Widgets

ΚΥΠΡΟΣ... Απελευθέρωση η μόνη λύση


Μπορεί στις ημέρες μας το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει καθημερινά την κοινωνία μας να είναι αυτό της οικονομικής κρίσης, η οποία οδηγεί τον λαό μας προς την εξαθλίωση, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζεται το κυπριακό πρόβλημα, το πρόβλημα της παράνομης εισβολής, και της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας από τον Τούρκο κατακτητή.
Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε καθ’ ολοκληρία της εσφαλμένη την πολιτική που ακολουθείται στο εθνικό μας πρόβλημα από τις διάφορες κυβερνήσεις. Θεωρούμε ότι το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα δικοινοτικό αλλά πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής από την Τουρκία, η οποία δεν πρέπει να θεωρείτε μέρος της λύσης αλλά η κύρια αιτία του προβλήματος.
 Μια Τουρκία της οποίας διακαής πόθος ήταν η κυριαρχία στο νησί. Κάτι το οποίο είναι εμφανές και μέσα από τις διαχρονικές θέσεις των Τούρκων πολιτικών για το κυπριακό πρόβλημα…«Δεν είναι ορθό το Κυπριακό ζήτημα να εκληφθεί εξ απόψεως μειονοτήτων και πλειοψηφίας αλλά πρέπει η οδηγήτρια αρχή να είναι η πλήρης ισότης των δύο μερών. Εάν άλλαζε το Statusgvoη Κύπρος θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της Τουρκίας». Αυτή ήταν η θέση της Τουρκίας πολύ πιο πριν από την εισβολή, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1955. Η θέση αυτή διατυπώθηκε από τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού στην τριμερή διάσκεψη η οποία έγινε στο Λονδίνο με θέμα το Κυπριακό και στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αγγλία. Επίσης σε άλλη αναφορά του ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι «Το μέλλον της Κύπρου δεν ήταν θέμα ούτε της Ελλάδας, ούτε της Κύπρου, αλλά της Τουρκίας και της Βρετανίας»
Είναι λοιπόν πρόδηλο πως ο στόχος της Τουρκίας ήταν και είναι ο πλήρης έλεγχος της πατρίδας μας. Για την επίτευξη λοιπόν του σκοπού της το 1974 παραβιάζοντας κάθε διεθνή συνθήκη αλλά και τη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκοντας γελοίες και ανυπόστατες αφορμές οργάνωσε την στρατιωτική εισβολή στο νησί.
Με μεθοδευμένες λοιπόν κινήσεις εννιά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 1983 η Τουρκία προβαίνει στην ίδρυση του ψευδοκράτους καταδεικνύοντας έτσι τους πραγματικούς της στόχους. Η ίδρυση του ψευδοκράτους καταδικάστηκε σε διεθνές επίπεδο ενώ σημαντικό από πλευράς δικαίου είναι το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. 37/253 όπου αναφέρει πως « Η Γενική Συνέλευση απαιτεί την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων από την Δημοκρατία της Κύπρου». Αυτό λοιπόν απαιτούμε και εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.
Με βάση τα προαναφερθέντα και λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το ψευδοκράτος είναι μια παράνομη οντότητα, εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο απαιτούμε την διακοπή των συνομιλιών με το ψευδοκράτος και ζητάμε την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζητήματος και την άμεση συνομιλία με την Τουρκία.
Επίσης θα πρέπει υπάρξει άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία καθώς και καταγγελία όσων διεθνών συμφωνιών προνοούν την λύση αυτή. Για εμάς η μόνη λύση είναι η Απελευθέρωση.
Ένας άλλο σημείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι η έναρξη διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης στο εξωτερικό για την πραγματική κατάσταση στην Κύπρο και το πρόβλημά μας, αναδεικνύοντας την εισβολή και την κατοχή. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλα τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν το θάρρος να αναλάβουν οποιαδήποτε εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα να βυθίζουν περισσότερο τις οποιεσδήποτε αξιοπρεπείς απαιτήσεις μας όσον αφορά το Εθνικό μας πρόβλημα. Δεν πρέπει ποτέ να αποδεχθούμε σιωπηρώς τα τετελεσμένα της Τουρκικής εισβολής καθώς οι δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αναδείξουν το πρόβλημά μας ενώ έχουν και νομική αξία.
Επιπρόσθετα θα πρέπει να αναζητηθούν διεθνείς συμμαχίες, οι οποίες θα έχουν συμφέρον και θα είναι πρόθυμες να βοηθήσουν πολιτικά, την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε ως προς το όφελος μας το γεγονός πως μια αναγνώριση του ψευδοκράτους θα αποτελούσε προηγούμενο το οποίο θα άνοιγε το δρόμο για απόσχιση διαφόρων ομάδων κάτι το οποίο θα ήταν τεράστιο πρόβλημα σε αρκετά κράτη. Επίσης η διχοτόμηση και η αναγνώριση ενός ισλαμικού κράτους στην Κύπρο δεν θα ευνοούσε τα συμφέροντα άλλων ισχυρών γειτονικών μας κρατών αλλά και της Βρετανίας.
Δεν θα ήταν λοιπόν καθόλου παράλογο να πούμε πως η χρησιμοποίηση της λέξης διχοτόμηση γίνεται καθαρά για εκβιασμό της πλευράς μας να δεχτεί μια λύση η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως ξένα συμφέροντα. Διχοτόμηση θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που ο κυρίαρχος κυπριακός ελληνισμός και η επίσημη Κυβέρνηση του την αποδεχτούν.
Επίσης ένα άλλο πρόβλημα το οποίο προέκυψε τα τελευταία χρόνια είναι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν και είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει ξεκάθαρη λύση από το 2008 για το θέμα αυτό. Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαίτησε το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που αποτελούν την δίοδο η οποία συντηρεί τον στρατό κατοχής και το ψευδοκράτος.
Καλούμε λοιπόν όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες της Κύπρου να στηρίξουν το εθνικιστικό κίνημα, να πυκνώσουν τις γραμμές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και να μας δώσουν την δύναμη για να ακουστούν οι θέσεις μας. Εμείς δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε κόστος μέχρι την ημέρα που η γαλανόλευκη σημαία μας θα κυματίσει περήφανη στο λιμάνι της Αμμοχώστου, στο κάστρο της Κερύνειας και στον Απόστολο Ανδρέα. Μέχρι την ημέρα της τελικής νίκης!
Κ.Π.
http://www.elamcy.com/Εμείς καφέ, θέατρο και ΜΟΕ, ενώ αυτοί παραβιάσεις και του εναέριου χώρουΔεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν επιτέλους κάποιοι τι πάει να πει Ελληνοτουρκική φιλία, ή έστω να κατανοήσουν το ανέφικτο της «καλής γειτονιάς».
Το χρήμα και τα συμφέροντα τυφλώνουν και αλλάζουν τόσο πολύ τον άνθρωπο, που για να αποκτήσει ξεπουλά τα πάντα, ακόμα και την ίδια του την πατρίδα.
Την ίδια ώρα που ο Κοινοτάρχης Ανανστασιάδης, πίνει καφέ, ζιβανία και βλέπει θέατρο, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Νικόλαος Αιμιλίου απέστειλε επιστολή, ημερομηνίας 26 Μαΐου, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία τις καταγγέλλει για τις νέες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου και του FIR Λευκωσίας που καταγράφηκαν κατά την περίοδο 1-30 Απριλίου 2015 και των χωρικών υδάτων κατά τις 11-17 Απριλίου 2015.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών με αρ. Α/69/913-S/2015/379.

Η Κύπρος και ο λαός της είναι ευλογημένοι, γιατί παρακολουθούν καθημερινά κωμωδία, εντελώς δωρεάν …
http://www.elamcy.com/


Κόβει βόλτες το Μπαρμπαρός υπό νέα NAVTEX


Εσχάτη πρόκληση εκ μέρους των «εταίρων» μας, φίλων και αδελφών, όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν οι επαναπροσεγγιστές, την χώρα την οποία ονειρεύονται αύριο να συγκατοικήσουν.
Λίγα 24ωρα μετά τις τουρκικές εκλογές και ενώ είναι σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές διαδικασίες, κατά τους επαναπροσεγγιστές, για το Κυπριακό, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση νέας οδηγίας προς ναυτιλλομένους, σύμφωνα με την οποία το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» θα συνεχίσει τις έρευνες του στην περιοχή, μέσα στα πλαίσια «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».   
Όπως συναφώς προκύπτει από τις συντεταγμένες που παρουσιάζονται στη νέα NAVTEX 556/15, το ερευνητικό σκάφος θα κινηθεί εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά στα ανοικτά της νήσου, βορείως και δυτικά.  
Παράλληλα, οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει περιοχές στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, για τη διεξαγωγή, στις 11-12 Ιουνίου, άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (είναι περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας).  
Αν και η NAVTEX δεν αφορά ζώνη εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο, δεν μπορεί παρά τούτο να αξιολογηθεί ως κίνηση από πλευράς Τουρκίας, η οποία θέλει να στείλει μηνύματα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί  προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα θετικό κλίμα, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που έχει αρχίσει στις 15 Μαΐου.  
Σημειώνεται συναφώς ότι η προηγούμενη οδηγία που είχε εκδοθεί από τους Τούρκους ήταν για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών μέχρι τις 15 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Αλεξανδρέττας, σε χώρο που βρισκόταν λίγα μίλια ανοιχτά από τη χερσόνησο της κατεχόμενης Καρπασίας, εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά πάντα στα ανοικτά της νήσου.  
Τον περασμένο μήνα η Λευκωσία αξιολογώντας τις τουρκικές κινήσεις είχε εκτιμήσει πως το επόμενο βήμα ήταν η μετακίνηση του «Μπαρμπαρός» βορειο-δυτικά της Κύπρου. Τούτο με τη νέα οδηγία επιβεβαιώθηκε. Σημειώνεται ότι το ερευνητικό σκάφος «φλερτάρει» μονίμως με το ενδεχόμενο να διεξάγει έρευνες στα ανοικτά του Ακάμα.  
Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει εκδώσει NAVTEX 547/15, σύμφωνα με την οποία το ιταλικό σκάφος OGS EXPLORA θα προχωρήσει στην πόντιση υποθαλάσσιων καλωδίων από τις 15-18 Ιουνίου, σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Σε μια περιοχή που για την Άγκυρα θεωρείται «αμφισβητούμενη», πλην όμως βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Κατά τα άλλα κάποια δικά μας σκουριασμένα και τυφλωμένα από τον πόθο για ξεπούλημα της Κύπρου, συνεχίζουν να επιμένουν ότι με αυτή την χώρα μπορούν να ισχύσουν σχέσεις καλή γειτονίας και μπορούν να σεβαστούν οποιεσδήποτε συμφωνίες.
Ξύπνα καημένε μου ραγιά …
http://www.elamcy.com/


Προκαλούν πάλι οι τούρκοι: Τρεις NAVTEX δεσμεύουν όλο το ΑιγαίοΜε τρεις διαφορετικές NAVTEX (οδηγίες προς ναυτιλομένους) η Τουρκία ουσιαστικά δεσμεύει το σύνολο του Αιγαίου και κομμάτι της κυπριακής υφαλοκρυπίδας. Συγκεκριμένα με την NAVTEX 547/15 για μία περιοχή, η οποία εκτείνεται ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.
Επιπλέον με τη NAVTEX 556/15 παρατείνει την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros και των δύο συνοδευτικών του, μέχρι τις 15 Αυγούστου, για σεισμικές έρευνες στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τέλος με NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο της Αττάλειας δεσμεύοντας περιοχές νοτίως της Καρπασίας, αλλά και ανοιχτά της Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης από τις 11-12 Ιουνίου.
Είναι σαφές ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι προβλέψεις μας για αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα, για το κόμμα AKP, στις τουρκικές εκλογές. Οι τούρκοι, πιστοί στο επεκτατικό δόγμα Νταβούτογλου, συνεχίζουν να πιέζουν στον άξονα των διεκδικήσεών τους, και αυξάνουν την προκλητικότητά τους, εξωτερικεύοντας ουσιαστικά τα εσωτερικά τους προβλήματα.
Το υπουργείο εξωτερικών έχει απαξιώσει πλήρως αυτά τα σαφή προμηνύματα, επιλέγοντας την σιωπή, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν δύο οδηγίες από τα δύο κράτη, σε ελληνική περιοχή, με αντικρουόμενο περιεχόμενο. Η ηγεσία του υπουργείου έχει «κολλήσει» στους χορούς και τα πανηγύρια, προσπαθώντας να μη δει την αλήθεια που εκτυλίσσεται γύρω της, με τους τούρκους να πιέζουν σε όλα τα μέτωπα, και παράλληλα επεκτείνουν και έναν μουσουλμανικό κλοιό γύρω από την χώρα, με την επαναδραστηριοποίηση του UCK και την επίσημη κάλυψη του αλβανικού κράτουςΠΗΓΗ
Ενδεχόμενο συντονισμού Τουρκίας - κατεχομένων για αεροπορικές πτήσεις


Η Τουρκία θα αξιολογήσει στο πλαίσιο της μη αρνητικής επίδρασης στις σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους την πρόταση για τηλεφωνική γραμμή συντονισμού μεταξύ Άγκυρας και “ε/κ πύργου ελέγχου” για τις αεροπορικές πτήσεις, δήλωσε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας, Φεριντούν Μπολγκίν.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας και του ψευδοκράτους που υπογράφηκε σήμερα στα κατεχόμενα μεταξύ του Τούρκου Υπουργού και του αρμόδιου “υπουργού”, Χασάν Τατσόϊ προβλέπει ότι σε περίπτωση που ζητηθεί από την “πολιτική αεροπορία” του ψευδοκράτους, η τουρκική Πολιτική Αεροπορία θα αδειοδοτείται για να ασκεί δραστηριότητες της αεροπλοΐας, στο πλαίσιο των κανονισμών της τ/κ “πολιτικής αεροπορίας”.
Επίσης, με το πρωτόκολλο εκεί και όπου η τ/κ “πολιτική αεροπορία” δεν θα μπορεί να δίδει αδειοδοτήσεις ή εξουσιοδοτήσεις σε θέματα αδειών, εγγραφών, καταλληλότητας πτήσεων, άδειες πιλότων, θα μπορούν να δίδονται από την τουρκική Πολιτική Αεροπορία. Ακόμη, για τα παράνομα αεροδρόμια Ερτζιάν (Τύμπου) και Γκετσίτκαλε (Λευκονοίκου) θα ετοιμαστούν “χάρτες εμποδίων” (χάρτες επίγειων ορίων των αεροδρομίων), θα υπάρξει συνεργασία σε θέματα VFR (visual flight rules) (μικρά αεροσκάφη που δεν καθοδηγούνται από κέντρα ελέγχου πτήσεων), οι σχολές πτήσεων θα αδειοδοτούνται από την Τουρκική Δημοκρατία και έτσι θα ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα, ενώ το προσωπικό της “πολιτικής αεροπορίας” θα εκπαιδεύεται στην Τουρκία. Σε όλους τους τομείς της πολιτικής αεροπορίας θα υπάρξει ευρεία συνεργασία, σημειώνεται.
Ο κ. Τατσόι ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης διάφορα θέματα που αφορούν επενδύσεις, δρόμους, το “ηλεκτρονικό κράτος”, τη ναυτιλία και την αεροπλοΐα.

Αμύνεσθαι περί…. Τσέπης – Πώς “φαγώθηκαν” τα χρήματα για την άμυνα


isozigio stratos
Από το 1974 και συγκεκριμένα μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή, η άμυνα σε ένα ημικατεχόμενο νησί, έπρεπε ν’ αποτελεί προτεραιότητα.
Κάποιοι όμως, στο βωμό της υποχρεωτικής εισφοράς των πολιτών, για ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς, είχαν διαφορετική γνώμη.
Εκμεταλλευόμενοι αξιώματα, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου, κατάφεραν να πλουτίσουν σε βάρος των φορολογουμένων, οι οποίοι πλήρωναν για την άμυνα και τα χρήματά τους κατέληγαν, οπουδήποτε αλλού, εκτός από τις ανάγκες για την άμυνα της Κύπρου.
Την ώρα που η Κύπρος έχει ανάγκη, λόγω και των νέων ενεργειακών προοπτικών, τα εκατομμύρια του ταμείου αμυντικής θωράκισης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αυτά, όχι απλώς έχουν συρρικνωθεί, αλλά ψαλιδίστηκαν κατά 50%,
Οι φανφάρες, για τη δημιουργία σύγχρονου και ευέλικτου στρατού, δεν πείθουν κανέναν λογικό πολίτη αυτού του νησιού, ο οποίος θα επιθυμούσε τα χρήματά του να τον θωρακίσουν αμυντικά αποτρέποντας πιθανή απειλή -και όχι να βλέπει αυτό που συμβαίνει σήμερα- δηλαδή ο κατοχικός στρατός να αναβαθμίζεται ποιοτικά και αριθμητικά και η Εθνική Φρουρά να υποβαθμίζεται συνεχώς.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο, για άφιξη νέων όπλων από τον τουρκικό στρατό κατοχής.
Γεγονός, που οφείλει να ανησυχήσει τους πάντες, διότι η γύμνια της Εθνικής Φρουράς είναι εμφανής στους απέναντι.
Παρά τις περικοπές, τουλάχιστον το αξιόμαχο δεν έχει επηρεαστεί, διότι το έμψυχο δυναμικό που στελεχώνει την Εθνική Φρουρά γνωρίζει αυτό που δεν κατάλαβαν οι πολιτικοί, που διαχειρίζονται τόσα χρόνια τα χρήματα για την άμυνα της Κύπρου, την οποία άφησαν γυμνή.
Ότι δηλαδή, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια, για την υπεράσπιση της πατρίδας, που μας απέμεινε.
Δυστυχώς, τα χρήματα για την άμυνα ‘’φαγώθηκαν’’ και αυτοί που τα ‘’έφαγαν’’ είναι γνωστοί.
Ουδέποτε, όμως, θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, για να λογοδοτήσουν, διότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις κινούνταν πάντοτε στη λογική ότι κανείς δεν πρέπει ν’ αγγίζει θέματα άμυνας.
Το αποτέλεσμα τραγικό, αφού η άμυνα σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Άλλωστε κανένα μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η άμυνα της Κύπρου βρίσκεται στο επίπεδο, που θα έπρεπε να βρίσκεται, με βάση τα χρήματα που έχουν εισφέρει οι φορολογούμενοι διαχρονικά.
Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Κάποιοι που δηλώνουν υπέρ πατριώτες και συμμετέχουν στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής γνωρίζουν και πρέπει να λύσουν τη σιωπή τους. Πρέπει να πουν ποιοι και πότε έκαναν πάρτι, με τα χρήματα των φορολογουμένων, που προοριζόταν για την άμυνα.
Διαφορετικά θα είναι ‘’πατριωτικά’’ συνένοχοι στη γύμνια μας, κρατώντας σφιχτά το φύλλο συκής τους.
Το Apokalipsi εξασφάλισε και παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται περίτρανα ότι η Εθνική Φρουρά κάθε μέρα που περνά υποβαθμίζεται έναντι του κατοχικού στρατού, ο οποίος αποτελεί μόνιμη απειλή.
Οι δυνάμεις κατοχής που αναβαθμίζονται συνεχώς αποτελούνται από 43.000 άνδρες και σε πλήρη κινητοποίηση εφεδρειών μπορεί να φτάσουν τους 74.000, εκτός βεβαίως της ενίσχυσης από την Τουρκία.
Το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς υπολογίζεται σε 13.000, και με κινητοποίηση εφεδρειών μπορεί να φτάσει τους 50.000 άνδρες, δηλαδή σύνολο 63.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας ήταν €368 εκατομμύρια, το 2012 €354 εκατομμύρια, το 2013 €342 εκατομμύρια, το 2014 €318 εκατομμύρια και ο φετινός δεν ξεπερνά τα €329 εκατομμύρια. ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.ΛΑ.Μ. 25503680749764254

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item