Widgets

Σενάριο για ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό


Σενάριο για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα υπογραφεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη, προωθούν οι εν δυνάμει μεσολαβητές. Στόχος να κλειδώσουν συγκλίσεις και συμφωνηθέντα και παράλληλα να μην επιτρέψουν στη διαδικασία είτε να «χαλαρώσει» είτε να οδηγηθεί σε ναυάγιο, καθώς οι εμπλεκόμενοι θα δεσμεύονται από κείμενο αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο δράσης των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών παραγόντων είναι να υπάρξουν εντατικές συνομιλίες τους επόμενους μήνες με στόχο όσα συμφωνηθούν ή βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας να καταγραφούν σε ένα κοινό κείμενο, που θα έχει χαρακτήρα κοινού ανακοινωθέντος, ωστόσο επί της ουσίας θα συνιστά ενδιάμεση λύση. Ουσιαστικά θα είναι επικεφαλίδες, χωρίς λεπτομέρειες, που θα αποτελέσουν το διαβατήριο για να προχωρήσει η διαδικασία στην τελική φάση. Τούτο για να γίνει προϋποθέτει ότι οι συνομιλίες, που θα αρχίσουν στα μέσα Μαΐου, θα είναι συνεχείς, εντατικές και θα παράγουν αποτέλεσμα. Είναι δε σαφές, όπως τόνιζαν ξένοι διπλωμάτες, ότι διά παρεμβάσεων σε διάφορα επίπεδα «το τρένο δύσκολα θα εκτροχιασθεί από τις ράγες» αυτή τη φορά.

Η επιλογή του Σεπτεμβρίου και της Νέας Υόρκης, ως τον σημαντικό σταθμό της νέας φάσης της διαδικασίας, γίνεται για προφανείς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία Αναστασιάδη και Ακιντζί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ο πρώτος για να συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ο δεύτερος για να προσφωνήσει άτυπη σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, θεωρείται ως μεγάλη ευκαιρία για υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού. 


«Θα είναι όλοι εκεί» σημείωναν ενημερωμένες πηγές, τονίζοντας πως θα επιστρατευθούν για να ενισχύσουν τη μεγάλη αυτή κίνηση, πέρα από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ που θα θέσει υπό την αιγίδα του κοινή συνάντηση και την έκδοση του ανακοινωθέντος-ενδιάμεσης λύσης, και ηγέτες ή υπουργούς Εξωτερικών ισχυρών κρατών που θα βρίσκονται στην έδρα του διεθνούς οργανισμού εκείνη την περίοδο. Η ενδιάμεση συμφωνία μπορεί μεν να καλύπτεται από τη γενική διαχρονική θέση ότι τίποτε δεν συμφωνείται εάν δεν συμφωνηθούν όλα, πλην όμως είναι προφανές πως θα συνιστά ένα «σημαντικό άλμα προς τα εμπρός» καθώς και δέσμευση, που δεν μπορεί στην πορεία να ισχύσει το «παίζω και ξηπαίζω».

Εάν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, το επόμενο βήμα θα είναι η επιστροφή στην Κύπρο με στόχο Αναστασιάδης και Ακιντζί να πέσουν στα πιο βαθιά για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του 2015. Ενόψει του γεγονότος ότι το 2016 θα είναι χρονιά προεκλογική στην Κύπρο (τον Μάιο θα διεξαχθούν βουλευτικές), τα Ηνωμένα Έθνη, όπως και οι άλλοι βασικοί παίκτες που διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητών στο παρασκήνιο, θα επιδιώξουν το «τέλος του παιχνιδιού» να είναι ο Δεκέμβριος. Η διαχείριση, βεβαίως, του χρόνου, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο ζήτημα ενόψει και του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν και πολλά απρόβλεπτα.

Πάντως, με βάση τους σχεδιασμούς, το επικρατέστερο σενάριο είναι εντατικοποίηση των συνομιλιών από τα μέσα Μαΐου, συνάντηση τον Σεπτέμβριο Αναστασιάδη-Ακιντζί υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη με στόχο την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας/λύσης και χωριστά δημοψηφίσματα μέχρι το τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου.

Επιλογή Ναμί


Η επιλογή του Οζντίλ Ναμί ως του νέου διαπραγματευτή της τουρκο'κυπριακής' κοινότητας θεωρείται λίγο-πολύ αναμενόμενη και ήταν το πρώτο όνομα που είχε κυκλοφορήσει μετά τη νίκη του Μουσταφά Ακιντζί. Ήταν και επιδίωξη του ιδίου του Οζντίλ Ναμί, ενώ παράλληλα για τον Ακιντζί είναι «μια έτοιμη λύση», καθώς ο σημερινός ψευδοϋπουργός Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, διετέλεσε ως διαπραγματευτής την περίοδο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν στην ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν ο Γιώργος Ιακώβου.

Σημειώνεται ότι ο Ναμί διατηρεί κανάλια επικοινωνίας με τα Ηνωμένα Έθνη και τους Αγγλοαμερικανούς. Στο τελευταίο ταξίδι του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, στο νησί, ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού συνέφαγε με τον Ναμί στην κατεχόμενη Κερύνεια. Ο κ. Άιντα, που αναμένεται αύριο στο νησί, θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί τον Οζντίλ Ναμί, με την ιδιότητα πλέον του διαπραγματευτή. ΠΗΓΗ


Η Ευρωβουλή σπρώχνει αναγνώριση του ψευδοκράτους...


Τακτική μαστιγίου και καρότου επιστρατεύει η εισηγήτρια της Ευρωβουλής για την Τουρκία, Κάτι Πίρι, στο τελικό κείμενο των συμπεφωνημένων συμβιβαστικών τροπολογιών. Στο κείμενο δίνεται σαφέστατη εντολή προς τη Λευκωσία να επιτρέψει το εμπόριο από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά και προκλητική εξίσωση Άγκυρας και Λευκωσίας στο ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού. Κάτι που εκφράζεται μέσω της έκκλησης όχι μόνον προς την Τουρκία, αλλά «προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» να στηρίξουν ενεργώς τις προσπάθειες για διευθέτηση του Προβλήματος. Παράλληλα, το κείμενο εμμένει στο ξεπάγωμα τριών τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία, από το 2009, προσβλέποντας σε άρση του κυπριακού βέτο.

Συγκεκριμένα:

Εκ παραλλήλου με την επιστροφή των Βαρωσίων, η εισηγήτρια καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία "να ανοίξει το λιμάνι της Αμμοχώστου, υπό την τελωνειακή εποπτεία της ΕΕ, προκειμένου να προωθήσει ένα θετικό κλίμα που να ευνοεί την επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για επανένωση και να επιτρέψει στους Τουρκο'κυπρίους' να εμπορεύονται με την ΕΕ, με τρόπο που να εκπληρώνει όλες τις νομικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα της ΕΕ". Η εν λόγω αναφορά φωτογραφίζει με τον πλέον ευκρινή τρόπο τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο.

Η εισηγήτρια καλεί όχι μόνο την Τουρκία, αλλά «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» να στηρίξουν ενεργώς τις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου, τηρώντας ίσες αποστάσεις και αποδίδοντας ίσες ευθύνες μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας.

Η εισηγήτρια επαναλαμβάνει τη θέση της Ευρωβουλής για ξεπάγωμα των τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων 23 και 24, για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη, τα οποία μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αξιώνει το ξεπάγωμα του κεφαλαίου 31 για την Εξωτερική Πολιτική, Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, το οποίο επίσης μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν και το ζήτημα του εποικισμού της Κύπρου αποτελούσε παραδοσιακά θέμα που εγείρετο από τη σοσιαλιστική ομάδα της Ευρωβουλής -με την προσωπική μάλιστα σφραγίδα του τέως προέδρου Χάνες Σβόμποντα- η εισηγήτρια Κάτι Πίρι, η οποία προέρχεται από την ίδια «πολιτική οικογένεια», επέλεξε να το αφήσει εκτός κειμένου.

Στο ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου, η εισηγήτρια επέλεξε να «ξεχάσει» την υποχρέωση της Τουρκίας να παράσχει πρόσβαση σε στρατιωτικά αρχεία και στρατιωτικές ζώνες. Όπως αποκαλύψαμε, η εισηγήτρια είχε προσφάτως συνάντηση με το μέλος της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη ΔΕΑ.

Επίσης, η εισηγήτρια δεν περιέλαβε καμιά καταδικαστική αναφορά για την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι η Ευρωβουλή εξέδωσε ψήφισμα επί του προκειμένου.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις η εισηγήτρια της Ευρωβουλής για την Τουρκία Κάτι Πίρι, εμφανίζεται να λαμβάνει εντολές από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ. Ο Βολκάν Μποζκίρ φέρεται να απέστειλε επιστολή στις 26 Ιανουαρίου 2015, υποδεικνύοντας προς την Κάτι Πίρι ότι είναι άδικη η έκκληση προς την Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού και ότι η εν λόγω παρότρυνση της Ευρωβουλής πρέπει να στρέφεται προς όλα τα μέρη.

Θα πρέπει να περιληφθούν υποδείξεις «όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να επιτύχουν μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Βολκάν Μποζκίρ, επιχειρώντας προφανώς να μεταφέρει την ευθύνη και στη Λευκωσία. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δεύτερη κουβέντα, η σοσιαλίστρια εισηγήτρια έκανε πράξη το θέλημα του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ως αποτέλεσμα, το κείμενο των συμπεφωνημένων συμβιβαστικών τροπολογιών "καλεί την Τουρκία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να στηρίξουν ενεργώς τις διαπραγματεύσεις για την επανένωση" της Κύπρου. Η "ευελιξία" που επέδειξε η εισηγήτρια για άμεση ικανοποίηση του αιτήματος Μποζκίρ, στο πλαίσιο της έκθεσης της Ευρωβουλής, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ενισχύει την τάση αμφισβήτησης της αμεροληψίας της.

Η αναγνώριση του ψευδοκράτους με την δική μας ανοχή και υποταγή έχει μπει προς και την δημιουργία τετελεσμένων στο Κυπριακό, για να φέρουν τον λαό μας μπροστά σε σημαντικά διλήμματα, για να αποδεχθεί το εθνοκτόνο σχέδιο.

Έλληνες αφυπνιστείτε, η πατρίδα μας και το μέλλον του λαού μας κινδυνεύουν…


www.elamcy.com


Οι προτάσεις του Ακιντζί, οι πανηγυρισμοί των πολιτικάντηδων και η απάντηση του Ε.ΛΑ.Μ.


Την ώρα που ο κοινοτάρχης μας, Νίκος Ανανστασιάδης κατακλυσμένος από ασυγκράτητη αισιοδοξία και χαρά για την "εκλογή" Μουσταφά Ακιντζί στο ψευδοκράτος, ανακοινώνει και επισήμως μονομερή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο "νεοκλεγέντας ηγέτης" έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, προσγειώνοντας τους ονειροπόλους πολικάντηδες μας, οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν στηριζόμενοι σε "προεκλογικές" δηλώσεις, λες και δεν γνωρίζουν εξ' ιδίων, ότι άλλα λέγονται πριν και άλλα γίνονται μετά.

Συγκεκριμένα, ο νέος Τουρκο"κύπριος" ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ανατολού δήλωσε πως "θα χρειαστούν σκληρές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό", προειδοποιώντας δε, ότι θα εργαστούν με όλη τους τη δύναμη. Για την πρόταση του για την Αμμόχωστο, ανέφερε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία να ξεκινήσει να εργάζεται εκεί, ενώ για το θέμα του φυσικού αερίου, είπε ότι "πρέπει να δοθεί τέλος στη στάση που ακολουθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για 'κυρίαρχο κράτος'", προσθέτοντας ότι πρέπει να επιδειχθεί ορθολογισμός για το θέμα του διαμοιρασμού του πλούτου στο μέλλον.

Στη συνέντευξη του, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η Αμμόχωστος έχει κλειστεί με συρματόπλεγμα και εγκαταλείφθηκε για σαράντα χρόνια στα φίδια. "Πρότεινα να συζητήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε τρία σκέλη και αν συμφωνήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Και αυτό είναι μέρος του οράματος μου". Τόνισε δε, ότι η Αμμόχωστος μπορεί να ανοίξει για εγκατάσταση υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών. "Ασφαλώς μέχρι τότε υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει εκεί. Η πρόταση να καθίσουμε και να συζητήσουμε ένα πακέτο το οποίο προβλέπει την εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μέσω του Λιμανιού Αμμοχώστου ώστε να ανοίξει ο δρόμος οι Τουρκο'κύπριοι' να στέλλουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη όπως γίνεται και με αυτά στο νότο και ταυτόχρονα τις απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Τύμπου, είναι δική μου. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Πρέπει να γίνει μελέτη για το Λιμάνι της Αμμοχώστου. Για να γίνει ευρωπαϊκό λιμάνι πρέπει να βοηθήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε.

"Θα προσπαθήσω να διασφαλίσω μια λύση υπερασπιζόμενος τα δίκαια της τουρκο'κυπριακής' κοινότητας. Αλλά πρέπει να υπογραμμίσω και αυτό. Θα χρειαστούν σκληρές διαπραγματεύσεις. Επομένως θα εργαστούμε με όλη μας τη δύναμη. Η δική μου η δέσμευση είναι για ένα μέλλον στο οποίο θα διευρυνθούν οι σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκο'κυπρίων' σε μια ομόσπονδη δομή στην Κύπρο. Πρέπει να εργαστούμε με όραμα και ορθολογισμό. Το λέω με την ελπίδα ότι και η άλλη πλευρά θα δείξει τον ίδιο ορθολογισμό", επισήμανε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Για το θέμα του φυσικού αερίου, είπε ότι υπήρξε μεγάλη ένταση. "Αυτά μόνο στην ένταση μας οδηγούν. Εμείς θέλουμε σταθερότητα. Πρέπει να δοθεί τέλος στη στάση που ακολουθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά για 'κυρίαρχο κράτος'", είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιδειχθεί ορθολογισμός για το θέμα του διαμοιρασμού του πλούτου στο μέλλον. "Σε μια ομόσπονδη λύση οι φυσικοί πόροι θα ανήκουν στην εξουσία της ομοσπονδίας. Και το φυσικό αέριο είναι ένα από αυτούς. Αυτά πρέπει να καθίσουμε και να τα συζητήσουμε", ανέφερε.

Για τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, είπε ότι θα είναι μία σωστή επιλογή. "Αν υπάρξει συμφωνία, μπορεί να ενωθεί με το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να μεταφερθεί μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην Ευρώπη", είπε ο Μουσταφά Ακιντζί. Ενώ δεν παρέλειψε φυσικά να μιλήσει και για το θέμα του ... νερού, λέγοντας ότι πρέπει να διαμοιραστεί με ορθολογισμό και δίκαια στα εδάφη του νησιού.

Για τις σχέσεις του με την Τουρκία, είπε ότι βασίζονται στο σεβασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η αγάπη για την μητέρα πατρίδα είναι ένα αίσθημα που βρίσκεται στις καρδιές και έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. "Στην 'ΤΔΒΚ' υπάρχει ένα κράτος. Υπάρχει και μία Τουρκία που λέει αναγνώρισα αυτό το κράτος. Πρέπει να υπάρξει προσοχή σε αυτές τις σχέσεις", ενώ μιλώντας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι του είπε πως θα επισκεφθεί την Τουρκία αμέσως μετά τη τελετή "ορκωμοσίας" του.

Το κατοχικό μόρφωμα του Αττίλα δεν δύναται να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την "μητέρα Τουρκία" σε καμία των περιπτώσεων ... αποδεδειγμένα συμβαίνει το αντίθετο. Την ίδια ώρα οι ονειροπόλοι πολιτικάντηδες μας, έχοντας πέσει σε λήθαργο, υπολειτουργούν κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους ούτως ώστε να καταστήσουν την πατρίδα μας ολοκληρωτικά όμηρο στα χέρια του Τούρκου κατακτητή.

Το Γραφείο Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολιτικάντηδες να αφήσουν τις χαρές και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.  


Πανευτυχείς θριαμβολογούν οι πολιτικοί μας και λοιποί αξιωματούχοι για την επιτυχία του Μουσταφά Ακιντζί, στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων, τον οποίο κάποιοι σπεύδουν να ηρωοποιήσουν όπως έγινε πριν κάποια χρόνια με τον βασανιστή Ταλάτ. "Εκλογές" τις οποίες με την στάση τους όλοι νομιμοποίησαν, με την έντονη προβολή και σημασία που τους έδωσαν.

Δυστυχώς, τα όσα βλέπουμε είναι αποτέλεσμα της πικρής πραγματικότητας και έλλειψης ρεαλισμού, αφού επιβεβαιώνεται ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ζουν πραγματικά σε παραμυθένιους κόσμους, μη αντιλαμβανόμενοι την πικρή πραγματικότητα.

Ο Ακιντζί, όπως και ο κάθε Ακιντζί, θα είναι πάντα δέσμιοι στις πολιτικές βλέψεις και στρατηγικές της Τουρκίας, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος μόλις λίγες μέρες πριν την εκλογή του λέγοντας «Δεν μπορώ να είμαι συγκρουσιακός με την Τουρκία». Και ως προς τι όλες αυτές οι χαρές και τα πανηγύρια; Επειδή ο Ακιντζί είναι υπέρ της λύσης Ομοσπονδίας, η οποία αποτελούσε και επίσημη θέση της Τουρκίας; Μία θέση την οποία ο κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε πανηγυρικά το 2004; Που είναι ο σεβασμός προς τον ίδιο μας τον λαό αλλά και τα ιστορικά μας δίκαια, τα οποία έπρεπε να διεκδικούμε και όχι να παραμερίζουμε, με διάφορους συμβιβασμούς.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστό στον αντικατοχικό αγώνα, ως η μόνη αντιομοσπονδιακή δύναμη, απαιτεί να αλλαχθεί άμεσα γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό αφού το πρόβλημα δεν είναι δικοινοτικό, αλλά εισβολής και κατοχής. Ως εκ τούτου απορρίπτουμε κάθε λύση ομοσπονδίαςΚαλούμε τον λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της υποταγής και να κρατήσει ακμαίο το Εθνικό φρόνημα και ψηλά την σημαία της αντίστασης.

Αν κάποιοι με την εκλογή Ακιντζί νομίζουν ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα υποχθόνια σχέδια τους, να ξέρουν θα μας βρουν απέναντι τους. Κανένας συμβιβασμός δεν θα γίνει ανεκτός για την γη των προγόνων μας. www.xryshaygh.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Μυστικό" δείπνο με τρεις Ιούδες...

Καμαρώστε κάτι πατριώτες με… ανακοινώσεις στα τούρκικα…

Ξεκίνησε τα ανταλλάγματα ο Ακιντζί

Τσαβούσογλου: "Η Τουρκία είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους"

Προδοσία προ των πυλών - Eπεξεργασμένη πρόταση από το 2013

Δεν "θυσιάζουμε" την Κύπρο για την ΕΕ

Το ψευδοκράτος προχωράει μόνο με την σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας

Οι 126 αγνοούμενοι που δεν περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα της ΔΕΑ


Εντολή Ερτογάν: Ακιντζί, πρώτα εδώ! Και ο αντιδραστικός τρέχει ...

Τριμερές επικοινωνιακό πυροτέχνημα: Καμία βούληση από την Κυβέρνηση να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ

Η Κομισιόν εγκαινίασε γραφείο infopoint στα κατεχόμενα

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ερντογάν και Κύπριου πρέσβη

Νταβούτογλου: Μην ανησυχείτε, τα ίδια έκανε και ο Ταλάτ

Αυτοπροσκαλέστηκε στα κατεχόμενα ο Πρίγκιπας Κάρολος

Όλοι γλύφουν τον Ακιντζί και στο βάθος ... Ομοσπονδία ...

Ιδού οι θέσεις Ακιντζί για Αμμόχωστο, Φυσικό Αέριο, Διαπραγματεύσεις και Τουρκία

Δεν συναντώνται το Σάββατο Αναστασιάδης - Ακιντζί ... Προηγείται η Άγκυρα

Σαφή μηνύματα από την Τουρκία, για την Κύπρο και ας χαίρονται κάποιοι ...

"Nέες κυβερνήσεις" στην Κύπρο βλέπει ο ΟΗΕ - Που 'σαι Κοινοτάρχη να δεις τα έργα σου

Τούρκος Αντιπρόεδρος: "Πατρικά χώματα τα χώματα της βορείου Κύπρου"

Ακόμα δεν τον είδαμε ... Έτοιμος για παραχωρήσεις ο Νίκαρος


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.ΛΑ.Μ. 7625251875959947453

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item