Widgets

ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑ «ΛΑΟΥΤΖΙΚΕ» (όπως σε αποκαλεί ο Πρετεντέρης) ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ «ΣΩΣΟΥΝ» τα «ΠΑΙΔΙΑ του ΛΑΟΥ» με τα ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ!

Αυτός θα μας σώσει; Δείτε το πόθεν έσχες του “συντονιστή διαπραγματεύσεων”, Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ας θυμηθούμε, μιας και είναι εξέχουσας σημασίας, το πόθεν έσχες του νέου συντονιστή των διαπραγματεύσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως το είχαμε δημοσιεύσει, επικαλούμενοι επίσημες πηγές, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.


Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ).


Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.
Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων.
Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ.  Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.  ΠΗΓΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! : Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ «Τρέμει ο Πρετεντέρης την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που προελαύνει»

Αποκλειστικό “Εμπρός”: Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης: Ψέμματα Σύριζα για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο και κατώτατο μισθό

        Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέμματα για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, κατώτατο μισθό, εξαπάτησε τους Έλληνες και μας οδηγεί σε ανέντιμο συμβιβασμό και νέο επαχθές Μνημόνιο". ΠΗΓΗ


Εμπαιγμός Βαρουφάκη στους Έλληνες: Αποκρουστικός ο ΕΝΦΙΑ, αλλά θα μείνει για το  καλό της διαπραγμάτευσης


Τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Σύριζα παρότι είχε κάνει μία μικρή μνημονιακή στροφή, δηλαδή είχαν αρχίσει οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το αν το μνημόνιο θα σκιστεί μονομιάς ή σελίδα – σελίδα για να το απολαύσουν, η θέση του για τον ΕΝΦΙΑ ήταν ξεκάθαρη ως προς την κατάργησή του. Υπήρχε μόνο μία μικρή διαφωνία αν θα χαριστεί η τελευταία δόση ή αν, άντε να πάει το παλιάμπελο, θα πληρωθεί, γιατί «το κράτος έχει συνέχεια».
Οι μήνες περνούσαν και η «πρώτη φορά αριστερά» δεν έφερνε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Εν τέλει, ο ίδιος ο Τσίπρας μιλώντας στον Χατζηνικολάου είπε ο φόρος «μπορεί» και να παραμείνει, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Αυτή η δήλωση ναι μεν δημιούργησε μία απογοήτευση στους ψηφοφόρους του Σύριζα, όμως αφέθηκε και ένα παραθυράκι ελπίδας, αφού «μπορεί να μείνει», «μπορεί και να μην μείνει».
Σήμερα έχουμε εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα, αφού ο συνήθης ύποπτος έκανε δηλώσεις. Συγκεκριμένα βγήκε και μίλησε στους δημοσιογράφους ο Βαρουφάκης και τους είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει για το καλό… της διαπραγμάτευσης. Βέβαια για να μην γίνει τελείως ρεζίλι συνέχισε λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι «αποκρουστικός» και ότι «θα είναι το πρώτο μνημονιακό μέτρο που θα σταλεί στο πυρ το εξώτερο».
Κανένας λόγος, βεβαίως, για το γεγονός ότι ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο, με την αγαστή συνεργασία της τρόικα, όπου θα περιλαμβάνονται φορομπηχτικά μέτρα, που θα αποτελέσουν το προοίμιο του νέου μνημονίου, το οποίο συντόμως θα συνυπογραφεί με τους διεθνείς τοκογλύφους.   ΠΗΓΗ

Η. Παναγιώταρος: Η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην επιτροπή οικονομικών σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι οι χώρες του νότου και ιδιαιτέρως η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση. Η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη είναι τοκογλυφική και όχι με πολιτική ανάπτυξης. Η Γερμανία δανείζεται με μηδενικό ή με αρνητικό επιτόκιο προκειμένου να έχει ανάπτυξη, ενώ η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο επιτόκιο.
Το μνημόνιο έχει φέρει την καταστροφή στην Χώρα, όπως φτώχεια, δυστυχία, ολοκληρωτική αποβιομηχάνιση, κατακόρυφη αύξηση των δεικτών της ανεργίας και μετανάστευση νέων Ελλήνων επιστημόνων.
Για να αναπτυχθεί η Πατρίδα μας πρέπει να δοθεί βάρος στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά η Ευρώπη ακόμα και σε αυτό φέρνει εμπόδια θέτοντας εμπάργκο στην Ρωσία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες Χώρες.
Η Ελλάδα είναι μια Χώρα που είναι πνιγμένη σε κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων που μπορούν να βοηθήσουν και την οικονομία μας αλλά και την Ευρώπη. ΠΗΓΗ

Ι. Λαγός: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Ιωάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην επιτροπή Δημοσίας Διοίκησης σχετικά με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι τα μέτρα που είχαν παρθεί όλα αυτά τα χρόνια και οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων δεν απέδωσαν σε τίποτα. Απεναντίας, το χρέος της Ελλάδος διογκώθηκε και τα προβλήματα έγιναν ακόμη μεγαλύτερα.

Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα με το μέρος των εργαζομένων και οι άδικα απολυμένοι πρέπει να ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους. Πρέπει, λοιπόν, να επαναπροσληφθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά και οι 300 καθαρίστριες
. ΠΗΓΗ
Ε. Ζαρούλια: Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα πλούσια ορυκτά της κοιτάσματα πηγη

Π. Ηλιόπουλος: Ανέντιμος για τους Έλληνες ο “έντιμος συμβιβασμός” με τους τοκογλύφους

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος μίλησε στην Θεσσαλία Τηλεόραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παραμένει παρανόμως προφυλακισμένος εδώ και 16 μήνες.
Αναφορικά με την δίκη εκτίμησε ότι η διαδικασία θα κρατήσει επί μακρόν και θα ολοκληρωθεί με την πανηγυρική αθώωση της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος και οι βουλευτές του συνεχίζουν να διώκονται επειδή παραμένουν η μοναδική συνεπής αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που ασκεί απροσκύνητα εθνική αντιπολίτευση.
Ο Συναγωνιστής Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ίδια μνημονιακή πολιτική της ΝΔ, απλά με άλλο όνομα. Ο λεγόμενος "έντιμος συμβιβασμός' είναι ένας άτιμος συμβιβασμός για όλους τους Έλληνες οι οποίοι έδωσαν εντολή για κατάργηση του Μνημονίου και των εθνοκτόνων μέτρων.
Τέλος, τόνισε ότι ο υποτακτικός της Μέρκελ, Σαμαράς δεν δικαιούται να ομιλεί.  ΠΗΓΗ
Στα χνάρια του κλεφτοΠασόκ ο Σύριζα νομοθετεί για την κομματική του πελατεία

Η Η τοποθέτηση του βουλευτή του Σύριζα, Στάθη Παναγούλη, σχετικά με το νομοσχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, περιέκλειε την αποκάλυψη μίας αλήθειας που όλοι γνώριζαν, αλλά χωρίς να υπάρχει επίσημη παραδοχή. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του Σύριζα είπε: «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».


Η συγκεκριμένη δήλωση που βρίθει πασοκισμού και πελατειακού κράτους, προκάλεσε την αναίτια αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την αποκαλούμε αναίτια, βεβαίως, διότι απαιτεί πολύ θράσος να αντιδρούν οι συγκεκριμένο για το πελατειακό κράτος, την στιγμή που επί σαράντα χρόνια δημιούργησαν ένα τερατούργημα, προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία.

Αποτελεί, όμως, αδιάψευστη αλήθεια ότι ο Σύριζα νομοθετεί αποκλειστικά και μόνο με κομματικά κριτήρια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το σύνολο της πολιτικής επικαιρότητας, επί της οποίας αξίζει να γίνει μια ανασκόπηση, την στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού αναμένει ακόμα την καταγγελία του μνημονίου.
Λαθρομετανάστες: Άμεση ήταν η ευόδωση των προεκλογικών δεσμεύσεων Σύριζα για άμεση απελευθέρωση των λαθρομεταναστών, ενώ το νομοσχέδιο για ακρίτως χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας σε αυτούς βρίσκεται ήδη στα σκαριά.
Αναρχικοί: Παρά το γεγονός ότι οι αναρχικοί επί σειρά ημερών έκαιγαν, έσπαγαν και καταλάμβαναν ό,τι ήθελαν και όποτε το ήθελαν επί σειρά ημερών, το σύνολο των αιτημάτων τους έγινε πραγματικότητα εν μία νυκτί από την συγκυβέρνηση Σανέλ.
Η δήλωση Παναγούλη έρχεται ως απλό επιστέγασμα των παραπάνω και ως απευθείας συνέχεια της επί δεκαετίες λογική που διακατείχε την ελληνική πολιτική σκηνή της πασοκονουδούλας. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι το πελατειακό κράτος έχει, όντως, συνέχεια! ΠΗΓΗ

Ανησυχεί το «Έθνος» για την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, όταν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι διαπιστώσεις διάφορων κυβερνητικών παραγόντων, όπως ο Βαρουφάκης, η Δούρου και ο Κοτζιάς, ότι ενδεχόμενη αποτυχία της νυν κυβέρνησης να διαχειριστεί με επιτυχία την εξουσία θα προκαλέσει την τεράστια και ανεξέλεγκτη άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, έχει οδηγήσει σε πολύ ανησυχητικές σκέψεις τους στυλοβάτες του καθεστώτος της λεκτικής και νοηματικής απάτης του «συνταγματικού τόξου».

Ανάμεσά τους, και το «Έθνος» του Μπόμπολα, το οποίο δια χειρός ενός δημοσιογράφου του (του Νίκου Μελέτη) επιχειρεί να αναλύσει αυτή την κατάσταση. Στη συγκεκριμένη φυλλάδα, λοιπόν, την Τετάρτη, κάτω από τον τίτλο «Το φόβητρο της Βαϊμάρης» γράφονται τα εξής:
«Σε ένα κοινό πολύ ευαίσθητο στα θέματα του νεοναζισμού, το αμερικανικό, ένας υπουργός και μία περιφερειάρχης, κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, έβγαλαν στο τραπέζι ένα «μεγάλο» διαπραγματευτικό όπλο. Η κ. Ρένα Δούρου, που περιόδευσε στις ΗΠΑ, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη διάρκεια των ομιλιών του στην Ουάσιγκτον, προειδοποίησαν ότι εάν δεν βρεθεί συμφωνία όπως τη θέλει η κυβέρνηση, εάν πιεστεί κι άλλο μέχρι κατάρρευσης, θα ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή επιστρατεύεται ως φόβητρο, με την ελπίδα ότι θα πανικοβληθούν οι δανειστές και θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη λίστα αιτημάτων. Την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει και ο κ. Σαμαράς όταν «απειλούσε» τους δανειστές ότι αν δεν του δώσουν ανάσες, τότε έρχεται το «φάντασμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν μάσησαν και επέλεξαν το δεύτερο. Η επιχειρηματολογία των δύο κυβερνητικών στελεχών είναι πάνω-κάτω γνωστή: η οικονομική κρίση τροφοδοτεί τα άκρα, ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και συνεργάζεται με ένα εθνικιστικό στα όρια της ακροδεξιάς κόμμα) είναι το τελευταίο ανάχωμα της πολιτικής νομιμότητας έναντι του νεοναζισμού στην Ελλάδα.
Όμως αδικείται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν προβάλλει τη Χρυσή Αυγή ως φυσιολογικό διάδοχό του, σε περίπτωση αποτυχίας του. Προσβάλλονται οι χιλιάδες ψηφοφόροι του, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτό πως με την ίδια ευκολία με την οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν αύριο να μετακινηθούν στη Χρυσή Αυγή, περιμένοντας να ακούσουν τις ίδιες υποσχέσεις. Κι αν επιτρέπουμε να γίνονται συγκρίσεις με τη Βαϊμάρη, ας θυμηθούμε ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν τροφοδοτήθηκε μόνο από τη φτώχεια και τη διεθνή πίεση, αλλά και από τις ασύστολες υποσχέσεις, τον λαϊκισμό, τον τυφλό εθνικισμό της ανάδελφης (Αριας) φυλής, τη μαζική εξαπάτηση των μαζών, την καλλιέργεια της οργής και του μίσους. Και οι ενστάσεις είναι ακόμη πολλές. Γιατί πιθανόν να ακούγεται τρομακτικό το στόρι της Χρυσής Αυγής στον γερουσιαστή της Καλιφόρνιας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξεκλειδώνει το ταμείο της ΕΚΤ. Απλώς προσβάλλει τους πολίτες. Και φορτώνει τη χώρα με ακόμη μία ρετσινιά».
Από τη μελέτη του άρθρου του… Μελέτη, είναι ολοφάνερη η ανησυχία που διέπει τον αρθρογράφο του «Έθνους», η οποία είναι λογικό να μεταφέρεται και στα ανώτερα κλιμάκια της εκδοτικής αυτοκρατορίας του Μπόμπολα. Παραθέσαμε αυτούσιο το δημοσίευμα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Το μόνο που έχουμε να πούμε, όμως, στον «ανήσυχο» υπάλληλο του Μπόμπολα είναι ότι αν κάτι «προσβάλλει τους πολίτες και φορτώνει τη Χώρα «με ακόμη μία ρετσινιά» αυτό είναι η εκτόξευση τόνων λάσπης από το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο αυτής της Χώρας εναντίον ενός Λαοφιλούς Πολιτικού Κινήματος, μόνο και μόνο επειδή δεν τους προσκύνησε.  Γιώργος Μάστορας

Χρ. Παππάς: Φυγομαχεί η νεοφιλελεύθερη “αριστερή” κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

Επικοινωνιακό τριμερές πυροτέχνημα: Καμία βούληση από την κυβέρνηση να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖΣυνέχεια θα λάβει η τριμερής συνάντηση που είχε ξεκινήσει, για επικοινωνιακούς λόγους, ο Σαμαράς λίγο από την κατάρρευσή του. Πραγματοποιείται αυτή την ώρα για άλλη μία φορά μία άτυπη σύνοδος κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου, με αντικείμενο την ενεργειακή πολιτική και γενικότερα την εξωτερική πολιτική.

Όπως αναγράφουν τα σχετικά δημοσιεύματα θα γίνει λόγος για περιφερειακά θέματα, το Κυπριακό, θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην Υεμένη, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και πώς επηρεάζει τις χώρες της περιοχής, η κατάσταση στη Λιβύη, το Μεσανατολικό. Φυσικά στην συζήτηση δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε καμία περίπτωση το μείζον ζήτημα της οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ, τουλάχιστον ουσιαστικά.
Όπως και επί Σαμαρά, έτσι και τώρα επί Τσίπρα, η όλη τριμερής συνδιάσκεψη γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους, ακριβώς για τον λόγο που είπαμε. Ουδεμία ουσιαστική συζήτηση περί ενεργειακών συμφωνιών δεν μπορεί να γίνει, με τις συγκεκριμένες χώρες, αν δεν έχει προηγηθεί η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.
Η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος – Αιγύπτου και Ελλάδος – Κύπρου, είναι σε άμεση συνάρτηση με την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την de facto ένωση των ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Αυτό έχει ως μόνη προϋπόθεση την βούληση από πλευράς της Ελληνικής κυβερνήσεως να τελειώσει το ζήτημα, σταματώντας να χαριεντίζεται με τους τούρκους και διεκδικώντας τα εθνικά δίκαια.
Ως εκ τούτου η όποια κοινή διακήρυξη για μελλοντικό καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών, θα προσκρούσει στην τουρκική αντίδραση. Οπότε είναι έωλη η όποια θριαμβολογία επί μία συναντήσεως επικοινωνιακού χαρακτήρα. Το ζήτημα είναι αμιγώς ελληνικό και το πρόβλημα είναι διμερές. Η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και η διευθέτηση των αντιρρήσεων της Τουρκίας θα ανοίξει τον δρόμο για την οριοθέτηση με τις υπόλοιπες χώρες.
Άνευ διευθέτησης του ζητήματος με την ΑΟΖ που παράγει η Μεγίστη και η Στρογγύλη, η όποια συζήτηση με Αίγυπτο και Κύπρο μοιραία είναι κενή περιεχομένου. Το μόνο που υποδηλώνεται μέσα από τέτοιες συμφωνίες είναι η πρόθεση των δύο άλλων κρατών να μην φέρουν αντίσταση και αντιρρήσεις στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, γεγονός που αν και θετικό δεν είναι το μείζον.  ΠΗΓΗ
ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣΤον  πήραν στο λαιμό τους τον ισπανικό ΣΥΡΙΖΑ (Podemos), οι Τσιπρολαφαζαναίοι! Κι εκεί που μέχρι πρότινος ήταν πρώτο και με διαφορά σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, τώρα βρέθηκε στην τέταρτη θέση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Myword (οι εκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη του 2015), το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) το οποίο κυβερνά σήμερα, έρχεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 22%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) με ποσοστό 21%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το κεντρώο Ciudadanos (το… Ποτάμι της Ισπανίας) με ποσοστό 19,4%. Το Podemos έρχεται τέταρτο, με ποσοστό 17,9% (ενώ σε δημοσκόπηση που είχε κάνει το ίδιο Ινστιτούτο τον Ιανουάριο, το Podemos συγκέντρωνε το 27,5% των ψήφων).

Μόλις δε, θα υπογράψουν οι Τσιπρολαφαζαναίοι και το νέο Μνημόνιο (ψήνεται!), όλα τα συντρόφια της Ευρώπης που έχουνε νταραβέρι μαζί τους, θα πάνε για… βρούβες! ΠΗΓΗ


Ελ. Συναδινός: Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις ποικίλες απειλές που δέχεταιΣτις 28 Απριλίου 2015, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος μίλησε για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια τονίζοντας ότι είναι αναγκαία μία ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση τόσο σε εθνικό όσο και σε  κοινοτικό επίπεδο. Αλλιώς η Ευρώπη δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές οι οποίες ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης ειρήνης, ανάπτυξης και βιωσιμότητας.
Ακολουθεί η ομιλία του Στρατηγού: «Κύριε Πρόεδρε, Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει κινδύνους ορατούς και μη. Παλιές και νέες απειλές διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, όπου στις συμβατικές απειλές προστέθηκαν οι ασύμμετρες και υβριδικές. Αν σε αυτές προσθέσουμε την οικονομική κρίση, την έξαρση της τρομοκρατίας, την παράνομη μετανάστευση και τα λάθη των εφαρμοζόμενων ευρωπαϊκών πολιτικών, τότε η σύνδεση και αλληλεπίδραση όλων αυτών, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ασταθές και απρόβλεπτο περιβάλλον ασφαλείας.
Οι αιτίες πολλές και τα προβλήματα ασφαλείας ακόμη περισσότερα. Η αύξηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, οι εμφύλιες συρράξεις, οι μεγάλες ροές λαθρομεταναστών, η κατάρρευση της έννοιας του κράτους σε γειτνιάζουσες περιοχές και η υποκατάστασή τους από εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως ο ISIS, σε συνδυασμό με τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές διαφορές και ανισότητες, την παγκοσμιοποίηση και πλήθος άλλων, αποτελούν μόνο μέρος του προβλήματος. Είναι αναγκαία μία ψύχραιμη και αποφασιστική αντιμετώπιση σε εθνικό αλλά πρωτίστως κοινοτικό επίπεδο. Χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος και καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια.
Χωρίς τη συνεργασία και αλληλεγγύη στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, η Ευρώπη δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης περιβάλλοντος ειρήνης, ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Ευχαριστώ.»

Ελευθέριος Συναδινός 
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής

Οι τουρκόφρονες στη Θράκη προκαλούν και οι Τσιπροκαμμένοι τους κοιτούν!

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 - 11:31      4
Οι τουρκόφρονες στη Θράκη προκαλούν και οι Τσιπροκαμμένοι τους κοιτούν!
Αφού για ένα τρίμηνο λούφαξαν –κατά την παραδοσιακή τακτική των Τούρκων, για να βολιδοσκοπήσουν τη νέα κατάσταση και να κινηθούν αναλόγως- οι γνωστοί τουρκόφρονες της Θράκης επανήλθαν δριμύτεροι! Προφανώς, ζύγισαν και μέτρησαν τους Τσιπροκαμμένους και τους βρήκαν… ελλιπείς.  Έτσι, ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο, διοργανώνοντας ένα διεθνές συνέδριο στην Κομοτηνή (Γκιουμουλτζίνα, κατ’ αυτούς). Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις για τους πραγματικούς τους σκοπούς, στην αφίσα του συνεδρίου η Θράκη έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! Πράσινο, το χρώμα της σημαίας της “ανεξάρτητης Θράκης” και το χρώμα του Ισλάμ. Ιδού τι γράφει σχετικά η εφημερίδα Μπιρλίκ, το δημοσίευμα της οποίας αναδημοσιεύουν τα tourkikanea.gr:
«Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο “Χρήστος και Εύη” στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Οι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.
Στο συνέδριο που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα…».
(ΥΓ): Και καλά, από τον ΣΥΡΙΖΑ, που -διόλου τυχαία- απέσπασε… σταλινικά ποσοστά από τους τουρκόφρονες στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, δεν περιμένουμε εθνική πολιτική. Ο υπουργοπάνος Καμμένος, όμως, που είναι και… «πατριωτάκι», γιατί δεν υψώνει τις… «κόκκινες γραμμές» του; Ή μήπως δεν περιλαμβάνουν την Θράκη, γιατί του πέφτει ολίγον τι… μακριά;  ΠΗΓΗ Εθνικισμός 
Οι Σαμαροφρουροί και μαρξιστές της ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των σκευωρών κατά της Χρυσής Αυγής


Οι άρρηκτοι δεσμοί του διεφθαρμένου κομματικού Κράτους με τους δημοσιοσυντήρητους και καλοβολεμένους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ διαφάνηκαν από τις 20 Απριλίου, οπότε ο εν λόγω φορέας κατέστη ουρά της σαμαρικής σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας στο παρακρατικό, αντιφασιστικό πανηγύρι έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Καθότι όμως η πίεση των κομματικών αφεντικών που διόρισαν τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές παραμένει ισχυρή, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή σε νέο αντιφασιστικό ντελίριο κατά την ημέρα συνέχισης της δίκης, στις 7 Μαΐου. Η σχετική ανακοίνωση, γραμμένη από στέλεχος ακροαριστερής συμμορίας και υπογεγραμμένη από την ΑΔΕΔΥ, αποτελεί την μαρξιστική εκδοχή των ασύστολων ψευδών που μεταχειρίστηκε η κλίκα Σαμαρά κατά την εξαπόλυση των πολιτικών διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής.
Από τις τερατώδεις συκοφαντίες της κυβέρνησης Σαμαρά περί «ταγμάτων εφόδου, μυστικού οπλοστασίου και μαύρων ταμείων», η αντιεθνικιστική κρατικοδίαιτη λάσπη μετεξελίχθηκε σε νέο παραμύθι: «Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους»!
Στην επόμενη ανακοίνωσή τους κατά του τρίτου τη τάξει πολιτικού κόμματος της Ελλάδος, ενδεχομένως θα κατηγορήσουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών για το σεισμό στο Νεπάλ, τα επεισόδια στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, την έκρηξη του ηφαιστείου στη Χιλή και ούτω καθ' εξής.
Η Χρυσή Αυγή καλεί τα κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα της ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση για τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και για το νέο Μνημόνιο που πρόκειται να φέρει η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα. Να πάρει θέση για το Καθεστώς της μίζας και της διαφθοράς που ζημίωσε στο μέγιστο βαθμό το Ελληνικό Δημόσιο, συμβάλλοντας καίρια στη σημερινή οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων και στις απολύσεις Ελλήνων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ή μήπως δεν σας αφήνουν τ' αφεντικά;  ΠΗΓΗ.

Βράζει η ψοφοδεξιά: 21 πρώην βουλευτές της ΝΔ ζητούν την απομάκρυνση του Σαμαρά

Η εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον Σαμαρά δεν περιορίζεται μόνο στους νυν βουλευτές της ΝΔ, αλλά επεκτείνεται και στους πρώην. Το βράδυ της Τρίτης, 21 πρώην βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν, σε συνάντηση την οποία είχαν, την επεξεργασία ενός κειμένου που σε πρώτη φάση θα ζητηθεί από τον Σαμαρά τη σύγκληση συνεδρίου και την επικαιροποίηση των κομματικών οργάνων.
Η κοινή διαπίστωση των 21 πρώην βουλευτών της ΝΔ, είναι ότι το κόμμα δεν είναι σε θέση να επανακάμψει έχοντας στην ηγεσία του τον Σαμαρά. Η συνάντηση αυτή έγινε σε ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία Μαβίλη και παρευρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι πρώην βουλευτές Δάνης Τζαμτζής (λέγεται ότι είναι η ψυχή της προσπάθειας), Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Γ. Κοντογιάννης, Αν. Κουτσούμπας, Φ. Πατριανάκου, Αν. Μαρίνος, Ε. Μακρή, Α. Μάνη, Γ. Μπατσαρά, Λ. Τσαβδαρίδης, Ευθ. Καρανάσιος, Θ. Σολδάτος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ασπ. Μανδρέκα, Κ. Κλειτσιώτης, Ζ. Μακρή, Θ. Νταβλούρος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Ας. Σκόνδρα.
Η συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά και η επόμενη που σχεδιάζεται να γίνει, αποτελούν έναν ακόμη επιπλέον κρίκο στην αλυσίδα της κρίσης και της παρακμής, την οποία διέρχεται η ΝΔ.
Με δεδομένο ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, είναι πολύ πιθανόν αυτό το διάστημα να δούμε μια επίσημη κίνηση αμφισβήτησης του Σαμαρά από την αρχηγία του κόμματος με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ενότητα του κόμματος, αφού θεωρείται ως δεδομένο πως ο Σαμαράς προτιμάει να διαλύει τη ΝΔ παρά να παραχωρήσει την καρέκλα του.  Γιώργος Μάστορας
FREE HELLAS web Radio

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2613350876832914936

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item