Widgets

Στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της εισβολής ο Ερντογάν


Kαι όσο ο νενέκος Ανανστασιάδης συνεχίζει να ζει με την ψευδαίσθηση μιας δήθεν ''δίκαιης και βιώσιμης λύσης'' του Κυπριακού, ο ισλαμιστής Ερντογάν ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της εισβολής του Αττίλα...

Κωνσταντινούπολη: Στα κατεχόμενα θα βρίσκεται, παράνομα, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τους εορτασμούς της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. 

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, ο τούρκος πρόεδρος «με αφορμή την επίσκεψή του για την 41η επέτειο της 20ης Ιουλίου, η οποία διασφάλισε την ηρεμία και την ασφάλεια στους τ/''κ'', θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ Μουσταφά Ακκιντζί και τους αρμοδίους του ''κράτους'' και της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και θέματα που αφορούν τις δύο χώρες». Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Υπό αυτές τις συνθήκες τουρκικής προκλητικότητας και συνεχίζονται παραταύτα οι συνομιλίες της ντροπής...

Γιούνκερ για Κυπριακό: Να μη χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία για λύση
Tα αρπακτικά κατέφθασαν και στην Κύπρο... Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στο νησί...

Λευκωσία: Την πεποίθηση ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα είναι... επωφελής για όλη την ΕΕ (αλίμονο) εξέφρασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κοινοτάρχη Νίκο Ανανστασιάδη, στο Προεδρικό.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο λαό της Κύπρου για τη δέσμευσή τους στο πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι «η οικονομία της Κύπρου άρχισε να αναπτύσσεται, ο οικονομικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και είστε και πάλι έτοιμοι να αξιοποιήσετε τις μελλοντικές ευκαιρίες».

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος που επισκέπτεται σήμερα είναι φάρος της σταθερότητας και των ευρωπαϊκών αξιών, σε μια ταραχώδη περιοχή. Σημείωσε ότι «η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ένα παράδειγμα ανάπτυξης, συνεργασίας και μιας ανοικτής προσέγγισης» των πραγμάτων.

Οι σκληρές αποφάσεις και η δέσμευση έχουν αποδώσει στην Κύπρο, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για όλους τους άλλους, μαζί με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλες χώρες θα το λάβουν αυτό υπόψη, ένας σαφής υπαινιγμός προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα όλων των Ευρωπαίων να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που υπάρχει τώρα για να υπάρξει μια θετική κατάληξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική», είπε ο κ. Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να κάνει κάθε προσπάθεια για επίτευξη μιας καλής λύσης. Πρόσθεσε ότι αν επιτευχθεί λύση, αυτό θα είναι «καλά νέα, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι επιδεικνύει καθημερινό ενδιαφέρον για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του σε κράτος-μέλος της ΕΕ από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής γιατί «νιώθει πολύ κοντά στην Κύπρο», όπως είπε.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τις συνομιλίες ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Επανέλαβα την ισχυρή μου δέσμευση να εργαστώ άοκνα με τον ηγέτη της τουρκο''κυπριακής'' κοινότητας κ. Ακκιντζί για την εξεύρεση μιας συνολικής, βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Διευθέτηση που θα επανενώσει την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκο''κυπρίων'', που θα είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές και αξίες της ΕΕ και το κεκτημένο», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση του προς τον κ. Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γνήσιο ενδιαφέρον τους στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «αναμφίβολα, η ΕΕ συνιστά την καλύτερη διασφάλιση και εγγύηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων. Ο ρόλος της ΕΕ και η πιο ενεργή εμπλοκή και στήριξη στις διαπραγματεύσεις, που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι της πλέον μεγαλύτερης σημασίας, ιδιαίτερα αφού έχουμε εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για όλα τα κεφάλαια».

Σημείωσε ότι ο ίδιος και ο κ. Γιούνκερ μοιράζονται την ίδια άποψη ότι μια συνολική λύση του Κυπριακού θα είναι επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους, την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος της Τουρκίας στο θέμα της λύσης είναι ζωτικός και θα πρέπει να συμβάλει προς την κατεύθυνση της λύσης.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν θέματα οικονομίας, σημειώνοντας την αποκατάσταση της κυπριακής οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων είναι τεράστιας σημασίας για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Τόνισε ότι συζήτησαν επίσης θέματα Ενέργειας και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αφορούσε σε ενεργειακά έργα στην περιοχή και τις πιθανότητες χρηματοδότησης τους από ευρωπαϊκά ταμεία.
Νωρίτερα, τον κ. Γιούνκερ υποδέχθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και αμέσως μετά η Φιλαρμονική της Αστυνομίας και άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέθεσε ακολούθως στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και μετά έγιναν οι συστάσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Με βάση το πρόγραμμά του θα έχει το μεσημέρι γεύμα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκο''κύπριο'' ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί και το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή 17/7, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 5235644736046196416

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item