Widgets

Τουρκοποιείται με τις ευλογίες των κυβερνώντων η ελληνική κατεχόμενη γη μας στην Κύπρο


Μέσω της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών» στα κατεχόμενα η τουρκική πλευρά δεν επεδίωξε να εξαγοράσει τον μπελά των ελληνοκυπριακών προσφυγών στο ΕΔΑΔ αλλά στόχος, τον οποίο υλοποιεί συστηματικά, είναι η αγορά γης. Βασική προσπάθεια της Τουρκίας και του καθεστώτος ήταν και παραμένει η εξαγορά της πλειοψηφίας της ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα προκειμένου να διασφαλίσει και πλειοψηφία επί του εδάφους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω και της σχετικής «νομοθεσίας» που διέπει τη λειτουργία της «επιτροπής» και η οποία έτυχε αποδοχής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη στιγμή που την αναγνώρισε ως «ικανοποιητικό ένδικο μέσο». Σύμφωνα με τη εν λόγω «νομοθεσία», από την ώρα που ένας Ελληνοκύπριος πληρώνεται για την περιουσία του στα κατεχόμενα τότε αυτή θεωρείται τουρκική.

Μέσω αυτής της διαδικασίας η Τουρκία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εξαγοράσει μια συνολική έκταση που πλησιάζει τα 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή η έκταση εάν υπολογιστεί στις 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα που είναι η συνολική έκταση των κατεχομένων τότε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ωστόσο, η τουρκική πλευρά δεν ξεκινά από αυτό το στοιχείο στους υπολογισμούς της, αλλά από το τι θεωρεί ως δεδομένο και πού είναι τα περίπου 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα τ/κ γης αλλά και τα 276 τετραγωνικά χιλιόμετρα κρατικής χαλήτικης γης (τα οποία θεωρεί πως ανήκουν στο «κράτος»).

Σημείο εκκίνησης είναι δηλαδή τα 486 τ.χλμ. τ/κ και κρατικής γης και ο στόχος είναι να αποκτηθεί όση ε/κ γη χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία. Κι αυτό μπορεί να γίνει κατά έναν φαινομενικά νόμιμο τρόπο μέσω της συγκεκριμένης «επιτροπής». Σήμερα εκκρεμούν ενώπιον της επιτροπής πέραν των πέντε χιλιάδων αιτήσεων που έχουν καταχωρηθεί από Ελληνοκύπριους ενώ έχουν εξεταστεί γύρω στις 800. Μέσω των αποφάσεων γι’ αυτές τις αιτήσεις έχουν εξαγοραστεί τα 20 τ.χλμ. ε/κ γης που με ένα σύντομο υπολογισμό τότε μπορεί κάποιος να πει ότι με τη συμπλήρωση και των υπολοίπων η εξαγορά θα φτάσει πέριξ των 200 τ.χλμ. αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την έκταση γης που εκπροσωπεί το κάθε έγγραφο που καταχωρείται στην «επιτροπή».

Με αυτά τα δεδομένα υπολογίζεται ότι μια έκταση πέριξ τα 700 τ.χλμ. μπορεί να θεωρείται από το κατοχικό καθεστώς ως τουρκική. Για να διασφαλιστεί η πλειοψηφία σε ιδιοκτησιακό καθεστώς θα απομένουν κάτι παραπάνω από 900 τ.χλμ. αναλόγως του αν οι υπολογισμοί γίνονται στη βάση των υφιστάμενων κατεχόμενων εδαφών ή εκείνων που θα παραμείνουν σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Οι ευρύτεροι στόχοι των Τούρκων

Η τουρκική στόχευση επικεντρώνεται στο θέμα περιουσιών γιατί στη βάση των σημερινών δεδομένων είναι το μόνο στοιχείο που τους απομένει προκειμένου να διασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία στα κατεχόμενα με τις γνωστές παρενέργειες σε πολιτικό επίπεδο. Απόκτηση, έστω και μέσω της εξαγοράς, ε/κ περιουσιών σημαίνει ότι διασφαλίζεται η μη επιστροφή Ελληνοκυπρίων και ως εκ τούτου κλειδώνεται η πληθυσμιακή πλειοψηφία. Επιπρόσθετα διασφαλίζεται η τουρκική κυριότητα επί του εδάφους, ενώ ήδη υφίσταται –έστω και με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε– μιας μορφής «σύνταγμα».

Μόνο με «σύνταγμα» και πληθυσμιακή πλειοψηφία, δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωριστεί διεθνώς μια ξεχωριστή κρατική οντότητα. Απομένει ο σημαντικότερος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα που είναι η εδαφική κυριαρχία. Και την οποία η Τουρκία προσπαθεί να εξασφαλίσει μέσω της «επιτροπής» εξαγοράζοντας ελληνοκυπριακές περιουσίες
ΠΗΓΗ / www.elamcy.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν εσείς λέγατε ότι Ομοσπονδία είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 3388378574944747325

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item