Widgets

Η κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ συνεχίζει την αποκαθήλωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας


Ενώ εξακολουθούν να υφίστανται έντονες απορίες και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της αναβάθμισης των ΑΦΝΣ (Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας) Orion P-3B  και την παράκαμψη μελετών του Πολεμικού Ναυτικού για την αξιολόγηση τεχνοοικονομικών προσφορών από κατασκευαστές σύγχρονων ΑΦΝΣ, κατασκευαστές οι οποίοι προσφέρουν μάλιστα και αυξημένο κατασκευαστικό έργο στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία με συνολικό κόστος χαμηλότερο από το κόστος αναβάθμισης των Orion, το βέβαιο είναι ότι για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν πολλά άλλα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι άμεσης προτεραιότητας και άκρως επείγοντα. Πολύ πιο επείγοντα από την εν λόγω αναβάθμιση.

Κατωτέρω αναφέρονται εξοπλιστικά προγράμματα που χρήζουν άμεσης υλοποίησης ή ολοκλήρωσης και τα οποία επηρεάζουν με βαρύνουσα σημασία το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας.

- Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (ΕΜΖ) φρεγατών ΜΕΚΟ-200 ΗΝ τύπου Ύδρα.
- Πρόγραμμα υποβρυχίων τύπου 214.
- Πρόγραμμα πυραυλακάτων.
- Αναβάθμιση ραντάρ AESA  του συνόλου των F-16 C/D.
- Πρόγραμμα αυτοπροστασίας ASPIS (Airborne Self Protection Integrated Suite) μέρους του στόλου των F-16.
- Πρόγραμμα μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90.
- Προμήθεια πυρομαχικών 120 mm για τα άρματα μάχης Leopard.
- Προμήθεια βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς για τα πυροβόλα των 155 mm.
- Προμήθεια «έξυπνων» βλημάτων 155 mm για το πυροβολικό.
- Προμήθεια βλημάτων ATACMS (Army Tactical Missile System) εκτεταμένου βεληνεκούς.
- Προμήθεια ρουκετών MLRS  (Multiple Launch Rocket System) μεγάλου βεληνεκούς.
- Προμήθεια βλημάτων A/T  Kornet.
- Προμήθεια βλημάτων A/T  TOW-2.
- Προμήθεια βλημάτων Α/Τ  Milan.
- Προμήθεια βλημάτων Α/Τ  Strim.
- Προμήθεια βλημάτων αέρος-εδάφους AGM-114L  Hellfire.
- Σύναψη συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης  για τα ελικόπτερα NH-90, για τα αεροσκάφη T-6A, για τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 B/H, για τους κινητήρες των ελικοπτέρων S-70 B/B6  Aegean Hawk.


Η αιτιολόγηση του προγράμματος αναβάθμισης των υπέργηρων Orion P-3B, έναντι μάλιστα της απόκτησης νέων υπερσύγχρονων ΑΦΝΣ από οποιοδήποτε κατασκευαστή, εις βάρος όλων των προαναφερομένων άμεσης προτεραιότητας προγραμμάτων είναι τουλάχιστον ανεξήγητη, για να μην υποθέσουμε τα χειρότερα. Είναι προφανές ότι λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος κανένα ή σχεδόν κανένα από τα προαναφερθέντα προγράμματα θα υλοποιηθεί ή θα ολοκληρωθεί, ενώ η κατεπείγουσα προτεραιότητα της αναβάθμισης των Orion θα φανεί αρχές της επόμενης δεκαετίας όταν αυτά τα αεροσκάφη θα ξανακάνουν την εμφάνιση τους στον ορίζοντα του Αιγαίου.

Τα ερωτηματικά για την πολιτική εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας παραμένουν και εξακολουθούν να είναι αμείλικτα. Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ με το αμυντικό του πρόγραμμα συνεχίζει την αποκαθήλωση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας με προμετωπίδα την αριστερίστικη και μαρξιστική αντίληψη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχοντας την συμπαράσταση από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι διορισμοί των ημετέρων υιών και θυγατέρων στο Υπουργείο Άμυνας.

Οι πολιτικές παρωπίδες που φοράει μερίδα του ελληνικού λαού μπορεί μεν να προσφέρουν ασφαλή προσανατολισμό, ενίοτε όμως ο προσανατολισμός αυτός οδηγεί στην εθνική καταστροφή.

Γ. Λιναρδής

www.xryshaygh.com


Ελλάς, Ρωσσία και Γεωπολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Ελλάς, Ρωσσία και Γεωπολιτική - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Μόσχα

…Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί
.”


Διονύσιος Σολωμός - Από τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν

Οι δύο παραπάνω στίχοι του εθνικού ποιητού έχουν γραφεί πριν από δύο ολόκληρους αιώνες, αλλά παραμένουν επίκαιροι και όχι μόνον στις ημέρες μας. Στην διάρκεια της νεωτέρας Ελληνικής ιστορίας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες η Πατρίδα μας ευρισκόμενη σε “χρεία” κτύπησε τις θύρες των ξένων, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Βεβαίως, ο ποιητής αναφέρεται και στους αιώνες της πικρής σκλαβιάς, αλλά και πριν απ’ αυτές όταν ο Ελληνισμός αναζητούσε την λύτρωση από ξένα χέρια, τα οποία αλίμονο, έστεκαν άπραγα για να μας βοηθήσουν και μας βοηθούσαν μόνον και μόνον τότε όταν τα συμφέροντά τους εξυπηρετούντο. Αλλά και πριν την Πτώση της Πόλεως δραματικές ήταν οι προσπάθειες της τελευταίας δυναστείας της Πόλεως των Κωνσταντίνων, των Παλαιολόγων, προκειμένου να έλθουν από την Δύση σαν σύμμαχοι οι Φράγκοι και οι Λατίνοι και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική απειλή. Αλλά τελικά δεν έγινε τίποτε…

Είναι γεγονός ότι με την Ρωσσία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και εάν οφείλουμε την ελευθερία μας στο φιλελληνικό κίνημα στην διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821 αυτό, το φιλελληνικό κίνημα, είχε βάση του και κίνητρο του τότε τον ρομαντισμό προς την Αρχαία Ελλάδα. Σήμερα αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Στην θέση αυτού υπάρχει η Ορθοδοξία και η κοινή θρησκευτική πίστη με την αυτοκρατορία της Μόσχας. Δεν φτάνει όμως μόνον αυτή… Όπως δεν έφτασε και στους αιώνες τους περασμένους, χρειάζεται και το κοινό συμφέρον, χρειάζεται η γεωπολιτική σύμπλευση.

Πριν δέκα περίπου χρόνια υπήρξε μία ειλικρινής, αλλά όχι αποφασιστική κίνηση εκ μέρους της ηγεσίας του Ελληνικού κράτους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία γεωπολιτική στροφή προς την Μόσχα. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε παταγωδώς, αποδεικνύοντας ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση της ηγεσίας όταν ένα ολόκληρο κράτος και οι μηχανισμοί του είναι διαβρωμένοι από μια ξενοκρατία με συγκεκριμένη ταυτότητα. Το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως ήταν πράγματι πολύ σημαντικό και θα θωράκιζε κυριολεκτικά την Πατρίδα μας από τον εξ Ανατολών κίνδυνο.

Τότε πριν επτά ολόκληρα χρόνια έγραφα από την ίδια σελίδα της ίδιας αυτής εφημερίδας και τα παραθέτω γιατί η συνέπεια στην πολιτική είναι είδος εν ανεπαρκεία και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γραμμή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παραμένει σταθερά. Διαβάστε λοιπόν τι γράφαμε 7 χρόνια πριν την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος Τσίπρα στη Μόσχα:

Αρ. Φ. 641/7-5-2008
Ελλάς, Ρωσία και Εθνική Ανεξαρτησία 

Προς “εθνικόφρονες”: Μην ανησυχείτε! Δεν κινδυνεύει η εθνικά σας “ανεξαρτησία”. Που ποτέ δεν κινδύνευσε κάτι, που ποτέ δεν υπήρχε!

“Μέγα πολιτικό θέμα ετέθη για το κατά πόσον κινδυνεύει η εθνική μας “ανεξαρτησία” από τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ρωσία για τον αγωγό South Stream. Κάποιοι εθνικόφρονες παλαιάς κοπής, που μας θυμίζουν την εποχή του ψυχρού πολέμου, όταν οι Τούρκοι ήταν καλοί γιατί ήταν αντικομμουνιστές, ανησυχούν τώρα μήπως η Ελλάς καταστεί προτεκτοράτο της Ρωσίας! Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι, που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την τουρκική επιθετικότητα για πενήντα ολόκληρα χρόνια εν ονόματι της ενότητος του ΝΑΤΟ, τώρα απέκτησαν εθνική… ευαισθησία! Μαζί με αυτούς ανησυχούν και οι Αμερικανοί, γιατί λένε ότι η συμμετοχή της Ελλάδος στον αγωγό South Stream είναι αντίθετη προς τα δικά τους ενεργειακά σχέδια και επιπλέον καταστά την χώρα μας υποχείριο της Μόσχας.

Ενώ όμως ανησυχούν για το South Stream, που θα περάσει από την Ελλάδα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα για το τμήμα εκείνο του ιδίου αγωγού, τον Blue Stream, ο οποίος δίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία! Γιατί δεν ανησυχούν;”

Αυτά πριν επτά χρόνια με την Ελλάδα τότε σε διαφορετική θέση κι όχι ευρισκόμενη όπως σήμερα στο έλεος των δανειστών τοκογλύφων και υπό την απειλή μιας ολοκληρωτικής καταστροφής της οικονομίας μας. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά και η Ελλάς ευρίσκεται σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Όμως, δυστυχώς, από την επίσκεψη αυτή δεν προέκυψε τίποτε το χειροπιαστά θετικό πέρα από ένα γενικόλογο ευχολόγιο άνευ ουσίας. 

Γιατί αυτό; Η Ρωσσία από την πλευρά της δεν θέλει να διακινδυνεύσει τις σημαντικές οικονομικές σχέσεις της με την Ε.Ε. και κυρίως με την Γερμανία. Επιπλέον, το πλέον ανησυχητικό για εμάς, η Ρωσσία έχει αναπτύξει σχέσεις με την Τουρκία, η οποία Τουρκία, ακολουθώντας μία εθνική πολιτική, δεν υπηρετεί πιστά τις οδηγίες του υπερατλαντικού αφέντη. Έτσι καταντήσαμε στο σημείο να θεωρείται σαν επιτυχία η μελλοντική σύνδεση της χώρας μας με τον αγωγό φυσικού αερίου Ρωσσίας-Τουρκίας, μία σύνδεση η οποία θα κάνει ακόμη περισσότερο εξαρτώμενη την Ελλάδα από την Τουρκία!

Επιπλέον, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού δεν προσέφερε στην Ρωσσία τίποτε το σημαντικά διαφορετικό, αφού παραμένει ακέραιη η διασύνδεση της χώρας μας τόσο με τους αμερικανούς μέσω του ΝΑΤΟ και βεβαίως με τα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. Θα ήταν δυνατή μία γεωπολιτική σύγκλιση της Ελλάδος με την Ρωσσία και με δεδομένη τη συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική απειλή;

Μη ξεχνάμε ότι την ίδια ώρα κατά την οποία η Τουρκία μας παριστάνει τον… φίλο, την Μεγάλη Παρασκευή μέσα στον Ναό της Αγίας Σοφίας προχώρησε σε μία πρωτοφανή πρόκληση όταν ιμάμης διάβασε το Κοράνι για πρώτη φορά μετά από 85 ολόκληρα χρόνια! Η επιστροφή των Οθωμανών είναι γεγονός και εάν δεν αντιδράσουμε η χώρα μας θα καταστεί μία στην πραγματικότητα επαρχία της Τουρκίας.
Για την τουρκική απειλή είχε γράψει στην “Θεωρία του Πολέμου”, ο Παναγιώτης Κονδύλης τα παρακάτω: “Πράγματι, ο μεγαλύτερος μελλοντικός κίνδυνος για την Τουρκία - και η μεγαλύτερη, αν όχι η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα- έγκειται στο ενδεχόμενο της ανάδυσης Δυνάμεων ικανών να συναγωνισθούν την αμερικανο-τουρκική επιρροή τόσο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία όσο και στα Βαλκάνια. Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια”. 

Επαναλαμβάνω μετά ταύτα το ερώτημα: Θα ήταν δυνατή και συμφέρουσα για το Έθνος μας μία γεωπολιτική σύγκλιση με την Ρωσσία; Ανεπιφύλακτα απαντώ ναι!
Αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία Ελλάδα ελεύθερη χωρίς δουλείες προς τοκογλύφους και μεγάλους αφέντες και μια τέτοια Ελλάδα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία χώρα με ηγεσία Εθνική.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γ.Γ. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Πυρηνική απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο

Πυρηνική απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Κατασκευάζονται σταθμοί σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια

Σε πυρηνικό κλοιό κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα, καθώς Αλβανία και Σκόπια σχεδιάζουν με την υλικοτεχνική υποστήριξη της Τουρκίας να κατασκευάσουν πυρηνικά εργοστάσια ισχύος 1.310 MW. Την τεχνογνωσία θα την προσφέρει η τουρκική εταιρεία EGC που ήδη συνεργάζεται στον τομέα αυτό με την αμερικανική Westinghouse Electric Company και την κινέζικη SNPTC.

Η Άγκυρα μέχρι το 2023 σχεδιάζει να αποκτή σει έως και πέντε πυρηνικά εργοστάσια, δύο στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην σεισμογενή περιοχή της Μερσίνης, ένα στην Σινώπη, ένα στην Μανίσα κοντά στην Σμύρνη, απέναντι από τα Ελληνικά νησιά κι ένα στο Τεκιρντάγκ στην Ανατολική Θράκη, σε απόσταση αναπνοής από την Κωνσταντινούπολη. Στην Αλβανία, Τούρκοι ειδικοί έχουν βρει, μετά από σχετικές γεωλογικές έρευνες, τις κατάλληλες τοποθεσίες για την ανέγερση πυρηνικού εργοστασίου, στον άξονα Δυρραχίου - Λακ - Αλέσιον, ενώ στα Σκόπια, στο Κράτοβο. Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθεί με ανησυχία η Ελληνική Επιτρο πή Ατομικής Ενέργειας (Ε Ε ΑΕ), στην οποία έχουν περιέλθει σχετικές πληροφορίες και ήδη βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

Ο προβληματισμός είναι περισσότερο έντονος στις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες, αφού στο Δυρρά χιο, το οποίο ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε ναυτική βάση της Τουρκίας στην Αδριατική, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2014 μεγάλα έργα που αφορούν κυρίως την κατασκευή υπόγειων αποθηκευτικών χώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την τουρκική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα σιλό που να φιλοξενεί πυρηνικά όπλα, τα κλειδιά του οποίου θα έχουν φυσικά οι Τούρκοι. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι από το 2011 η εξ Ανατολών χώρα έχει αναθέσει στην ρωσική εταιρεία Rosatom να χτίσει ένα μεγάλο αντιδραστήρα που θα ξεπερνά σε ισχύ τα 4800 MW στην Αττάλεια (Ακούγιου), ακριβώς πάνω στο λεγόμενο ρήγμα της Ανατολίας, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2020.

Κι εδώ ακριβώς αποκαλύπτεται η πρόθεσή της να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, αφού ασκεί πιέσεις στην συγκεκριμένη εταιρεία να κρατήσει για λογαριασμό της τις ράβδους χρησιμοποιούμενου πυρηνικού καυσίμου. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες που διέπουν την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις ράβδους στα χέρια της η Άγκυρα και με την μέθοδο του εμπλουτισμού ουρανίου, μπορεί να κατασκευάσει τουλάχιστον τρεις βόμβες πλουτωνίου.

Ήδη, από το 2008, η Τουρκία έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν, άλλη «φίλη» χώρα, οι υπήκοοι της οποίας στην Ελλάδα θα αποτελέσουν την πέμπτη φάλαγγα σε περίπτωση σύρραξής μας με τους «μεμέτηδες», τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό, συσκευές φυγοκέντρησης. Όσο για τον φορέα των βομβών θα είναι έτοιμος μέσα στο τρέχον έτος, καθώς με την συνεργασία και την τεχνογνωσία του Πακιστάν, ήδη κατασκευάζεται ο πρώτος τουρκικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, που θα έχει ακτίνα δράσης τα 2500 χλμ, δηλαδή θα περιλαμβάνει όλο τον Ελλαδικό χώρο. Το πρόβλημα εντείνεται και προκαλεί εύλογους συνειρμούς για πυρηνική περικύκλωση της χώρας μας, καθώς ήδη στο πρόγραμμα κατάρτισης (που έχει ξεκινήσει το 2011) Τούρκων επιστημόνων στην πυρηνική τεχνογνωσία συμμετέχουν και Αλβανοί στρατιωτικοί απόφοιτοι της Τουρκικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Όσο για το εργοστάσιο στην Σινώπη, θα διαθέτει ισχύ 4.480 MW, και θα το αναλάβει κοινή ιαπωνικογαλλική κοινοπραξία, στην οποία κυριαρχεί η εταιρεία Τοpco, που είναι γνωστή από το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα.

Στην βιασύνη της να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια η Τουρκία, προκειμένου να αποκτήσει έμμεσα πυρηνική τεχνολογία, υποπίπτει σε χονδροειδή λάθη που μπορεί να μετατρέψουν εξαιτίας ενός ατυχήματος σε «Χιροσίμα» την Ανατολική Μεσόγειο. Το μεν εργοστάσιο στην Μερσίνα (Ακουγιού) βρίσκεται σε απόστα ση μόλις 16 χλμ από ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά ρήγματα που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό άνω των 7,5 ρί χτερ, ενώ αυτό της Σινώπης, σε έδαφος αργιλώδες, εντελώς ακατάλλη λο για την ανέγερση βιομηχανικής μονάδας, πόσω μάλλον, αν πρόκειται για πυρηνικούς αντιδραστήρες. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής στο Ακουγιού, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Τανέρ Γιλντίζ. Ιθύνων νους του προγράμματος είναι ο Πακιστανός Αμπντούλ Καντίρ Χαν, που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Άγκυρας και θεωρείται ως ο «πατέρας» της κατασκευής πυρηνικής βόμβας από την χώρα του. Η άποψη ενισχύεται και από την προμήθεια, σε μεγάλους αριθμούς μάλιστα, από το Ισλαμαμπάντ, ραδιενεργών ισοτόπων, όπως το πλουτώνιο 239 και το ουράνιο 233 που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για παραγωγή πυρηνικών όπλων. Όσο για το ουράνιο, ήδη εξορύσσεται σε σημαντικές ποσότητες, σε ορυχεία της περιοχής Σοργκούν της περιφέρειας Γι ζγκάτ.

Καμπανάκι από την Χρυσή Αυγή

Το μοναδικό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που υπεύθυνα είχε αναφερθεί στο μέγεθος της απειλής που αποτελούν για την χώρα μας οι «πυρηνικές» ανησυχίες του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν και του βεζίρη της «Υψηλής Πύλης» Αχμέτ Νταβούτγλου, ήταν η Χρυσή Αυγή. Στο τέλος Ιανουαρίου του 2015 είχε «διαρρεύσει» ο νόμος που τελικά ψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή και προβλέπει την δομή και λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας. Αν και παρόμοιες αρχές έχουν συσταθεί και σε άλλα κράτη που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, σε καμία απ’ αυτές τα στελέχη τους δεν υπάγονται (δηλαδή δίνουν λογαριασμό) απευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας. Μόνο σε χώρες που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο όπως το Ισραήλ, Πακιστάν και Βόρειο Κορέα συμβαίνει αυτό. Το κυριότερο είναι ότι σύμφωνα με το ν/σ, προβλέπεται ότι είναι αδύνατος ο έλεγχος της αρχής αυτής και φυσικά των προμηθειών που θα κάνει, όπως και των κονδυλίων που θα δαπανά από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, εκτός από τον Ερντογάν.

Όσο για τα ονόματα του προσωπικού της συγκεκριμένης αρχής, η οποία αρχικά θα συγκροτηθεί από μέλη της ομάδας του Καντίρ Χαν, θα διέπονται από πλήρη μυστικότητα. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος, ευθύς μόλις αποκαλύφθηκε το θέμα, με το συγκεκριμένο νόμο η Τουρκία ουσιαστικά προχωρά στην απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου και μάλιστα υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις για τις προθέσεις της. Δυστυχώς τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στον άξονα του εθνοπροδοτικού τόξου, προτιμούν να συνεχίσουν τους τεμενάδες στους πασάδες της Άγκυρας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους εξευμενίσουν, παρά να θωρακίσουν την χώρα. Προφανώς στο πλαίσιο του ραγιαδισμού που τους διακατέχει, δεν θέλουν να αξιοποιηθούν για την προστασία της χώρας, τα Ελληνικά «λαμπρά μυαλά», δηλαδή οι ειδικοί επιστήμονες που εργάζονται σε διάφορα ερευνητικά κέντρα, κυρίως των ΗΠΑ, και έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη καινοτομιών στην πυρηνική και στρατιωτική τεχνολογία. 

Και μην ξεχνάμε, ότι η ιστορία μας έχει διδάξει, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας πως «ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται».

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ!

komotini
Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος

Η ανθελληνική πολιτική διαδρομή του τουρκόφιλου DΕΒ είναι γνωστή τοις πάσι. Παραταύτα, έντονη ανησυχία προκαλεί η πρόσφατη αναμφισβήτητη ποιοτική αναβάθμιση της δράσης του, που εκδηλώνεται μέσα από μια σειρά επαφών εντός και εκτός συνόρων, και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο, αφού το κράτος παραμένει είτε χαυνωμένο είτε παρασκηνιακά υποστηρικτικό απέναντί του. Μόλις προ ημερών (31 Μαρτίου 2015) ο Ραφαέλ Ντίαζ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και η επιτροπή που τον συνόδευε συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με την ηγεσία του DΕΒ, και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Μουσταφά Αλί Τσαβούς, τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και την διευθύντρια διεθνών σχέσεων Λεϊλά Σαλίχογλου. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του DΕΒ κατήγγειλαν την καταπίεση του τουρκικού στοιχείου, όπως ονομάζουν τους μουσουλμάνους της Θράκης, και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ελληνική Πολιτεία, ενώ ζήτησαν την παρέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου τα μειονοτικά θέματα να οδηγηθούν στην λύση τους.

Επί της ουσίας, εντός της ελληνικής επικράτειας, έλαβε χώρα η προσέγγιση δυο σφόδρα ανθελληνικών πλευρών, των πρακτόρων της Άγκυρας και της αντιπροσωπείας του υπερατλαντικού πάτρονά της, στον οποίο  η Τουρκία οφείλει εν πολλοίς τον ενισχυμένο περιφερειακό της ρόλο, με το επίσημο κράτος περί άλλων να τυρβάζει, χωρίς καν να ψελλίζει μία λέξη προς υπεράσπιση των θιγομένων εθνικών συμφερόντων ή έστω να εγκαλεί τους συμμετέχοντες, για αίτημα προς ξένη κυβέρνηση να επηρεάσει το εσωτερικό ενός, έστω κατ’ ευφημισμόν, ανεξάρτητου κράτους τους μεν, για διάθεση εμπλοκής σε αποκλειστικά ενδοελληνικές υποθέσεις τους δε.
tzebel
Έτι δε το DΕΒ αποπειράται πλέον να ασκήσει την δική του εξωτερική πολιτική. Ο πρόεδρος του μορφώματος, στην προσπάθεια του να ενισχύσει την θέση του κόμματος του στην διεθνή σκακιέρα, μετέβη στην Βουλγαρία, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο δήμαρχο του Τζεμπέλ, που είναι παράλληλα επικεφαλής του τουρκικού κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών στον νομό του Κίρτζαλι, καθώς και με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Φιλιππούπολη. Στόχος των επαφών του ηγετικού πυρήνα του DΕΒ με κράτη των Βαλκανίων είναι να συνασπιστούν με αντίστοιχα τουρκόφιλα μορφώματα, ώστε να παρουσιαστούν ισχυροποιημένοι στα διεθνή φόρα και οργανισμούς. Στη Μ. Βρετανία και την Γερμανία δε αναζητούν χρηματοδότες και χορηγούς με διεθνές στάτους, των οποίων η βοήθεια δύναται να είναι διττή, επικοινωνιακή και ουσιαστική. Και σε αυτή την περίπτωση, άκρα του τάφου σιωπή από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ύπνος του δικαίου για τις αποδομημένες μυστικές υπηρεσίες του Ρουμπάτη.

Ανάλογη, εκ του πονηρού, ανοχή έχουν επιδείξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μία πρόσφατη κίνηση όμως του Αντώνη Σαμαρά ξεπερνά τα όρια της μειοδοσίας, καθιστώντας το ανεξάντλητο λεξιλόγιο της ελληνικής φτωχό για να την περιγράψει. Το προαναφερθέν πολιτικό ανδρείκελο, στην θέα του απομακρυνόμενου πρωθυπουργικού θώκου, δεν δίστασε να κάνει πρόταση υποψηφιότητας στον Λεβέντ Σαδίκ, πάμπλουτο μεγαλέμπορο βαμβακιού και γιό του γιατρού Αχμέτ Σαδίκ, ιδρυτή του κόμματος Εμπιστοσύνης (προπομπό του DΕΒ). Βέβαια, ο Σαμαράς με την υποψηφιότητα του Σαδίκ δεν στόχευε μόνο στη μειονοτική ψήφο, αλλά και στον εκτοπισμό του καραμανλικού και με ηγετικές τάσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη.
sadik
Περνώντας σε νέα επίπεδα εξευτελισμού ο Σαμαράς δέχτηκε την μεγαλοπρεπή άρνηση της πρότασής του, καθώς η Άγκυρα δεν θέλησε να κάψει το χαρτί του Λεβέντ Σαδίκ με την κατάληψη μίας απλής βουλευτικής έδρας, την οποία άλλωστε πέτυχε εις τριπλούν σε Ξάνθη και Ροδόπη. Η απήχηση του υιού Σαδίκ στον μειονοτικό πληθυσμό υποχρεώνει το προξενείο να τον προφυλάξει, προορίζοντάς τον για μεγαλύτερα πράγματα.

Οι μηχανορραφίες που εξυφαίνονται στην πλάτη της ακριτικής Θράκης, εντάσσονται στο γενικότερο θρακικό πρόβλημα, το οποίο στην σημερινή του μορφή  ξεκινά από την εγκληματική ανταλλαγή πληθυσμών του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην διαδρομή του χρόνου το νευραλγικό αυτό (όπως όλα άλλωστε) κομμάτι ελληνικής γής παραδόθηκε δολίως στην απαξίωση. Επετράπη στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να καταστεί κράτος εν κράτει, χειραγωγώντας την μουσουλμανική μειονότητα και προωθώντας την τουρκική προπαγάνδα. Ελεύθεροι αφέθησαν να λειτουργούν διάφοροι αυτοποσδιοριζόμενοι ως τουρκικοί σύλλογοι, στην πραγματικότητα κέντρα μεταβολής-εξαγοράς συνειδήσεων. Η σαρία υποσκέλισε το Σύνταγμα. Απότοκο των ως άνω η στρατολόγηση ενός ικανού αριθμού τουρκοφρόνων, οι οποίοι θεωρούν την Τουρκία πατρίδα τους και οραματίζονται την προσάρτηση της Θράκης σε αυτή.

Σε αυτούς δεν αρκεί να λέμε ότι όποιος δεν νιώθει Έλλην αλλά Τούρκος μπορεί να πάει στην Τουρκία, ακριβώς διότι αυτό προκαλεί τον γέλωτα τους, καθώς οι μισοί είναι  πράκτορες, ενώ οι άλλοι φανατισμένοι ανθέλλληνες, αποφασισμένοι να διαδραματίσουν τον ρόλο Δούρειου Ίππου. Τα εκπονημένα από το ΓΕΣ σχέδια αντίδρασης σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία είναι καλά, όμως η περίοδος ειρήνης που διανύουμε είναι εξίσου επικίνδυνη και απαιτεί αντίδραση.

Η διαδικασία είναι απλή. Σύλληψη των υπόπτων, ανάκριση από τα αρμόδια όργανα, δίκη αν προκύψουν στοιχεία και καταδίκη αν τα στοιχεία το επιβάλλουν. Εν συνέχεια αφαίρεση της ιθαγένειας , απέλαση και απαγόρευση επανεισόδου στην χώρα επί ποινή θανάτου. Διάλυση των τουρκοφίλων φορέων και ρητή απαγόρευση του όρου <<τουρκικός>>  στην ονομασία τους, χαλιναγώγηση του προξενείου, αποτροπή Τούρκων αξιωματούχων από προπαγανδιστικές  επισκέψεις στην Θράκη.

Ως την ώρα που ένα γνήσιο εθνικό καθεστώς θα υλοποιήσει τα δέοντα γενέσθαι, επαφίεται στα χέρια των Ελλήνων Θρακών να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η έλλειψη του επίσημου κράτους. Ζητάμε από τους ακρίτες συμπατριώτες μας να υπερβάλουν εαυτούς επαγρυπνώντας, προστατεύοντας το ιερό χώμα της πατρίδας μας. Τους  διαβεβαιούμε ότι δεν είναι μόνοι. Είμαστε δίπλα τους, έτοιμοι να δώσουμε το αίμα μας για τη γη μας. http://ethnikismos.net

ΗΠΑ και ΕΕ νομιμοποιούν το ψευδοκράτος μέσω διεθνούς άσκησης έρευνας και διάσωσης

ΗΠΑ και ΕΕ νομιμοποιούν το ψευδοκράτος μέσω διεθνούς άσκησης έρευνας και διάσωσης

Στην άσκηση συμμετείχε «ομάδα» από τα κατεχόμενα

Νέο πισώπλατο χτύπημα κατά του Ελληνισμού πραγματοποίησαν οι "Σύμμαχοί" μας, ΗΠΑ και ΕΕ, αφού πραγματοποιούν διεθνή άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Ικόνιο της Τουρκίας με τη συμμετοχή "ομάδας" από τα Κατεχόμενα. Πρόκειται για παράνομη προσπάθεια (το μόρφωμα αυτό αποτελεί προϊόν κατοχής και δεν είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ) "νομιμοποίησης" από τους κατά τ' άλλα "συμμάχους" μας.
Οι Τούρκοι πάντα με πονηριά προσπαθούν να νομιμοποιήσουν στα μάτια της διεθνούς κοινότητας το αποκαλούμενο «ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου». Έτσι εκμεταλλευόμενοι μια  διεθνή άσκηση έρευνας και διάσωσης παρουσία 5 χωρών 3 εκ των οποίων ανήκουν στην ΕΕ, και συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ, εμφάνισαν ομάδα διάσωσης από τα Κατεχόμενα. Οι Βρυξέλλες όμως ζητούν από εμάς "μεταρρυθμίσεις" (τουτέστι να αυτογδαρθούμε και να αυτοκτονήσουμε μόνοι μας, γιατί έτσι καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι την "μεταρρύθμιση") αλλά για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας δεν τους καίγεται κυριολεκτικά "καρφί"

Συγκεκριμένα η  επιχείρηση «Διεθνές Φως-2015/1» η οποία πραγματοποιείται στο Ικόνιο στην Τουρκία, φιλοξένησε αεροσκάφη και ελικόπτερα και προσωπικό από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Ισπανία, την «Κατεχόμενη Κύπρο» (το ψευδοκράτος δηλαδή), την Ουγγαρία, την Ρουμανία, το Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το τουρκικό κανάλι haber3.com Οι τουρκικές ΕΔ διεξήγαγαν την άσκηση στην έδρα της 3ης αεροπορικής βάσης στο Ικόνιο. Σε διεθνή στρατιωτικά γυμνάσια συμμετείχαν και τουρκικής κατασκευής επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ.  Πρόκειται για την πρώτη φορά που το νέο τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο συμμετέχει σε μια διεθνή στρατιωτική άσκηση.

Στην άσκηση συμμετείχαν συγκεκριμένα 2 τουρκικά ελικόπτερα ATAK, ελικόπτερα  S-70 , 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 C/D , ένα αεροσκάφος CN-235, ένα αεροσκάφος προειδοποίησης και ελέγχου, τρία ελικόπτερα  AS-532, δύο ελικόπτερα UH, 2 ελικόπτερα MAK, ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος MC-130 αεροσκάφη, 3 αμερικανικά ελικοφόρα αεροσκάφη CV-22, τέσσερα  ρωσικής κατασκευής Mi-17 ελικόπτερα από το Αζερμπαϊτζάν, αμερικανική ομάδα ειδικών δυνάμεων, αεροσκάφη CN-295 από την Ισπανία μαζί με ομάδα έρευνας και διάσωσης, «ομάδες ομάδες έρευνας και διάσωσης από την κατεχόμενη Κύπρο» (αλλιώς την ονομάζουν οι Τούρκοι), ομάδα διάσωσης από την Ουγγαρία, την Ρουμανία με 2 ελικόπτερα SOCATA.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υ.Γ. Ιδού οι "σύμμαχοι" στους οποίους ο Καμμένος χάριζε το Αιγαίο!

www.xryshaygh.com


Φοβού τους ψοφοδεξιούς... Η Έλενα Κουντουρά διαφημίζει την Κωνσταντινούπολη ως "Ινσταμπούλ" παρέα με τον τούρκο πρέσβη


www.stoxos.gr

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η κόρη του Ελληνόψυχου προέδρου των Βασιλοφρόνων της Β.Ε.Ο. μακαριστού Αλέξανδρου Κουντουρά, διαφημίζει δημοσίως την... Ιστανμπούλ, παρέα με τον Τούρκο πρέσβη εν Αθήναις, Κερίμ Ουράς!.. 

Πρόκειται για μία φωτογραφία που μόλις σήμερα Μεγάλη Τρίτη ήρθε στα χέρια του "Στόχου" και τραβήχτηκε πρίν 2 μήνες, στις 12 Φεβρουαρίου 2015, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση της Έλενας με τον Μογγόλο πρέσβη, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο υπουργείο Τουρισμού...

Την εκπληκτική αυτή φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα ο «Στόχος» την είχαν αποκρύψει όλα τα ΜΜΕ όταν είχαν καλύψει την συνάντηση της κ. Κουντουρά με τον Κερίμ Ουράς, για να μην ανέβουν κι άλλο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Μεταφέρουμε πόσο... ανώδυνα είχε καλύψει τότε το συμβάν το επίσημο «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων»...«Όταν η γειτονιά μας αναπτύσσεται είναι προς όφελος όλων» τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού.

Την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο πεδίο του τουρισμού, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αφορμή την εθιμοτυπική συνάντηση, που είχε στο γραφείο της με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.

«Όταν η γειτονιά μας αναπτύσσεται είναι προς όφελος όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ουράς συνεχάρη την κυρία Κουντουρά για την ανάληψη των καθηκόντων της και σημείωσε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. 
http://xryshaygh.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας

Αμερικανική πρόκληση στη Θράκη: Συνάντηση στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ με τουρκόφρονες του DEB

Ερώτηση του συναγωνιστή Γεώργιου Γερμενή σχετικά με τις συνεχείς και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσειςΛεφτά Υπάρχουν: Απ’ ευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για αεροπλάνα ηλικίας μισού αιώνα


Λεφτά Υπάρχουν: Απ’ ευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για αεροπλάνα ηλικίας μισού αιώνα

Τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) έχουν ως αποστολή την συλλογή πληροφοριών, την επιτήρηση και αναγνώριση με στόχο την προστασία των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και των θαλάσσιων ενεργειακών πόρων, ήτοι επιτήρηση και προστασία της ελληνικής ΑΟΖ ( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Το Πολεμικό Ναυτικό διέθετε προς τον σκοπό αυτό 6 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου P -3B ORION, τα οποία είχαν παραχωρηθεί την περίοδο 1992-97 από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό μορφή στρατιωτικής βοήθειας. Τα ORION είχαν αντικαταστήσει τα πολύ γνωστά ΑΦΝΣ ALBATROS. Λόγω γήρανσης και παλαιότητας των επιχειρησιακών τους συστημάτων τα 6 ORION της 353 Μοίρας ΑΦΝΣ παροπλίστηκαν το έτος 2009. Η λύση του εκσυγχρονισμού τους δεν προκρίθηκε, επειδή το κόστος θα προσέγγιζε την αγορά νέων αεροσκαφών.

Για την απόκτηση νέων αεροσκαφών προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός την 16η Μαρτίου 2009, ο οποίος ακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Έτσι από 2009 έως και σήμερα το Πολεμικό μας Ναυτικό δεν διαθέτει ΑΦΝΣ για να περιπολεί στο Αιγαίο και να επιτηρεί την ελληνική ΑΟΖ.

Η απόκτηση νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας θεωρείται ήδη από το 2009 κατεπείγουσα ανάγκη λόγω των ερευνών που διεξάγονται για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ιόνιο Πέλαγος και Νότια Κρήτη, αλλά και διότι το Τουρκικό Ναυτικό αξιοποιεί τα δικά του σύγχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και αναπόφευκτα αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα Έρευνας και Διάσωσης στο χώρο του Αιγαίου. Το Τουρκικό Ναυτικό από το 2013 περιπολεί με 2 υπερσύγχρονα αεροσκάφη εξοπλισμένα με τελευταίας έκδοσης ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης, ενώ έως το 2020 ο στόλος του των ΑΦΝΣ θα συμπληρωθεί με άλλα 8 αεροσκάφη, όλα του τύπου ATR -72 με μετατροπή της Alenia. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνολικά 10 αυτά ΑΦΝΣ του Τουρκικού Ναυτικού θα φέρουν το νατοϊκό σύστημα Link 16, το οποίο επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις ξηράς, αέρος και θάλασσας να ανταλλάσσουν πληροφοριακές εικόνες μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο.

Ενώ λοιπόν οι Τούρκοι τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα σχέδιά τους για την στρατηγική επικράτησή τους στο Αιγαίο, οι γραφικοί και επικίνδυνοι αρμόδιοι επί των εξοπλιστικών του Υπουργείου Άμυνας αλλά και οι επικίνδυνοι πολιτικοί προϊστάμενοι τους αποφάσισαν στην πρώτη ουσιαστικά σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 15 Μαρτίου τον εκσυγχρονισμό των 5 εκ των 6 αεροσκαφών P-3B ORION, τα οποία είχαν παροπλιστεί και κριθεί μη εκσυγχρονήσιμα από το 2009 λόγω υπέρογκου κόστους αλλά και τεχνολογικής γήρανσης, αφού η αγορά νέων ΑΦΝΣ κοστολογικά και τεχνολογικά ήταν πιο συμφέρουσα.

Το κόστος του εκσυγχρονισμού που ανατέθηκε με διακρατική απ’ ευθείας ανάθεση στην αμερικανική εταιρία Lockheed Martin ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια δολλάρια και ο χρόνος παράδοσης των αεροσκαφών θα κρατήσει έως 7 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όταν παραδοθεί το τελευταίο εκ των 5 ΑΦΝΣ P- 3B ORION η ηλικία τους θα ξεπερνά τον μισό αιώνα περίπου, ενώ τα τουρκικά που πετούν ήδη στο Αιγαίο θα είναι ηλικίας ολίγων ετών.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι πως κάτι που το ΓΕΕΘΑ αλλά και το Υπουργείο Άμυνας είχε αποκλείσει ως μη συμφέρουσα λύση το 2009, το επαναφέρει το 2015 και το προτείνει ως σωστή λύση. Πιθανόν τα 500 εκ. δολάρια και η «στήριξη» Ομπάμα στην κυβέρνηση να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι η μόνη εθνική λύση είναι η άμεση επιλογή αεροσκαφών υπερσύγχρονης τεχνολογίας και με υποχρεωτική συμμετοχή της ΕΑΒ στην κατασκευή αυτών, καθώς και η συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην μεταφορά τεχνογνωσίας. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι εκ του πονηρού και έχει οσμή σκανδάλου.

Γ. Λιναρδής

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των απαρχαιωμένων P-3B Orion εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Ο εκσυγχρονισμός των απαρχαιωμένων P-3B Orion θα έπρεπε να συνδυάζεται με την άμεση αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων ειδάλλως συνιστά σπατάλη δημοσίου χρήματος όπως γινόταν επί περιόδου Τσοχατζόπουλου". www.xryshaygh.com


Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»


Turkia-Adihristos

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία του νεοοθωμανιστή Ταΐπ Ερντογάν θα προκαλέσει με της επεκτατικές τις ενέργειες ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά «προφητεύει» ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Joe Richardson, τα βιβλία του οποίου σχολιάζονται ευρέως στην γειτονική χώρα προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μεγάλη αίσθηση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι απόψεις του Αμερικανού ευαγγελιστή συγγραφέα, Joe Richardson, που περιγράφονται στα βιβλία του και σύμφωνα με τις οποία η Τουρκία εκπροσωπεί σήμερα τον Αντίχριστο που επιθυμεί να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.
Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύετε σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από τον ισλαμικό επεκτατισμό.
Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.
Γεγονός είναι ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα και με ένα εκτενές άρθρο του αρθρογράφου της εφημερίδας Zaman, Şahin Alpay με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Dış politıkada çöküş», δηλαδή, «Η κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής», έχει δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα για την παγκόσμια ειρήνη. Εντωμεταξύ οι τελευταίες εξελίξεις με την αναβάθμιση του ρόλου του Ιράν μετά την συμφωνία του με τις ΗΠΑ, έχουν θορυβήσει έντονα την Τουρκία  καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται δραματικά ο ρόλος της με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, ενώ προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων αντιδράσεων της Άγκυρας που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια πρόγευση αυτής της επικίνδυνης πολιτικής έχουμε ήδη πάρει με την στήριξη από το καθεστώς του Ερντογάν των φανατικών Τζιχαντιστών αλλά και με την εντυπωσιακή αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣΑΘΗΝΑ 6-4-2015.Το κατοχικό καθεστώς τής αστικής δημοκρατίας έχει μετατρέψει την ζωή τού ελληνικού λαού σ’ έναν ατελείωτο βούρκο. Οι αποφάσεις που αφορούν το Έθνος λαμβάνονται από τα γνωστά μισελληνικά κέντρα τού σιωνιστικού νεοταξισμού και οι αλυσίδες τής Φυλής μας είναι καμωμένες από παλιόχαρτα που τα λένε σύμφωνα και προγράμματα σωτηρίας. Οι δε Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε στρατιωτική τανάλια τού παγκοσμιοποιητή τυράννου και το ψευτορωμέϊκο έχει γεμίσει με ρουφιάνους πεμπτοφαλαγγίτες.

Το κράτος συμπεριφέρεται ως μια μίζερη και επικίνδυνη συμμορία που έχει βαλθεί να στραγγαλίσει το ελληνικό έθνος. Επικαλείται την ασφάλεια τού πολιτικού και τραπεζικού συστήματος όταν έχει βάλει φωτιά στην εθνική ασφάλεια. Γιατί εθνική ασφάλεια έχουν μονάχα τα μεγάλα και δυνατά κράτη, τα κράτη που έχουν φροντίσει να θωρακίσουν την εθνική ανεξαρτησία, ισοπεδώνοντας εκείνους που τούς σηκώνουν ανάστημα και επιθετικές αξιώσεις. Και η μικρή Ελλάς, η Ελλάς που έχει συρρικνώσει την μεγάλη εθνική της προσωπικότητα μέσα στα στενά όρια που τής επέβαλλαν δεν έχει μέλλον.

Η Ελεύθερη Θράκη Μας δέχεται πιέσεις συντονισμένου εκτουρκισμού σε όλα τα επίπεδα. Βολευτάδες τού ελληνόφωνου κυνοβουλίου από την μια πλευρά συμμετέχουν σε συναντήσεις τουρκικής συνείδησης με πράκτορες τής Άγκυρας και ζητούν αντίστοιχη προσαρμογή τής μαρξιστικής ψευτοκυβερνήσεως. Από την άλλη πλευρά Τούρκοι ψευτοεπενδυτές επιζητούν την αγορά ελληνικής γης εκμεταλλευόμενοι την έξαρση τής ανεργίας των μνημονίων στις ακριτικές πύλες τού Ελληνισμού. Κατάσταση που θυμίζει έντονα τούς πραματευτάδες τού Αλή Πασά που γύρευαν να αγοράσουν τα ζωντανά τού Σουλίου ώστε να καμφθούν από την πείνα οι Σουλιώτες.

Τα τουρκικά στρατεύματα απλώνουν την βάρβαρη σκιά τους πέριξ των ελληνικών υδάτων. Θέλουν λένε να κάμουν στρατιωτικές ασκήσεις στον Θερμαϊκό, τον Ευβοϊκό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Η τουρκική ακρίδα, βλέποντας ότι ο αμερικανοσιωνιστικός παράγοντας παίζει έντονα το χαρτί τού ισλαμικού τζιχαντισμού και τού κουρδικού παράγοντα ταυτόχρονα, διαπιστώνει πως είναι αναλώσιμη. Και έτσι η Τουρκία, στριμωγμένη στην γωνία σαν τη γάτα μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο, περνάει στην επίθεση σε μια μάχη δίχως αύριο.

Η ασφάλεια τού Ελληνικού Έθνους έχει μονάχα ένα όνομα. Λέγεται Μεγάλη Ελλάς. Η ενδεδειγμένη στρατηγική είναι η ταχεία μετατροπή τής Ελλάδος σε μια Εθνικιστική και Στρατιωτική Δύναμη. Εθνικιστική Διακυβέρνηση στην Εξουσία. Συνεκτική εθνοφυλετική κοινωνία δίχως διεθνιστικούς διχαστικούς σπόρους ανάμεσά της. Στρατιωτική παρουσία με επιθετικό προσανατολισμό στις χερσαίες και θαλάσσιες διαβάσεις τής ακριτικής Ελλάδος που θα αποτρέψουν την επιδιωκόμενη εισβολή τού Τούρκου στο χρονικό σημείο τού οικονομικού στραγγαλισμού από τούς νεοταξίτες τοκογλύφους τής Παγκοσμιοποίησης.

Η κινητικότητα στους τομείς τής λαθρομετανάστευσης και τού παρακράτους σε βάρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι απολύτως ενδεικτική τού σχεδιασμού ενός στρεβλού και προδοτικού κράτους που κινείται σε παράλληλες ράγες με τούς Βαρβάρους και τούς Σταυρωτήδες ενάντια στην Φυλή μας.

Απελευθέρωση και βούληση ενσωμάτωσης των ισλαμιστών κατά κύριο λόγο λαθρομεταναστών, όταν η είσοδος αυτών στην Πατρίδα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Και παράλληλα οι αριστεροί προστάτες των λαών πλην Ελλήνων διαδηλώνουν καθημερινά το μίσος τους κατά των εθνικιστών υπερασπιστών τής Πατρίδος ενάντια στην νεοταξική λαίλαπα. 

Την ίδια στιγμή οι αναρχοκομμουνιστές αντιρρησίες στρατιωτικής συνειδήσεως, οι αντιρρησίες δηλαδή τής εθνικής συνειδήσεως και ελευθερίας με το όνομα Σπάρτακος, διακηρύσσανε ενυπογράφως ότι σκοπός τους είναι η αποδόμηση τού αξιόμαχου τού Ελληνικού Στρατού. Και ακόμη σκοπός τους είναι η διάλυση τού Στρατού μας και η απαγόρευση των εμβατηρίων τής Μεγάλης Ιδέας, τής Εθνικής Ολοκληρώσεως τού Ελληνισμού.

Οι στρεβλώσεις τού ανθελληνικού καθεστώτος και η περικύκλωση τού Ελληνικού Έθνους θα λάβουν το τέλος τους διά παντός. Εχθρός ακίνδυνος είναι μονάχα ο εχθρός που δεν ζει. Η μεγαλύτερη νομιμοποίηση για το μεγάλωμα τής Φυλής μας είναι η ανακατάληψη τού ζωτικού χώρου που μολύνει ο εισβολέας. Τα απαράγραπτα ιστορικά δικαιώματα τού Ελληνισμού στις αιώνιες κοιτίδες του και το κορυφαίο δικαίωμα τής ζωής και τής αναπτύξεως των Ελλήνων δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο τής εθνικής αντεπίθεσης.

Το μεγάλο βήμα πρέπει να ξεκινήσει από την ενημέρωση των ραγιάδων που νομίζουν πως όλος ο καβγάς γίνεται μονάχα για τα φράγκα. Να ανοίξουμε τα κοιμισμένα μάτια ώστε να δουν πως ο εχθρός έχει βρει ανοικτή για μια ακόμη φορά μια νέα κερκόπορτα. Να υποτάξουμε με επαναστατικό δίκαιο τούς ψευτορωμιούς συνεργάτες του. Και να οδηγηθούμε ταχέως στις επάλξεις τού Κάστρου τής Ελληνικής Φυλής, όχι για να βρεθούμε μπροστά στα βαρβαρικά στίφη τούτη τη φορά, αλλά για να βυθίσουμε το τουρκικό θράσος στον υγρό τάφο του.

Λαός, Στρατός και Εθνικισμός συναντιούνται στο ενιαίο πεδίο τής Τιμής για Ελλάδα Ελεύθερη, Ένδοξη και Μεγάλη. Οι κουβέντες τελείωσαν μέσα στην καθαρτήρια φωτιά τής ιστορικής δικαιοσύνης. Τα δάκρυα και τα αίματα των Ελλήνων θα βρουν λύτρωση μέσα από την Νέμεση και την ανάσταση τής ελληνικής συνείδησης.

Η Επανάσταση των Ελλήνων θα συνεχιστεί από εκεί που την ανέκοψαν ψευτοπεριούσιοι και ψευτοεθνάρχες. Και στην Κεφαλή τής Φυσικής και Αυτοκρατορικής Ελλάδος δεν θα είναι πλέον τα ναυάγια των δήθεν μεγάλων δυνάμεων, αλλά οι Θωρακοφόροι Έλληνες με τις Πολεμικές Σημαίες στην πρώτη γραμμή τού αγώνα.

Το Ατσάλι των Πολεμιστών τής Ελλάδος θα συντρίψει τον εσμό των Νεοταξιτών και των Τούρκων που καθοδηγούνται από τα δολοφονικά τους μα και αντικρουόμενα ένστικτα. Ελλάς ενωμένη και ισχυρή, με την εθνική κυριαρχία μας και πάλι στα τείχη τής Κωνσταντινουπόλεως και την Αγία Ρωμανία.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 5567766854449146261

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item