Widgets

Ελλάδα 2015: Ουρές στα ΑΤΜ γάλακτος (εικόνες)


Στο μηχάνημα του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Βοιωτίας ΠΙΕΣγάλα στα Πατήσια οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές.
Είναι το πρώτο ΑΤΜ γάλακτος στην Αθήνα και βρίσκεται επί της οδού Πατησίων και Τροίας στην Κυψέλη και η τιμή του 1 ευρώ/λίτρο ή 0,90 ευρώ με προπληρωμένη κάρτα.
Με την αγορά προπληρωμένης κάρτας απολαμβάνει κανείς έκπτωση και προμηθεύεται το 1 λίτρο έναντι 0,90 ευρώ. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή, μπορεί κανείς να αγοράσει πλαστικό μπουκάλι ή να φέρει το δικό του. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιλογής συσκευασίας, δηλαδή γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι, όπου θα αποθηκευτεί το πλήρες (3,7% λιπαρά) ή ελαφρύ (1,7% λιπαρά) γάλα.
Οπως γράφει και η Καθημερινή τα ΑΤΜ γάλακτος ξεκίνησαν από τη Λάρισα, επεκτάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τώρα ήρθαν και στην Αθήνα, ωστόσο επειδή το λογότυπο και όνομα παρεμφερές με της αντίστοιχης επιχείρησης σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπως επισημαίνει η ίδια η εταιρεία, ξέσπασε επιχειρηματικός πόλεμος.
Υπενθυμίζεται πως τα ΑΤΜ γάλακτος ξεκίνησαν από τη Λάρισα, επεκτάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τώρα ήρθαν και στην Αθήνα.
Το σημείο τριβής όμως μεταξύ της ΠΙΕΣγάλα (λειτουργεί το μηχάνημα της Αθήνας) και της εταιρείας ΘΕΣγάλα-Πιες, η οποία δραστηριοποιείται σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε η επωνυμία της πρώτης. Η δεύτερη (ΘΕΣγάλα-Πιες) έσπευσε, με ανακοίνωσή της, να αποσαφηνίσει αρχικώς ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ΠΙΕΣγάλα, που προμηθεύει το αυτόματο μηχάνημα της Αθήνας και στη συνέχεια να την κατηγορήσει για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.
Σχετικά με το μηχάνημα της Αθήνας ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς τονίζει μεταξύ άλλων ότι:
«Η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων έχει ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς πανελλαδικά», ενώ επιφυλάχθηκε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της. Η «ΘΕΣγάλα-Πιες», που απασχολεί περισσότερα από 60 άτομα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρήση 2015 με αύξηση τζίρου έως 20%. Διαθέτει περίπου 13-14 τόνους γάλακτος ημερησίως μέσω των 13 μηχανημάτων της Θεσσαλονίκης και άλλους 6-7 τόνους, επίσης ημερησίως, μέσω των 15 στη Λάρισα.
πηγή

Σχ. Ε.Δ.: Το εν λόγω σύστημα παροχής γάλακτος είναι διαδεδομένο κυρίως σε ασιατικές χώρες, και πολύ προσφάτως γνωστό στην πολιτισμένη Ευρώπη. Δε μας είπανε όμως... το γάλα αυτό, όπως και τα εν λόγω μηχανήματα αποθήκευσης και συντήρησής του, πληρούν όλους τους αυστηρούς κανόνες - πρότυπα υγειονομικού ελέγχου; Οι αρμόδιες υπηρεσίες τα έχουν ελέγξει - τα ελέγχουν τακτικά; Δε θα 'πρεπε να παρέχεται ένα πιστοποιητικό διατροφικής ασφάλειας και ποιότητας του γάλακτος για να ξέρουν και οι Έλληνες τι γάλα καταναλώνουν; 'Η είναι άλλη μια καλοστημένη κερδοσκόπα επιχείρηση εις βάρος του εξαθλιωμένου λαού μας που σπεύδει να εκμεταλλευτεί αυτήν την προσφορά;
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 6951232467860793150

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item