Widgets

Στοιχεία σοκ: 1 στους 4 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!


Τα σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία σχεδόν σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ανέχειας και της φτώχειας, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός.

Έτσι, λοιπόν, τα νέα στοιχεία, που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ, ότι δηλαδή 1 στους 4 Έλληνες (συγκεκριμένα το 23,1% του πληθυσμού της Ελλάδας) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει για πολλοστή φορά το τεράστιο μέγεθος της κρίσης που ταλαιπωρεί την Πατρίδα και τον Λαό. Αυτό προσδιορίζεται ως ετήσιο εισόδημα ίσο με 5.023 ευρώ για το 2013. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν τα επιδόματα και οι λοιπές κοινωνικές ενισχύσεις βοηθείας, τότε το ποσοστό, όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα έφτανε το 28% του πληθυσμού.

Η εκτίμηση αυτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει από τη νέα έρευνα των συνθηκών διαβίωσης για το έτος 2013. Σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά 3.861.414 πολίτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, επιβιώνοντας με λιγότερα από 418,6 ευρώ τον μήνα, καθώς η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ανάμεσα στο σύνολο των 18 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Αναλογιζόμενοι, μάλιστα, ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τα όσα ίσχυαν πριν από 2 χρόνια και με δεδομένη την χειροτέρευση της κατάστασης μέχρι σήμερα, μπορούμε να φανταστούμε πόσο περισσότερο έχουν αυξηθεί ο αριθμοί της φτώχειας και της δυστυχίας, εν έτει 2015 στην Ελλάδα των μνημονίων και του «συνταγματικού τόξου».

Γιώργος Μάστορας

www.xryshaygh.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενάντια στην παιδική φτώχεια και την κακοποίηση

Ένας λαός σε λήθη οδεύει προς την καταστροφή...

«”Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας!” Το όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει. Δεν είσαι ένα άθλιο λιγόστιγμο κορμί. Πίσω από την πήλινη ρεούμενη μάσκα σου ένα πρόσωπο χιλιοχρονίτικο ενεδρεύει. Τα πάθη σου και οι Ιδέες σου είναι πιο παλιά από την καρδιά και το μυαλό σου. Το σώμα σου το αόρατο είναι οι πεθαμένοι πρόγονοι και οι απόγονοι οι αγέννητοι. Το σώμα σου τ’ ορατό είναι οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που ζουν της εδικής σου ράτσας»...

Με αυτά τα λόγια ένας από τους κορυφαίους της ελληνικής διανόησης, ο Νίκος Καζαντζάκης, θίγει το χρέος κάθε Έλληνα να συνειδητοποιήσει την κληρονομιά των προγόνων του, να ενστερνιστεί την ιστορία και τα ιδανικά του έθνους του, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να συνεχίσει το έργο που του άφησαν οι προπάτορές του. Ουσιαστικά σε κάθε ευνομούμενη και πολιτισμένη κοινωνία, κρίνεται πρωταρχική η ανάγκη να γνωρίσουν οι πολίτες, κυρίως δε οι νέοι, το παρελθόν, το πολιτισμό και τις ρίζες τους. 

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, αυτοί που ορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη αυτής της χώρας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η σημερινή κατάσταση ωστόσο, με την πλειοψηφία των Ελλήνων να βρίσκεται σε κατάσταση λήθης και απάθειας, με την εκπαίδευση να σχηματίζει νέους δίχως όραμα και ορμή, με την μεθοδευμένη αλλοίωση κάθε στοιχείου που καθορίζει εθνικά και πολιτιστικά αυτή τη χώρα, δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της σημερινής αριστερής κυβέρνησης. Ανέκαθεν η φιλελεύθερη δεξιά, με το μανδύα του συντηρητισμού και του καθωσπρεπισμού, συνέβαλε εξίσου στην εθνική και ηθική ταπείνωση του κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά και της Ελλάδος συνολικά. Όταν αποκόπτεται ένας λαός από το παρελθόν του, τότε το μέλλον του διαγράφεται θολό.

Βασικοί φορείς του πολιτισμού και της παράδοσης είναι η εκπαίδευση, κυρίως όσον αφορά τους νέους, αλλά και τα πολιτισμικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία. Όσον αφορά την παιδεία, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οξυδέρκεια για να παρατηρήσει κανείς το τέλμα στο οποίο αυτή έχει καταλήξει, καθώς η παρακμή διακρίνεται σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, αναλυτικό πρόγραμμα, επίπεδο κατάρτισης εκπαιδευτικών, σκοποί και στόχοι διδασκαλίας κλπ).  

Εντούτοις, όσον αφορά την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος είναι αναγκαίο να αναφερθούν ορισμένες βασικές παράμετροι. Η προσπάθεια εξάλειψης των κοινών πολιτιστικών στοιχείων που συνθέτουν τον ελληνισμό, όπως έχει αποδειχτεί από τις διαδοχικές πολιτικές κατευθύνσεις που έχουν ακολουθηθεί,  κινείται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: στην αδιαφορία για τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, στην απάθεια απέναντι σε εξωτερικές προκλήσεις, στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για ενίσχυση του πολυπολιτισμικού στοιχείου και στην μεθοδευμένη εθνική αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού.

Σχετικά με την πατρογονική κληρονομιά, δεν υπάρχει μόνο αδιαφορία απέναντι στη διατήρηση των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και στην ουσιαστική αξιοποίησή τους, ώστε να αποτελέσουν τμήμα της  καθημερινής ζωής του σύγχρονου Έλληνα, να μην παραμένουν χώροι ξένοι και ανοίκειοι προς αυτόν. Δυστυχώς, τα περισσότερα μνημεία αποτελούν αποκλειστικά ένα μέσο εσόδων, έναν τρόπο προσέλκυσης τουριστών καθώς η αξία τους έχει εκπέσει από πνευματική σε χρηματική. 

Ενδεικτικά, στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και της  Κνωσσού το προσωπικό φύλαξης είναι ελάχιστο, στα μουσεία της Ζακύνθου και της Αμφίπολης τα εκθέματα είναι έκθετα στις καιρικές συνθήκες λόγω των ανεπαρκών υποδομών, ενώ αρχαιολογικός χώρος εξαιρετικής σημασίας στον Υμηττό έχει μετατραπεί σε χοιροστάσιο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων
Ταυτόχρονα, ευρήματα μεγάλης ιστορικής αξίας έχουν εξαφανισθεί χωρίς ποτέ η κρατική μηχανή να ενδιαφερθεί για την αναζήτησή τους (πρόκειται για τα οστά του Γ. Καραϊσκάκη σε μνημείο του Φαλήρου, καθώς και για τις προτομές των ναυάρχων της ναυμαχίας του Ναυαρίνου πλησίον της Πύλης του Αδριανού, οι οποίες εξαφανίσθηκαν επί Ολυμπιακών Αγώνων).

Πέραν ωστόσο των απτών ευρημάτων και ιστορικών μνημείων, υπάρχει και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά ενός έθνους, η οποία είτε χάνεται είτε γίνεται «κτήμα» άλλων λαών. Χαρακτηριστικά αναφέρω το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι, το οποίο σύμφωνα με την UNESCO, αποτελεί πλέον πολιτιστική κληρονομιά της Αλβανίας, αλλά και τα Αναστενάρια των Σερρών και της Δράμας που πλέον έχουν κατοχυρωθεί ως πολιτιστική κληρονομιά της Βουλγαρίας. Αυτή η αδιαφορία αποτελεί άλλωστε και ένα από τα βασικά αίτια που πλέον ξένα κράτη οικειοποιούνται όχι μόνο τον πολιτισμό αλλά και την ιστορία της Ελλάδος. Η διάθεση της τωρινής κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις όχι μόνο αδιάφορη δεν είναι, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ενθαρρυντική, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου στις ερωτήσεις των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

«Όπως συμβαίνει με ανάλογα θέματα σε κάθε πολυεθνικό Οργανισμό, η UNESCO ευνοεί και ενθαρρύνει τις πολυεθνικές εγγραφές στοιχείων και μάλιστα επιτρέπει και την εκ των υστέρων σύμπραξη δύο ή περισσότερων χωρών σε μια εγγραφή δεδομένου ότι παντού σχεδόν στον κόσμο ορισμένες παραδόσεις είναι κοινές στις όμορες χώρες, έστω και με διαφορετικές ονομασίες». Σε αυτήν την στάση ίσως υπάρχουν ψήγματα λογικής, ωστόσο ακολουθώντας αυτή τη συλλογιστική, τότε η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα σε σημαίνουσες ιστορικές μορφές ,στο όνομα της Μακεδονίας, στα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε αντίθεση με την υποβάθμιση κάθε ελληνικής πολιτιστικής αξίας, η αγάπη των κυβερνώντων στα μνημεία των κατά καιρούς καταπατητών αυτής της χώρας και κυρίως των Τούρκων εκφράζεται με κάθε ευκαιρία. Σύμφωνα με την Α. Σ. δρ. αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη καθώς και σε πολλά νησιά του Αιγαίου η συντήρηση και διατήρηση των οθωμανικών μνημείων είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς, ενώ ακόμα και σήμερα ελληνικοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν παραμείνει αναξιοποίητοι. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την καθηγήτρια το μέλλον των τουρκικών μνημείων διαγράφεται ελπιδοφόρο: «Οι νέες αντιλήψεις αποκατάστασης και επανάχρησης, σε συνδυασμό με την αύξηση των χρηματοδοτήσεων, συμβάλλουν στη διατήρηση των οθωμανικών, όπως και των άλλων μνημείων. Εξάλλου έχει συνειδητοποιηθεί εδώ και καιρό ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας τους και ο ρόλος τους στο αστικό και ευρύτερο περιβάλλον». Γενικά, στην Ελλάδα εντοπίζονται 400 οθωμανικά μνημεία, ωστόσο ο αριθμός τους ενδέχεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.  

Πέραν ωστόσο της προσεκτικής διατήρησής τους δίδεται φροντίδα και για την αξιοποίηση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι επισκέψεις Ελλήνων μαθητών σε οθωμανικά μνημεία ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Από τη μία πλευρά, μαθητές λυκείων της Κομμοτηνής και των Πομακοχωρίων επισκέφθηκαν το μνημείο της μάχης του Τσανάκαλε, όπου οι Τούρκοι αποδεκάτισαν τα συμμαχικά στρατεύματα το 1915, ενώ από την άλλη πλευρά μαθητές στην Καβάλα επισκέφθηκαν το μουσείο του Μωχάμετ Άλι (σε συνεργασία με το ινστιτούτο IMARET), ο οποίος υπήρξε πατέρας του γνωστού Ιμπραήμ Πασά που αιματοκύλισε την Πελοπόννησο.

Καταλήγοντας, ο καθοριστικός παράγοντας που συντελεί στην πλήρη απαλλοτρίωση του πολίτη, ώστε να αισθάνεται ένας ξένος ανάμεσα σε ξένους στην ίδια του τη χώρα είναι η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού. Πέρα από τις προφανείς άμεσες συνέπειες των συνεχών εισροών λαθρομεταναστών στην αραιοκατοικημένη Ελλάδα, πως ακριβώς μπορεί κάποιος να αισθανθεί Έλληνας πολίτης, όταν γύρω του ακούει διαλέκτους ξένες προς αυτόν, διακρίνει συμπεριφορές εντελώς ανοίκειες, παρατηρεί έναν τρόπο ζωής ηθικά, πολιτιστικά και αξιακά διαφορετικό από τον τρόπο που ο ίδιος έχει μάθει να ζει.

Οι παραπάνω τακτικές κινούνται στον άξονα της δημιουργίας μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι έχοντας απολέσει την ιδιότητα του πολίτη  μετατρέπονται σε όχλο, ο οποίος άβουλος και ανίκανος για ανώτερη μορφή σκέψης και ευγενών συναισθημάτων, αποτελεί απλά πιόνι στη σκακιέρα όσων κρατούν την εξουσία. Φυσικά, παρά το γεγονός ότι σήμερα στην Ελλάδα έχει εδραιωθεί σε μεγάλο βαθμό αυτό το πολυπολιτισμικό μοντέλο, μπορεί πολύ απλά η κατάσταση και πάλι να αλλάξει. Αυτή η δυνατότητα για αλλαγή ενυπάρχει σε κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος σκέφτεται και πράττει με βάση το παρελθόν των νεκρών προγόνων και με στόχο το μέλλον των αγέννητων απογόνων. www.xryshaygh.com

Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα των αστέγων, των μεταναστών και των φτωχοποιημένων Ελλήνων


Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα των αστέγων, των μεταναστών και των φτωχοποιημένων Ελλήνων

Αθήνα πόλις, όνειρα δροσερά, φωνές της νεότητας”
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ

Ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες μετασχηματισμού της πόλης είναι το δομημένο περιβάλλον και ιδιαίτερα μία ξεχωριστή έκφραση αυτού, η κατοικία.
Η διαδικασία εξέλιξης της κατοικίας μέσα στην σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε, έχει άμεση σχέση με την εμπορευματοποίησή της. 

Είναι γεγονός ότι η υπεραξία που δημιουργείται από την διαχείριση της κατοικίας είναι εξόχως σημαντική, η ίδια δε αποτελεί ένα αρκετά προσοδοφόρο εμπόρευμα, διότι αποδίδει τεράστια κέρδη. Οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας αντελήφθησαν γρήγορα την δύναμη της κατοικίας, που ως κοινωνικό αγαθό έχει τεράστια αξία, οπότε εκμεταλλευόμενοι την δυναμική της, την χρησιμοποίησαν αναλόγως εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα. Μία διεφθαρμένη πολιτική νομενκλατούρα, που λυμαίνεται την Πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες με αδιαφανείς διαδικασίες, σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις, παράτυπες μεθοδεύσεις, διευκολύνσεις προς την αυθαιρεσία και χρησιμοποιώντας το καθεστώς της αντιπαροχής ως μέσον δια την επίτευξιν της κερδοσκοπίας, προκάλεσε μία μη αναστρέψιμη αισθητική αλλοίωση των περισσότερων ελληνικών πόλεων.

Η μικροιδιοκτησία, η αγορά οικοπέδων με δόσεις, τα στεγαστικά δάνεια, η προώθηση ατομιστικών προτύπων, το διαμέρισμα σε πολυκατοικία ως ύψιστο αγαθό, το “πανωσήκωμα”, σχηματοποίησαν το στεγαστικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας μέχρι την δεκαετία του ’90. Με την ανεξέλεγκτη όμως εισβολή μεταναστών τα τελευταία χρόνια και την ατελείωτη προσφορά νέου εργατικού δυναμικού από τις χώρες του ανατολικού μπλοκ, την Ασία και την Αφρική, το ζήτημα της κατοικίας παίρνει νέες διαστάσεις.

Αν λάβουμε δε υπ’ όψη μας ταυτόχρονα και την οικονομική ύφεση, η οποία προκάλεσε την κάθετη πτώση της κατασκευής κατοικίας, την τρομακτική μείωση των αγοραπωλησιών, το πάγωμα της αξίας των ακινήτων, την δημιουργία χρεών με αποτέλεσμα την υποαπασχόληση και συνέχεια την ανεργία, τότε διαπιστώνουμε το θλιβερό αδιέξοδο της αγοράς ακινήτων.
Κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, χρέη σε τράπεζες, στάση πληρωμών, αδυναμία καταβολής ενοικίων δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της αξίας των ακινήτων και ιδιαίτερα την απομείωση του ειδικού βάρους της κατοικίας. 

Η υπερφορολόγιση του κράτους όπως και τα έκτακτα φοροεισπρακτικά χαράτσια, που επιβάλλονται από την πολιτεία δυσχεραίνουν περισσότερο το ήδη οξύ πρόβλημα της αγοράς ακινήτων. Ο Έλληνας μικροιδιοκτήτης, ο “σπιτονοικοκύρης” άνεργος πλέον ή έχοντας έναν εξευτελιστικό μισθό, έρμαιο της κρατικής φορομπηχτικής πολιτικής εξαναγκάζεται να νοικιάσει την ιδιοκτησία του σε απελπιστικά χαμηλή τιμή υποβαθμίζοντας έτσι ο ίδιος την περιουσία του για να ζήσει, ταυτόχρονα δε χωρίς να το αντιληφθεί εγκλωβίζεται στα γρανάζια της κρίσης

Η απουσία στεγαστικής πολιτικής δημιουργεί παράλογα φαινόμενα. Χιλιάδες ανοίκιαστα διαμερίσματα, αμέτρητες απούλητες νέες κατασκευές, η πόλη κατακλύζεται από νεοαστέγους, μετανάστες υποβαθμίζουν συνοικίες ολόκληρες εξ’ αιτίας της ανέχειας και της μιζέριας που τους τυραννά, ένας φαύλος κύκλος αρχίζει. Οι άστεγοι είναι πλέον γεγονός. Το κράτος είναι ανήμπορο να αντιδράσει αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες στεγαστικές ανάγκες που προεκλήθησαν τόσο από την φτωχοποίηση των Ελλήνων όπως και από την ασύδοτη εισροή δυστυχισμένων μεταναστών. 

Η Αθήνα που κάποτε ήταν κατά τον Δ. Πικιώνη: Ο τόπος ο εκλεκτός για του τέλειου Άστεως την πραγμάτωση. Κι ήταν της ίδιας της θεάς Σοφίας το γέννημα και το παίδευμα!…” έχει πλέον καταντήσει μία παρηκμασμένη πόλη που αιμορραγεί.
Το αρνητικό αυτό κλίμα επιβαρύνεται επιπλέον με την ανεξέλεγκτη εισβολή φτωχοποιημένων μεταναστών από τον τρίτο κόσμο. Χιλιάδες μετανάστες μη έχοντας στον ήλιο μοίρα καταλαμβάνουν μέρη του δημόσιου χώρου για να στεγαστούν, παγκάκια, πεζοδρόμια, εισόδους πολυκατοικιών, πάρκα, γιαπιά, εγκαταλελειμμένες κατοικίες, αποθήκες. Τα σημάδια παρακμής είναι πλέον εμφανή στην πρωτεύουσα. Η μη αξιοπρεπής διαβίωση των κατοίκων της, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανασφάλεια, ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση δίνουν στην πόλη μία ξεχωριστή μορφή. 

Ταυτόχρονα η κρατική αδιαφορία, η ελλειπής μέριμνα των δημοσίων φορέων, η ανυπαρξία πολιτικής πρόνοιας, δυσχεραίνουν το ήδη φορτισμένο αρνητικά κλίμα της πρωτεύουσας. Ο γαλανός ουρανός, η διαυγής ατμόσφαιρα, το μοναδικό και διάφανο φως της Αθήνας έχει πλέον θαμπωθεί. Έχει παρέλθει η εποχή εκείνη όπου το φως της Αθήνας έβγαζε “από μέσα του ρόδα, ζουμπούλια, κρίνα”, όπως έγραφε ο Μιλτιάδης Μαλακάσης. Όλα έχουν πλέον αλλάξει. Η διάρρηξη των κοινωνικών σχέσεων είναι τώρα πια ορατή. Λωποδύτες, πόρνες, ναρκομανείς, άστεγοι, παραβατικοί μετανάστες, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη. 

Η πολυπολιτισμικότητα έχουσα τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις δικές της ξεχωριστές συμπεριφορές, επιδρά αρνητικά στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις και στην επικοινωνία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να ανακόπτεται η συνέχεια της γειτονιάς, να διασπώνται οι ήδη υπάρχοντες κοινωνικοί δεσμοί και να μεταλλάσσεται εν γένει το αστικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εδραίωση της παραβατικότητας, της περιθωριοποίησης, της ρήξης, της υποβάθμισης των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων της πόλης. Το κράτος απουσιάζει στην μετεξέλιξή της. Με σποραδικές “εκκαθαρίσεις” και αστυνομικά μέτρα το πρόβλημα των αστέγων και των ανεξέλεγκτων μεταναστών δεν είναι δυνατόν να λυθεί. 

Αστυνομικές πρακτικές τύπου “σκούπα” και υποκριτικές μεθοδεύσεις καταδίωξης των αδύναμων και ανήμπορων συμπολιτών μας είναι αδιανόητες. Μόνο ένα κράτος πρόνοιας που θα σέβεται τον εαυτό του και τον πολίτη, που θα υπερασπίζει τα εθνικά του δίκαια, θα αγωνίζεται για την εθνική του ανεξαρτησία, είναι δυνατόν να επαναφέρει την χαμένη αίγλη της Αθήνας. Μόνο με γενναίες αποφάσεις και ξεκάθαρες ιδέες υπάρχει κάποια ελπίδα ούτως ώστε η Αθήνα αυτό το “ανύπαρκτο Άστυ” που έγραφε ο Τ.Σ. Έλλιοτ, στην “Έρημη χώρα” του, αυτό το “ταλαίπωρο Κλεινόν Άστυ”, που μας πληγώνει να ξαναγίνει πάλι “η διαμαντόπετρα της Γης το δαχτυλίδι”.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ 

ΟΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ


Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων!

Με τον πιο περίεργο τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές και ανέλυσε σε θεωρητικό επίπεδο πως θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα.

«Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ό,τι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε - προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Ένα άλλο σενάριο θα ήταν να βρεθεί χορηγός – που θα μπορούσε να είναι η Κίνα- ο οποίος θα παρέχει στην Ελλάδα 20 δις για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και άλλα 25 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η οικονομία για τη μετάβαση σε άλλο νόμισμα» πρόσθεσε με νόημα. Πηγή


Ομολογία Βούτση: Σύντομα έρχεται νέο επώδυνο μνημόνιοΟμολογία Βούτση: Σύντομα έρχεται νέο επώδυνο μνημόνιο

Μπορεί οι συριζαίοι να προσπαθούν να πείσουν μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα τηρήσουν τις «κόκκινες γραμμές» τους, όμως ακόμα και ο πιο αφελής έχει καταλάβει ότι σύντομα θα υπογράψουν ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτά που τόσο καιρό υπέγραφαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα οι συριζαίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την συζήτηση για την επόμενη μέρα από την υπογραφή του νέου μνημονίου, αφού οι «διαπραγματεύσεις» έχουν τελειώσει την μέρα που κάνανε την τελευταία επίκληση του επιχειρήματος «έρχεται η Χρυσή Αυγή» ενώπιον της Μέρκελ.

Αυτό παραδέχτηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε ότι "μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία", η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι είναι "έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη". Ξεκαθάρισε δε ότι η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση θα ψηφίσει την συμφωνία, αφού "η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας".

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρχουν απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία και να χρειαστεί η βοήθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να περάσει η συμφωνία, ο Βούτσης προανήγγειλε εξελίξεις, λέγοντας ότι "αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές".

Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εσωκομματικές διαπραγματεύσεις στον Σύριζα. Αναρωτιούνται, δηλαδή, αν θα ψηφίσουν μόνοι τους το νέο μνημόνιο ή αν θα προχωρήσουν σε μία κυβέρνηση «Παπαδήμου», προσαρτώντας την πρόθυμη πασοκονουδούλα και αφήνοντας αριστεροδεξιά αναχώματα για να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη για να μην έρθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή.

Οι σκέψεις για εκλογές είναι στα πλαίσια της θρασυδειλίας και της ανανδρίας που από φυσικού τους έχουν οι συριζαίοι. Σχεδιάζουν να ψηφίσουν το μνημόνιο, ελπίζοντας να σχηματίσουν μετά άλλη κυβέρνηση, προκειμένου να το εφαρμόσει. Έτσι παρότι θα έχουν υπογράψει μνημόνιο θα συνεχίσουν την ρητορεία περί «άσπιλης αριστεράς», ευελπιστώντας ο Λαός να τρώει «κουτόχορτο». www.xryshaygh.com


ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ!
Γράφει η Amodini Κωστάκη

Διευθυντές μεγάλης πολυεθνικής που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και πλέον η έδρα της έχει μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο, συστήνουν στον γέροντα αρχικό ιδιοκτήτη και νυν διευθύνοντα σύμβουλο, να κάνει τα πάντα, μέσω χρηματοδοτήσεων σε ΜΜΕ για καμπάνιες τύπου " η δραχμή θα μας σώσει"... Γιατί;

Μα γιατί θα θησαυρίσει κάνοντας εξαγωγές (τουλάχιστον διπλάσια κέρδη) για τις οποίες θα πληρώνεται σε ευρώ, αλλά θα πληρώνει τα κορόιδα-εργάτες στην Ελλάδα σε δραχμές.


Ενώ παράλληλα θα δανειοδοτείται άνετα, αφού οι τράπεζες θα ξανανοίξουν τις κάνουλες, ώστε να έχει ρευστότητα για νέα ανοίγματα. Για πρώτη φορά στα χρονικά της εμφάνισε φέτος ζημιές και έχει απολύσει κόσμο, όπως όλοι.

Με κάτι τέτοια διαπιστώνει κανείς πως είναι για γέλια και για κλάματα το ψευδο-δίλημμα "ευρώ ή δραχμή".

Το αληθινό ερώτημα είναι: "παραπληροφόρηση πληρωμένη απ' όσους έχουν συμφέροντα κοντόφθαλμα και βραχυπρόθεσμα ή γνώση ΟΛΗΣ της αλήθειας για το θέμα";

Και φυσικά ,για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμη, το να προωθούν με το ίδιο πάθος τη...δραχμούλα οι άνεργοι αριστεροί που ψήφισαν Σύριζα και οι "πατριώτες" Λαφαζανικοί και Λαπαβιτσαίοι ΜΑΖΙ με τους καρχαρίες των πολυεθνικών με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ του 2015!

to be continued and thoroughly elaborated soon....

Διαβάστε ακόμα: Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα
Η μαφιόζικη δράση του ΔΝΤ στην γεωπολιτική σκηνή


Η μαφιόζικη δράση του ΔΝΤ στην γεωπολιτική σκηνή

Το ΔΝΤ εκβιάζει τα κράτη στα οποία παραχωρεί οικονομική βοήθεια. Το ΔΝΤ λεηλατεί ολόκληρες ηπείρους. Το ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του κόσμου, μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα, έχει καταστρέψει το μέλλον γενεών, εκεί όπου εκλήθη για βοήθεια.

Η ιστορία του ΔΝΤ ισοδυναμεί με εγκληματική σταυροφορία, με τρομοκρατία, εναντίον εργαζομένων στις πέντε ηπείρους. Από την μια πλευρά ευνοεί την προώθηση της πείνας, της ανέχειας, της φτώχειας, των επιδημιών και των πολέμων, ενώ από την άλλη προστατεύει και ενισχύει μια ομάδα υπερπλουσίων τραπεζιτών, των οποίων ο πλούτος αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όλα αυτά γίνονται δήθεν στο όνομα της οικονομικής σταθεροποίησης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην πραγματικότητα όμως πραγματοποιούνται προς τον σκοπό της παγκόσμιας κυριαρχίας μιας μαφιόζικης κλίκας Σιωνιστών. 

Το ΔΝΤ από την αρχή της ιδρύσεως του στην Ουάσιγκτον στις 27 Δεκεμβρίου 1945  είχε ως στόχο την εξασφάλιση της στρατιωτικής και οικονομικής υπεροχής των ΗΠΑ, ήτοι την εξασφάλιση της παγκόσμιας τους κυριαρχίας και άρα την κυριαρχία του σιωνιστικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον.

Το ΔΝΤ είναι δομημένο όπως όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Έχει 2.600 υπαλλήλους, διοικητικό συμβούλιο και συμβούλιο διευθυντών. Ωστόσο οι ΗΠΑ κατέχουν στο διοικητικό συμβούλιο μειοψηφία αρνησικυρίας (βέτο), που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση χωρίς την συγκατάθεση της Ουάσιγκτον. Η κύρια παγκόσμια αποστολή του ΔΝΤ είναι αυτή του «δανειστή έσχατης ανάγκης» ή καλύτερα του «τοκογλύφου έσχατης ανάγκης». 

Το ΔΝΤ παρεμβαίνει κάθε φορά που μια χώρα εισέρχεται σε αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες. Προσφέρει πίστωση, εννοείται πίστωση συνδεδεμένη με σκληρότατες συνθήκες που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας που λαμβάνει το δάνειο του ΔΝΤ. Τουτέστιν το ΔΝΤ είναι σαν ένα ενεχυροδανειστήριο που ανήκει στην μαφία, είναι ένα ενεχυροδανειστήριο που εκμεταλλεύεται την δυστυχία των πελατών του για να τους κάνει με τον τρόπο αυτό υπάκουους, μεγιστοποιώντας τα κέρδη του διεθνούς σιωνιστικού κατεστημένου.

Τα προγράμματα του ΔΝΤ που επιβάλλονται στις χώρες που δανείζονται από αυτό το μαφιόζικο ενεχυροδανειστήριο περιλαμβάνουν πάντα απελευθέρωση των αγορών, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση όλων των περιορισμών στις ξένες ληστρικές επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις εθνικού πλούτου. Η επιβολή αυτών των προγραμμάτων έχουν ένα κοινό παρανομαστή, τουτέστιν να ευνοηθούν όλοι οι μεγάλοι σιωνιστές επενδυτές και να ισοπεδωθεί ο γηγενής πληθυσμός της χώρας που δανειοδοτείται.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που μια χώρα δανειοδοτείται από το ΔΝΤ, αυτό γίνεται με την συμπαράσταση και βοήθεια των πολιτικάντηδων και των οπορτουνιστών απάτριδων αυτής της χώρας. Για το ΔΝΤ αυτοί οι πολιτικάντηδες είναι οι ιδανικοί εταίροι. Πρώτον διότι έχουν ήδη χρηματοδοτήσει τα κόμματα τους και αυτούς τους ίδιους για τις προεκλογικές τους εκστρατείες με κεφάλαια που προέρχονται από τράπεζες σιωνιστικών συμφερόντων και δεύτερον είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι ψυχή τε και σώματι λόγω ανύπαρκτων εθνικών αντανακλαστικών. 

Η κυριαρχία όμως του ΔΝΤ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια κυριαρχία που βασίζεται στο δολλάριο ως παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και αποθεματικό νόμισμα, είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Η χιονοστιβάδα του παγκόσμιου χρέους και κυρίως του χρέους των ΗΠΑ, που ξεπερνά τα 17 τρισεκατομμύρια δολλάρια,  δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. 

Στον ορίζοντα ανατέλλει η  προσπάθεια των χωρών BRICS και η δημιουργία εκ μέρους των διεθνούς τράπεζας αναπτύξεως και χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που δεν θα βασίζονται στο δολλάριο, αλλά ούτε και στην κυριαρχία των Σιωνιστών της Ουάσιγκτον. Η κατάρρευση του δολλαρίου και μαζί με αυτό της ζώνης του ευρώ είναι αναπόφευκτη,  ορατή και μη αναστρέψιμη.

Γ. Λιναρδής

Σημείωση: Ελήφθησαν στοιχεία από το βιβλίο «Weltmacht IWF- Chronik eines Raubzugs» του Ernst Wolff.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία οικονομικής καταστροφής εξαιτίας των μνημονίων


Στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, ο Βουλευτής Αργολίδος, Γεώργιος Γαλέος, έθεσε σοβαρά ερωτήματα στους εκπροσώπους του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που αφορούν στην είσοδο της χώρας μας στα αλλεπάλληλα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος.

Ο Συναγωνιστής Γαλέος επεσήμανε την μακρόχρονη υπερκαταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων σε συνδυασμό με την ασύδοτη παροχή καταναλωτικών δανείων από τις τράπεζες και έθεσε τα εξής ερωτήματα: Ποιο είναι το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής της χώρας μας και ποιο το μέγεθος των απαιτήσεων των δανειστών μας; Πώς θα μπορέσουμε να βγούμε στις ξένες αγορές, όταν τα επιβαλλόμενα επιτόκια είναι πολύ υψηλά;

Ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Συναγωνιστής Γαλέος ρώτησε αν ενδείκνυται αυτές να γίνονται την παρούσα στιγμή, και ως προς την οικονομική ανάπτυξη αν είναι αδύνατον αυτή να επιτευχθεί όταν η ελληνική πρωτογενής παραγωγή συνεχώς συρρικνώνεται; Όσον αφορά στην πτώχευση, και ενώ οι εταίροι δηλώνουν ότι με την επιμήκυνση θα αναλάβουν μέρος του χρέους, τα οποίο θα εξακολουθεί να παραμένει δυσβάσταχτο, ποια κατάσταση θα υπάρχει μετά από 50 χρόνια στην χώρα μας;

Οι εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ απήντησαν με υπεκφυγές, παραδεχόμενοι ότι η παρούσα οικονομική κρίση αποτρέπει τις επενδύσεις στην χώρα μας, ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι ανύπαρκτη, και ότι η Ελλάδα έχει απωλέσει πλέον την ανεξαρτησία στην επιλογή οικονομικών στόχων.

Τέλος, έθεσαν το εκβιαστικό δίλημμα, ότι ο χειρισμός του ελληνικού χρέους θα γίνει είτε μέσω συμφωνίας με την Ευρωζώνη, είτε με την μη αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.


www.xryshaygh.com


Κασιδιάρης σε Βαρουφάκη: Πίνετε κοκτέηλ στις πισίνες σας και ζητάτε λιτότητα από τον λαόΚαμία σοβαρή και ουσιαστική απάντηση δεν είχε να δώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης στον παράνομα προφυλακισμένο βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ανέπτυξε επίκαιρη ερώτηση για τον δανεισμό από το ΔΝΤ, το «κούρεμα» δημοσίου χρέους και πιθανή συμμετοχή της Ελλάδος στην τράπεζα των χωρών BRICS.

Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης εξέθεσε την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία στα χνάρια του Σαμαρά, έχει απεμπολήσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για το κούρεμα του δημοσίου χρέους και την κατάργηση των εθνοκτόνων Μνημονίων. Παράλληλα, ο Σύριζα συνεχίζει να είναι προσδεδεμένος στο άρμα της τοκογλύφου Μέρκελ και του ΔΝΤ, ενώ δεν κάνει καμία ουσιαστική κίνηση προς  την τράπεζα των χωρών BRICS.

Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής του τόνισε πως η αντίσταση στο Μνημόνιο και τους τοκογλύφους δανειστές δεν γίνεται τρώγοντας φάπες από τον Γιούνκερ και πίνοντας κοκτέηλ στις πισίνες.

Ο υπουργός Οικονομικών μην έχοντας τίποτα να απαντήσει, απευθυνόμενος προσωπικά στον Συναγωνιστή Κασιδιάρη δήλωσε πως η "ελληνική πολιτεία" τον έβαλε στην φυλακή για "εγκληματικές πράξεις", εισπράττοντας την χλεύη των βουλευτών μας. www.xryshaygh.com


Ομολογία της κοροϊδίας του Σύριζα από Σταθάκη: Ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και το 2015 - Η μνημονιακή συμφωνία είναι μονόδρομος!Μία-μία καταρρέουν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας τον πολιτικό σαλταδορισμό που διέπει (και) αυτό το κομματικό μόρφωμα και συνονθύλευμα. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος αποδόμησε μία ακόμη προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάργηση δηλαδή του ΕΝΦΙΑ.Μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Σταθάκης ουσιαστικά ομολόγησε ότι ο κεφαλικός αυτός φόρος θα ισχύσει και για το 2015.

Με θράσος, μάλιστα, τόνισε ότι είναι άδικος φόρος, αλλά το βλέπει πολύ δύσκολο να καταργηθεί εφέτος. Από την μία, δηλαδή, παραδέχεται ότι διαιωνίζει έναν φόρο που ο ίδιος χαρακτηρίζει (και είναι) άδικος, ενώ από την άλλη δεν είχε το θάρρος να πει ευθαρσώς ότι συνεχίζει το χαράτσι αυτό, αλλά άφησε ένα δήθεν παραθυράκι μη εφαρμογής του, με την έκφραση «είναι πολύ δύσκολο»Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σταθάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα όλη την κεντρική προεκλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βασιζόταν στο σκίσιμο και την κατάργηση του μνημονίου, καθώς και την ρήξη με τους δανειστές, λέγοντας ότι η επικείμενη συμφωνία αποτελεί μονόδρομο!

Για το μέγεθος της πολιτικής απατεωνιάς του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να παραθέσουμε τι έγραφε η «Αυγή» στις 11 Ιανουαρίου 2015, 2 μόλις βδομάδες δηλαδή πριν από τις εκλογές:  "Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής μας"
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: "Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας."

Τι να πει κανείς… «Πρώτη φορά Αριστερά», αλλά στην μεθοδολογία της πολιτικής απάτης και ψευδολογίας ακολουθεί επάξια τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου».

Γιώργος Μάστορας

www.xryshaygh.comΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!


Tα στοιχεία περί της άτυπης στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος στο εσωτερικό της χώρας (ενώ στους διεθνείς τοκογλύφους τα σκάει κανονικότατα…), οδηγούν τους πολίτες να μην πληρώνουν, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.

Έτσι, με τα 418 εκατομμύρια ευρώ που προστέθηκαν τον Μάρτιο και τα 500 και άνω που προστέθηκαν τον Απρίλιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές του, το σύνολο των οφειλών φτάνει τα 5 δις. ευρώ!


Παράλληλα, μέσα στον Απρίλιο προστέθηκαν στα χρέη των πολιτών προς την εφορία 602 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα τα παλιά και τα νέα χρέη προς τις εφορίες να ξεπερνούν τα 77 δισ. ευρώ. Κι αν σ’ αυτά προστεθούν και οι οφειλές προς τα τελωνεία, τα συνολικά χρέη ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Goldman Sachs, τον Απρίλιο αποσύρθηκαν από τις τράπεζες περίπου 7 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί μέσα στο 2015, είναι περίπου 28 δισ. ευρώ.


Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το μόνο που απομένει είναι να γίνει το μεγάλο «μπαμ» και να μείνει τίποτα όρθιο. Που όπως φαίνεται, αυτό το «μπαμ» δε θα αργήσει και πολύ… πηγή


Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΑΠΙ!

ELPIDA

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Με το κερί ψάχνει η κυβέρνηση να βρει λεφτά ώστε να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της Χώρας μας. Κάπου διάβασα ότι  ετοιμάζονται να βάλουν «χέρι» και στα αποθεματικά των ΔΕΚΟ. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι Συριζαίοι στράγγισαν το όποιο αποθεματικό είχε η Χώρα μας. Όλα τα κράτη έχουν κάποια ποσά που τα κρατούν για ώρα ανάγκης. Εμείς τα διαθέσαμε και τα τελευταία που είχαμε για να πληρώσουμε τους δανειστές μας, δήθεν για να φανούμε οι καλοί υποτελείς προς αυτούς, και με το χέρι απλωμένο ύστερα, να ζητιανεύουμε μπας και μας δώσουν καμιά δεκάρα.

Απ την άλλη έχουμε δυο μέρες που ασχολούνται τα κανάλια και οι εφημερίδες με την επιτροπή της βουλής που ασχολείται με το θέμα της ΕΡΤ. Με ποιόν πιάστηκε η Κωνσαντοπούλου, τι της είπε ο Μεϊμαράκης, και άλλα τέτοια φαιδρά, ενώ σημαντικότερα ζητήματα ταλανίζουν τη Πατρίδα μας και τα διαβάζουμε μόνο στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Σας μεταφέρω από το φύλλο της σημερινής, 27-5-015, «καθημερινής»: «συναγερμό σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ σήμανε η σύλληψη 28 χρόνου Σύρου ο οποίος μετέφερε στο αυτοκίνητό του, ούτε λίγο ούτε πολύ, 95.000 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Ο νεαρός προσπαθούσε να εξέλθει της Χώρας μας από το τελωνείο Κήπων. Κρίθηκε ύποπτος για πιθανή διασύνδεση με δίκτυα τζιχαντιστών, και κρατείται στην Αλεξανδρούπολη». 

Όπως καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι αναγνώστες, με τόσα φυσίγγια δεν πας για κυνήγι αλλά για πόλεμο. Πολλοί συνειρμοί μπορούν να γεννηθούν από αυτό το περιστατικό, και που άπτονται της ασφάλειας της Χώρας μας. Είναι επίσης βέβαιο ότι η Χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει και  με ό,τι μπαγκάζια γουστάρουν. Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια της Πατρίδος μας. 

Πολλάκις έχουν τονίσει το πρόβλημα αυτό οι συναγωνιστές βουλευτές μας τόσο εντός του κοινοβουλίου, όσο και όπου αλλού τους δίνεται η δυνατότητα. Χθες διάβαζα ότι έκανε παράπονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του 15% τοις εκατό κόμματος, που όσο πάει και μειώνεται, στην Τασία για την μετεγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία. Κύριε Καραγκούνη το ενδιαφέρον σας μας συγκίνησε!!! Αλλά ό,τι και να πείτε, ό,τι και να πράξετε εκ των υστέρων, δεν πρόκειται κανείς να σας πάρει πλέον στα σοβαρά.Τέλος, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, διαβάζω πως θα επέλθει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και δανειστών. Επειδή όμως αύριο θα υπάρχει, όπως είναι πάλι φυσικό, κίνδυνος εξόδου και επιστροφή στη δραχμή να σας πω και κάτι ευχάριστο. Έχετε δει την Τασία έξαλλη να προσπαθεί να κρατήσει δια της βίας τους λαθρομετανάστες εντός της Χώρας μας; Θα το δείτε αν επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και κανένας πλέον από τους παράτυπους, όπως τους λένε, δεν θα θέλει να μείνει στη Πατρίδα μας, και ο νοών νοείτω. http://ethnikismos.net

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7868922014592747593

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item