Widgets

Το Δεν ξεχνώ, ξεχάστηκε ...


Μερικά από τα νέα μέτρα ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό σήμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» από τα σχολικά τετράδια, με φωτογραφίες από την κατεχόμενη γη μας...Εξαφανίζουν μία μία τις ελληνικές σημαίες από τα εθνικά μνημεία της Κύπρου...Αντί να κλείνουν ανοίγουν οδοφράγματα...Εξαγοράζουν τις ε/κ περιουσίες...Τελειώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με την εισβολή και κατοχή. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;; 

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο παιδείας, η σχολική χρονιά 2014-2015 ήταν η τελευταία για τα τετράδια με φωτογραφίες από την κατεχόμενη μας Κύπρο και την λεζάντα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»Η κίνηση του Υπουργείου έρχεται να προσθέσει στα μέτρα ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Ο Υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για ένδειξη εκτίμησης για το σβήσιμο της σημαίας στον Πενταδάκτυλο για πέντε (5) βράδια ενώ σκέψεις γίνονται για σχεδιασμό νέων τετραδίων με φωτογραφίες από διάφορες παραλίες της Κύπρου.
Πάντως δεν λείπουν και οι αντίθετες «φωνές» από την πολιτική κοινότητα, που προβάλλουν ως αντεπιχειρήματα την αποξένωση που θα δημιουργήσει.
11650670_1607086466225647_1359166084_n
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κατάργησης των τετραδίων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, «Κάποιες φορές πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία του κόσμου» ενώ πρόσθεσε πως, «[…] δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, την συλλεκτική αυτή σειρά τετραδίων αφού, με αυτή μεγάλωσαν οι τελευταίες γενιές των Κυπρίων». Ο κύριος Αναστασιάδης είπε επίσης πως υπάρχει αρχείο με όλες τις εκδόσεις των τετραδίων και πως θα δημιουργηθεί μια νέα πτέρυγα στο Κυπριακό Μουσείο όπου θα εκθέτονται τα τετράδια.
Μέλος του Συνδέσμου Γονέων του 6ου Δημοτικού Λακατάμιας δήλωσε την οργή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθώς όπως είπε, σε αυτά τα τετράδια έμαθε να σκέφτεται και να γράφει.
11653317_1607086499558977_438804684_n
Για την ιστορία, η σειρά τετραδίων «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ξεκίνησε να διανέμεται στα σχολεία από το 1981, επί προεδρία Σπύρου Κυπριανού και ήταν ιδέα του τότε υπουργού παιδείας Γεώργιου Σοφού που διετέλεσε στη συνέχεια Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. Τα σχέδια των τετραδίων επιμελείται ο από τότε ο υπεύθυνος κυλικείου του Τυπογραφείου της Δημοκρατίας, κύριος Κωνσταντίνος Κατσινιόρος, 72 ετών.
ΠΗΓΗ - xeroteana
Γι' αυτή θυσιάστηκε, αλλά την έβγαλαν

Γι' αυτή θυσιάστηκε, αλλά την έβγαλαν
Εξαφάνισαν την ελληνική σημαία από το μνημείο του Μιχαλάκη Καραολή στην Αγγλική Σχολή. Παντελή άγνοια δηλώνουν η Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του σχολείου, το Υπουργείο Παιδείας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ιερή οργή και εθνική ντροπή είναι μερικά μόνο από τα αισθήματα που προκαλεί το θέαμα στο μνημείο του Ήρωα της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκη Καραολή, στην Αγγλική Σχολή. Στο εν λόγω μνημείο, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπορεί να διακρίνει κανείς τέσσερις ιστούς, πάνω στους οποίους, ωστόσο, βρίσκονται τοποθετημένες μονάχα τρεις σημαίες: αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας, με την ελληνική σημαία να απουσιάζει.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η μόνη σημαία για την οποία θυσιάστηκε ο Ήρωας ήταν η σταυροφόρος γαλανόλευκη, σε αντίθετη με αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες ουδέποτε γνώρισε. Αναζητώντας κανείς τις αιτίες οι οποίες μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτήν την εθνικά απαράδεκτη κατάσταση που προσβάλλει την ίδια μας την ιστορία, η απογοήτευση και η πίκρα που νιώθει είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Θα συνέλθουν και θ' αποφασίσουν
Μετά από παράπονα διαφόρων γονέων, η «Σημερινή» ήρθε σε επαφή με την Πρόεδρο του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής, κ. Μάγδα Νίκολσον, η οποία όταν ενημερώθηκε από την εφημερίδα, ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν έχουν δοθεί οποιεσδήποτε οδηγίες για υποστολή της ελληνικής σημαίας από κανέναν φορέα από τον καιρό που το συγκεκριμένο Συμβούλιο ανέλαβε τη διεύθυνση και διαχείριση του σχολείου.
«Τα τελευταία δυο χρόνια δεν δόθηκε οποιαδήποτε οδηγία για να κατεβεί, για τον απλούστατο λόγο ότι, πέραν του ότι δεν θα πράτταμε κάτι τέτοιο, η σημαία δεν ήταν εκεί». Ερωτηθείσα για το αν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους η σημαία δεν υπάρχει, η ίδια δήλωσε άγνοια, ενώ υποστήριξε ότι η κατάσταση υπήρχε από τους προκατόχους τους. Κληθείσα να απαντήσει γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς να ανεβάσει την ελληνική σημαία στον γυμνό ιστό, η κ. Νίκολσον απάντησε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν το πρόσεξε. Επειδή είναι μεγάλη η έκταση του σχολείου, ο καθένας μας περνούσε μηχανικά, πήγαινε στα μαθήματα και στις τάξεις του, χωρίς να το προσέξει».
Η ίδια παραδέχτηκε ότι δέχθηκε παράπονα για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της γιορτής αποφοίτησης από κάποιον κύριο, ενώ όταν ρώτησε τον συντηρητή του σχολείου ποιος έδωσε οδηγίες να κατεβεί, αφού το αρμόδιο Σώμα είναι το Διαχειριστικό Συμβούλιο, εκείνος απάντησε ότι η σημαία κατέβηκε εδώ και καιρό. Τέλος, όταν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ρωτήθηκε από τη «Σ» για το πότε θα δοθεί η εντολή για επαναφορά της σημαίας, απάντησε: «Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα του σχολείου. Πρέπει να επανέλθει το θέμα στο Συμβούλιο και να αποφασίσει».
Απογοήτευση συγγενών
Μετά από επικοινωνία της «Σ» με τον ανιψιό του Μιχαλάκη Καραολή, που φέρει το ίδιο όνομα, ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι τον Μάιο, όταν ήταν προσκεκλημένος στην Αγγλική Σχολή για την επέτειο του απαγχονισμού του, εντόπισε τον ιστό χωρίς σημαία και απευθύνθηκε στην κ. Νίκολσον, η οποία δήλωσε και πάλι άγνοια. Όπως μας πληροφόρησε ο συγγενής του ήρωα, την περασμένη Τρίτη, όταν ήταν και πάλι προσκεκλημένος από τους συμμαθητές του θείου του για την τελετή αποφοίτησης λόγω του αθλητικού βραβείου «Μιχαλάκη Καραολή», αντίκρισε και πάλι τον ιστό χωρίς σημαία. Όταν ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις από την κ. Νίκολσον, αυτή προέβαλε, όπως είπε, διάφορες δικαιολογίες. Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεσή της για επαναφορά του ζητήματος προς συζήτηση στο Συμβούλιο με σκοπό να αποφασίσει ενδεχομένως από τη νέα χρονιά, ο κ. Καραολής δήλωσε πλήρως απογοητευμένος.
Αντίδραση Υπουργού
Σε ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας από τη «Σημερινή» επί του μείζονος αυτού ζητήματος, ο κ. Καδής δήλωσε πως το Υπουργείο δεν είχε λάβει τέτοια ενημέρωση, ενώ όπως τόνισε, εάν οι ιστοί των σημαιών έχουν στηθεί για το μνημείο, ασφαλέστατα στον χώρο έχει θέση και η ελληνική σημαία.
Ο Καραολής και... πολλοί άλλοι
Άγνοια για το γεγονός δήλωσε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων ESPA, Πανίκος Μακαρίου, ο οποίος αρνήθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την όλη υπόθεση και ζήτησε παράλληλα χρόνο για περαιτέρω διερεύνηση. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών και Γονέων (PTA) του σχολείου, κ. Κώστας Κωνσταντίνου, δήλωσε και πάλι άγνοια, σημειώνοντας ότι το σχολείο ενδεχομένως να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική επί του θέματος. «Δεν γνώριζα καν ότι υπάρχουν σημαίες. Ούτε αφορά τον σύνδεσμό μας», ήταν η απάντηση του κ. Κωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, σε άλλο άρθρο της «Σ» με τίτλο «Χορός αντιπαράθεσης στην Αγγλική Σχολή», που αφορούσε στα διάφορα προβλήματα στην Αγγλική Σχολή που προκαλεί ομάδα Τ/κ με την υποστήριξη ορισμένων καθηγητών και γονέων, ο Σύνδεσμος PTA αντέδρασε σε αναφορά περί «πολιορκίας στην οποία βρίσκεται το σχολείο, όπου κάποτε φοιτούσε ο Μιχαλάκης Καραολής», και με επιστολή του στην εφημερίδα, που ζήτησε να δημοσιευτεί, ανταπάντησε: «Κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι στην ίδια Σχολή κάποτε φοιτούσαν και οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Ραούφ Ντενκτάς, Εζεκίας Παπαϊωάννου, Καίτη Κληρίδη, Χάρης Γεωργιάδης, Πραξούλα Αντωνιάδου, Γιώργος Λακκοτρύπης, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο τέως Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος, και πολλοί άλλοι».
Τα λόγια του Γάλλου Νομπελίστα Αλμπέρτ Καμύ για τον Μιχαλάκη Καραολή
«Εδώ και λίγες εβδομάδες η επαναστατημένη Κύπρος έχει αποκτήσει τον ήρωά της στο πρόσωπο του νεαρού Μιχάλη Καραολή, που καταδικάστηκε σε θάνατο με τη μέθοδο απαγχονισμού. Στο ευτυχισμένο αυτό νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη, οι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα - και μάλιστα με τρόπο φρικιαστικό. Για μια ακόμη φορά, η ταπεινή διεκδίκηση ενός λαού, που παρέμεινε για χρόνια βουβή και αναχαιτίστηκε μόλις θέλησε να εκδηλωθεί, ξεσπά τώρα σε εξέγερση. Τώρα σήμανε η ώρα για τους μάρτυρες που, ακούραστοι όπως και οι κατακτητές, κατορθώνουν να κάνουν γνωστή σ' έναν αδιάφορο κόσμο τη διεκδίκηση ενός λαού που τον ξέχασαν όλοι εκτός απ' τον εαυτό του», ήταν τα λόγια του Νομπελίστα Αλμπέρτ Καμύ, που τελείωνε το κείμενό του με τον τίτλο: «Αποδώστε την Κύπρο στον Καραολή», με την πιο κάτω έκκληση: «Η βρετανική Κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εξοπλίσει με μια πιθανότητα επιτυχίας τις συζητήσεις που έχουν ήδη αρχίσει, με το να σεβαστεί τη ζωή του νέου καταδίκου».
Ιστορικά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1934, και διακρινόταν από μικρή ηλικία για την ευαισθησία, τη φιλομάθεια, την ευσέβεια, το ήθος και τον πλούσιο ψυχισμό του. Στη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού-ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, καταδικάστηκε άδικα σε θάνατο στις 28 Οκτωβρίου 1955 από τους Βρετανούς αποικιοκράτες για τον φόνο ενός πράκτορα αστυνομικού των Άγγλων. Βασισμένο σε ψευδομαρτυρίες Τούρκων, τους οποίους το Ελληνικό Ραδιόφωνο στις 15 Νοεμβρίου χαρακτήρισε λόγω της φιλοχρηματίας τους ως «ανθρωπόμορφα τέρατα θανάτου», το δικαστήριο καταδίκασε τον Μιχαλάκη Καραολή σε απαγχονισμό.
Αντί να κλείνουν ανοίγουν οδοφράγματα

Αντί να κλείνουν ανοίγουν οδοφράγματα
Φαίνεται οι πολιτικάντηδες μας και κυρίως οι κυβερνώντες μας, δεν δείχνουν ή καλύτερα δεν θέλουν να καταλάβουν τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή κάποιων με το συνεχές άνοιγμα κι άλλων.
Αυτή την φορά σειρά πήρε το οδόφραγμα της Δερύνειας, που αναμένεται ότι θα ανοίξει πριν από εκείνο της Λεύκας, όπως δήλωσε ο λεγόμενος "υπουργός εσωτερικών" Teberruken Ulucay, σημειώνοντας ότι οι εργασίες συνεχίζονται και για τα δύο οδοφράγματα.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο "υπουργός εσωτερικών" που μιλούσε στον παράνομο Μπαϋράκ, είπε πως ο δρόμος στο οδόφραγμα Δερύνειας θα καθαριστεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Σημείωσε ότι οι εργασίες που γίνονται στα δύο οδοφράγματα είναι εντατικές μετά την απόφαση των "δύο ηγετών" για το άνοιγμα τους.
Ενώ όσον αφορά το οδόφραγμα της Λεύκας, ανέφερε ότι ο δρόμος εκεί έχει χώρο για δύο αυτοκίνητα και αν χρειαστεί περισσότερος χώρος, τότε θα πρέπει να καθαριστούν οι νάρκες που βρίσκονται στην περιοχή ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος.
Τα έχουν καταφέρει κάποιοι να καταστρέψουν και να διαστρεβλώσουν το Κυπριακό. Έχουν καταφέρει να το μετατρέψουν προδοτικά, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε ένα πρόβλημα μεταξύ δύο γειτόνων με εσωτερικά απλά προβλήματα. Η ιστορία ευτυχώς πάντα έχει καινές σελίδες και είναι πάντα αμείλικτος κριτής.
Ο κάθε ένας από τις επιλογές του διαλέγει σε ποια σελίδα θέλει να γραφτεί. Σε αυτήν που είναι οι προδότες ή στην άλλη.
Διερωτόμαστε μόνο όλοι αυτοί που θα διασχίζουν το οδόφραγμα της Δερύνειας θα θυμούνται ότι πριν λίγα χρόνια κάποιοι τρελοί, ακραίοι πήγαν να περάσουν και εκείνοι το οδόφραγμα με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή;
Σα δεν ντρεπόμαστε …
www.elamcy.com
Τελειώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με την εισβολή και κατοχή
Τελειώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με την εισβολή και κατοχή
Φαίνεται κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται του κινδύνους που ελλοχεύουν από μια τέτοια κίνηση και παίζουν το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν ρώσικη ρουλέτα.
Πιο κάτω παρουσιάζουμε αυτούσιο το έγγραφο αυτούσιο όπως το βρήκαμε από την εφημερίδα Καθημερινή:
Κινητή τηλεφωνία και ηλεκτρικό ρεύμα θα ενοποιηθούν εντός Ιουλίου, υλοποιώντας τις πολιτικές αποφάσεις των δύο ηγετών στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Και τα δύο αυτά μέτρα βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.
Το θέμα με την ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας είχε αποκαλύψει η έντυπη «Κ» στις 10/5/2015.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης και επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και θέματα εμπορίου ανέφερε ότι το θέμα της λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το νησί γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των εταιρειών παροχής (τρεις ε/κ και δύο τ/κ) για να λυθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες των τεχνικών θεμάτων και το οικονομικό κομμάτι που αφορά τον τρόπο που θα γίνονται οι χρεώσεις.
Ο τεχνικός τρόπος της επικοινωνίας λύνεται «αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και όλες οι ευαισθησίες. Ζούμε σε μια μοιρασμένη χώρα, υπάρχουν διάφορες ευαισθησίες που πρέπει να ληφθούν υπόψην. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό, είναι αντιληπτό το τί εννοώ, είναι θέματα νομιμότητας».
Ερωτηθείς εάν έχει λυθεί το θέμα του κωδικού, ο κ. Πηλείδης ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει προτού υπάρξει τελική λύση. «Συζητούνται διάφορες διάφορες επιλογές αυτή τη στιγμή που τεχνικά είναι εφαρμόσιμες».
Στην ερώτηση πότε μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί η απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι από τη στιγμή που συμφωνηθεί ο τρόπος ακριβώς «είναι θέμα ημερών. Οπότε θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται περισσότερο από μια εβδομάδα για να συμφωνηθούν τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως και η εφαρμογή θα μπορούσε να γίνει σχεδόν αμέσως».
Ο κ. Πηλείδης είπε ότι η τελευταία συνάντηση που είχε γίνει για το θέμα την περασμένη εβδομάδα ήταν των αρμόδιων Τεχνικών Επιτροπών με εκπροσώπους των εταιρειών και τον Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών όπου υπήρξε συμφωνία σε μια κοινή ανακοίνωση που έλεγε ότι οι παρευρισκόμενοι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τεχνικά η τηλεφωνική επικοινωνία είναι δυνατή και είχαν παραμείνει κάποια τεχνικά ζητήματα σύνδεσης και χρεώσεων για να επιλυθούν μεταξύ των εταιρειών.
Ηλεκτρικό ρεύμα
Ερωτηθείς για το θέμα της ενοποίησης του ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Πηλείδης είπε ότι θεωρεί δεδομένα “ότι έχουν συμφωνηθεί και είναι θέμα επίλυσης μερικών τεχνικών διαδικασιών, όχι προβλημάτων, για να λειτουργήσει”. Στην ερώτηση εάν αυτό είναι εφικτό εντός Ιουλίου, απάντησε: “ελπίζω ναι”.
Σε παρατήρηση ότι η Τεχνική Επιτροπή στην οποία είναι επικεφαλής μαζί με τον Γκιουνάι Τσερκέζ, πρώην πρόεδρο του τ/κ επιμελητηρίου φαίνεται ότι λειτουργεί αποδοτικά και με αποτέλεσμα και “ποιο είναι το μυστικό”, ο Φειδίας Πηλείδης επεσήμανε ότι η Επιτροπή δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και “το μυστικό είναι ότι υπήρξε πολύ προετοιμασία από τα επιμελητήρια προηγουμένως. Όλα αυτά για τα οποία μιλούμε σήμερα δεν είναι καινούργια. Η Τεχνική Επιτροπή μπόρεσε να προωθήσει κάποια θέματα που είχαν κάπως ωριμάσει μετά από προεργασία των επιμελητηρίων”. Αυτό που χρειαζόταν, σημείωσε, ήταν αποδοχή και επεξεργασία.
Κοινή υπαίθρια αγορά – Επιμελητήρια
Για το θέμα της κοινής υπαίθριας αγοράς/παζαράκι των δύο επιμελητηρίων στην τάφρο απέναντι από το Λήδρα Πάλλας, έργο στο οποίο αναφέρεται σε δηλώσεις του σήμερα στην Χαβαντίς και ο πρόεδρος του τ/κ επιμελητηρίου, Φικρί Τορός, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι προχωρούν σταδιακά, έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις με τελευταία αυτή από το Τμήμα Αρχαιοτήτων στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται η τάφρος της εντός τειχών πόλης. Έχουν αποτανθεί και στα ΗΕ για την δική τους έγκριση, πρόσθεσε λέγοντας ότι το έργο αυτό προχωρά, αφορά αποκλειστικά τα δύο επιμελητήρια, αλλά νεώτερα σε σχέση με αυτό δεν θα υπάρξουν τόσο άμεσα.
Ο Φειδίας Πηλείδης εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει τόσο από Ε/κ όσο και από Τ/κ αποφοίτους πανεπιστημίων για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα interships νέων από τις δύο κοινότητες που θέλουν να εργαστούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να αποκτήσουν εμπειρία σε εταιρείας της άλλης κοινότητας. Οι αιτήσεις συνεχίζονται, σημείωσε, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
Ο στόχος να ξεπουλήσουν τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού βρίσκεται εν εξελίξει. Έλληνες ξυπνάτε, πριν ψάχνουμε Πατρίδα ...
Τρίτη εισβολή: 20 Ιουλίου η πρώτη άφιξη νερού στα κατεχόμενα

Τρίτη εισβολή: 20 Ιουλίου η πρώτη άφιξη νερού στα κατεχόμενα
Επιθεώρηση με πλοίο στον υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα διοργανώνει για αύριο Τρίτη 23/06/2015 το "υπουργείο" περιβάλλοντος και φυσικών πόρων.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εκδρομή με το πλοίο, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός – όπως σημειώνεται – θα αρχίσει από την Κερύνεια στις 9 το πρωί.
Στο πλοίο, προστίθεται, θα βρίσκονται αρμόδιοι της "κυβέρνησης" αλλά και του Τμήματος Υδάτων της Τουρκίας που ηγείται του όλου έργου για να δώσουν πληροφορίες στους εκπροσώπους του Τύπου που θα δουν απο κοντά το πως συνδέονται οι αγωγοί που θα μεταφέρουν το νερό.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία που έχει δοθεί για την άφιξη του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα είναι η 20η Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη ο κοινοτάρχης μας Νίκος Ανανστασιάδης διαμηνύει πως "σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε στον κυπριακό λαό ότι επιτέλους καταλήξαμε σε μια λύση"!!!
Εμπαίζοντας τον λαό οι ανάξιοι κυβερνώντες μας προσπαθούν να δημιουργήσουν ανύπαρκτες σχέσεις καλής γειτονίας με την αδηφάγα Τουρκία, η οποία ακονίζει τα δόντια της ξεκαθαρίζοντας με κάθε τρόπο, ακόμα και στον πιο αδαή, πως οι "αδελφικές σχέσεις" που κάποιοι επιθυμούν να μας ταίσουν ... δεν μπορούν να υπάρξουν! 
www.elamcy.com
«100 χιλιάδες πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους»

«100 χιλιάδες πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους»
H τουρκο"κυπριακή" πλευρά επιθυμεί τον μικρότερο δυνατό αριθμό επιστροφής Ελληνοκύπριων προσφύγων γράφει η εφημερίδα "Κιπρις", η οποία κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο "100 χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να γυρίσουν στο βορρά" και προτρέπει την αποζημίωση και την ανταλλαγή.
Η τουρκο"κυπριακή" πλευρά, προστίθεται στο δημοσίευμα, επιθυμεί όπως ο αριθμός των Τουρκο"κύπριων" που θα πρέπει να μετακινηθούν λόγω της επιστροφής των Ελληνοκυπρίων σε υπό τουρκο"κυπριακή" διοίκηση περιοχές, να είναι ο μικρότερος δυνατός. Τουρκο"κυπριακή" πηγή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, που μίλησε στην εφημερίδα σημείωσε πως στη συζήτηση για το περιουσιακό όπου υπάρχουν οι επιλογές της επιστροφής, της αποζημίωσης και της ανταλλαγής, η τουρκο"κυπριακή" πλευρά δίδει προτεραιότητα στην αποζημίωση και την ανταλλαγή.
Σύμφωνα με πηγή από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο στόχος να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής σε 100.000 πρόσφυγες αφορά και υπό τουρκο"κυπριακή" και υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση εδάφη. Εικάζεται, προστίθεται στο δημοσίευμα, ότι από τους 100.000 αυτούς πρόσφυγες, οι 80-90.000 δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή, οπότε θα επιστρέψουν μάλλον 10.0000-20.000 άτομα. Εικάζεται επίσης ότι οι απόγονοι όσων δεν ζουν θα προτιμήσουν την αποζημίωση ή την ανταλλαγή περιουσιών. Η "ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως επιδεικτικά αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, επιθυμεί περισσότερο από την επιστροφή, την απόκτηση του δικαιώματος επιστροφής για τους 100.000 πρόσφυγες.

Αναφέρεται επίσης, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις από ελληνοκυπριακή πηγή, ότι οι περισσότεροι ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που θα θέλουν να επιστρέψουν σε υπό τουρκο"κυπριακή" διοίκηση εδάφη θα είναι στην Κερύνεια και την περιοχή της Καρπασίας, όμως δεν αναμένεται συνολικά να ξεπεράσουν τις 10.000.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι Τουρκο"κύπριοι" δεν σκοπεύουν να παραδώσουν ούτε ένα εκατοστό από την παράνομα κατεχόμενη γη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Την ίδια ώρα οι πολικάντηδες μας αποδέχονται σιωπηλά την εξαφάνιση της πραγματικότητας των τραγικών διαστάσεων του Κυπριακού προβλήματος και στη θέση του τοποθετούν ένα ομοίωμα απλών δικοινοτικών διαφορών, το οποίο επιχειρούν να (ξεπου)λύσουν όπως - όπως στα πλαίσια της "Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας".
Η σημαία της ντροπής φωταγωγήθηκε ξανά

Η σημαία της ντροπής φωταγωγήθηκε ξανά
Πρόβλημα στον πυκνωτή του συστήματος τροφοδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στην σημαία του ψευδοκράτους στον Πεντάδακτυλο ήταν η αιτία που τα φώτα ήταν σβηστά δύο νύχτες, σύμφωνα με την "Κίπρις ποστασί".
Η εφημερίδα γράφει ότι δέχθηκε ερωτήσεις από Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, γιατί η σημαία του ψευδοκράτους δεν άναβε δύο βράδια και εάν αυτό ήταν στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από την τουρκο"κυπριακή" πλευρά και τον Μουσταφά Ακιντζί.
Η "Κίπρις ποστασί" προσθέτει ότι ρώτησε σχετικά τον "πρόεδρο" του "συνδέσμου για τον φωτισμό της σημαίας" Τανζού Μουεζίνογλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για βλάβη. Δεν υπήρχε, όπως εξήγησε, πυκνωτής στα κατεχόμενα και έπρεπε να τον παραγγείλουν από την Τουρκία. Το κομμάτι αυτό ήρθε με αεροπλάνο και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τανζού Μουεζίνογλου "απόψε η σημαία θα φωταγωγηθεί λαμπερά".
Τα φώτα στη σημαία της ντροπής άναψαν και πάλι γύρω στις 20:00, εχθές το βράδυ...
Εξαγοράζουν τις ε/κ περιουσίες προς 50 σεντ το τετραγωνικό

Εξαγοράζουν τις ε/κ περιουσίες προς 50 σεντ το τετραγωνικό
Η κοστολόγηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα από την «επιτροπή ακινήτων» διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και αναλόγως της αναπτυξιακής προοπτικής που μπορεί καθεμιά να έχει. Αποτέλεσμα είναι ε/κ περιουσίες να εξαγοράζονται ακόμα και προς 50 σεντ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ για άλλες μπορεί να πληρώσει και 200 ευρώ το τετραγωνικό. Αυτό καταγράφεται μέσα από τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η «επιτροπή ακινήτων περιουσιών» στα κατεχόμενα, όπου φαίνονται ανάγλυφες οι διαφορετικές τιμολογήσεις.

Σε απόφαση που λήφθηκε στις 5 του περασμένου Μαΐου, η «επιτροπή» πλήρωσε 3.091 στερλίνες για ακίνητο στην κατεχόμενη Φιλιά συνολικής έκτασης 8.272 τετραγωνικών μέτρων. Δηλαδή η αξία σε τετραγωνικό μέτρο υπολογίστηκε στις 37 πένες ή 50 σεντ. Η Φιλιά βεβαίως δεν θεωρείται περιοχή όπου υπάρχει έντονη ανάπτυξη και ως εκ τούτου κοστολογείται πολύ χαμηλά. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τον κατεχόμενο Γερόλακκο, όπου η αξία των ε/κ ακινήτων κοστολογείται από την «επιτροπή» στα 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Όμως για περιοχές που βρίσκονται βορειότερα και στο παραλιακό μέτωπο της Κερύνειας, τα πράγματα διαφοροποιούνται άρδην. Στην Κερύνεια, η τιμολόγηση φτάνει τα 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας οι τιμές πέφτουν και η εξαγορά μπορεί να κλείσει -όπως ήταν και η απόφαση που λήφθηκε αρχές Μαΐου- στα 32 ευρώ το τετραγωνικό.

Πάντα παίζει ρόλο και το πού βρίσκεται το ακίνητο, δηλαδή εάν είναι κοντά σε θάλασσα ή στο βουνό ή εάν πρόκειται για χωράφια ή σπίτι. Στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, μια περιοχή που έχουν πουληθεί ουκ ολίγες περιουσίες μέσω της «επιτροπής», η τελευταία εξαγορά έκλεισε στα 3,5 ευρώ το τετραγωνικό. Παλαιότερα υπήρξαν πολλές άλλες περιπτώσεις στην ίδια περιοχή με τα ποσά που είχαν πληρωθεί να είναι πολύ πιο ψηλά.

Επίσης στην Καλογραία η τελευταία εξαγορά έκλεισε στα 12,6 ευρώ και στο Μπέλαπαϊς στα 32 ευρώ το τετραγωνικό.

Τα δεδομένα στην Αμμόχωστο είναι πολύ πιο διαφορετικά, καθώς φαίνεται πως η κοστολόγηση των ακινήτων είναι αρκετά ψηλή. Μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η «επιτροπή» τον περασμένο Απρίλιο και αφορούσε ακίνητη περιουσία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η τιμολόγηση άγγιξε τα 235 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η «επιτροπή» για τις περιουσίες, η μέση τιμή κοστολόγησης της αξίας των ακινήτων κινείται στα 22 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 3638616654338906376

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item