Widgets

Eμπέδωση της Κατοχικής μονιμότητας και νομιμότητας
Γράφει ο Χάρης Κυριακίδης

Η ειδησεογραφική και σχολιογραφική ενασχόληση στα ΜΜΕ και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τα συμβαίνοντα στα κατεχόμενα και δη με την «εκλογική» διαδικασία, οι προβλέψεις, οι εκτιμήσεις οι ψευδαισθήσεις, αναδεικνύουν μεταξύ άλλων την έλλειψη γνώσης και επίγνωσης μιας σκληρής πραγματικότητας: Την εμπέδωση ανάμεσα στο λαό της Κύπρου στο σύνολό του της μονιμότητας και νομιμότητας, των προϊόντων και αποτελεσμάτων της καλοσχεδιασμένης εθνοκάθαρσης και της εκτέλεσης εγκλημάτων πολέμου.

Η «ελπίδα» για ανάδειξη νέας «μετριοπαθούς ηγεσίας» των συνοίκων μου έφερε στο νου την εποχή που οι τότε σκοπιμότητες, αναδείκνυαν τον «μετριοπαθή» και «αριστερό» Ταλάτ ο οποίος «κατάφερε» να εκτοπίσει τον σκληροπυρηνικό εκπρόσωπο της Βρετανίας και της Τουρκίας Ντενκτάς. Τότε που ξαφνικά γέμισαν οι Πλατείες στα κατεχόμενα με σημαίες της ΚΔ και της ΕΕ, και κανένας δεν συνελήφθηκε για πρώτη φορά! Μου θύμισαν επίσης, την εποχή που ο Ταλάτ, αφού έκανε την δουλειά του και απέσπασε γενναιόδωρες προσφορές από τον Χριστόφια, επιστρέφαμε στον σκληροπυρηνικό Έρογολου. Ήταν Κυριακή «εκλογών» στα κατεχόμενα και βρισκόμουν σε ένα δημόσιο χώρο με κάποιο φίλο και απέναντι ερχόταν ο συμπαθής και καλός φίλος Μιχάλης Παπαπέτρου. Τον πλησίασαν κάποιοι κοινοί θνητοί και ζήτησαν τις εκτιμήσεις του: «Άσε να δούμε» τους είπε με κάθε σοβαρότητα και την βαρύτητα του λόγου του, «αν μείνει ο Ταλάτ, κάτι θα γίνει αν βγει ο Έρογλου δεν θα πάμε καλά»!

Τώρα πλησιάζει η ώρα της νέας «ευκαιρίας» για κινητικότητα στο διάλογο και μαγειρεύεται η νέα έκδοση, του σχεδίου Ανάν, περί τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως μας είπε ο Έρογλου. Τώρα χρειάζεται ακόμα λίγο υλικό στην πορεία και διαδικασία σαλαμοποίησης, όπως μας έταξε νωρίς μετά την εισβολή και την κατοχή ο Κίσσινγκερ! Λίγο ακόμα υλικό, με υποσχέσεις πακτωλού χρημάτων και ευημερίας όπως μας τάζει ο προαγωγός της ιδέας Πρόεδρος της «εκλιπούσας ΚΔ» Νίκος Αναστασιάδης. Και το σαλάμι, θα κλείσει και θα σφραγισθεί και μαζί του θα σφραγισθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το έγκλημα της Εθνοκάθαρσης και των συνεπακόλουθων εγκλημάτων πολέμου, τα οποία σχεδίασε από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 η Γηραιά Αλβιών. 


Εγκλήματα τα οποία εκτελέστηκαν σε συνεργασία με την Τουρκία και την συμπαράσταση και σύμπραξη των ΗΠΑ. Με την εκούσια ή ακούσια συνεργεία δικών μας και συνοίκων ανιστόρητων, αφελών, αλλά και αργυρώνητων εκατέρωθεν, προδοτών της κοινής πατρίδας. Αλλά και την ενσυνείδητη συνδρομή της Αθηναϊκής Χούντας του Ιωαννίδη και αφού «έπεσε» του επανελθόντος ως από μηχανής Θεού, Εθνάρχη Καραμανλή για να ολοκληρώσει την αποστολή που του ανατέθηκε, μόλις ο Μακάριος σύρθηκε να δεχθεί άλλη λύση από την Ένωση, κανά δυό χρόνια πριν την Ζυρίχη! Με την ανοχή και σύμπραξη των λεγομένων ΗΕ και στις μέρες μας της Ενωμένης Ευρώπης, των τοκογλύφων, των ρατσιστών και των φασιστοειδών!

Μεθοδευμένες «εξουσίες» και βιομηχανοποιημένες «ηγεσίες» ένθεν και ένθεν, για προσφορά και βρώση κουτόχορτου φρούδων ελπίδων, ψευδαισθήσεων, αλλά και συντήρηση του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, ως εργαλείων για να βγει το σαλάμι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές οι οποίες δεν άλαξαν για 60 τόσα χρόνια! Για να κάνει η οκά πάντα τετρακόσια και να μας παίζουν εν ού παικτοίς!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Περί Ομφαλού της Γης»
Οι ψευδοόροι «Ελληνοκύπριοι» και «Τουρκοκύπριοι»
Τουρκικό μπλόκο για αγνοούμενους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 3463820689519060805

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item