Widgets

Κορυφώνεται η προκλητικότητα των “γειτόνων”: Σε διαπραγμάτευση 16 ελληνικά νησιά σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας


Γράφαμε προ ημερών ότι στην Τουρκία συστάθηκε επιτροπή διεκδίκησης 16 ελληνικών νησιών στον άξονα Ανατολικού Αιγαίου και Νότιας Κρήτης με αίτημα την άσκηση πίεσης, ώστε αυτά τα νησιά να χαρακτηριστούν «γκρίζα». Τελικώς, όπως όλα δείχνουν, η όλη ιστορία συνεχίζεται, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, ο υπουργός αμύνης της Τουρκίας δήλωσε εντός της τουρκικής βουλής ότι «βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το καθεστώς 16 νησιών στο Αιγαίο»!

Θυμίζουμε ότι τα νησιά στα οποία απευθύνεται ο τούρκος είναι τα εξής: Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ισμέτ Γιλμάζ «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα».  

Με τις δηλώσεις του ο τούρκος ΥΠΑΜ ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση το μισό Αιγαίο, αφού το βλέμμα της Τουρκίας στρέφεται στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ που παράγουν αυτά τα νησιά. Κοιτώντας κανείς την γεωγραφική θέση των εν λόγω νήσων, συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μία προπαρασκευαστική ενέργεια της Τουρκίας ενάντια στην πιθανότητα ανακήρυξης ΑΟΖ από πλευράς της Ελλάδος.

Ο στόχος των τούρκων είναι η ακύρωση της ΑΟΖ που παράγει η Μεγίστη και η ένωση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Βάσει του Διεθνούς Δικαίου το κάθε νησί, άρα και η Μεγίστη, δικαιούνται να παράγουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Βάσει της διεθνούς νομολογίας επί της Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θάλασσας, αν ένα νησί εμπεριέχεται στις ΑΟΖ που παράγουν άλλα νησιά της ίδιας χώρας, τότε αίρονται οι όποιες διεκδικήσεις του αντίδικου και αυτό παράγει κανονικά ΑΟΖ, όπως προβλέπεται από την ΣύμβασηΟυσιαστικά, λοιπόν, το γεγονός ότι η Μεγίστη βρίσκεται εντός της ΑΟΖ που παράγουν νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο και νότια της Κρήτης, η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ που καθιστά το Αιγαίο ελληνική λίμνη και ενώνει τις ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου.

Προσπαθούν, λοιπόν, να αποκόψουν την Μεγίστη από τα παρακείμενα νησιά, γκριζάροντάς τα. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι ο τούρκος δηλώνει ότι «βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις» με την κυβέρνηση, αφού κάτι τέτοιο θα πρέπει να ειπωθεί και από κυβερνητικά χείλη. Όμως μόνο και μόνο το γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται από πλευράς τούρκων αξιωματούχων, μας δείχνει που θα κινηθεί η τουρκική διπλωματία για το ερχόμενο διάστημα. Προτίθενται άραγε να πράξουν τα δέοντα οι κυβερνώντες ή μήπως ο διαμοιρασμός του Αιγαίου είναι στις απαιτήσεις των αμερικανών, για να εκμεταλλευτούν τα ελληνικά κοιτάσματα, 70 - 30; www.xryshaygh.com

Θρασύτατη η Άγκυρα: Συγκρότησε "αγωνιστική επιτροπή" για τη διεκδίκηση 16 ελληνικών νησιών!


Στην Τουρκία το θράσος περισσεύει και προχωρούν σε σύσταση «αγωνιστικής επιτροπής» που θα αγωνιστεί για να τερματιστεί η… «παράνομη» όπως υποστηρίζουν, ελληνική κατοχή δεκαέξι νησιών και νησίδων του ανατολικού Αιγαίου!

Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, συγκροτήθηκε η εν λόγω επιτροπή για να μας τραβήξουν το "αυτί" που τολμάμε και κατέχουμε το έδαφός μας!

Φαίνεται πως κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν πιστεύοντας πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια, να προκαλούν διεκδικώντας 16 ελληνικά νησιά.

Πρόσφατα, στις 27 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Τουρκία -21ος αιώνας», δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει τα απολεσθέντα 16 ελληνικά νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν αφεθεί στην Ελλάδα από την τουρκική αδιαφορία, σαν αντιστάθμισμα στις τουρκικές απώλειες στα ανατολικά της σύνορα. 

Σύμφωνα με τον Ümit Özdağ, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα. 

Μάλιστα ο Ümit Özdağ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.

Τώρα το θέμα αυτό εισέρχεται σε νέα φάση όπως αναφέρει και ο γνωστός τουρκολόγος Ν.Χειλαδάκης καθώς συγκροτήθηκε «ειδική επιτροπή» διεκδίκησης αυτών των νησιών. Η επιτροπή αυτή που θα προβάλει επίσημα τα αιτήματα της στην τουρκική κυβέρνηση, την οποία μάλιστα κατηγορεί για… ενδοτικότητα στους Έλληνες, έχει ιδρυτικά μέλη τον απόστρατο υποστράτηγο, Naci Beştepe, αντιπρόεδρο του κόμματος Vatan partısı, τον επίτιμο δικαστή, Tırgut Okyar και τον πρώην γενικό γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη, Ümit Yalım.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν τα ιδρυτικά μέλη της επιτροπής, δηλώσαν ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει το Αιγαίο ελληνική λίμνη και κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν δραστηριοποιείται όπως θα έπρεπε για να σταματήσει η «παράνομη» κατοχή των 16 «τουρκικών» νησιών από την Ελλάδα.

Οι τύποι έχουν "ξεφύγει" τελείως. Επειδή όμως ιστορικά έχει γίνει αντιληπτό ότι η Τουρκία κάνει πίσω μόνο όταν κοντράρεται ισοδύναμα, πρέπει άμεσα να συσταθούν ελληνικές αγωνιστικές επιτροπές για να διεκδικηθούν Ίμβρος,Τένεδος, Ανατολική Θράκη, παράλια της Ιωνίας μέχρι το βάθος της Προύσας. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι οι εποχές του "καρπαζοεισπράκτορα" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα χέρια του Ταγίπ η NAVTEX
Τουρκουάζ: Εν πλω στο Αιγαίο για έρευνες το νέο "Μπαρμπαρός"


Ρ.Τ. Ερντογάν: "Οι ΗΠΑ μας στήριξαν να καταλάβουμε την Κύπρο!"


Για πρώτη φορά επίσημα Τούρκος ηγέτης αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ στήριξαν τον τουρκικό "Αττίλα" που διχοτόμησε την Κύπρο στα δύο!
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας Aselsan, όπου επιθεώρησε το νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τουρκικής παράγωγης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει παντού εχθρούς και ότι πολλοί θέλουν να συντρίψουν την δύναμη της Τουρκίας, «Türkiye nin gücünü kırmak istiyorlar»! 
Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί στα γεγονότα του Γκεζί παρκ που είχαν κλονίσει την Τουρκία τον Μάιο του 2012, ότι ήταν ξένος δάχτυλος που θέλει την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Εκτός όμως από το Γκεζί παρκ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βοσνίας η οποία όπως είναι γνωστό έχει σπαραχτεί από ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο ισχυριζόμενος ότι το… ίδιο ήθελαν να κάνουν και στην Τουρκία ακόμα από την δεκαετία του 90.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, που σημειωτέον γίνονται μόλις τρεις μήνες από τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας στις 6 Ιουνίου, ήταν ότι αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο που οι Τούρκοι την χαρακτηρίζουν σαν «ειρηνική» επιχείρηση. Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ είχαν… στηρίξει το 1974 την Τουρκία στην «ειρηνική» της επιχείρηση για την κατάληψη της βόρειας Κύπρου.

Με καθυστέρηση ενός έτους εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου, της τουρκικής κρατικής εταιρείας Aselsan στο προάστιο της Άγκυρας Gölbaşı.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός φιλόδοξου σχεδίου που ξεκίνησε το 2010 και κόστισε στο τουρκικό κράτος 157 εκατ. δολάρια (148,5 εκατ. ευρώ) και σύμφωνα με τους Τούρκους θα επιτρέψει στην εγχώρια βιομηχανία να κτιστεί ανεξάρτητη στον τομέα των ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου. Σε αυτή την προσπάθεια ενεργό ρόλο έχουν εκτός από την αμυντική βιομηχανία και τα τουρκικά ερευνητικά ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια.

aselsan101
Πιο συγκεκριμένα η Aselsan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Bilkent, σχεδίαζε να ολοκληρώσει μέχρι το 2015 την υποδομή (χυτήριο) για την κατασκευή πομποδεκτών ραντάρ AESA που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία ημιαγωγών Gallium Nitrate (GaN), ενώ το ινστιτούτο NANOTAM του ιδίου Πανεπιστημίου ανέπτυξε το 2009 κυκλώματα MMIC (Monolithic Microwave Integrated Circuit) με βάση την τεχνολογία ημιαγωγών GaN (Gallium Nitrate) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με την Aselsan για την κατασκευή πομποδεκτών για δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.
Αυτά ως προς την τουρκική πρόοδο, αλλά το θέμα της Κύπρου δεν μπορεί να μείνει έτσι, κάποτε οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν. ΠΗΓΗ

Νταβούτογλου: Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουν ξανά οι Τ/"κ" σε «γκέτο»"Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουν ξανά οι Τουρκο'κύπριοι' σε γκέτο", διαμήνυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου,υπερασπιζόμενος την Τουρκική εισβολή και των αποτελεσμάτων της από το 1974.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, όσον αφορά την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων, αρκέστηκε να απαντήσει στην αντιπροσωπεία της Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πως αν το σχέδιο Ανάν είχε γίνει αποδεχτό σήμερα δεν θα συζητούσαν γι’ αυτά. Φυσικά και δεν θα χρειαζόταν αφού ολόκληρη η Κύπρος θα γινόταν ένας δορυφόρος της Τουρκίας και ίσως να ψάχναμε για Ελληνικό στοιχείο σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.
Συνεχίζοντας τις προκλήσεις τόνισε ότι "εμείς προσφέραμε κάθε στήριξη (στο Σχέδιο Αναν) αλλά δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουν ξανά οι Τουρκο'κύπριοι' σε γκέτο, επαναφέροντας την παλιά τουρκική τοποθέτηση ότι οι Τουρκο"κύπριοι" είναι χρήσιμοι για την Τουρκία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, ο Υπουργός Ευρπωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μποζκίρ και ο συμπρόεδρος της μικτής επιτροπής Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης βουλευτής Αφίφ Ντεμιρκάν. Στην συνάντηση που κράτησε μία ώρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για την σημασία της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και απορρίπτωντας τα επικριτικά σχόλια για το θέμα της εκδημοκρατικοποίησης, αναφέρθηκε σε βήματα εκδημοκρατικοποίησης που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια.
Αρκέστηκε να αναφέρει ότι έγιναν βήματα στο θέμα της επιστροφής των περιουσιών των μειονοτήτων, στο θέμα των βασικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, στο θέμα της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού, προσθέτοντας ότι είναι αβάσιμη η κριτική για το θέμα της εκδημοκρατικοποίησης, αφήνοντας το Κυπριακό πεισματικά στο περιθώριο, αφού κατά την άποψη τους δεν τίθεται θέμα καταπάτησης οποιουδήποτε νομίμου δικαιώματος και ο κατοχικός στρατός ορθώς βρίσκεται στο νησί… ΠΗΓΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 7551190582496515425

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item