Widgets

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! (Δουλειά και ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ μόνο στους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!)


Στα ύψη παραμένει η ανεργία: Με πολιτικές απάτες προσπαθεί η κυβέρνηση να την περιορίσει

Στο 25,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.220.828 άτομα, με έναν στους δύο στην ηλικιακή ομάδα των 15- 24 ετών να είναι άνεργοι.
Η ανεργία είναι ίσως η χειρότερη από τις συνέπειες της δεινής οικονομικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια και λογικά η αντιμετώπισή της θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση. Τα στατιστικά στοιχεία είναι εφιαλτικά, αφού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος, ενώ το ποσοστό αγγίζει το 60% στις μικρότερες και πιο παραγωγικές ηλικίες. Εκτός από το θλιβερό γεγονός της αδυναμίας των ανέργων να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες, η κατάσταση αυτή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και δευτερευόντως, συντελεί στο γενικότερα κακό ψυχολογικό κλίμα στην αγορά.
Η ανεργία είναι η πρώτη και κυριότερη συνέπεια που προκάλεσε το πάγωμα της οικονομίας και η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, αλλά με τη σειρά της είναι αυτή που ευθύνεται για την μείωση της αγοραστικής δύναμης του λαού, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο, που αδυνατούν να σπάσουν οι μπαρουφάκηδες και οι αριστεροί της Εκάλης.
Πρώτη είδηση σήμερα αποτελεί η εξαγγελία για 32.000 νέες θέσεις, μέσα από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» σε δήμους. Πριν όμως πανηγυρίσει κάποιος, ότι επιτέλους κάτι γίνεται, αξίζει να δει λίγο καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό και ποιους εξυπηρετεί. Οι «νέες θέσεις» λοιπόν αφορούν 5μηνη απασχόληση και όχι μόνιμη εργασία. Πρόκειται δηλαδή για μη παραγωγική διαδικασία, με πολύ σύντομο χρονικό ορίζοντα λήξης και μοιάζει περισσότερο με ασπιρίνη σε κάποιον χρόνια πάσχοντα, παρά με θεραπεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 
Στα τραγελαφικά της περίπτωσης καταγράφεται και το γεγονός της αποκλειστικής ηλεκτρονικής καταχώρησης, θεωρώντας μάλλον λογικό κάποιος μακροχρόνια άνεργος, που δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. Η αποκάλυψη της απάτης συνεχίζεται, όταν δει κανείς ότι σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης μπορεί κάποιος άνεργος να συμμετέχει μέχρι δύο το πολύ 5μηνα, αφού τα φωτεινά μυαλά που το σκέφτηκαν θεωρούν ότι 10 μήνες εργασίας, σε διάστημα τριών και πλέον ετών, είναι ικανός χρόνος, που εξασφαλίζει την επιβίωση. Τα συμπεράσματα, για οποιονδήποτε διαθέτει κοινό νου, είναι εύκολα.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες, που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και την εξάρθρωση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων, επιθυμούσαν από την αρχή να καταστήσουν τους εργαζόμενους «απασχολήσιμους». Ο όρος ανήκει στον πάλαι ποτέ αρχιερέα της διαπλοκής Κ. Σημίτη και μάλιστα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη βουλή. Το σχέδιο ήταν παλιό και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά δυστυχώς, ακόμη και τώρα, υπάρχουν απελπιστικά πολλοί, που εξακολουθούν να ελπίζουν. Αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες εδώ δεν μπορούν και, κυρίως, δε θέλουν να τους βγάλουν από την κρίση. Δημιουργούν έναν στρατό πεινασμένων, σύγχρονων «απασχολήσιμων» και μόνο τους μέλημα είναι η διατήρησή τους στην εξουσία, με τη επέκταση των εξαρτημένων εκλογικών πελατών τους.
Για το Λαϊκό Σύνδεσμο η εξασφάλιση της εργασίας αποτελεί κύρια ευθύνη της πολιτείας και εγγύηση για την ανάπτυξη της. Για την πραγμάτωση αυτής της υποχρέωσης του κράτους προς τους πολίτες, απαιτείται εθνική στρατηγική άρσης των συνεπειών που οδηγούν στην ανεργία και όχι ευκαιριακές παρεμβάσεις, που απλά συντηρούν την εκλογική πελατεία.  Χρήστος Καρανικόλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!: 
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ


Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος
Μετά από σχετική παρέμβαση-ερώτηση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, η κυβέρνηση επιδεικνύει σκανδαλώδη εύνοια υπέρ της θρησκευτικής μειονότητας, στην οποία και ο ίδιος ανήκει . Ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς διαβίβασε στην Βουλή έγγραφο με το οποίο προαναγγέλλει ότι ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα επαναφέρει την καταβολή εξόδων κηδείας στους μουσουλμάνους μέσω πληρωμής από το ελληνικό κράτος (δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία), χωρίς μάλιστα να προσκομίζονται επίσημα παραστατικά.
Η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος είχε κοπεί από την προηγούμενη (ανάλγητη… και… ρατσιστική…) κυβέρνηση επειδή είχε διαπιστωθεί πλήθος περιστατικών όπου ορισμένοι έθαβαν δυο και τρεις φορές τους συγγενείς τους για να λάβουν χρήματα. Μάλιστα, τα χρήματα που δαπανά κάθε χρόνο ο ΟΓΑ για τα έξοδα κηδειών αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό 30.000.000 ευρώ, ενώ τη ίδια ώρα, με μια εντελώς πρόστυχη λογική, το ελληνικό δημόσιο ζητάει από οικογένειες πεσόντων στο καθήκον την επιστροφή των εξόδων ταφής των οικείων τους.
ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! => Τὸ ἔθνος κινδυνεύει

Κατόπιν της ιλαροτραγικής αυτής διαμορφωθείσας κατάστασης, με τους, κατά τα άλλα, πιστούς θρησκευόμενους μουσουλμάνους, η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να ζητούνται από τους ασφαλισμένους τα σχετικά παραστατικά προκειμένου να αποδεσμευθούν τα χρήματα. Η ευπαθής κοινωνικοθρησκευτική ομάδα των μουσουλμάνων όμως διεκδικεί προνομιακή μεταχείριση έναντι των υπολοίπων Ελλήνων, απαιτώντας να μην προσκομίζει τίποτα και προβάλλοντας την γελοία δικαιολογία ότι δεν διαθέτει γραφεία κηδειών ή επίσημη υπηρεσία-επιχείρηση η οποία να αναλαμβάνει τα δέοντα και τα καθήκοντα για τις κηδείες, ενώ επίσημη Αρχή για το έλεγχο της νομιμότητας και της δημόσιας τάξης στις υποθέσεις των μουσουλμάνων είναι η μουφτεία και οι διορισμένοι από αυτήν θρησκευτικοί λειτουργοί, δηλαδή οι ιμάμηδες.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος περιέγραψε εντός του Κοινοβουλίου τον πραγματικό ρόλο των μουσουλμάνων βουλευτών των κομμάτων σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, κατά την οποία για πρώτη φορά Έλλην βουλευτής είχε το σθένος να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό που τους αρμόζει: πράκτορες της Τουρκίας. Φαίνεται όμως ότι δεν λειτουργούν μόνοι ,καθώς τον Νοέμβριο του 2014,με τους Έλληνες να λιμοκτονούν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης επισκέφτηκε τον διοικητή του ΟΓΑ για να του θέσει το θέμα. Απ’ όσα συνέβαιναν γύρω του τον Αμανατίδη τον απασχόλησε το συγκεκριμένο. Καθένας μπορεί να εξαγάγει τα συμπεράσματά του.

Υποτασσόμενη λοιπόν η κυβέρνηση στα παράλογα αιτήματα των μουσουλμάνων, αναγνωρίζοντας ότι <<προκλήθηκε σειρά προβλημάτων και προσφέρθηκαν επιχειρήματα για τη δυσφήμηση της ελληνικής Πολιτείας>> ,υποστηρίζει την αναγκαιότητα να ληφθεί σχετική μέριμνα.

Μία θρησκευτική μειονότητα, από τους κόλπους της οποίας ξεπηδούν κατά καιρούς εθνικά επικίνδυνα μέλη, γίνεται αντικείμενο ευνοϊκής κυβερνητικής μεταχείρισης ,σε βάρος της συντριπτικής χριστιανικής πλειοψηφίας. Βέβαια, η κυβέρνηση, πέρα από την ιδεολογική ροπή στην στήριξη των <<ευπαθών>>, προδήλως έρχεται να ανταποδώσει την μαζική τους στήριξη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η κίνηση αυτή αποκτά έντονο συμβολικό χαρακτήρα και λόγω της ουσίας της αλλά κυρίως εξαιτίας της χρονικής περιόδου που εκδηλώνεται.

Εν κατακλείδι, σε ένα ανεξίθρησκο κράτος με θεσμοθετημένη επίσημη θρησκεία, η χριστιανική πλειοψηφία θάβει τους νεκρούς της με έρανο και αποπληρώνει τα έξοδα ταφής με δόσεις, ενώ οι μουσουλμάνοι καλούνται να θρηνήσουν τρις (και βάλε) έκαστο δικό τους, με το αζημίωτο πάντα.
πηγη


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BLOOMBERG: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018!   ΚΑΙ  ECONOMIST: ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΨΟΥΣ 30-40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ 

συριζα μνημονιο6

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Το Σύριζα, που προσπάθησε να ωραιοποιήσει το δίμηνο της αδράνειάς του, παρουσιάζοντας ως αγώνα αντίστασης, κρύβοντας το μνημονιακό του πρόσωπο, ξέχασε την παροιμία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!Αφού διέγραψε, ήδη από τις πρώτες μέρες, κάθε προεκλογική του, αντιμνημονιακή «δέσμευση», σήμερα, χαμηλώνοντας τους τόνους, δεσμεύεται στους ξένους πως θα τηρήσει όλα τα μνημονιακά μέτρα Και φυσικά στο μέλλον θα κληθεί να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο… Τώρα θα είναι μόνος του με τους ΑΝΕΛ; Θα φύγουν οι μισοί του Σύριζα – σιγά που θα φύγουν – και θα έρθουν οι ψοφοδεξιοί, οι ποταμίτες και το ΠΑΣΟΚ ώστε να μοιραστεί η ευθύνη; ΟΛΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ BUNDESBANK: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι Moscow Times αδειάζουν Τσίπρα: «έφυγε με άδεια χέρια από τη Μόσχα»!

Μπορεί οι εγχώριοι δημοσιογραφικοί τσανακογλείφτες του Τσίπρα να αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, η εφημερίδα Moscow Times εντούτοις, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας στον υψηλότερο δυνατό τόνο πως ο θησαυρός απεδείχθη εν τέλει άνθρακες!

«Με άδεια χέρια έφυγε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας», αποκαλύπτει η εφημερίδα, αναφέροντας ενδεικτικά πως «το μόνο που πέτυχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν μερικές θολές υποσχέσεις σχετικά με τον ρωσοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου και την συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών κρατικών οργανισμών».

Καμία σχέση συνεπώς η πραγματικότητα των επαφών ελληνικής και ρωσικής πλευράς, με τα πληρωμένα, θριαμβευτικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των εν Ελλάδι παραμυθάδων της εξαπάτησης, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασαν τον Τσίπρα ως το νέο Ναπολέοντα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η Χρυσή Αυγή εξάλλου, είχε προαναγγείλει πως η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα αποτελούσε αποκλειστικά μια απόπειρα δημιουργίας της ψευδαίσθησης στον Ελληνικό Λαό, πως η κυβέρνηση ελίσσεται σε διεθνές επίπεδο και πέραν των πλαισίων της Ε.Ε.. Απόδειξη τούτου, η διαβεβαίωση αξιωματούχων της κυβέρνησης Σύριζα προς τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, πως η Ελλάδα δεν αναζητά λύση στο οικονομικό πρόβλημα μέσω Ρωσίας, αλλά παραμένει σταθερά και απαρέγκλιτα στη γραμμή της δανειοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Επί της ουσίας, πουθενά κατά τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την ρωσική, δεν έγινε αναφορά σε συμφωνία για αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων, για τα αγροτικά μας προϊόντα ή ακόμη και για την κάλυψη του υφιστάμενου χρηματοδοτικού κενού. Ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας κατά γράμμα τα χνάρια των προκατόχων του, περιορίστηκε σε ανούσιες δηλώσεις περί «εθνικής κυριαρχίας και ισχυρής γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος», των οποίων η σκοπιμότητα δεν είναι άλλη από την εξαπάτηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ψήφισαν Σύριζα ελπίζοντας μάταια στην αλλαγή της εθνοκτόνου, μνημονιακής πολιτικής.

Οι Moscow Times κατά συνέπεια, προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των διεθνών μέσων τα οποία ευθέως κάνουν λόγο για απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης Τσίπρα στις μνημονιακές επιταγές της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Εις ότι δε αφορά τους Έλληνες που εξαπατήθηκαν υπό το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται», δεν απομένει άλλος δρόμος από το να πουν ευθαρσώς και περήφανα σε διεθνείς και εγχώριους πλουτοκράτες, κερδοσκόπους και τοκογλύφους, εκείνη τη φράση που τους στοιχειώνει και τους προκαλεί πραγματικό τρόμο: η Χρυσή Αυγή έρχεται!

Ευάγγελος Καρακώστας

Με βαριά φορολογία των αγροτών έρχεται η “ανάπτυξη” του Σύριζα

Χαράτσι 13% στις αγροτικές αποζημιώσεις με τη φορολογική δήλωση
Μέρα με την μέρα oi προεκλογικές εξαγγελίες των Συριζαίων εξανεμίζονται και η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα.
Πρώτη κοινωνική τάξη θα καταλάβει τι εστί η ανάπτυξη της κυβέρνησης του «Πρώτη Φορά Αριστερά» είναι αγρότες που θα κληθούν να πληρώσουν τις  αποζημιώσεις και ενισχύσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους!
Μεταφέρουμε λοιπόν την είδηση για το τι θα ισχύει από φέτος σχετικά με την φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων και των αποζημιώσεων.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΔΩ!

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το εντεινόμενο κύμα της λαθρομετανάστευσης

Ο Σύριζα μετατρέπει την Ελλάδα σε κέντρο λαθρομεταναστών και σκοπεύει σε λίγα χρόνια να κάνει εμάς τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα.  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Σε πλήρες αδιέξοδο η αγορά: Το παραεμπόριο και η έλλειψη ρευστότητας οδηγούν στην καταστροφή

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πάταξη του παρεμπορίου και την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους προέδρους των τριών Επιμελητηρίων της πόλης (Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Εμπορικό) και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του επιχειρηματικών κόσμου, με το παραεμπόριο και την έλλειψη ρευστότητας να κυριαρχούν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σημαντικά θεωρούνται επίσης και τα προβλήματα στη φορολογία και τη ρύθμιση των οφειλών, που λειτουργούν ανασταλτικά στην επίτευξη αναπτυξιακών ρυθμών.
Είναι αποδεδειγμένο ότι το επιχειρείν είναι σύμφυτο με τον Έλληνα, αφού άνθισε ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες σε όλη την ιστορική πορεία αυτού του λαού. Ακούγεται οξύμωρο αυτοί που δίδαξαν επιχειρηματικότητα στον κόσμο, να κλείνουν σήμερα τις επιχειρήσεις τους, γιατί όπως επιμένουν οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών «δεν είναι ανταγωνιστικές». 
Το πρόβλημα της ρευστότητας είναι μείζον για κάθε επιχείρηση, μια και από αυτή εξαρτάται η επιβίωσή της. Ο περιορισμός της πρόσβασης σε ρευστό μπορεί να γονατίσει ακόμα και κολοσσούς και αυτό συνέβη το 2009, όταν οι  παραπαίουσες ιδιωτικές τράπεζες κατάργησαν, εν μία νυκτί, το πλαφόν για τις επιχειρήσεις και σταμάτησαν την παροχή επιχειρηματικών δανείων. Η συμπεριφορά όμως αυτή των τραπεζών ήταν πολιτικά επιβεβλημένη, προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους. Άμεση συνέπεια ήταν το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, αφού πλέον το κλίμα στην Ελλάδα είχε καταστεί εχθρικό. Το πάγωμα της επιχειρηματικότητας εκτόξευσε την ανεργία και έτσι άνοιξε ο κύκλος της φτωχοποίησης των Ελλήνων. Ίσως να είναι υπεραπλουστευμένη η σκέψη, αλλά σίγουρα δεν απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα.
Αν η διακοπή της ρευστότητας αποτέλεσε τον ξαφνικό θάνατο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, το παραεμπόριο ήταν το καρκίνωμα που παρέλυε δυνατότητα αντίδρασης. Φυσικά παραεμπόριο και λαθρομετανάστευση συνδέονται άρρηκτα, αφού αυτό αποτελεί τον κύριο πόρο επιβίωσης, εκτός από την εγκληματικότητα, για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί ότι οι φουκαράδες, που προσπαθούν να επιβιώσουν πουλώντας παράνομα και λαθραία προϊόντα, σε απλωμένα σεντόνια στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, δεν είναι αυτοί που τα έφεραν στη χώρα. Αποτελούν και αυτοί θύματα εκμετάλλευσης, ακούσια όργανα ενός σχεδίου εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας. Η λογική σειρά των πραγμάτων έχει την αρχή της στο λαθρεμπόριο, που με τη σειρά του χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για τη διοχέτευση των παράνομων προϊόντων στην αγορά.
Εύκολα διαπιστώνει λοιπόν κανείς ότι η μη πάταξη του λαθρεμπορίου και το άνοιγμα των συνόρων στη λαθρομετανάστευση είναι επίσης ζητήματα πολιτικών επιλογών. Πόσο σημαντικό είναι άραγε να κατασχεθούν μερικές χιλιάδες λαθραία προϊόντα που πουλιούνται στην Τσιμισκή, όταν φτάνουν καθημερινά καραβιές από κοντέινερ γεμάτα με ίδια αντικείμενα; Γιατί κανείς δεν ακουμπάει τις εκατοντάδες παράνομες αποθήκες, που λειτουργούν ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης;
Συμπερασματικά τόσο το παραεμπόριο όσο και η έλλειψη ρευστότητας οφείλονται  σε πολιτικές επιλογές ή έστω αδυναμίες και μάλιστα αυτών των ίδιων πολιτικών, που σήμερα παρουσιάζονται ως «σωτήρες». Είναι καιρός οι Έλληνες να δουν την αλήθεια κατάματα και να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει έξοδος, όσο επιμένουν στις ίδιες επιλογές. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εδώ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να τη βγάλουν από την κρίση. Καλό θα ήταν επίσης να τελειώνει και το παραμυθάκι του «πρώτη φορά αριστερά». Οι κάθε είδους συνιστώσες και τα μορφώματα των δεκαδικών ποσοστών δεν έγιναν ποτέ κυβέρνηση από μόνα τους. Είναι το ίδιο παλιό κατεστημένο, που μετασχηματίστηκε και φόρεσε καινούριο προσωπείο.  Καρανικόλας Χρήστος
Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα: Πορτοφολάδες ακόμα και μέσα στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα
Ιερέας στην Πάτρα διέκοψε τα 12 Ευαγγέλια... γιατί είχαν μπει πορτοφολάδες στην εκκλησία!
Κάποιοι επιτήδειοι φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν την πολυκοσμία της Μεγάλης Πέμπτης κατά τη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου στην Πάτρα. Ο ιερέας κατά τη διάρκεια των δώδεκα ευαγγελίων διέκοψε και ενημέρωσε τους πιστούς από άμβωνος, πως θα πρέπει να προσέχουν τα πολύτιμα αντικείμενα, κυρίως πορτοφόλια και τσέπες, καθώς στον χώρο είχαν παρεισφρήσει πορτοφολάδες.
Στόχος των επιτήδειων ήταν κυρίως ο γυναικείος πληθυσμός. Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πόσοι έπεσαν θύματα των αγνώστων που εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό προσπάθησαν αν αρπάξουν ότι βρουν. Η τακτική των «πορτοφολάδων» συναντάται σχεδόν πάντα σε εκδηλώσεις όπου συναθροίζεται πλήθος κόσμου. Ακόμη και την καρναβαλική περίοδο πολλά ήταν τα κρούσματα.

O «Ιός» της Μέρκελ εναντίον των εθίμων του Ελληνικού Λαού και μία σύμπτωση της Ιστορίας

Με τα έθιμα των Ελλήνων ασχολήθηκε στο τελευταίο λιβελογράφημα του ο περιβόητος «Ιός» της πάλαι ποτέ αγαπημένης τρομοκρατών – πλην εκλειπούσας – «Ελευθεροτυπίας», που τώρα έχει μεταφερθεί στην φυλλάδα «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ». Βεβαίως δεν πρόκειται για μία καταγραφή και εξιστόρηση των ελληνικών εθίμων, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τα βάθη της αρχαιότητας. Το άρθρο – λίβελος τιτλοφορείται «Το Πάσχα του Μίσους» και απηχεί τις παραινέσεις του State Department των ΗΠΑ και διάφορων άλλων ανθελληνικών οργανώσεων.
Στο στόχαστρο του “Ιού” τίθεται το έθιμο της «καύσης του Ιούδα», το οποίο χαρακτηρίζεται ως «βάρβαρο έθιμο», που προφανώς «πρέπει να καταργηθεί». Στη προσπάθειά τους οι συντάκτες του να πείσουν περί των επιχειρημάτων τους βγάζουν ως περίπου «ναζιστή» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ο οποίος στο διήγημά του, «Παιδική Πασχαλιά», γράφει:
«Το απόγευμα πάλιν, αφού εψάλη η Β' Ανάστασις κι έγινεν η Αγάπη, εξήλθαν όλοι εις την πλατείαν κι εθεώντο την πυρπόλησιν του Εβραίου. Τι άσχημος και τι ευμορφοκαμωμένος που ήτον ο Εβραίος! Είχε μίαν χύτραν ως κεφαλήν, είχε και λινάρι ως γένειον. Εφερε και ζεύγος γυαλιά (η Μόρφω τα ενεθυμείτο όλα) όμοια μ' εκείνα, που φορεί η γραία μάμμη, όταν ράπτη ή εμβαλώνη τα παλαιά ρούχα της. Είχε κι ένα σακκούλι ή πουγγί κρεμασμένον εις το αριστερόν πλευρόν του. Εφόρει μακριά μακριά φορέματα, παρδαλά, ραβδωτά! Και αφού τον εκρέμασαν υψηλά-υψηλά, έως επτά οργυιάς επάνω, ήρχισαν οι άνδρες να τον μαστίζουν, να τον τουφεκίζουν όλοι, έως ότου τον έκαυσαν».
Δεν είναι βεβαίως καθόλου τυχαίο πως την ίδια παραίνεση με τον «Ιό», περί καταργήσεως ενός ελληνικού εθίμου, την είχε κάνει και το αμερικανικό State Department: «Ο ΕΟΤ συνεχίζει να προβάλλει στον ιστότοπό του πασχαλινές παραδόσεις όπως η καύση ενός ομοιώματος του Ιούδα σε ορισμένα νησιά, κάτι που είναι γνωστό ως "κάψιμο του Εβραίου", με αποτέλεσμα να ενισχύονται το μίσος και ο φανατισμός εναντίον των Εβραίων» (U.S. Department of State, «Report on Global Anti-Semitism», 5.1.2005).
Όμως προ ολίγων ημερών ο Ψαρράς είχε συνέντευξη από έναν υπάλληλο της οικογένειας Rothschild. Με βάση τα λεγόμενα του εν λόγω, αφήνοντας να περάσουν δύο εβδομάδες για «ξεκάρφωμα», γράφτηκε το εν λόγω μισελληνικό άρθρο του Ψαρρά. Ας δούμε, όμως, μία σύμπτωση της Ιστορίας. «Το έτος 1849, η ελληνική κυβέρνηση, αποφασίζει για πρώτη φορά, την απαγόρευση του πασχαλινού εθίμου, του καψίματος του Ιούδα, εξαιτίας της επίσκεψης του εβραίου Rothschild». Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επιβλήθηκε η απαγόρευση του εν λόγω ελληνικού εθίμου, λόγω του Rothschild. Τώρα ξεκινώντας από μία συνέντευξη ενός υπαλλήλου του Rothschild, ο Ψαρράς γράφει άρθρο που ζητάει την κατάργηση αυτού του εθίμου. ΠΗΓΗ
FREE HELLAS web Radio

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5091957573801194185

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item