Widgets

Αφοπλίζουν τη χώρα! Σαρωτικές μειώσεις στις δαπάνες της Εθνικής Άμυνας

Στην εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» της 24ης Ιουνίου σε άρθρο υπό τον τίτλο «DE FACTO ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» αναφερόμενοι στο θέμα των περικοπών στις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας που απαιτούν οι τοκογλύφοι-δανειστές είχαμε τονίσει τα εξής:

«Η πρόταση επίλυσης του χρηματοπιστωτικού προβλήματος της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους συμπεριλαμβάνει περικοπές αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. ευρώ, μάλιστα ο υπάλληλος των διεθνών τοκογλύφων Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είχε το θράσος να κάνει και προτάσεις προς τους Έλληνες διαπραγματευτές σχετικά με την μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και των εξοπλιστικών προγραμμάτων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η ελληνική κυβέρνηση δια του ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχου αρχικά διέψευσε ότι γίνονται συζητήσεις για περικοπές δαπανών στο χώρο της Άμυνας. Όμως η πραγματικότητα δυστυχώς είναι διαφορετική. Η εφαρμογή του αριστερού μνημονίου θα επιφέρει όντως και άλλες μειώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας, κάτι που εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα θα εξανεμίσει παντελώς και την πιθανότητα υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση του μισθολογίου του στρατιωτικού προσωπικού. Εξ άλλου τι άλλο να περικοπεί στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, αφού προς αυτό τον σκοπό διατίθεται μόλις το 1,7% του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2015, ενώ το ίδιο ποσοστό περίπου είχε διατεθεί και το 2014. Από αυτό το ποσοστό το 1,5% αφορά αποδοχές προσωπικού και λειτουργικές δαπάνες και το υπόλοιπο 0,2% εξοπλιστικές δαπάνες (στοιχεία από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2015)».

Επίσης είχαμε τονίσει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας έχει ήδη υπογράψει για το 2015 αποφάσεις που περικόπτουν δαπάνες για καύσιμα, για ανταλλακτικά και άλλες λειτουργικές δαπάνες, ενώ έχει παγώσει τα προγράμματα υποβρυχίων, των ελικοπτέρων NH-90 και Chinook και άλλα 42 προγράμματα που έχουν σχέση με την διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης έχουν παγώσει προγράμματα υποστήριξης και προμήθειας πυρομαχικών για την απαραίτητη συμπλήρωση και αντικατάσταση αποθεμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο μέτωπο του Έβρου τα άρματα μάχης Leopard-2 HEL και Leopard- 2A4 εξακολουθούν να διαθέτουν πυρομαχικά μόνο για 4,5 (τεσσεράμισι) ημέρες μάχης και μάλιστα μάχης με αμυντική διάταξη. Τα περίφημα και πολυσυζητημένα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα  S-300 PMU-1, το πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικότερο σύστημα αεράμυνας που διαθέτει η χώρα, είναι πιθανότατα επιχειρησιακά μη λειτουργικό λόγω λήξης του ορίου ζωής των βλημάτων-πυραύλων που εκτοξεύει. Οπλικά συστήματα τα οποία έχει πληρώσει «χρυσά» ο ελληνικός λαός από το υστέρημα του, απαξιώνονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, συντήρησης και εξειδικευμένου προσωπικού».

Ο ΥΕΘΑ κ. Καμμένος και ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχος είχαν σπεύσει αμέσως να διαψεύσουν με ανακοινώσεις τους ότι προτίθενται να δεχθούν περικοπές στις δαπάνες του υπουργείου τους, που στην ουσία αφοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Μάλιστα ο κ. Καμμένος με τον γνωστό στομφώδη τρόπο που τον διακρίνει είχε αναγγείλει ότι προτίθεται να παραιτηθεί αν οι δανειστές επιμείνουν στις απαιτήσεις τους για τις περικοπές.

Τελικά η πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης προς τους «θεσμούς» περιλαμβάνει, πλην των άλλων μέτρων εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, μείωση δαπανών κατά 300 εκ. ευρώ στο Άμυνας τους επόμενους 18 μήνες, ενώ είναι άγνωστο ποιές περικοπές θα ακολουθήσουν μετά το 2016 στον αμυντικό τομέα αν παραμείνουν, ο μη γένοιτο, στην εξουσία οι κότες των ΣΑΝΕΛ.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν περιέλθει σε κατάσταση ασφυξίας, έχουν de facto αφοπλιστεί. Ο εχθρός παραμονεύει και η τιθάσευση του απαιτεί ενεργά οπλικά συστήματα, ακμάζουσα εθνική αμυντική βιομηχανία και αξιόμαχο στρατιωτικό προσωπικό. Η ζημία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τις κότες- πολιτικάντηδες μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη και μοιραία. Η εθνική βιωσιμότητα απαιτεί, πριν είναι πολύ αργά, εθνικιστικές λύσεις.

Γ. Λιναρδής

www.xryshaygh.com"Πωλητήριο" σε αχρείαστα όπλα για να γεμίσει ο "κουμπαράς" των ισοδύναμων της Άμυνας


ghtgiky80

Η πώληση αχρείαστου αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλες χώρες επανέρχεται ως σενάριο εξεύρεσης "ισοδύναμων μέτρων" προς τους δανειστές για να μην μειωθούν τα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας περαιτέρω των 300 εκατομμυρίων την επόμενη διετία.

Το ενδεχόμενο να πουλήσει η Ελλάδα υλικό που δεν χρειάζεται είχε προκύψει ως ιδέα πρώτη φορά επί υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Ευαγγελου Βενιζέλου. Ήταν το 2010, όταν προσπαθούσε να βρει λύση για τα υποβρύχια και είχαν ακουστεί ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια, όπως εκείνο της ...πώλησης του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ στους Πολωνούς!

Από τότε η ιδέα αυτή "ξεθώριασε" και τίποτα φυσικά δεν πουλήθηκε, αφού δεν υπήρχε και το νομικό καθεστώς για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η άποψη ότι μπορούν να βγουν χρήματα απ΄ αυτή τη διαδικασία επανήλθε και εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΘΑ. Η περίπτωση των BMP-1 που θα δοθούν στην Αίγυπτο είναι το "πρότυπο" για την συνέχεια. Από τους πρώτους υπολογισμούς έχει βγει το συμπέρασμα ότι μπορεί η λύση της πώλησης να συνεισφέρει σημαντικά στον "κουμπαρά" των ισοδύναμων.

Ακίνητη περιουσία και κλείσιμο στρατοπέδων

Στην ίδια σύσκεψη έγινε μεγάλη συζήτηση για την εκμετάλλευση των 35 δις των ταμείων της Εθνικής Άμυνας "προς όφελος του προσωπικού που θα δώσει μία δυνατότητα ανάσας στο προσωπικό το οποίο έχει απολέσει το 60% από τα έσοδά του", όπως είπε ο Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Και βέβαια παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα τους κλεισίματος στρατοπέδων. Ο ΥΕΘΑ πάντως υπενθύμισε και τις ελληνικές διεκδικήσεις από τα "αμαρτωλά εξοπλιστικά". 

Τι είπε: "Αυτά τα 200 εκατομμύρια τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόταση και είναι δική μου πρόταση, δεν είναι μειώσεις επί του προϋπολογισμού, είναι το μέρος των αποζημιώσεων των οποίων θα λάβουμε με 20% για το Υπουργείο Οικονομικών από τις συμβάσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν τελεσιδικήσει στη Δικαιοσύνη. Έχει φανεί ότι πρόκειται για δωροδοκίες όπως η υπόθεση Rheinmetall και η Ελλάδα ζητά αποζημιώσεις με τη διάταξη που έχουμε περάσει, που λέει ότι «το ελληνικό δημόσιο μπορεί να αποζημιώνεται για συγκεκριμένες συμβάσεις οι οποίες έχουν αποδειχτεί ότι ήταν προϊόν δωροδοκίας».

Δηλαδή, όταν έχουν δώσει όπλα αξίας δύο δισεκατομμυρίων και για αυτά έχουν πληρώσει μίζες 62 εκατομμύρια δεν μπορεί να δίνουν στη Γερμανία 67 εκατομμύρια αποζημίωση και στην Ελλάδα που υπέστη ζημιά να μην δίνουν 200-300 ή 500 εκατομμύρια. Από αυτά τα λεφτά που θα εισπράξουμε, μέρος θα δοθεί προκειμένου να καλύψουμε, αν μπορέσουμε, αυτό το οποίο αναφέρεται ως 200 εκατομμύρια για τις αμυντικές δαπάνες". onalertΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 6549689133918554252

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item