Widgets

ΑΙΣΧΟΣ! ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - Ο ΘΟΚ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ... ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ!


Εθνικά επικίνδυνος ο Αναστασιάδης - 
Προδοσία δίχως τέλος...

Παράσταση στο αρχαίο θέατρο Σαλαμίνας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου

Το έργο του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» αναμένεται να ανεβάσει στις 28 Ιουλίου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο βρίσκεται από το 1974 στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κοντά στην Αμμόχωστο.

Την πραγματοποίηση της παράστασης εισηγήθηκε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, η Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, την οποία πριν από ένα μήνα διόρισαν οι δύο ηγέτες.


Η Ελληνοκύπρια επικεφαλής στην Επιτροπή, τέως Ευρωπαία Επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί δίνουν σημασία στον πολιτισμό, «γιατί πιστεύουν ότι μέσω αυτού μπορούν να έρθουν κοντά όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τις δύο κοινότητες και να γνωρίσουμε την κουλτούρα ο ένας του άλλου».

Η παράσταση του ΘΟΚ στη Σαλαμίνα θα γίνει στα ελληνικά με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους. Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, οι Τουρκο''κύπριοι'' πρότειναν μια δική τους παράσταση στις ελεύθερες περιοχές, ίσως στο αρχαίο θέατρο Κουρίου.Ο Ιππόλυτος από τον ΘΟΚ στη Σαλαμίνα, η πρώτη “πράξη” της Επιτροπής για τον Πολιτισμό
3/7/2015
Η παράσταση του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, που κάνει πρεμιέρα στις 8 του μηνός από τον ΘΟΚ, αναμένεται να ανεβεί στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στις 28 Ιουλίου, καθώς η σχετική εισήγηση έγινε αποδεκτή κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση όλων των μελών της Επιτροπής για τον Πολιτισμό που διόρισαν οι δύο ηγέτες τον περασμένο Μάιο.
Παρόντες στην πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής στο αεροδρόμιο Λευκωσίας ήταν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπατεχναϊμ και οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι εξέφρασαν τη σημασία που οι δύο ηγέτες δίδουν στην Επιτροπή γιατί πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να έρθουν κοντά όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τις δύο κοινότητες και να γνωρίσουμε την κουλτούρα ο ένας του άλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η συμπρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρούλλα Βασιλείου.
Σύμφωνα με την ίδια, η αρχική πρόταση που αφορούσε τη διοργάνωση συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στις 28 Ιουλίου, στην παρουσία και των δύο ηγετών, δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς τα μέλη της θα βρίσκονται σε διακοπές από τις 9 του μηνός. Ωστόσο, είπε, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Η παράσταση του ΘΟΚ στη Σαλαμίνα θα γίνει στα ελληνικά με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους και τα πρακτικά ζητήματα έχουν λυθεί, ανέφερε λέγοντας ότι τη Δευτέρα αναμένεται να στείλουν τη σχετική επιστολή προς τους δύο ηγέτες για την πολιτική έγκριση της διοργάνωσης και ταυτόχρονα την πρόσκληση προς τους Αναστασιάδη και Ακιντζί για να παραστούν.
Ενθαρρύνθηκαν και οι Τ/''κ'', ανέφερε, να προτείνουν μια ανάλογη εκδήλωση στις ελεύθερες περιοχές, ίσως στο αρχαίο θέατρο Κουρίου.
Στο τραπέζι τέθηκαν προτάσεις για κοινές εκδηλώσεις, όπως κοινή έκθεση ζωγραφικής με εικαστικές τέχνες και στις δύο πλευρές, διοργάνωση συνεδρίου με αφορμή την παρουσία της Europa Nostra στα μέσα Οκτωβρίου στην Κύπρο για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και στην Κύπρο, ποιητικές βραδιές και στις δύο πλευρές ιδιαίτερα εντός Αυγούστου, κοινές ξεναγήσεις παιδιών από τις δύο κοινότητες σε πόλεις ολόκληρης της Κύπρου, μουσεία, πολιτιστικούς χώρους, κινηματογραφικές παραστάσεις με έργα Κυπρίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μετά την προβολή. Η Επιτροπή θα μπορούσε επίσης να στηρίξει εκδήλωση του ΡΙΚ με τη συμμετοχή μουσικών και άλλων συνόλων και από τις δύο κοινότητες, πρόσθεσε.
Όλες αυτές οι προτάσεις, είπε η κ. Βασιλείου στο ΚΥΠΕ, θα διατυπωθούν γραπτώς και θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου. Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Βασιλείου δήλωσε ικανοποιημένη από τη σημερινή πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής για τον Πολιτισμό που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν και κοινωνικές επαφές μεταξύ των μελών ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικειότητα και καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους της Επιτροπής, η κ. Βασιλείου είπε ότι μέχρι τέλους του χρόνου θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν δύο – τρεις μεγάλες εκδηλώσεις και διευκρίνισε ότι η Επιτροπή θα είναι “ο μηχανισμός που θα υποκινεί και θα ενθαρρύνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων” και επιθυμούν την εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων, αλλά και των άλλων κοινοτήτων που ζουν στην Κύπρο. “Να μην ξεχνούμε ότι μέσω του πολιτισμού χτίζεται η ειρήνη”.
Υπενθυμίζεται ότι τα Ε/κ μέλη της Επιτροπής εκτός από την Ανδρούλλα Βασιλείου είναι οι: Γιάννης Τουμαζής, Αλεξάνδρα Γαλανού, Κώστας Κώστα, Πρόδρομος Προδρόμου, Νάντια Καραγιάννη, Παύλος Παρασκευάς και Στέλιος Γεωργιάδης.
Εκ μέρους των Τ/''κ'' πρόεδρος τέθηκε ο Κανί Κανόλ και αντιπρόεδρος η Ζεχρά Σόνια. Υπενθυμίζεται ότι συμμετέχουν επίσης οι: Γιασάρ Ερσόϊ, Ρουζέν Ατακάν, Μουσά Καϊρά, Εμίν Τσιζενέλ, Μεχμέτ Κανσού και Γιλτάν Ταστσί ενώ αποχώρησε ο Ουμίτ Ινατζί.

www.onlycy.com

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ - ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ Ο ΘΟΚ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ) ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΑΚΙΝΤΖΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΙΡΑΙΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ! ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟN ΘΟΚ. ΤΟ email του ΘΟΚ ΕΙΝΑΙ: info@thoc.org.cy  ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΡΙΟΥ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ ΗΡΩΩΝ;;; THN ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ;;; 
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΔΩ

            


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 905097567547814900

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item