Widgets

Σε τροχιά πλήρους αναγνώρισης το μόρφωμα των κατεχομένωνΔεκανίκι του ψευδοκράτους κατάντησε την Κυπριακή Δημοκρατία η Κυβέρνηση Νίκου Ανανστασιάδη με την ... φιλική συμμετοχή όλων των πολιτικάντηδων που τον περιβάλλουν, οι οποίοι για το θεαθήναι το παίζουν και υπερπατριώτες μέσα - μέσα, πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Φυσικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους ιθύνοντες πως δεν χάνουν ευκαιρία να μοιράζουν ... διαβήματα, ενώ επί της ουσίας δεν πράττουν απολύτως τίποτε, για να τερματιστεί η συλλήβδην αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος του Αττίλα, από τα διεθνή σαλόνια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο τουρκο"κύπριος" ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον πρέσβη της Σουηδίας, Κλας Γκιερόου και την πρέσβειρα της Φινλανδίας, Ανού Σαρελά. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αρμόδιοι για τον υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας, διαθρησκευτικό διάλογο στην Κύπρο, Πίτερ Βέιντερουντ και Σάλφι Βέιντερουντ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση η πρέσβειρα της Φινλανδίας ανέφερε πως αυτή διεξήχθη σε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και πρόσθεσε πως ο Μουσταφά Ακιντζί εξήγησε πως είναι δεσμευμένος για επίλυση του Κυπριακού. "Οι διαπραγματεύσεις μόλις έχουν αρχίσει και έτσι πρέπει να περιμένουμε", σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως η Φινλανδία υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις, ενώ σε ότι αφορά τα ΜΟΕ είπε πως τα διευκολύνουν όσο μπορούν και ανακοίνωσε ότι τα "εμπορικά επιμελητήρια των δυο κοινοτήτων" θα επισκεφθούν τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Σουηδίας είπε πως είχαν μια πολύ καλή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί και πως του μετέφερε τα συγχαρητήρια της σουηδικής κυβέρνησης. Είπε ακόμη πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πως συζήτησαν και για το διαθρησκευτικό διάλογο.

Εξάλλου, ο Πίτερ Βέιντερουντ ανέφερε πως ήταν σημαντικό να ενημερώσουν τον Μουσταφά Ακιντζί για το διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και το τί συμβαίνει από το 2009.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα ΜΟΕ, ο Πίτερ Βέιντερουντ ανέφερε πως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική και πως με μικρά βήματα οι κοινότητες μπορούν να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να πιστέψουν σε ένα κοινό μέλλον.

Οι επισκέψεις αξιωματούχων σε ένα παράνομο "κράτος", με όποιο πρόσχημα κι αν πραγματοποιούνται, αποδεικνύουν περίτρανα την άμεση αναγνώριση του. Κι ενώ οι "αδελφοί" Τουρκο"κύπριοι" συνεχίζουν να δικτυώνονται ευρέως, δίνοντας υπόσταση στο ψευδοκράτος τους, η μειοδοτική Κυβέρνηση Ανανστασιάδη συ
νεχίζει να υπολειτουργεί, αφήνοντας Πατρίδα και Λαό έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας. www.elamcy.com

Παραδίδει στρατιωτικά αρχεία στον κατακτητή ο Ναινέκος ΑΝΑΝστασιάδηςΣε συνέχεια των συντεταγμένων των 28 ναρκοπεδίων στον Πενταδάκτυλο που επέδωσε ο ναινέκος Νίκος Ανανστασιάδης στον Μουσταφά Ακιντζί, κατά την πρόσφατη τους συνάντηση, η Κυβέρνηση με παρότρυνση των Ηνωμένα Εθνών, επέδωσε προς τους Τουρκο«κυπρίους» και φωτοαντίγραφα όλων των στοιχείων που αφορούν τα εν λόγω ναρκοπέδια, βάσει των καθιερωμένων σχετικών με το θέμα προτύπων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίτερα ο Μουσταφά Ακιντζί, συναντήθηκε με την Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ και την Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κριστίν Λουντ και τους είχε δηλώσει πως οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τον Νίκο Ανανστασιάδη για τα 28 ναρκοπέδια είναι ανεπαρκείς ... Έτσι ο κοινοτάρχης μας έσπευσε να παραχωρήσει φωτοαντίγραφα από όλα τα στοιχεία που διέθεται, αφήνοντας ανυπολόγιστα εκτεθειμένη την πατρίδα μας έναντι του Τούρκου κατακτητή.

Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία και ο κατακτητής της πατρίδας μας κερδίζει συνεχώς έδαφος παρουσιάζοντας ένα δήθεν καλό προσωπείο. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανανστασιάδης με την μειοδοτική στάση, που αβασάνιστα τηρεί ευθύς εξαρχής, ωθεί τα γεγονότα προς όφελος της Τουρκίας. Καταπλακώνοντας τα Εθνικά δίκαια του λαού μας, εξαφανίζουν περίτεχνα το Κυπριακό πρόβλημα από τον χάρτη.

Σήμερα παραδίδει στον κατακτητή στρατιωτικά αρχεία, αύριο τι άλλο θα τους δώσει;
Έλληνες εγερθείτε, για να μην φτάσουμε στο σημείο να πούμε η Κύπρος Εάλω ...


www.elamcy.com

Μπάτε σκύλοι αλέστε - Ούτε "βίζα" ούτε "σφραγίδα" στα οδοφράγματα


Προχωρά το ξεπούλημα της Κύπρου, ή διάΛΥΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αλλιώς, όπως την αποκαλούν οι διάφοροι νεοφιλελεύθεροι, επαναπροσεγγιστές, η λύση (;;;) της Ομοσπονδίας.

Οι ελαφρόμυαλοι, το λιγότερο που μπορούμε να τους αποκαλέσουμε, συμπατριώτες μας μπορούν να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα με την ταυτότητα τους και μόνο. Μπορούν να επιδεικνύουν την ταυτότητα, κάτω από την ένδειξη «καλώς ήρθατε στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» σε ανύπαρκτες και παράνομες αρχές για να εισέρχονται εντός των κατεχόμενων εδαφών μας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος, βοηθώντας το μακρύ χέρι της Άγκυρας, του Κύπριους πολιτικάντηδες στα υποχθόνια σχέδια τους.

Με την κίνηση αυτή, προσπαθούν να αναγάγουν τον εαυτό τους σε νόμιμο κράτος, ισότιμο με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως μεταδίδεται από το "τ/κ πρακτορείο ειδήσεων" ούτε "βίζα", ούτε "σφραγίδα" χρειάζονται πλέον για τις διελεύσεις, δείχνουν μόνο την ταυτότητά τους στον επι καθήκοντι υπάλληλο και γίνεται η καταγραφή.

Το μέτρο ανακοινώθηκε μετά την πρώτη συνάντηση των δύο Κοινοταρχών, όπως αρέσκεται να αποκαλείτε άλλωστε ο Ανανστασιάδης.

Δυστυχώς κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα είναι Εθνικά επιζήμια και εναντίον του ίδιου του κοινωνικού συνόλου. Οι χαρτογιακάδες, απλά παρακολουθούν αφού κανένας δεν έχει το σθένος και την τόλμη να ενημερώσει σωστά τον λαό μας.

Μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει σαν πάγια του θέση να κλείσουν άμεσα όλα τα οδοφράγματα και να σταματήσει η έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, που οδηγεί το Εθνικό μας πρόβλημα σε τετελεσμένα γεγονότα.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται φωνή αντίστασης, η φωνή του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ο λαός να αναληφθεί ότι δεν ξεπουλήθηκαν όλοι και να μην νιώθει ηττημένος. Χρειάζεται η φωνή αυτή που θα τον αφυπνίσει και Κοινωνικά και Εθνικά. www.elamcy.com


Τι θα γίνει με την ομοσπονδία όταν ένοπλοι Τ/«κ» εισβάλουν σε σχολεία στα κατεχόμενα για διαφορές;


Με τουφέκι εισέβαλε το πρωί σε ιδιωτικό σχολείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, Τουρκο«κύπριος» αδερφός μίας από τις δύο μαθήτριες που λογομάχησαν σε καβγά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10.45. Μετά τον καβγά των δύο κοριτσιών στο σχολείο πήγε η μητέρα και ο αδερφός της μίας, ο οποίος έβγαλε το κυνηγετικό όπλο που είχε στο αυτοκίνητο του και μπήκε μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ψευδοαστυνομίας κατόπιν προτροπών και αντιδράσεων από τους γύρω του ο αδερφός πήρε το τουφέκι και έφυγε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, προστίθεται, αφορούσε λογομαχία που η αδερφή του συγκεκριμένου ατόμου είχε με συμμαθήτρια της. Δεν αναφέρεται ωστόσο πότε έγινε ο καβγάς των δύο μαθητριών.

Όλοι οι φωστήρες της λεγόμενης επανένωσης, δεν μας είπαν τι θα γίνει σε περίπτωση της λεγόμενης λύσης, όταν θα υπάρξουν διαφορές σε ένα σχολείο μεταξύ δύο μαθητών, των δύο κοινοτήτων, όπως αρέσκονται να λένε. Ή ακόμα τι θα γίνει σε περίπτωση που ενοποιηθεί το ποδόσφαιρο όταν σήμερα γίνονται τόσα έκτροπα; ... Τι θα γίνει όταν θα αγωνίζονται μία Ελληνική (Ελληνοκυπριακή) ομάδα και μία Τούρκικη (Τουρκο«κυπριακή»);

Όταν θα συμβεί ένα περιστατικό κόντρας, σύντομα θα μετατραπεί σε φυτίλι που θα πυροδοτήσει περισσότερες συγκρούσεις. Πλανώνται οικτρά δυστυχώς, όσοι δεν αντιλαμβάνονται την πικρή πραγματικότητα και το που θα οδηγηθούμε σε μία λύση, όπου θα διαλύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και θα δίνουμε υπερπρονόμια στους Τουρκο«κύπριους», τους οποίους όχι μόνο θα μετατρέπουμε σε ισότιμη κοινότητα αλλά θα τους κάνουμε και εταίρους σε ένα συνεταιρικό κράτος.

Όταν σήμερα τραβάνε όπλα μεταξύ τους, για εσωτερικές σχολικές διαφορές, φανταστείτε τι θα συμβεί σε μία λύση …
Πριν τρέξουν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι τρομοκρατούμε τον λαό, ας δουν ρεαλιστικά την πικρή πραγματικότητα. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή δεν είναι ένας κόσμος με λουλουδάκια και συννεφάκια, γι' αυτό κάποιοι καλά κάνουν να ξυπνήσουν από την νάρκωση, στην οποία βρίσκονται παρατεταμένα…
 www.elamcy.com


ΔΕΑ: Έρευνες για εντοπισμό μαζικού τάφου 200 Ελληνοκυπρίων


Συνεχίζονται οι έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) για τον εντοπισμό των 200 περίπου αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, οι σοροί των οποίων, σύμφωνα με τουρκικό έγγραφο, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και ετάφησαν σε μαζικό τάφο στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, κοντά στις τουρκο"κυπριακές" κεντρικές φυλακές.

Σε δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας, ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εκσκαφές σε 11 διαφορετικά σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Όπως είπε, πρόκειται για μία υπόθεση που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της ΔΕΑ, λόγω και του μεγάλου αριθμού των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, σημειώνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καμία νέα εκσκαφή στο συγκεκριμένο χώρο.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο Νέστορας Νέστορος είπε ότι "η Τουρκία, με έγγραφο που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 1977, πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι περίπου 200 πτώματα Ελληνοκυπρίων περισυνελέγησαν από τις τουρκο'κυπριακές' δυνάμεις στη Λευκωσία, μετά την κατάπαυση του πυρός, φορτώθηκαν σε 3-4 φορτηγά και μεταφέρθηκαν στο Λήδρα Πάλας για να τα παραδώσουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά για ταφή, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς ωστόσο να παραληφθούν".

Ανέφερε, επίσης, ότι τα φορτηγά με τις σορούς των Ελληνοκυπρίων επέστρεψαν πίσω στα κατεχόμενα και ετάφησαν σε μαζικό τάφο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΔΕΑ, σε σημείο πίσω από τις τουρκο"κυπριακές" φυλακές, όπου παρά τις εκσκαφές δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε.

Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται εφημερίδα, η τουρκο"κυπριακή" πλευρά έχει ενημερώσει τη ΔΕΑ πως διαθέτει σοβαρές ενδείξεις ότι σε νέα περιοχή δίπλα από τις τουρκο"κυπριακές" φυλακές υπάρχει μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΑ, Νέστωρας Νέστωρος ανέφερε ακόμη ότι συνεργεία εκταφών της ΔΕΑ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή εκσκαφές σε επτά περιοχές στα κατεχόμενα, στη Λάπηθο, Βασίλεια, Καράκουμι, Άγιο Επίκτητο, Λύση, Γαλάτεια και Γερόλακκο.

ΠΗΓΗ - philenews

Λύση διά «ιδρυτικών λαών» επιδιώκει η Άγκυρα


Ερντογάν και Νταβούτογλου βλέπουν τη λύση του Κυπριακού να περνά μέσα από τη βούληση «των ιδρυτικών λαών». Στο «Σύμφωνο για μια Νέα Τουρκία» του κόμματος τους, ΑΚΡ, που έχει ετοιμαστεί ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου, το Κυπριακό χαρακτηρίζεται ως προτεραιότητα ενώ σημειώνεται ότι η Άγκυρα συνεχίζει να ενισχύει το ψευδοκράτος.

Το κυβερνών κόμμα αναφέρει συγκεκριμένα πως «η λύση του Κυπριακού πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη βούληση των δύο ιδρυτικών λαών, την πολιτική ισότητά τους και το ότι η νήσος ανήκει από κοινού και στους δύο», όπως προνοεί άλλωστε και η λύση ομοσπονδίας και ο ορισμός Διζωνική Δικοινοτική!

Τα μηνύματα αυτά, αν και προεκλογικά, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν πως η πολιτική για το Κυπριακό δεν διαφοροποιείται και παραμένει στοχευμένη, επιδιώκοντας τη νομιμοποίηση των δύο οντοτήτων, πράγμα στο οποίο συνηγορούν και οι πολιτικάντηδες μας που προσπαθούν να εναρμονιστούν στην πολιτική της φίλιας γι' αυτούς χώρας, προβάλλοντας καλό πρόσωπο στον διεθνή παράγοντα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ΕΕ της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε πως «το Κυπριακό φέτος θα γίνει ιστορία» δίνοντας ξεκάθαρα την γραμμή ότι οι μηχανές είναι αναμμένες, για να ξεπουληθεί η Κύπρος μας βάσει της ομοσπονδίας και να δοθεί συγχωροχάρτι στην Τουρκία, διαγράφοντας με μιας την εισβολή. Ενώ ακολούθως έτρεξε να επιβεβαιώσει λέγοντας ότι «την Τουρκία πλέον την περιμένει μια περίοδος απαλλαγμένη από τα προβλήματα, εννοώντας προφανώς στο πεδίο της ΕΕ», αφού για την Τουρκία χωρίς το πρόβλημα της Κύπρου, οι πόρτες είναι ορθάνοικτες, για να τουρκοποιήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Κύπρος κινδυνεύει και τα λάθη στα οποία θα υποπέσουμε θα είναι τραγικά και αμετάκλητα. Θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να γίνουν συνένοχοι στην προδοσία που σχεδιάζεται ή θα αντισταθούμε; Πέρνα και εσύ στην Εθνική Αντίσταση

www.elamcy.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8581625672119459140

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item