Widgets

Χρήστος Παππάς: ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Αρχικά, ζήτησε από την Βουλή των Ελλήνων να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Μαρφίν που δολοφονήθηκαν πριν 5 χρόνια από τα τάγματα εφόδου της αριστεράς

Ο Συναγωνιστής Παππάς τόνισε ότι θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι το δημόσιο παραμένει ο αιώνιος ασθενής του ελληνικού κράτους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η δημόσια Διοίκηση πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του έθνους και των πολιτών ανεπηρέαστη από κόμματα.

Τέλος, τόνισε σε όλους τους τόνους πως η Χρυσή Αυγή είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους ηλεκτρονικού φακελώματος και παραβίασης προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Στο άρθρο 10 περί ηλεκτρονικής ταυτοποίησης η Χρυσή Αυγή ψηφίζει ΟΧΙ, καθώς είναι ένα είδος κάρτα πολίτη. Η Χρυσή Αυγή είναι ριζικά αντίθετη στην κάρτα του πολίτη!

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά: Εκ προοιμίου να πούμε την άποψη της Χρυσής Αυγής σχετικά με το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει ο αιώνιος ασθενής του νεοελληνικού κράτους χωρίς κατ' ανάγκη αυτό να σημαίνει ότι υπεύθυνοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορεί να αναλογεί μικρό ή άλλο μέρος της ευθύνης σε αυτούς αλλά την κυρίως ευθύνη την φέρουν οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι δηλαδή οι κυβερνήσεις. Πάγια θέση μας είναι ότι η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του Έθνους και των πολιτών, ανεπηρέαστη από κόμματα και άλλες καταστάσεις.

Είναι διαπιστωμένο ότι η  δημόσια διοίκηση βρίσκεται από δεκαετίες σε βαθιά και γενικευμένη κρίση. Μια κρίση που την δημιούργησαν τα κόμματα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Στην πραγματικότητα, η δημόσια διοίκηση απλώς αντανακλά το ξεπερασμένο πρότυπο οργάνωσης του κράτους, καθώς και τις επιδιώξεις των κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ασυμβίβαστα με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Το ρουσφέτι, η χαμηλή αποδοτικότητα, η  κομματικοποίηση, η έλλειψη αποκέντρωσης, οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η γραφειοκρατία, είναι κάποια από τα βασικά προβλήματα της Διοίκησης. Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση, κυρίως εξαιτίας του καπελώματος και του ελέγχου που ασκεί ασφυκτικά η εκτελεστική εξουσία είναι άθλια. Την επόμενη μέρα των εκλογών θεωρεί η εκάστοτε κυβέρνηση ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι ένα φέουδο γι’ αυτούς. Ανατρέπουν το ρόλο τους και ουσιαστικά το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Αντί, λοιπόν, να υπηρετεί τους πολίτες και την ελληνική κοινωνία υπηρετεί ξεκάθαρα τις πολιτικές των κομμάτων. Έχουμε αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις που η μια ακυρώνει και τροποποιεί την άλλη, χωρίς τελικά κανένας να γνωρίζει τι συμβαίνει στο τέλος και τι ισχύει.

Επιπλέον μία επισήμανση στο άρθρο 6, στην απαρίθμηση πειθαρχικών παραπτωμάτων, θα πρέπει να εξειδικευθεί , γιατί όπως είναι διατυπωμένο είναι έωλο. Τι εννοούμε όταν λέμε «πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και την Δημοκρατία»; Ποιος και πώς θα οριοθετήσει το παραπάνω; Με την λογική αυτή θα πρέπει να διωχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έδειξαν έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και την Δημοκρατία προωθώντας το αντισυνταγματικό, εθνοκτόνο και παράνομο μνημόνιο ή οι υπάλληλοι αυτοί, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας που συνεργάστηκαν και προώθησαν το σχέδιο της παράνομης, ανήθικης και αντισυνταγματικής σκευωρίας κατά του πολιτικού μας κινήματος. Εν κατακλείδι να ρωτήσω θα διώκονται και οι υπάλληλοι οι οποίοι είναι διαπιστωμένα αρνησιπάτριδες, όπως είναι αυτοί οι μάρτυρες του Ιεχωβά και όχι μόνο; Θεωρούμε ότι με την διάταξη αυτή, όπως είναι διατυπωμένη, ανοίγει ο δρόμος για νέες πολιτικές διώξεις. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους υποκειμενικές προσεγγίσεις και ερμηνείες μεθοδεύσεις.

Επί της αρχής λέμε παρών, επί των άρθρων  θα τοποθετηθεί αναλυτικά ο εισηγητής μας κύριος Λαγός. Στο σημείο αυτό όμως θέλω να τονίσω πως εμείς στην Χρυσή Αυγή είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους σκέψη περί ηλεκτρονικής κάρτας, σε κάθε είδους  ηλεκτρονικού ή μη φακελώματος, σε κάθε είδους παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Στο άρθρο 10 ψηφίζουμε όχι γιατί θεωρούμε πως στην πράξη πρόκειται για ένα άρθρο που θεσμοθετεί τον μηχανισμό παρακολούθησης δεδομένων των πολιτών. Όσο κι αν μας διαβεβαιώνετε για το αντίθετο, εμείς θεωρούμε ουσιαστικά ότι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι ένα είδος κάρτας πολίτη που θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία των πολιτών δημοτολόγιο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κτλ. Το άρθρο 10 είναι ένας Δούρειος Ιππος, μια πρόβα για την επερχόμενη κάρτα του πολίτη στην οποία είμαστε ριζικά αντίθετοι.

Η Χρυσή Αυγή έχει φέρει το θέμα στην Βουλή  την προηγούμενη σύνοδο με επίκαιρη επερώτηση όπου λάβαμε τον λόγο όλοι οι Βουλευτές και τονίσαμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι την πλήρη αντίθεσή μας στις νέες ταυτότητες  και την κάρτα του πολίτη. Σήμερα περιμένουμε με ενδιαφέρον  τις τοποθετήσεις των υπολοίπων κομμάτων και ειδικά της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως η οποία κατά συνήθη πρακτική στην οποία φυσικά δεν διακρίνεται μόνο αυτή, άλλα λέει και άλλα κάνει. Για να θυμίσω στο σημείο τούτο την υπόσχεση που είχε δώσει και δεν τήρησε φυσικά όταν ηδύνατο σχετικά με την επαναφορά του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.

Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, είναι κάτι που απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και  τις πελατειακές σχέσεις. Για την υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το κράτος, οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τα 40 τελευταία χρόνια τον τόπο είναι τεράστιες. Οι ευθύνες της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται αλλά αποδίδονται ήδη από τον λαό μέσω των εκλογών. Η συνήθης ευθυνοφοβία των κρατικών υπαλλήλων και των πολιτικών προϊσταμένων τους επιεικώς για εμάς είναι απαράδεκτη. Τη στιγμή μάλιστα που οι μεν παρανομούντες δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται ενώπιον της δικαιοσύνης και οι διάφοροι παρανομούντες υπουργοί απολαμβάνουν το ακαταδίωκτο που τους προσφέρει ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης  υπουργών του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δυστυχώς για τον τόπο και η παρούσα συγκυβέρνηση αποτελεί μία από τα ίδια και δεν θα αναφερθώ στις στρατιές συμβούλων με τις συμβάσεις που είδαν το φως στα φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως, δεν θα αναφερθώ επίσης στις μετακινήσεις υπουργών με ελικόπτερα του ΕΚΑΒ ή ακόμη για το λιτό βίο συνδυασμένο με περισσή υποκρισία αλλά θα αναφερθώ σε μια πολύ φρέσκια είδηση που λέει ότι διευθυντής στην ΕΡΤ αναλαμβάνει ο νυν διευθυντής της εφημερίδος «Αυγή». Αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση και τα νέα ήθη; Αυτά  εξαγγέλλει και πραγματώνει « η για πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση;

Τελειώνοντας να προσθέσω  ότι εμείς οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, θέλουμε και επιμένουμε σε μία Διοίκηση αποτελεσματική, μία Διοίκηση εκσυγχρονισμένη, με αξιοκρατική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Διοίκηση με ανθρωπισμό, διοίκηση με εθνικό όραμα και σκοπό. Κυρίως όμως μία Διοίκηση  απαλλαγμένη  από το κακό παρελθόν της, που θα λειτουργεί με γνώμονα το καλό της Πατρίδας και  του Ελληνικού ΛαούΑποσύρθηκε η κατάπτυστη διάταξη για την κάρτα του Πολίτη - Σώπασαν τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης

Έμμισθοι παπαγάλοι της πιάτσας Συγγρού διέδιδαν στο διαδίκτυο ότι η Χρυσή Αυγή δήθεν ψήφισε υπέρ της διαβόητης «κάρτας του πολίτη». Σκοπός των υπαλλήλων των φιλομασώνων της ΝΔ είναι να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο άλλωστε για τους πολιτικούς απατεώνες της ΝΔ.

Την ίδια ώρα διαβάζαμε στο καθεστωτικό «Βήμα» ότι σε νομοσχέδιο που βρισκόταν στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης στο opengov.gr, θεσμοθετούταν η πολιτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη»Επρόκειτο δηλαδή για μία ρύθμιση που ακόμα ΔΕΝ είχε έρθει στην Βουλή προς ψήφιση! Συνεπώς το σενάριο υπερψήφισής της από την Χρυσή Αυγή ήταν έτσι και αλλιώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας, γεγονός που δεν πτόησε όμως τους έμμισθους λασπολόγους.

Τώρα διαβάζουμε, επίσης σε καθεστωτικά μέσα, ότι η επίμαχη διάταξη αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις πολιτών, που αντιτίθενται στο εν λόγω μέτρο. Άραγε πώς μπορεί να αποσυρθεί κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους παπαγάλους της πιάτσας Συγγρού «είχε ήδη ψήφιστεί»; Ρητορική προφανώς η ερώτηση!

Η Χρυσή Αυγή από τις πρώτες μέρες της κοινοβουλευτικής της παρουσίας υπήρξε πολέμιος του συγκεκριμένου μέτρου, που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Ήδη από το 2012, με ομιλίες εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Συναγωνιστές είχαν καταδικάζει την κάρτα του πολίτη, τονίζοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια παγίδα της νέας τάξης πραγμάτων και με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχονται πλήρως η προσωπική και δημόσια ζωή κάθε ατόμου.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως είναι γνωστό, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υπόκεινται σε αλλαγές ή συμβιβασμούς. Επίσης είναι απολύτως γνωστό ότι οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες δεν υποκρίνονται τις θέσεις τους, ούτε είναι πολιτικάντηδες του αισχίστου είδους, όπως οι νεοδημοκράτες, οι πασοκτζήδες, οι συριζαίοι, οι «καμμένοι» και οι λοιποί μέτοχοι του κλεπτοκρατικού τόξου. 

Ας το πάρουν χαμπάρι οι νεοδημοκράτες πολιτικοί απατεώνες και τα φερέφωνά τους του χιλιάρικου ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Δεν κοροϊδεύει τον Λαό και δηλώνει ευθαρσώς τις θέσεις της. Δεν εφαρμόζει την διγλωσσία ως πολιτική πρακτική και ο καθείς μπορεί ευκόλως να προβλέψει τι θα ψηφίσουμε σε κάποιο νομοσχέδιο, πολύ απλά διότι το λέμε φωναχτά, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε πολιτικά παίγνια και τακτικισμούς.

www.xryshaygh.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8399984555910636917

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item