Widgets

Capital Controls: Κλειστές οι τράπεζες για 6 εργάσιμες μέρες και με 60 ευρώ όριο αναλήψεων. Χωρίς ΑΤΜ τη Δευτέρα


Επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες από Δευτέρα. Θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 06/07. Δεν θα ανοίξει ούτε το χρηματιστήριο. Πληροφορίες για όριο αναλήψεων 50-60 ευρώ. Από Τρίτη θα λειτουργήσουν τα ATMs.

Ξεκινούν οι έλεγχοι κεφαλαίων (Capital Controls) από αύριο Δευτέρα στις ελληνικές τράπεζες για να αντιμετωπιστούν οι εκροές καταθέσεων και να αποφευχθεί ο πανικός. Κλειστό θα είναι και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, οι τράπεζες θα κλείσουν για τουλάχιστον 6 εργάσιμες μέρες, ενώ θα μείνουν κλειστές και τη Δευτέρα 6/7, μια μέρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ την ημέρα, ωστόσο καλό είναι να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
Επίσης τη Δευτέρα, δεν θα υπάρχει πρόσβαση ούτε στα ATMs για τεχνικούς λόγους, καθώς πρέπει να γίνει προσαρμογή στις νέες αποφάσεις. Οπότε ATMs θα έχουμε ξανά από Τρίτη.
Η επιβολή capital controls έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ με τη μορφή τραπεζικής αργίας (bank holiday), ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί στο τραπεζικό σύστημα. Η τραπεζική αργία θα προβλέπεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί σύγχυση με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Αρχικά μεταδόθηκε ότι θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων, ωστόσο στη συνέχεια το διέψευσε. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε η απόφαση για έλεγχο κεφαλαίων.
Τι είναι τα Capital Controls
- Τα capital controls είναι η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες.
- Τα capital controls είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με μια από τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκείνη της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων.
- Η απόφαση για capital controls λαμβάνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, για λόγους που σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια, ως ύστατο μέτρο θωράκισης της οικονομίας.
- Όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο του 1993, την αρμοδιότητα για τα capital controls την έχει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συναινέσει ο υπουργός Οικονομικών και δεν χορηγήσει τη σχετική έγκριση η Κομισιόν.
- Τα capital controls επιβάλλονται μόνο όταν υπάρχει φόβος πως οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μπροστά σε ένα μαζικό κύμα φυγής καταθέσεων.
- Για να επιβληθούν τα capital controls θα πρέπει προηγουμένως η ΕΚΤ να έχει σταματήσει να στηρίζει τις τράπεζες μέσω του ELA.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ : «ERST GREXIT, DANN IXIT, SPEXIT, POXIT UND FREXIT»


Μια από τις μεγαλύτερες γερμανικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η «Analyse + Aktion», ομολογεί ότι αυτή την στιγμή με την στάση της η γερμανικη κυβέρνηση γκρεμίζει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γραφοντα χαρακτηριστικά : «Erst der Grexit dann Ixit, Spexit, Poxit und Frexit», δηλαδή, «Πρώτα Γκρέξιτ, μετά Ίξιτ, (Ιταλία), Σπέξιτ, (Ισπανία), Πόξιτ, (Πορτογαλία) και Φρέξιτ, (Γαλλία)!

Η ίδια γερμανική ιστοσελίδα κατηγορεί με έντονο τρόπο την ίδια την Μέρκελ την οποία παρουσιάζει σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο να επαναλαμβάνει με αγωνία τις λέξεις, «Scheitert der Euro dann scheitert Europa», δηλαδή «Αποτυγχάνει το Ευρώ αποτυγχάνει και η Ευρώπη»!

Δυστυχώς τα εδώ ελληνόφωνα τρομολαγνικά κανάλια δεν θα μεταδώσουν καμία τέτοιου είδους πληροφορία, αλλά όλη την εβδομάδα θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η ώρα να… αυτοκτονήσει, αν ψηφήσει υπέρ του ΟΧΙ στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών του.

Η χώρα μας αυτή την στιγμή είναι προπέτασμα καπνού για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τα υπέρογκα χρέη που έχουν άλλες χώρες, ιδίως η Γάλλια και η Ιταλία, που ετοιμάζονται να σκάσουν σαν ατομική βόμβα. Και αυτό μάλλον το γνωρίζουν οι «κύριοι» εκεί στο Βερολίνο, γι’ αυτό και δεν «απαλλάχτηκαν» από την «ενοχλητική» μας παρουσία από την πρώτη στιγμή. Αντίθετα στην πραγματικότητα αυτοί είναι που φοβούνται έντονα τις συνέπειες των αυτοκαταστροφικών εμμονών τους.

Το παιχνίδι έχει και τεράστια γεωπολιτική διάσταση, ένα θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει η ανάλογη συζήτηση και κυρίως ενημέρωση. Εδώ καραδοκούν και άλλες «δυνάμεις» να μπουν στο «παιχνίδι» και αυτό το ενδεχόμενο το τρέμουν στην Ουάσιγκτον αλλά και στην απομονωμένη Άγκυρα. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Ο PAUL CRAIG ROBERTS ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!

σάρωση0001

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο αμερικανικό ηλεκτρονικό δίκτυο, King World News, ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην γραμματέας του αμερικανικού θησαυροφυλακίου, Paul Craig Roberts, προειδοποιεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα πρωθυπουργού : «We’ve had several cases in Latin and South America of leaders who wouldn’t follow Washington’s line having mysterious deaths. There have been a number of them who have been overthrown in CIA organized coups.», δηλαδή : «Έχουμε αρκετές περιπτώσεις στην Λατινική και Νότιο Αμερική από ηγέτες που δεν ακολούθησαν την γραμμή της Ουάσιγκτον και είχαν μυστήριο θάνατο. Υπάρχει μεγάλος αριθμός από αυτούς που ανατραπήκαν από οργανωμένα πραξικοπήματα από την CIA»

KWN-Roberts-I-6262015


Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, όλη αυτή η πεντάμηνη διαδικασία διαπραγμάτευσης απολύτου αδιεξόδου μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν προσχεδιασμένη ακριβώς για να φτάσει εδώ που έφτασε. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, επιδιώκουν εδώ και καιρό να ταπεινώνουν και να εξουθενώνουν τους λαούς για να κάμψουν κάθε αντίσταση στα σχέδια τους και να μπορέσουν στην συνέχεια έχοντας τους πειθήνια όργανα να στραφούν στην τελική σύγκρουση με την Ρωσία.

Εκείνο που θα πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Paul Craig Roberts, είναι να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι συμπεριφέρθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της Ελλάδας και ότι όλα ήταν προαποφασισμένα για να φτάσουν στο σημερινό αδιέξοδο. Το σχέδιο περιλαμβάνει για την Ελλάδα την δημιουργία χάους για να ακολουθήσουν οι λαοί της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας ακόμα και Γαλλίας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αμερικανός οικονομολόγος πιστεύει πως δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να την ελέγχουν καλύτερα και πώς αν τελικά η Ελλάδα φύγει από το ευρώ που θα είναι και η σωστή της κίνηση, θα αντιμετωπίσει το μένος όλων αυτών που θα θεωρήσουν ότι ξεφεύγει από τα σχέδια τους και θα την «κεραυνοβολήσουν» με όλα τα μέσα γιατί θα ακυρώσει το «φωτεινό» τους παράδειγμα υποταγής στην Νέα Τάξη.
Η μονή ελπίδα για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, είναι να συνδεθεί πιο στενά με την ομάδα των BRICKS και με το Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο είχε ήδη μια πρώτη σημαντική επαφή προφανώς, όπως υποστηρίζει ο Paul Craig Roberts, διαισθανόμενος τον θανάσιμο κίνδυνο στον οποίο έμπαινε ερχόμενος σε απ’ ευθείας σύγκρουση με τα κοράκια της Ευρώπης.

Όλα αυτά μας θυμίζουν με εντυπωσιακό τρόπο την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του από ξένες μυστικές υπηρεσίες που κατά διαβολική συγκύρια τώρα αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση από τον αρμόδιο ανακριτή.
Και τέλος ο Paul Craig Roberts καταλήγει στην συνέντευξη του με το ερώτημα : «Will The Greeks Stand Strong And Save The Planet From World War III?» Δηλαδή, θα μείνουν οι Έλληνες δυνατοί και θα σώσουν τον πλανήτη από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ;
Είθε να μείνουμε!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας οι Αρχές για το σχέδιο ''κουκουβάγια''


2304768
Αστυνομία και υπηρεσίες ασφάλειας σε πλήρη ετοιμότητα στην Ελλάδα ώστε να αποφευχθούν έκτροπα.
Άλλωστε από την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχουν περικοπεί και καλοκαιρινές άδειες. Συχνές είναι οι περιπολίες στα σημεία όπου υπάρχουν τραπεζικά υποκαταστήματα αλλά και ΑΤΜ, ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα.
Η ανησυχία που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των υπευθύνων είναι μήπως κάποιοι εκμεταλλευθούν το κλίμα των ημερών και υπάρξουν έκτροπα.
Οι φήμες για προσπάθεια αποδόμησης είναι πιο έντονες από ποτέ με πηγές να αναφέρουν μέχρι και το «σχέδιο Πικραμένου». Πρόκειται για το σχέδιο που είχε καταρτισθεί τότε, επί ημερών Παναγιώτη Πικραμένου, ώστε να μην περάσει τυχόν προσπάθεια υπονόμευσης του κράτους.
Υπενθυμίζεται πως πριν μικρό χρονικό διάστημα είχε κυκλοφορήσει μία θεωρία συνωμοσίας (;) που έλεγε πως άγνωστοι στην Αθήνα ζητούσαν κουκουβάγιες, δηλαδή ελεύθερους σκοπευτές. 
Πρόκειται, όπως λένε οι φήμες, για την κωδική ονομασία μιας ομάδας εκτελεστών, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρη δράση στην Ουκρανία.
Σκότωναν εν ψυχρώ, κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Μαϊντάν της Ουκρανίας και στο Κίεβο, τον Φεβρουάριο του 2014.
Η συγκεκριμένη φήμη έχει βάση καθώς το παραδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν –Μίκε , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet.
Στις ταραχές στην Ουκρανία, σκοτώθηκαν δεκάδες ειρηνικοί διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από εκτελεστές ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημa, σε εμφύλιο και τη δημιουργία μιας αντιρωσικής κυβέρνησης –μαριονέτας.
Η κωδική ονομασία αυτών των εκτελεστών ελεύθερων σκοπευτών, ήταν….. “ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ”.
http://www.freepen.gr/


ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

foto

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, εξαπάτηση του λαού, «κλάμα» για την έξοδο της χώρας από την… «ευθεία οδό» και άλλα «όμορφα» και «ωραία», αλλά κανείς από όσους βγαίνουν εξοργισμένοι και βρίζουν με χυδαίο συχνά τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν μας λένε ποια είναι η αλήθεια αν συνεχιστεί αυτό που έκαναν αυτοί οι ίδιοι επί πέντε χρόνια με τις εντολές των ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντικών τους, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν μας λένε ότι οι συνταξιούχοι θα αρκούνται στα 250 ευρώ και θα λένε και ευχαριστώ. Δεν μας λένε ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργούν πια με το μισό από σήμερα προσωπικό ενώ πολλά σχολεία θα κλείσουν γιατί δεν θα γίνονται καθόλου προσλήψεις, καθώς το κράτος πρέπει να μειωθεί δραστικά, βλέπε να εξοντωθεί. Δεν μας λένε ότι οι τράπεζες ελεύθερες πλέον θα αρπάξουν ότι έχει απομείνει από την μεσαία τάξη και θα εξοντώσουν κάθε επιχείρηση που ακόμα επιβιώνει με τόσες μνημονιακές δυσκολίες. Δεν μας λένε ότι η άμυνα της χώρας θα εξαρθρωθεί καθώς θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και δεν θα πρέπει τα ελληνικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από το Αιγαίο αναχαιτίζοντας του Τούρκους γιατί… ξοδεύουν βενζίνη. Δεν μας λένε ότι τα τρόφιμα και άλλα ειδή πρώτης ανάγκης θα αυξήσουν τις τιμές τους έτσι ώστε ο κόσμιος να πεινά πιο εύκολα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Κάποιοι νομίζουν πως ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα τρώει υπερβολικά κουτόχορτο, ότι οι Έλληνες είναι όχι πρόβατα αλλά σκουπίδια που δεν τους αξίζει ούτε… ένας καλός σκουπιδοτενεκές. Κάποιοι ελληνόφωνοι πολιτικοί έχουν τη πεποίθηση ότι θα εξακολουθούν επ” αόριστο να κοροϊδεύουν αυτόν τον κόσμο που τον έριξαν στον γκρεμό και του κατέστρεψαν την ζωή του. Κάποιοι μεγαλόδημοσιογράφοι νομίζουν ότι θα εξακολουθούν να επιβάλλουν στον κόσμο ότι ηλίθιο και παραπλανητικό και παραπληροφοριακό όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι καναλάρχες και λεηλατητες του δημοσίου κορβανά νόμιζαν ότι μια ζωή θα είναι στα πάνω και ότι θα κάνουν ότι θέλουν και άσε τον κοσμάκη στην μιζέρια του
Κάποτε όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν. Κάποτε ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Κάποτε το ποτήρι ξεχειλίζει και η μπόρα της κάθαρσης είναι το αναπόφευκτο επόμενο βήμα.
Κάποτε αυτή η πατρίδα πρέπει να σηκωθεί ξανά όρθια ενώ τώρα σέρνεται μπρούμυτα από τους Ευρωπαίους «σωτήρες» της που τόσα χρόνια την «έσωζαν» με… το μαστίγιο στην πλάτη της. Κάποτε θα πρέπει να ξαναγίνουμε κυρίαρχοι στο σπίτι μας και όλοι αυτοί οι ελληνόφωνοι να βρουν την τιμωρία που τους αξίζει.
Κάποτε στην ζωή έρχεται η ώρα να πεις το μεγάλο ΝΑΙ, ή το μεγάλο ΟΧΙ
Εμείς θα πούμε ένα τρανταχτό, ΟΧΙ!

«ΠΑΝΗΓΥΡΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

σάρωση0001

Μεγάλη έκταση έχουν πάρει στον τουρκικό τύπο οι τελευταίες ελληνικές εξελίξεις, καθώς στην Άγκυρα παρακολουθούν με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα, ενώ δίνουν μεγάλη σημασία στο τι θα γίνει όσον αφορά την επιβολή ή όχι καινούργιων μνημονίων στην ήδη καταπονημένη Ελλάδα.
Εκείνο όμως που δίνουν μεγάλη έμφαση στην γειτονική χώρα, είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στην τουρκική πρωτεύουσα για τις απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας για μεγάλη περικοπή των αμυντικών δαπανών και για τον δραστικό περιορισμό του αριθμού των στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. «Βούτυρο» δηλαδή στην τουρκική επεκτατική πολιτική εναντίον της χώρας μας.
Μάλιστα ιδιαίτερη δημοσιότητα πήρε η ομιλία του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, κ Καμένου, το Σαββάτο το βραδύ στην ελληνική βουλή, όπου περιέγραψε με πραγματάκια αδρά χρώματα την κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αν η Ελλάδα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών και περικοπούν δραστικά οι αμυντικές δαπάνες, την ίδια ώρα που στην Τουρκία απογειώνονται με μεγάλη ταχύτητα.
Ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανατροπής των μέχρι σήμερα ισορροπιών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και στην θαλάσσια περιοχή, καθώς η Τουρκία ξοδεύει κάθε χρόνο τεράστια ποσά για την ενίσχυση αυτών των δυο όπλων που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει ντεφάκτο κυριαρχία τουλάχιστον στο μισό Αιγαίο.
Αλήθεια τι έχουν να πουν για όλα αυτά όλοι αυτοί οι φανατικοί υπερασπιστές των μνημονιακών πολιτικών που εκτός όλων των άλλων καταστροφών, επιφέρουν και την σταδιακή ανατροπή των λεπτών αμυντικών ισορροπιών ; Και όλα αυτά ενώ η ευρύτερη περιοχή μας φλέγεται και ο οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα ;
Ποια ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην καταστολή των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας, βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την εθνική κυριαρχία μας με τις δεδομένες σύγχρονες συγκυρίες ; Ποια ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη μιας ακόμα εθνικής μειοδοσίας ;
Η έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης για του τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή είναι σκόπιμη και αποτέλεσμα της μνημονιακής μιζέριας στην οποία μας έχουν καταδικάσει όλοι αυτοί οι εταίροι της εξόντωσης μας.
Φτάνει πια!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

diaggelma-tsipra-gia-ti-sumfwnia.w_hr
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας έκανε το αυτονόητο στην κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προσέφυγε στον ελληνικό λαό σαν κυρίαρχος να αποφασίσει αν θα θέλει να αυτοκτονήσει κάτω από ένα τοκογλυφικό απάνθρωπο ζυγό, ή να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της παρτίδας μας και των παιδιών μας.
Αυτό το αυτονόητο όμως ενόχλησε τα εγχώρια κοράκια, τους δοσίλογους και τους προδότες που οδήγησαν την χώρα στο μεγαλύτερο σύγχρονο μαρτύριο της ιστορίας της. Ενόχλησε τα δοσιλογικά ΜΜΕ που επί χρόνια λυμαίνονται την χώρα, έπαιρναν δάνεια αγύριστα την ίδια ώρα που η αγορά είχε στερέψει από ρευστό, λειτουργούσαν χωρίς καμία νομιμότητα και καταπίεζαν με κάθε μέσο τον ελληνικό λαό σερβίροντας του την δική τους πληροφόρηση για να πνιγεί κάθε φωνή αντίστασης στην υποδούλωση της χώρας.
Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε την φωνή της πατρίδας από Έλληνα πρωθυπουργό. Οι μέχρι σήμερα ελληνόφωνοι πρωθυπουργοί, το μόνο που έκαναν είναι να εκτελούν τις εντολές μιας ανθελληνικής τοκογλυφικής Ευρώπης. Είχαμε καιρό να δούμε Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει δημοκρατικά για το ίδιο του το μέλλον. Είχαμε να δούμε δημοψήφισμα από το 1974, παρά του ότι όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ζητήματα εθνικού χαρακτήρα περνούσαν χωρίς να «ιδρώσει» κανενός το αυτί.
Αν και διαφωνούμε με τον κ Τσιπρα σε πολλά, εδώ του βγάζουμε το καπέλο! Ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε με εθνική φωνή εδώ και δεκαετίες και του αξίζουν συγχαρητήρια!
Όχι σε αυτή την «μαύρη» Ευρώπη μιας τοκογλυφικής κλίκας που θέλει την εξόντωση της πατρίδας μας! Όχι στους εντόπιους δοσίλογους, στα εντόπια κοράκια που μέχρι σήμερα ζούσαν παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού. Όχι στις προδοτικές σειρήνες της καταστροφής που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να… μην καταστραφούν οι ίδιοι. Καιρός να απαλλαγούμε από τα ελληνόφωνα παράσιτα που λεηλάτησαν όλα αυτά τα χρόνια την χώρα.
Η Ελλάδα έγραψε ιστορία με ΟΧΙ, ενώ στιγματίστηκε με τους εφιάλτες της.

ΑΛΕΞΗ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Φοτο
Τα παραμύθια τέλειωσαν, οι μάσκες έπεσαν, η αλήθεια σε όλη της την μαύρη μεγαλοπρέπεια πρόβαλλε ξεκάθαρα και όσοι ακόμα τρέφουν ψευδαισθήσεις καλά θα κάνουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν πάει άλλο.
Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια μαύρη κλίκα τοκογλυφικών τραπεζιτικών κυκλωμάτων, που δεν της καίγεται καρφί για τους λαούς, για την δημοκρατία και πολύ περισσότερο για οικονομική ανάπτυξη και άλλα κουραφέξαλα.
Όλο αυτό το πεντάμηνο του θρίλερ των διαπραγματεύσεων φανερώθηκε η πραγματική ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε διάθεση για ένωση των λαών, ούτε αίσθηση δικαιοσύνης, ούτε κάποια πρόθεση να βοηθήσει με το πνεύμα της αλληλεγγύης μια χωρά που αυτή η ιδία την έχει ρίξει στο μεγαλύτερο βάραθρο της σύγχρονης ιστορίας της, φυσικά και με την βοήθεια των εντόπιων δοσίλογων.
Πιστέψαμε ότι η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα έφερνε ένα συνειδησιακό σοκ στην υπόλοιπη Ευρώπη και ότι θα γίνονταν η απαρχή καταλυτικών αλλαγών προς την καλυτέρευση της ζωής των ευρωπαϊκών λαών και προς αποκατάσταση της φρικτής αδικίας που έγινε στην χώρα μας με τα μνημονιακά εγκλήματα κατά της οικονομίας, της κοινωνίας και της εθνικής μας κυριαρχίας.
Αντ’ αυτού, παρακολουθήσαμε επί πέντε μήνες το κρεσέντο μιας απίθανης παρέας που αποτελείται από πρώην πράκτορες της Στάζυ, αλκοολικούς μεθύστακες, απόγονους διάσημων ναζί, ομοφυλόφιλους, χοιροβοσκούς που παριστάνουν τους οικονομολόγους και ανισόρροπους που εκπροσωπούν το ΔΝΤ, να θέλουν να επιβάλλουν σε ένα ολόκληρο λαό τα αδιέξοδα τους και τα εγκληματικά λάθη τους, αδιαφορώντας για το αν θα συσσωρεύσουν εκατόμβες νέων θυμάτων στην αδιάλλακτη εμμονή τους στην παραφροσύνη τους.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όσοι παριστάνουν τους πολιτικάντηδες και σκύβουν το κεφάλι σε αυτή την Ευρώπη, ευρωλιγούρηδες μέχρι εσχάτων, να πάνε να σμίξουν με αυτούς τους παράφρονες που επιδιώκουν να καταστρέψουν ότι απέμεινε από αυτή την χώρα, αλλά να σταματήσουν να θέλουν να μας πουλήσουν σχέδια «σωτηρίας»… τελικής εξόντωσης. Όσον αφορά τους προδότες, αυτοί θα πρέπει επιτέλους να πάρουν το μάθημα της προδοσίας τους.
Ωε άδω και μη παρέκει κ Τσίπρα! Ο λαός σε εξέλεξε για να σταματήσουν τα μνημόνια της καταστροφής του. Αν και εσύ συνεχίσεις στην ίδια μνημονιακή γραμμή, τότε δεν σου μένει ούτε μια μέρα στην εξουσία και θα έχεις κολλήσει και εσύ το στίγμα της μνημονιακής καταστροφής της Ελλάδας.

ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΟΥ «ΕΦΙΑΛΤΗ» ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΝΗΣΟ


Foto
Όλοι εμείς που το 2004 αγωνιστήκαμε με κάθε μέσο εναντίον του προδοτικού σχεδίου Ανάν που καταδίκαζε την Κύπρο σε αφανισμό και που η κορύφωση εκείνου του αγώνα ήταν το δραματικό διάγγελμα του τότε προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, μας διακατέχει μεγάλη αγανάκτηση από την στάση της κυπριακής κυβέρνησης του υπέρμαχου τότε του σχεδίου Ανάν, κ Ανα(ν)στασιάδη, μια στάση πισώπλατο μαχαίρωμα στην ελληνική κυβέρνηση.
Όλοι εμείς που επί δεκαετίες αγωνιστήκαμε με κάθε μέσο για την υπόθεση της Κύπρου, σε πολύ δύσκολους καιρούς, συχνά με κίνδυνο ακόμα και της ζωής μας όταν άλλοι «ξάπλωναν» στις αναπαυτικές του πολυθρόνες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του κυπριακού λαού να ξαναδεί την πατρίδα του ελεύθερη από την παράνομη τουρκική κατοχή, αισθανόμαστε οργή για την στάση αυτή αυτού του κυρίου. Ευτυχώς που την στάση του δεν την συμμερίζονται και άλλοι Κύπριοι πολιτικοί παράγοντες, όπως ο κ Ομήρου κα.
Συγκεκριμένα αρνήθηκε να υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης. Τάχθηκε υπερ των θέσεων των σκληρών της ευρωζώνης κατά της Ελλάδας και στο τέλος μίλησαν «ύπουλα» για «ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», κάτι που φυσικά δεν τίθεται ως θέμα από κανέναν πέρα από τα γνωστά κόμματα-συνεργάτες (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΔΟΚ), των δανειστών στην Ελλάδα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πισώπλατο κτύπημα στην μητέρα-Ελλάδα από την κυπριακή κυβέρνηση και με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η Αθήνα μόλις λήξει η αναταραχή.
Επειδή η στάση της κυβέρνησης Ανασταδιάδη στην σημερινή συγκυρία λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ως «προδοτική», αναγκάστηκαν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε «διαρροή» (αφού είχαν το θράσος να υπογράψουν τα αντίθετα από αυτά που ζητούσε η Ελλάδα), στην οποία υποστήριζαν ότι «Πρόκειται για μια περιγραφική ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών και στην ανακοίνωση αναφέρεται η θέση των θεσμών ότι η Ελλάδα διέκοψε τη διαπραγμάτευση»!
Ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στενός φίλος συν τοις άλλοις των σαμαροβενιζελικών μνημονίων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το τι έχει κάνει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στην σημερινή μεγάλη κρίση που διέρχεται ο ελληνισμός, η ιστορία θα καταγράψει ποιοι φέρθηκαν μειοδοτικά και ποιοι υπερασπίστηκαν το αναφαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού να είναι κυρίαρχος στην ίδια του τη πατρίδα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν την μειοδοτική αυτή στάση του την συμμερίζεται και η πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Εμείς αμφιβάλλουμε.
ΣΟΚ: Η Κύπρος στέλνει την Ελλάδα στα δικαστήρια ...


Δημοσίευμα της REAL News διατυπώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την στάση της Κύπρου έναντι της Ελλάδας από την Κυβέρνηση του Πατριωτικού δήθεν κόμματος της Κύπρου. 
"Η Κύπρος στέλνει την Ελλάδα στα δικαστήρια. 4 δισ. ευρώ διεκδικεί η Λευκωσία από την Αθήνα. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας η κρατικά ελεγχόμενη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου ζητά αποζημίωση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων."
Το σχόλια περαιτέρω σχόλια είναι περιττά! Αφήνουμε το δημοσίευμα στην κρίση του οποιουδήποτε  ...
Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος από τους Εφιάλτες του Έθνους


Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι κατάπτυστες και ανεκδιήγητες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη περί ομφάλιων λώρων που πρέπει να αποκοπούν από τις μητέρες πατρίδες, παρόμοιες δηλώσεις όπως του προκατόχου του Δημήτρη Χριστόφια, που εξισώνουν την Ελλάδα με τον βάρβαρο εισβολέα και κατακτητή, την Τουρκία.
Τότε οι εκ του ΔΗΣΥ, έσχιζαν τα ιμάτια τους, τονίζοντας το απαράδεκτο των δηλώσεων του, εγκωμιάζοντας τον δικό τους «πατριωτισμό». Σήμερα όμως επί δικής τους διακυβερνήσεως, σφυρίζουνε αδιάφορα παριστάνοντας τους ανήξερους.
Είναι πραγματικά τραγικό Πρόεδρος ενός κράτους να προβαίνει σε τέτοιες ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις, που δίνουν συγχωροχάρτι στην Τουρκία, ενώ παράλληλα ασελγεί εις βάρος των Ελλαδιτών αδελφών μας που έχυσαν το αίμα τους για να προασπίσουν τον Ελληνισμό της Κύπρου, την ώρα που οι ομοϊδεάτες του ΔΗΣΥ, Νέα Δημοκρατία, επί κυβερνήσεως Καραμανλή δήλωναν πως «Η Κύπρος κείταιν μακράν» και άφηνε την Ελληνική νήσο έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν καλεί τον Νίκο Ανανστασιάδη να απολογηθεί αλλά τον καλούμε σε άμεση παραίτηση, καθώς οι μέχρι τώρα αδέξιοι χειρισμοί του, αλλά και οι τραγικές του ανακοινώσεις, θέτουν τα Εθνικά μας δίκαια σε τεράστιο κίνδυνο.
Για να είμαστε όμως ειλικρινείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΔΗΣΥ, με την αντεθνική γραμμή που κρατά στο Κυπριακό, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να πείσει τον λαό μας να ξεπουλήσει την Πατρίδα του με τα αντεθνικά σχέδια Ομοσπονδίας.
Ο μόνος ομφάλιος λώρος που πρέπει να κοπεί είναι με το σάπιο πολιτικό σύστημα και κυρίως με τους Εφιάλτες του Έθνους.
Γραφείο Τύπου
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα… - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, φώναζαν γεμάτοι πάθος κρατώντας την μπλε σημαία με τ’ αστέρια οι διαδηλωτές. Στην πραγματικότητα δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ η Ελλάδα ευρωπαϊκή, αλλά η Ευρώπη Ελληνική! Επιπλέον, από πλευράς γεωγραφικής, δεν μετακινούνται οι χώρες, θα έπρεπε να γνωρίζουν. 
Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, οι οποίες συγκεντρώσεις βεβαίως από πλευράς μαζικότητας δεν είχαν την οποιαδήποτε σχέση με τις παλαιές συγκεντρώσεις οι οποίες είχαν γίνει κατά του μνημονίου. Αυτό για πολλούς λόγους, τους οποίους θα παραθέσουμε στην συνέχεια. 
Η πρώτη συγκέντρωση ήταν κατά της λιτότητας και είχε στην πραγματικότητα σαν διοργανωτές τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και υπήρχαν μάλιστα και πανό στην συγκέντρωση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία συγκέντρωση πραγματικά θλιβερή. Η πλατεία ήταν άδεια κυριολεκτικά, ενώ κόσμος υπήρχε αραιός μόνο μπροστά στο δρόμο προς την πλευρά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Αποτυχία σε όλες τις περιπτώσεις.
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε την ακριβώς επομένη ημέρα και ήταν μία συγκέντρωση υπέρ του ευρώ και υπέρ μίας συμφωνίας πάση θυσία όπως λένε οι δημοσκόποι στο σχετικό ερώτημα. Το πλήθος ήταν σχεδόν διπλάσιο απ’ τη συγκέντρωση της προηγούμενης ημέρας, αλλά και πάλι δεν ξεπερνούσε τα πέντε χιλιάδες άτομα και αυτό σε μία πόλη σχεδόν πέντε εκατομμυρίων. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της ευρωπαϊκής ενώσεως, την μπλε σημαία  με τ’ αστέρια, τις οποίες που βρήκαν ουδείς γνωρίζει… Αυθόρμητο σίγουρα δεν ήταν γιατί σε οποιοδήποτε ελληνικό σπίτι και να πάτε δεν θα βρείτε σημαία της ευρωπαϊκής ενώσεως. Παρόντες στην συγκέντρωση, βουλευτές της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων του μνημονίου.
Σχετικά με την δεύτερη συγκέντρωση, πρέπει να αναφέρουμε ότι μία ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί, είχε οργανωθεί από "αντιεξουσιαστές" συγκέντρωση στα Προπύλαια με σκοπό να πορευθεί και αυτή προς το Σύνταγμα! Το παρακράτος σε πλήρη δράση. Φαίνεται όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα, αλλά πολλά μαγαζιά και έτσι οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν στους "αντιεξουσιαστές" να πάνε στο Σύνταγμα, αλλά τους οδήγησαν μέσω της οδού Ακαδημίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη την εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα, είχαν αρχίσει τα τηλέφωνα προς πάσαν κατεύθυνση από ανθρώπους που "γνώριζαν" ότι θα κλείσουν οι τράπεζες την Παρασκευή. Τηλεφωνήματα με τα οποία τους καλούσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα, πράγμα το οποίο και συνέβη σε μεγάλο βαθμό. Όταν σε μια χώρα υπάρχουν και διαδίδονται ψίθυροι αυτού του τύπου κάτι υπόγεια συμβαίνει… 
Η θέση της Χρυσής Αυγής και αυτό το άρθρο γράφεται Κυριακή πριν την συνάντηση της Δευτέρας, είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταγγελθούν τα μνημόνια και ότι μία κακή συμφωνία δεν είναι λύση, αλλά παράδοση άνευ όρων σε μία αδιέξοδη πολιτική.
Ένα άλλο συμπέρασμα εξαιρετικά σημαντικό είναι η αποτυχία και των δύο συγκεντρώσεων, η οποία αποδεικνύει την κατάσταση αδιαφορίας, παθητικότητος και αβουλίας στην οποία έχει περιέλθει ένας ολόκληρος λαός σκληρά δοκιμαζόμενος. Τόσο η μία πλευρά, όσο και η άλλη αποδεικνύονται ανίκανες να εμπνεύσουν τον Λαό προς μία κατεύθυνση. Ο Λαός απλώς παθητικά αναμένει τις εξελίξεις.
Ατενίζοντας τα ερείπια…


«…Απὸ θαμποὺς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι απὸ τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρὰ στους χασομέρηδες! Χαρὰ στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτοὺς για το χαράτσι,
κούφιοι καὶ οκνοὶ καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περιγελά και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ω κοπάδια, οι πιστικοὶ και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»
Κωστής Παλαμάς
Η κοινωνία μας σήμερα βρίσκεται μπροστά μας σωριασμένη σε ερείπια! Διαλυμένη οικονομικά, ηττημένη ηθικά από την αναντιστοιχία συνθημάτων-υποσχέσεων και πράξεων από την πολιτική «ελίτ», ταπεινωμένη ως προς την συλλογική της μνήμη από την συμπεριφορά των «εταίρων» μας. Μια κοινωνία που πραγματικά προσπαθεί να επιβιώσει πλέον σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Από το 1974 και μετά οι Έλληνες της Κύπρου έχουν δεκτεί χιλιάδες ψεύτικες υποσχέσεις ως προς την ακολουθούμενη πολιτική στο Κυπριακό. Τα κόμματα του κατεστημένου μιλούσαν για απελευθέρωση, για επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, για αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες. Την ίδια στιγμή τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι άνθρωποι, συνομιλούσαν με τον Τούρκο κατακτητή στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) απεμπολώντας τις υποσχέσεις τους προς την κοινωνία που τους εξέλεγε στην θέση τους.
Η κοινωνία της Κύπρου δεν δέχθηκε αμέσως παθητικά τα τετελεσμένα της κατοχής. Για δεκαετίες ζητούσε το συλλογικό της γίγνεσθαι μια πιο διεκδικητική πολιτική και σε πολλές εκλογικές διαδικασίες πιστεύοντας του δημοκόπους, όπως λέει και στο ποίημά του ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς, ψήφισε ανάλογα. Ο λαός έθαψε τις ιδέες Γκάλι, ο λαός ζήτησε την έλευση των S-300 και ο λαός απέρριψε την ΔΔΟ στην μοναδική φορά που τέθηκε ενώπιόν του μία μορφή της, ως σχέδιο Ανάν, το 2004.
Αυτές τις τρεις δεκαετίες η κυπριακή οικονομία ήταν το καμάρι της κοινωνίας μας. Το δυνατό μας χαρτί στην σύγκρουση με την τεράστια πληθυσμιακά και γεωγραφικά Τουρκία. Προφανώς όμως ήταν κτισμένη με σαθρά θεμέλια. Βασισμένη μόνο στον τριτογενή τομέα της οικονομία, χωρίς πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, η οικονομία μας έχει ουσιαστικά διαλυθεί μέσα σε μία πενταετία άτσαλων χειρισμών από τις κυβερνήσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα με την ανέχεια, την ανεργία, την φυγή των νέων μυαλών προς το εξωτερικό και την αντικατάστασή τους με φτηνά εργατικά χέρια από την Ασία και την Αφρική.
Μια κοινωνία με διαλυμένο τον ιστό της, προσπαθεί απλά να επιβιώσει.
Ένας εξωτερικός παρατηρητής εύκολα μπορεί να πει πως η κοινωνία αυτή έχει ξοφλήσει. Ο Ελληνισμός της Κύπρου που πριν από εξήντα χρόνια νίκησε στο πεδίο των μαχών, με ένα ιδιόρρυθμο ανταρτοπόλεμο, την Βρετανική Αυτοκρατορία, μοιάζει να μην του έχουν απομείνει πολλές δεκαετίες ζωής. Ιδιαίτερα εάν αποδεχθεί τα σχέδια εξωτερικών και εγχώριων σκοτεινών μυαλών για μια λύση ΔΔΟ, που θα μας καταστήσει αιχμάλωτο στις ορέξεις της Άγκυρας και έρμαιο στον δημογραφικό καλπασμό των μουσουλμάνων στην Κύπρο.
Ο εξωτερικός αυτός παρατηρητής όμως έχει κάνει ένα καίριο λάθος στην παρατήρησή του. Ανάμεσα σε αυτή την κοινωνία που προσπαθεί να επιβιώσει, υπάρχουν και κάποιοι υγιώς σκεπτόμενοι. Ονομάζονται Εθνικιστές, ονομάζονται ΕΛΑΜίτες! Αρνούνται απλά να παρακολουθούν τα ερείπια γύρω τους και να μεμψιμοιρούν. Αντιστέκονται στην τουρκοποίηση της πατρίδας τους! Αρνούνται πεισματικά να αποδεκτούν πως ο Ελληνισμός θα πάψει να υφίσταται στην μικρή γωνία της Ανατολικής Μεσογείου, με το τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον.
Η αποστολή μας συναγωνιστές δεν είναι απλά να μεταφέρουμε την φλόγα του Λαϊκού Εθνικισμού, τα νάματα και τις αξίες του Ελληνισμού στις επόμενες γενεές. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξουν επόμενες γενιές Ελλήνων σε αυτό το νησί…
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα είναι ο πυρήνας αντίστασης στον αφελληνισμό της πατρίδας μας. Εμείς θα πρέπει να επιδιώξουμε να πληθύνουμε τους αριθμούς μας, να βρούμε ευήκοα ώτα που θα μας ακούσουν και θα μας ακολουθήσουν στον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
Ατενίζοντας λοιπόν τα ερείπια γύρω μας δεν απογοητευόμαστε. Αντιθέτως πεισμώνουμε, πειθαρχούμε και συσπειρωνόμαστε. Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη για μια νέα χρυσή αυγή του Ελληνισμού!
Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος 
Στον αγώνα αυτό δεν πρόκειται να γίνουμε κομπάρσοι


Επιλέξαμε εδώ και χρόνια τον δύσκολο δρόμο, δεν συμβιβαστήκαμε, συγκρουστήκαμε με το κατεστημένο, πολεμήσαμε, αντισταθήκαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας. Ευτυχώς αυτός ο δρόμος και αυτός ο αγώνας δεν είναι μοναχικός. Κάθε μέρα που περνά γίνομαστε ακόμη περισσότεροι. Η δική μας πρόταση, η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αγκαλιάζεται από τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες της Κύπρου, που εχουν κουραστεί να ακούνε κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Από την αριστερά μέχρι την δεξιά, από τους λεγόμενους σοσιαλιστές, μέχρι τους ευρωπαϊστές και τους εκσυγχρονιστές, το ίδιο παραμύθι, η ίδια κοροϊδία.
Ας αναλύσουμε λίγο τον σημερινό κομματικό χάρτη και δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποιον να πιστέψουν οι πολίτες; Τον ΔΗΣΥ του Αβέρωφ, της Χόπλαρου και του Τορναρίτη ή τον ΔΗΣΥ της Θεοχάρους και του Θεμιστοκλέους; Το κόμμα με τις όψεις που απώτερο στόχο έχει να χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών και να συγκρατεί ως κυβερνών κόμμα τα ποσοστά του. Την ίδια ώρα στο ΑΚΕΛ της λεγόμενης εργατικής τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σκληρός αγώνας επικράτησης και επιβίωσης, ανάμεσα στις οικογένειες Χριστόφια και Κατσουρίδη αλλά και τις ομάδες του Άντρου Κυπριανού. Στο ΔΗΚΟ δεν ξέρουμε ποιον να ακούσουμε και ποιον να πιστέψουμε. Το επίσημο ΔΗΚΟ του Νικόλα ή το ανεπίσημο του Καρογιάν. Χειρότερη, όμως, φαίνεται να είναι η κατάσταση στην ΕΔΕΚ, όπου καθημερινά το κόμμα βυθίζεται, με τον νέο πρόεδρο να επιβάλλει την δική του ατζέντα και να εξουδετερώνει κάθε εσωκομματικό αντίπαλο και πιθανό εχθρό. Άφησα για τελευταίο το πουλί του ανέμου, γιατί έτσι πραγματικά μοιάζει ο Γιώργος Λιλλήκας και το κόμμα του, που ίσως να κατέχει παγκοσμίως την πρωτιά στην εξαγορά βουλευτικής έδρας, αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε κομματάρχη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου με αστυνομική φρουρά.
Εν ολίγοις αυτή είναι η εικόνα. Ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς τα έχουμε βγάλει, γι' αυτό και βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον σας.
Το ερώτημα είναι απλό. Άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να είναι και η απάντηση. θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της πατρίδας μας; Θα αποδεχθούμε τα τετελεσμένα και την υποδούλωση στο κεφάλαιο και το κατεστημένο; Θα συνεχίσουμε να ζούμε στη μιζέρια και την κοινωνική εξαθλίωση; Θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε τον μαρασμό και την εγκατάλειψη στην επαρχία μας; Σας ρωτάω και απαντήστε μου ειλικρινά, η πόλη της Πάφου μοιάζει με πόλη που θα εκπροσωπήσει σύντομα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό; Διατηρεί κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν πίσω σε κανονικές συνθήκες;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που πεισματικά θέλουν να σβήσουν τις ελπίδες μας για το μέλλον. Απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που κτίζουν περιστασιακά κάστρα στην άμμο για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Απαντάμε ΟΧΙ σε αυτούς που προσβάλλουν το Έθνος και τη Δημοκρατία.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει προτάσεις, έχει στρατηγική, έχει όραμα και θέληση να πάμε μπροστά. Σε αυτό το ταξίδι κανένας δεν περισσεύει. Στο θέατρο του παραλόγου, όπου ο Εθνικός αγώνας, η αξιοπρέπεια και η διεκδίκηση έχασαν την ουσία και τη σημασία τους, εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε κομπάρσοι.
Μάριος Βασιλείου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ 29-6-2015.

Η θεμελιώδης αποστολή τού Ελληνικού Έθνους είναι η διαρκής πολιτισμική καταγραφή. Ο σχηματισμός, η ζωντάνια και ο λόγος ύπαρξης τού Ελληνισμού, η αρχή και η ταυτότητά μας, όλα είναι ο Πολιτισμός μας. Αυτός μάς στερέωσε, αυτός έγινε η αιτία τής ισχυροποιήσεως τού Έθνους μας κι αυτός ο ίδιος ο Πολιτισμός μάς διαφοροποιεί από τα άλλα έθνη. Κι όταν εγκαταλείψαμε τον Πολιτισμό μας, τότε υποταχθήκαμε και σκλαβωθήκαμε στους βαρβάρους ανατολής και δύσης.

Ανώτερος λαός είναι αυτός που βαστάει καθαρή την ιδιοπροσωπία του και πιστοποιεί την ανωτερότητά του στα γράμματα, στις τέχνες και την πολεμική αρετή. Αυτός ο λαός έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει αυτοφυή έργα, επομένως πολιτισμικά έργα. Και τα έργα που έχουν πνοή πολιτισμού υπηρετούν την δημιουργό φυλή, εξασφαλίζουν την ελευθερία τού Έθνους και προάγουν την ανθρωπότητα όταν στην κεφαλή βρίσκεται το Ελεύθερο και Ηγεμονικό Ελληνικό Έθνος.

Είναι σαφές πως ο Πολιτισμός χρειάζεται την ύπαρξη ενός Κυρίαρχου Έθνους και ενός λαού με υψηλές αξίες. Είναι συνεπώς το αποτέλεσμα τής Εθνικιστικής Ελλάδος που βασίστηκε στους Άριστους και τούς Δίκαιους τής Φυλής μας. Όμως ο Πολιτισμός των Ελλήνων δεν είναι μονάχα μια ιστορία εγκλωβισμένη σε κάποιο μουσείο ή σε κάποιο βιβλίο, σπανίως στα σχολικά βιβλία από όπου κάποιοι ψευτορωμιοί τον έχουν εκτοπίσει. Είναι η δημιουργία υγιούς ευημερίας, έργων ωραιότητας και Ισχυρών Ελληνικών Κοινοτήτων σε όλες τις εποχές. Το μόνο διαβατήριο ζωής αληθινής.

Στα χρόνια τού «δημοκρατικού» βίου η Ελληνική Φυλή έπεσε σε χειμέρια νάρκη, σε ύπνο βαθύ τής λησμονιάς και τού θανάτου. Αποδείξαμε ότι υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Αλίμονο αν συνεχίσουμε να παζαρεύουμε τις υπάρξεις μας σε ξένη δούλεψη ψευτοταγών και ψευτοσυμμάχων. Γιατί τότε θα μάς ξεπεράσει η ιστορία, θα μάς σβήσει ακόμη και το όνομα. Αυτό δηλαδή που θέλει με τις κρίσεις, με την αλλοίωση τής κοινωνίας και με την εγκατάλειψη εθνικών εδαφών να πετύχει το νεοταξικό κτήνος τής παγκοσμιοποίησης.

Έχουμε μια σπουδαία πατρίδα που διαθέτει απαράμιλλο φυσικό πλούτο. Κάθε λιθάρι τής Ιερής Ελλάδος έχει την δική του ιστορία να διηγηθεί. Έχει μια παρακαταθήκη ισχυρή που βασίστηκε στην ορμή τού Έλληνα να δαμάσει την πλάση και να απολαύσει τούς χυμούς της, διατροφικούς και ενεργειακούς. Την Παρατήρηση και την Λογική που η Φυλή μας τις προσδιόρισε ως επιστήμες και ως μέσα αναπτύξεως όλων των υπολοίπων θεωρητικών και πρακτικών επιστημών. Από την ιατρική και την φιλοσοφία έως την τεχνολογία. Και από την εκπαίδευση έως το θέατρο και τις τέχνες.

Είμαστε ο λαός που θέσπισε και έκτισε τις Πολιτείες του επάνω στις Αξίες τής Πατρίδος, τής Θρησκείας και τής Οικογένειας. Είμαστε η Φυλή που έβγαλε τον Σωκράτη που μάς είπε πως «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». Είμαστε ο λαός που τείχισε τα ειρηνικά έργα με ακροπόλεις, με πρώτη και αξεπέραστη ακρόπολη τα ίδια τα κορμιά των Ελλήνων Πολεμιστών. Είμαστε ο λαός που έβγαλε τον Ηρόδοτο που θεμελίωσε στο πλευρό τού Έθνους και τής Φυλής τον Πολιτισμό ως προσδιοριστικό στοιχείο Ελληνικότητας με το περίφημο Ομότροπον.

Είμαστε εκείνοι που πρωτοφτιάξαμε κραταιά οπλοστάσια, όπως το βυζαντινό υγρό πυρ και άλλα παλαιότερα που βάσταγαν τα Ιερά μας απρόσβλητα στην αρχαιότητα. Είμαστε εκείνοι που πρωτοφτιάξαμε υπολογιστικά συστήματα όπως τον γνωστό παλίμψηστο και τις μηχανές τού Αρχιμήδη. Είμαστε εκείνοι που υποτάξαμε τούς βαρβάρους και φτιάξαμε αυτοκρατορίες πολιτισμού και ατσαλιού, όπως στην εποχή τού Μεγαλέξανδρου.

Ό,τι υπήρξε μια φορά μεγάλο και τρανό, είναι γραφτό να αναστηθεί πάλι στις ίδιες διαστάσεις. Ξέρω την ψηλή γενιά μου και την μεταλαμπαδεύω στο παιδί μου. Αυτός είναι ο Έλληνας. Χτίστης και Νικητής. Υψιπετής και Εκπολιτιστής. Διανοούμενος και Εργάτης. Δάσκαλος και Πολεμιστής. Σπορέας Λόγου Θεϊκού και Ήρωας και Άγιος μαζί. Ανήσυχο Πνεύμα και Κατακτητής. Γεννήτορας Αέναου Ελληνισμού που κάνει το χώμα Κάστρο τής Φυλής και το Κράτος μεγάλο και ευρύχωρο, Μεγάλη Ελλάδα για να στεγάσει τα ελληνόπουλα που έρχονται και για να κάνει λεύτερη πάσα ελληνική πατρίδα.

Η αθεΐα και η παγκόσμια θρησκεία που μηχανεύεται ο σιωνισμός δεν έχουν μέλλον. Είμαστε το Αποστολικό Έθνος, το από αιώνων περιούσιο Ελληνικό Έθνος που έλαβε το χρίσμα από τον ίδιο τον Αρχηγό τής Αληθινής Πίστης Μας, από τον Αρχηγό τής Ορθοδοξίας και Βασιλέα των Όλων Ιησού Χριστό. Είμαστε το Έθνος που όπως είπε ο Θεάνθρωπος “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Ο σεβασμός προς το ανθρώπινο πρόσωπο, η αυθυπαρξία των λαών και η κραταίωση των Φυλών είναι η ασφαλής οδός προς την ανάδειξη τού πολιτισμού και την διαιώνιση τής ανθρωπότητος. Όλοι αυτοί οι διεθνιστές, παλλακίδες και δουλικός στρατός τού Σταυρωτή, που μιλούν για προσμίξεις πολιτισμών και θρησκειών σε μια απρόσωπη οντότητα, είναι εκείνοι που μισούν τον άνθρωπο. Είναι εκείνοι που μισούν τον Ηγεμονικό Έλληνα.

Όποιος λαός θέλει να σβήσει, ας το κάνει. Ο Έλληνας όμως δεν πρόκειται να οδεύσει προς τον Άδη. Έχουμε φτιάξει κοσμοκρατορίες που δώσανε στη συνέχεια κράτη. Έχουμε δώσει τον γλωσσικό κώδικα των λαών. Ξέρουμε όμως να κόψουμε την γλώσσα σε κείνους που θέλουν να περάσουν πάνω μας τον νεοταξισμό τους. Καιρός να φωτίσουμε τα σκοτάδια με τις δάδες τις ελληνικές. Να περάσουμε με το ξίφος τον νέο γόρδιο δεσμό των Αντίχριστων. Να σηκώσουμε Ελληνική Τάξη Πραγμάτων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5964347735401086757

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item