Widgets

ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΖΗΤΩ Η ΜΑΣΑ! ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Όπως έχουμε προαναφέρει πλειστάκις η κυρίαρχη μέθοδος χειραγώγησης και κατευνασμού της Λαϊκής αντίδρασης, είναι η προβολή μελλοντικών ελπίδων, μέσω της εναλλαγής στην εξουσία προσώπων τα οποία φαινομενικά διαφέρουν ως προς τις θέσεις και στις πρακτικές τους, αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από την κυρίαρχη ιδεολογία του κέρδους, όχι αυτών των ιδίων, αλλά των κύκλων πλουτοκρατών που υπηρετούν.

Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπέρ του οικονομικού κατεστημένου, ως βαλβίδα εκτόνωσης μέσω μίας αντεστραμμένης πραγματικότητας βάσει της οποίας οι όροι και οι συνθήκες μετονομάζονται δίδοντας την ψευδαίσθηση της αλλαγής και της πορείας προς πρόοδο, αλλά στην ουσία η στυγνή οικονομική εκμετάλλευση και η κοινωνική παρακμή, παραμένουν οι ίδιες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κυρίου Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, όπως η λέξη «τρόικα» είναι βρώμικη για την Ελλάδα, έτσι και η λέξη «κούρεμα» είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε το καλοκαίρι (κάτι προαναφέραμε για φρούδες μελλοντικές ελπίδες) θα επανέλθει στο Eurogroup ζητώντας όχι κούρεμα ή διαγραφή του χρέους, αλλά «νέα διευθέτηση».

Ειλικρινά αυτός ο άνθρωπος μας συνεχώς μας εκπλήσσει με τις κατά καιρούς δηλώσεις του.

Ως καθηγητής Πανεπιστημίου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μεθόδους διδασκαλίας του, όπως επίσης ποίου πνευματικού επιπέδου και δυνατότητας επεξεργασίας πληροφοριών και γνώσεων είναι οι φοιτητές του, αλλά ως πολιτικός και δη ως υπουργός μιας Χώρας που υποφέρει και ζητάει άμεση και ριζική αλλαγή, μπορούμε να επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις και οι πρακτικές τους γενικότερα, χαρακτηρίζονται από ασάφεια και προχειρότητα, ίσως αυτό αποτελεί ίδιον του αλαζονικού του χαρακτήρα που θεωρεί ότι μόνο και μόνο η «βαρυσήμαντη» παρουσία και η «μοναδική» και «απαστράπτουσα προσωπικότητα του, θα υποχρεώσουν τους Ευρωπαίους να γνέψουν καταφατικά στο ότι απαιτήσει.

Μετά λοιπόν την απόλυτη μεταστροφή και απομάκρυνση της κυβέρνησης από τις αρχικές προεκλογικές εξαγγελίες και θέσεις της, όσον αφορά τη διαχείριση του χρέους, μετά το τέλος των υπερφίαλων και άνευ αντικρίσματος δηλώσεων και δεσμεύσεων, μετά την μετατροπή των αγριόγατων του ΣΥΡΙΖΑ, σε βρεγμένες γάτες απέναντι στους δανειστές και τραπεζίτες και τέλος μετά τη «μεγαλειώδη» δήλωσή του ότι οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη χρημάτων και εργασίας, αλλά αξιοπρέπειας, έφθασε ο κύριος υπουργός στο σημείο να μας εμπαίζει πλέον πασιφανώς λέγοντας ότι αν το κούρεμα ή τη διαγραφή την βαφτίσει «νέα διευθέτηση» θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους, όχι άμεσα, αλλά το καλοκαίρι (Το 15 Αύγουστο;;;;). Και ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν να συζητήσουν ένα θέμα που εκ των προτέρων έχουν απορρίψει, λόγω του ότι αυτοί την φορά τίθεται με διαφορετικό χαρακτηρισμό. Λες και το Eurogroup είναι μια φιλοσοφική, φιλολογική λέσχη που ερευνά βάσει της δυνατότητας ερμηνειών και συνώνυμης σημασίας των λέξεων.

Για να μην μακρηγορούμε, μάλλον αυτό που εν τέλει διαφαίνεται, είναι ότι έχουμε μπλέξει άσχημα, διότι για τους προηγούμενους γνωρίζαμε ότι ήταν πειθήνια όργανα της Ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ που εφάρμοζαν τις εντολές της κατά γράμμα. Με αυτούς όμως το πράγμα είναι διαφορετικό. Ενώ στην ουσία ακολουθούν την ίδια επιβαλλόμενη πολιτική, αφού προηγουμένως τύποις προβάλουν λεκτικές αντιπαραθέσεις και κενούς περιεχομένου λεονταρισμούς για να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, στο τέλος μεταλλάσουν την υποχωρητικότητά τους σε υποτιθέμενο θρίαμβο με φιλοσοφικούς αφορισμούς σαν αυτόν του κυρίου Βαρουφάκη, περί ανάγκης αξιοπρέπειας.

Οι προηγούμενοι απλά ψεύδονταν, αυτοί μας εμπαίζουν. ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ =>  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
  • ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ! Μέχρι και ο Σόιμπλε με το χάλι των υπόδουλων κυβερνώντων: Ψευταράδες οι νυν, ανύπαρκτοι οι πρώην
Εμπρός για μια νέα ΕΡΤ Σοσιαληστ(ρ)ικήΓράφει ο Δημήτρης Κουκούτσης
Πολλοί φίλοι με ρωτούν ποιά είναι η θέση μας για τις εξελίξεις στην δημόσια τηλεόραση και το πως βλέπουμε τις νέες εξαγγελίες τη κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει στο κοινοβούλιο ότι με το κλείσιμο ή το άνοιγμα της ΕΡΤ δεν υπάρχει για εμάς ούτε έλλειμμα ούτε περίσσευμα δημοκρατίας.
Με ομιλία μου μάλιστα στην βουλή αιτιολόγησα την θέση μας λέγοντας ότι από την στιγμή που η κρατική τηλεόραση φέρεται σε ένα πολιτικό κόμμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων σαν να μην υπάρχει ποιός ο λόγος να μην φερθούμε ανταποδοτικά; Άλλωστε όλοι οι Έλληνες γνώριζαν το φαγοπότι, τους παχυλούς μισθούς, τις αργομισθίες και τις συμβάσεις. Να μη παραλείψουμε όμως να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό ενός κομματιού εργαζομένων κυρίως τεχνικών και συμβασιούχων που έπαιρναν ψίχουλα.
Η κυβέρνηση λοιπόν των ΣΑΝΕΛ εξήγγειλε τα νέα μέτρα για την ΕΡΤ τα οποία πάνω-κάτω είναι τα εξής: «Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν. Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος. Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο Νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν τον δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.
Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στον σημερινό φορέα. Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στον βωμό σκοπιμοτήτων.»
Μεγαλοστομίες περί ανεξάρτητης και πολυφωνικής ραδιοτηλεόρασης, χωρίς σκοπιμότητες. Παρακάτω όμως έρχεται το “τούβλο”
Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι για την επαναλειτουργία θα απαιτηθεί μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Δύσμοιρε φορολογούμενε πάλι εσύ θα πληρώσεις τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα συμβόλαια «των Αρβανίτηδων», «των Σπύρων» και όλων των άλλων… στην υγειά μας βρε παιδιά!!!   ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!: Το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ : ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ; Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΤΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Η μόνη αγωνία που έχει η Κυβέρνηση του Σύριζα και ο Τσίπρας, είναι να βολέψει τους δικούς της ανθρώπους. Να ξεπληρώσει γραμμάτια. Κανένα ενδιαφέρον για τον πόνο του απλού λαού. ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!

Τεράστια επιτυχία των συνδικαλιστών
Υπεγράφη την Παρασκευή 27/2/2015 ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της, και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), την οποία ενέκρινε κατά την (26/2/2015) συνεδρίασή του κατά συντριπτική πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι κέρδισαν αύξηση περίπου...

10% αφού θεσμοθετείται επίδομα τροφής 6 ευρώ την ημέρα, δηλαδή περίπου 6Χ22=130 ευρώ ή αύξηση 10% στο μέσο μισθό των 1.300 ευρώ. Με μια έξυπνη κίνηση ο δαιμόνιος Φωτόπουλος, έγραψε στη νέα ΕΣΣΕ "παροχή τροφής στο χώρο εργασίας 6 ευρώ την ημέρα", αντί για "αυξάνονται κατά 10% οι μισθοί", που θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων. Εδώ φαίνεται η εμπειρία του "γάτου" συνδικαλιστή.
Στις άλλες επιτυχίες, συγκαταλέγεται η αύξηση των ημερών άδειας αιμοδοσίας με αποδοχές, από 2 το χρόνο που προέβλεπε η ΕΣΣΕ της 27.9.83 σε 6, η χορήγηση μέχρι 12 ημερών άδειας σε δότες αιμοπεταλίων, η έξτρα 1 ημέρα άδειας το τρίμηνο, δηλαδή 4 μέρες το χρόνο στο προσωπικό γκισέ κ.λ.π.
ΠΗΓΗ

Για τους επαχθείς περιοριστικούς όρους και την παράνομη φυλάκιση εκλεγμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Οι παράνομες φυλακίσεις, οι κατ΄ οίκον περιορισμοί και η απαγόρευση σε εκλεγμένους βουλευτές να μιλούν δημόσια αποδεικνύουν πως το Σύνταγμα στην χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο Κίνημα που φοβίζει το διεφθαρμένο καθεστώς.  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΤσίπραΗ Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει τα προτεινόμενα μέτρα κατά της φτώχειας, υπενθυμίζοντας ότι είναι το μοναδικό κόμμα που διέθεσε την κρατική του χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω συσσιτίων και με ποικίλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Και τώρα «Κίνημα Πληρώνω»: Πατριωτικό καθήκον η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ για τον Βαρουφάκη


Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Σύριζα πέρναγε ένα προφίλ «Δεν πληρώνω», το οποίο καλλιεργούταν ακόμα και από τον ίδιο τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, με πλειάδα δηλώσεων. Τότε, σύμφωνα με τους συριζαίους, ήταν «πατριωτικό καθήκον» η «αντίσταση» στους φόρους που επιβάλλουν οι «γερμανοτσολιάδες».
Τώρα όμως ο Σύριζα είναι κυβέρνηση, η τρόικα έγινε «θεσμοί», και οι «γερμανοί» γίνανε «εταίροι». Παρομοίως τώρα η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ έγινε «πατριωτικό καθήκον» για τους πολίτες. Αλλά μην φοβάστε, αυτό θα ισχύει μέχρι την αλλαγή του εν λόγω νόμου, που θα γίνει… εν καιρώ. Όταν, δηλαδή, θα το επιτρέψουν οι «θεσμοί».
Αυτά δεν είναι λόγια δικά μας, αλλά το απόσταγμα των λεγομένων του νεομαϊντανού των καναλιών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star. Εκεί ο Βαρουφάκης εξέθεσε τις σκέψεις του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και δήλωσε σε κάθε τόνο ότι οι πληρωμές προς τους διεθνείς τοκογλύφους θα γίνουν κανονικότατα και στο ενδιάμεσο οι συριζαίοι του «Δεν Πληρώνω» βάφουν ταμπέλες και γίνονται «Κίνημα Πληρώνω».
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Βαρουφάκης«θα αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά μπορεί να πάρει 2-3 μήνες. Είναι πατριωτικό καθήκον να πληρωθεί αλλά μέχρι να αλλάξει ο φόρος ακινήτων, θα ισχύει ο προηγούμενος»
Και για όσους ακόμα θεωρούν ότι η κυβέρνηση μάχεται εναντίον του 4ου Ράιχ της Μέρκελ, ας διαβάσουν τους ύμνους Βαρουφάκη προς τον αρχιτοκογλύφου Σόιμπλε: «ο κ.Σόιμπλε είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος μεταξύ των νέων πολιτικών και εκείνων των παλαιών ευρωπαϊστών που μιλούσε για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Είναι πολύ σκληρός αντίπαλος, αλλά χαίρομαι να συζητώ ή να διαφωνώ μαζί του. Είναι σαν την ζωντανή ιστορία της Ευρώπης»

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε την σύγκληση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή για την παράταση του Μνημονίου


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρύση Αυγή κατέθεσε προ ολίγου αίτημα προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ώστε να συγκληθεί η εν λόγω επιτροπή και οι αρμόδιοι υπουργοί Βαρουφάκης και Τσακαλώτος ενημερώσουν για το ακριβές περιεχόμενο της παράτασης της δανειακής σύμβασης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας. Ακολουθεί το πλήρες αίτημα:
                                                                          Αθήνα, 02 Μαρτίου 2015
Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
κο Στέφανο Σαμοΐλη
ΘΕΜΑ: «Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής»
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Την 19 Φεβρουαρίου 2015 ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Βαρουφάκης απέστειλε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) αίτημα για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Κατά τη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2015, το Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης και εξέδωσε την με ίδια ημερομηνία κοινή δήλωση αυτού.
Επειδή με τα ανωτέρω έγγραφα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τις δανειακές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας.
Επειδή η Βουλή πρέπει να λάβει γνώση των συμβάσεων που υπεγράφησαν.
Επειδή κατ’ άρθρο 41Α Κανονισμού της Βουλής, «για την υποβοήθηση του ασκουμένου από την Ολομέλεια κοινοβουλευτικού ελέγχου δύνανται οι διαρκείς επιτροπές να καλούν σε ακρόαση Υπουργούς ή και τους αρμόδιους Υφυπουργούς και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα θεωρούν χρήσιμο για το έργο τους, εφόσον το αντικείμενο της ακρόασης περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα της οικείας επιτροπής
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμεθα να συγκληθεί άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και να κληθούν σε ακρόαση ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Βαρουφάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αρμόδιος σε θέματα οικονομικής διπλωματίας, προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τις διεξαχθείσες διαπραγματεύσεις, για το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας. ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Οι δημοσκόποι παραδέχονται ότι “έσπρωξαν” το Ποτάμι!Είναι γνωστόν ότι οι δημοσκοπήσεις, επί το πλείστον, δεν λειτουργούν ως προσπάθεια αποτίμησης και καταγραφής της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, αλλά ως ένα όργανο έμμεσης πίεσης για την διαμόρφωση συνειδήσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με τα πραγματικά αποτελέσματα που βγάζει η κάλπη.


Ιδιαίτερα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει νιώσει για τα καλά στο πετσί της το ″τσεκούρωμα″ των ποσοστών της. Στις πρόσφατες εκλογές το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών παρουσιαζόταν στις στημένες δημοσκοπήσεις να κυμαίνεται από την τέταρτη μέχρι την έκτη θέση, όμως το αποτέλεσμα της κάλπης όχι μόνο διέψευσε αλλά πολύ περισσότερο εξευτέλισε τις «αναλύσεις» και τις «μετρήσεις» των δημοσκοπικών εταιριών, αφού ως γνωστόν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έλαβε την Τρίτη θέση. Ένα χαρακτηριστικό αυτών των προεκλογικών δημοσκοπήσεων ήταν το χαρακτηριστικό «φούσκωμα» των ποσοστών του Ποταμιού, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να "τσιμπήσει" ο κόσμος και να ψηφίσει το μιντιακό αυτό δημιούργημα.
Όλες, σχεδόν, οι δημοσκοπήσεις έδιναν την Τρίτη θέση στο Ποτάμι, συνήθως δε με διαφορά ασφαλείας από το επόμενο κόμμα. Στην "Καθημερινή" της Κυριακής υπάρχει ένα άρθρο, το οποίο παρουσιάζει μια ημερίδα αφιερωμένη στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα. Γράφει χαρακτηριστικά η "Καθημερινή": «Η ανάδειξη των κομματικών  προτιμήσεων των πολιτών αναλόγως της επαγγελματικής τους προέλευσης και κυρίως η σύγκριση με το τι ψήφισαν το 2012, ήταν ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στο Πάντειο σε μια ημερίδα αφιερωμένη στις εκλογές που διοργάνωσαν οι Γιάννης Βούλγαρης και Ηλίας Νικολακόπουλος με τη συμμετοχή γνωστών εκλογολόγων, όπως ο Στρ. Φαναράς, ο Δημ. Μαύρος, ο Γ. Κωνσταντινίδης και ο Πάνος Σταθόπουλος».
Βλέπουμε εδώ «όλο τον καλό κόσμο» των δημοσκοπικών εταιριών στην ημερίδα αυτή. Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε τα εξής: «Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα αφορά το «Ποτάμι». Τα exitpolls ανέδειξαν το κόμμα του κ. Θεοδωράκη ως αυτό που κατεξοχήν ενισχύθηκε λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες, καθώς ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του (1,6%) δήλωσε ότι αποφάσισε να σταυρώσει το «Ποτάμι» την ημέρα των εκλογών!». Με βάση, λοιπόν, την παραδοχή των ίδιων των «έγκυρων» δημοσκόπων το πρωί της Κυριακής το Ποτάμι βρισκόταν στο 4,4% από το 6% που έλαβε τελικά, καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισε το1/4 των ψηφοφόρων να το προτιμήσει.
Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, καθώς όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις μέχρι και την Παρασκευή έδειχναν το Ποτάμι να  κατέχει με άνεση την Τρίτη θέση. Συνειδητά, δηλαδή, παραπληροφορούσαν τον κόσμο, μπας και τσιμπήσει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω ο εκλεκτός των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης. Αναμφίβολα ένα μέρος από το 1,6% ψήφισε το Ποτάμι επειδή πείστηκε από τα λεγόμενα των δημοσκόπων ότι θα είναι το Τρίτο Κόμμα. Επομένως εξαπατήθηκαν στην ουσία από  τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Χωρίς αιδώ οι "έγκυροι" δημοσκόποι παρουσίασαν το  στοιχείο αυτό, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι σαν να παραδέχονται ότι έστω και εμμέσως «έσπρωξαν» κόσμο να ψηφίσει το Ποτάμι.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όμως, κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις, υπερπήδησε όλα τα εμπόδια (κομματικά και εκδοτικά) που της έβαλαν, προκειμένου να της φράξουν τον δρόμο για την Τρίτη θέση. Γιώργος Μάστορας

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΓΑΖΕΙ SELFIE ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ.


Οι τεχνοκράτες του Τζέφρυ στην υπηρεσία της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια συνέχεια του εξουσιαστικού και διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το ολοφάνερο, το οποίο φαίνεται από αρκετούς παράγοντες. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ, συνηθίζαμε να μετράμε ανθρώπους του Σημίτη οι οποίοι έχουν απλωθεί στα διάφορα κυβερνητικά πόστα. Τώρα, που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετράμε ανθρώπους του Γιωργάκη, πάλι στα κυβερνητικά πόστα, ιδιαιτέρως δε στα οικονομικά.

Πρώτος (και χειρότερος…) ο Βαρουφάκης. Σύμβουλος του μέχρι το 2006, πριν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές του 2009. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Κοτζιάς, ο οποίος τα τσούγκρισε με τον Γιωργάκη αργότερα, όταν έβαλε υπουργό Εξωτερικών τον Δρούτσα και ο Κοτζιάς ενοχλήθηκε γιατί θεωρούσε ότι η θέση αυτή είχε κλείσει για τον εαυτό του. Επόμενη στην σειρά η Έλενα Παναρίτη, η οποία ήρθε στην Ελλάδα επί Γιωργάκη για να μείνει, με τις δάφνες του πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, που διέπρεψε (όπως η ίδια υποστηρίζει) στο Περού, όταν στην εξουσία βρισκόταν ο δικτάτορας Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει του Περού το 2000. Μάλιστα, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά!

Ο Τζέφρυ, με τους γνωστούς δεσμούς εξάρτησης από τις ΗΠΑ, την κουβάλησε στην Ελλάδα και την φόρεσε «καπέλο» στο ΠΑΣΟΚ, την έκανε βουλευτή Επικρατείας (καθώς με σταυρό δεν επρόκειτο να έχει καμία τύχη). Η Παναρίτη τίμησε το… ψωμί της, υπερασπιζόμενη πλήρως την μνημονιακή πολιτική του Τζέφρυ. «Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στις 17 Μαΐου 2011. Αυτή η στυγνή υπερασπίστρια της απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής είναι σήμερα σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάποιοι, ήδη, στον ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν, ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ένα άρθρο της «Αυγής» στις 3 Μαΐου 2012 υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «ο "ύποπτος" ρόλος της κ. Παναρίτη…». Αυτά, φυσικά, δεν πτοούν επαγγελματίες όπως η Παναρίτη και ο Βαρουφάκης. Η Παναρίτη παρέμεινε στις Βρυξέλλες, παίρνοντας μέρος στις υπό τον Τσακαλώτο διαπραγματεύσεις με τα «τεχνικά κλιμάκια» (την τρόικα δηλαδή).

Το πρόβλημα δεν είναι, εννοείται, τα πρόσωπα αλλά ο ρόλος που παίζουν. Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακόμη, όλες οι εγχώριες κυβερνήσεις κουβαλούν τεχνοκρατικά στελέχη, τα οποία προηγουμένως είχαν υπηρετήσει σε διεθνείς χρηματιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα) και τα τοποθετούν σε καίρια πόστα. Η βασική δομή της επιλογής των προσώπων αυτών δεν είναι οι όποιες ικανότητες τους, αλλά η κοινωνική αναισθησία και ο πολιτικός κυνισμός που τα χαρακτηρίζει. Είναι ικανοί (και αδίστακτοι) να στέλνουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας, δίχως την παραμικρή αιδώ, σαν να κάνουν μια απλή διεκπεραίωση.

Αυτά τα φυντάνια του «εκσυγχρονισμού» χρησιμοποιεί η νέα «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση.  Γιώργος Μάστορας 

Μπαρμπαφανούρης τέλος! Έπονται και οι λοιποί αρχηγίσκοι των αποκομμάτων...Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, που ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή (λέμε τώρα...) του υπό διάλυση κόμματός του. Βλέποντας ότι οι συνεχείς ανακοινώσεις του υπέρ της κυβέρνησης δεν του ανοίγουν την πόρτα της εισόδου, αλλά αντιθέτως είναι σαν να του λένε «να αράξει» στα Τρίκαλα, ατενίζοντας τα Μετέωρα και πίνοντας κανένα τσίπουρο για να πνίξει τον πόνο του, αποφάσισε να παραδώσει τα κλειδιά από το αραχνιασμένο μαγαζάκι του, το οποίο πάει για λουκέτο λόγω της πλήρους έλλειψης εκλογικής πελατείας.
Θα παραμείνει στα αζήτητα, ελπίζοντας ότι οι προσεχείς πολιτικές εξελίξεις θα ανοίξουν ένα παράθυρο ελπίδας για να γλείψει εκεί που κάποτε έφτυνε. Θεωρεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί κάποιες «μεταγραφές» θα μπορέσει να αποτελέσει απόκτημα κι ο ίδιος, έστω και αν ξέρει ότι θα κινείται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, αφού θα αντιμετωπίζεται περιφρονητικά και με υπεροπτικό ύφος από τους «παλαιούς» του ΣΥΡΙΖΑ.
Την παραίτησή του υπέβαλε εξάλλου και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δείχνοντας να προκρίνει την αναστολή λειτουργίας της, καθώς, όπως δήλωσε, «τα πολιτικά κόμματα δεν είναι αυτοσκοπός, πρέπει να εξυπηρετούν ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας, αλλιώς γίνονται αυτοαναφορικά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».
«Η ΔΗΜΑΡ δεν έγινε για να είναι χρήσιμη για τη ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της αλλά για να μπορεί να είναι χρήσιμη στην κοινωνία, η οποία την αποδοκίμασε δύο φορές με πολύ σκληρό τρόπο», κατέληξε, εκτιμώντας ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να ασκεί την πολιτική «της ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής κυβερνώσας Αριστεράς» που ασκεί σήμερα, ο ίδιος δεν βλέπει λόγο ύπαρξης για την Αγίου Κωνσταντίνου.
Είναι ολοφάνερο ότι ολοένα και περισσότερο τα υπολείμματα της ΔΗΜΑΡ θα κοιτάξουν να ενσωματωθούν στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι Δημαρίτες (όπως ο Πανούσης, ο Αναγνωστάκης, η Ρεπούση κ.τ.λ) το έκαναν προεκλογικά, ενώ όσοι απέμειναν «συνωστίζονται» για να πιάσουν μια θέση στο κυβερνόν κόμμα, με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Το κάνουν, όμως, τόσο άγαρμπα που εξευτελίζονται πολιτικά ακόμα περισσότερο.  Γιώργος Μάστορας


Η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας οδηγεί σε απόγνωση τους καρκινοπαθείς

Το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί η Δημόσια Υγεία, έχει επιφέρει καίριο πλήγμα πρωτίστως στις ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι οι καρκινοπαθείς. Πλέον, πέρα από την ίδια τη νόσο έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δύσκολη έως αδύνατη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Οι αδυναμίες εντοπίζονται αρχικά στον σχεδιασμό των εκάστοτε επικεφαλής του χώρου της υγείας, αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Πρώτον, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τις εξετάσεις για τους καρκινικούς δείκτες, εξετάσεις απαραίτητες στα στάδια ανίχνευσης, προσδιορισμού της διάγνωσης και πρόγνωσηςΔεύτερον δεν υφίσταται ολοκληρωμένο αρχείο ογκολογικών ασθενών, παρά τα κονδύλια της Ε.Ε. που είχαν διατεθεί γι’ αυτόν το σκοπό. Τρίτον και σοβαρότερο, δεν εκπροσωπείται η παιδιατρική ογκολογία στις δημόσιες μονάδες υγείας, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται 300 νέα περιστατικά παιδικού καρκίνου κάθε χρόνο.
Πέρα από την απρονοησία σχετικά με την περίθαλψη των καρκινοπαθών, τραγικές εμφανίζονται και οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα. Από τη μια πλευρά, στην πλειονότητα των δημόσιων νοσοκομείων απουσιάζουν εξειδικευμένοι ιατροί, όπως οι ογκολόγοι – παθολόγοι. Από την άλλη πλευρά, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό είναι κραυγαλέες. Χαρακτηριστικά, στα περισσότερα κρατικά νοσοκομεία δεν υπάρχει η ανάλογη μονάδα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων (πρόκειται για φάρμακα που χορηγούνται ως χημειοθεραπεία), με αποτέλεσμα η προετοιμασία τους να γίνεται σε πρόχειρες συνθήκες, σε νεροχύτες και νιπτήρες.
Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 96% των καρκινοπαθών έχουν βιώσει σοβαρή επιδείνωση της υγείας τους, λόγω της καθυστέρησης της προβλεπόμενης θεραπείας (σύμφωνα με έρευνα επ. καθηγητή Πολιτικής Υγείας). Εν ολίγοις, όποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την νόσο αυτή αλλά αδυνατεί να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα, καταλήγει σε αδιέξοδο… ΠΗΓΗ

FREE HELLAS web Radio
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8959428071521005414

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item