Widgets

ΑΝΑΛΥΣΗ: ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - EΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ


Υπάρχουν πολλές έννοιες και λέξεις, που πρέπει να ερμηνευθούν, να αποσαφηνισθούν και στη συνέχεια να φέρουν το πραγματικό τους περιεχόμενο ξεκάθαρο στα μάτια των αναγνωστών αφού πολύ συχνά λόγω του τρόπου με τον οποίο κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν έχουν λάβει τελείως παραμορφωμένη ερμηνεία. Μιλώντας π.χ. για την φιλελεύθερη οικονομία που κυριαρχεί εδώ και πολλές δεκαετίες στο διεθνές προσκήνιο και παρουσιάζεται μάλιστα ως ιερή αγελάδα της καπιταλιστικής μηχανής ανάπτυξης, δεν μπορούμε να μην διαπιστώσουμε ότι έχει μεταλλαχθεί σε ένα χρηματοπιστωτικό παραλογισμό τον οποίο καθοδηγούν συστηματικά, πλεονεκτικά και ιδιοτελώς οι λεγόμενες διεθνείς αγορές. 

Οι περίφημες αγορές, δηλαδή το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο, έχει καταφέρει να διαλύσει κάθε ορθολογική δομή – σε όποιο μέγεθος υπήρχε – της φιλελεύθερης αστικής οικονομίας, μέσω της διόγκωσης του μεγέθους των επιχειρήσεων σε βάρος των μικρο-μεσαίων, της εξουδετέρωσης των επιτροπών ανταγωνισμού που θα έπρεπε να λειτουργούν για την προστασία των επιχειρήσεων από τα μονοπωλιακά μεγαλοσυγκροτήματα αλλά και με την κατάργηση βασικών τραπεζικών νόμων, οι οποίοι είχαν θεσπισθεί για να ρυθμίζεται η τραπεζική λειτουργία (1999, κατάργηση Glass-Seagall act στις ΗΠΑ). Επιβλήθηκε έτσι η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, η υπερβολική διόγκωση των πολυεθνικών μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, οι φορολογικοί παράδεισοι καθώς επίσης η ιδιωτικοποίηση των πάντων, από το στρατό έως την Παιδεία και την Υγεία.

Όποιος σήμερα υποστηρίζει τον φιλελευθερισμό των αγορών, υποστηρίζει στην πραγματικότητα μια κεντρικά κατευθυνόμενη οικονομία, που βρίσκεται στα χέρια της ελίτ των διεθνών τοκογλυφικών αγορών. Η έννοια του ΔΝΤ, έχει πλέον συνδεθεί με οργανισμό επιβολής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στον πλανήτη. Έχει γίνει ανεπιθύμητο από ολόκληρο τον αναδυόμενο και αναπτυσσόμενο κόσμο αφού κάθε χώρα που προσφεύγει στο ΔΝΤ καταληστεύεται τόσο από τα τοκογλυφικά επιτόκια και μέτρα «συμμόρφωσης» όσο και από τις πολυεθνικές εταιρείες-συνεργάτες του ΔΝΤ που ακολουθούν σαν τις ύαινες για εξεύρεση λείας. Έχουμε γίνει μάρτυρες της αναξιοπιστίας του και στην χώρα μας όπου απέτυχε παταγωδώς με την επιβολή λανθασμένων οικονομικών συνταγών, χειροτερεύοντας την οικονομική κατάσταση που υποτίθεται θα βελτίωνε.

Έχοντας αποτυχημένα στελέχη, με επικεφαλής στην Ελλάδα τον κ.Τόμσεν, δεν κατάφερε τίποτα το θετικό. Ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Ιρλανδία, κ. A.Mody δήλωσε σχετικά:
«Όλα όσα έχουμε μάθει τα τελευταία πέντε χρόνια είναι το ότι, αποτελεί μία απίστευτα άσχημη οικονομική πολιτική να επιβάλλεις σε μία χώρα που ευρίσκεται σε έναν αποπληθωριστικό καθοδικό κύκλο, όπως η Ελλάδα, μία πολιτική λιτότητας. 
Ειλικρινά έχω σοκαρισθεί, ακούγοντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται συζήτηση για έναν υψηλότερο ΦΠΑ στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε διαπιστώσει ότι, μία βιαστική αύξηση του ΦΠΑ, μπορεί να εκτροχιάσει ακόμη και μία χώρα με ισχυρή οικονομία, όπως η Ιαπωνία».

Ας αναφερθούμε τώρα στην έννοια της διαγραφής χρέους, η οποία θεωρείται από πολλούς ανέντιμη –όσον αφορά τους φορολογουμένους των άλλων χωρών, οι οποίοι θα υποστούν τελικά τη ζημία, χωρίς να έχουν οι ίδιοι ευθύνες.
Εδώ όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Έλληνες πολίτες για τη μεταφορά των χρεών τους από τους τοκογλύφους (κυρίως γερμανικές και γαλλικές τράπεζες) στα κράτη της Ευρωζώνης –αφού επρόκειτο για μία απόφαση που ελήφθη ερήμην τους το 2010, κυρίως από τους ηγέτες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία), καθώς επίσης από τον τότε πρωθυπουργό –κανό και ποδηλάτου – Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ούτε τους ρώτησε, ούτε τους είχε προειδοποιήσει με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Βλέπετε όλοι φρόντιζαν να σώσουν τα αγαπημένα παιδιά του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, τις τράπεζες, και όχι τους λαούς.

Δεν ρωτήθηκαν ούτε για το PSI, ξανά με ευθύνη του γαλλογερμανικού άξονα. Ας αναλάβουν, λοιπόν, επιτέλους και οι δανειστές τις ευθύνες τους. Λαμβάνοντας υπόψη και την λανθασμένη πολιτική που εφάρμοσε η τρόικα στην Ελλάδα, η χώρα μας νομιμοποιείται όχι μόνο να απαιτήσει διαγραφή του μη βιώσιμου μέρους του χρέους της, αλλά, επίσης, αποζημίωση από την τρόικα (ή τους θεσμούς, αν προτιμάτε) για:

– τις ζημίες που υπέστη σε εθνικό επίπεδο (συνεχείς προσβολές από τους άλλους λαούς, απώλεια εθνικής κυριαρχίας),
– σε οικονομικό επίπεδο (εκατοντάδες δισ ευρώ από την κατάρρευση των τιμών των παγίων στα ακίνητα, στις μετοχές κλπ.),
– σε ψυχολογικό (καταθλίψεις, αυτοκτονίες), καθώς επίσης σε κοινωνικό (ανθρωπιστική κρίση κλπ.).

Όπως έγινε σαφές μετά τα τελευταία νέα περί της επερχόμενης συμφωνίας-λαίλαπας για τον λαό, και ιδιαίτερα για τα μεσαία τμήματα του πληθυσμού της πατρίδας μας, η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει σε ριζική αντιπαράθεση με τους δανειστές αποφεύγοντας να θέσει δραστικά το θέμα του χρέους και απαιτώντας την υλοποίηση των προαναφερθέντων μέτρων. Το αντίθετο, ακολουθώντας την ίδια συνταγή των προηγούμενων δοσολογικών κατοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων, συμφωνεί στην επιβολή πρόσθετων μέτρων εξαθλίωσης του λαού αθετώντας κάθε προηγούμενη υπόσχεσή της, διατηρώντας σε ισχύ κάθε παλαιό μνημονιακό νομοθέτημα!

Καταλήγοντας, έχουμε την πεποίθηση ότι για να μη πληρώσει ο ελληνικός λαός, για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια της πολιτικής του ηγεσίας, θα πρέπει να πυκνώσει τις τάξεις του μόνου πολιτικού φορέα που έχει ολοκάθαρες και αταλάντευτες θέσεις, εθνικό προσανατολισμό και αποφασισμένους οπαδούς με κύριο χαρακτηριστικό τη θέληση και την ανιδιοτέλεια. Του μόνου κινήματος που έχει συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βέλη του διεθνούς και ντόπιου συστήματος επικυριάρχων ακριβώς γιατί αρθρώνει ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο εναντίων όλων, της Χρυσής Αυγής.

ΑΚ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ : TA ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ

ellas
Ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου αποφάσισε με σημαντικό αλλά όχι αυτοδύναμο ποσοστό να ψηφίσει τον Σύριζα. Χωρίς δυστυχώς να αναλογιστεί αν οι υποσχέσεις του είναι πραγματοποιήσιμες και αν είναι, με ποιο κόστος. Ο κουρασμένος λαός, από την φορολόγηση και την αγωνία για το τι του επιφυλάσσει το μέλλον, σε κάποιο ποσοστό παρασύρθηκε από την δημαγωγία κάποιων που λέγανε λόγια παχιά, ανεύθυνα, που στοχοποιούσαν ταυτόχρονα τους πολιτικούς που παρά τα όποια μικρολάθη τους, έφερναν αργά αλλά σίγουρα την Ελλάδα ξανά στην πορεία της προόδου και της ευημερίας.
Το ποσοστό που ψήφισε Σύριζα δεν του έδινε αυτοδυναμία, όμως η ηδονή της εξουσίας είναι τέτοια που μπορεί να ενώσει πολιτικούς και πολιτικές διαμετρικά αντίθετες.

Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης μαζί με τους ΑνEλ, τα πολλά παχιά και χωρίς πραγματικό περιεχόμενο λόγια, τόσο προς το ημεδαπό ακροατήριο όσο και προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη έγιναν καθημερινή ρουτίνα. Ποτέ στο παρελθόν μία κυβέρνηση μέσα σε πέντε μήνες δεν είπε τόσα πολλά και δεν έκανε τόσα αρνητικά που έφεραν την Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση. Ναι, σε πέντε μήνες κατόρθωσε να παγώσει την οικονομία, να μηδενίσει τις επενδύσεις, να φέρει ένα τρομακτικό κλίμα ανασφάλειας, να ακυρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, να εξανεμίσει τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Στο εξωτερικό παρά την προεκλογική εξαγγελία πως θα κάνουμε τους δανειστές μας να χορεύουνε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατόρθωσε να δημιουργηθεί εχθρική διάθεση με πολλές φιλικές μας χώρες και εταίρους. Διάφορες ψευτομαγκιές και ρητορική όπως «οι δανειστές μας, θέλουν να μας πιούν το αίμα. Θέλουν να μας ταπεινώσουν», «διαπραγματευόμαστε με δημιουργική ασάφεια» ;;; και άλλα πολλά έπαιξαν αρνητικό ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας μας. Προσποιούντο πως διαπραγματεύονται, ζητούσαν «πολιτική λύση» ;; χωρίς όπως έδειχναν να μπορούν να καταλάβουν πως σε αντίθεση με αυτά που υπήρχαν στο μυαλό τους η Ευρώπη ακολουθεί αποφάσεις, νόμους και κανόνες. Πιστεύω πως το πεντάμηνο που πέρασε μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση έδειχνε πως διαπραγματεύεται, λόγια πολλά μέσα, λόγια πολλά και έξω. Στο πίσω μέρος της κεφαλής πολλών ήταν πως θα φτάσουμε έντεχνα στην ρήξη, στην καταστροφή, στην συμφορά ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όραμα της λαϊκής δημοκρατίας. Στον δρόμο που χάραξε ο Μαρξ, ο Λένιν, η Ρόζα, ο Στάλιν, ο Ενβέρ Χότζα.

Στα λόγια τα πολλά, τα χωρίς νόημα και ουσία, μετά την ρήξη υπάρχει η φτώχια, η απόλυτη μαρτυρική φτώχια μιας χώρας στοχοποιημένης από όλους, τέως φίλους και εταίρους. Προς μεγάλη ευχαρίστηση κάποιων γειτόνων μας που θα το δουν σαν μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση των επιδιώξεών τους. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.

Δημήτρης Περδίκης

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ: KΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

11050674_1612017035750998_4908578582844835418_n
Ο  ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ  Ο Χ Ι
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΩΣ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ …  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ  …….
ΟΜΩΣ ΩΣ  ΗΓΕΤΗΣ ΕΙXΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ
ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ  ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ
ΕΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ  ???
ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ  ΣΤΟΝ  ΛΑΟ…
ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ…

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ: ΕΥΡΩΠΗ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ImageHandler (1)
Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε, ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης, της καταβαράθρωσης των αρχών, των αξιών, των παραδόσεων, αυτής της έννοιας της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και για εμάς κυρίως τους Έλληνας και του φιλότιμου. Η έννοια της Πατρίδας είναι συνάρτηση το κατά πόσο εμείς όλοι είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, αλλά και γνώστες των πραγμάτων και της Ιστορίας μας. Όλα αυτά είναι τα βασικά εκείνα χαρακτηριστικά τα οποία προστατεύουν ένα λαό και την πορεία μίας χώρας. Έχουμε επίσης τονίσει πολλές φορές, ότι η ρητορική σχετίζεται με την παραγωγή νοήματος. Δυστυχώς όμως εις την χώρα μας, η οποία διαθέτει πολυάριθμους ρήτορες, η ρητορική κατέληξε να είναι κενού περιεχομένου, επιφανειακή και χρησιμοποιεί την σύγχρονη επικοινωνία για να πείθει, να αποπροσανατολίζει και να παραπλανά τους πολίτες.

Η κρίση που βιώνει τώρα ο λαός μας δεν ήρθε από το πουθενά. Οφείλεται και εις την απώλεια της λογικής και την απομάκρυνσή μας από την πραγματικότητα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά κρατούσαν επί δεκαετίες το λαό μας προσγειωμένο, αλλά και αυτάρκη, για να αντιμετωπίζει τις κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του. Αυτά ήταν η δύναμη των Ελλήνων. Το 2008/09 έσπασε το σπυρί της κρίσης το οποίο από την δεκαετία της Μεταπολίτευσης άρχισε να δημιουργείται και να διογκώνεται από την βρωμιά κυρίως εσωτερικών παραγόντων, και να προσβάλλει το σώμα της Ελλάδος.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε, αλλά και να εξηγήσουμε, γιατί μετά από τόσες διαπραγματεύσεις οι οποίες έφεραν τα επαχθή Μνημόνια, τα οποία διέλυσαν κυριολεκτικώς τον Ελληνικό Λαό και προσέβαλαν αυτήν την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, φθάσαμε τώρα εις την απελπιστική απόφαση προκήρυξης του Δημοψηφίσματος. Ως αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης εις τα παγκόσμια χρονικά ανελέητης, εκβιαστικής συμπεριφοράς των δανειστών απέναντι της Πατρίδας μας, αυτού του τελείως τώρα εξαθλιωμένου από τα επαχθή Μνημόνια Λαού μας.
Η εξήγηση είναι ανεξάρτητη  από κάθε ιδεολογία και κομματικό χρωματισμό, διότι για να είμαστε αντικειμενικοί, όλοι μας ανεξαρτήτως με το άλφα ή βήτα τρόπο π.χ. ιδεολογία ή κομματικό προσανατολισμό, αγαπάμε την Πατρίδα μας. Βασίζεται τώρα επάνω εις την λογική, ως μοναδικός κανόνας ανεύρεσης και προσέγγισης της αλήθειας, να μάθουμε επιτέλους αυτό το οποίο δεν γνωρίζουμε από την εποχή της Μεταπολίτευσης, ποία ήταν η πραγματικότητα και τι άλλαξε μετά, ώστε να φθάσουμε εις την χρεοκοπία. Αλλά και ποίος ευθύνεται για αυτό.

Βάσει υπαρχόντων στατιστικών στοιχείων, το έτος 1980, ένα έτος πριν από την ένταξη μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ), ο μέσος όρος αμοιβής ανήρχετο εις τις 800 δραχμές ημερησίως, δηλαδή 2.36 Ευρώ, ή 24.000 δρχ., π.χ. 71.00 Ευρώ τον μήνα. Ένα ποσό ικανό για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε Έλληνα και για την καταβολή ενός ενοικίου που τότε κόστιζε 4.000 δρχ. ή 11.80 Ευρώ τον μήνα. Η χώρα μας διέθετε μία πράγματι αξιόλογη αυτάρκεια και πρωτογενή παραγωγή, η οποία κάλυπτε σημαντικές ανάγκες του πληθυσμού και βελτίωνε την ποιότητα της καθημερινότητας κάθε πολίτη. Βάσει πάλιν στατιστικών στοιχείων, κατά το έτος 1980 ο αριθμός κυκλοφορούντων οχημάτων π.χ. τροχοφόρων κάθε μορφής δεν υπερέβαινε τις 750.000  σε όλη την επικράτεια.

Η πλήρης ένταξη της χώρας μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και αργότερα εις την Ευρωζώνη ανέτρεψε δυστυχώς όλα αυτά τα δεδομένα, και αποτέλεσε την απαρχή της ολοκληρωτικής διολίσθησης της Πατρίδα μας, για τους κάτωθι λόγους. Από το 1981 όλες οι κοινοτικές επιχορηγήσεις, προγράμματα και πακέτα π.χ. Ντελόρ κ.λ.π., τα οποία βάσει κοινοτικών οδηγιών, προορίζονταν για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα  της Ελληνικής Οικονομίας, κατά το πλείστον χρησιμοποιήθηκαν για την δυσανάλογη αύξηση μισθών, αμοιβών, συντάξεων και παροχών πάσης φύσεως. Με το σκεπτικό την εξίσωση αυτών με τις πλούσιες χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα άρχισε να υποχωρεί επικίνδυνα η αγροτική οικονομία και πρωτογενής παραγωγή.

Εδώ τίθεται τώρα το εξής εύλογο ερώτημα. Γιατί οι προεξέχουσες και ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης π.χ. Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, αλλά και οι Βρυξέλλες με τα Όργανα της δεν επενέβησαν για να σταματήσουν αυτή την παράβαση των Ευρωπαϊκών Κανόνων, αλλά και  την διολίσθηση της χώρας μας, τα ΜΜΕ της οποίας αποκαλούσαν τότε τους Ευρωπαίους  μάλιστα «κουτόφραγκους»;. Η απάντηση είναι, ότι όλες οι χώρες αυτές γνώριζαν τα πάντα, προσποιούμενοι μάλιστα  ότι ανέχονταν τις παραβάσεις εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος, διότι η ολοκληρωτική τώρα μεταμόρφωση των Ελλήνων σε άκρως καταναλωτική κοινωνία εξυπηρετούσε την τεράστια εξαγωγή βιομηχανικών προϊόντων των προαναφερθέντων χωρών, τα οποία κατέκλυσαν εντός ολίγων ετών την Πατρίδα μας. Και τα οποία μπορούσαν να αγοράζουν τώρα οι Έλληνες με πλασματικούς μισθούς, αμοιβές, συντάξεις οι οποίες ανέδειξαν τώρα αυτούς «ισάξιους» προς τους Ευρωπαίους.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια διετέθησαν για την εισαγωγή βιομηχανικών προϊόντων π.χ. εκατομμύρια ηλεκτρικές συσκευές, ο δε αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων δεκαπλασιάστηκε και ανήλθε εις τα 8 εκατομμύρια. Η υπερκατανάλωση με την έξαρση της εισαγωγής βιομηχανικών προϊόντων είχε τις κάτωθι συνέπειες. Την ανάπτυξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας εις τις προαναφερθέντες χώρες και τον  υπερπλουτισμό αυτών. Τον επιπρόσθετο υπερδανεισμό της χώρας μας από διεθνείς τράπεζες. Την απαρχή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, την έξαρση της διαφθοράς, διαπλοκής και σκανδάλων. Την οπισθοχώρηση σε επικίνδυνο βαθμό των ελληνικών επιχειρήσεων ή φυγή εις τις όμορες χώρες με την παράλληλη μείωση της αγροτικής και πρωτογενής παραγωγής. Εις το τέλος και την χρεοκοπία της χώρας μας.

Όλα αυτά, θα μου πείτε, είναι τώρα γνωστά. Όπως γνωστή, θα πρέπει να είναι, και η εμμονή των δανειστών π.χ. «Ευρωπαίων Εταίρων» μας να επανέλθουμε εις την δεκαετία του 1970/80, όπως έχω τονίσει σε ένα πρόσφατο άρθρο μου, με μισθούς και συντάξεις των 200-300 ευρώ. Για να παράγουμε αγροτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλό κόστος, τα οποία θα προωθούνται εις την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι οι «κουτόφραγκοι» όχι μόνον κερδοσκόπησαν εις βάρος των Ελλήνων, εξαιτίας των λαθών των Κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος, αλλά από πάνω τώρα εκδικούνται, εκβιάζουν και τιμωρούνε.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ : ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ »ΟΧΙ»

11692722_1466182643694112_644890007543173923_n
Συνέλληνες, σε όλη την ιστορία μας δυο μόνο φορές καταφέραμε ομονοούντες και ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ να πετύχουμε θαύματα. Η πρώτη φορά ήταν μετά την ανταλκίδειο ειρήνη (την εθνική ταπείνωση της συμφωνίας-μνημονίου αναγνώρισης της επικυριαρχίας των Περσών) είκοσι χρόνια μετά αφυπνισμένοι καταλύσαμε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία του κόσμου.

Η δεύτερη φορά ήταν μετά την χρεωκοπία του 1893 (την εθνική ταπείνωση της συμφωνίας-μνημονίου αναγνώρισης της επικυριαρχίας των τοκογλύφων-τραπεζιτών της εποχης) είκοσι χρόνια μετά αφυπνισμένοι διπλασιάσαμε την Ελλάδα. Δεν λέω οτι θα πάρουμε την Πόλη, δεν λέω οτι δεν θα δυσκολευτούμε πολύ, γνωρίζω όμως πολύ καλά, οτι σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα ούτε Έλληνες. Συνεπώς, οτι και αν γίνει, πρέπει να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο του θανάτου!


Υ.Γ. -Έχουμε αρχηγό, οχι τμηματάρχη του Ι.Κ.Α. (για αυτούς που μιλούν για αποχή, αποχή έκανε και ο Πόντιος Πιλάτος)
-Για όσους ανησυχούν πολύ, την επιλογή του σκλάβου δεν θα την χάσουμε ποτέ.
– Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν την χώρα λόγω οικονομικής δυσπραγίας πολλοί λαθροέποικοι, παρά την ελληνική τους παιδεία, κρίμα.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, «NΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»

TSIPRAS-EURO
Είμεθα μέγιστον έθνος, διότι συντασσόμεθα πάντοτε με το δίκαιον, δεν προδίδουμε τους φίλους μας και είμεθα ευγνώμονες στους αναγνωρίζοντας την προσφοράν μας εις τον Παγκόσμιον Πολιτισμόν. Ξεχάστε για λίγο την εκπάγλου καλλονής Μέρκελ, τον συμπλεγματικό Σόιμπλε και την σοβαρωτέρα εφημερίδα της Γερμανίας BILD. Ξεχάστε -δεν μπορείτε βεβαίως- το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Κάνδανο και γράψτε στο χιόνι τα χρέη της Γερμανίας από την Κατοχή της Πατρίδος μας.

Η βροντερή φωνή έρχεται από το βάθος διακοσίων ετών μέσα από την καρδιά της Γερμανίας και απαντά καταλυτικά στις υποχθόνιες αιτιάσεις και απαιτήσεις της Εβραιοτραπεζικής λυκοσυμμορίας:

«Το Γερμανικό έθνος θα είναι ένοχον αίματος, αν δεν βοηθήση τους Έλληνας ή αν δεν υψώση φωνήν προς υπεράσπισίν των. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Μαρτυρούν τους λόγους μου οι Χριστιανοί ανωτάτου βαθμού κληρικοί -είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία σήμερον- που υπέστησαν επονείδιστον θάνατον, έμπροσθεν των θυρών των ναών των, αν και δεν ήσαν ένοχοι. Και ποίον σκοπόν δύναται να έχη η εις τον ανώτατον βαθμόν φθάσασα ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ παρά τον της τιμής των ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, τον της ελευθερώσεως των ΑΠΟΓΟΝΩΝ από του βαρυτάτου ζυγού, την τιμήν της εννόμου αποκαταστάσεώς των; Ως υπήκοος ηγεμόνος ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ -σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωσις- και ως Επίτροπος των δικαιωμάτων και ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, εκφράζω την προσδοκίαν και την ελπίδα ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΝΙΚΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ».

(Αποσπάσματα από την με θαυμαστήν ελευθεροστομίαν ομιλία του στην Πρωσσική Βουλή στις αρχές Ιουνίου 1821 του Πρώσσου Βαρώνου βουλευτού ΧΑΝΣ ΓΚΑΓΚΕΡΝ – 1766-1852). Δεν δύναμαι -με καθυστέρησιν δύο αιώνων- παρά να αναφωνήσω συγκινημένος – αν και δεν επιτρέπεται δια νεκρόν: Ευχαριστώ, ΚΥΡΙΕ!

Και επί του προκειμένου τώρα απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξιο Τσίπρα: «Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές είμαστε με την Κυβέρνηση της Πατρίδας μας απέναντι στους ξένους ανεξαρτήτως των χαωδώς διαφερουσών Ιδεολογικών διαφορών μας, διότι ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΣ. Δεν ζητούμε τίποτε, ας μας υβρίζουν όλοι, ας μας φυλακίσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ας συνεχίζετε να μας διώκετε παντοιοτρόπως. Το μόνο που θέλουμε είναι «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ».

Μπορούμε να ζήσουμε και ΦΤΩΧΟΙ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΚΟΛΟΣ


Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, Φ.104

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»; 2 ΑΠΟΨΕΙΣ

EURO FLAG
Μένουμε Ευρώπη, κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω 
ραδιοφωνικού σταθμού, και ζήτησε να σηκωθούν οι

Έλληνες από τους καναπέδες, προφανώς

γιατί αυτήν την περίοδο όλα τα καλά σπίτια

αλλάζουν την επίπλωση και δη τις ηλεκτρικές
συσκευές συγκεκριμένης μεγάλης γερμανικής μάρκας.
Μένουμε Ευρώπη, γιατί όλες οι νεόπλουτες
αστοιχείωτες καραβλαχάρες θέλουν να κυκλοφορούν στην ελίτ της Ε.Ε.
Μένουμε Ευρώπη γιατί με μεγάλη εθνική
υπερηφάνεια υποδεχόμαστε τους διάφορους
Φούχτελ και Ράιχενμπαχ, να μπαίνουνε στα
υπουργεία μας και να δίνουν εντολές στην θέση των υπουργών μας.
Μένουμε Ευρώπη για να υπερασπιστούμε
το δικαίωμα της κάθε Κατίνας να ψωνίζει από
το Κολωνάκι «Prada» και «Gucci».
Μένουμε Ευρώπη για να παίρνουμε 200
ευρώ μισθό και 100 ευρώ σύνταξη.
Μένουμε Ευρώπη, για να μην έχουμε να
πάρουμε γάλα για τα παιδιά μας.
Μένουμε Ευρώπη, για να ξεπουλήσουμε
ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στους μεγάλους
της Ευρώπης.
Μένουμε Ευρώπη, για να διαλύσουμε την
ναυτιλία μας για να έρθουν οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί.
Μένουμε Ευρώπη, για να διαλύσουμε την
κτηνοτροφία μας για να μπορεί να πωλείται περισσότερο Ολλανδικό γάλα.
Μένουμε Ευρώπη, για να διαλύσουμε την
γεωργία μας και να έχουμε περιορισμούς στην
παραγωγή μας για να πουλάνε και οι ευρωπαίοι αντίστοιχα προϊόντα.
Μένουμε Ευρώπη, για να είναι κάποιοι
οσφυοκάμπτες μεγάλοι και τρανοί.
Μένουμε Ευρώπη, για να έχει το θράσος ο
κάθε Λαζαρίδης να παροτρύνει τον λαό να
ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση δια των
όπλων, και να μένει ατιμώρητος.
Μένουμε Ευρώπη, για να μπορεί ο κάθε
υποτακτικός υπουργός να παρεμβαίνει στην
δικαιοσύνη και να μένει στο απυρόβλητο.
Μένουμε Ευρώπη, για να μην έχουν μέλλον τα παιδιά μας.
Μένουμε Ευρώπη, για να απαρνηθούμε
την θρησκεία μας και την ιστορία μας.
Μένουμε Ευρώπη, για να ζει αυτή η χώρα
μόνιμα στο σκότος. Καληνύχτα σας.

Α. Σ.


«Μένουμε Ευρώπη» για να μας πίνουν το αίμα οι Ευρωπαίοι
και οι Διεθνείς τοκογλύφοι;
«Μένουμε Ευρώπη» για να έχουμε εκχωρημένη σ’ αυτούς την Εθνική μας κυριαρχία, ή και για να είμαστε οι δούλοι
τους, που θα δουλεύουν για να τους πληρώνουν μια ζωή τόκους;
«Μένουμε Ευρώπη» για να πληρώνουμε ενοίκιο στο πατρικό μας σπίτι;
«Μένουμε Ευρώπη» για να βλέπουμε
τους άστεγους συμπατριώτες μας να κοιμούνται στα χαρτόκουτα, τους πεινασμένους να στήνονται στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό ή για να τους βλέπουμε να ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για ένα ξεροκόμματο;
Μήπως «μένουμε Ευρώπη» για να βλέπουμε τους απελπισμένους, να πηδούν απ’ τα παράθυρα;
Μήπως μένουμε, για να παρακολουθούμε απαθείς την καθημερινή παραβίαση των συνόρων από χιλιάδες λαθρομετανάστες ή για να περιμένουμε την ώρα που θα μετατραπεί η Πατρίδα μας από Χριστιανική χώρα, σε Μουσουλμανικό βιλαέτι;
«Μένουμε Ευρώπη» για να παρακολουθούμε την μετανάστευση των νέων μας ή για να παρακολουθούμε κηδείες
των γερόντων, μέχρι να μας θάψουν όλους και να σβήσει το Ελληνικό Έθνος;


Ας είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον με τους εαυτούς μας!
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί φτωχοί «μένουν Ευρώπη» (προς το παρόν) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ… ΠΑΝΕ! Εκεί
μας κατάντησαν οι προδοτικές ηγεσίες.
Τους ψηφίσαμε, τους αναδείξαμε, τους δοξάσαμε, τους σηκώσαμε στους ώμους, απέκτησαν θεσάρες, μισθουλάρες, βιλάρες, γκομενάρες, βόλεψαν τους απογόνους μέχρι δεκάτης γενεάς, φάγανε τον
άμπακα, καταλήστεψαν το Δημόσιο χρήμα και αφού τα έβγαλαν στο εξωτερικό, τώρα τι διαδηλώνουν με θράσος;
Τώρα λένε: «Μένουμε Ευρώπη»!!
Το γεμάτο τους πορτοφόλι αποτελεί το σίγουρο διαβατήριο όχι μόνο για να
μείνουν Ευρώπη, αλλά για… ΟΠΟΥ ΓΗΣ!
Πούλησαν την Πατρίδα, για να γεμίσουν το πορτοφόλι!
Το γεμάτο πορτοφόλι, ανοίγει τις μεγάλες, πόρτες όπως τα σύνορα ξένων Πατρίδων.
ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ και γι’ αυτό στα δύσκολα θα φύγουν.
Δεν είναι ηλίθιοι για να μείνουν Ελλάδα,
ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και όταν δυσκολέψουν τα πράγματα, θα δραπετεύσουν για να
πάνε εκεί που με την ησυχία τους, θα ξεκοκκαλίζουν τα κλεμμένα.


Υπάρχουμε όμως και εμείς, που θέλουμε πάντα να μένουμε Ελλάδα (που έχουμε ή που δεν έχουμε πορτοφόλι) αλλά μένουμε Ελλάδα για τον λόγο ότι έχουμε αλυσίδες στους αστραγάλους.
Είναι οι αλυσίδες της αγάπης, για τη γλυκιά μας Πατρίδα, που δεν μας αφήνουν να την εγκαταλείψουμε.
Όλους εμάς που μας «καταδυναστεύει» αυτή η αγάπη, θα μείνουμε Ελλάδα
και δεν θα πάμε πουθενά.
Θα πρέπει όμως ΟΛΟΙ εμείς οι «αλυσοδεμένοι», να μείνουμε ενωμένοι. Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί δεν έχουμε τίποτα σήμερα να χωρίσουμε, παρά μόνο τις αλυσίδες μας.
Προς Θεού, μην τους κάνουμε το χατήρι και διχαστούμε, γιατί, αυτό βολεύει τους… λύκους!
Και οι λύκοι, στην… αναμπουμπούλα χαίρονται!


ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΣΚΑΝΤΖΟΣ


(Φ. 104)

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΩΝ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 2624632991200811723

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item