Widgets

Παγιώνουν την τουρκοποίηση της Κύπρου - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του τεμένους στην Ευρέτου που στοίχισε €136.000!


Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών – Συνεταιρισμός για το Μέλλον γιόρτασαν εχθές, 01 Μαρτίου, τη συμπλήρωση των εργασιών συντήρησης του τεμένους στην Ευρέτου, στην παρουσία δεκάδων Τουρκο"κυπρίων" πρώην κατοίκων του χωριού που παρακολούθησαν την τελετή.

Το τζαμί της Ευρέτου επιλέγηκε να είναι μέρος του προγράμματος άμεσης επέμβασης της Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι εργασίες συντήρησης επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό της τοποθεσίας, συμπεριλαμβανομένης και της απομάκρυνσης των άγριων χόρτων, στην εκσκαφή για σκοπούς φυσικής αποχέτευσης αλλά και στο να αποτραπεί η επιπλέον διάβρωση του εξωτερικού πετρότοιχου, στην επιδιόρθωση των παραθύρων και στην πλήρη ανακατασκευή της οροφής. Το έργο περιλάμβανε επιδιορθώσεις στο εσωτερικό και σφράγισμα των ενώσεων της ξύλινης εσωτερικής οροφής.

Το κόστος των εργασιών ανήλθε στις 136 χιλιάδες ευρώ. Ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Επιτροπή προγραμματίζει και τη συντήρηση του σχολείου της Ευρέτου.

"Ο λόγος που επιλέξαμε την Ευρέτου", είπε ο Τάκης Χατζηδημητρίου είναι γιατί "είναι ένα χωριό με ιστορία και παράδοση, με συμμετοχή στη γεωργία και την οικονομία της περιοχής, με ωραία κτίσματα, και η εγκατάλειψή του μας δημιούργησε αισθήματα μελαγχολίας και θλίψης και για αυτό θέλουμε να του δώσουμε μια ελπίδα ζωής και μια ελπίδα φωτός", ώστε και "οι άνθρωποι που θα το επισκέπτονται, οι άνθρωποι της Ευρέτου να βρίσκουν ότι υπάρχει μια προοπτική και κάποιο μέλλον για όλους μας και για την Ευρέτου εδώ και για την Κύπρο ολόκληρη".

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου ανακοίνωσε εξάλλου πως προσεχώς θα τελεστούν τα εγκαίνια λουτρών στην Kάτω Πάφο, σημειώνοντας πως υπάρχει ένα ευρύτατο πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2015 και το 2016. Περαιτέρω, στην ομιλία του ο Τάκης Χατζηδημητρίου, απευθυνόμενος στους Τουρκο"κύπριους" είπε πως ένας μόνο δρόμος απομένει, να υπερβούμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Πρέπει συνέχισε, να αναζητήσουμε, όχι την Κύπρο του χθες που χάσαμε, αλλά την Κύπρο του αύριο. Την Κύπρο της ειρήνης. Αυτήν, σημείωσε, "που όλοι μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκο"κύπριοι", παπάδες, χότζηδες, αγρότες, εργάτες και άνθρωποι των γραμμάτων, μπορούμε με ενωμένες δυνάμεις να οικοδομήσουμε".

Σήμερα, πρόσθεσε ο Τάκης Χατζηδημητρίου, κάνατε ένα βήμα, μας δίνετε όλους το μήνυμα ότι όπου και να βρίσκεστε όπου και να βρισκόμαστε είμαστε ενωμένοι βαθιά στη γη της καταγωγής μας. Στην Κύπρο, κατέληξε, όπως μας την κληροδότησαν οι αιώνες με τους ανθρώπους, τις θρησκείες και τις γλώσσες τους, με τις διαφορές τους, που δεν είναι μειονέκτημα αλλά πλούτος, και με τις ομοιότητες που η συμβίωση χάλκευσε μέσα σε δύσκολους καιρούς.

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε στους ευτυχισμένους ιθύνοντες πως, οτιδήποτε ιερό και μεγίστης σημασίας για τον κυπριακό Ελληνισμό, τελεί υπό την κατοχή των αδελφών τους Τουρκο"κυπρίων", είτε βεβηλώνεται, είτε καταστρέφεται ολοσχερώς, με συνοπτικές διαδικασίες. 
πηγή

Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο αποδεικνύει του λόγου το αληθές...Απέναντι στο ανθελληνικό κατεστημένο εμείς απαντάμε: «Φωτιά και Τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους»Τα τελευταία 41 χρόνια το 37% της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή, όχι όμως από τυχαίες συγκυρίες, αλλά λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974, όπου ο Αττίλας πάτησε τα ιερά χώματα της Κύπρου. Οι Τούρκοι έσφαξαν άμαχο πληθυσμό, βίασαν τις γυναίκες μας, δολοφόνησαν αιχμαλώτους, λεηλάτησαν την Ελληνική μας γη και καταπάτησαν με τον ποιο βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου διαπράττοντας αμέτρητα εγκλήματα πολέμου. Έκτοτε οι Τούρκοι κρατούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες δια της βίας.

Είναι με αυτόν τον λαό που οι πολιτικάντηδες των τελευταίων δεκαετιών συνομιλούν για επίλυση του κυπριακού στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Δηλαδή για χάριν της δήθεν ειρηνικής συμβίωσης με τον κατακτητή διαγράφουν από την ιστορία τις βαρβαρότητες του Αττίλα, ξεχνούν την εισβολή, αναιρούν τη παράνομη κατοχή Ελληνικού εδάφους, ενώ ασελγούν στην μνήμη των νεκρών του 1974.

Η ανθελληνική προπαγάνδα, που πηγάζει μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Διαχειρίζοντας κατά το δοκούν και με τον ποιο αντεθνικό τρόπο τα ΜΜΕ, επιχειρούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον λαό και κυρίως την νεολαία, προωθώντας μια δήθεν ελληνοτουρκική φιλία με απώτερο σκοπό να ομοσπονδοποιήσουν την Κύπρο. Επιχειρούν να παρουσιάσουν τις σχέσεις Ελλήνων – Τούρκων ως ρόδινες, για να δεχτεί ο Κυπριακός Ελληνισμός την λύση της ΔΔΟ, προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και των διεθνών εξουσιαστών της Κύπρου.

Στην Κύπρο του 2015, της σήψης, της λήθης και της παρακμής δεν έχουν θέση τέτοιες νεοφιλελεύθερες, θολοκουλτουριάρικες και προδοτικές αντιλήψεις περί ελληνοτουρκικής φιλίας και ομόσπονδης της Κύπρου. Η ίδια η Ιστορία, μέσα από χιλιάδες παραδείγματα μπορεί να αποδείξει και στον πιο δύσπιστο πως καμία ομοσπονδία και καμία φιλία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν μπορεί να είναι λειτουργική.

Ατενίζοντας λοιπόν το μέλλον μέσα από την Ιστορία, έχοντας κατά νου τις δολοφονίες των ηρωομαρτύρων Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού και τους νεκρούς των Ιμίων που πέθαναν στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας το 1996. Επίσης, παίρνοντας παραδείγματα από τον βίο και τις θυσίες ανδρών όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης και ο Μάτσης που δεν συμβιβάστηκαν στο πνεύμα της εποχής, αλλά αντιθέτως πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οι Έλληνες Εθνικιστές θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα μας με όπλα την ατσάλινη πίστη μας και την ανίκητη θέλησή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων θέλουν να τουρκοποιήσουν την Κύπρο.

Στην εποχή της δουλοπρέπειας και του ραγιαδισμού, οι συνεχιστές του αγώνα που άρχισε ο Διγενής, εμείς τα παιδιά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), επιβάλλεται να ορθώσουμε ανάστημα και ενσαρκώνοντας το επίκαιρο παρά ποτέ σύνθημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και Τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους», δίνουμε όρκο αγώνα, υψώνοντας την σημαία της Εθνικής Αντίστασης απέναντι σε όσους προσκυνούν τον κατακτητή. 

Πέτρος
Μέτωπο Νεολαίας
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8560466253752790941

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item