Widgets

ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ!


Άρθρο της Χρύσας Αυγερινού στην εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».


Άμβλωση: ένα θέμα που προβληματίζει αλλά και διχάζει την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, προβάλλει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Κάτω από την ασφυκτική πίεση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της ανέχειας όλο και περισσότερες Ελληνίδες καταφεύγουν στη «λύση» της έκτρωσης. Οι στατιστικές είναι αποθαρρυντικές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 250.000 εκτρώσεις γίνονται στη χώρα μας ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος (!) των γεννήσεων. Ωστόσο ανεπισήμως τα περιστατικά πιθανόν να ξεπερνούν τις 500.000.


Σε ένα έθνος, που διαρκώς γερνά, η μείωση του αριθμού των γεννήσεων έχει ολέθριες συνέπειες, την ίδια στιγμή μάλιστα, που η αθρόα εισβολή μεταναστών μεταβάλλει ραγδαία τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, απειλώντας το ίδιο το βιολογικό μέλλον και την εθνολογική συνοχή του λαού μας. Για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές το δημογραφικό αναδεικνύεται σε πρωτεύον ζήτημα, το οποίο απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.


Θα πρέπει να διευκρινιστεί στο σημείο αυτό, ότι η άμβλωση, δηλαδή η τεχνητή διακοπή της κύησης, η οποία και επιτρέπεται από το νόμο μέχρι την 12η εβδομάδα της ενδομήτριας ζωής, αντιπροσωπεύει τη σκόπιμη θανάτωση ενός ανθρώπινου όντος με θετική καρδιακή λειτουργία. Ισοδυναμεί δηλαδή με φόνο και με αυτό το σκεπτικό καταδικάζεται από την Χριστιανική Εκκλησία.


Και επειδή λόγω φύλου μπορώ να κατανοήσω ότι καμία γυναίκα δεν καταφεύγει στην άμβλωση «ελαφρά τη καρδία», θα πρέπει η πολιτεία πέρα από την αναθεώρηση της νομιμότητας της εν λόγω επέμβασης να αναζητήσει και τα αίτια αυτού του προβλήματος και αν τα αίτια αυτά σε παλαιότερες εποχές ήταν ως επί το πλείστον κοινωνικά, σήμερα είναι αμιγώς οικονομικά. Η Ελληνίδα μητέρα είναι ο στυλοβάτης του Έθνους και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Επιδόματα οικονομικής ενίσχυσης τόσο της πολύτεκνης μητέρας όσο και της μονογονεϊκής οικογένειας, πριμοδότηση στην εύρεση εργασίας (μιας και η ανεργία πλήττει βαρύτερα τις γυναίκες), διεύρυνση του ωραρίου παιδικών σταθμών & νηπιαγωγείων, είναι ορισμένα από τα μέτρα, που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν το αρνητικό αυτό φαινόμενο.


Παράλληλα θα πρέπει να συντονιστούν καμπάνιες ενημέρωσης μέσω των ΜΜΕ, στα σχολεία αλλά και στους χώρους εργασίας καθώς και να ενισχυθούν τα ιατρεία οικογενειακού προγραμματισμού στα νοσοκομεία, που στα χρόνια της κρίσης έχουν ατονήσει. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η άμβλωση δεν αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης. Πρόκειται για ιατρική επέμβαση με όλες τις επιπλοκές, που αυτό μπορεί να συνεπάγεται.


Κλείνοντας θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επικράτηση διεθνώς καπιταλιστικών κοινωνικο-οικονομικών μοντέλων οδήγησε στη θεοποίηση του υλισμού, υπό το πρίσμα του οποίου η σύγχρονη μητέρα φοβάται ότι δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει στα παιδιά της τα «απαραίτητα» για μια «αξιοπρεπή» διαβίωση. 
Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα ήταν καίριας σημασίας η επίδραση της εθνικιστικής ιδεολογίας, η οποία σ’ αυτή την πολιτισμική παρακμή, που έχει αναγάγει σε υπέρτατη αξία το τον πλούτο, αντιτάσσει τις αξίες του κλασικού ελληνικού πνεύματος, της οικογένειας και της χριστιανικής πίστης. Γιατί τα παιδιά, η ελπίδα της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον, δεν έχουν ανάγκη από περίσσεια υλικών αγαθών παρά μόνο τη γονική φροντίδα και μέριμνα και το ηθικό παράδειγμα, στα χνάρια του οποίου θα πορευτούν, αναζητώντας το δικό τους δρόμο. http://ethnikismos.net

35% αύξηση στις αυτοκτονίες τον καιρό του Μνημονίου!

35% αύξηση στις αυτοκτονίες τον καιρό του Μνημονίου!

Άλλη μια τραγική επιβεβαίωση των τραγικών επιπτώσεων του Μνημονίου στις ζωές των Ελλήνων αποτελεί μια ακόμη επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται για να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των συμπατριωτών μας. Όπως ανακοινώθηκε από ερευνητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βρετανία, αναλύοντας τα διαθέσιμα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011-12 υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί.

Πιο σοβαρές ήταν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους άνδρες, οι οποίοι έχασαν την εργασία τους, σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ αύξηση αυτοκτονιών υπήρχε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων. Η ανάλυση στοιχείων, για τις αυτοκτονίες κατά την περίοδο 2003 -2012, η οποία έγινε για το βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ open», έδειξε σημαντικό άλμα στη θνησιμότητα από αυτοκτονίες μετά το 2010, έτος – ορόσημο για την εφαρμογή του Μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας στη Χώρα μας. Ο δείκτης αυτοκτονιών στην Ελλάδα από 3,37 ανά 100.000 το 2010 αυξήθηκε σε 4,56 ανά 100.000 το 2012

Ενώ την περίοδο 2003-2010 ο μέσος δείκτης αυτοκτονιών ήταν 3,35 ανά 100.000, αυξήθηκε σε 4,42 ανά 100.000 κατά τη διετία 2011-12. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε όλες ουσιαστικά τις ηλικιακές ομάδες (και των δύων φύλων), ιδίως όμως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας 20 έως 54 ετών, όπου η αύξηση ήταν 34% (από 6,58 σε 9,91 ανά 100.000 άτομα).

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, διαπιστώνουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί ούτε οι άνθρωποι. Η λαίλαπα του Μνημονίου άφησε πίσω της χαμένες ζωές, υλικά ερείπια και μια κοινωνία σε απόγνωση. Πολύ χειρότερα, είναι ακόμα υπαρκτή και συνεχίζει να καταδυναστεύει την Πατρίδα και τον Λαό.

Δεν μπορούμε, όμως, κλείνοντας αυτή την αναφορά, να μην αναφερθούμε στους παντελώς αναίσθητους πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν την παραμικρή αυτοκριτική για τα πεπραγμένα τους και την αναμφίβολα σημαντικά αρνητική συμβολή τους στη μνημονιακή υποδούλωση της Χώρας και τα θλιβερά επακόλουθά της, όπως οι αυτοκτονίες.

Γιώργος Μάστορας

www.xryshaygh.com


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 4131975313004904565

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item