (1.190,243) από 2.656.793 συνολικά, έχει μηνιαίες αποδοχές από συντάξεις κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας, που για την Ελλάδα έχει τεθεί στα 660 ευρώ. Όσο για τον πραγματικό μέσο όρο συνταξιοδότησης, έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, στα 64,4 έτη για τους άνδρες και στα 64,5 έτη για τις γυναίκες. Δηλαδή, βρίσκεται αρκετά πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, που είναι τα 63,6 έτη για τους άνδρες και στα 62,6 έτη για τις γυναίκες.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο δήμιος της χώρας Γιώργος Παπανδρέου και οι υποτακτικοί του διεθνούς κεφαλαίου που τον διαδέχτηκαν, θεσμοθέτησαν από το 2010 ως γενικό όρο συνταξιοδότησης το 67ο όριο ηλικίας για τους ασφαλισμένους μετά το 1992, δεν υφίσταται πλέον θέμα συζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 2020, η χώρα μας θα πιάσει το απώτατο όριο, για την ακρίβεια τα 66,9 έτη, όταν ο μέσος όρος ηλικίας στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα υπερβαίνει τα 65,3 έτη. Αυτή την στιγμή, για όσους δεν το γνωρίζουν, με θεσμοθετημένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 67 έτη, μόνο εμείς και η Σουηδία υπάρχουμε.

Μια άλλη ανακρίβεια που διακινούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι οι Έλληνες παίρνουν υψηλές συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι από το σύνολο των συντάξεων γήρατος, ποσά άνω των 2.000 ευρώ εξακολουθούν να εισπράττουν 48.000 άτομα, ενώ από 1.500 έως 2.000 ευρώ 305.271 άτομα, κυρίως πρώην «πρασινοφρουροί» και «γαλάζια στελέχη» που υπηρετούσαν σε ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, η αποκαλούμενη και «μαρίδα», που ανέρχεται σε 1.110.649 άτομα, παίρνει κάθε μήνα σύνταξη που κυμαίνεται από 500 - 800 ευρώ και οι υπόλοιποι, που δεν ξεπερνούν τους 256.000, μέχρι 1.000 ευρώ. Παράλληλα, υπάρχουν και απόμαχοι του μόχθου που συνολικά ανέρχονται σε 642.184 που συντηρούνται με συντάξεις που αρχίζουν από 300 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 500 ευρώ.

Τα ρετιρέ

Βέβαια, υπάρχουν και τα «ρετιρέ» στα οποία συχνά - πυκνά αναφέρονται τα μίσθαρνα όργανα της διεθνούς και ντόπιας παραπληροφόρησης. Πρόκειται -κι αυτό δεν διευκρινίζουν στις πομπώδεις αναφορές τους- για τις υψηλές συντάξεις στην Ελλάδα για πολιτικούς, πρώην διοικητές ΔΕΚΟ, άτομα που ανήλθαν στα υψηλά δώματα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας και γνωστούς εκδότες και δημοσιογράφους. Πράγματι, μεταξύ των 248 ονομάτων που παίρνουν άνω των 4.000 ευρώ τον μήνα σύνταξη, φιγουράρουν τα ονόματα πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και πολλών πρώην υπουργών και βουλευτών, που υποκριτικά κατά τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις εκδηλώνουν την «συμπαράστασή» τους στον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Πρέπει να επισημανθεί ότι πολλοί από τους παραπάνω λαμβάνουν δύο και τρεις συντάξεις, ασφαλισμένοι σε ταμεία για τα οποία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, αφού η μόνη επαγγελματική απασχόληση που είχαν επί σειρά ετών ήταν το βουλευτιλίκι. Σε μελέτη των τεχνοκρατών του ΔΝΤ έχει αναφερθεί ότι ελάχιστες είναι πλέον οι υπερβολικές συντάξεις στην Ελλάδα μετά την έλευση του μνημονίου, αλλά είναι πολλοί αυτοί που λαμβάνουν την μέση σύνταξη. «Παραμύθι» αποδεικνύεται, πάντα σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι υπάρχει πλέον θέμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην Ελλάδα.

Από την επίσημη έκθεσή της προκύπτει ότι εδώ και μια πενταετία, λίγες είναι (μερικές χιλιάδες) οι συνταξιοδοτήσεις χωρίς τα προβλεπόμενα χρόνια προϋπηρεσίας. Προηγουμένως, βέβαια, γινόταν πραγματικό πάρτι με συνταξιούχους (άνδρες και γυναίκες) ετών 38 με 15ετή υπηρεσία και δεν εννοούμε τους στρατιωτικούς, αλλά υπαλλήλους των δημοσίων οργανισμών, π.χ. όπως της Ολυμπιακής, της ΔΕΗ κ.λπ. Μετά το 2012, οι μόνες συντάξεις που δίνονται πρόωρα είναι οι αναπηρικές και κάποιες ειδικών κατηγοριών. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για υποκρισία εκ μέρους των «εταίρων» μας στο ζήτημα αυτό, αφού 150.000 που θα εγκλωβιστούν λόγω κατάργησης των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν τα απαιτούμενα χρόνια εργασίας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Με τις νέες αλλαγές θα εγκλωβιστούν στην αγορά εργασίας για άλλα 5 έως 12 χρόνια, στερώντας χιλιάδες θέσεις απασχόλησης από νέους ανέργους.

Αιτίες για την κατάρρευση των ταμείων

Το πρόβλημα, πέρα από τους αριθμούς, βρίσκεται στον αφανισμό χιλιάδων θέσεων εργασίας, λόγω των εθνοκτόνων μνημονιακών πολιτικών, με αποτέλεσμα, να διακοπεί η ροή των ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία που σήμερα είναι ήδη στο χείλος του γκρεμού. Επίσης, το φαινόμενο της «μαύρης εργασίας» επιδείνωσε την κατάσταση. Υπολογίζεται ότι εννέα στους δέκα ανασφάλιστους εργαζόμενους είναι αλλοδαποί με ό,τι σημαίνει αυτό για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Απ’ όλα τα μυθεύματα που προβάλλουν οι δανειστές μας και αναπαραγάγουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι ορτινάτσες των καναλαρχών, που έχει βάση αλήθειας (αλλά κι αυτή μισή) είναι το γεγονός ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

Αυτό όμως δεν οφείλεται στο ύψος των συντάξεων αλλά στην κατάρρευση του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι σήμερα, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των συνταξιούχων σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Κάτι, όμως, που οφείλεται στην φυσική γήρανση του πληθυσμού και στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης να μην ενισχύσουν την Ελληνική οικογένεια. Αντιθέτως, όπως είδαμε, η επίσημη Πολιτεία κάνει τα πάντα για να υπάρξει υπογεννητικότητα, στερώντας επιδόματα και φορολογώντας αγρίως τους Έλληνες νοικοκυραίους.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε την πρόσφατη ανθελληνική - κατάπτυστη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε παράνομη την ποσόστωση των παιδιών των τριτέκνων για την είσοδό τους στα ΑΕΙ της χώρας. Την ίδια ώρα, βέβαια, που τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης για την είσοδό τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στις Ανώτερες Σχολές. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

http://www.xryshaygh.com/


Όχι στην κατάργηση του “φαρμακείου της γειτονιάς”


Όχι στην κατάργηση του “φαρμακείου της γειτονιάς”


Ήρθε το νέο αριστερό μνημόνιο του Σύριζα, το οποίο αποσαθρώνει τον κλάδο του φαρμάκου και θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία. Δεδομένου ότι οι αντίστοιχοι σύλλογοι στο παρελθόν, παίζοντας πολιτικάντικα παιχνίδια στήριξαν στο παρελθόν τη νουδούλα και τώρα το Σύριζα, με τα γνωστά αποτελέσματα, εμείς αναδημοσιεύουμε τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου, ώστε να μπορέσει ο καθείς να κρίνει μόνος του.

Οι θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου για τη διάθεση των φαρμάκων και τα φαρμακεία

Η εξαπάτηση των φαρμακοποιών, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, ξεκίνησε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται έως τώρα από τη συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ. Με περίσσια υποκρισία και ατιμία οδηγούν στην καταστροφή όχι μόνο δέκα χιλιάδες φαρμακεία, αλλά και υποβαθμίζουν αδίστακτα τη Δημόσια Υγεία προς όφελος πλουτοκρατικών συμφερόντων (πολυεθνικές, πολυκαταστήματα, σουπερ μάρκετ).

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή απέναντι στα τεράστια προβλήματα της παραπάνω κατηγορίας έχει σαφείς και αποκρυσταλλωμένες θέσεις, ως εξής:

  1. Τα κακώς ονομαζόμενα (από σκοπιμότητα ή άγνοια;) ΜΗΣΥΦΑ (ΜΗ ΣΥνταγογραφούμενα ΦΑρμακα) - δηλαδή στην πραγματικότητα τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα / ΜΥΣΥΦΑ - των οποίων η ορθή ονομασία οφείλει να είναι «Μη Αποζημιούμενα από Ασφαλιστικούς Φορείς Φάρμακα», πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία, με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και με διατιμημένη, κρατική και σταθερή τιμή, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης του Λαού μας.
  2. Ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων με γνώμονα ανθρώπινες ώρες και συνθήκες εργασίας των φαρμακοποιών και των βοηθών τους, με σκοπό τη διατήρηση των «φαρμακείων της γειτονιάς» και συνέχιση της αποτελεσματικής λειτουργίας τους, λόγω της αναμφίβολης προσφοράς τους στην υποβαθμισμένη παροχή πρωτοβάθμιας υγείας του απαξιωμένου ΕΣΥ.
  3. Άμεση κατάργηση του νόμου «Περί πολυιδιοκτησίας των φαρμακείων», γιατί επιτρέπει την χυδαία εμπορευματοποίηση του φαρμάκου - αγαθού υγείας και την παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο.
  4. Κατάργηση των απαράδεκτα υψηλοτάτων συμμετοχών των ασφαλισμένων, που αγγίζουν σε ποσοστό το 60% της αξίας των φαρμάκων.
  5. Καθολική απαγόρευση κάθε μορφής ηλεκτρονικού εμπορίου φαρμάκων - παραφαρμάκων, για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.
  6. Γενναία αύξηση της κρατικής δαπάνης για την Υγεία, εξαιτίας της ήδη εκτεταμένης φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού.

http://www.xryshaygh.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - Καίρια ερωτήματα του Βουλευτού Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γεωργίου Γερμενή, προς το ΥΥΚΑ, για μείζονα θέματα υγείας: 

Ερώτηση σχετικά με την υποχρέωση των φαρμακοποιών να περιλαμβάνουν απόθεμα γενοσήμων

Ερώτηση για το χάος που έχει προκληθεί στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας

Ερώτηση για την ανεπαρκή λειτουργία των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη, απέναντι στην έξαρση της γρίπης

Ερώτηση για τα λύματα που εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για την Ανατολική Αττική


Eρώτηση για τα έξι υπερσύγχρονα νοσοκομεία της ελληνικής επικρατείας τα οποία μένουν κλειστά ή υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων στο προσωπικό


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «Έξι υπερσύγχρονα νοσοκομεία της ελληνικής επικρατείας μένουν κλειστά ή υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων στο προσωπικό»     

Υπάρχουν έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις νοσοκομείων που έχουν τις ιδανικές εγκαταστάσεις και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και παραμένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα, λόγω κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αρχικά, η περίπτωση του νοσοκομείου της Σαντορίνης αποτελεί δείγμα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας από την πολιτεία. Το εν λόγω νοσοκομείο, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2012, με κόστος 14.000.000 ευρώ, παραμένει κλειστό, καθώς το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει φροντίσει για τη στελέχωσή του. Προβλέπει 50 κλίνες καθώς και εξειδικευμένα τμήματα, όπως Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Εμφραγμάτων και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η εξουθένωση των εργαζομένων στο τοπικό Κέντρο Υγείας αλλά και η διακομιδή των σοβαρών περιστατικών σε Αττική και Κρήτη.

Εν συνεχεία, τα νοσοκομεία της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Πιερίας αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις, καθώς ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα και με εντυπωσιακό αριθμό κλινών (160, 277 και 227 αντίστοιχα) υπολειτουργούν με ελάχιστους εξουθενωμένους εργαζομένους, ενώ κάποιες κλινικές έχουν κλείσει λόγω απουσίας του κατάλληλου ιατρού.
Εκτός των παραπάνω, οι μονάδες υγείας σε Χαλκίδα και σε Θεσσαλονίκη αποτελούν εξίσου ενδεικτικά παραδείγματα της εξαθλίωσης του χώρου της υγείας. Το μεν Κέντρο Μετανοσοκομειακής Φροντίδας και Αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες έμεινε μόνο στα θεμέλια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, το δε νοσοκομείο της Χαλκίδας, αναμένεται να λειτουργήσει το 2017, ωστόσο κρίνοντας από το ελλιπές προσωπικό του παλιού νοσοκομείου, η λειτουργία του κρίνεται αμφίβολη. Ειδικά για το νοσοκομείο της Χαλκίδας, ο προϋπολογισμός του φθάνει τα 71.000.000 ευρώ, με πόρους κυρίως από την Ε.Ε. (22.000.000 ευρώ) αλλά και το κράτος (2.500.000 ευρώ). Αν και η κατασκευή του είχε σταματήσει, ξεκίνησε και πάλι η δόμησή του, ειδάλλως η Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει το ποσό που είχε λάβει από την Ε.Ε.
Ουσιαστικά, τα παραπάνω παραδείγματα εντοπίζουν την κύρια αίτια για τη σήψη που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Δεν πρόκειται για έλλειψη πόρων ή έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Η αδιαφορία και η έλλειψη σχεδιασμού οδήγησαν την δημόσια υγεία σε αυτήν την κατάσταση.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:


Υπάρχει πρόθεση να στελεχωθεί το νοσοκομείο Σαντορίνης με το απαραίτητο εργατικό δυναμικό ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του;
Θα προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτηρίου του Κέντρου Μετανοσοκομειακής Φροντίδας και Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, ή θα υπάρξει μια εναλλακτική ωφέλιμη χρήση του;
Θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα σύγχρονα νοσοκομεία σε Ζάκυνθο, Πιερία και Κέρκυρα, ώστε να επιτελέσουν τον πρωταρχικό τους σκοπό, την εξυπηρέτηση δηλαδή των φορολογουμένων;

Αθήνα, 11/03/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

http://giorgosgermenis.blogspot.gr/


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 5581885364534353387

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item