Widgets

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ! ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!


Αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών κατά 469% το πρώτο τρίμηνο του 2015!


Ο αριθμός των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έρχονται παράνομα στην Χώρα μας διά μέσου θαλάσσης, αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό το πρώτο τρίμηνο του 2015, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου με τα στοιχεία που έδωσε στην Βουλή. Σε σχέση, λοιπόν, με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, υπήρξε δραματική αύξηση, η οποία έφτασε το 469%!Ειδικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στην Ελλάδα, μέσω θαλάσσης, πέρασαν 12.462 άνθρωποι, έναντι 2.189 το ίδιο διάστημα του 2014! Έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία το πώς περιγράφει την δραματική αυτή κατάσταση η ίδια η Χριστοδουλοπούλου: «Η αυξητική τάση των προσφυγικών ροών καταγράφεται ήδη κατά το έτος 2014, ιδίως από τα θαλάσσια σύνορά μας, με βασικές αιτίες τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κινητικότητα προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής (το 42% του συνόλου των νεοεισερχομένων ήταν από τη Συρία».


Εάν προσέξουμε το ύφος της φρασελογίας που χρησιμοποιεί η Χριστοδουλοπούλου θα διαπιστώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο όπως του αρμόζει.  ΣΧΕΤΙΚΟ: 
 974 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4.500.000 εισβολείς-έποικοι, έτοιμοι για απόβαση στην Ελλάδα! Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα;

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ελληνική ιθαγένεια για 200.000 παιδιά-μετανάστες δεύτερης γενιάς 

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Έρευνα του ΟΗΕ: Το 2100 θα έχουν απομείνει μόνο 2,5 εκατομμύρια Έλληνες!


Εκφράσεις όπως «προσφυγικών ροών», «δραματικές εξελίξεις», «χρήζουν διεθνούς προστασίας», επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αντιστρόφως ανάλογο απ΄αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα. Οι δραματικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης αποσιωπούνται εντελώς και το μόνο που μένει στην επιφάνεια είναι η συμπάθεια και η κατανόηση που πρέπει να υπάρξει για την κατάσταση των λαθρομεταναστών. 


Η πραγματικότητα, δηλαδή, παραχαράσσεται πλήρως, στα πλαίσια ενός νεφελώδους ψευτοανθρωπισμού και «αντιρατσισμού», ο οποίος δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συνεχή παράνομη εισροή χιλιάδων, όντως ταλαιπωρημένων, ανθρώπων από άλλες χώρες.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Ελάτε ΟΛΟΙ στο «ΕΛΑΝΤΑ»...!!! (τους ενοχλεί η ύπαρξη των Ελλήνων, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση)

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Καταγγέλλουμε το λαθρονομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑΟ Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος προέβη στην κάτωθι δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες:
«Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία έχει σκοπό να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα «ελληνοποιήσει» εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, αλλοιώνοντας δημογραφικά και εκλογικά την χώρα.
Ένα νομοσχέδιο αυτής της μορφής έχει ήδη κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό. Η κυβέρνηση καταλύει το Σύνταγμα.

Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί για να παραμείνει η Ελλάδα στους Έλληνες, να παραμείνει η Πατρίδα μας εθνικό κράτος».  ΠΗΓΗ

ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ΟΣΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Επίθεση από ξεδιάντροπα αναρχοκομμουνιστικά ενεργούμενα της τουρκικής ΜΙΤ, δέχθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο των Αθηνών μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που τιμούσαν την μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ολοκαυτώματος!   Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, οι Πόντιοι έκαναν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, για να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, «συναντήθηκαν» με πορεία παρακρατικών αναρχοκομμουνιστών, οι οποίοι τους επιτέθηκαν, γιατί είναι «φασιστικό» που τιμούν την μνήμη των πατέρων τους! Τελικά, επενέβησαν τα ΜΑΤ και τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν τα ελεεινά ενεργούμενα της ΜΙΤ δεν πήραν μεγάλη έκταση…  ΠΗΓΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος βρίσκεται παρανόμως σε κατ΄οίκον περιορισμό απέστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο μήνυμα που ανέγνωσε η Συναγωνίστρια Ουρανία Μιχαλολιάκου χαιρέτισε τους ξεριζωμένους Έλληνες από τις πατρογονικές τους εστίες. Η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά, θρηνεί και τιμά τους σφαγιασθέντες από τους Τούρκους αδελφούς μας.

Υπάρχουν όμως και προδότες που όχι μόνο αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, αλλά τους προσβάλλουν εξισώνοντάς τους με τους σύγχρονους λαθροεισβολείς. Είναι οι εξωνημένοι πολιτικοί που καταθέτουν στεφάνι στον σφαγέα Κεμάλ και ανέχονται τον ψευδομουφτή που μιλά για "ανεξάρτητη Θράκη".

Για τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχουν ξεχασμένες, αλλά σκλαβωμένες Πατρίδες!  ΠΗΓΗ

Λαθρομετανάστευση και Σύριζα: Επειδή βουλιάζει το Μπαγκλαντές πρέπει να βουλιάξει και η Ελλάδα!
Λόγια του αέρα αποδείχτηκαν οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πιέσει την Ευρώπη προκειμένου να λυθεί κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο απασχολεί τον Ελληνικό Λαό και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εθνική και κοινωνική ζωή. Η εξαγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα τους δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στην Ευρώπη αποσύρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και ύστερα σιωπή. 
Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα προστάτης των λαθρομεταναστών εδώ και δεκαετίες το μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα είναι επικίνδυνος. 
Για να είμαστε δίκαιοι οι λαθρομετανάστες δεν ήρθαν τους 3 μήνες που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και την μεγάλη ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που κυβέρνησαν τον τόπο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εισβολή στην πραγματικότητα γιατί αυτό είναι η παράνομη είσοδος εκατομμυρίων αλλοδαπών στην Πατρίδα μας.
Μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας ενός διεθνισμού που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνουν οι Έλληνες μειοψηφία μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα ακούγεται κάθε είδους παραλογισμός. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτού της Χρυσής Αυγής, υπουργός της κυβερνήσεως και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι έχουμε και “περιβαλλοντολογικούς πρόσφυγες”, αναφερόμενος στους κατοίκους εκείνους του Μπαγκλαντές, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στην Πατρίδα μας επειδή υποχωρεί το έδαφος του Μπαγκλαντές και βουλιάζει μέσα στην θάλασσα! 
Για όσους δεν το ξέρουν το Μπαγκλαντές είναι μία χώρα με έκταση ίση με την Ελλάδα και πληθυσμό… εκατό πενήντα εκατομμύρια!!! Αυτό το επιχείρημα πραγματικά αφήνει άναυδο κάθε λογικό άνθρωπο. Εάν βουλιάξει κι άλλο έδαφος του Μπαγκλαντές δηλαδή έχουμε εμείς οι Έλληνες υποχρέωση να τους δεχτούμε στην Ελλάδα;!!! Το παράδοξο όμως είναι που βρίσκεται το Μπαγκλαντές και που η Ελλάδα; Το Μπαγκλαντές ευρίσκεται ανατολικά των Ινδιών, το οποίο σημαίνει ότι για να έλθουν στην Ελλάδα πρέπει να περάσουν κατά σειράν από τις χώρες, χώρες που δεν… βουλιάζουν, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν και Τουρκία. Σε όλες αυτές τις χώρες δεν βρήκαν στέρεο έδαφος; Στέρεο έδαφος έχει μόνον η Ελλάδα; Πρέπει δηλαδή στην πραγματικότητα να διανύσουν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Πατρίδα μας και το ταξίδι αυτό απαιτεί χρήμα. Χρήμα με το οποίο θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα επι παραδείγματι στην Ινδία, αλλά δεν το κάνουν… Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι όλα αυτά τα κράτη από τα οποία περνούν δεν τους θέλουν ή αυτοί δεν θέλουν να μείνουν σε αυτά. Έτσι περνούν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, την γεμάτη προβλήματα και σχεδόν χρεοκοπημένη, όπου τους περιμένει η στοργική αγκάλη των “αντιρατσιστών” με το αζημίωτο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μη ξεχνάμε την δραστηριοποίηση με αρκετά εκατομμύρια ευρώ των περίφημων ΜΚΟ. Στις οποίες ΜΚΟ πρωταγωνιστές είναι οι επαγγελματίες αντιρατσιστές της αριστεράς, αλλά και όχι μόνον… Υπάρχουν και αρκετοί αστέρες της φιλελεύθερης παρατάξεως, που ασχολούνται με το κερδοφόρο αυτό άθλημα!  ΠΗΓΗ
Στάχτη έγιναν οι “κόκκινες γραμμές”: 4 φορές αποκάλεσε ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ τα Σκόπια “Μακεδονία” παρόντος του Π. Καμμένου!

Λίγες μέρες αφότου χόρεψε «αγκαζέ» με το «πατριωτάκι», τον Νίκο Κοτζιά το «We Are The World», στην Αττάλεια, και παρόντος του υπουργοπάνου Καμμένου, ο Γ.Γ. της ανθελληνικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!
Στην ομιλία του, λοιπόν, στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., ο θρασύτατος Στόλτενμπεργκ, είπε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία», για να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης. Μάλιστα, στην ομιλία του, επανέλαβε προκλητικά τον όρο «Μακεδονία» τέσσερις φορές. Προφανώς για να το εμπεδώσουμε!
Και το «πατριωτάκι» ο υπουργοπάνος, με τις… «κόκκινες γραμμές», τις… ευαισθησίες για τα εθνικά θέματα, τουμπεκιάστηκε και τις τέσσερις φορές!
(ΥΓ): Λέτε εκείνη την ώρα να έπαιρνε ο υπουργοπάνος τίποτα… ανάσες αξιοπρέπειας και ως εκ τούτου δε μπορούσε να μιλήσει;  ΠΗΓΗ

Ο πολιτικαντισμός σε όλο του το μεγαλείο: Όταν ο Γεωργιάδης έλεγε υποκριτικά «όχι στο τζαμί»

Η παλαιά ρήση «ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα» αποτελεί όχι μόνο πηγή ανεξάντλητων διδαγμάτων, αλλά παραμένει και πάντοτε επίκαιρη. Η πρόσφατη υπερψήφιση από τη ΝΔ της (ν)τροπολογίας για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα εξέθεσε ανοιχτά τόσο αυτήν όσο και διαφόρους ψευτοπατριώτες, οι οποίοι επί χρόνια εκμεταλλεύονταν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι κι αυτή του Σπύρου-Άδωνι Γεωργιάδη, του αποκαλουμένου από την σύζυγό του ως «μπουμπούκου». Πριν από μόλις 5 χρόνια, αυτός ο πολυλογάς και τηλεοπτικός βιβλιοπώλης, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», έχοντας μάλιστα ως κεντρικό σύνθημα το «Όχι τζαμί στον Βοτανικό».
Η προεκλογική του αφίσα έγραφε χαρακτηριστικά:
«ΟΧΙ τζαμί στον Βοτανικό. Εάν θέλετε να γίνει το κέντρο των Αθηνών το μεγαλύτερο ισλαμικό κέντρο των Βαλκανίων φτιάχνοντας το τζαμί στον Βοτανικό, ψηφίστε έναν από τους υπόλοιπους εννέα. Εάν όμως ΟΧΙ έχετε μια επιλογή. Άδωνις Γεωργιάδης-Αττική Οδός.  
Υ.Γ. Σκεφτείτε ένα πράγμα, η παραχώρηση γης στην Ι.Μ. Βατοπεδίου θεωρήθηκε σκάνδαλο, η δωρεάν παραχώρηση γης και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που δίνονται για το τζαμί τι είναι…;».
Πέντε χρόνια αργότερα, και  έχοντας ήδη πάρει μεταγραφή στη ΝΔ, ο Γεωργιάδης κάνει στροφή κυριολεκτικά 180 μοιρών και ψήφισε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ό,τι κατηγορούσε τότεΚαι όμως, ουκ ολίγες φορές, τόσο ο συγκεκριμένος τύπος όσο και κάποιοι άλλοι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ έχουν το θράσος να κάνουν και… υποδείξεις εθνικού φρονήματος προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η υπογραφή τους σε μια (ν)τροπολογία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή τζαμιού, δείχνει όχι μόνο τον βαθμό της υποκρισίας τους, αλλά και το πόσο επικίνδυνοι για τον Τόπο είναι.  Γιώργος Μάστορας  

Ελεύθερος ο τούρκος εμπρηστής ελληνικών δασικών εκτάσεων

Ελευθέρος αφέθηκε ένας από τα κύριους πρωταγωνιστές του τουρκικού πολιτικού σκανδάλου Σουσουρλούκ, που είχε αναστατώσει την Τουρκιά την δεκαετία του ενενήντα και συνέβαλλε μετά από λίγα χρόνια στην ριζική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία.
Πρόκειται για τον Haluk Kırcı, ο οποίος είχε καταδικαστεί την τελευταία φορά σε κάθειρξη 6 ετών και οχτώ μηνών για την δολοφονία 7 ατόμων πολιτικών του αντιπάλων και ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές της Προύσας. Η απόφαση της αποφυλάκισης του ελήφθη μετά από αίτημα του δικηγόρου του, Veysel Aşkın, για την μείωση της ποινής του και τελικά την οριστική του αποφυλάκιση.
Το ενδιαφέρον για εμάς είναι ότι ο Τούρκος αυτός είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ένας από τους κύριους εμπρηστές των ελληνικών δασών της Ρόδου και όχι μόνο, το 1994. Συγκεκριμένα σε μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη του στο τουρκικό κανάλι HBB που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 1996, ο βουλευτής Ούρφας, Σεντάτ Μπουτσάτ, Κούρδος, συνεργάτης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και μεγαλέμπορος ναρκωτικών ένας από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Σουσουρολούκ, είχε αποκαλύψει διάφορες πτυχές του σκανδάλου και παραδέχτηκε πως η τουρκική ΜΙΤ ήταν γνώστης όλων αυτών των διασυνδέσεων του πολιτικού κόσμου και μαφίας.
Στην συνέντευξη εκείνη παρενέβη τότε τηλεφωνικά, ο υπαρχηγός του αρχιμαφιόζου Αμπτουλάχ Τσατλί, ο Haluk Kırcı, μέλος κι αυτός των «Γκρίζων Λύκων» και απεκάλυψε ότι συχνά χρησιμοποιούνται παράνομοι από τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες για «εθνικές» αποστολέςΜια από τις αποστολές αυτές, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Kırcı, ήταν και ηπυρπόληση τον Ιούλιο του 1994 των δασών της Ρόδου για να χτυπηθεί ο ελληνικός τουρισμός. Όλες αυτές τις επιχειρήσεις κατηύθυνε όπως ομολογήθηκε ο ίδιος ο Αμπτουλάχ Τσατλί.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, : «Οι οργανωμένες πυρκαγιές των ελληνικών νησιών του 1993 και 1994, έγιναν αφορμή για να αποκαλυφθεί η έκταση του ακήρυκτου πολέμου που διεξάγει από ετών η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδος και για να αφυπνισθεί, αν και όχι τελείως, η ελληνική πολιτική ηγεσία ως προς τα μέσα που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι. Οι πυρκαγιές βέβαια, δεν ήταν παρά ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιούν και μάλιστα δεν αποτελούσαν καν μία νέα μέθοδο. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 οι ελληνικές αρχές όχι μόνο είχαν στοιχεία για την εμπλοκή των Τούρκων στις διάφορες ανεξήγητες πυρκαγιές, αλλά είχαν επιτύχει να συλλάβουν και τους δράστες τους. Να σημειωθεί ότι και στις πυρκαγιές αυτές, τα στοιχεία της τουρκικής αναμείξεως δεν έλειψαν. Οι αρχές είχαν επισημάνει δύο Τούρκους που επισκέφθηκαν την Ικαρία, την Κρήτη και τη Ρόδο σε χαρακτηριστικά ταξίδια-αστραπή, μετά τα οποία ξέσπασαν καταστροφικές πυρκαγιές».
Σημειωτέον ότι το καλοκαίρι του 1994 είχαν οργιάσει οι πυρκαγιές εκτός από την Ρόδο και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ οι υποψίες έπεφταν τότε στην δράση Τούρκων πρακτόρων.
Συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 1994 καίγεται η Λήμνος και σειρά παίρνει η Σάμος, όπου ξεσπούν φωτιές σε 3 σημεία. Στις 4 Αυγούστου 1994, νέα πυρκαγιά ξεσπά στη Σάμο. 5 Αυγούστου 1994, φωτιά στη Χίο και στο Καστελλόριζο. 15 Αυγούστου 1994, νέες φωτιές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.
Από ελληνικής πλευράς δυστυχώς ποτέ δεν ζητήθηκε κάποια αποζημίωση, ή να δώσουν λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι Τούρκοι εμπρηστές των ελληνικών δασών!
Σημείωση Κοινωνικού Εθνικισμού: Να υπενθυμίσουμε ότι η βουλευτής Β΄Αθηνών Ελένη Ζαρούλια του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή έθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον τότε αρμόδιο υπουργό Δένδια και αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές της δεκαετίας του ’90. Δια του λόγου το αληθές ιδού το σχετικό βίντεο:  ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! => ΒΙΝΤΕΟ - Μόνοι τους «ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ» οι ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ «Έρχονται νέες (αριστερές) μειώσεις συντάξεων»

Λύσσα συριζαίων για την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής κατά των πλειστηριασμών

Η πολύ επιτυχημένη παρέμβαση που έκανε κλιμάκιο της Τ.Ο. Πειραιώς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς, με αφορμή τις δίκες για τους πλειστηριασμούς των κατοικιών των Ελλήνων προς όφελος των τραπεζιτών, δεν ενόχλησε μόνο τους συγκεκριμένους χρηματάνθρωπους, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν συνηθίσει στο να παίρνουν «εργολαβικά» την προστασία των Λαϊκών συμφερόντων. Έτσι, λοιπόν, στην έντυπη κομματική έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», κάτω από τον τίτλο «πλειστηριασμοί και χρυσαυγίτες», διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, τα εξής:  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Ενάντια στον εκβιασμό του Μνημονίου
Το πολιτικό-κοινωνικό σκηνικό των τελευταίων εβδομάδων, με την ψιθυρολογία περί χρεωκοπίας να έχει επεκταθεί σ’ όλο το μήκος και το πλάτος της Επικράτειας, οδηγεί σε μια σειρά σκέψεων γύρω από την κατάσταση που έχει επικρατήσει στην συμπεριφορά του Ελληνικού Λαού, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε μια αλληλουχία συμπερασμάτων. Η τρομολαγνεία για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ χρησιμοποιήθηκε όχι μόνον από τον χώρο της «φιλοευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί εκβιαστικά αυτή την τρομολαγνεία για να μπορέσει να περάσει την πολιτική της ατζέντα σε μια σειρά ζητημάτων. Αρκετοί είναι εκείνοι, οι οποίοι ομιλούν περί της επικράτησης των ιδεών της συναίνεσης στον Ελληνικό Λαό. Επικαλούνται, μάλιστα, και τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σύμφωνα με τις οποίες ο «έντιμος συμβιβασμός» και η φετιχοποίηση του ευρώ λαμβάνουν συντριπτικά ποσοστά αποδοχής.
Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν να είναι έτσι. Όμως η λέξη συναίνεση, με το ιδιαίτερο φορτίο που κουβαλά, κατά την γνώμη μας περιγράφει εντελώς παραμορφωτικά την πραγματικότητα. Το λέμε αυτό, επειδή συναινώ σημαίνει αποδέχομαι και συμμετέχω. Εκείνο, όμως, το οποίο χαρακτηρίζει πραγματικά την συμπεριφορά του Ελληνικού Λαού δεν είναι ούτε η συμφωνία, ούτε -πολύ περισσότερο- η συμμετοχή. Πολύ πιο ορθό, λοιπόν, θα ήταν να μιλάμε για εκβιασμό, ο οποίος πιάνει, και όχι για συναίνεση. Ο εκβιασμός αυτός προέρχεται απ’ όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου», συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο, που μπροστά στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων δεν κρατάει καν κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στις πιο απάνθρωπες ορέξεις της κεφαλαιοκρατίας και την τραγική θέση, στην οποία βρίσκεται ο Λαός μας.
Το ερώτημα είναι γιατί πιάνει αυτός ο εκβιασμός. Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Ένας Λαός, ο οποίος βλέπει να αδειάζεται από την ίδια του την κυβέρνηση (με την προεκλογική «ρήξη» να μετατρέπεται σε μετεκλογικό «έντιμο συμβιβασμό»), είναι λογικό να χάσει την αυτοεκτίμησή του και να χαρακτηρίζεται από σύνδρομα ηττοπάθειας, τα οποία «μοιραία» οδηγούν στον εκβιασμό και την υποταγή σ’ αυτόν. Όπως έχουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν, οι δύο όψεις του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος (μνημονιακοί και «αντιμνημονιακοί») έχουν ανάγκη από πολύπλοκα-δαιδαλώδη παραμύθια, τα οποία είτε θα τρομοκρατούν, είτε θα αποκοιμίζουν τον Λαό. Ανάγκη «αφηγήσεων», όπως αποκαλούνται τα ιδεολογικά παραμύθια στην γλώσσα των από καθέδρας κοινωνιολόγων. Αυτού του είδους οι «αφηγήσεις» δείχνουν να έχουν επηρεάσει τον τρόπο σκέψης αρκετών συμπατριωτών μας, οι οποίοι αν και έχουν σφόδρα αρνητική διάθεση απέναντι στο Μνημόνιο, εν τούτοις τους ξεφεύγουν κουβέντες του τύπου: «Ναι, αλλά αν δεν ψηφιστούν (και) αυτά τα μέτρα, μήπως όντως χρεωκοπήσουμε;», «Μήπως χαθούν οι καταθέσεις μου στην τράπεζα», «Τρέμω στην ιδέα ότι δεν θα λάβω τον μισθό (ή την σύνταξή) μου σε λίγες ημέρες», «Και αν πράγματι υπάρξει τρομερή έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και βενζίνης;» κτλ.
Τα χαρακτηριστικά αυτά παραδείγματα, όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα, αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, τον φόβο, την δυσπιστία και την σύγχυση, που έχει καλλιεργήσει ενδόμυχα, στις ψυχές των Ελλήνων, το καθεστώς της εθνικής και κοινωνικής υποτέλειας, ακόμη και κατά την παρουσία στον εξουσιαστικό θώκο μιας υποτιθέμενης αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Αποδεικνύεται, όμως, και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: ότι το σύστημα, εκτός από την οικονομική δύναμη και την πολιτική εξουσία, κατέχει και την ιδεολογική εξουσία, που το βοηθάει τα μέγιστα, στην εξασφάλιση της πολιτικής ηγεμονίας. Οι «διανοούμενοι» και οι πιο μορφωμένοι από τους καθεστωτικούς πολιτικούς, παράγουν τέτοιου είδους «αφηγήσεις», τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις εκλαϊκεύουν και με συστηματική πλύση εγκεφάλου προσπαθούν να τα σφηνώσουν στα μυαλά των απληροφόρητων και φοβισμένων συμπατριωτών μας. Ταυτόχρονα, τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» φροντίζουν να μετατρέψουν αυτά τα αφηγηματικά παραμύθια σε υλική δύναμη, σε δύναμη ενσωμάτωσης των Ελλήνων στην λογική διαχείρισης του συστήματος.
Χρέος μας, ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, το οποίο νοιάζεται αληθινά και ουσιαστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης στην μνημονιακή κατοχή και τους εγχώριους εντολοδόχους της (άμεσους και έμμεσους), είναι να σφυρηλατήσουμε την ύπαρξή μας μέσα από την ατόφια, ενεργητική και ευεργετική επαφή με τον Ελληνικό Λαό. Να αποδείξουμε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί κάτι το Αγνό, Αυθεντικό και Ανθεκτικό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κουβαλά στην πλάτη του τα βαρίδια που συνοδεύουν τους απανταχού καθεστωτικούς πολιτικούς φορείς: την συστημική νοοτροπία, τον καριερισμό και το «βόλεμα», την ανυπαρξία ειλικρινούς φιλολαϊκής διάθεσης, την ανάθεση, τον γραφειοκρατισμό, κτλ.
Μακριά, επίσης, από τους αιθεροβάμονες, οι οποίοι κλίνοντας σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη «επαναστάτης» έχουν καταντήσει γραφικοί και στα όρια μεταξύ της γελοιότητας και της παράνοιας, πρέπει να δείξουμε ότι η δική μας πρακτική πολιτική απέχει έτη φωτός από το κτίσιμο ατομικών καριέρων, και την ύπαρξη παραγοντισμού, κάτι που εκφράζει τους μετέχοντες στο «συνταγματικό τόξο». Διαλύοντας τα σύννεφα των αμφιβολιών και των εκβιασμών, που έντεχνα δημιουργούνται στον Ελληνικό Λαό, ενάντια στις αποπροσανατολιστικές «αφηγήσεις», η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ετοιμάζεται για το Μέλλον που της ανήκει!  ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!   Γιώργος Μάστορας
Πιστοί στην ρήξη και την καταγγελία του μνημόνιου οι ψηφοφόροι της Χρυσής ΑυγήςΣτην δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην οποία καταδείχτηκε η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η περαιτέρω αύξηση που θα καταγραφεί στα ποσοστά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, υπάρχουν και άλλα δύο δεδομένα που αξίζουν αναφοράς.
Το πρώτο είναι ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι οι πιο ανένδοτοι στο θέμα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του να απαλλαγεί ο τόπος από την λογική των μνημονίων και της υποταγής. Συγκεκριμένα στην ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, αν η συμφωνία ακυρώνει τις προεκλογικές της εξαγγελίες, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής προστάζουν προσφυγή στον Λαό σε ποσοστό που φτάνει το 75%, είτε με δημοψήφισμα (46,5%), είτε με εκλογές (28,5%). Σε αυτό το σημείο το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του Σύριζα, που είναι μόλις 48%.

Αντίστοιχα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις επιλογές να έρθει η, ενάντια στη λαϊκή εντολή, συμφωνία στη Βουλή ή να πάμε σε κυβέρνηση «Παπαδήμου». Αντίστοιχα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπουν τέτοιες επιλογές, που θα τους καταστήσουν νέο ΠΑΣΟΚ, αφού το ποσοστό που επιθυμεί κύρωση από την Βουλή ή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» φτάνει το 43%!
Βεβαίως η κατάσταση στα άλλα μνημονιακά κόμματα είναι άκρως αντίθετη με αυτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή συσπειρώνει όσους αγαπάνε την Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν μνημόνιο σε ποσοστό 81,5%, του ΠΑΣΟΚ 96%, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ 88,5%, των ΑΝΕΛ 64% και του ΚΚΕ 50%! Αυτό αποδεικνύει, επιπλέον, πως η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στο μνημόνιο και την υποταγή. Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο στο οποίο διαφαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή θα γνωρίσει εκρηκτική άνοδο, όταν ο Σύριζα υπογράψει το νέο μνημόνιο.
Ένα άλλο παρελκόμενο της εν λόγω δημοσκόπησης αφορά στις κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν εκτοξευτεί εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών από τα συστημικά μέσα, σχετικά με «σατανισμούς» και άλλες φαιδρότητες. Σε κάρτα σχετικά με το κατά πόσον είδαν θετικά οι ψηφοφόροι ενός κόμματος την υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα με τιμές Αρχηγού Κράτους, οι ψηφοφόροι του Σύριζα απάντησαν θετικά σε ποσοστό 39,5%, της ΝΔ 60,5%, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ 26%, του ΚΚΕ 27%, των ΑΝΕΛ 53,5%, του ΠΑΣΟΚ 42% και πρώτη η Χρυσή Αυγή με 63,5%!  ΠΗΓΗ

Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί: Αμφισβητούν και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα!Την περασμένη εβδομάδα το αλβανικό υπουργείο εξωτερικών απέστειλε ρηματική διακοίνωση με την οποία απαιτούσε την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες. Με το διάβημα αυτό οι Αλβανοί αμφισβήτησαν ευθέως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.
Το νέο στην υπόθεση αυτή είναι ότι με το έγγραφο αυτό, η αλβανική πλευρά ζήτησε να λάβει και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο. Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Η Αλβανία εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο Μπερίσα μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα!
Όπως έχουμε επισημάνει, σύμμαχος της Αλβανίας και υποκινητής σε αυτό το σχέδιο αμφισβήτησης θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων είναι η Τουρκία. Το νέο στοιχείο που εντείνει τις υποψίες, ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας, είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων.
Αλβανία και Τουρκία λοιπόν βρίσκονται σε κοινή γραμμή έναντι της χώρας μας και η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» είναι σε άλλο κόσμο, με πρωτοστάτη τον υπουργό εξωτερικών Κοτζιά να χορεύει ανέμελα και να τραγουδάει αγκαζέ με τον Τούρκο Υπ.Εξ.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΘΕΜΑ: «Νέες αλυτρωτικές βλέψεις της Αλβανίας»
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής  τα Τίρανα την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο. Το  στοιχείο που δημιουργεί υποψίες ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας, με την πιθανότητα να έχει υποκινήσει παρασκηνιακά την αντίδραση της Αλβανίας,  είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Θα παραστεί μετά ταύτα ο Υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που διοργανώνεται στα Τίρανα στις 22/5;
2) Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Τίρανα στις 26/5 για τη Σύνοδο Κορυφής της SEECP. Ισχύει η πληροφορία και αν ναι, πώς θα δικαιολογηθεί πολιτικά η παρουσία του ενόψει της εχθρικής στάσης που πρόσφατα εξεδήλωσε η Αλβανία;
3) Με ποιον τρόπο πρόκειται να αντιδράσει επίσημα η Ελλάδα; Θα γνωστοποιήσει τις  απαράδεκτες διεκδικήσεις στα διεθνή fora της δυστυχώς συμμάχου της χώρας μας στο ΝΑΤΟ Αλβανίας;
Αθήνα, 19/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Τρία χρόνια από την δολοφονία του Αθανάσιου Λαζανά και οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Τρία χρόνια πέρασαν από την στυγερή δολοφονία του Θανάση Λαζανά στις Ιτιές Πατρών από τρεις Αφγανούς λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/05/2012 τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες διαπληκτίστηκαν φραστικά με το θύμα έξω από το σπίτι του. Στη συνέχεια οι τρεις Αφγανοί, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν έξι τουλάχιστον χτυπήματα με μαχαίρι στον 29χρονο και τράπηκαν σε φυγή. Αιτία της δολοφονίας μια παρεξήγηση. Οι αλλοδαποί φέρονται να ζήτησαν εξηγήσεις από τον 29χρονο Λαζανά, γιατί το μικρόσωμο σκυλί του επιχείρησε να επιτεθεί σε έναν από αυτούς.
Στο ήδη τεταμένο κλίμα της Πάτρας, αναφορικά με τους λαθρομετανάστες, δεν άργησε να εκδηλωθεί η οργή των κατοίκων, έναντι της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, που είχε σαν αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τις αρχές, οι οποίες μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον ένα δράστη και να προφυλακισθεί. Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του, ταυτοποιήθηκε από το αίμα του θύματος που βρέθηκε στα ρούχα του και κατέδειξε άλλον ένα συνεργό, που τον τελευταίο μήνα είχαν συλληφθεί από κοινού από τις αστυνομικές αρχές για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για την αναχώρησή τους.
Από την στιγμή της σύλληψης, ο «δασκαλεμένος» δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος, αίτημα που σκανδαλωδώς έκανε δεκτό η δικαιοσύνη και οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας, όπου υφίστατο ευνοϊκότερη μεταχείριση, με εξάμηνη προσωρινή κράτηση. Η Χρυσή Αυγή, μέσω του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στις 22 Μαΐου του 2012, είχε επισημάνει το «τέχνασμα της ηλικίας» χωρίς ωστόσο να εισακουσθεί. Όμως η ανεπάρκεια της ελληνικής δικαιοσύνης δυστυχώς δεν στάθηκε εκεί.
Με τη λήξη του εξαμήνου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών αντί να προβεί σε τρίμηνη παράταση της προφυλακίσεως μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης που είχε οριστεί για 7 Δεκεμβρίου, προβαίνει σε άλλη μια σκανδαλώδη ενέργεια και ορίζει ως μόνο περιοριστικό όρο, μετά τη λήξη του εξαμήνου, τη μεταφορά του δράστη στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου την 19η Νοεμβρίου.Την 23η μηνός Νοεμβρίου ο Αφγανός δολοφόνος απέδρασε!
Παραθέτουμε την κυνική ανακοίνωση του υπουργείου: "Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε".
Την 7η Δεκεμβρίου το δικαστήριο επιδικάζει την υπόθεση, ερήμην και επιρρίπτει ποινή κάθειρξης 15 ετών. Η δικαίωση όμως για την οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά δεν έχει ακόμα επέλθει.   Ντάικος Κωνσταντίνος - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής


Ελευθέριος Συναδινός: Η Ε. Ε. οφείλει πρωτίστως να καταπολεμήσει την φτώχεια στην Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟΣτις 18 Μαϊου 2015, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος μίλησε για την αναπτυξιακή βοήθεια, τονίζοντας ότι είναι οξύμωρο, μια Ευρώπη  φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας να ζητά να διατεθούν κοινοτικοί πόροι σε τρίτες χώρες, και όχι στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών της ίδιας της Ένωσης.

Ακολουθεί η ομιλία του Στρατηγού: «Κύριε Πρόεδρε,
Ως εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης  πρέπει η αξιοπρέπεια, το τέλος της φτώχειας και η μεταμόρφωση της ζωής των πολιτών να βρίσκονται στο επίπεδο κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας. Η προς συζήτηση έκθεση μιλά για αναπτυξιακή χρηματοδότηση υπέρ των φτωχών, ευαίσθητη ως προς το φύλο και ασφαλής για το κλίμα. Μιλά για βιώσιμη ανάπτυξη, για δημόσια αγαθά και για σημαντικές δεσμεύσεις. Συμφωνώ απόλυτα ως προς το περιεχόμενο αλλά διαφωνώ στο ποιους απευθύνεται αυτή η βοήθεια.
Όλοι θα συμφωνήσετε, γιατί όλοι βιώνουμε την οικονομική κρίση, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, ότι το να μιλάμε για επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια και στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για αναπτυσσόμενες χώρες είναι οξύμωρο, σε μια Ευρώπη  φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω στους πολίτες της Ελλάδας  του μνημονίου, γιατί να διατεθούν κοινοτικοί πόροι σε τρίτες χώρες και όχι για την καταπολέμηση  των ανισοτήτων εντός της ΕΕ.  Ευχαριστώ ΠΗΓΗ
 
FREE HELLAS web Radio
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4703378835627213580

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item