Widgets

Πολεμώντας τον «τρόμο του κύκλου»


Οι παραστάσεις των Αρχαίων Μύθων είναι μεταφορικές, καθώς κρύβουν ψυχολογικές αλλά και μεταφυσικές νύξεις. Γνωστός είναι ο Μύθος του Σισύφου, με το αιώνιο μαρτύριό του. Καθώς ο Άνθρωπος επιθυμεί να εξελίσσεται η ζωή του προοδευτικά, δίχως να οδηγείται σε αδιέξοδο, δεν υπάρχει ίσως πιο ισχυρός τρόμος γι’ αυτόν  από τον «τρόμο του κύκλου», από την αίσθηση δηλαδή ότι ματαίως γυρνά ξανά και ξανά από εκεί που ξεκίνησε. Ο Νίτσε, στην «Χαρούμενη Επιστήμη», παρουσιάζει με τον πιο ωμό, ίσως, τρόπο αυτόν τον τρόμο: «Τι θα γινόταν, αν κάποια μέρα ή νύχτα, ένας δαίμονας ερχόταν πίσω σου στην πιο μοναχική μοναξιά και σου έλεγε: “Αυτή την ζωή, όπως τώρα την ζεις και την έζησες, θα πρέπει  να την ζήσεις ακόμα μια και άπειρες φορές ακόμη”. Δεν θα έπεφτες κάτω, θα έτριζες δόντια και θα έλεγες “χάσου”;».  

Αυτή η φρικτή προοπτική, «ο τρόμος του κύκλου», η αναβίωση του μαρτυρίου του Σισύφου, μπορεί να αντικατοπτριστεί σε αυτό, το οποίο ζούμε στην Ελλάδα από το 2010. Τα χρόνια του Μνημονίου έχουν κάτι από τον «τρόμο του κύκλου», από το αιώνιο μαρτύριο του Σισύφου. Η τραγωδία της κρίσης, απλώς, επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μονότονα και επαναληπτικά. Και το κυριότερο-χειρότερο, χωρίς καμία εγγύηση ότι δεν θα ξανασυμβεί. Γνώριμες, όσο και προβλέψιμες, οι καθεστωτικές φωνές, τις οποίες ακούμε: «Η Χώρα θα πρέπει να σωθεί. Γι’ αυτό οφείλουμε να καταβάλουμε σημαντικό κόστος, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος».  

Εννοείται ότι μέσα στην διαδρομή της Ιστορίας υπάρχουν στιγμές κρίσης, στις οποίες τα Έθνη και οι Λαοί αναλαμβάνουν να διαχειριστούν το κόστος της.  Εννοείται, επίσης, ότι στην ροή του Χρόνου υπάρχουν πόλεμοι, οικονομικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές, με την υπέρβασή τους να αποτελεί Εθνικό, αλλά και προσωπικό, καθήκον. Όμως, οι κρίσεις δεν έχουν διαρκή χαρακτήρα. Δεν επαναλαμβάνονται ξανά και  ξανά. Δεν μονιμοποιούνται. Κανένας Λαός δεν μπορεί να ζει κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες μόνιμης κρίσης και ανάλογης απειλής. Και όμως, αυτό, το οποίο ζούμε στην Ελλάδα αποτελεί μια μόνιμη κρίση. Μια διαρκή κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας και υπονόμευση της ευημερίας του Ελληνικού Λαού. 

Το μαρτύριο του Σισύφου αναβιώνει ανάμεσά μας, με μια σύγχρονη μορφή. Αυτό συμβαίνει επειδή η κρίση αυτή είναι συνεχής και αυτοτροφοδοτούμενη. Οι εταίροι και οι δανειστές «βοηθούν» να μεταβαίνουμε από την μια κρίση στην άλλη, και μάλιστα όλο και πιο συχνά, σε διαρκώς μειούμενα χρονικά διαστήματα. Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, όλο αυτό το διάστημα, είχαν εκ των προτέρων μια προκαθορισμένη κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, η όλη συζήτηση αφορούσε το πώς θα αντιμετωπιζόταν ένα πρόβλημα ρευστότητας λίγων μηνών. Όλα τα τρομακτικά που ακούγονταν, για μια νέα φορολογική και περιουσιακή επιδρομή, σκόπευαν απλώς να αγοράσουν λίγο χρόνο. Γιατί μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο «τρόμος του κύκλου» θα συνεχίσει και πάλι να γυρνά. Σε λίγους μήνες, η Χώρα θα πρέπει πάλι «να σωθεί». Θα χρειαστούν και νέες πρόσθετες παρεμβάσεις. Νέα φορολογικά μέτρα και νέα επιδρομή στην περιουσία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ως σύγχρονος Σίσυφος, που αιωνίως ανεβάζει την πέτρα του μαρτυρίου, θα βρεθεί ξανά, κάθιδρος, εκεί από όπου ξεκίνησε

Υπάρχουν, φυσικά, πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι, οι οποίοι επεξηγούν γιατί ο κύκλος έγινε φαύλος. Το Μνημόνιο έχει ένα σκόπιμο πρόγραμμα αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, λειτουργώντας ως κινούμενη άμμος: όσο πιο πολύ εφαρμόζεται αυτό το πρόγραμμα, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Όλες, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις αυτό το διάστημα δεν έκαναν τίποτα άλλο, από το να υποβοηθούν να πηγαίνουμε από την μια κρίση στην άλλη. Σύντομα, πολύ σύντομα μάλιστα, θα χρειαστεί να υποστούμε ξανά το μαρτύριο του Σισύφου, τον «τρόμο του κύκλου». Και άλλοι φόροι, περικοπές, λιτότητα και ύφεση. Κι εδώ, ακριβώς, βρίσκεται το κλειδί. Γιατί, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, κανένας Λαός δεν μπορεί να ζει κάτω από δυσμενείς συνθήκες μόνιμης κρίσης και ανάλογης απειλής.  

Αυτός ο «τρόμος του κύκλου», ο οποίος έδωσε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει από το 4% στην εξουσία, θα αποδομήσει πλήρως πολιτικά τον Τσίπρα και την παρέα του, καθώς θα αποδείξει την ανικανότητά του να αντιμετωπίσει νικηφόρα την μνημονιακή λαίλαπα. Επί του παρόντος είναι καθαρά πια θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί ξανά η σύγχρονη κατοχή της Ελλάδας, να ξεπουληθεί κι άλλο η Δημόσια Περιουσία της Χώρας, να περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, να αυξηθούν οι φόροι, με τον Σίσυφο να αρχίζει και πάλι το μαρτυρικό του ανέβασμα κυλώντας την πέτρα. Μόνο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξαϋλωθεί πολιτικά και εκλογικά, εξαιτίας της ασυνέπειάς του απέναντι στις υποσχέσεις και τις βεβαιώσεις που έδινε προκειμένου να πάρει την εξουσία, το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος θα πέσει στις Εθνικολαϊκές Δυνάμεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Σε αντίθεση με τον μυθολογικό «τρόμο του κύκλου» του Σισύφου, το προτεινόμενο πρότυπο αυτή την φορά θα είναι η φράση, και πολύ περισσότερο η πράξη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σχετικά με τον Γόρδιο Δεσμό: ό,τι δεν λύνεται, κόβεται! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

www.xryshaygh.com

ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ

xrysh aygh

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας

Μην ξεγελιέστε – και μην τσιμπάτε – και μην στεναχωριέστε – και μη γυρνάτε δεξιά και αριστερά λέγοντας τον καημό σας, πως δήθεν «η Χρυσή Αυγή έγινε δεκανίκι του Συριζα», γιατί δεν το επιτρέπει ούτε το αμέτρητο ιδεολογικό χάος που υπάρχει ανάμεσα στο μόρφωμα του Σύριζα και στην Χρυσή Αυγή αλλά και δεν τιμάτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην φυλακή διωκόμενοι από ένα καθεστώς το οποίο αμαρτωλό μέρος είναι και ο Σύριζα… Έστω κι αν η φυλακή τους απόκτησε μερικά τετραγωνικά παραπάνω, όπως του Αρχηγού και άλλων συναγωνιστών που αποφυλακίζονται με όρους την κατ’ οίκον απομόνωση, αφού το κατηγορητήριο – που συνυπέγραψε τότε και ο Σύριζα – είναι διάτρητο! «Λυπάστε», λέτε, «που η Χρυσή Αυγή έγινε «δικαιολογητής του Τσίπρα στο θέμα του Δημοψηφίσματος». 

Ποιος το λέει αυτό; Ο Μπομπολάνθρωπος επειδή το αφεντικό του θα χάσει… Τα συμφέροντα, επειδή θα χάσουν. Αλλά κυρίως τα λέει η διαπλοκή και τα παπαγαλάκια τους για να μην γκρεμιστεί το ψέμα τους περί «φασιστικού» κόμματος και άλλων φαιδρών που έχουν πουλήσει στον λαό μέσω της φράσης «εγέρθητο» που ακούστηκε κάποτε και σωστά ακούστηκε, αφού «εγέρθητο» πρέπει να απαιτείς από τους διαπλεκόμενους όταν εισέρχεται στην αίθουσα ο Αρχηγός που τόσο κατηγορήθηκε με τόνους λάσπης νύχτα και μέρα.
Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά! Σήμερα λοιπόν, όλο και περισσότεροι πολίτες αναρωτιούνται και διαχωρίζουν το ένα από το άλλο, δικαιολογώντας την τότε στάση μας στους πληρωμένους δημοσιογράφους από το ΔΝΤ και το Ίδρυμα Αντενάουερ. Και αν ΔΕΝ είναι όλοι σε αυτές τις λίστες, ευθύνονται γιατί δεν καταγγέλουν όσους είναι.
Ρωτούν λοιπόν οι πολίτες.

Πως γίνεται ρε καρντάσια να είναι κάποιος «φασίστας» και ταυτόχρονα να πιστεύει στην άμεση Δημοκρατία; Ε, ναι! Στην Χρυσή Αυγή, κόντρα στα ψέμματα τους, πιστεύουμε στην βαθιά Δημοκρατία, με το «Δ» κεφαλαίο. Στην Δημοκρατία του κυρίαρχου λαού, και όχι στην ψευτοδημοκρατία τους με τα Προεδρικά Διατάγματα. Γιατί από το δημοψήφισμα, δεν θα χάσει η Ελλάδα! Και στην πολιτική, ενδιαφέρει αυτό που λέγεται την δεδομένη στιγμή. Ούτε το πριν, ούτε το μετά! Η Χρυσή Αυγή (ναι, εκείνοι οι άνθρωποι, που το κατεστημένο τους αποκαλεί την μια τραμπούκους και φασίστες και την άλλη κρυφομπολσεβίκους – ΕΛΕΟΣ! ) πιστεύει στην Συμμετοχική Δημοκρατία και στα Δημοψηφίσματα. Και απαιτεί χρόνια τώρα να εφαρμοστεί η Δημοκρατία στην πράξη και ο Λαός να παίρνει θέση και να εκφράζεται άμεσα για τα θέματα που τον αφορούν.

Δηλαδή, αν ο Σύριζα μιλούσε σήμερα για τις αλύτρωτες πατρίδες, θα έπρεπε εμείς, να αποποιηθούμε των θέσεων μας για να μην κατηγορηθούμε απο ηλίθιους και πολιτικά ανάπηρους πως γίναμε η ουρά του Σύριζα; Ξεκολλάτε, εκτός αν υπηρετείτε άλλα συμφέροντα, οπότε, ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Και μακάρι να έκανε Δημοψήφισμα ο Σύριζα και για το θέμα της Ιθαγένειας. Αλλά ο καθένας, είπαμε, κρίνεται από τις πράξεις του. 

Από εκεί και πέρα, μάτια έχουμε και βλέπουμε και στην Βουλή αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο των Συριζαίων. Δεν τους παρακαλάμε να προσυπογράψουμε μαζί το νέο μνημόνιο…
Εξάλλου, έχουμε καταγγείλει πως ο ύποπτος τρόπος που εφαρμόζει η κυβέρνηση του μορφώματος του Σύριζα τις ίδιες άθλιες τακτικές που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι άθλιοι ψοφοδεξιοί και κλεφτοπασόκοι κυβερνήτες, η «ρήξη», η τρομοκρατία, επιβεβαιώνουν τον ερχομό του νέου μνημονίου και ίσως και την συνεργασία του – μετά την διάσπαση του – με την ψοφοδεξιά.

Δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι ο Σαμαράς τότε Πρόεδρός της. Θα το δούμε κι αυτό!
Πάντως, οι πρακτικές που δημιούργησαν το σημερινό χάος του χρέους, το οποίο, αντί να διαγραφεί, να σκιστεί, να παταχθεί, από τους ψοφοδεξιούς του Σαμαρά και τους κλεφτοπασόκους του Βενιζέλου (όπου συμμετείχε και η νυν πρόεδρος του άλλου μεγάλου κλεφτομορφώματος Φ. Γεννηματά) αλλά και από το μόρφωμα του Σύριζα και του επικίνδυνου για την χώρα – όπως αποδεικνύεται – Τσίπρα, συνεχώς διογκώνεται…

Υ.Γ.1: Οι κλειστές τράπεζες είναι πρόταση ανθρώπων του εργαστηρίου, όπως ο Έμπολα… Η ζωή όμως δεν είναι πείραμα. Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκες, οι επιχειρηματίες που χρειάζονται πρώτες ύλες για τις επιχειρήσεις τους και πρέπει να πληρώσουν μετρητά, δεν είναι πείραμα! Και δεν κινδυνολογούμε τώρα! Εκτός αν πιστεύετε πως όταν ο δάσκαλός οδήγησης σας λέει να φοράτε τις ζώνες σας, προσπαθεί να σας τρομάξει πως σε ένα ατύχημα ίσως χάσετε την ζωή σας…  Αναφέρουμε ανάγκες της αγοράς. Γιατί η προβοκάτσια και η ηλιθιότητα καραδοκεί και μετά, αν φύγει μακρυά το θέμα, μετά θα είναι αργά για δάκρυα… Καταλληλότερος ΠτΔ σε ένα τέτοιο πλαίσιο φυσικά ο Προκόπης Παυλόπουλος…

Y.Γ.2: Το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού ζει χρόνια capital control με ανοιχτές τράπεζες, όταν έμεινε άνεργος, μήνες απλήρωτος κ με κομμένη σύνταξη… 

Υ.Γ.3: Το σενάριο που μεθοδεύει ο Τσίπρας, που ευελπιστεί να είναι Πρωθυπουργός της πιθανής πτώχευσης ή και Πρωθυπουργός των σκληρών μέτρων, πραγματικά με ξεπερνάει αλλά κυρίως ξεπερνάει τον ίδιο και τις δυνάμεις του…!

Υ.Γ.4: ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

euroforce

Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην εφημερίδα «Εμπρός».

Η «EuroGendFor» -αυτό είναι το όνομα του ιδιωτικού στρατού της Ευρωπαϊκής Ενώσεως- είναι το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Blackwater. Η ευρωπακή χωροφυλακή ιδρύθηκε πριν από 7 χρόνια, με αφορμή την εξέγερση των νεαρών μουσουλμάνων στα περίχωρα του Παρισιού. Έχει ήδη λάβει μέρος σε ενέργειες στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Σήμερα, θεωρεί κυριότερες εστίες αναταραχής την Ισπανία, την Ελλάδα αλλά και την Γαλλία.

Η κεντρική διοίκηση της ειδικής δύναμης 3000 ανδρών βρίσκεται στην πόλη Βιτσέντσα, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας. Σύμφωνα με την Συνθήκη του Velsen (Ολλανδία) με την οποία θεσμοθετήθηκε η ίδρυσή της, η EuroGendFor είναι ταυτόχρονα αστυνομία, δικαστική αστυνομία, στρατός και μυστικές υπηρεσίες, σε μία οργάνωση. Στην πράξη, δηλαδή, οι δικαιοδοσίες της είναι απεριόριστες. Έχει ως μότο την φράση «Lex paciferat», δηλαδή, η επιβολή του νόμου θα φέρει την ειρήνη. (Ποιοι θα είναι αυτοί οι νόμοι αλλοίωσης του πληθυσμού, και καταστολής της ελευθερίας του λόγου και της σκέψεως, ήδη το βλέπουμε στην χώρα μας).

Σε άμεση συνεργασία με τις ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις έχει ως σκοπό «την ασφάλεια των χωρών που βρίσκονται σε κρίση» και την καταστολή των επαναστάσεων. Οι ευρωπακές κυβερνήσεις ξέρουν ακριβώς τι τις περιμένει, εφόσον συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και οι υποβολείς τους. Και για να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις καταστολής, από ομοεθνείς εναντίον ομοεθνών, διατρέχοντας τον κίνδυνο να έχουν απώλειες και λιποταξίες, η Ε.Ε. δημιούργησε και επιβάλλει την δική της, ιδιωτική πολυεθνική αστυνομία.

Η EuroGendFor έχει ως φυσική ηγεσία ένα «πολεμικό συμβούλιο» το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς Άμυνας και Ασφαλείας των χωρών μελών της Ε.Ε. και το οποίο αποφασίζει για τις στρατηγικές επεμβάσεως. Η επέμβαση μπορεί να αποφασιστεί είτε κατόπιν αιτήματος της χώρας που θεωρεί ότι κινδυνεύει, αλλά, και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, κατόπιν αποφάσεως της Ε.Ε.

Στο άρθρο 4 της Συνθήκης, διαβάζουμε ότι όλα τα κτίρια και όλα τα εδάφη τα οποία καταλαμβάνονται από την μονάδα, παύουν να ανήκουν στην χώρα και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά ούτε οι Αρχές του κράτους στο οποίο επεμβαίνει η EuroGendFor. Έτσι, το τέρας της Ε.Ε. καταπατά και το έδαφος των χωρών και το εθνικό δίκαιο και την εθνική κυριαρχία. Πρόκειται δηλαδή για τις ένοπλες δυνάμεις κατοχής της Ευρωπακής Ένωσης.

Μπορεί η EuroGendFor να βρίσκεται ακόμη στην σκιά, αλλά όσο οι πολιτικές των Βρυξελλών σπρώχνουν τους ανθρώπους στην φτώχεια και την απελπισία, και τους στερούν το όραμα και την ελπίδα, τόσο τα μεγάλα αφεντικά θα επιχαίρονται γιατί η κοινωνική εξέγερση θα τους δώσει το δικαίωμα να υποτάξουν και στρατιωτικά, αφού εξοντώσουν οικονομικά τα εθνικά κράτη, και με τον Νόμο που αυτοί έχουν εγκαταστήσει («Lex paciferat») με την συνεργασία των πρόθυμων πολιτικών συνεργατών τους. Κι αυτοί, θα έχουν ήσυχη την συνείδησή τους, γιατί την κρίσιμη ώρα δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν Έλληνες εναντίον Ελλήνων.

Η υπογραφή από την κυβέρνηση Τσίπρα νέων επαχθών και επώδυνων μέτρων εναντίον των Ελλήνων, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Πριν λοιπόν ενορχηστρωθούν οι αντιδράσεις αυτές από τα ξένα κέντρα και τους πράκτορες όχι μόνο των γνωστών ξένων υπηρεσιών αλλά και πλούσιων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, που έχουν τους τελευταίους μήνες εγκατασταθεί στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των εκβιαστών που παριστάνουν τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να προσκαλέσει τον ελληνικό λαό σε συσπείρωση γύρω της, και να οργανώσει την άμυνά της απέναντι σε πιθανές προβοκάτσιες.

Στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα το μεγάλο ευρωπαϊκό πείραμα. Οι «δανειστές» είναι πλέον προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται «για τα λεφτά τους», ούτε καν για τους τόκους και τα πανωτόκια τους. Σκοπός τους δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε τα «φιλέτα» της παραλιακής. Σκοπός τους είναι η κατοχή, η απόκτηση της γης μας όπου θα στέλνονται μαζικά οι φτωχοί συνταξιούχοι της Γερμανίας, οι τοξικομανείς, οι απόβλητοι, όσοι χαλούν την καλβινική βορειοευρωπακή «καθαρότητα». Κι ένας ακόμη: η συμβολική υποδούλωση των ανυπότακτων Ελλήνων.

Εμείς οι Έλληνες, πρόμαχοι της Ελευθερίας ανά τους αιώνες, έχουμε ένα ακόμη ηράκλειο έργο. Να κρατήσουμε τονκόσμο μας, τον κόσμο του Ομήρου, του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου, του Κολοκοτρώνη, ελεύθερο. Δεν φθάσαμε ως εδώ, πολεμώντας τυράννους, σουλτάνους και αυτοκρατορίες, για να γίνουμε σκλάβοι με την σφραγίδα του νόμου. Το χρήμα, όπως το λέει το όνομά του, είναι ένα εργαλείο, ένα μέσον. Δεν πολεμήσαμε Πέρσες και Ούννους, Τούρκους και Μπολσεβίκους, για να αφεθούμε στις διαθέσεις των απρόσωπων εξουσιών. Δεν φτιάξαμε το κράτος μας για να παραδώσουμε το Έθνος μας.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τις ψυχικές και νοητικές δυνάμεις και να προσπαθήσει. Και αν δεν μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα στο ευρώ, και αν δεν μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα στην Ευρωπακή Ένωση με την σημερινή της μορφή, τόσο το καλύτερο. Θα μάθουμε και πάλι να ζούμε ως Έλληνες. Κι αυτή ας είναι η μεγαλύτερή μας ελπίδα.

http://ethnikismos.net/


EUROGENDFOR: O ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙ...

          

Για τους… “ινδιάνους” της Ελλάδος! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Για τους… “ινδιάνους” της Ελλάδος! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


«Το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Ουρανία 144)

Ακατάλυτο εγώ και δεν πεθαίνω
τ'ανέσπερο είμαι πνεύμα της φυλής
καιρούς και χρόνους μ'έλεγες χαμένο
με γύρεψες; Στα στήθια σου με κλείς.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗΣ  

Συνεχίζεται από το πολιτικό κατεστημένο η πολιτική διώξεων και τρομοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής. Ήταν 28η Σεπτεμβρίου του 2013 όταν προφυλάκισαν εμένα όσο και τους συναγωνιστές μου, με μία κατηγορία περί “εγκληματικής οργανώσεως”, η οποία δεν είχε και δεν έχει καμμία νομική βάση.

Επί έναν σχεδόν χρόνο, τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών αφιέρωναν το πρώτο τουλάχιστον ημίωρο της διάρκειάς τους σε μια ατέλειωτη λασπολογία γεμάτη τερατολογίες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όχι πως η λάσπη έχει σταματήσει, αλλά κοντά στην λάσπη ευρίσκεται και το άλλο όπλο του συστήματος, η συνωμοσία σιωπής για ένα πολιτικό κόμμα που υπάρχει, είναι ζωντανό μέσα στην κοινωνία και αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η δικαιολογία των ανθρώπων του βαθιά αντιδημοκρατικού αυτού καθεστώτος είναι ότι εφ’ όσον κατηγορούμεθα για εγκληματικές πράξεις δεν πρέπει να έχουμε λόγο! Το γεγονός ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητος, αλλά και αυτή η ίδια η ψήφος του Ελληνικού Λαού, δεν έχει γι’ αυτούς ουδεμία σημασία. Έτσι, και μετά την αποφυλάκισή μου με την παρέλευση 18μήνου, συνεχίζει να υπάρχει ο τοίχος της σιωπής. Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα να παρακολουθείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς πολιτικές εκπομπές και συζητήσεις στις οποίες προσκαλείται ακόμη και εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν ακούγεται η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Ας σημειωθεί ότι στις τελευταίες εκλογές η ΔΗΜΑΡ έλαβε μόλις το 0,48% και ήλθε 13ο κόμμα!!! Αυτή είναι η δημοκρατία τους… να έχει λόγο το 13ο κόμμα, αλλά όχι το 3ο!

Ταυτόχρονα, κράτος και παρακράτος με τρόπους σκοτεινούς και παράνομους ασκούν τρομοκρατία εις βάρος των νομίμων δραστηριοτήτων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Στην πραγματικότητα παραβιάζοντας αυτό το ίδιο το Σύνταγμα έχουν αφαιρέσει τόσο από εμένα, όσο και από τους υπόλοιπους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τα πολιτικά μας δικαιώματα και αυτό χωρίς δικαστική απόφαση. Γιατί τι άλλο από αφαίρεση των πολιτικών μας δικαιωμάτων είναι να μην έχει την δυνατότητα ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Έθνους, ένας βουλευτής, να απευθύνει δημόσιο λόγο στον Λαό; Δεν απορώ με την αδιαφορία όλων αυτών των υποτίθεται “ευαίσθητων” για τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι οποίοι δεν έχουν πει λέξη για τις πρωτοφανείς αυτές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένοι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μία πολιτική ομιλία σε μια πλατεία ή σε μία αίθουσα! Δεν παραπονούμεθα και δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από αυτούς τους μεγάλους υποκριτές, οι οποίοι παριστάνουν τους δημοκράτες.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα της συκοφαντίας, της ψευδολογίας και της συνωμοσίας της σιωπής, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ άντεξε και είναι βέβαιο ότι θα αντέξει! Για όλα τα κακά σε αυτόν τον τόπο φαίνεται ότι για τους μεγάλους “δημοκράτες” φταίει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η οποία δεν κυβέρνησε ούτε μία ημέρα και ασφαλώς δεν ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση της χώρας, η οποία κάθε ημέρα που περνά γίνεται και χειρότερη.

Τα ΜΜΕ είναι αναμφισβήτητα ο σιδηρούς βραχίονας του συστήματος. Είναι γνωστό ότι συζητήθηκε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και πρόκειται αυτήν την εβδομάδα να τεθεί σε ψηφοφορία ο νέος κώδικας περί Ελληνικής ιθαγενείας. Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι για το θέμα αυτό δεν ασχολήθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστον τα δελτία ειδήσεων. Ο λόγος προφανής. Δεν τους συμφέρει. Μέσα στην σιωπή θέλουν να περάσουν ένα εθνοκτόνο νομοσχέδιο, το οποίο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα καταψηφίσει και το οποίο αποτελεί στην κυριολεξία μία βόμβα στα θεμέλια του εθνικού κράτους. Ενός κράτους τον εθνικό χαρακτήρα του οποίου ευθέως αμφισβητούν οι εθνομηδενιστές οι οποίοι εμπνεύστηκαν αυτήν την ενέργεια.

Χαρακτηριστικό της υποκρισίας τους είναι ότι προ ημερών κατήγγειλαν με σφοδρότητα ένα πράγματι ανθελληνικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε σε μία γερμανική εφημερίδα, και το οποίο έλεγε ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά ένας λαός αποτελούμενος από Σλάβους, Αλβανούς και “Βυζαντινούς”!!! Αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι αγανάκτησαν με το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, δεν έχουν καμμία αντίρρηση να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνουν (κατά τους τύπους πάντοτε και όχι στην ουσία) “Έλληνες” αλλοδαποί οι οποίοι ήλθαν παράνομα στην Πατρίδα μας από την Αφρική και την Ασία.

Αναλόγου τύπου νομοσχέδιο είχε κατατεθεί και επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου από τον υπουργό του Ραγκούση. Το νομοσχέδιο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό και αξίζει τον κόπο να σας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κατήργησε τον νόμο:

«(...) Ο κατά το Σύνταγμα καθορισμός των προσόντων του Έλληνα πολίτη ανατίθεται στον νόμο δεν σημαίνει ότι ο κοινός νομοθέτης είναι ανεξέλεγκτος και δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος τουλάχιστον από τους ορισμούς του άρθρου 1 παρ. του ισχύοντος Συντάγματος.
Ότι ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβαζονται από γενεά σε γενεά με την βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση).

Είναι προφανές μετά την ανάγνωση των παραπάνω ότι το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον κώδικα ελληνικής ιθαγένειας παραβιάζει ευθέως την απόφαση του ΣτΕ, αφού ευθέως αμφισβητεί την Ελλάδα ως κράτος εθνικό για να μη μιλήσουμε για τα στοιχεία της εθνικής ταυτότητος τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει στο Εθνικό Κράτος και γι’ αυτό θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η Ελλάς δεν είναι ένα κράτος μεταναστών όπως οι ΗΠΑ ή η Αυστραλία και ούτε είναι δυνατόν να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αυστραλία ιθαγενείς αποκαλούν όχι τους αγγλοσαξονικής, ιταλικής ή ελληνικής καταγωγής πολίτες των κρατών αυτών, αλλά τους αυτόχθονες κατοίκους των δύο αυτών ηπείρων τους οποίους αποκαλούν ινδιάνους στις ΗΠΑ και αμπορίτζιναλς στην Αυστραλία.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν αυτοί που εμπνεύστηκαν αυτό το νομοθέτημα ότι και η Ελλάδα έχει ιθαγενείς, οι οποίοι ασφαλώς και δεν θέλουν να έχουν την τύχη των ιθαγενών των ΗΠΑ! Οι οποίοι ιθαγενείς εξοντώθηκαν συστηματικά, περιορίστηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και σήμερα αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα!

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος
Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Το κίνημα του Λαού

Το κίνημα του Λαού


Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι".

Τον παλιό καιρό, όταν οι στρατηγοί και οι συνταγματάρχες, μπαρουτοκαπνισμένοι και με συναίσθηση της αξίας της ζωής, έφθαναν στο απροχώρητο με τα τερτίπια των πολιτικάντηδων, έπιαναν τα όπλα κι έκαναν πραξικοπήματα. Κάποια πετύχαιναν και κάποια όχι. Κάποιοι σκοτώνονταν και κάποιοι πήγαιναν φυλακή. Κάποια κινήματα έγιναν αποδεκτά από αυτούς που έγραψαν την Ιστορία ως «δημοκρατικά» και άλλα καταχωρήθηκαν ως το απόλυτο ιστορικό κακό.

Δεν είμαι οπαδός των «άνωθεν» επιβολών. Δεν μου αρέσει να μου υπαγορεύουν τι θα σκεφτώ και τι θα πω. Ιδιαίτερα όταν επιχειρείται όχι από δικτατορίες αλλά από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Δεν γίνεται όμως να μην παρατηρήσεις την μετάλλαξη του ελληνικού στρατεύματος και να γελάσεις με τις υστερίες περί επικείμενου λοχία που θα σώσει την Ελλάδα. Σήμερα, οι στρατιωτικοί που ανεβαίνουν τις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας, συνδικαλίζονται πότε με το ΠΑΣΟΚ, πότε με την ΝΔ, εσχάτως και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και περιμένουν υπομονετικά την αποστρατεία τους. Και τότε, επιδίδονται στην συγγραφή βαρυσήμαντων και ογκωδέστατων πονημάτων όπου αναπτύσσουν τις θεωρίες τους για το πώς θα σωθεί η χώρα. Ακόμα και η ηττοπαθής ονομασία του υπουργείου των στρατιωτικών σε υπουργείο άμυνας, δίνει τον τόνο στην πολιτεία των ενόπλων δυνάμεων.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι ζητούν πια όχι απλά περικοπές δαπανών από τις ήδη στεγνές από καύσιμα και ανταλλακτικά Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά μείωση του επαγγελματικού στρατού κατά 40%. Μα ούτε κι αυτό είναι ικανό να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά τους. Ούτε βεβαίως οι παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου, η εξαθλίωση του λαού, ακόμη και των οικογενειών τους. Και αν οι εν ενεργεία δεν μπορούν να μιλήσουν, ούτε οι απόστρατοι μπορούν; Πού είναι οι παραστάσεις των μεν στους ομολόγους τους; Πού είναι οι διαδηλώσεις των δε; Κι αν αυτοί, οι σκληραγωγημένοι έστω και σε ασκήσεις, σε καταδιώξεις, σε καθημερινές αντιπαραθέσεις με τον τούρκο, δεν διαθέτουν τα αντανακλαστικά να αντισταθούν στον οδοστρωτήρα, τότε τι να κάνει ο ελληνικός λαός, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που κινδυνεύουν με απόλυση, οι μικροεπαγγελματίες, οι άνεργοι;

Ποιος θα υπερασπιστεί τους Έλληνες; Ο Σαμαράς και ο Βορίδης που εύχονται να αποτύχει ο Τσίπρας «για να δικαιωθούν» πάνω από το πτώμα της Πατρίδας; Ο κρατικοδίαιτος υπάλληλος των μεγκάλων συμφερόντων που τρίβει τα χέρια του περιμένοντας την υπουργοποποίησή του; Η μήπως το ακίνδυνο για το Σύστημα, απολίθωμα του σταλινισμού; Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι «δημοκρατικοί πολίτες».
Κίνημα δεν γίνεται. Και αν γίνει θα το έχουν ενορχηστρώσει παράκεντρα εξουσίας που περιμένουν την στιγμή που θα επιβάλλουν και με τα όπλα την εξουσία τους. Μια είναι η επιλογή των Ελλήνων που σκέφτονται ακόμη, που θέλουν ακόμη να αντισταθούν. Ο δρόμος του Εθνικισμού.

Ας μην περιμένουμε από τους άλλους. Ας τον διαμορφώσουμε μαζί.

ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ!

xrysh_augh
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ:

Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν συνθηκολογούν!
Η φωνή μας ασώπαστη παρ όλες τις διώξεις, παράνομες φυλακίσεις, απαγορεύσεις, τις εκτελέσεις των αδελφών μας, βρίσκει δύναμη από τις αναγεννητικές δυνάμεις της φυλής μας και συνεχίζει να καλεί όλους τους Έλληνες, να μην ξεχάσουν την Ιστορία μας, να μην υποταχθούν.

Ο σκληρός νόμος των «ισχυρών» γίνεται γόνιμη δύναμη στις ψυχές μας, τι κι αν οι πιο πολλοί άνθρωποι ξεχνούν και μαθαίνουν να υποτάσσονται με αντάλλαγμα την βόλεψή τους, την εφήμερη δόξα και εφήμερη εξουσία;; Εμείς στεκόμαστε ολόρθοι, δεν δεχόμαστε πως ο,τι δεν είναι στο χέρι μας δεν αλλάζει, δεν αποδεχόμαστε την υποτέλεια, δεν ξεχνούμε τους προγόνους μας που διάλεξαν τον δρόμο της ΤΙΜΗΣ και όχι της συνδιαλλαγής.

Η πατρίδα μας δεν μόνο  δέντρα, βουνά και κάμποι, νησιά και  ερημονήσια ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Είναι οι μνήμες των πατέρων μας που μας έμαθαν πως πάνω από όλα έχουμε ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η ψυχή μας δυναμώνει κάθε φορά που βλέπουμε τον ήλιο της πατρίδας μας να ανατέλλει και γεμίζουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αγγελική Γιωτοπούλου-ΑποστολάκηΑσκητική: Η Παρακαταθήκη του Εθνικού Αγώνα

Ασκητική: Η Παρακαταθήκη του Εθνικού Αγώνα

Ο Νίκος Καζαντζάκης και τα βιβλία του αποτελούν μία Εθνική Παρακαταθήκη, η συζήτηση για την οποία δεν έχει καν ξεκινήσει. Εκκινώντας μία νέα στήλη στην Εθνικιστική Επιθεώρηση «Μαίανδρος» και φιλοδοξώντας το ξάναμμα μίας σπίθας γόνιμου ιδεολογικού διαλόγου, κρίνεται σκόπιμη η παρουσίαση του βαθύτατα ιδεολογικού και συνεπώς βαθύτατα πολιτικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, της «Ασκητικής».

Σφόδρα επηρεασμένος από τον μέγιστο Νίτσε, ο Καζαντζάκης υπήρξε βαθύτατα Ελληνολάτρης και Επαναστάτης, γεγονός που τον έφερε πολλάκις σε ρήξη με τον συντηρητισμό των δεκαετιών του 50 και του 60. Επιχειρήθηκε μάλιστα ο αφορισμός του από την Εκκλησία και η απαγόρευση των βιβλίων του, όμως αυτά τα γεγονότα του παρελθόντος θα ήταν ίσως εφαλτήριο για μία βιογραφικού τύπου αναδρομή, τόσο αταίριαστη στην παρουσίαση ενός βιβλίου, όπως η «Ασκητική», το οποίο είναι το πλέον φιλοσοφικό και εσωτερικό βιβλίο του Καζαντζάκη.

Αναντίρρητα τα ιερά βιβλία ενός Έλληνα Εθνικιστή είναι τα ομηρικά έπη. Μέσα από τις σελίδες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σκιαγραφείται με σαφήνεια ο Έλληνας και τα βασικά χαρακτηριστικά του, ιδωμένα μέσα την επική ιστορία της πολιορκίας και της κατάκτησης της Τροίας, αλλά και του νόστου του πολυμήχανου Οδυσσέα. Αν, όμως, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια συνιστούν το ιδεολογικό DNA του Έλληνα Εθνικιστή, είναι η «Ασκητική» που κωδικοποιεί και επικαιροποιεί τις επαγωγές των ομηρικών επών.

Ζώντας στο 2015, νομίζεις πολλές φορές ότι ο Καζαντζάκης με το έργο του απαντά στις παθογένειες του σύγχρονου κόσμου και της κυρίαρχης Νέας Τάξης Πραγμάτων που απεργάζονται οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης. Ζώντας σε έναν άσχημο κόσμο ανήθικο, διαβολικά πλασμένο, για να παραφράσουμε τον Σολωμό, δεν μπορούμε παρά να κρίνουμε ως προφητικά τα κελεύσματα του Νίκου Καζαντζάκη, τα οποία βροντοφωνάζει με στεντόρειο νιτσεϊσμό, η «Ασκητική».

Ο Καζαντζάκης μέσα από το θρυλικό αυτό έργο του εξετάζει πολυεπίπεδα τον Άνθρωπο. Μακροσκοπικώς κοιτώντας τον, βλέπει ένα αδιάσπαστο κομμάτι της ανθρωπότητος, ένα φύλλο στο δέντρο της Ράτσας, μία στιγμιαία έκφραση στο πρόσωπο του Έθνους. Αυτό από μόνο του θα συνέτεινε στην ρηχή ανάλυση πολλών σχετικώς με την κοινωνική τοποθέτηση του Καζαντζάκη ως ενός ισοπεδωτικού κοινωνιστή, κομμουνιστικής κοπιάς. Όμως ο Καζαντζάκης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί από ρηχούς αναλυτές, αγόμενους από προφανές πολιτικό συμφέρον. Μικροσκοπικώς κοιτώντας τον άνθρωπο, ανακαλύπτει τα πάντα, τον ίδιο τον Θεό!

Όλος ο πυρήνας του έργου του Καζαντζάκη είναι ο Αγώνας. Είναι η Κραυγή της καρδιάς του Ανθρώπου. Της Κραυγής που αψηφά όλους τους περιορισμούς, όλες τις ανέσεις, όλους τους βολικούς συμβιβασμούς. Είναι ένας πολεμικός αλαλαγμός που καλεί άπαντες στον Αγώνα, τον Πόλεμο, την Αιώνια Πάλη της Ζωής. «Πόλεμος Πατήρ Πάντως Εστί» έγραφε ο Ηράκλειτος και έρχεται χιλιάδες χρόνια μετά να υπογραμμίσει με πυρωμένη πένα ο Νίκος Καζαντζάκης.

Το έργο του είναι ανάθεμα στους επί γης συμβιβασμένους και υποταγμένους. Είναι ανάθεμα στους κουρασμένους, αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να δώσουν όλο τους το Είναι σε έναν σκοπό. Είναι ο άνεμος του ολέθρου, η πνοή του Θεού που φωνάζει: «Ετοιμαστείτε! Πόλεμος! Πόλεμος!», όπου τον Πόλεμο τον βλέπει σε κάθε έκφραση της Ζωής. Σε κάθε παιδί που γεννιέται. Στην κάθε φορά που μια μάνα βυζαίνει το παιδί της. Στην κάθε νέα, ρηξικέλευθη Ιδέα. Στην καρδιά μας που δεν ανέχεται την ίδια μας την φύση. Στον άνεμο που λυσσομανά τα βράδια. «Η ανώτατη αρετή», γράφει, «δεν είναι να ‘σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία»! Πόλεμος Παντού! Πόλεμος Πατήρ Πάντων Εστί, υπογραμμισμένο από την πύρινη φλόγα του Νίκου Καζαντζάκη.

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα»! Όλη η ζωή, όλη η Πλάση, όλη η Θεία Δημιουργία βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, σε συνεχή πάλη, σε συνεχή πόλεμο. Τα πάντα είναι στρατιές αντιμαχόμενες που εν πλήρει πειθαρχία προς τον σκοπό τους παρελαύνουν στα πεδία των μαχών. Και πολεμούν και σκοτώνονται και ζουν! «Αιώνια οι αντίθετες δυνάμες συγκρούονται, σμίγουν, παλεύουν, νικούν και νικούνται, συμβιβάζουνται και ξαναρχίζουν πάλι να πολεμούν σε όλο το Σύμπαντο – από τον αόρατο στρόβιλο σε μια στάλα νερό ως τον απέραντο αστροκατακλυσμό του Γαλαξία», σημειώνει με νόημα που συντρίβει όλες τις υποκριτικές και συμφεροντολογικές φωνές του εφησυχασμού. Ειρήνη υπάρχει μονάχα στα νεκροταφεία!

«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει»
Η «Ασκητική» του Καζαντζάκη είναι μία αιώνια Κραυγή προς τα πάνω. Ξεκινά από την ψυχή και το σώμα ενός ανθρώπου, από το Εγώ, το οποίο επαναστατεί ενάντια στα όρια του, ορκίζεται και προσπαθεί ενάντια στα όρια του, για την αυτοβελτίωση. Αιώνια πάλη ενάντια σε όσα μας κρατούν δεμένους στη γη, ενάντια πάλη ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι η πάλη ενάντια στον εγωισμό μας που πρέπει να αποδεχτεί την υπακοή. Είναι η μάχη ενάντια στον φόβο μας που πρέπει να τολμήσει να προστάξει.

Το επόμενο σκαλί είναι η Ράτσα, η Φυλή της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας ο κάθε ένας είναι «μια λιγόστιγμη έκφραση», ενώ «αυτή είναι το πρόσωπο». Ο καθείς εξ ημών έχει χρέος να συνεχίσει το έργο των προγόνων του. Να ξεδιαλέξει ποιους από αυτούς θέλει να εκπροσωπούν τη γενιά του και να τελέψει το έργο τους, να διαβεί τον αιώνιο αγώνα του Έθνους για την δική του βελτίωση και τέλος – το φοβερότερο χρέος – να ανοίξει τον δρόμο στον γόνο του, προκειμένου να τον συντρίψει, να τον ξεπεράσει, να συνεχίσει και αυτός με την σειρά του τιτάνιο, αυτό, έργο. «Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες», όπως ακριβώς έλεγαν τα νεαρά Σπαρτιατόπουλα προς τους Ομοίους. Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από εσάς, όπως πρέπει να πουν τα παιδιά μας σε εμάς.

Ο Αγώνας των Ανθρώπων έτσι από το επίπεδο του εαυτού, προχωράει στην Φυλή, την Ανθρωπότητα, την Γη και το Σύμπαν, ως μία αέναη πάλη του Ανθρώπινου Πολιτισμού ενάντια στην Εντροπία, την φυσικά τάση των πάντων προς την κατάρρευση, την παρακμή και τον θάνατο. Ο Αγώνας αυτός, η κραυγή του Ανθρώπου στον Αγώνα του για την τελειότητα, φτάνει μέχρι την εξακόντιση της προκλήσεώς του στα Αστέρια, φτάνει στο σημείο να απευθύνεται στον ίδιον τον Δημιουργό των Πάντων, τον Θεό, καταγγέλλοντας την τελειότητά του, ως ένα ακόμα όριο, έστω και άφταστο, ως μία τροχοπέδη στον Αγώνα για το άφταστο, το τέλειο, το άφθαρτο, το ιδανικό.

Η πολεμική αυτή κραυγή, ολόκληρης της Πλάσης, η οποία αγωνίζεται προς τα πάνω καταλήγει, με την παράθεση του «Πιστεύω» αυτού του ατέλειωτου Αγώνα:
«Πιστεύω σ’ ένα Θεό, ακρίτα, διγενή, στρατευόμενο, πάσχοντα, μεγαλοδύναμο όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στ’ ακρότατα σύνορα, στρατηγό αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμες, τις ορατές και τις αόρατες».

Αν τα Ομηρικά Έπη είναι το «ευαγγέλιο» των Ελλήνων Εθνικιστών και η Ελληνική Γραμματεία, από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, μέχρι τον Γεώργιο Πλήθων Γεμιστό, είναι η Ιδεολογική επιτομή, τότε η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη είναι το πολεμικό προσκλητήριο, η Ιαχή του αιώνιου Αγώνα προς τα πάνω, η συνέχεια της ηράκλειας επιλογής του Δρόμου της Αρετής.  

Διαβάστε περισσότερα στο ένατο τεύχος του περιοδικού "Μαίανδρος" .


www.xryshaygh.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2515834514400843489

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item