Widgets

16 νησιά ζητά η Τουρκία σε Κεντρικό Αιγαίο και Λιβυκό Πέλαγος! - Δημοσιεύθηκε χάρτης με τις επίσημες τουρκικές διεκδικήσεις


Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απολεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή".
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (πιο κάτω ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık. 
Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία "κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα" οπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Δημιουργούν καθαρά κλίμα διεκδίκησης "ζωτικού χώρου" με "αλυτρωτικές" πινελιές κάτι που όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία, ότι καταλήγει πάντα σε πόλεμο..


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ… 16 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ… 16 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ1Ο Ümit Özdağ ισχυρίζεται ότι "Η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία".

Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητά υποκριτικά να μάθει "Τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών".


Ο Τούρκος καθηγητής κάνει μια αναδρομή στο πώς η Τουρκία έχει αφήσει την Ελλάδα να καταλάβει «παράνομα» αυτά τα νησιά.

Όπως ισχυρίζεται, από το 2004 η Ελλάδα προχώρησε στην εδραίωση της «παράνομης» κατοχής αυτών των νησιών και μάλιστα για να εδραιωθεί αυτή η «παράνομη» κατοχή οι Έλληνες προχώρησαν στο κτίσιμο εκκλησιών για να αποδείξουν την ελληνική ταυτότητα τους.

Ο Ümit Özdağ αναφέρει και ένα επεισόδιο που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, όταν τότε ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο «παραβίασε», τον «τουρκικό» εναέριο χώρο πάνω από το… Φαρμακονήσι (πρόκειται για την πτήση με ελικόπτερο CH-47D Chinnok το τότε Α/ΓΕΣ Δ.Γράψα), γεγονός που προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το οποίο ζήτησε τότε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει… νότα διαμαρτυρίας προς την ελληνική πλευρά.

Στο άρθρο γίνεται επίκληση των συνθηκών της Λοζάννης, του 1923 και των Παρισίων, του 1947, αλλά και παλαιότερων συνθηκών, όπως αυτής του 1830 που ιδρύθηκε η Ελλάδα, του 1864 που η Θεσσαλία ενώθηκε με την Ελλάδα κλπ.

Γιατί γίνεται τώρα αυτό και γιατί ειδικά αυτά τα νησιά: Γιατί αυτά τα νησιά "κόβουν" το Αιγαίο "στα δύο" και από βορρά προς νότο και από δυτικά προς τα ανατολικά. Και απομονώνουν το κεντρικό Ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην κατάληψη από την Τουρκία των χερσαίων εδαφών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. Σε ότι αφορά τα νησιά νότια της Κρήτης φυσικά και πολύ θα τα ήθελαν: Βρίσκονται επάνω στα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και ελέγχουν την δίοδο μεταξύ Κρήτης και Βορείου Αφρικής...Μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση των Ιμίων το 1996 ξεκίνησε ακριβώς με ένα τέτοιο άρθρο. Το ζήτημα είναι ότι εγείρεται ένα τέτοιο ζήτημα σε μια τέτοια χρονική στιγμή κατά την οποία, η Ελλάδα είναι σαφώς αδυνατισμένη στρατιωτικά με την επόμενη πενταετία να επιδεινώνεται η κατάσταση ακόμα περισσότερο αφού τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμα και αν έπεφταν υπογραφές για αγορές όπλων ακόμα και σήμερα...

Χρειάζονται άμεσες ενέργειες και άμεσες κινήσεις για θωράκιση των συνόρων. Χωρίς αυτά, το "νέο 1922" είναι πολύ κοντά... ΠΗΓΗ


Εκστρατεία για άρση "απομόνωσης" με σημαία τη "μουσουλμανική αλληλεγγύη"

Βήματα εφαρμογής του σχεδίου Β' κάνουν οι Τούρκοι επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στην πολιτική αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Τόσο η Άγκυρα όσο και το κατοχικό καθεστώς, έχουν αρχίσει μια εκστρατεία προσέγγισης «φιλικών δυνάμεων» με απώτερο στόχο την ανάπτυξη σχέσεων με το ψευδοκράτος αλλά και τη συμμετοχή του σε διεθνή φόρα.  
Είναι προφανές πως η τουρκική πλευρά επιχειρεί σε μια περίοδο «νεκρή» για το Κυπριακό, να δημιουργήσει τετελεσμένα διά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ωστόσο, η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει φίλες προς αυτή χώρες να βοηθήσουν το κατοχικό καθεστώς προβάλλοντας και προτάσσοντας τη «μουσουλμανική αλληλεγγύη» και με δεδομένη πάντα την Κυπριακή απάθεια.
Οι κινήσεις γίνονται σε διάφορα επίπεδα ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέλαβε προσωπικά την προώθηση αυτής της νέας προσπάθειας.  
Ήδη το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε διευθετήσει πρόγραμμα επαφών του Ναμί  σε χώρες του Κόλπου. Στις επαφές του ο αξιωματούχος του κατοχικού καθεστώτος  προτάσσει την ανάγκη άρσης της λεγόμενης απομόνωσης. Μετά τη Σαουδική Αραβία, ο Ναμί μετέβη και στο Ομάν.  
Μοναδικό, ως φαίνεται, θέμα στην ατζέντα ήταν το θέμα της «απομόνωσης» και τα βήματα που πρέπει να κάνουν μουσουλμανικές χώρες για να αρθεί. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ναμί στον Ομάν είχε σειρά επαφών. Στο Μουσκάτ, κατά τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του εκεί επιμελητηρίου, Ahmed Suilamani Al-Abbas, αναφέρθηκε στη δυνατότητα διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ του ψευδοκράτους και του Ομάν.  
Ενημέρωσε δε τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου για τις ευκαιρίες επενδύσεων και παραγωγής. Ο αξιωματούχος του Ομάν φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία του για διεύρυνση των σχέσεων και τη συνεργασία μεταξύ των δύο επιμελητηρίων. Ο Ναμί συναντήθηκε και με τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Κεμάλ Γιαρντιμτζί που βρισκόταν εκεί.  
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε στήριξη από το Αζερμπαϊτζάν ώστε το ψευδοκράτος να συμμετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Τουρκόφωνων Χωρών (TURKPA). Βρισκόμενος στο Μπακού, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως το ψευδοκράτος «έχει το καθεστώς του παρατηρητή και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας».  
«Μακάρι να καταφέρει να λάβει το καθεστώς του παρατηρητή και στην Συνέλευση Τουρκόφωνων Χωρών», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στέλνοντας το μήνυμα αλλά και την έκκληση σε μια φιλική προς την Τουρκία χώρα όπως είναι το Αζερμπαϊτζάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν Αρτούρ Ρασιζάντε και τον Πρόεδρο της Βουλής, Οκτάι Εσέντοβ.  
Οι κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας και του ψευδοκράτους είναι συνεχείς, με την δική μας πλευρά να αδιαφορεί με προκλητική απάθεια, ενάντια στα όσα συμβαίνουν. Δυστυχώς η πολιτική του ραγιά που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοχοι θέσεων εξουσίας, καταβαραθρώνουν συνεχώς το Κυπριακό πρόβλημα.
Αντί να προσπαθούν να προβάλουν το Κυπριακό πρόβλημα στην πραγματική του πτυχή, συνεχίζουν προδοτικά να το υποβαθμίζουν. Αντί να προβάλουν το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, συζητούν να ανοίξει η Αμμόχωστος, με αντάλλαγμα το δικαίωμα των κατεχομένων να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για εμπόριο. Αντί να στήσουν πόδι στην κατοχή, επιτρέπουν εγκληματικά να είναι ανοικτά τα οδοφράγματα.
Και η κυβίστηση συνεχίζεται με το ψευδοκράτος και την Τουρκία να το εκμεταλλεύονται προς όφελος τους… ΠΗΓΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 4515554112203827512

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item