Widgets

Προωθείται η καθιέρωση της τουρκικής ως επίσημης γλώσσας στο Συμβούλιο της Ευρώπης


Δώρο για... την οικονομική συνεισφορά της Άγκυρας στον Οργανισμό.

Στρασβούργο: Η καθιέρωση της τουρκικής, ως επίσημης γλώσσας του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με τα αγγλικά και τα γαλλικά, προωθείται από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού.

Με έκθεση του Γάλλου βουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρούντι Σάλλες, που θα συζητηθεί και θα τεθεί προς ψήφιση, την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιχειρείται να καθιερωθεί η τουρκική ως η τρίτη, μετά τα αγγλικά και γαλλικά, επίσημη γλώσσα του πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.

Στην έκθεση του ο εισηγητής προτείνει, την αύξηση των Τούρκων βουλευτών στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και την καθιέρωση της τουρκικής, ως επίσημης γλώσσας του Οργανισμού, από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Ο εισηγητής τονίζει ότι η Τουρκία αποτελεί πλέον τον κυριότερο χρηματοδότη των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ισχυρίζεται, στην έκθεσή του, ότι «αυτές οι αλλαγές θα ενισχύσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης» του Οργανισμού. Σύμφωνα με άλλες, διασταυρωμένες, πληροφορίες, το θέμα τέθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου, χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι «μόνο η Τουρκία χρηματοδοτεί πλέον το Συμβούλιο της Ευρώπης και γι' αυτό θα πρέπει να της είμαστε ευγνώμονες…».

Ανταπόκριση: Νίκος Ρουσσής, Στρασβούργο
www.philenews.com


Ελ. Συναδινός: Να μην λησμονηθούν οι γενοκτονίες που διέπραξε η Τουρκία


Στις 15 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την εκατοστή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και τόνισε ότι, η Τουρκία διέπραξε  συστηματικές εξοντώσεις χριστιανικών πληθυσμών τον προηγούμενο αιώνα, μεταξύ των οποίων Ελλήνων, Πόντιων και Αρμενίων. Επεσήμανε δε ότι, η Τουρκία, σε συνεργασία με τη Δύση που κωφεύει εσκεμμένα, συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονίες, αυτή τη φορά στο επίπεδο της μνήμης.

"Η Τουρκία, χώρα απόγονος της αιμοσταγούς Οθωμανικής αυτοκρατορίας, διέπραξε τον προηγούμενο αιώνα συστηματικές εξοντώσεις χριστιανικών πληθυσμών. Πανάρχαιοι χριστιανικοί λαοί της Εγγύς Ανατολής, όπως Έλληνες, Πόντιοι, Αρμένιοι, Χαλδαίοι και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν, εκριζώθηκαν και εκτοπίστηκαν τόσο στα πλαίσια εκτουρκισμού της Ανατολίας, όσο και των στρατηγικών αναγκών της Τουρκίας και των συμμάχων της Γερμανών, στο πλαίσιο του Μεγάλου Πολέμου.

Οι αριθμοί των θυμάτων παραπέμπουν σε ολοκαύτωμα γενοκτονίας 1.500.000 Αρμένιοι, 353.000 Έλληνες του Πόντου, 800.000 Έλληνες και περίπου 750.000 Ασσύριοι, Χαλδαίοι και Σύριοι.

100 χρόνια αργότερα, η Τουρκία σε συνεργασία με τη Δύση που κωφεύει εσκεμμένα συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονίες, αυτή τη φορά στο επίπεδο της μνήμης. Αρνείται να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει - και παραμένουν ατιμώρητα - έχει δε το θράσος να ζητά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η αναγνώριση των γενοκτονιών και οι μέρες μνήμης δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Υπάρχουν για να μας θυμίζουν που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη θηριωδία και δη η Τουρκική.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή

Στην Αθήνα ο υποτακτικός στις εντολές του ΟΗΕ και της Τουρκίας Ανα(ν)στασιάδης

Στην Αθήνα ο υποτακτικός στις εντολές του ΟΗΕ και της Τουρκίας Ανα(ν)στασιάδης


Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Παρασκευή ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης για να ενημερώσει για την υποταγή του στα θελήματα των βαλτών του ΟΗΕ, αλλά και στις εντολές της Τουρκίας.

Ενδελεχή ενημέρωση θα γίνει για την αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών «σε μία από τις πιο καθοριστικές για το κυπριακό πρόβλημα στιγμές», αφού για πρώτη φόρα προκαλούν τόσο έντονα, παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά να έχουμε μια τόσο πολύ Κυβέρνηση ριψάσπιδων, που να εθελοτυφλεί τόσο και να επιστρέφει τρέχοντας στις συνομιλίες. Βλέπετε, το όνομα ό,τι και αν είναι… «GOODBOY». Θα προσπαθήσει να εξηγήσει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος σημειωτέον ακολουθεί και αυτός ανθελληνική γραμμή στηρίζοντας λύση ομοσπονδίας, ότι θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Φυσικά για να μην φανεί ραγιάς, θα προσπαθήσει να το παίξει αντιδραστικός (βλέπε αντίδραση στο Eurogroup, αλλά τελικά πιστή εφαρμογή των εντολών του) και θα πει ότι θα επιστρέψει υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα δεσμευτεί πως δεν θα προβεί σε άλλη, «επιθετικής μορφής ενέργεια», ότι «δεν θα θέσει η άλλη πλευρά κανένα άλλον όρο», και ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί «εκεί απ’ όπου διεκόπη». Επίσης, ο Κοινοτάρχης αναμένεται να αναφερθεί και στις θέσεις που εκφράζει, και είναι εις γνώσιν του, ο λεγόμενος «ξένος παράγοντας» - ειδικότερα τα Ηνωμένα Έθνη (Μπαν Κι Μουν, Έσπεν Μπαρθ Άιντα), οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, και η ΕΕ.

Σε αυτή τη φάση, ο Πρόεδρος της Κύπρου λογικά θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και συναίνεση απ' όπου μπορεί να τη βρει, αφού στο δρόμο της υποταγής θα θέλει συμπαραστάτες για να πείσει τον λαό για άλλη μία προοδευτική «νίκη». Και στην μητροπολιτική Ελλάδα, όπως άλλωστε και στην Κύπρο, θα βρει πολλούς συμπαραστάτες αν κρίνουμε από την γραμμή που έχουν στα διάφορα Εθνικά θέματα που ταλανίζουν τον Ελληνισμό γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοινοτάρχης της Κύπρου, Νίκος Ανανστασιάδης θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη του συνάντηση, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακολούθως θα δει στο Προεδρικό τον Προκόπη Παυλόπουλο, και μισή ώρα μετά θα γευματίσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (συμβολικό;) με τον τέως πρωθυπουργό, και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Μετά θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ, τον Υπουργό Άμυνας και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, και τέλος με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δηλαδή θα βρεθεί με όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, από τον πιο μεγάλο εως τον πιο μικρό, εκτός από την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Και καλά κάνει, γιατί οι Έλληνες Εθνικιστές, δεν αποδέχονται ριψάσπιδες και ραγιάδες…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 2936206991285053402

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item