Widgets

Αφού πρώτα κατέβασαν την Ελληνική Σημαία, έτοιμοι τώρα να βάλουν και φέσι στο ΡΙΚ


Αφού πρώτα κατάφεραν το σκοπό, που ήταν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία που με τόσο μόχθο αγωνιστήκαν κάποιοι μέσα στο κρατικό κανάλι και μετά τις πολυδιαφημιζόμενες επαναπροσεγγιστικές και απαράμιλλου ήθους και αξίας Ελληνοτουρκικής φιλίας εκπομπές, το ΡΙΚ πήρε απόφαση να αναβαθμιστεί.


Την φαεινή ιδέα είχε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος (δεν πιστεύουμε όμως απλά να του ήρθε η ιδέα σε μια νύκτα), όπως παραδώσει "Πακέτο" Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στη νέα προσπάθεια να ξεπουληθεί το Κυπριακό πρόβλημα και μαζί ο λαός μας. Τις περίφημες ιδέες του παρέδωσε στον ρίψασπι Κοινοτάρχη της Ε/Κ Κοινότητας, όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν, ή εκπρόσωπος των Ελληνόφωνων Κυπρίων, όπως σύντομα θα αρχίσουν να τον αποκαλούν.

Τις επαίσχυντες ιδέες και προτάσεις του Θανάση Τσώκου παρουσιάζουμε πιο κάτω:


1. Άμεσος τερματισμός των παρεμβολών στις συχνότητες αμφότερων.

2. Να συμφωνηθούν οι συχνότητες ραδιοφώνου και τηλεόρασης που θα εκπέμπουν οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί. Να εκπονηθεί ενιαίο σχέδιο συχνοτήτων για κάλυψη όλης της Κύπρου από τα κανάλια που εκπέμπουν, για να μην παρεμβάλλουν το ένα το άλλο.

3. Ενίσχυση του σήματος του ΡΙΚ έτσι που να καλύπτει το σύνολο της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας μεταδόσεων. Τώρα το ΡΙΚ εκπέμπει μόνο στις περιοχές μπροστά από τον Πενταδάκτυλο.

4. Συνεργασία με Τουρκοκυπριακούς σταθμούς για εκπομπή αυτοτελών προγραμμάτων του ΡΙΚ. Ήδη με έγκριση του ΥΠΕΞ, το ΡΙΚ παραχωρεί δυο προγράμματα παραγωγής του, σε Τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος και τα προβάλλει ως έχουν.

5. Αναβάθμιση των δίγλωσσων προγραμμάτων «Biz–Εμείς» και «Κάτω από τον ίδιο ουρανό».

6. Αναδόμηση της ιστοσελίδας του ΡΙΚ και δημιουργία link στην τουρκική γλώσσα.

7. Τηλεοπτική κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων που ενισχύουν την προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού και που διοργανώνουν τουρκοκυπριακές οργανώσεις ή άλλοι φορείς.

8. Διοργάνωση συναυλίας στους κήπους του ΡΙΚ, με έργα των Θεοδωράκη, Ρίτσου, Λιβανελλί με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών.

9. Να γίνει εφαρμογή σε όλη την επικράτεια την Κύπρου της απόφασης της ITU (International Telecommunication Union) σχετικά με τη χρήση συχνοτήτων για τη ψηφιακή τηλεόραση.

10. Όπου είναι δυνατή, να γίνεται χρήση υποτίτλων στην τουρκική γλώσσα.

Σεβόμενοι τις ανησυχίες του Αντιπροέδρου του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκου, θα θέλαμε να προσθέσουμε και μια δική μας εισήγηση στα προτάσεις του, για να είναι πιο ακριβοδίκαια και πιο σωστά τα προτεινόμενα ΜΟΕ. Ας δώσουμε την θέση του αντιπροέδρου του Κρατικού μας καναλιού, του ΡΙΚ, σε Τουρκοκύπριο, κάτι ανάλογο άλλωστε όπως προνοεί και το σύνταγμα μας για την θέση του Αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.Τι λέτε κ. Τσώκο; www.elamcy.comΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8828709528580947072

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item