Widgets

ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!
Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ'' ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΚΥΡΙΟΙ ''ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ'';

Αφορμή να αναφερθούμε και πάλι στο θέμα του δήθεν αντιρατσισμού-πολυπολιτισμικότητας, το προσεχές νεοταξίτικο Συνέδριο πoυ διοργανώνει στις 25 του Μάη 2015 το Υπουργείο α-Παιδείας Κύπρου προς ''διαφώτιση'' των γονέων, εκπαιδευτικών κ.λπ ενδιαφερόμενους ψευτοανθρωπιστές, με θέμα: "Πιλοτική εφαρμογή αντιρατσιστικής πολιτικής Κώδικα Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγού Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών", το οποίο έσπευσε να γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του την 19η Μαΐου, αποφράδα ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι την μαύρη αυτή ημέρα θρήνου για τον απανταχού Ελληνισμό, στα σχολειά της Κύπρου δεν έγινε ούτε μία αναφορά για το γεγονός, αγνοώντάς το παντελώς, αφού μάλιστα σε κάποια από αυτά πραγματοποιήθηκαν και εκδρομές αναψυχής, ωσάν να μην συνέβαινε τίποτα! 353.000 ψυχές σφαγιάστηκαν από τους τούρκους... δεν είναι άξιον αναφοράς ομοιοπαθούντες Κύπριοι αδελφοί μας; Θα 'πρεπε να ντρέπεστε! Φαίνεται πως η προπαγάνδα της δήθεν ειρηνικής συμβίωσης με τους τουρκο''κυπρίους'' ''αδελφούς'' σας έπιασε ρίζες... Περαστικά σας.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

[...] Ο ρατσισμός στο σχολικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από πολλαπλές μορφές ετερότητας, άλλες περισσότερο γνωστές στη δημόσια σφαίρα όπως η εθνικότητα, η εμφάνιση, η κοινότητα, το φύλο και άλλες λιγότερο γνωστές όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου και η αναπηρία. Τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης είναι ευρέως αποδεκτό ότι το ουσιαστικότερο μέτρο πρόληψης και καταπολέμησης των διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού είναι η ανάπτυξη και η συστηματική εφαρμογή συγκεκριμένης και ξεκάθαρης πολιτικής κατά του ρατσισμού σε επίπεδο σχολείου. Στα πλαίσια αυτά, το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ετοιμάσει λεπτομερείς προδιαγραφές για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Κώδικα Συμπεριφοράς Κατά του Ρατσισμού (Κώδικας) και ενός Οδηγού διαχείρισης και καταγραφής ρατσιστικών περιστατικών (Οδηγός). [...]


ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ


Ο ρατσισμός, ανθρωπίνως, και σε υγιείς κοινωνικές και πολιτισμικές βάσεις, είναι σαφώς κατακριτέος από όπου κι αν προέρχεται. Τι γίνεται όμως όταν αυτός αναφέρεται στους Έλληνες και στη βάση του έχει άλλες προεκτάσεις και παραμέτρους, πολύ πιο σοβαρές και υποχθόνιες για τον κοινωνικό ιστό, μη αντιληπτές από τον ''κοινό νου''; Κάποιοι δε, μέσα από το σύνολο, καλώς ή κακώς θα αντιδράσουν. 

 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥΣ => Συμμετοχή Υπουργού Παιδείας Κύπρου, στην ευρωπαϊκή κινητοποίηση για την προώθηση των αξιών της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων, μέσω της εκπαίδευσης.

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...

[...] Ο «Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και Οδηγός Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών» που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και εφαρμόζεται σε πιλοτική μορφή από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες αντιμετώπισης των ρατσιστικών περιστατικών στα σχολεία. 


Σκοπός του Κώδικα Συμπεριφοράς Κατά του Ρατσισμού στα σχολεία είναι: 


α) η αναγνώριση των οποιωνδήποτε άμεσων ή έμμεσων πράξεων που οδηγούν σε αρνητικές διακρίσεις συγκεκριμένων ατόμων με βάση τη διαφορετικότητά τους, 

β) η ανάληψη ενεργού δράσης για πρόληψη και αντιμετώπιση ρατσιστικών περιστατικών, και 
γ) η ανάληψη ενεργού δράσης για ανάπτυξη αντιρατσιστικής κουλτούρας. [...]

ΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

[...] Οι εκπαιδευτικοί και όλα τα άτομα του προσωπικού του σχολείου δεσμεύονται ώστε: 

- να παρέχουν ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές τους ανεξαιρέτως 
- να αναγνωρίζουν τις διάφορες μορφές στερεοτύπων και να τα αμφισβητούν άμεσα, όπου και όποτε παρατηρούνται 
- να ενθαρρύνουν τους μαθητές να αναφέρουν ρατσιστικά περιστατικά τα οποία παρατηρούν - να υλοποιούν δραστηριότητες που σχετίζονται με θέματα διαφορετικότητας, ρατσισμού, εκφοβισμού, διακρίσεων και ενσυναίσθησης 
- να μεριμνούν με δράσεις ώστε κανένα παιδί να μη μένει μόνο του το διάλειμμα 
- να αναφέρονται σε όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο και όχι ως «τα δικά μας »και« τα ξένα »ή« τα άλλα »
- να αποτελούν θετικά πρότυπα αντιρατσιστικής συμπεριφοράς. [...]ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ


[...] Ως θέμα αρχής, όπως αναφέρεται στον Κώδικα και Οδηγό, ο χειρισμός των ρατσιστικών περιστατικών γίνεται πρωτίστως με παιδαγωγικούς όρους χωρίς αυτόματη προσφυγή σε τιμωρητικά μέτρα. Συγκεκριμένα οι κυρώσεις που προτείνονται στα πλαίσια των κανονισμών λειτουργίας των δημόσιων σχολείων σε περιπτώσεις ρατσιστικών περιστατικών είναι οι εξής: 


- Συμπλήρωση του εντύπου «αναστοχασμού» και υπογραφή του από γονέα/κηδεμόνα 

- Παρατήρηση προς το παιδί 
- Γραπτή επίπληξη από το σχολείο προς το παιδί ιδιαιτέρως με υπογραφή από κηδεμόνα ή ενώπιον του κηδεμόνα 
- Τηλεφώνημα του παιδιού στο σπίτι και αναφορά του περιστατικού και της εμπλοκής του σε αυτό στην παρουσία του εκπαιδευτικού διαχείρισης ρατσιστικών περιστατικών ή της διεύθυνσης του σχολείου 
- Επιστολή απολογίας του παιδιού που κρίθηκε υπεύθυνο για το ρατσιστικό περιστατικό προς το θύμα 
- Υποχρεωτική εκτέλεση κοινωφελούς εργασίας που θα στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων του μαθητή προς όφελος της σχολικής κοινότητας 
- Συζητήσεις με τα εμπλεκόμενα παιδιά και τις οικογένειές τους μετά από πρόσκλησή τους στο σχολείο, σε ξεχωριστές και κοινές συναντήσεις 
- Στέρηση συμμετοχής σε ενδοσχολικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές εντός του σχολείου, καθώς και σε άλλες ενδοσχολικές δραστηριότητες, για μία μόνο περίοδο από μία μέχρι τριάντα συνεχόμενες ημέρες μέσα στο ίδιο σχολικό έτος για τη Δημοτική Εκπαίδευση ή Αποβολή από την τάξη και παραπομπή στη Διεύθυνση και αποβολή από 1-8 μέρες για τη Μέση και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση. [...]

Κώδικας Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού - Οδηγός ∆ιαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών


(ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ - ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΟΥΝ)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ!


Φυλή:

Ο όρος “φυλή” (“ράτσα”, “race”) είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων στη βάση υποτιθέμενων σωματικών και πολιτισμικών ομοιοτήτων που προέρχονται από την κοινή τους καταγωγή. Παρόλο που όροι όπως “φυλή”, “φυλετικές διακρίσεις”, “φυλετικές ομάδες” και “διαφυλετικές σχέσεις” χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε δημόσιες, καθημερινές, πολιτικές και ακαδημαϊκές συζητήσεις, δεν έχουν καμιά βιολογική και κυριολεκτική υπόσταση. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η βιολογική κατηγορία της “φυλής” δεν έχει νόημα όταν εφαρμόζεται στο ανθρώπινο είδος. Παρόλο που δεν έχει καμιά βιολογική βάση, ο όρος “φυλή” εξακολουθεί να υπάρχει ως κοινωνικό κατασκεύασμα. Σε πολλές κοινωνίες αποτελεί βάση για κοινωνική δράση, κυβερνητική πολιτική και δικαιολογία για διαφορετική αντιμετώπιση μιας ομάδας ατόμων σε σχέση με άλλες. σελ. 10 (ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ και ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ;)

ΙΔΟΥ ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ => Ο διακεκριμένος βιολόγος James Watson θύμα της «πολιτικής ορθότητας» και του «αντιρατσισμού».


ΕΠΙΣΗΣ:
David Duke - H ράτσα είναι κάτι περισσότερο από το χρώμα του δέρματος!

ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΛΟΓΩ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ (;) 

Εθνικισμός:
Υπερβολική και αποκλειστική προσήλωση προς την ιδέα του έθνους και των εθνικών ιδεωδών, με κύριο χαρακτηριστικό τη διάκριση των εθνών σε ανώτερα και κατώτερα και τη διάθεση επιβολής των πρώτων στα δεύτερα. Συνδέεται με τον σοβινισμό, δηλαδή τον τυφλό εθνικισμό που χαρακτηρίζεται από τη φανατική εξύμνηση κάθε εθνικού στοιχείου και την περιφρόνηση ή απόρριψη των στοιχείων άλλων λαών. σελ. 12 (ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗ και ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ;)
ΚΑΙ...ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ!


Ομοφοβία:
Ο φόβος, η αποστροφή ή οι διακρίσεις κατά της ομοφυλοφιλίας ή σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Η ομοφοβία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί στην εκδήλωση μισαλλοδοξίας. Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως μέσω λεκτικής βίας και με ομοφοβικά εγκλήματα μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους. σελ. 13 (Ε ΝΑΙ...KAI OI ΓΚΕΥ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ!)

Τρανσφοβία:
Η αποστροφή, εχθρότητα ή διακρίσεις προς τα άτομα τα οποία εκφράζουν άλλη ταυτότητα φύλου από εκείνην που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, μέσω π.χ. της ενδυμασίας, της χρήσης καλλυντικών, της ορμονοθεραπείας ή της επέμβασης επαναπροσδιορισμού φύλου. σελ. 13 (ΒΡΕ ΤΑ ΤΡΑΒΕΣΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΝ ΚΑΙ MUST!)
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ'' ΕΛΛΑΔΑΣ, ANTI NΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ! EΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΘΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΑΥΤΩΝ...ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ! ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΕ PDFΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ

ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Επιμένουν στην αναγνώριση του τουρκικού μορφώματος: Επιχορηγήσεις Κομισιόν σε δέκα τουρκο''κυπριακά'' σχολεία με την ανοχή της κυπριακής κυβέρνησης!!!

Εν μέσω κρίσης Ε/κ και Τ/"κ" εκπαιδευτικοί προέβησαν σε συμφωνία!


Προχωρά το μάθημα «ομοσπονδία» στα σχολεία της Κύπρου παρά τις αντιδράσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 2940528171675242540

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item