Widgets

Έχασε την ζωή της η Ελληνίδα που έμεινε ανασφάλιστη λόγω Μνημονίου - Λεφτά υπάρχουν ΜΟΝΟ για λαθρομετανάστες


Μια δύστυχη κοπέλα που απευθύνθηκε στα ΚΕΠΑ των κατάπτυστων Λοβέρδου-Κουτρουμάνη που τα συνεχίζει η σημερινή ψευτοκυβέρνηση, έχασε την ζωή της "επειδή δεν πήγε στο ραντεβού για την ανανέωση της ασφάλισης της" γιατί ήταν σε κώμα!

Ακόμη μια ζωή που χάνεται, εν μέσω μιας αισχρής μνημονιακής καταιγίδας, που σαρώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς. Και όμως, μέσα σε αυτή την καταιγίδα, ορδές λαθρομεταναστών νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ενώ όσοι χρειάζονται πραγματικά βοήθεια πεθαίνουν αβοήθητοι και ανασφάλιστοι! Φάτε Έλληνες την προπαγάνδα της τηλεόρασης με την πλούσια Σουδανή που έβγαλε το παιδί της "Γιώργο"...

Η 25χρονη η οποία έπασχε από μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Η περίπτωσή της, έγινε γνωστή από την άρνηση του γιατρού του ΚΕΠΑ ο οποίος τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή. «Αν δεν είναι το παιδί εδώ, τότε δεν είμαι ούτε εγώ εδώ» είχε πει ο γιατρός στον πατέρα, λίγο πριν τον διώξει, χωρίς να τον αφήσει να μιλήσει, αρνούμενος να δει τον φάκελό του.

Η άτυχη κοπέλα έκλεισε τα 25, κι έτσι, έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της. Εκείνος, για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα να κινεί τις διαδικασίες για εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας της καρκινοπαθούς κόρης του, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη... Δεν τα κατάφερε...!


Το "συγγνώμη" εκ μέρους του ιδρύματος, που ζήτησε δημόσια ο διοικητής του ΙΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης και η ανακοίνωση ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής κυρώσεων για τον γιατρό, δεν ξεπληρώνουν την ανθρώπινη απώλεια... Αν ήταν η κόρη του συγκεκριμένου γιατρού θα τύχαινε άλλης αντιμετώπισης. Δεν χρειάζεται βέβαια να σκεφτούμε τι θα γινόταν για την κόρη του Λοβέρδου, του Κουτρουμάνη, και οποιουδήποτε επώνυμου ψοφοδεξιού ψευτοκεντρώου τρομοκράτη αριστερού... 

Θοδωρής Τσέλας

xryshaygh.blogspot.gr

Κινδυνεύει να κλείσει το ιστορικό, για την Ιατρική Σχολή Αθηνών, «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε.»


Κινδυνεύει να κλείσει το ιστορικό, για την Ιατρική Σχολή Αθηνών, «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε.»

Πρόκειται για το ιστορικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου στους χώρους του λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και άλλες μονάδες της Ιατρικής Σχολής. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η αδιαφορία από την πλευρά των διαχειριστών, δηλαδή των ιθυνόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, από τα τέλη Μαρτίου έχει λήξει η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Α.Ε. χωρίς να έχουν βρεθεί έκτοτε χρήματα για την κάλυψή του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μεν νοσηλευόμενοι να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, οι δε ιατροί και νοσηλευτές χωρίς εργασία.

Για το ζήτημα αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, Βουλευτής Β’ Αθηνών Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Με λουκέτο απειλείται το “Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε.” εξαιτίας της κακοδιαχείρισης από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε οριστικό κλείσιμο οδηγείται το ιστορικό, για την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε.», τρανό παράδειγμα κακοδιαχείρισης από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικότερα, έχει λήξει από τις 31.03.2015 η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Α.Ε. και δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα για την κάλυψή του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του θεραπευτηρίου και να βρεθούν στον δρόμο τόσο οι νοσηλευόμενοι, όσο και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Επίσης, στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι οι πιστωτές της εταιρείας ζητούν τα χρήματά τους, καθώς το θεραπευτήριο τούς οφείλει 8.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα εκκρεμούν οφειλές μισθών στους εργαζομένους, που είναι απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες.  Σημειωτέον, ότι ο ειδικός λογαριασμός κονδυλίων και έρευνας δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις, λόγω έλλειψης ρευστού αλλά και λόγω των ληφθέντων μνημονιακών μέτρων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

 • Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Συγκλήτου της 10.11.2011, που αφορούσε την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (έτος 2011 για αύξηση μ/κ 3.000.000 ευρώ), συστήθηκε επιτροπή με επικεφαλής τον τότε αντιπρύτανη καθηγητή, κ. Λιακάκο, που θα επεξεργαζόταν το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της ιδιωτικής εταιρείας ΑΕ DELLOITE και θα πρότεινε λύσεις σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τα διαχειριστικά προβλήματα. Ποιες λύσεις τελικώς προτάθηκαν και ποιες τυχόν εφαρμόστηκαν;
 • Θα δοθεί εντολή για την διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών προς τους υπεύθυνους για την οικονομική κατάρρευση του εν λόγω θεραπευτηρίου;
 • Τι προτίθεται να πράξει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση της κατάστασης;
 • Δεδομένου ότι ύψιστη προτεραιότητα της πολιτείας είναι η παροχή ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της, από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συγκεκριμένου νοσοκομείου, εν καιρώ δυσμενών οικονομικών συνθηκών;
 • Αληθεύει ότι έχουν γίνει καταγγελίες από το σωματείο εργαζομένων για υπερφορολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και ότι αυτό αποσιωπήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου; Έχει επέμβει εισαγγελέας για την διερεύνηση των άνω καταγγελιών;

Αθήνα, 21/04/2015

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

3 στους 10 καρδιοπαθείς δεν μπορούν πλέον να προμηθευθούν 
τα φάρμακά τουςΆλλη μια μελέτη, αυτή τη φορά από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, επιβεβαιώνει την αδιαφορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, με άμεση αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία.

Το 32,4% των Ελλήνων ασθενών με υψηλή χοληστερόλη έχει σταματήσει πλέον τη φαρμακευτική του αγωγή, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να διαθέσει το ανάλογο ποσό για την αγορά των αναγκαίων φαρμάκων. Βασική αιτία αυτού του φαινομένου είναι η συμμετοχή που αναγκάζονται να πληρώνουν οι ασθενείς, που αγγίζει το 25% της τιμής, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον οι Έλληνες πολίτες, λόγω των αντεθνικών πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική ωστόσο που υπαγορεύει ότι οι ακριβές τιμές των φαρμάκων οδηγούν σε περισσότερα κέρδη για τη δημόσια οικονομία είναι λανθασμένη και καταστροφική. Όταν οι ασθενείς, στη συγκεκριμένη περίπτωση καρδιοπαθείς, αδυνατούν να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα, η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται, οπότε για τη θεραπεία τους δαπανώνται εν τέλει μεγαλύτερα ποσά. Ουσιαστικά, όχι μόνο δυσχεραίνεται η οικονομία της χώρας, αλλά κυρίως τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των Ελλήνων πολιτών.
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός, Βουλευτής Β’ Πειραιώς.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «3 στους 10 καρδιοπαθείς αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή για τα φάρμακά τους»     

Σήμα κινδύνου στην πολιτεία στέλνει το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας καθώς το 32,4% των Ελλήνων ασθενών με υψηλή χοληστερόλη έχει σταματήσει ή βρίσκεται στα πρόθυρα του να σταματήσει τη φαρμακευτική του αγωγή λόγω φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας του Ιδρύματος Καρδιολογίας, αποκαλύφθηκε ότι φέτος το 16,5% των ασθενών, σταμάτησε τη φαρμακευτική αγωγή των υπολιπιδαιμικών φαρμάκων την ίδια στιγμή που το περσινό ποσοστό ήταν 13%. Ακόμη, φέτος υπερδιπλασιάστηκε (από 7,8% σε 15,9%) το ποσοστό των ασθενών που βρίσκονται στο παρά πέντε να εγκαταλείψουν την αγωγή, επειδή η συμμετοχή του 25% είναι πια δυσβάσταχτη. Πρόκειται για κοινά υπολιπιδαιμικά φάρμακα που είναι φθηνά και έχουν τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα στη δραστική μείωση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό ωστόσο η οικονομική ανέχεια των Ελλήνων τους έχει οδηγήσει πλέον στο να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή του 25% για να τα προμηθευτούν. Οι καρδιολόγοι εκτιμούν ότι η επιδείνωση της κατάστασης των ασθενών-καρδιοπαθών και διαβητικών- για τους οποίους είναι ανεκτίμητα τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα,  πολύ σύντομα θα εκτινάξει στα ύψη τον προϋπολογισμό των δαπανών για την Υγεία.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Έχουν σκοπό να απαλλάξουν τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα από τη συμμετοχή προκειμένου οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν κανονικά την φαρμακευτική τους αγωγή και να μην επιδεινωθεί η υγεία τους με επακόλουθο και την επιβάρυνση των εθνικών δαπανών για την Υγεία;

Αθήνα, 24/04/2015

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης η κρατική αδιαφορία για τα νοσοκομεία σε Κέρκυρα και ΗράκλειοΕίναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών της χώρας, με ελλείψεις σε ιατρούς, αναλώσιμα και εξοπλισμό. Ωστόσο, όσον αφορά κεντρικά νοσοκομεία σε μεγάλα νησιά της χώρας, όπως η Κέρκυρα και η Κρήτη, η κρατική αδιαφορία κρίνεται απαράδεκτη. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για πυκνοκατοικημένες περιοχές, οπότε και τα νοσοκομεία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, αποτελούν επίσης δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα κατά την τουριστική περίοδο οι ανάγκες που έχουν να καλύψουν τα νοσοκομεία να πολλαπλασιάζονται.

Από τη μία πλευρά, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Κέρκυρας απόκτησε νέες κτηριακές δομές, αυτές παραμένουν αναξιοποίητες, λόγω ολιγωρίας των αρμοδίων για τη στελέχωσή του. Μάλιστα οι ιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, καθώς και κλινικές και τμήματα υπολειτουργούν και αναγκάζονται να πραγματοποιούν υπερωρίες χωρίς ουσιαστικά να πληρώνονται. Από την άλλη, λόγω περικοπών στη χρηματοδότηση και λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου αδυνατεί να πραγματοποιεί το σύνολο των λειτουργιών του, με πολλές κλινικές να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Η Χρυσή Αυγή έχει τονίσει αρκετές φορές την κακοδαιμονία που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας,  μέσω ερωτήσεων στη Βουλή. Ακολουθούν οι ερωτήσεις των Συναγωνιστών και Βουλευτών Γεώργιου Γερμενή και Ηλία Κασιδιάρη.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κέρκυρα εξαιτίας της υποστελέχωσης του νοσοκομείου»     

Είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο στην Κέρκυρα απέκτησε πρόσφατα ένα ολοκαίνουριο κτήριο, το οποίο αποτελεί κόσμημα για το νησί και πολύτιμο βοήθημα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Παρά ταύτα, αυτό το καινούριο κτηριακό συγκρότημα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε, καθώς  αδρανεί επικίνδυνα η κυβέρνηση για τη στελέχωσή του. Ως συνέπεια των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της συνεχιζόμενης αδιαφορίας από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι η σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η οποία καλύπτεται προσωρινά από τις μετακινήσεις γιατρών άλλων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας, ενώ οι εναπομείναντες γιατροί  κάνουν εφημερίες χωρίς την παρουσία ειδικού, σε αρκετά τμήματα του νοσοκομείου.

Ως εκ τούτου, με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Κέρκυρας, αποφάσισε την απαρχή κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του νοσοκομείου ξεκινώντας προειδοποιητική στάση εργασίας από την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

Ερωτάται αρμόδιος υπουργός:

 • Θα προβεί έγκαιρα ο υπουργός υγείας στην πρόσληψη γιατρών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει άρτια και με επάρκεια το Γενικό Νοσοκομείο στην Κέρκυρα;
 • Με ποιον τρόπο θα εξομαλυνθεί η λειτουργία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών και πώς είναι δυνατόν να αναθέτονται υπευθυνότητες σε ειδικευόμενους γιατρούς σε επείγοντα θέματα υγείας, χωρίς την παρουσία γιατρού με βαθμό έστω επιμελητή;
 • Πότε θα αποπληρωθούν οι οφειλόμενες αμοιβές των γιατρών, οι οποίες αφορούν δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2014 και τους αναγκάζουν να δουλεύουν σε κλίμα εργασιακής ανασφάλειας;
 • Πώς είναι δυνατόν σε ένα νησί με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως είναι η Κέρκυρα, να μην είναι στελεχωμένο επαρκώς το ΕΚΑΒ και να μην είναι εξοπλισμένη και επανδρωμένη η μονάδα πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και να χορηγεί ιατρική βοήθεια σε ντόπιους κατοίκους και τουρίστες;
 • Γιατί δεν υπάρχει πρόνοια από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως το αιμοδυναμικό και η μονάδα νεογνών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με μετάβαση στα Ιωάννινα, στην Αθήνα ή ακόμα και στη Θεσσαλονίκη;

Αθήνα, 16/04/2015

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Μεγάλες οι ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου»     

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν περικοπές προσωπικού με αποτέλεσμα να λειτουργεί έντονα υποστελεχωμένο. Για να καλυφθούν τα κενά λόγω των περικοπών οι εναπομείναντες εργαζόμενοι κάνουν υπερωρίες ώστε το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στον σκοπό του. Ωστόσο έχουν μειωθεί και τα κονδύλια των υπερωριών. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο. Η έλλειψη δεν αγγίζει μόνον το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς με κίνδυνο να κλείσουν ορισμένες κλινικές του νοσοκομείου.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 • Πόσα είναι τα οργανικά κενά των ιατρών και των νοσηλευτών στο ως άνω νοσοκομείο και τι πρόκειται να πράξει για να καλυφθούν;
 • Ποια είναι τα ακριβή ποσά που οφείλονται για υπερωρίες και εφημερίες στο προσωπικό του ανωτέρω νοσοκομείου;   
 • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου;

Αθήνα, 16/04/2015

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 145181788172863390

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item